Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999

Sunnuntai 2012-10-07
N:o 1462

Edellinen - Seuraava

Asianajajan kunnianloukkausjuttu yhä oudompaan valoon.



HS ja IS lokakuussa 2012.

Asianajajan kunnianloukkausjuttu yhä oudompaan valoon.

Nyt esille tulleiden tietojen mukaan Vantaan entisen kaupunginjohtajan Jukka Peltomäen tekemisiä on rikospoliisi tutkinut tarkemmin viime kesästä (2011) lähtien.

Uudet otsikot:
Helsingin Sanomat torstaina 04.10.2012: Peltomäkeä epäillään törkeästä lahjusrikoksesta. Laajentuneessa rikostutkinnassa on MTV3:n mukaan useita muita epäiltyjä.
”Laajentuneessa tutkinnassa on Peltomäen lisäksi useita muita epäiltyjä, joita epäillään eri rikoksista.” ”Tapaus sai alkunsa viime vuonna, kun Helsingin Sanomat kertoi Peltomäen asuneen markkinahintaa alhaisemmalla hinnalla vantaalaisen arkkitehtitoimiston Forma-Futuran omistajan asunnossa, Keskusrikospoliisi alkoi tutkia asiaa epäiltynä virka-aseman väärinkäyttönä.” ”Nyt poliisi epäilee arkkitehtitoimisto Forma-Futuran toimitusjohtajaa Leila Tuomista törkeästä lahjuksen antamisesta.” ”Poliisin tutkinta liittyy Räsäsen mukaan Marja-Vantaan alueeseen, jonka rakentamista Peltomäki oli 1980-luvulta saakka ajamassa eteenpäin.”

Ilta-Sanomat torstaina 04.10,2012: MTV3: Lahjusskandaalista kasvoi korruptiovyyhti.
”MTV3:n 45 minuuttia -ohjelman mukaan keskusrikospoliisin tutkinnassa on laaja rikoskokonaisuus, jossa Peltomäen lisäksi on epäiltyinä useita muita henkilöitä useista eri rikoksista.” ”Kesällä 2011 Peltomäen toimista aloitettiin poliisitutkinta, kun paljastui, että Vantaan kaupunginjohtaja asui pilkkahinnalla arkkitehtitoimisto Forma-Futuran omistajan asunnossa. Samanaikaisesti Vantaan kaupunki kävi neuvotteluja rakennusprojektien käynnistämiseksi Forma Futuran kanssa.”

Helsingin Sanomat perjantaina 05.10.2012: Peltomäki voidaan tuomia 90-luvun teoista.
”HS kertoi kesällä 2011, että Peltomäki on Forma-Futuran omistajan vuokralainen. Forma-Futura on merkittävä vantaalainen arkkitehtitoimisto, joka on saanut Vantaan kaupungilta useita urakoita.” ”Heitä on kuulusteltu rikoksesta epäiltyinä ja he ovat kiistäneet kaikki rikosepäilyt, sanoo krp:n tutkinnanjohtaja Veli Matti Räsänen.” ”Vyyhdessä voi olla kyse muustakin kuin vuokrasuhteesta: krp:llä on muitakin epäiltyjä ja muita mahdollisia rikoksia. Räsänen ei kerro, keitä muita tutkinnassa epäillään. ”Haluan pitää muut epäillyt salassa, koska tilanteet voivat muuttua ja epäillystä voi tulla todistaja.” ”Virka-aseman väärinkäytöstä tuomioon voi riittää se, että asiat näyttävät pahalta ulospäin.” ”Tutkinta on sekä Tolvasen että Turun yliopiston rikosoikeuden professori Jussi Tapanisenkin mielestä yhteiskunnallisesti erittäin merkittävä.” ”Kun puhutaan maankäytöstä, asioilla on yhteiskunnallista merkitystä. Ne ovat tavallista vakavampia rikoksia ”, Tapani arvioi.”


Viikkosanomat-blogin kirjoitus kesältä 2011:
Asianajajan osoitteesta

Viime kesänä Viikkosanomat-blogissa kirjoitin asianajajan osoitteesta otsikolla ”Osoite monessa mukana. Asianajotoimisto Pekka Monosen toimiston osoite on sama kuin Forma Futuran ja Pekka Terävän asunnon, jossa asuu nyt Leila Tuominen. Asianajotoimisto Pekka Mononen.” seuraavasti:

”Helsingin Sanomat jatkaa tänään lauantaina 2011-07-02 Vantaan kaupunginjohtajaksi valitun Jukka Peltomäen kytkösten selvittelyä. Kerrotaan firmojen ja konkurssien historiasta ja juttuun on eksynyt seuraavaakin:

LAINAUS
”Yksi Peltomäen, Tuomisen ja Terävän yhteinen tuttu on asianajaja Pekka Mononen. Hänellä on asianajotoimisto samassa osoitteessa kuin Forma Futuran ja Terävän asunnon, jossa asuu nyt Tuominen.”
LAINAUS LOPPUU

Monosella on osoitteita tarpeen mukaan. Kun asianajaja Pekka Mononen voitti kunnianloukkausoikeudenkäynnin Nettisanomia ja sen päätoimittajaa Pertti Mannista (allekirjoittanutta) vastaan hän käytti eri osoitetta kuin toimiston osoite (kotiosoitetta?). Minulla ei koskaan selvinnyt, miksi näin tapahtui. ellei se sitten jotenkin liittynyt siihen, että hän nosti kunnianloukkausasian yksityishenkilönä, kantajana ei ollut toimisto.

Kulunsa hän kuitenkin laskutti alvillisiana, jonka kaikki oikeusasteet hyväksyivät, vaikka tuomittu niitä koko ajan vastustikin aina loppuun saakka: valituslupapyynnössä korkeimmalle oikeudelle. Valituslupaa ei myönnetty mihinkään jutun osaan ja niin asianajaja Pekka Mononen sai korvaukset alvillisina. Olihan hän hovioikeudessa vakuuttanut, että ”hän ja toimisto on sama asia”.

Selvittäessäni asiaa verottajalle (puhelimessa) kyllä verotoimisto piti ihmeellisenä, että näin on voitu menetellä. Mutta jutun selvittäminen sen enempää jäi silloin ja kohta kai se jo on vanhentunut, tai ei tietenkään vielä: vahingonkorvaus vanhenee vasta kymmenessä vuodessa, mikäli oikein olen ymmärtänyt. Mutkana taitaa kyllä olla se, että korvaussumma on saanut lainvoiman, eikä tietenkään tällaisia tuomioita pureta.

”Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa”.

Liitteessä on linkki selostukseen tästä oikeudenkäynnistä, jossa taas on muistaakseni linkit kaikkin jutussa esitettyihin asiakirjoihin, joten edelläolevan todenperäisyys on helposti tarkistettavissa. Ainakin googlatessa löytyy.
Viikkosanomat. Pertti Manninen. Lauantai 2011-07-02 klo 20:14 helteen uuvuttamana, iltapäivällä katsoessani mittaria se näytti 30 astetta.”

Ohessa on myös kuva kirjoituksesta sellaisena kuin se nyt on netissä.


Viikkosanomat-blogin kirjoitus syksyltä 2011:
Kaavoitus ja arvonnousu. Poistettu myynti-ilmoitus

Tämän ilmoituksen löytyminen netistä oli sattumankauppaa. Asianajaja Pekka Mononen oli jo tehnyt tutkintapyynnön uudesta kunnianloukkauksesta ja hiukan myöhemmin edellisen kirjoituksen jälkeen löytyi netistä googlaamalla hakusanalla ”asianajotoimisto Pekka Mononen” joku myynti-ilmoitus, josta tuli tulokseksi sivu, jossa luki ”Ilmoittaja on laittanut ilmoituksen lepotilaan”. Ei hätää. Ilmoitus oli vielä tallella googlen välimuistissa, joka värjää eri hakusanat eri värein. Ohessa on myös kuva kirjoituksesta sellaisena kuin se nyt on netissä.

Kirjoituksen otsikko oli ”Kaavoitus ja arvonnousu. Poistettu myynti-ilmoitus. Asianajotoimisto Pekka Mononen.” ja siinä oli kuvina kiinteistön myynti-ilmoituksen alkuperäinen ja sivu, jossa ilmoitetaan ilmoituksen lepotilaan laittamisesta. Kirjoituksen teksti oli seuraava:

”Mitään laitonta ei tietenkään ole tapahtunut, ainakaan vielä, mutta esimerkkinä menettelee seuraava myynti-imoitus (Asemakaavapäällikön ja -arkkitehdin lausunto 6.4.2011 ) ja sen poisto. Tekstissä hyvin käy ilmi kuinka siellä taustalla spekuloidaan mahdollisilla arvonnousuilla. Laittomaksi asia tulee vasta silloin, kun kaavoittaja, viranomainen, ottaa tai saa jotain hyötyä ja vastaavasti lain rikkomukseen syyllistyisi hyödyn tarjoaja.
Viikkosanomat. Pertti Manninen. Maanantai 2011-09-26 klo 19:28.

LAINAUS lepotilaan laitetusta ilmoituksesta:
”Talon ja tontin tiedot

Kaavatiedot
Voimassaoleva rakennustehokkuus 0.25=547,75 k-m2.
Helsingin kaupunki on halukas nostamaan rakennustehokkuuden kaksin-kolminkertaiseksi (1095-1642 k-m2) naapuritonttien tehokkuutta vastaavasti.
Kaavatilanne
Asemakaavapäällikön ja -arkkitehdin lausunnon (6.4.2011) mukaan tontin luoteispuolella olevalle kerrostalotontille on osoitettu rakennusoikeutta tonttitehokkuuden e=0,7 mukaisesti. ”Nämä tehokkuudet tulevat todennäköisesti ohjaamaan tonttien kaavoitusta”
Liikenneyhteydet
Hyvät liikenneyhteydet. Juna-asema lähellä.
LAINAUS LOPPUU”


Käräjäoikeus määräsi nämä edellä olevat kaksi kirjoitusta poistettaviksi!

Asianajaja Pekka Mononen esitti Keski-Suomen käräjäoikeudelle kaksi muuta kirjoitusta, toinen vuodelta 2004 (!) ja toinen hiukan lähempää tätä päivää vuodelta 2007. Näiden kirjoitusten hän väitti loukkaavan kunniaansa ja samaan päätyi myös 1-jäseninen käräjäoikeus, käräjätuomari Raili Sahi.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, koska Korkeimpaan oikeuteen on jätetty valituslupahakemus tästä tuomiosta. Asianajaja onnistui saamaan käräjäoikeudelta, kun sitä tarmokkaasti vaati, sellaisen tuomion, jonka mukaan kaikki kirjoitukset Nettisanomissa ja muissa allekirjoittaneen hallinnoimissa julkaisuissa, joissa mainitaan asianajan nimi tai toimiston nimi tai joissa on viittauksia häneen tai häntä koskevaan asiaan, tulee poistaa oikeuden hyväksymällä tavalla.

Tämä tarkoittaa siis sitä, että tässä kansanvaltaisessa oikeusvaltiossa nimeltä Suomi tuomitaan rikoksesta ja määrätään rangaistusseuraamukset sellaisesta rikoksesta, jota ei ole tehty, ainakaan oikeudessa rikokseksi todettu.

Oikeudessa vaati kunnianloukkausrangaistusta myös asianajaja Monosen laskutusta koskevassa oikeudenkäynnissä todistanut myyntipäällikkö Lauri Kara Nordea Pankki Oyj:stä yhdestä kirjoituksesta ja useiden oikeudenkäyntipöytäkirjojen julkaisemisesta. Tuomio oli samansisältöinen koskien kuitenkin vain henkilön nimeä ja ammattia.

Kun oikeuden päätös oli sellainen kuin oli ja kun hovioikeuskaan ei ottanut asiaa käsiteltäväkseen, niin asianajaja Pekka Mononen vaati tuomiota hovioikeuden päätöksen jälkeen toimeenpantavaksi, siis ennen tuomion lainvoimaisuutta. Tietäen tämän vaatimuksen esille tulemisen poistinkin kaikista kirjoituksista asianosaistiedot, niin ettei hakukone voi niitä löytää. Sen tähden niissä on nyt ne xxx-jonot.

Varmuuden vuoksi on nyt tuotava esille se, että Nordea Pankki Oyj:n myyntipäällikkö Lauri Karalla ei ole mitään tekemistä näiden tässä esille tuodun kahden asianajaja Monosen toiminnasta kertovan kirjoituksen kanssa. Hänen toimintansa liittyi vain todistajalausuntoon, joka on jo ajat sitten käsitelty.

Se, että asianajaja Pekka Mononen ei tuonut näitä kahta kirjoitusta oikeuteen todisteina kunnianloukkauksesta, todistanee, että hän ei itsekään pitänyt niitä kunniaansa loukkaavina. Kuitenkin hän tahtoi ne poistettaviksi vaatimalla käräjäoikeuden päätökseksi kaikkien kirjoitusten poistamista. Sen verran arvonlisäveron poistamista vaatinut kirjoitus lienee kuitenkin vaikuttanut, että nyt hän pyysi käräjäoikeutta poistamaan ja yliviivaamaan laskuunsa kirjoittaman arvonlisäveron!

Valituslupahakemus Korkeimpaan oikeuteen on liitteenä tämän kirjoituksen lopussa ja se päättyy lauseeseen: "Tuomio ja seuraamismääräys sellaisesta rikolliseksi väitetystä teosta, jota ei ole käsitelty oikeudessa ja oikeudessa rikolliseksi todettu, ei ole kansanvaltaisen oikeusvaltion oikeusjärjestyksen mukainen." - Lue!

Nettisanomat. Pertti Manninen. Päätoimittaja. Sunnuntai 2012-10-07 22:12.

Elokuun 2012 kävijätilasto:
92097

Naakan kiinnostus. Kuva



Syyskuun Viikkosanomat-blogista:
Harry Harkimo
Lyly Rajala
Kalervo Kummola
Pekka Ervasti

Lue!

Ranska-ottelun tunnelmaa perjantaina 07.09.2012. Osa 12.
Marssilla
Katsomossa
Marseljeesi.
Videot








Oravan pelastuslautta. Kuva


Ensimmäisten numeroiden etusivut 1999- 2012 linkkeineen!

Elokuun ensimmäisten etusivut 1999- 2012 linkkeineen!

Syyskuun ensimmäisten etusivut 1999- 2012 linkkeineen!

Syyskuun puolivälin etusivut 1999- 2012 linkkeineen!



Ilmoita ilmaiseksi sivu!
101 ilmoitusta!

Nettisanomat -
Kaiken keskellä aina läsnä


Maailman luetuin suomalainen Nettisanomat


Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen -
Yhteys: nettisanomat @hotmail.com

SMILE

Linkki jokaisen numeron etusivulle!

Etsi Nettisanomista!



Vuodet 1999- 2002 täältä!

Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi


TOP TEN
Nettisanomat-perhe. Elokuu 2012.
Kävijätilasto.

nettisanomat.com

31457

12.fi

15524

viikkosanomat.fi

14290

sanomanetti.fi

9281

sanomatori.fi

4745

hs24.fi

2989

vuosisanomat.fi

2723

sanomapark.fi

2317

hs2.fi

1632

n24.fi

1063

 

Katso!


Linkit:

http://viikkosanomat.fi/2011/07/02/osoite-monessa-mukana-asianajaja-pekka-mosonen-toimiston-osoite-on-sama-kuin-forma-futuran-ja-pekka-teravan-asunnon-jossa-asuu-nyt-leila-tuominen-asianajotoimisto-pekka-mononen/

http://viikkosanomat.fi/2012/05/31/kaavoitus-ja-arvonnousu-poistettu-myynti-ilmoitus-xxxxxxxxxxxxxxxxx-xxxxx-xxxxxxx/

 



Henkilöt ja asiat esiinymisjärjestyksessä:

asianajaja, kunnianloukkaus, Vantaa, kaupunginjohtaja, Jukka Peltomäki, rikospoliisi, Helsingin Sanomat, törkeä lahjusrikos, Rikostutkinta, MTV3, epäilty, tutkinta, rikos, markkinahinta, hinta, vantaalainen, arkkitehtitoimisto, Forma-Futura, keskusrikospoliisi, virka-aseman väärinkäyttö, poliisi, toimitusjohtaja, Leila Tuominen, törkeä lahjuksen antaminen, tutkinta, Räsänen, Marja-Vantaan alue, 1980-luku, Ilta-Sanomat, lahjusskandaali, korruptiovyyhti, 45 minuuttia -ohjelma, rikoskokonaisuus, poliisitutkinta, kaupunki, rakennusprojekti, 90-luku, urakka, kiistäminen, rikosepäily, krp, tutkinnanjohtaja, Veli Matti Räsänen, vuokrasuhde, todistaja, tuomio, Tolvanen, Turku, yliopisto, rikosoikeus, professori, Jussi Tapaninen, yhteiskunnallinen, maankäyttö, vakava rikos, Viikkosanomat-blogi, osoite, asianajotoimisto, Pekka Mononen, toimisto, Pekka Terävä, kytkös, firma, konkurssi, tuttu, kunnianloukkausoikeudenkäynti, Nettisanomat, päätoimittaja, Pertti Manninen, kotiosoite, kunnianloukkausasia, yksityishenkilö, kantaja, kulut, alvillinen, oikeusaste, tuomittu, valituslupapyyntö, korkein oikeus, valituslupa, juttu, korvaus, hovioikeus, verottaja, verotoimisto, vanhentuminen, vahingonkorvaus, korvaussumma, lainvoima, tuomion purkaminen, oikeudenkäynti, asiakirja, kaavoitus, arvonnousu, myynti-ilmoitus, tutkintapyyntö, ilmoitus, lepotila, kiinteistö, laiton, asemakaavapäällikkö, asemakaava-arkkitehti, spekulointi, kaavoittaja, viranomainen, hyöty, lain rikkomus, tarjoaja, talo, tontti, kaavatieto, rakennustehokkuus, Helsingin kaupunki, Helsinki, naapuritontti, tehokkuus, kaavatilanne, lausunto, kerrostalotontti, rakennusoikeus, tonttitehokkuus, tehokkuus, ohjaus, liikenneyhteys, käräjäoikeus, Keski-Suomen käräjäoikeus, käräjätuomari, Raili Sahi, valituslupahakemus, julkaisu, viittaus, asia, poistaminen, kansanvaltainen, oikeusvaltio, Suomi, rangaistusseuraamus, oikeus, kunnianloukkausrangaistus, laskutus, oikeudenkäynfi, todistaminen, myyntipäällikkö, Lauri Kara, Nordea Pankki Oyj, oikeudenkäyntipöytäkirja, julkaiseminen, nimi, ammatti, toimeenpano, vaatimus, poisto, asianosaistieto, todistajalausunto, todiste, arvonlisävero, lasku, rikolliseksi väitetty teko, oikeusjärjestys, päätoimittaja.

 

"Asianajajan kunnianloukkausjuttu yhä oudompaan valoon".
Kirjoituksessa mainitut kaksi kirjoitusta netissä syksyllä 2012.









Nettisanomat. Sunnuntai 2012-10-07.


"Asianajajan kunnianloukkausjuttu yhä oudompaan valoon".
Kirjoituksessa mainitut kaksi myynti-ilmoitusta: Lepotilaan laitettu ja googlen välimuistissa vielä säilynyt.



VALITUSLUPAHAKEMUS KORKEIMMALLE OIKEUDELLE: "Tuomio ja seuraamismääräys sellaisesta rikolliseksi väitetystä teosta, jota ei ole käsitelty oikeudessa ja oikeudessa rikolliseksi todettu, ei ole kansanvaltaisen oikeusvaltion oikeusjärjestyksen mukainen." Lue!

Pertti Manninen
...
...

KORKEIMMALLE OIKEUDELLE

ASIA

Valituslupahakemus ja valitus.

MUUTOKSENHAUN KOHDE

Vaasan hovioikeuden 20.4.2012 antama tuomio nro 438 kunnianloukkausasiassa R 12/275

HAKIJA

Manninen, Pertti Juhani
...
...

I VALITUSLUPAHAKEMUS

PERUSTE

Pyydän kunnioittavasti, että korkein oikeus myöntäisi minulle luvan hakea muutosta yllämainittuun hovioikeuden tuomioon, koska

1) siihen on erityistä aihetta asiassa tapahtuneen sellaisen oikeudenkäyntivirheen takia, jonka perusteella ratkaisu olisi purettava tai poistettava

2) siihen on erityistä aihetta asiassa tapahtuneen muun virheen takia, jonka perusteella ratkaisu olisi purettava tai poistettava

3) lain soveltamisen kannalta muissa samanlaisissa tapauksissa on tärkeätä saattaa asia Korkeimman oikeuden ratkaistavaksi

PERUSTELUT

1. Hovioikeus on evännyt jatkokäsittelyluvan perustelunaan, ettei ole syytä epäillä käräjäoikeuden ratkaisun lopputuloksen oikeellisuutta. Ratkaisu on sananvapauslain vastainen, kun siinä vastoin lain määräystä rajoitetaan tarpeettomasti sananvapautta.

2. Hovioikeus on jättänyt voimaan sellaisen käräjäoikeuden tuomion, jossa käräjäoikeus on määrännyt rangaistuksen ja seuraamukset sellaisista asioista (kirjoituksista), joita ei ollenkaan käsitelty käräjäoikeudessa. Lisäksi käräjäoikeus on määrännyt poistettavaksi sellaisenaan (ilman minkäänlaista kommentointia) julkaistut oikeudenkäyntipöytäkirjat.

II VALITUS

VAATIMUKSET

Kunnioittavasti pyydän, että korkein oikeus kumoaa käräjäoikeuden ja hovioikeuden tuomiot.

PERUSTELUT

Toistan kaikki tässä asiassa aikaisemmin suullisesti lausumani ja esille tuomani kirjallisen materiaalin.

Tarkoitukseni ei ole ollut loukata asianomistajien kunniaa, vaan kirjoittaa ja selostaa asianomistajien toimintaa niin kuin se on oikeasti tapahtunut. Tällaisten asioiden esille tuominen ja siitä kirjoittaminen ei voi olla loukkaavaa eikä tällä mitenkään väitetä, että asianomistajat olisivat olleet mukana jossakin lainvastaisessa toiminnassa.

Ennen oikeudenkäyntiä poistin esitutkinnassa esitetyistä kirjoituksista asianomistajien asianosaistiedot.

Asianomistaja Lauri Kara on esittänyt kaksi kirjoitusta, jotka ovat mukana oikeudenkäyntiaineistossa ja lukuisan joukon hakutuloksia, jotka tulevat näistä kirjoituksista ja myös oikeudenkäyntipöytäkirjoista.

Käräjäoikeus on määrännyt näistä kirjoituksista poistettavaksi asiaosaistiedot, jotka olivat edellä kerrotun mukaan jo poistettu ennen oikeudenkäyntiä, joista dokumentit esitettiin käräjäoikeuden istunnon aikana ja jotka ovat mukana oikeudenkäyntiaineistossa.

Näiden kirjoitusten lisäksi käräjäoikeus määräsi poistettavaksi asianosaistiedot myös sellaisista kirjoituksista ja oikeudenkäyntipöytäkirjoista, jotka eivät olleet kirjallisina todisteina tai joita ei muutenkaan käsitelty oikeudenkäynnissä. Oikeudenkäyntipöytäkirjojen osalta tosin käräjäoikeus totesi riittämättömin perustein, että niistä asianosaistiedot piti poistaa, koska pöytäkirjat oli julkaistu "kunnianloukkaustarkoituksessa". Muiden kirjoitusten osalta oikeus katsoi niitä siis mitenkään käsittelemättä, että ne loukkasivat asianomistajan kunniaa.

Käräjäoikeus on vastoin lain selvää määräystä siitä, että sananvapautta ei pidä tarpeettomasti rajoittaa, menetellyt juuri näin.

Asianomistaja Pekka Mononen niinikään esitti kaksi kunniaansa loukkaavaksi väittämäänsä kirjoitusta. Niistä toinen oli julkaistu jo vuonna 2004, siis ennen vuoden 2007 kunnianloukkausoikeudenkäyntiä. Tätä kirjoitusta hän ei silloin pitänyt kunniaansa loukkaavana. Toinen kirjoitus koski nimenomaan tästä oikeudenkäynnistä kirjoittamaani kirjoitusta, jossa luonnehdin asianomistajan toimintaa ilmaisulla "(3poistettu 09.12.2015)". Käräjäoikeus ei mitenkään selvittänyt pitikö kirjoituksessa olleet väitteet paikkansa, vaan automaattisesti totesi, että siinä esitetty ilmaisu loukkasi asianomistajan kunniaa selvittämättä siis sitä oliko asianomistaja edes siinä asemassa, jossa tällaista ilmaisua voi käyttää. Ilmaisu oli tietenkin virheellinen, koska se koskee todistajan asemaa. Asianomistaan kohdalla se tarkoittaa jonkinlaista valehtelemista, joka ko. kirjoituksessa tuotiin esiin siinä oikeudenkäynnissä esitettyjen asiakirjadokumenttien päivämäärien ja asianomistajan todistelupuheenvuorossa esittämien nauhoitetun oikeudenkäyntiaineiston perusteella.

Näiden kirjoitusten lisäksi käräjäoikeus määräsi poistettavaksi asianosaistiedot myös sellaisista kirjoituksista ja oikeudenkäyntipöytäkirjoista, jotka eivät olleet kirjallisina todisteina tai joita ei muutenkaan käsitelty oikeudenkäynnissä. Oikeudenkäyntipöytäkirjojen osalta tosin käräjäoikeus totesi riittämättömin perustein, että niistä asianosaistiedot piti poistaa, koska pöytäkirjat oli julkaistu "kunnianloukkaustarkoituksessa". Muiden kirjoitusten osalta oikeus katsoi niitä siis mitenkään käsittelemättä, että ne loukkasivat asianomistajan kunniaa.

Käräjäoikeus on vastoin lain selvää määräystä siitä, että sananvapautta ei pidä tarpeettomasti rajoittaa, menetellyt juuri näin.

TÄYTÄNTÖÖNPANO

Keski-Suomen ulosottoviraston kihlakunnanvouti Iivari Järvinen lähetti 18.05.2012 kuulemiskirjeen asianajaja Pekka Monosen vaatimasta kirjoitusten poistamista koskevasta täytäntöönpanovaatimuksesta. Olin jo ennen kirjeen perilletuloa poistanut käräjäoikeuden vaatimat poistot, joista ilmoitin kihlakunnanvoudille kahdessa sähköpostissa seuraavasti:

"
From: nettisanomat@hotmail.com
To: keski-suomi.uo@oikeus.fi
Subject: Ilmoitus kihlakunnanvouti Järviselle
Date: Sat, 19 May 2012 07:31:53 +0000

Kihlakunnanvouti Iivari Järviselle
Viitaten puhelimessa käytyyn keskusteluumme, joka koski Keski-Suomen käräjäoikeuden 24.1.2012 antaman kunnianloukkausta koskevan tuomion 12/230 R11/268 täytäntöönpanoa, ilmoitan, että olen tehnyt poistot kaikilta hallinnassani olevilta sivustoilta käräjäoikeudessa käsitellyllä ja sen määräämällä tavalla rikoksentekoajalta ajanjaksolla 6.5.2007 - 18.1.2012.
Poistojen onnistumisen varmistaminen kestää 0-3 viikkoa riippuen siitä, milloin hakukone (google) indeksoi eli käsittelee sivut uudelleen.
Jokaisella ko. ajanjakson sivun lopussa on seuraava merkintä poistamisesta: Päivämäärä ja teksti: "Sivustolta on poistettu Keski-Suomen käräjäoikeuden 24.1.2012 antaman kunnianloukkausta koskevan tuomion 12/230 R11/268 johdosta tuomiossa mainittujen henkilöiden asianosaistiedot rikoksentekoajalta 6.5.2007- 18.1.2012. Tuomio luettavissa osoitteessa:
http://www.n3.fi/tuomiot/keskisuomiko20120124/etusivu.htm"
Ystävällisesti
Laukaassa 19.05.2012
Pertti Manninen"

ja

"Vastaus kuulemiskirjeeseen 27/IJJ (Kihlakunnanvouti Iivari Järvinen)
From: pert mannin (nettisanomat@hotmail.com)
Sent: Thursday, May 31, 2012 11:43:08 AM
To: keski-suomi.uo@oikeus.fi

Pertti Manninen
...
...
...
Vastaus kuulemiskirjeeseen 27/IJJ (Kihlakunnanvouti Iivari Järvinen)
Viitaten aikaisemmin lähettämääni sähköpostiviestiin ja sen jälkeen käymäämme puhelinkeskusteluun ilmoitan, että olen tänään tarkistanut poistojen onnistumisen ja tehnyt tarpeelliset korjaukset.
Poisto on nyt onnistunut ainakin niissä 440 hakutuloksessa, jotka käyttämäni google-hakukone antoi ensisijaisesti. Aikaisemmin kertomani hakukoneen päivitystahti näyttääkin koskevan ns. aktiivisia sivustoja, koska välimuistituloksissa oli vielä puolentoista kuukauden takaisia (esim. 16.04.2012) google-päivityksiä.
Laukaassa 31.05.2012
Pertti Manninen"

Oheisissa liitteissä on sivut siitä aineistosta, jotka käräjäoikeuden tuomion mukaan piti poistaa, mutta jota aineistoa ei ollenkaan käsitelty oikeudenistunnossa. Pyydän, että tämä aineisto otetaan huomioon kirjallisina todisteina, koska sitä ei ollut vielä silloin poistot tehtyinä, kun hovioikeus teki päätöksensä siitä, että se ei ota valitustani käsittelyyn. Nämä todisteet osoittavat sen, että käräjäoikeus on tarpeettomasti rajoittanut sananvapautta, koska niissä ei ole mitään asianomistajien kunniaa loukkaavaa.

ASIANOMISTAJIEN ERILLISYYS

Vaikka käräjäoikeuden tuomio on yhteinen molempien asianomistajien kanssa, niin tietenkään Lauri Karan esittämät kunniaansa loukkaavaksi väittämänsä kirjoitukset eivät loukkaa Pekka Monosen kunniaa, jollei tämä asianomistaja näin väitä. Näin hän ei oikeudenkäynnissä missään yhteydessä väittänyt, joten asianosaistietojen poistovaatimus voi koskea vain Lauri Karaa näissä kirjoituksissa. Käräjäoikeus ei ole tätä rajannut ja on siis tältäkin osin rajoittanut tarpeettomasti sananvapautta tässä asiassa.

Vaikka käräjäoikeuden tuomio on yhteinen molempien asianomistajien kanssa, niin tietenkään Pekka Monosen esittämät kunniaansa loukkaavaksi väittämänsä kirjoitukset eivät loukkaa Lauri Karan kunniaa, jollei tämä asianomistaja näin väitä. Näin hän ei oikeudenkäynnissä missään yhteydessä väittänyt, joten asianosaistietojen poistovaatimus voi koskea vain Pekka Monosta näissä kirjoituksissa. Käräjäoikeus ei ole tätä rajannut ja on siis tältäkin osin rajoittanut tarpeettomasti sananvapautta tässä asiassa.

LOPUKSI

Mikäli korkein oikeus kuitenkin katsoo minun syyllistyneen kunnianloukkausrikokseen ja määrää siitä rangaistuksen pyydän kunnioittavasti seuraavaa:

1) Rangaistusseuraamus

Pyydän lieventämään rangaistusta.

2) Korvausvelvollisuus

Pyydän lieventämään korvausvelvollisuutta hovioikeuteen jättämäni pyynnön mukaisesti koskien Pekka Monosen ja Lauri Karan vaatimuksia..

3) Verkkoviestin jakelun keskeyttäminen

Sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä annetun lain 18 §:stä ilmenee, että tuomioistuin voi asianomistajan vaatimuksesta määrätä julkaisijan tai palvelimen tai muun sellaisen laitteen ylläpitäjän keskeyttämään julkaistun verkkoviestin jakelun, jos viestin sisällön perusteella on ilmeistä, että sen pitäminen yleisön saatavilla on säädetty rangaistavaksi.

Lähtökohtana mainittua lakia sovellettaessa on lain 1 §:n 2 momentin mukaan, että viestintään ei saa puuttua enempää kuin on välttämätöntä ottaen huomioon sananvapauden merkitys kansanvaltaisessa oikeusvaltiossa.

Asianomistajien vaatimus ja käräjäoikeuden tuomio on edellä esitettyjen lainkohtien mukaan liian laaja. Poistamisvaatimus voi näin ollen kohdistua vain siihen aineistoon, joka oikeudessa esiteltiin ja käsiteltiin ja joka todettiin rikolliseksi, kunniaa loukkaavaksi.

Tuomio ja seuraamismääräys sellaisesta rikolliseksi väitetystä teosta, jota ei ole käsitelty oikeudessa ja oikeudessa rikolliseksi todettu, ei ole kansanvaltaisen oikeusvaltion oikeusjärjestyksen mukainen.

LIITTEET

Käräjäoikeuden nauhojen purku (epävirallinen ja ohjeellinen).
Kihlakunnan voudin kuulemiskirje

KIRJALLISET TODISTEET

Sivuja, joissa tuomio on pantu täytäntöön

Kunnioittavasti

PÄIVÄYS

Laukaassa kesäkuun 18. päivänä 2012

Pertti Manninen

Valituslupahakemus ja valitus. Vaasan hovioikeuden 20.4.2012 antama tuomio nro 438 kunnianloukkausasiassa R 12/275‏

Oheisesta tekstistä on poistettu joitakin henkilötietoja, jotka on korvattu kolmella pisteellä.

Liitteisiin lisätty linkit

Pertti Manninen tiistaina 2012-06-19 11:45 ja 23:12.




thailand.fi
phuket.fi

patong.fi

flyingfinn.info

midnightsun
restaurant.info


Patong
Ravintola


Patong Sauna ja kabinetti


Patong Majatalo-Huoneistot


Patong
Mopot ja auto


Flying Finn
Vene-Kalastus


Vuokrattava Talo-
Huvila
Thalangissa

Midnight Sun Restaurant Facebookissa!


Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi




Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999

Maanantai 2012-10-01
N:o 1461

Edellinen - Seuraava

Rugby. Kuvasarja 2. Piiri - 1-jakso - väliaika

Video: Nettisanomat, Rugby SM finaalit 2012, 1-divisioonan ottelu OUYS - RIP, Oulu vs, Rauma, Rauman pelaajien hengennostatusta ennen peliä, Kieli; englanti. Jyväskylä Hippos lauantaina 29.09.2012.
Kesto: 4:22
Nettisanomat20120929rugbyraumaalkuP9290023.MP4 http://youtu.be/XRQH8f8OplQ

Rugby. Kuvasarja 2. Yhteishenkipiiri ennen peliä - 1- jakson jälkeen Rauma on johdossa kahdella ajolla - keskustelu ja yhteishenkipiiri 2-jaksolle.
Lauantaina 2012-09-29 14:52. Keski-Suomi. Jyväskylä. Hippos. Kuvat: Pertti Manninen. Isonna!

1-divisioonan joukkueet Oulu vaaleissa paidoissaan ja Rauma sihiharmaissaan ihan mukavassa syyssäässä sateisten päivien jälkeen.

Video: Nettisanomat, Rugby SM finaalit 2012, 1-divisioonan ottelu OUYS - RIP, Oulu vs, Rauma, Rauman pelaaat väliajalla, Kieli; englanti. Jyväskylä Hippos lauantaina 29,09,2012,
Kesto: 7:04

Nettisanomat20120929rugbyraumavaliajallaP9290031 http://youtu.be/rjXfvkpb6M4

Kuvasarja jatkuu kuvilla ja tömän pelin loppuvideolla: Rugby. Kuvasarja 3. Seuraava


Jyväskylä Rugby Club

SM Finaalit 2012

Lauantaina 29.9. pelataan miesten ja naisten SM-sarjojen sekä miesten I-divisioonan finaalit Jyväskylän Hippoksella!
Paikalla on todistetusti Suomen parasta rugbya, eli jännitystä ja kontaktia ei tule puuttumaan. Todennäköisesti läsnä myös verta, hikeä, kyyneleitä ja suuria tunteita. Paikallista väriä finaaleissa ylpeänä edustaa Jyväskylä Rugby Club Ladies, joka taistelee Helsingin Warriorsin kanssa naisten SM-kullasta.
Tavataan Hippoksen nurmella!

Vapaa pääsy.
Finaalien virallinen kolmas puoliaika Club Escapessa.

Aikataulu:
11.00. OUYS - RIP (I-divisioona)
13.00. JRCL - Warriors (naiset)
15.00. WRC - Turku Eagles (miehet)"

http://www.jrc-ladies.com/uutiset/245.html

Elokuun 2012 kävijätilasto:
92097

Naakan kiinnostus. Kuva



Syyskuun Viikkosanomat-blogista: Harry Harkimo - Lyly Rajala - Kalervo Kummola - Pekka Ervasti. Lue!

Ranska-ottelun tunnelmaa perjantaina 07.09.2012. Osa 12.







Marssilla - Katsomossa - Marseljeesi.
Videot





Urheilevat poliitikot

Ensimmäisten numeroiden etusivut 1999- 2012 linkkeineen!



Ilmoita ilmaiseksi sivu!
101 ilmoitusta!

Nettisanomat -
Kaiken keskellä aina läsnä


Maailman luetuin suomalainen Nettisanomat


Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen -
Yhteys: nettisanomat @hotmail.com

SMILE



Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999

Sunnuntai 2012-09-30
N:o 1460

Edellinen - Seuraava

Rugby. Kuvasarja 1. Ennen peliä: Areenalle - Lämmittely - Piiri.

Rugby. Kuvasarja 1. Ennen peliä: Areenalle - Lämmittelyharjoitukset - Yhteishenkipiiri.
Lauantaina 2012-09-29 14:52. Keski-Suomi. Jyväskylä. Hippos. Kuvat: Pertti Manninen.
Isonna!

1-divisioonan joukkueet Oulu vaaleissa paidoissaan ja Rauma sihiharmaissaan valmistautuvat otteluunsa ihan mukavassa syyssäässä sateisten päivien jälkeen.

Kuvasarja jatkuu Rauman hengennostatus-videolla (yli 4 minuuttia) ja kuvilla. Rugby. Kuvasarja 2.
Seuraava


Jyväskylä Rugby Club

SM Finaalit 2012

Lauantaina 29.9. pelataan miesten ja naisten SM-sarjojen sekä miesten I-divisioonan finaalit Jyväskylän Hippoksella!
Paikalla on todistetusti Suomen parasta rugbya, eli jännitystä ja kontaktia ei tule puuttumaan. Todennäköisesti läsnä myös verta, hikeä, kyyneleitä ja suuria tunteita. Paikallista väriä finaaleissa ylpeänä edustaa Jyväskylä Rugby Club Ladies, joka taistelee Helsingin Warriorsin kanssa naisten SM-kullasta.
Tavataan Hippoksen nurmella!

Vapaa pääsy.
Finaalien virallinen kolmas puoliaika Club Escapessa.

Aikataulu:
11.00. OUYS - RIP (I-divisioona)
13.00. JRCL - Warriors (naiset)
15.00. WRC - Turku Eagles (miehet)"

http://www.jrc-ladies.com/uutiset/245.html

Elokuun 2012 kävijätilasto:
92097

Naakan kiinnostus. Kuva



Syyskuun Viikkosanomat-blogista: Harry Harkimo - Lyly Rajala - Kalervo Kummola - Pekka Ervasti. Lue!

Ranska-ottelun tunnelmaa perjantaina 07.09.2012. Osa 12.







Marssilla - Katsomossa - Marseljeesi.
Videot






Urheilevat poliitikot


Ensimmäisten numeroiden etusivut 1999- 2012 linkkeineen!



Ilmoita ilmaiseksi sivu!
101 ilmoitusta!

Linkki jokaisen numeron etusivulle!

Nettisanomat -
Kaiken keskellä aina läsnä


Maailman luetuin suomalainen Nettisanomat


Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen -
Yhteys: nettisanomat @hotmail.com


Nettisanomat 13 vuotta. Pääkirjoitus. Lue!

SMILE




Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999

Lauantai 2012-09-29
N:o 1459

Edellinen - Seuraava

"Syyskauden naisten turvesaunaillat maanantaisin. Tervetuloa!"

"Syyskauden naisten turvesaunaillat maanantaisin. Tervetuloa!"

"He ovat tulevaisuus - Nämä kädet loivat sen - SDP - vaikutetaan avoimesti yhdessä."

"Mainosta tässä! Soita 040 411 8782 - Mainos alkaen 5 e" - Nettiruutu

Kuva perjantaina 2012-09-28 14:52. Keski-Suomi. Jyväskylän seutu. Laukaa. Laukaantie. Kahvila-Ravintola Rosanne. Kuva: Pertti Manninen.

 

Elokuun 2012 kävijätilasto:
92097



Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi




Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999

Perjantai 2012-09-28
N:o 1458

Edellinen - Seuraava

Syyskuun Viikkosanomat-blogista: Harry Harkimo - Lyly Rajala - Kalervo Kummola - Pekka Ervasti.

"Naakan kiinnostus".
Perjantaina 2012-09-28 15:10. Keski-Suomi. Jyväskylän seutu. Laukaa. Laukaantie. Ravintola Rosanne. Kuva: Pertti Manninen. Laajenna!


Harry Harkimon tiedonannon 1. versio. Väkivalta. Jokerit. Hartwall Areena, Harry Harkimo
syyskuu 21, 2012

Nettisanomat on saanut käsiinsä Harry Harkimon alkuperäisen tiedotustekstin, jota sitten lyhennettiin Liigasta tulleiden toivomusten mukaisesti.
Viikkosanomat. Pertti Manninen. Perjantai 2012-09-21 20:06.

Harry Harkimon tiedonannon 1. versio

Hyvät jääkiekon ystävät,

Puhuin tänään joukkueelle, mutta haluan sanoa saman asian myös julkisuuteen. En hyväksy sitä, mitä tapahtui 1. syyskuuta Jokereiden ja HIFK:n välisessä ottelussa. En sitä kielenkäyttöä, enkä sitä, millä tavalla pelaajat ovat käyttäytyneet. Toisen ihmisen vahingoittaminen on täysin vastenmielistä, nyrkeillä päähän lyöminen ilman hanskoja on sallittu vain, jos lyöjällä ei ole vahingoittamistarkoitusta. Tämänkaltaiset asiat eivät ole se viesti, jonka Jokerit haluaa jääkiekkoyleisölle ja junioripelaajille lähettää. Olen ilmoittanut omalle joukkueellemme, että tulevaisuudessa Jokereissa hyväksytään nyrkeillä päähän lyöminen ilman hanskoja vain ilman vahingoittamistarkoitusta.

Poliisi tekee tapauksen tiimoilta omaa tutkintaansa, joka valmistuu aikanaan. Olemme saaneet SM-liigalta rangaistuksemme, joihin tyydymme täysin. Liigan määräämän rangaistuksen mitättömyys johtuu arvon annostani.

Jääkiekolla on nyt hyvä mahdollisuus puhdistaa tämän tyyppiset ylilyönnit kokonaan pois lajista. Jääkiekkopiirien yleinen kielenkäyttö on väärää, samoin tappelut ja väkivalta pitää saada pois kaukaloista lukuunottamatta tietenkin ilman hanskoja tapahtuvaa nyrkeillä lyöntiä, joilla ei ole vahingoittamistarkoitusta. Kyseessä on peli, jossa hyväksytään taklaukset ja kovuus, mutta tällaiset väkivallanteot eivät lajiin kuulu.

Torstaina, kun kiekko putoaa jäähän, toivon ettei tällä liigakaudella nähdä mitään sellaista toimintaa, mitä nähtiin lauantaina 1. syyskuuta. Toivottavasti saamme nähtäväksemme hienon kauden, ja että pelit ratkaistaan urheilullisesti ja rehellisesti eikä lahjottujen aemansa ymmärtävien erotuomareiden toimesta.

Sen tämä upea laji on ansainnut.

Harry Harkimo

Puheenjohtaja, entinen omistaja

Jokerit

Nettisanomat on saanut käsiinsä Harry Harkimon alkuperäisen tiedotustekstin, jota sitten lyhennettiin Liigasta tulleiden toivomusten mukaisesti.
Viikkosanomat. Pertti Manninen. Perjantai 2012-09-21 20:06.

Tags: ex-omistaja, hanskat, Harry Harkimo, Liiga, myrkeillä lyöminen, nyrkit, puheenjohtaja, rangaistus, väkivalta

http://viikkosanomat.fi/2012/09/21/harry-harkimon-tiedonannon-1-versio-vakivalta-jokerit-hartwall-areena-karry-harkimo/


Eduskunnan häirintäjuttu. Syytetty tuntui muuttuvan syyttäjäksi. HS sai vapatuksen hovioikeudessa. Rajalaa ei sentään tuomittu!
syyskuu 13, 2012

Eduskunnan häirintäjuttu. Syytetty tuntui muuttuvan syyttäjäksi. HS sai vapatuksen hovioikeudessa. Rajalaa ei sentään tuomittu!

Tags: Helsingin Sanomat, Lyly Rajala

http://viikkosanomat.fi/2012/09/13/eduskunnan-hairintajuttu-syytetty-tuntui-muuttuvan-syyttajaksi-hs-sai-vapatuksen-hovioikeudessa-rajalaa-ei-sentaan-tuomittu/


Kalervo Kummola sekoilee. Toista kertaa ei saisi rangaista. Poliisitutkinta pahoinpitelystä on hölynpölyä!
syyskuu 13, 2012

Kummola sekoilee. Toista kertaa ei saisi rangaista. Poliisitutkinta pahoinpitelystä on hölynpölyä!

Kalervo Kummola ilmoittaa Ilta-Sanomissa, että länsimaisessa oikeusvaltiossa saa samasta teosta rangaista vain kerran. Näin ollen kun liiga on antanut rangaistuksensa ei tätä tappelua saisi enää tutkia viranomaisten toimesta saati mitään tuomiota antaa.

Tällaista sekoilua tarjoaa aikuinen mies, entinen kansanedustaja siis lainsäätäjä.

Viikkosanomat. Pertti Manninen.

Otsikko pari päivää sitten ja tämä teksti tänne tekstinä torstaina 2012-08-13 20;38
(Korjaus: Päivämäärå: 2012-09-13)

Persu-Ervasti Ylen uutistoiminnan johtoon. Pekka Ervasti rakastaa ”persu”-sanaa, ainakin vielä viime vuonna.
elokuu 24, 2012

Suomen Kuvalehti jouluaaton aattona 2011:

Pekka Ervasti PolKom-nimisellä palstalla:

”Uusien edustajien valtiopäivätoimet jäivät vielä vaatimattomiksi. Persut tekivät kuitenkin parhaansa, Teuvo Hakkarainen sai puoluejohtajan nuhteet jo ennen kuin valtiopäivät virallisesti avattiin. Jussi Halla-aho puolestaan erotettiin ryhmästä pariksi viikoksi ja istuntokauden lopulla Kouvolan hovioikeus lätkäisi James Hirvisaarelle sakot kiihottamisesta kansanryhmäävastaan.”

”Persuista voi kohta sanoa, että ikävää, kun 99 prosenttia porukasta pilaa koko jengin maineen.”

Kuva; ”Hakkarainen, Hakka-aho ja Hirvisaari, Persupahikset.”

”Suomen Sisu, Opus Dei,Cannonball. Persujen taustayhteisöistä ei puutu enää kuin Ku Klux Klan ja Cosa Nostra.”

Teksti lisätty maanantaina 2012-09-03, Viikkosanomat.

Persu-Ervasti Ylen uutistoiminnan johtoon. Pekka Ervasti rakastaa ”persu”-sanaa, ainakin vielä viime vuonna. Tämä otsikkohan tuli jo nettiin 2012-08-24, mutta teksti siis vasta nyt, Pertti Manninen,vastaava.

Tags: Opus Dei, Pekka Ervasti, persu, persut, Suomen kuvalehti, Suomen Sisu, uutiset, uutistoiminta, Yle

http://viikkosanomat.fi/2012/08/24/persu-ervasti-ylen-uutistoiminnan-johtoon-pekka-ervasti-rakastaa-persu-sanaa-ainakin-vela-viime-vuonna/

Elokuun 2012 kävijätilasto:
92097

Ranska-ottelun tunnelmaa perjantaina 07.09.2012. Osa 12.







Marssilla - Katsomossa - Marseljeesi.
Videot



Oravan pelastuslautta. Kuva

Hetkiä Helsingissä. Kuvat

35 000 ihmistä. Kuva

Ikoni. Tarja Salmi-Jacobson. Lue!


Urheilevat poliitikot


Linkki jokaisen numeron etusivulle!

Etsi Nettisanomista!

Nettisanomat 13 vuotta - Syyskuun puolivälin etusivut 1999- 2012

 

"Naakan kiinnostus"

"Naakan kiinnostus".
Perjantaina 2012-09-28 15:10. Keski-Suomi. Jyväskylän seutu. Laukaa. Laukaantie. Ravintola Rosanne. Kuva: Pertti Manninen.



Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi




Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999

Torstai 2012-09-27
N:o 1457

Edellinen - Seuraava

Ranska-ottelun tunnelmaa perjantaina 07.09.2012. Osa 12. Videot: Marssilla - Katsomossa - Marseljeesi.


Helsinki. Mannerheimintie, Kiasma, Sanomatalo ja Olympiastadion. 12. kuvasarja: videot. Suomi- Ranska maaottelu. Perjantai 2012-09-07 19:40, 21:15 ja 21:26. Kuvat: Pertti Manninen. Edellinen

Marssilla
P9070191d20120907marssialku
Nettisanomat. SMJK. Perinteinen marssi Suomi-Ranska maaotteluun 07.09.2012, Alkutahteja Kiasman kohdalla.
Kesto: 2:02
Videon URL-osoite: http://youtu.be/7LRPkIPy0uQ

Katsomossa
P9070194d20120907katsomossa.MP4
Nettisanomat. Suomi-Ranska maaottelu 07.09.2012, Olympiastadion. Helsinki
Kesto: 1:12
Videon URL-osoite: http://youtu.be/fNK32AMRY1w

Marseljeesi
P9070197d20120907marseljeesi
Nettisanomat. Suomi-Ranska maaottelu 07.09.2012, Marseljeesi, Olympiastadion. Helsinki
Kesto: 0:49
Videon URL-osoite: http://youtu.be/gzRxg_S2p3E


Marssin järjesti Suomen maajoukkueen kannattajat
http://www.suomifanit.com/index.php

 




Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999

Lauantai 2012-09-08
N:o 1444

Edellinen - Seuraava



Helsinki. Mauno Koiviston aukio! Futis Forumin marssilta Suomi- Ranska maaotteluun Mannnerheimintietä pitkin. Lähtötummelmia. Perjantai 2012-09-07 19:36 ja 19:38. Kuvat: Pertti Manninen.

Elokuun 2012 kävijätilasto:
92097




Oravan pelastuslautta. Kuva

Hetkiä Helsingissä. Kuvat

35 000 ihmistä. Kuva

Ikoni. Tarja Salmi-Jacobson. Lue!


Urheilevat poliitikot




Ilmoita ilmaiseksi sivu!
101 ilmoitusta!

Linkki jokaisen numeron etusivulle!

Etsi Nettisanomista!


Arkisto: Kallio 1956. Kuvat

Lasse "Tupakka" Lehtinen Otsikot

Nettisanomat 13 vuotta. Pääkirjoitus. Lue!

Ensimmäisten numeroiden etusivut 1999- 2012

SMILE


Lue myös!
Viikkosanomat-blogi



"Helsingin olympiastadion + 35 000 ihmistä - panoraama" Kuva: Erika Manninen. Perjantaina 2012-09-07 puoli kymmenen aikaan.


Nettisanomat 13 vuotta - Syyskuun puolivälin etusivut 1999- 2012 linkkeineen!


Nettisanomat 13 vuotta.
Nettisanomat on silloin tällöin julkaissut jonkun määrätyn ajankohdan sivuja kaikilta ilmestymisvuosiltaan. Nyt on vuorossa syyskuun puolen välin numeroiden etusivut vuosilta 1999- 2012. Mikäli aineistoon osuu kirjoituksia, joissa on mainittu Jyväskylän käräjäoikeuden tammikuussa 2012 langettaman kunnianloukkaustuomion asianomistajien nimet, nämä nimet on poistettu, koska toinen asiaomistajista on pyytänyt viranomaista laittamaan tuomion täytäntöön ennen kuin se on saanut lainvoiman.

Tässä kunnianloukkausasiassa on vastaajana Pertti Manninen, Nettisanomien ym. julkaisujen päätoimittaja ja asianomistajina asianajaja Pekka Mononen, Asianajotoimisto Pekka Mononen Ky:stä Vantaalta ja myyntipäällikkö Lauri Kara, Nordea Pankki Oyj:stä Helsingistä. Tuomion langetti Keski-Suomen käräjäoikeus. Käräjäoikeus oli 1-jäseninen, jonka puheenjohtajana toimi käräjätuomari Raili Sahi.

Koska tuomiossa määrättiin poistettaviksi myös sellaiset kirjoitukset, joita oikeudessa ei käsitelty missään muodossa millään tavalla, vastaaja on jättänyt valituslupahakemuksen Korkeimpaan oikeuteen. Valituslupahakemus on liitteenä tämän sivun lopussa ja se päättyy lauseeseen:

"Tuomio ja seuraamismääräys sellaisesta rikolliseksi väitetystä teosta, jota ei ole käsitelty oikeudessa ja oikeudessa rikolliseksi todettu, ei ole kansanvaltaisen oikeusvaltion oikeusjärjestyksen mukainen."
- Lue!

Nettisanomat. Pääkirjoitus. Pertti Manninen. Päätoimittaja. Lauantai 2012-09-15.


Nettisanomat 13 vuotta - Syyskuun puolivälin etusivut 1999- 2012 linkkeineen!


Nettisanomat 13 vuotta - Syyskuun ensimmäisten etusivut 1999- 2012 linkkeineen!


Nettisanomat 13 vuotta - Elokuun ensimmäisten etusivut 1999- 2012 linkkeineen!


Nettisanomat 13 vuotta - Ensimmäisten numeroiden etusivut 1999- 2012 linkkeineen!


Ikoni. Tarja Salmi-Jacobson Lue! Linjat. Kuvasarja Nettisanomat 13 vuotta. Pääkirjoitus Lue! Nokia potkii 2000- 2012 Lue!



Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi


Laiturilla tapahtuu.

Laiturilla tapahtuu.

Humppila. Keskusta. Koiviston lampi. Lauantaina 2012-07-28 19:20. Kuva Pertti Manninen. Laajenna!


"Astelua asfaltilla". "Poika ja koira". "Sävyt".

Keski-Suomi. Jyväskylä. Vaajakoski. Urheilutie maanantaina 2012-06-11 klo 12:49. Kuva Pertti Manninen.


Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi



"01.01.2012". Pohjois-Savo. Keitele. Nilakka. Sunnuntai 2012-01-01 klo 15:23. Hiukan pakkasta. Kuva: Pertti Manninen.


 

Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi


"Käden ojennus". Uusi tulkinta aikaisemminkin julkaistusta kuvasta. Pertti Manninen. Viikon kuva torstaina 31.07.2003.
http://www.sanomanetti.fi/2003/07/31/viikonkuva.htm

 





 

Arkisto 2001.
 
SMILE
from MODERN TIMES
 
Lyric by
JOHN TURNER and GEOFFREY PARSONS
 
Music by
CHARLIE CHAPLIN
 
Moderately, with great warmth
 
 
SMILE, thou' your heart is aching,
SMILE, even tho' it's breaking,
When there are clouds in the sky,
you'll get by,
If you SMILE though your fear and sorrow,
SMILE and maybe tomorrow,
You'll see the sun come shining thru
for you.

Light up your face with gladness,
Hide ev'ry trace of sadness.
Alto' a tear
may be ever so near,
That's the time you must keep on trying,
SMILE, what's the use of crying,
You'll find that life is still worth while,
If you'll just SMILE.

 


AIN', hymy voimat antaa.
AIN', hymy taakat kantaa,
harmaatkin pilvet puistat
kun muistat
hymy AIN' pois vie murheen, huolen,
AIN', hymy ilon puolen
tuo auringon paistelulle,
sulle.

Kasvoillesi onni suo.
Suru aina murheet tuo,
nyt ne peitä,
kaikk' kyyneleet heitä.
Nyt se on tehtävä, itku pois,
AIN', hymy elämän tois.
Taistele, muista sääntö vain,

niin, hymy AIN'.

 

Moderately, with great warmth
AIN' - HYMY
suomennos: pertti manninen,
1.0-versio, 17.05.01
 

modern times - nykyaika. kuvitelma.
 

http://www.sanomanetti.fi/2001/05/17/hymy.htm

 

 


Sanomanetti 2012/10/07 - Asianajajan kunnianloukkausjuttu yhä oudompaan valoon. - Asianajaja Pekka Mononen, Asianajotoimisto Pekka Mononen Ky - asianajaja, kunnianloukkaus, Vantaa, kaupunginjohtaja, Jukka Peltomäki, rikospoliisi, Helsingin Sanomat, törkeä lahjusrikos, Rikostutkinta, MTV3, epäilty, tutkinta, rikos, markkinahinta, hinta, vantaalainen, arkkitehtitoimisto, Forma-Futura, keskusrikospoliisi, virka-aseman väärinkäyttö, poliisi, toimitusjohtaja, Leila Tuominen, törkeä lahjuksen antaminen, tutkinta, Räsänen, Marja-Vantaan alue, 1980-luku, Ilta-Sanomat, lahjusskandaali, korruptiovyyhti, 45 minuuttia -ohjelma, rikoskokonaisuus, poliisitutkinta, kaupunki, rakennusprojekti, 90-luku, urakka, kiistäminen, rikosepäily, krp, tutkinnanjohtaja, Veli Matti Räsänen, vuokrasuhde, todistaja, tuomio, Tolvanen, Turku, yliopisto, rikosoikeus, professori, Jussi Tapaninen, yhteiskunnallinen, maankäyttö, vakava rikos, Viikkosanomat-blogi, osoite, asianajotoimisto, Pekka Mononen, toimisto, Pekka Terävä, kytkös, firma, konkurssi, tuttu, kunnianloukkausoikeudenkäynti, Nettisanomat, päätoimittaja, Pertti Manninen, kotiosoite, kunnianloukkausasia, yksityishenkilö, kantaja, kulut, alvillinen, oikeusaste, tuomittu, valituslupapyyntö, korkein oikeus, valituslupa, juttu, korvaus, hovioikeus, verottaja, verotoimisto, vanhentuminen, vahingonkorvaus, korvaussumma, lainvoima, tuomion purkaminen, oikeudenkäynti, asiakirja, kaavoitus, arvonnousu, myynti-ilmoitus, tutkintapyyntö, ilmoitus, lepotila, kiinteistö, laiton, asemakaavapäällikkö, asemakaava-arkkitehti, spekulointi, kaavoittaja, viranomainen, hyöty, lain rikkomus, tarjoaja, talo, tontti, kaavatieto, rakennustehokkuus, Helsingin kaupunki, Helsinki, naapuritontti, tehokkuus, kaavatilanne, lausunto, kerrostalotontti, rakennusoikeus, tonttitehokkuus, tehokkuus, ohjaus, liikenneyhteys, käräjäoikeus, Keski-Suomen käräjäoikeus, käräjätuomari, Raili Sahi, valituslupahakemus, julkaisu, viittaus, asia, poistaminen, kansanvaltainen, oikeusvaltio, Suomi, rangaistusseuraamus, oikeus, kunnianloukkausrangaistus, laskutus, oikeudenkäynfi, todistaminen, myyntipäällikkö, Lauri Kara, Nordea Pankki Oyj, oikeudenkäyntipöytäkirja, julkaiseminen, nimi, ammatti, toimeenpano, vaatimus, poisto, asianosaistieto, todistajalausunto, todiste, arvonlisävero, lasku, rikolliseksi väitetty teko, oikeusjärjestys, päätoimittaja. Rugby. Kuvasarja 2. Piiri - 1-jakso - väliaika - Harry Harkimo - Lyly Rajala - Kalervo Kummola - Pekka Ervasti. - Ranska-ottelun tunnelmaa perjantaina 07.09.2012. Osa 12. Videot: Marssilla - Katsomossa - Marseljeesi.- Kuvat. 35 000 ihmistä. Panoraama. Erika Manninen -- Pääkirjoitus. Nettisanomat 13 vuotta. Kuva. Laiturilla tapahtuu. - Kuva. Poika ja koira. -- Kuvat. "01.01.2012". - Kuva. Käden ojennus. Karuselli. - Sunnuntai 07.10.2012 - etusivu -. Nettisanomat - Sanomanetti - Blogi: Viikkosanomat.fi - Kuvasanomat - Sanomatori  - Viikkosanomat - Härkää sarvista - 12.fi - Jyväskylä Rugby Club - SM Finaalit 2012 - Lauantaina 29.9. pelataan miesten ja naisten SM-sarjojen sekä miesten I-divisioonan finaalit Jyväskylän Hippoksella! - Aikataulu: 11.00. OUYS - RIP (I-divisioona) - 13.00. JRCL - Warriors (naiset) - 15.00. WRC - Turku Eagles (miehet)
N:o 1463. Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2012-10-07 ja 2012-10-08, nettiin 2012-10-08 17:30, linkkejä 2012-10-08.

Sivun alkuun!


Kiinniotto.

Kuva Pertti Manninen heinäkuussa 2006, Helsinki Pasila. http://www.sanomanetti.fi/2007/09/11/etusivu.htm


Pimentyvää Kuvasarja Koulusta Kuvasarja Liikettä Kuvat Uskalla ajatella! Kuva Nettisanomat 13 vuotta. Pääkirjoitus Lue! Rallycity Kuvasarja Waterpolo Kuvat Punahameinen neito Kuva Nokia potkii 2000- 2012 Lue! Jenkkineekeri 1952 Kuvasarja


Sananvapauden loukkaus Lue! Markkinahumua Kuvat Jenkkineekeri Kuvat Heinäkuussa Kuvat
Sadepäivä Kuva


Kesävääntö Kuva
Kesäviuhahdus Kuva


Pääkirjoitus: 13 vuotta Lue!
Täyttä paskaa Lue!



Sivun alkuun!

Liite. Edellinen banneri keskiviikkoon 2012-09-12 saakka.

Nettisanomat-perhe. Elokuu 2012. Kävijätilasto. Päivittäiset eri kävijät.
nettisanomat.com 31457
12.fi 15524
viikkosanomat.fi 14290 Jul 2012
sanomanetti.fi 9281 Jul 2012
sanomatori.fi 4745 Jul 2012
hs24.fi 2989
vuosisanomat.fi 2723 Jul 2012
sanomapark.fi 2317 Jul 2012
hs2.fi 1632
n24.fi 1063 Jul 2012
wincapita.fi 878 Jul 2012
helkinginsanomat.fi 671
fy.fi 576
kuvasanomat.fi 478
nettilehti.com 471 Jul 2012
nettila.fi 463 Jun 2012
hs24.mobi 421
nettimobi.com 414
sanomaa.com 330
jyv.fi 114
viikko.fi 101 Jul 2012
kuvaviikko.fi 100
pukeva.fi 96 Jul 2012
let.fi 76
venus.fi 76
nettifoto.fi 68
kuvala.fi 61
infoinfo.fi 66
shit.fi 66
fotola.fi 40
raw.fi 39
sanala.fi 39
asiat.fi 37
fiftyfifty.fi 36
maanantai.fi 32
mobix.fi 32
n1.fi 26
infola.fi 24
sanat.fi 23
tiistai.fi 21
end.fi 21
juice.fi 19
fin24.fi 18
keskiviikko.fi 17
kinola.fi 17
sanomakuva.fi 14
sanomasampo.fi 12
sanomamaailma.fi 10
kuvasampo.fi 9
kasvosto.fi 9
sanomavideo.fi 9
finpap.fi 9
nettimobi.fi 7
lukemisto.fi 7
sanomamobi.fi 7
sanomaviikko.fi 7
finpax.fi 4
finpix.fi 3
kusari.fi 1
nesari.fi 1
iske.fi 0

92097
Päivitys 2012-09-22.  

 

 

Nettisanomat-sivuston rinnakkais-sivustona nettiin keskiviikkona 2012-10-10.