sanomanetti.fi 2000/31

 

KSP-kaappaus 1998 Pertti Manninen ja Johan Björkdal p etusivulle!

 

Olennaista on lopputulos: perinteisiltä KSP:n pienomistajilta puhdistetaan 250 miljoonan omaisuus hienovaraisesti ja muodollisesti (?) laillisesti.
Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999Torstaina 2. maaliskuuta 2000. Etusivulle! Joka torstai

Olennaista on lopputulos

Uuden lehden onni on, kun se löytää aiheen, josta muut eivät kirjoita ollenkaan tai ovat ainakin lopettaneet kirjoittamisen. Lehtemme on aika laajasti yrittänyt tuoda esille Keski-Suomen Puhelimen (KSP:n) fuusion ja siihen liittyvät osakejärjestelyt.

Taloustoimittajamme päätyi laskelmissaan siihen, että n. 650 miljoonan arvoinen KSP siirtyy 400 miljoonalla pienelle, vielä tällä hetkellä tuntemattomalle omistajalle tai tuntemattomille omistajille. Jos julkisuudessa olleisiin väitteisiin on uskomista, niin tätä kaappausoperaatiota johtaa pyyteetön ja voittoa tavoittelematon "partiopoikien" joukko!

Jokainen voi mielessään kuvitella millaiseen kiitollisuuden velkaan julkisyhteisöjen kettuset ja pipatit joutuvat operoidessaan n. 250 miljoonan omaisuusmassan jollekin pienelle piirille!

Olennaista on lopputulos: perinteisiltä KSP:n pienomistajilta puhdistetaan 250 miljoonan omaisuus hienovaraisesti ja muodollisesti (?) laillisesti.

Hyvät lukijat!
Hyvää keskikesää, uikaa ja veneilkää varovasti
ja opettakaa lapset uimaan!

Jyväskylässä heinäkuussa Pertti Manninen, päätoimittaja

Jyväkäs heinäkuussa 1998

Mikä on KSP:n todellinen arvo?

Tällä hetkellä kun osakekurssi on 1400 markkaa KSP:n arvo on 410 miljoonaa. Siis pörssiarvo. Fuusiolla ja siihen liittyvillä osakejärjestelyillä arvo voidaan myös pitää tässä ja sitä voidaan jopa alentaa keinotteluluontoisilla osakekaupoilla, joita jo nyt on tehty.

KSP omistaa Radiolinjaa 2 prosenttia. Tämän omistuksen arvo on tällä hetkellä 160 miljoonaa. Yhtiön muu arvo on vuosien kuluessa kirjautunut yhtiön taseeseen liian alhaiseksi, arviolta 100 miljoonalla markalla.

KSP:n laskennallinen arvo on siis tällä hetkellä reilut 510 miljoonaa ja telealan kehittymisen ja siihen liittyvien odotusten, niin matkapuhelinliikenteen kuin lankalinkojen uusien käyttömuotojen johdosta sekä Helsingin Puhelin Oy:n vapaan kurssikehityksen mukaan KSP:n todellinen arvo on reilusti yli 650 miljoonaa markkaa (tällä hetkellä, heinäkuun 98 alussa).

Käytännössä fuusiossa ja osakejärjestelyissä määräysvallan saaneet tulevat ostamaan KSP:n pikkuhiljaa, tai vaikkapa nopeammin kuin luulemmekaan, tällä vääristyneen alhaisella kurssilla ja he tulevat saamaan hyvin lyhyellä aikavälillä 250 miljoonan markan voiton.

Operaation rahoituskin on turvattu, koska tarvittaessa KSP voidaan myydä osina, esim. Radiolinja lähes 200 miljoonalla tai sitten koko yhtiö kerralla, ostajia kyllä löytyy.

Jyväkäs heinäkuussa 1998, Johan Björkdal

"KSP:ssä olen mukana valvomassa kaupungin etua" Kaupunginjohtaja Pekka Kettunen

Kuningas New Yorkissa. Muut lehdet: Jyväskylän kaupunginjohtaja Pekka Kettunen, Keski-Suomen Puhelin Oy:n hallituksen varapuheenjohtaja ja sen tytäryhtiön Kestel Oy:n hallituksen puheenjohtaja kertoo Suur-Jyväskylän lehdessä 21.06.1995:
"KSP:ssä olen mukana valvomassa kaupungin etua, sillä kaupunki on KSP:n suurin osakas puhelinliittymien
kautta. Olisi mielestäni aika nurinkurista, jos kaupunki ei saisi olla valvomassa etujaan.

KSP ei ole missään erikoisasemassa vaan kaupunki kilpailuttaa yhtiöitä aina kun se on mahdollista. Ja tietysti käytetään jääviysmenettelyä, silloin esittelijä on toinen, selvittää Kettunen."REPPUKETTUJA
Sari Kanala

Suloisia Kettuvaarin tarinoita Sari Kanalan riimittelemästä ja kuvittamasta kirjasta Reppukettuja lukee aikuinenkin ilokseen! (Sanasato Oy 1997).

Nuoruusmuistoja alkaa näin:

Saapuu ilta Ketunpesään
karkaa vaarin mieli kesään
vuoteen vuoteen viiskytseitsemän
(kun jalka painoi vähemmän).

REPPUKETTUJA
Sari Kanala

Jyväkäs kesäkuussa 1998


Casino

"Jokainen on vapaa pistämään rahoiksi, jos haluaa." Toimitusjohtaja Erkki Kytönen

Muut lehdet: Kauppalehti:

Keski-Suomen Puhelimen toimitusjohtaja Erkki Kytösen haastattelusta:
"Kytösen mukaan omistuksellisesti kaikki on mahdollista: Raha puhuu ja Helsingin Puhelimella sitä on riittävästi. On mahdollista, että jatkossa yksittäisten yhtiöiden omistajat alkavatkin myydä verkkojaan. - Jokainen on vapaa pistämään rahoiksi, jos haluaa, hän sanoo."

"Radiolinjan arvonnoususta hyvä esimerkki on Keskon kauppa, jossa se myi 600 Radiolinjan A-osaketta 150 miljoonalla markalla ja kirjasi siitä 147 miljoonan myyntivoiton."

Kauppalehti 3.4.98.

Fiotele Oy:n omistajat

Rajallista, eettistä yhteisöbisnestä tekevät:

- Jyväskylän kaupunki, kaupunginjohtaja Pekka Kettunen
- Jyväskylän kaupunkiseurakunta, kirkkoherra Otso Sovijärvi
- Jyväskylän maalaiskunta, kunnanjohtaja Tarmo Pipatti (Oli jätetty pois Keskisuomalaisen artikkelissa 13.3.98)
- Jyväskylän maaseurakunta, kirkkoherra Jaakko Jaatinen
- Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta, pääsihteeri Kasperi Launis
- Palokan terveydenhuollon kuntayhtymä, johtava ylilääkäri Reijo Räsänen
- Keski-Suomen sairaanhoitopiiri, johtaja Timo Kunttu

Reipasta asiakasomistajabisnestä tekevä:

- Osuuskauppa Keskimaa, toimitusjohtaja Kalevi Liukkonen

Raakaa, suppean tai laajan omistajajoukon hyväksi bisnestä tekevät:

- Autobest Oy, toimitusjohtaja Arvi Korkia-aho
- Enermet Oy, toimitusjohtaja Esa Pennanen
- Gummerus Oy, hallituksen puheenjohtaja Pekka Salojärvi
- GWS Pikval Oy, toimitusjohtaja Pekka Markkanen
- Keskisuomalainen Oy, toimitusjohtaja Eino Petäjäniemi
- Keski-Suomen Osuuspankki, toimitusjohtaja Aimo Ekonen
- Keski-Suomen Valo Oy, toimitusjohtaja Harri Lehtinen

Jyväkäs kesäkuussa 1998.

"Salamyhkäiseltä SSP:ltä neuvottelutarjous"

Suur-Jyväskylän lehti 11.3.1998

"Menestyvänä yrityksenä profiloitunut Keski-Suomen Puhelin Oyj on haluttu sijoituskohde: Se on saanut ensimmäisen neuvottelutarjouksen. Tarjous tuli suurelle yleisölle täysin tuntemattomalta Sisä-Suomen Puhelin Oyj:ltä (SSP). jonka omistaa Fiotele-niminen yritys.


SSP on tuiki tuntematon monelle muullekin, sillä kaupparekisteriin se on merkitty viime perjantaina 6.3.1998, samana päivänä kuin KSP tiedotti SSP:n neuvottelutarjouksesta. Aiemmin yhtiö on ollut olemassa nimellä Posipex Oy ja se on perustettu 13.2.1998. SSP:n pääkonttori sijaitsee jyväskyläläisessä asianajotoimisto Krogerus ja Pirilä Oy:ssä.

Niin SSP:n hallituksen puheenjohtaja: Jyväskylän kaupungin lakimies Olli Heikkilä kuin SSP:n toimitusjohtaja Mika Ståhlbergin ovat vaitonaisia Fiotelen omistajien suhteen.

- Sillä ei tässä vaiheessa ole merkitystä, ketkä Fiotelea omistavat, toteavat lakimiehet kuin yhteen ääneen.

Ainakin omistajan edustajille sillä näyttää olevan paljonkin merkitystä, koska he tahtovat pitää omistajatahot salassa."

Muut lehdet: Suur-Jyväskylän lehti 11.3.1998


1) Kaappaushistorian etusivu

2) Kaupunki, maalaiskunta ja seurakunnat avustavat: Isojen poikien pelissä Keski-Suomen Puhelimen pienosakkaiden tappio 100 miljoonaa!
Kurssi pidetään räikeän alhaalla. KSP alihintaan Keskisuomalainen Oy:lle. Kaappaus näyttää onnistuvan!

3) Onko osakekurssin peukalointi ennen pörssiinmenoa rikos?

4) Fiotele Oy:n omistajat

5) Esitetyt fuusioperustelut kestämättömät

6) Hallituksen puheenjohtaja Sohlberg paljasti vahingossa todelliset tarkoitusperät!

7) Miksi maalaiskunnan omistuksesta vaietaan? Pipatismia muuallakin?

8)Johtajille pikavoitot!

9) Suunnatuilla anneilla varmistetaan lopputulos!

10) Lopullinen päätös Keski-Suomen puhelin Oy:n ylimääräisessä yhtiökokouksessa tiistaina 2.6.1998 klo 8.00. Tulos: Pienosakkaat hävisivät täpärästi äänestyksen jälkeen! Valtakirjojen keruuaika loppui kesken! Keskisuomalainen viivästytti valtakirjojen keruuilmoitusta. Keskisuomalainen omistus ei ollut enää keskeinen asia, se sivuutettiin olankohautuksella!

Seuraavassa numerossa lisää paljastuksia KSP-kaappauksesta ja sen kiemuroista!
Asiakirjadokumentteja!

11) Pääkirjoitus: Olennaista on lopputulos.

12) Muut lehdet: "Salamyhkäiseltä SSP:ltä neuvottelutarjous"

13) Kuinka osakkailta puhallettiin 10 miljoonaa!
KSP:n kännykkäliittyjät jäivät nuolemaan näppejään. Suomen laki: velka vanhenee 10:ssä vuodessa - KSP:n laki: velka poistuu yhtiökokouksen päätöksellä

14) Hiljainen painajainen

15) Lehti-ilmoitus: Helsingin Sanomat 5.7.1998: Entinen HPY:n jäsen! Oletko menettänyt osuustodistuksesi vastikkeetta?

16) Muut lehdet: Kauppalehti 3.4.1998: Keski-Suomen puhelimen toimitusjohtaja Erkki Kytönen haastattelussa.

17) Mikä on KSP:n todellinen arvo?

18) Kuningas New Yorkissa. Muut lehdet: Jyväskylän kaupunginjohtaja Pekka Kettunen, Keski-Suomen Puhelin Oy:n hallituksen varapuheenjohtaja ja sen tytäryhtiön Kestel Oy:n hallituksen puheenjohtaja kertoo Suur-Jyväskylän lehdessä 21.6.1995. "KSP:ssä olen mukana valvomassa kaupungin etua, sillä kaupunki on KSP:n suurin osakas puhelinliittymien kautta."

Kuinka sitten kävikään?

19) Löytyi vielä näppärämpi kauppamies Helsingin puhelin Oy, joka suoraan ja hallitsemansa Tampereen Puhelin Oy:n kautta sai hallitsevan aseman KSP:ssä.

20) Lopputuloksena ei ollutkaaan KSP:n pysyminen keskisuomalaisessa omistuksessa, vaan ryöväys. Suurin osa alkuperäisistä pienosakkaista houkuteltiin myymään osakkuutensa pikkupennosilla bisnesmiehille.

Jälkisanat?

21) Puhelinliittymää ei olisi kannattanut vaihtaa rahaksi. Vanhan liittymän arvo jo yli 30.000 markkaa. Nyt yhtiön toimitusjohtaja, viestintäneuvos Erkki Kytönen voi myhäillä tyytyväisenä: "Yhtiön arvo on lyhyessä ajassa kymmenkertaistunut." Puhelinliittymää ei olisi kannattanut vaihtaa rahaksi. "Vanhan liittymän" arvo jo yli 30.000 markkaa. Suur-Jyväskylän lehti keskiviikkona 9.2.2000

22) Keskisuomalaisen arkistosta katosi kokonainen lehti ja juttu!

23) Keskisuomalaisen netti-lehdestä puuttuu

24) Pääkirjoitus: Se mikä on hävitetty, on valinta.

25) Toinen pääkirjoitus:
Mihin tiedonhakija voi luottaa?

Jatkuu...


Nämä sivut valmistuivat ensimmäisen kerran osittain 24.02.2000 ja 02.03.2000. Täydellisenä 20.05.2002.
Sivut valmisti ja jutut kirjoitti Pertti Manninen.

 

Casino

Casino

 

KSP-kaappaus 1998 Pertti Manninen ja Johan Björkdal p etusivulle!

 

Olennaista on lopputulos: perinteisiltä KSP:n pienomistajilta puhdiste

imagekuvia: www.nykyaika.com

Tule mukaan tekemään uusi parempi suomennos!
John Lennon: Imagine


NYKYAIKA CHARLES CHAPLIN 1936
Tule tekemään yhteisen tajun kokemusta!

Japani-kierros Helsingissä
Japanin kulttuuria
Kuvia ja kuvitelmia
Upea linkkikokoelma.
Aineisto 22.02.2000 ja sivut 09.03.2000.
Sivut valmisti Pertti Manninen
March 9, 2000, March 10, 2000
copyright sanomanetti.fi 2000/31
 

sivun alkuun!

aikaisemman suunnitelman pohjalta19.05.02
Isot kuvat 2008-03-13.
2000/03/02 - sanomanetti.fi - ksp - kaappaus - olennaista on lopputulos - pääkirjoitus - pertti manninen - jyväkäs heinäkuussa 1998 - perinteisiltä KSP:n pienomistajilta puhdistetaan 250 miljoonan omaisuus hienovaraisesti ja muodollisesti (?) laillisesti.sanomanetti.fi 02.03.00 - joka torstai - pertti manninen - keskisuomen puhelin oy
     


20030212

  Sisällysluettelo 2000/03 maaliskuu.
Sisällysluettelo 2000/01 tammikuu - 2001/02 helmikuu.
     


20030212

  Sisällysluettelo 1999/12 joulukuu.
Sisällysluettelo 1999/11 marraskuu.

Sisällysluettelo 1999/10 lokakuu.

Sisällysluettelo 1999/09 syyskuu.

Sisällysluettelo 1999/07 heinäkuu - 1999/08 elokuu.