Valitse!
Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. sanomanetti.fi  
velka
Uusin lehti Arkistohaku Depis Elokuva Gallup Imagine Kaupunkikuva Kuvagalleria Lehdet Liikunta
Opetus Perhe Politiikka Sota ja rauha Tv Talous Työtä Valokuva Velka Viikon kuva

"Pankkikonttorin karu kohtalo". Kuvannut Pertti Manninen.

sanomanetti.fi
 


Linkkejä!

Velallisen kuolemasta eivät velkojat hyödy

Velka, vankeus vai armo?

Pankkikriisin syyt jätettiin tutkimatta

Eduskunta vältteli totuutta pankkikriisissä

Tukea se on takaisinmaksettukin tuki

Arsenalin viimeinen palvelus suomalaisille



 Tänään 30.05.02


Etusivulle!

 

Huutokauppaa hädällä

Golf-sokeutta Suomen maassa

Suomen perustuslaki pilkattavana

Pääkirjoitus: Pankit eivät ota riskejä asuntolainoissa

Ilta-sanomat tuomittiin Eeva-lehden siteeramisesta

Mikael Fränti kertoo lauantaiväkivallasta.

Sairaalassa Helsingissä 2

Jääviys on itse huomattava

Aki Kaurismäki

Työtä!

pm

Huutokauppaa hädällä

Pertti Manninen 30. toukokuuta 2002. sanomanetti.fi

Suomen hallitus ja oikeusministeri Johannes Koskinen olivat pankkien höynäytettävinä. Ulosottoperinnän määräajan pidennys ja kuolinpesien putsaaminen vesittävät hyvätkin pyrkimykset.

Maan hallitus ja pankit ovat tehneet alustavan sopimuksen ylivelkaantuneiden auttamisesta ja julkistaneet sen näyttävästi tv-lamppujen ja -kameroiden keskellä.

Mistä onkaan kysymys? Oikeusministeri Johannes Koskinen valmistutti selvityksen, miten 90-luvun alun ilman omaa syytään ylivelkaantuneita kansalaisia voitaisiin helpottaa heidän ahdingossaan. Niinpä valmisteltiin ulosottolain muutos, jonka mukaan velkaa voisi periä vain 15 vuotta. Näin ollen vuonna 1993 velkaantuneiden ulosottotaakka loppuisi vuonna 2008.

Pankit ilmoittivat, että ne voisivat aloittaa vapaaehtoiset velkajärjestelyt tietyin ehdoin. Ensiksi: Ulosottoperintää jatkettaisiin 3 vuodella esitetystä eli vuoden 1993 velkojen ulosottoperintä voisi jatkua vuoteen 2011 asti.

Toiseksi: Vaikka nyt vanhat velat mitätöitäisiin, niin jos velallinen pystyisi vielä eläissään jotain uutta omaisuutta hankkimaan, niin hänen kuoltuaan päästäisiin käsiksi kuolinpesään ja mitattaisiin kerran mitätöidyt velat sieltä.

Tätä voi kutsua höynäyttämiseksi ja huutokaupaksi ihmisten hädällä. Oma lukunsa on sitten se, että sopimus ei koskisi kuin pankkivelkoja. Perintätoimistojen kanssa neuvotellaan, josko nekin tulisivat mukaan. Missään ei ole kerrottu mitä niille veloille tapahtuisi, jotka valtion omistama omaisuudenhoitoyhtiö Arsenal Oy myi ulkomaiselle perintätoimistolle.

Ainoa oikea tapa olisi nyt ilman omaa syytään ylivelkaantuneet pelastaa takaisin elämään lyhentämällä ulosottoperinnän määräaika esim. kymmeneksi vuodeksi.

Ne velalliset, jotka ovat menettäneet kaiken omaisuutensa esim. asuntonsa pakkohuutokauppojen ja pankin realisointien johdosta vakuusarvojen romahdettua ja jääneet silti vielä velkaa pankille, joko pääomaa tai korkoja, pitäisi vapauttaa kokonaan heti.

Samalla takaajat vapautuisivat taakastaan. Kyllä pankit ovat jo riittävän monet mummot ja papat maantielle ohjanneet!

Näinhän ei tietenkään tapahdu, koska näin ei tahdota tapahtuvan. Kaikki puolinaiset esitykset ovat vain hämäystä, koska ei millään jaksa uskoa, etteikö todellista asiantuntemusta virkamiestasolta löytyisi, jos vain haluttaisiin. Onhan velkajärjestelylakiakin sovellettu jo kymmenen vuotta.

30.05.2002 Pertti Manninen, sanomanetti.fi

Velallisen kuolemasta eivät velkojat hyödy

Velka, vankeus vai armo?

Pankkikriisin syyt jätettiin tutkimatta

Eduskunta vältteli totuutta pankkikriisissä

Tukea se on takaisinmaksettukin tuki

Arsenalin viimeinen palvelus suomalaisille


Pääkirjoitus:
Pankit eivät ota riskejä asuntolainoissa

 


TOIMITUS päätoimittaja
Kuva: Mika Hänninen
Yhteydenotto: nettisanomat@hotmail.com. copyright sanomanetti.fi 2002/148.
Sivut valmisti Pertti Manninen 30.05.02 ja 03.06.02..
2002/05/30 - sanomanetti.fi - huutokauppaa hädällä - hallitus - pankit - johannes koskinen - perintätoimistot - pankit eivät ota riskejä asuntolainoissa - pääkirjoitus - pertti manninen - viikon kuva - pankkikonttorin karu kohtalo - galleria - pertti manninen - avoin - joka torstai - kuva - pertti manninen - nettisanomat.