edellinen  seuraava
Thaimaa
Ravintolat
Midnight Sun Restaurant
Patong - Kata
Ravintolat
Sauna ja kabinetti
Patong

Sauna
Majatalo
Phuket Patong

Majatalo-Huoneistot
Moposkootteri- ja autovuokraus
Patong - Kata

Mopot ja auto
Vene
Flying Finn

Phuket

Vene- Kalastus

Vuokrattava talo Thalangissa

Talo- Huvila
Phuket
www.phuket.fi
www.patong.fi
www.flyingfinn.info
www.midnightsunrestaurant.info
Björn Wahlroos-story. Nettisanomien kirjoituksia 1999-
Sanomanetti perjantai 2009-08-28.
 N:o 1030
 
Uusin - Linkit joka etusivulle - Ilmoitukset - Sanomisen ja julkaisemisen  vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen.  Yhteys: Sanomanetti @hotmail.com
Pekka Kettunen-story. Jyväskylän ex-kaupunginjohtajan Pekka Kettusen eroraha oli laiton ja tänään KHO antoi päätöksensä siitä, että kaupungin päätös jättää eroraha perimättä takaisin oli myös laiton.
Tässä joitakin Nettisanomien kirjoituksia aikajärjestyksessä Kettusesta, hänen luonteenpiirteistään ja siitä ympäristöstä, jossa hän sai toimia niinkin pitkään. Asian tekee erityisen mielenkiintoiseksi se, että kykypuolueen nykyinen ministeri, silloinen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Henna Virkkunenkin joutui herrojen kanssa marjaan peitellessään näitä sotkuja. Luettelo ei ole kattava, ehkä edustava, koska kirjoituksia on Nettisanomissa julkaistu toinenkin mokoma. Koska sivut ovat kuvina latautuminen kestää aikansa ja niinpä muu aineisto löytyy linkeistä edellinen ja
seuraava. Sanomanetti. Pertti Manninen. Perjantai 2009-08-28 klo 19:50.
Klikkaa kuvia!
PS. Uusi kaupungin lakimies esitti vuonna 2008 kunnanhallitukselle, että erorahasopimuksen lainvoimaisuusvaatimuspykälä kumotaan toteamuksella, että se ei ole enää voimassa! Lue! (Lisäys sunnuntaina 2009-08-30). KHO:n mukaan valtuusto teki päätöksen perimättä jättämisestä sen jälkeen, kun korvauksen peruste oli jo todettu lainvastaiseksi. (Lisäys lauantaina 2009-08-29). Tekstisivulle!
1999 & 1999

 
1999 & 1999


1999 & 2000

2000 & 2000


2000 & 2000


2000 & 2002

2002 & 2002



2003 & 2004

2004 & 2005


2005 & 2005


2005& 2008


2008 & 2008


2008 & 2008


2008 & 2008


2008

Jyväskylän ex-kaupunginjohtajan Pekka Kettusen eroraha oli laiton ja tänään KHO antoi päätöksensä siitä, että kaupungin päätös jättää eroraha perimättä takaisin oli myös laiton. Tässä joitakin Nettisanomien kirjoituksia aikajärjestyksessä Kettusesta, hänen luonteenpiirteistään ja siitä ympäristöstä, jossa hän sai toimia niinkin pitkään. Asian tekee erityisen mielenkiintoiseksi se, että kykypuolueen nykyinen ministeri, silloinen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Henna Virkkunenkin joutui herrojen kanssa marjaan peitellessään näitä sotkuja. Luettelo ei ole kattava, ehkä edustava, koska kirjoituksia on Nettisanomissa julkaistu toinenkin mokoma. Koska sivut ovat kuvina latautuminen kestää aikansa ja niinpä muu aineisto löytyy linkeistä edellinen ja seuraava. Sanomanetti. Pertti Manninen. Perjantai 2009-08-28 klo 19:50.
Klikkaa kuvia!
Ps. Uusi kaupungin lakimies esitti vuonna 2008 kunnanhallitukselle, että erorahasopimuksen lainvoimaisuusvaatimuspykälä kumotaan toteamuksella, että se ei ole enää voimassa! Lue!
(Lisäys sunnuntaina 2009-08-30).

KHO:n mukaan valtuusto teki päätöksen perimättä jättämisestä sen jälkeen, kun korvauksen peruste oli jo todettu lainvastaiseksi. (Lisäys lauantaina 2009-08-29). Tekstisivulle!


Liite.

2000 2009
Sanomanetti torstaina 1. kesäkuuta 2000. harjun huminaa:

funkkis-bensa-asema puretaan



kuva: pertti manninen kesällä 1999

Jyväskylän ydinkeskustassa oleva vanha funkkis-bensa-asema puretaan paikalle suunnitellun konserttitalon alta.

Mitään käsitystä ei ole siitä rakennetaanko konserttitaloa ikinä, rahoja siihen ei ole osoitettu.

Kaiken lisäksi Sonera on jo nirhaissut nurkan arkkitehtikilpailun voittaneesta ehdotuksesta, joten tontin kohtaloksi näyttää tulevan valuminen liike-elämän tarpeisiin kaupunginjohtaja Pekka Kettusen johdolla.

Luottamusnaiset ja -miehet ovat joko sokeita tai kyynikkoja. Rappeutumaan päässyttä rakennusta ei ole kehdattu purkaa suoraan bisnes-miehille.

sanomanetti.fi, pertti manninen 01.06.00

sanomanetti.fi/2000/06/01/funkis.htm

Lue myös!

viikon kettunen
"Voittajaehdotus Rhodorendron edellyttää tyhjää tonttia."

sanomanetti.fi2000/06/01/viikonkettunen.htm

Sanomanetti keskiviikkona 2009-04-01.

Jyväskylän talous kuralla:
Kansalaiskeräys kaupunginjohtaja Markku Anderssonin kunniatohtorikuluille.

Hattu vaarassa.

Jyväskylän talous on luhistumassa, lainahanat sulkeutuvat, velkaa ei enää lisää saa, kaupungin peruspalveluiden hoito käy mahdottomaksi. Tätä taustaa vasten on ymmärrettävää, että kaupunginhallituksen puheenjohtaja Veijo Koskinen (sd) on ryhtynyt puuhaamaan kansalaiskeräystä kaupunginjohtaja Markku Anderssonin (kok) kunniatohtorikuluille.

Tänään avataan pieni kioski Kirkkopuistoon siihen paikkaan, johon puiston alle rakennettavan parkkihallin suuaukon, Moolokín kidaksikin kutsutun, kuilu tulee Kaupunginteatteria vastapäätä kirkon kaakkoiskulmalle.

Kioski pidetään paikallaan siihen saakka, kunnes myös bankettirahat on saatu kokoon ja jos rahoja ylitse jää, niin parkkihalliin johtavan kidan juurelle, myöhemmin tarkemmin määrättävään paikkaan, sijoitetaan reliefi, johon ikuistetaan parkkihallin idean ex-kaupunginjohtaja Pekka Kettusen ja hänen seuraajansa Markku Anderssonin sivuprofiilit.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja toivoo ideoimalleen keräykselle hyvää menestystä, eikä itse halua tulla ikuistetuksi kyseiseen reliefiin. Hänen mottonsa kuuluu: ”Teot puhuvat puolestaan ja puumerkki kaupungin Kirkkopuistossa kyllä muistuttaa tulevia sukupolvia jatkuvasti olemassaolollaan päättäjistä vuodelta 2009”.

Kioskin sijainti selviää parhaiten vanhasta arkistokuvasta, jossa vuonna 2000 purettu funkis-huoltoasema on vielä pystyssä. Kioski on siis saman kadun, Vapaudenkadun, varrella rakennuksen takana kirkkoon ja kaupungintaloon päin.

Sanomanetti keskiviikkona 2009-04-01. Pääkirjoitus. Pertti Manninen.

Kuva: wahlman.fi/tohtorinhattumallisto.html

1999 2009
Sanomanetti torstaina lokakuun 28. päivänä 1999 Jyväskylä:

Kaupunginjohtaja Kettunen - uupumaton ideanikkari

Kaupunginjohtaja Pekka Kettunen on varsinainen ideanikkari, joka on tietenkin positiivinen luonnehdinta.

Ideoita on esitettävä, mutta ei saa suuttua, jos jotkut niistä ammutaan tylysti alas.

Ideana Kirkkopuiston alle rakennettava autopaikoituskellari ja varsinkin siihen liittyvä suora rappuyhteys kirkkoon on ihan hyvä.

Autollahan täällä ajellaan jo lyhyetkin matkat. Idean toteuttaminen onkin sitten toinen juttu. Minkälaisen tahansa ammottavan väylän rakentaminen Kirkkopuiston kupeeseen ei tule kysymykseen. Kuilun suu ei kertakaikkiaan sovi kyseiseen ympäristöön.

Jos autopaikoista on pulaa kyseisessä ympäristössä ja parkkikellari on tarpeellinen niin kulku sinne on järjestettävä jostain muualta vähemmän häiritsevästä paikasta.

sanomanetti.fi keskiviikkona lokakuun 27. päivänä 1999 pm

sanomanetti.fi/1999/10/28/n9913ks1.htm

Lue myös!

Kummallista kunniaa.

Jyväskylän kaupunginjohtaja Pekka Kettunen, joka ensi töikseen ajoi tiedotussihteerin pois kaupungin asunnosta muuttaakseen itse sinne ja joka ensi töikseen ilmoitti julkisesti Jyväskylän Ylioppilaslehdessä erikoisharrastuksekseen selvällä suomenkielellä olevan vittuilun ja joka sai kaupunginhallitukselta kehotuksen käyttäytyä arvokkaasti kaikissa olosuhteissa palkittiin kunniatohtorin arvolla Jyväskylän yliopiston promootiossa.

sanomanetti.fi/2000/08/03/kunniatohtori.htm

 

Sanomanetti perjantaina 2009-01-16.

Kummallista kunniaa 2.

Tänään Keskisuomalainen kertoi, että kaupunginjohtaja Markku Andersson promovoidaan Jyväskylän yliopiston kunniatohtoriksi.

Andersson on ollut muutaman vuoden kaupunginjohtaja ex- Pekka Kettusen sekoilujen jälkeen.

Kunniatohtoriksi vihittävällä pitäisi olla joitakin erityisiä ansioita. Tässä nyt ei tule mieleen mitään erityistä, tavanomaista kriisijohtamista, josta voi tietenkin palkita tai olla palkitsematta, mutta kovin sisäsiittoiselta palkitseminen tuntuu, nyt.

Andersson on päinvastoin ollut juonittelemassa kuntien: Jyväskylän, Jyväskylän maalaiskunnan ja Korpilahden liittymissopimuksen rikkomista, jotta tytär saisi lautakunnan puheenjohtajan paikan. Tämä ensimmäisen kauden valtuutettu onnistui siinä, kun kuntien liittymissopimusta rikottiin ja jaettiin yksi iso lautakunta häpeämättömästi kolmeksi. Katso kirjoitus aikaisemmin, liite.

Tästä päätöksestä, joka on kahden valittajan mielestä ja kuntaliiton lakimiehenkin selostuksen mukaan lainvastainen, on kaksi jyväskyläläistä valittanut hallinto-oikeuteen. Tässä voi mainita, että Keskisuomalainen kirjoitti näyttävästi vasta valtuuston päätöksen jälkeen.

Toinen erikoisuus: Pari päivää sitten saimme lukea, että valtuuston lisälistalla, siis kaupungin johtaja Anderssonin esityksestä, tuotiin esitys jolla kunnan omistamien liikelaitosten hallituspaikkoja nostettiin lähes 50 prosentilla.

Ilman julkista keskustelua, ilman että Keskisuomalainen kirjoitti asiasta mitään.

Demokraattisten menettelytapojen säälimätön hylkääminen ei sovellu kunniatohtorille. Kaupunginjohtajalle, joka alentuu tällaisten temppujen käyttöön, ja lehti sen kun ylistää häntä ja unohtaa nämä demokratian halventamiset, tulevaisuus on mielenkiintoinen.

Otsikko viittaa siihen kun edellinenkin lurjus-kaupunginjohtaja palkittiin samalla arvolla samassa yliopistossa. Lue, linkki.

Pertti Manninen 2009-01-16 klo 15:08, pari minuuttia linkin lähtöön.

sanomanetti.fi/2009/01/16/etusivu.html

 


Sanomanetti keskiviikko 2009-08-26.
TV-katsaus. Pääkirjoitus. Lue!
Helsingin Sanomien ulkomaan osasto kiinni sunnuntaisin? Pääkirjoitus. Lue!
Rädda Israel från dess regering. Aftonbladet 24.8.2009. Ledare. Läs!
Ruotsi puolustaa sananvapautta. Helsingin Sanomat. Pääkirjoitus 25.08.2009. Lue!
Forssan Kymmenennet Kansainväliset Mykkäelokuvafestivaalit 28.-29.8.2009. Kuva.
Björn Wahlroos-story. Nettisanomien kirjoituksia 1999- Lue! 
Sanomanetti 10 vuotta. Etusivut elokuun 26. päivän tienoilta. Klikkaa kuvaa!

Haku arkistosta

Sanomanetti
1999 alkaen
 


www.arsedel.fi



Sanomanetti torstaina 20. toukokuuta 2004.

"Pankki oli matkalla kohti loppuaan, osakkeenomistajien rahat ja omaisuudet olivat vaarassa.

Jo vuotta ennen Esko Ahon pankkitukipäätöstä säätytalolla oli Aleksanterinkadun vanhaan pankkisaliin kokoontunut Suomen Yhdyspankin arvovaltainen hallintoneuvosto. Paikalla oli ilaskiveä ehnroothia björnbergiä pankin napamiehiä ja omistajia. Johtokunnan jäsenet Ahti Hirvonen ja Björn Wahlroos lukivat madonlukuja ja johtivat puhetta.  Lopuksi esitettiin Suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio, oli turvattava paikallaolijoiden ja muidenkin pankkien suuromistajien osakkeet ja omistukset.  Vanhan ja kunnianarvoisen pankin yhtiöjärjestys muutettiin huomaamatta veronmaksajien silmien edessä. Velkoja ja sitoumuksia siirrettiin vanhasta SYP:stä Pohjoismaiden Yhdyspankki Oy:lle,  joka kas kummaa muutti nimensä heinäkuussa vuonna 91 Suomen Yhdyspankiksi. Vanha ja kunnianarvoisa entinen SYP se muutettiin Unitas Oy:ksi. 
Uudelle yhtiölle roskapankki SYP:lle jäivät sekkitilit myös yleiseen liikenteeseen lasketut velkakirjat, sekä ulkomaiset että kotimaiset, ne siirrettiin tälle susipankille."
Seppo Konttinen
Ylen Talousarvio-lähetyksessä perjantaina 14.05.2004. Ohjelman nimi oli Pankkivangit.


Break Dance-ryhmä. "Tanssi ja suosionosoitukset." Jyväskylä. Kauppakatu. Kompassi. Kuvat
Suomi Guardian Worldin etusivulla! Lue!
Ylen puolueiden kannatusarviot suoraan Jääskeläisen perseestä. Lue!
Vaalilakiuudistus – farssi vailla vertaa. Lue!
Silmänkääntö- ja temppuministeri pilkkaa perustuslakia oikeusministerin valekaavussa! Lue!

Ydinaseeton vyöhyke on tehtävä taas ajankohtaiseksi. Lue!
Rauhanpalkintokaan ei rauhoittanut: Martti Ahtisaari haluaa yhä ydinaseita Suomeen. Lue!


Kihlakunnanvoudin Nettisanomien sivujen sulkemista koskeva päätös Lue!
Asianajajan tekaistu kirje kunnianloukkausrikoksen esitutkinnassa Lue!

Ilmoitukset
Linkistö ja arkisto. Linkit joka numeron etusivulle
Opeta lapsi uimaan!
Sananvapaus kauppatavarana
"Elokuvalipulla kohtuuton hinta"

Sanomanetti.
Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: Sanomanetti @hotmail.com


"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa".

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa. Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Asemakatu. Forum. Keskiviikkona 2008-11-12 klo 09:55. 




Tuuli käy heidän ylitseen ...

Kuva: Pertti Manninen



Sanomanetti. Perjantai 2009-08-28 - N:o 1030 - Jyväskylän ex-kaupunginjohtajan Pekka Kettusen eroraha oli laiton ja tänään KHO antoi päätöksensä siitä, että kaupungin päätös jättää eroraha perimättä takaisin oli myös laiton. Tässä joitakin Nettisanomien kirjoituksia aikajärjestyksessä Kettusesta, hänen luonteenpiirteistään ja siitä ympäristöstä, jossa hän sai toimia niinkin pitkään. Asian tekee erityisen mielenkiintoiseksi se, että kykypuolueen nykyinen ministeri, silloinen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Henna Virkkunenkin joutui herrojen kanssa marjaan peitellessään näitä sotkuja.
Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: Sanomanetti @hotmail.com - Sivu 2009-08-28, nettiin 2009-08-28, linkkejä 2009-08-28. Otsikkokirjaimet 2009-09-16.
2009/08/28 Sanomanetti - Pekka Kettunen-story. Jyväskylän ex-kaupunginjohtajan Pekka Kettusen eroraha oli laiton ja tänään KHO antoi päätöksensä siitä, että kaupungin päätös jättää eroraha perimättä takaisin oli myös laiton. Tässä joitakin Nettisanomien kirjoituksia aikajärjestyksessä Kettusesta, hänen luonteenpiirteistään ja siitä ympäristöstä, jossa hän sai toimia niinkin pitkään. Asian tekee erityisen mielenkiintoiseksi se, että kykypuolueen nykyinen ministeri, silloinen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Henna Virkkunenkin joutui herrojen kanssa marjaan peitellessään näitä sotkuja. Luettelo ei ole kattava, ehkä edustava, koska kirjoituksia on Nettisanomissa julkaistu toinenkin mokoma. Koska sivut ovat kuvina latautuminen kestää aikansa ja niinpä muu aineisto löytyy linkeistä edellinen ja seuraava. Sanomanetti. Pertti Manninen. Perjantai 2009-08-28 klo 19:50. - KHO:n mukaan valtuusto teki päätöksen perimättä jättämisestä sen jälkeen, kun korvauksen peruste oli jo todettu lainvastaiseksi. - Nettisanomat perjantai 28.08.2009 - etusivu - kuva - kuvat - pertti manninen - Luettelo - Sanomanetti - 12.fi - Lakisanomat - N:o 1030 - Thaimaa Ravintolat Midnight Sun Restaurant Patong - Kata Ravintolat Sauna ja kabinetti Patong Sauna Majatalo Phuket Patong Majatalo-Huoneistot Moposkootteri- ja autovuokraus Patong - Kata Mopot ja auto Vene Flying Finn Phuket Vene- Kalastus Vuokrattava talo Thalangissa Talo- Huvila Phuket www.phuket.fi www.patong.fi www.flyingfinn.info www.midnightsunrestaurant.info



Onnellista vuotta 2009!

BONNE ANNEE 2009

Heti vuoden vaihduttua ja tanssin alettua, klo 00.01 Ranskan aikaa, Suomen paukuttelun jo hiljalleen päättyessä. TV5MONDE EUROPE, Le plus grand cabaret. Kuva: Pertti Manninen torstaina 2009-01-01 klo 01.01. Sama vuosi sitten: Kuva.

sanomanetti.fi/2009/05//28/etusivu.htm


Kesän hyvä teko - Opeta lapsi uimaan! Lue!
"Tätä eri totuuksien kannattavuuden puntarointia helpottaa hyväksi koettu muistisääntö "jos etuus on todellista, totuus on edullista"." Bisquit Seppo Ahti tänään torstaina 2009-05-28 Ilta-Sanomissa. "Tosipaikan edessä".

Näin se menee:
Maanantaina makkarat tehtiin,
tiistaina tikut vuoltiin,
keskiviikkona keitto keitettiin,
torstaina tupaan kannettiin,
perjantaina perheelle annettiin,
lauantaina liemi latkittiin,
sunnuntaina suu pyyhittiin.


Tänään, eilen ja 90 vuotta sitten. Kuvat perjantaista (00:01) sunnuntaille (00:14).


"Matti Vanhanen ja Toivo Sukari keskustelevat uudesta El Doradosta."
Britannia ?  Tv-kuva (Monty Pyton) perjantai 2008-06-13. Klo 00:01.
Kuvat. Pertti Manninen. Selostus tulossa!

Ylläoleva arkistosta: http://www.sanomanetti.fi/2008/06/15/kuvasivu.html

Sivun alkuun!

Nettisanomien arkistosta 2008:
http://www.sanomanetti.fi/2008/06/06/etusivu.htm#vaitepaatos

N:o 798. Lauantai
2008-05-10


"Väitepäätös". 05.05.2008.


"Väitepäätös". 05.05.2008.

Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut!

 "Väitepäätös"

 

KESKI-SUOMEN ULOSOTTOVIRASTO
PL 52, Vapaudenkatu 54
40101 JYVÄSKYLÄ
Puhelin 010 362 6740, Telekopio 010 362 6771
Sähköposti keski-suomi.uo@oikeus.fi

 

PÄÄTÖS 59/08
05.05.2008 2645/616/08P

Pertti Juhani Manninen

VÄITEPÄÄTÖS

Asianosaiset

Vastaaja
Pertti Juhani Manninen

Hakija
xxxxx xxxxxxx

Ulosottoasiat
0744418533

Selostus asiasta

Jyväskylän kihlakunnan ulosottovirastossa on tehty päätös 30.05.2007. 1873/6160/07P, minkä mukaan hakija oikeutetaan poistattamaan tietyt loukkaavat verkkoviestit nettisanomat.com-internetsivustolta ja että ulosottomies antaa tarvittaessa virka-apua lopputuloksen saavuttamiseksi. Vastaaja on valittanut päätöksestä, mutta valitukset on hylätty Jyväskylän käräjäoikeuden päätöksellä 25.10.2007, U 07/4664 ja Vaasan hovioikeuden päätöksellä 02.04.2008, U 07/1416, missä jälkimmäisessä päätöksessä myös täytäntöönpanon keskeytys todetaan rauenneeksi. Asian eri yhteyksissä vastaaja on esittänyt väitteen, että hän on jo itse poistanut ko. verkkoviestit.
Ulosottomies on viran puolesta ottanut asian ratkaistavaksi alkuperäisen päätöksen itseoikaisupyyntönä.

Kuuleminen

Ulosottomies on kirjeellä 04.04 varannut molemmille asianosaisille tilaisuuden lausuman antamiseen 25.04.2008 mennessä erityisesti siitä, onko verkkoviestit jo poistettu vai ei. Molemmat asianosaiset ovat antaneet lasuman. Mannisen mukaan verkkoviestit on poistettu ja xxxxsxx mukaan niitä ei ole poistettu.

PÄÄTÖS

Väite hylätään, itseoikaisua ei suoriteta ja täytäntöönpanoa jatketaan.

Perustelut

Ulosottovirastossa on tarkasteltu nettisanomat.com-sivustoa. Siellä on runsaasti sellaista materiaalia, jossa jutussa on ollut kyse eli viittauksia asianajaja xxxxx xxxxxxen, hänen yritykseensä ja häntä koskevaan asiaan, esimerkkinä viittauksia tekaistuihin laskuihin. Ulosottomiehellä ei ole mahdollisuuksia selvittää. onko Manninen poistanut ylläpitämiltään sivuilta mahdollisesti jotain tekstiä, mutta sillä ei ole lopputuloksen kannalta merkitystä. Internetsivujen sisältö tältä osin on asiayhteydessään ja kirjoitustavassaan sellaista kuin kunnianloukkausrikoksen teonkuvauksessa ilmaistaan ja ne tulee Vaasan hovioikeuden lainvoimaisen tuomion 23.04.2007, R 06/794 mukaisesti poistaa.

PÄÄTÖS 2645/6160/08P 1

Lainkohdat

Ulosottokaari 3 luku 28 § ja 10 luku 4 ½

Jarmo Kivistö
Jarmo Kivistö
kihlakunnanvouti
Puhelin 010 362 6798, 050 300 3927

Lähettämispäivä

Annettu postin kuljetettavaksi 05/ 06.05.2008

PÄÄTÖS 2645/6160/08P 2

 
Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut!

Nettisanomat ja sen vastaava päätoimittaja Pertti Manninen on kahteen kertaan lähettänyt selvityksen asiasta Keski-Suomen ulosottovirastolle. Selvitys:

"From: Sanomanetti@hotmail.com
To: jyvaskyla.uo@om.fi
Subject: Verkkoviestien jakelun keskeyttäminen ja viestien poisto nettisanomat.com-sivustolla
Date: Thu, 8 Nov 2007 11:21:45 +0000
...
Jyväskylän ulosottovirastolle
Asia: Verkkoviestien jakelun keskeyttäminen ja viestien poisto nettisanomat.com-sivustolla.
Asiaa on hoitanut virastossa kihlakunnanvouti Jarmo Kivistö.
Vaasan hovioikeuden tuomion Nro 565. antamispäivä 23.4.2007, diaarinro R 06/794, mukaisesti olen keskeyttänyt verkkoviestien jakelun kunnianloukkausrikoksen tekoajalta 1.7.2004 - 8.10.2005 tuomiossa määrätyllä tavalla: olen poistanut nettisanomat.com-sivustolta kaikki sellaiset verkkoviestit, joissa mainitaan xxxxsxx tai hänen yrityksensä nimi ja joissa on viittauksia xxxxxxen.
Jokaisella ko ajanjakson sivulla on sivun alussa merkintä poistamisesta.
Helsinki 08.11.2007
Pertti Manninen"

Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut!

Kihlakunnansyyttäjä nosti syytteen kunnianloukkauksesta. Syytteessä rikoksentekoajaksi syyttäjä määritteli rikoksen alkaneeksi siitä päivästä, jonka kirjoituksen asianomistaja Asianajaja Pekka Mononen esitti todisteeksi kunnianloukkauksesta, 01.07.2004. Lisäksi oikeus totesi rikoksen jatkuvan niin kauan kuin kirjoitus on saatavilla ja määräsi sen poistettavaksi. Vain tätä kirjoitusta ja sen jälkeisiä kirjoituksia oikeudessa käsiteltiin ja ne siis määrättiin poistettaviksi. Siinä oikeudenkäynnissä allekirjoittanut tuomittiin kunnianloukkausrikoksesta. Nyt kuitenkin kihlakunnanvouti Jarmo Kivistö omavaltaisesti ja mielivaltaisesti laajentaa tulkintaansa aikaisempiin kirjoituksiin ja myöhempiin kirjoituksiin. Mikäli niissä on jotain loukkaavaa, ne pitää käsitellä erikseen tuomioistuimessa, jos syytettä vaaditaan nostettavaksi ja jos syyte nostetaan. Niiden kirjoitusten poistaminen on täyttä mielivaltaa, jonka lainopillisen koulutuksen saanut kihlakunnanvouti hyvin ymmärtää. Hän siis aikoo aivan tietoisesti syyllistyä valtansa suomaan mielivaltaan.

Kokonaan toinen juttu on se, että hän on esteellinen poistamaan ylipäätään mitään sivuja tässä asiassa, koska poistaessaan hän onnistuu poistamaan samalla häntä itseään koskevan arvostelun ja selostuksen siitä, kuinka hän Vaasan hovioikeuden lainvoimaisen päätöksen mukaan oli toiminut virheellisesti eräässä pakkohuutokaupassa. Hänen esteellisyytensä on vielä lopullisesti käsittelemättä ja se käsitellään Korkeimmassa oikeudessa, jos se myöntää valitusluvan.

Poistaessani kaiken xxxxx xxxxxxa koskevan aineiston rikoksentekoajalta, ajoin kaikki Nettisanomien kyseiset sivut tekstieditorilla poistaen ilmaisut "xxxxx xxxxxxx, "asianajaja xxxxx xxxxxxx" ja "asianajotoimisto xxxxx xxxxxxx Ky" eri variaatioin. Lisäksi poistin kaikki oikeuden määräämät kirjoitukset manuaalisesti. Jotta voisin osoittaa tehneeni näin, liitin jokaisen ko. ajanjakson sivulle merkinnän poistamisesta tai poistamattajättämisestä, jos sivulla ei ollut viittauksia asianajaan tai hänen toimistoonsa tai häntä koskevaan asiaan. Merkintä:

"JYVÄSKYLÄN KÄRÄJÄOIKEUS
Rikosasia
TUOMIO 06/815
Annettu kansliassa
2.5.2006
Asiano:
R 05/2307
Syyttäjän rangaistusvaatimus
1. KUNNIANLOUKKAUS (6160/R/001799/05) Rikoslaki 24 luku 9 §
1.7.2004-8.10.2005 LAUKAA
Manninen on esittänyt asianomistaja xxxxx xxxxxxxxa ja tämän asianajotoimistosta valheellisen ja (POISTETTU 05.03.2016 G) tiedon väittämällä internetissä pitämällään nettisanomat sivustolla (www.nettisanomat.com), että xxxxxxx on asianajajana toimistonsa puitteissa laatinut häntä koskevia (2poistettu 09.12.2015). Hän on sivustoillaan julkaissut oikeudenkäyntiaineistoa, joka sinällään on ollut sisällöltään oikeaa, mutta Manninen on antanut lukijoiden ymmärtää, että oikeudenkäynnissä olisi ollut kysymys jostakin laittomasta. Teko on siten huomioonottaen xxxxsxx ammatti asianajajana ollut omiaan aiheuttamaan asianomistajalle vahinkoa sekä häneen kohdistuvaa halveksuntaa.
http://www.sanomanetti.fi/2007/05/26/20060502kunnianloukkauskaraja1tuomio.htm

VAASAN HOVIOIKEUS
TUOMIO
Nro 565
Antamispäivä 23.4.2007
Diaarinro R 06/794 Verkkoviestin jakelun keskeyttäminen
Sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä annetun lain 18 §:n mukaan tuomioistuin voi virallisen syyttäjän, tutkinnanjohtajan tai asianomistajan hakemuksesta määrätä julkaisijan tai ohjelmatoiminnan harjoittajan taikka lähettimen. palvelimen tai muun sellaisen laitteen ylläpitäjän keskeyttämään julkaistun verkkoviestin jakelun, jos viestin sisällön perusteella on ilmeistä, että sen pitäminen yleisön saatavilla on säädetty rangaistavaksi. Lähtökohtana mainittua lainkohtaa sovellettaessa on saman lain 1 §:n 2 momentti, jonka mukaan viestintään ei saa puuttua enempää kuin on välttämätöntä ottaen huomioon sananvapauden merkitys kansanvaltaisessa oikeusvaltiossa.
Mannisen ylläpitämällä nettisanomat.com -internetsivustolla on materiaalia, joka kohdistuu xxxxsxx elinkeinotoimintaan ja on sisällöltään xxxxsxx kunniaa loukkaavaa. xxxxxxa koskevien verkkoviestien pitäminen yleisön saatavilla on edellä mainitun lainkohdan tarkoittamalla tavalla rangaistavaksi säädetty teko ja rikos jatkuu edelleen niin kauan, kuin internetsivustolla oleva xxxxxxa koskeva materiaali on verkkoviestinä yleisön saatavilla.
Edellä mainitut seikat huomioon ottaen Mannisen on poistettava nettisanomat.com-sivustolta kaikki sellaiset verkkoviestit, joissa mainitaan xxxxsxx tai hänen yrityksensä nimi ja joissa on viittauksia xxxxxxen. Näin ollen tämän asiaa koskevan tuomion julkaiseminen mainitussa verkkojulkaisussa ei ole tarpeellista.
http://www.sanomanetti.fi/2007/05/26/20070423kunnianloukkaushovituomio1tuomio.htm

Tältä sivulta on poistettu kaikki Vaasan hovioikeuden 23.4.2007 tuomiossa Nro 565 poistettaviksi määräämät verkkoviestit. Alkuperäinen sivu, jossa poistokohdat ovat näkyvissä, on arkistoitu osoitteeseen
http://www.12.fi/2004/07/01/etusivu.htm"

Sanomanetti. Pertti Manninen, vastaava päätoimittaja. Lauantai 2008-05-10.

Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut!

Lue myös! 
Asianajaja voitti kunnianloukkausjuttunsa. Lakisanomat Keskiviikko 2007-10-24

 

Restaurointi 1. Vuodet 2008 ja 2009. Linkit tarkistettu toimiviksi, puuttuvat kuvat palautettu, "Sanomanetti-Arsedel-Midnight Sun Restaurant"- banneri poistettu. Työn kesto: 2011-09-15 alkaen ja 2011-09-18 päättyen. Tämä sivusto on tehty Nettisanomat-sivuston tarkistetusta versiosta 2011-09-21.

2012-05-07: Sivustolta on poistettu Keski-Suomen käräjäoikeuden 24.1.2012 antaman kunnianloukkausta koskevan tuomion 12/230 R11/268 johdosta tuomiossa mainittujen henkilöiden asianomaistiedot rikoksentekoajalta 6.5.2007 - 18.1.2012. Tuomio luettavissa osoitteessa: http://www.n3.fi/tuomiot/keskisuomiko20120124/etusivu.htm

 

.
2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivusto on palautettu osittain alkuperäiseen muotoon hovioikeuden tuomio huomioon ottaen lauantaina 05.03.2016, äitini 100-vuotis syntymäpäivänä.