N:o 2422 - Torstai 2021-09-09 Sivu2 - Etusivulle!

Lentäminen avautuu taas ihmisille

Matkustelu on ollut siitä asti hankalaa, kun pandemia alkoi voimistumaan 2020 maaliskuussa. Tuolloin useat maat sulkivat rajansa, eikä maahan päässyt ilman hyvää syytä. Lopulta rajoja avattiin niin, että vain tietyissä tapauksissa matkustaminen maahan onnistui. Tästä onkin seurannut monille hyvin pitkältä tuntunut reilu vuosi.

Nyt kuitenkin alkaa näyttää siltä, että monet maat päästävät matkailijoita sisään. Onkin ollut piristävää huomata, että lentoja kaupitellaan taas yhtä innokkaasti kuin aiemminkin. Taloussanomat kertoivat tovi sitten, että Finnair ja Norwegian ovat alkaneet kiivaasti kaupittelemaan ulkomaan lentoja, tämä tietääkin hyvää heille, jotka elävät turismista, sekä turisteille. Tällä hetkellä lentoja myydäänkin Espanjan eri alueille, erityisesti Malagaan ja Barcelonaan.

Taloudelliset kolahdukset viimeisen vuoden aikana

Monet yritykset ovat kärsineet kovasti viimeisen vuoden aikana. Kun rajoitukset alkoivat ja maat sulkivat rajojaan, myös monet yritykset kaatuivat tai joutuivat lomauttamaan työntekijöitä. Esimerkiksi Finnair joutui lomauttamaan ison osan lentohenkilökunnastaan, kun matkailu rajoittui.

Taloudellinen tilanne onkin ollut pandemian alusta alkaen hyvin haastava monissa perheissä Suomessa. Ihmiset ovat joutuneet lomautetuiksi ja pahimmillaan irtisanotuiksi. Monelle on tullut eteen hetki, että on pitänyt hankkiutua uudelle alalle ja aloittaa täysin alusta.

Yksi suosituimpia tapoja yrittää rikastua onkin ollut sekä sijoittaminen, että kryptovaluutat. Sijoittaminen on helppoa, jos käyttää apuna sijoitusneuvojia ja ei koita väkisin pärjätä yksin. Sijoittaa voi monella tavalla, esimerkiksi osakkeisiin tai asuntoihin. Asuntosijoittaminen onkin noussut eräänlaiseksi trendiksi.

Toisaalta kryptovaluutat voivat olla helppo tapa hankkia varallisuutta, jos louhiminen sekä ostaminen ja myyminen sujuvat. Oikea ajoitus onkin kryptovaluuttojen kohdalla hyvin tärkeää. Tällä hetkellä kryptovaluuttoja on tuhansia joista valita.

Mistä siis apua kun sijoittaminen kiinnostaa? eToro kokemuksia on hyvä lukea läpi, jos sijoittaminen sekä kryptovaluutat ovat mieleen. Molemmat ovat hyvä keino rikastua, mutta myös molemmista saa hyvän pelastusköyden, jos jonain päivänä tulee uusia katastrofeja.


Takaisin ylös ja nokka kohti tulevaisuutta

Lähes kahden vuoden aikana koetut takapakit ovat tasaantumassa pikkuhiljaa ja jos rokote auttaa toivotulla tavalla, voimmekin kenties jo alkaa pian huokaisemaan helpotuksesta. On aika nousta ylös ja koittaa järjestää elämä kasaan.

Toivoa on, että monet ihmiset pääsevät palaamaan takaisin normaaliin arkeen ja työnteko mahdollistuu eri aloilla. Kun ihmiset pääsevät liikkumaan vapaasti, onkin odotettavissa että talous alkaa jälleen kasvamaan. Talouskasvu ei kuitenkaan välttämättä ole ainakaan alkuunsa järin suurta.

Kun elämä palautuu uuden normaalin puitteissa omiin uriinsa, niin toiveena on, että mahdollisimman moni pääsee palaamaan töihin ja opintoihin täysillä. Samalla on kenties mahdollista alkaa jälleen keräämään säästöjä ja parhaimmillaan sijoittaa rahaa erinäisiin kohteisiin.

Suomen talous vuoden 2020 jälkeen

Suomen talous supistui voimakkaasti vuonna 2020. Kun kriisi tulee jonain päivänä olemaan ohi, onkin aika jälleen rakentaa. Jo ennestään suuret ikäluokat tuovat oman painonsa Suomen harteille, kun ikääntyvää väestöä on enemmän kuin työikäistä väestöä. Samalla vuoden 2020 aikana tapahtunut vaje valtion kassassa on myös korjattava.

Nähtäväksi jää miten Suomi tilanteen hoitaa. Onko odotettavissa paljon leikkauksia julkisen puolen toiminnassa vai onko kenties verojen korotuksia edessä. Myös työllisyysaste on Suomessa heikentynyt pandemian alettua. Onkin mielenkiintoista nähdä, että millä tavoin voi odottaa korjauksia tapahtuvan ja millaisella aikataululla.

Kaiken kaikkiaan tilanne ei kuitenkaan ole toivoton ja Suomella menee paljon paremmin kuin monella muulla valtiolla, varsinkaan pandemian jälkeen. Kun aika tulee, niin nousuun lähtö on mahdollista. Pienin askelin yritykset alkavat avaamaan toimintaansa, mikä on toivottua niin yritysten kuin kuluttajienkin silmissä.


Nettisanomat
Viikkosanomat

Sanomanetti
Kuvasanomat
Sanomatori
Härkää sarvista 
12.fi

 

Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi  

Sanomanetti 2021/09/09 - Sivu 2 - Lentäminen avautuu taas ihmisille - Torstai 9.9.2021. - Kuvasanomat - Sanomatori - Viikkosanomat - Härkää sarvista - 12.fi -
N:o 2422 Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com

Sivu 2021-09-09 , nettiin 2021-09-09 15:05, linkkejä 2021-09-09.
Erillisivuna 2021-11-17.

2021. Etusivut
 

Sivun alkuun!

 

Nettisanomat.com-sivuston rinnakkaissivuna (09.09.2021) nettiin maanantaina 13.09.2021 10:03. Erillisivuna 2021-11-17.