Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.
sanomanetti.fi torstaina 04.09.2003.
outoa esi-
tutkintaa
 

Han tar ansvar - men för vad?
Outoa esitutkintaa.

Sarjakuva Moe.

Viikon Sasi.

Aikaisemmin.
Vuoden nuolaisu!
HS-Gallup valehteli!
Poliisi tutkii Hiroshiman muisto.
I have a dream. Martin Luther King 28.08.1963
Linkki.
iraqbodycount
 
Auf die... Kuva
Vihdoinkin kesä! Kuva

Sielu rikki... Kuva
Mitä Helsingin Sanomat kirjoitti pääministeri Lipposen ja presidentti Bushin tapaamisesta Washingtonissa joulukuussa 2002?
 
 

Asiakirjoja. 30.12.2002. Rikosilmoitus asiakirjaväärennöksistä tai väärän selityksen ja merkinnän tekemisestä asiakirjoissa. (Atk-suunnittelija Pertti Manninen).
Liite. Lausunto valitukseen nro 2/00. (Kihlakunnanvouti Jarmo Kivistö)
Liitteen liite. Selitys Laura Mannisen ulosottovalitukseen. (Avustava ulosottomies Raino Rinne).
Liite. Selitys Laura Mannisen ulosottoasiassa 00/733 (Pertti Manninen).

09.01.2003. Esitutkinnan päätökset (Tutkinnanjohtaja Tarmo Lamminaho).
15.01.2003. Syyteharkinta 30.12.2002 tekemässäni avustava ulosottomies Raino Rinnettä koskevassa rikosilmoituksessa asiakirjaväärennöksistä tai väärän selityksen ja merkinnän tekemisestä asiakirjoissa. (Atk-suunnittelija Pertti Manninen).
Liite: Korkeimman oikeuden päätös. (Oikeusneuvokset Lindholm ja Koskelo).
20.05.2003 Vastaus tutkinta- ja syyteharkintapyyntöön. (Kihlakunnansyyttäjä Sirpa Hautakangas).
17.06.2003 (Valtakunnan syyttäjälle) Syyteharkinta avustava ulosottomies Raino Rinteen asiakirjaväärennöksen johdosta. (Atk-suunnittelija Pertti Manninen).
25.08.2003. Pertti Mannisen kirjoitus. (Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske).




1999 alkaen
 

Torstaina 4. syyskuuta 2003.
09
12
 
Uusin lehti Arkistohaku Depis Elokuva Gallup Imagine Kaupunkikuva Kuvagalleria Lehdet Liikunta
Opetus Perhe Politiikka Sota ja rauha Tv ja radio Talous Työtä Valokuva Velka Viikon kuva

  "Yllättävää on se, että toisen rikoksesta epäillyn asianajaja on ottanut tiedottamisen itselleen."
"Hyvään asianajotapaan kuuluu kuitenkin ns. trial by newspaper -kielto eli kielto ajaa asiaa lehtien palstoilla ja yleensä julkisuuden välityksellä." Aamulehti. Mielipide. Jyrki Virolainen, lainkäytön professori. Maanantai 1. syyskuuta 2003. Outoa esitutkintaa.
Kuvassa Charlie Chaplin elokuvassa Nykyaika.

 

Aamulehti. Mielipide. Jyrki Virolainen, lainkäytön professori. Maanantai 1. syyskuuta 2003.
Outoa esitutkintaa.
"Irak-vuotojutun esitutkinnan tiedottamisessa on ilmennyt omalaatuisia piirteitä. Esitutkinnasta tiedottaminen on lain mukaan poliisin tehtävä, mutta tässä tapauksessa poliisi ei ole ollut kovin halukas keskeneräisestä asiasta kertomaan.

Se on tässä tapauksessa ymmärrettävää. Yllättävää on se, että toisen rikoksesta epäillyn asianaja on ottanut tiedottamisen itselleen. Pitkin kesää lehdistä on voitu lukea asianajaja Matti Wuoren haastattelulausuntoja siitä, mitä esitutkinnassa on tapahtunut ja mitä selvityksiä hän on pyytänyt poliisia tekemään. Samalla Wuori on saanut tilaisuuden puolustaa julkisuudessa omaa päämiestään ja mollata melko suorin sanoin jutun toista, yllyttäkäksi epäiltyä osapuolta.

Hyvään asianajotapaan kuuluu kuitenkin ns. trial by newspaper -kielto eli kielto ajaa asiaa lehtien palstoilla ja yleensä julkisuuden välityksellä. Sen mukaan asianajaja ei saa pyrkiä vaikuttamaan tuomarin ratkaisuun epäasiallisin keinoin eikä ennen ennen oikeuden ratkaisua epäasiallisesti julkisuuteen vedoten pyrkiä luomaan päämiehensä asialle otollista mielialaa.
...
Syyttäjäviranomaisilta edellytetään lain mukaan objektiivisuutta ja puolueettomuutta. Tämän vuoksi tuntuu oudolta, että Irak-vuotojutun syyteharkintaan määrätty valtionsyyttäjä Jarmo Rautakoski on ottanut julkisuudessa jo etukäteen kantaa yhteen asian ratkaisun kannalta keskeiseen kysymykseen eli siihen, olivatko julkisuuteen vuodetut tiedot itse asiassa salaisia.

Vaikka asianosaiset eivät ole vielä antaneet esitutkinnan johdosta loppulausuntojaan eikä asia ole virallisaesti edes edennyt syyteharkintaan, valtiosyyttäjä on kertonut julki kantansa, jonka mukaan Irak-tiedot olivat salaisia, vaikka niitä oli käsitelty julkisuudessa (esim. Helsingin Sanomat 23.8).

Syyttäjällä näyttää siten olevan selkeä ennakkokäsitys sanotusta rikoksen toteutumisen kannalta olennaisesta seikasta. Pitäisi kuitenkin muistaa, että ennakkokäsitys ja sen kertominen julkisuudessa ennen kuin asia on edes tullut suyyttäjänvirastossa vireille, voi saattaa syyttäjän objektiivisuuden ja esteettömyyden kyseenalaiseksi.

Valtakunnansyyttäjänvirastossa kannattaisi harkita syyteharkinnan tekijän vaihtamista, jottei syyteharkinta menettäisi kokonaan uskottavuuttaan.
..."

Aamulehti. Mielipide. Jyrki Virolainen, lainkäytön professori. Maanantai 1. syyskuuta 2003.

 

 

"Onneksi oikeushan tuomion antaa kaikkien onneksi."

 

 

Lue myös!

Median sekoilua vuotajan asianajajan ehdoilla.
Mitä Anneli Jäätteenmäki oli sitten pyytänyt tasavallan presidentin neuvonantaja Martti Manniselta. Kaikkien alojen asiantuntija asianajaja Matti Wuori sai televisiossa useina päivinä kritiiköttömästi selostaa mikä konna Jäätteenmäki oikein on. Aluksi hän piti mahdollisena, että Jäätteenmäki on syyllistynyt yllytysrikokseen, siis yllytysrikokseen! Wuoren päämies on lainopillisen koulutuksen saanut lainopin kandidaatti. Seuraavana päivänä Wuori sai selostaa televisiossa, kuinka Jäätteenmäki oli oikein kovasti pyytänyt asiakirjoja, rikoskin näytti sitten hiukan ilmeisemmältä! Ei oikeus voi tuomita Jäätteenmäkeä yllytysrikokseen ellei hän sitten ole käyttänyt naisellisia keinoja saadakseen paperit. Odotan mielenkiinnolla asianajaja Matti Wuoren seuraavaa esiintymistä. Onneksi oikeushan tuomion antaa kaikkien onneksi.

sanomanetti.fi. Osa pääkirjoituksesta. Pertti Manninen. Torstaina 19.06.2003.


Kommentteja kaikesta. Pääkirjoitus. Torstaina 19.06.2003.
Georg Henrik Wright. Asenteellinen ja varovainen Helsingin Sanomat. Aatos Erkon demokraattisen lehdistön tehtävät vuodelta 1958 löytyneet! Valikoitua kertomista ja käsittelyä. Oppositiojohtaja teki palveluksen isänmaalle. Oraakkeli Lasse Lehtinen. "SDP kostaa aina". Lipposen ja eliitin militaristisuuden paljastukseksasta sai maksaa kovan hinnan. Median sekoilua vuotajan asianajajan ehdoilla. Vapise Kepu, SDP kostaa aina!


 


213
Torstaina 4. syyskuuta 2003. Numero 214.
215
 
 



Tänään
04.09.2003
 
 

sanomanetti.fi joka torstai. Vastaava toimittaja
Pertti Manninen.
Sanomanetti
@hotmail.com

 


Pääkirjoituksia  
 

Lipponen on saanut uuden tila-auton, Halmekin voi jo paremmin ja Jäätteenmäki keljuilee, kun ei kerro suunnitelmistaan.
6.8.1945

Torstaina 24.07.2003.
Kommentteja kaikesta.
Juomat väärään kurkkuun eli pääkirjoitus: Sota ja urheilu.
Kuolema Nykissä

 

  Viikon linkki  
  3 x imagine  

  Sodan kuva  
  Verisuihku  

  Kuvagalleria  
  Ajan kuvat  
  Uudet kuvat  
  Unelmoinnit  
  Vanhat kuvat  
  Dokumentit  
  Animoinnit  

  Ajatuksia  
  Tieto tulvii. Mikä säilyy? Mikä hävitetään?  
  Pääkirjoitus Uusi demokratia  


Nuolaisut  
 

Vuoden 2002 nuolaisu.

 

  Palvelut  
  - Kirjoita mielipiteesi  
  - Ilmoita ilmaiseksi  
  - Sää  

  Info  
  - Yhteydenotto  
  - SUOMI24  
  - GOOGLE  
  - TIETOVIIKKO  


p
     
  Irak. USA:n ja liittolaisten varsinaisten sotatoimien päätyttyä Irakin hallinnon pystytys jatkuu. Joukkotuhoaseiden etsintä jatkuu. Tappaminenkin jatkuu.
Kaadot Irakin armeijasta tuhansia? Surmat siviiliväestöstä tuhansia? Kaadot liittoutumasta satoja?
     
  Hän ottaa vastuun - mutta mistä?
"Trovärdiga undersökningar visar att uppemot 10 000 civila dödades under attacken mot Irak, tillsammans med kanske 30 000 irakiska soldater, många av dem tvångsinkallade tonåringar. En slakt. Dessa människor dödades med vapen som är konstuerade för att förvandla människor till förkolnade lik eller trasa sönder den." Aftonbladet. John Pilger. Söndag 31 augusti 2003. Han tar ansvar - men för vad?
     

Onneksi kaikki eivät pimitä!
"Tasavallan presidentin ja johtavan hallituspuolueen puheenjohtajan turvallisuuspoliittiset sukset ovat pahasti ristissä. Tämä käy ilmi kahdesta kesällä ilmestyneestä lehtihaastattelusta." Iltalehti. Timo Hakkarainen. Keskiviikko 3.9.2003. Halosen ja Lipposen linjat pahasti ristissä.
     
  "Yllättävää on se, että toisen rikoksesta epäillyn asianajaja on ottanut tiedottamisen itselleen."
"Hyvään asianajotapaan kuuluu kuitenkin ns. trial by newspaper -kielto eli kielto ajaa asiaa lehtien palstoilla ja yleensä julkisuuden välityksellä." Aamulehti. Mielipide. Jyrki Virolainen, lainkäytön professori. Maanantai 1. syyskuuta 2003. Outoa esitutkintaa.
Kuvassa Charlie Chaplin elokuvassa Nykyaika.
     
  Historian havinaa. Toukokuu 2003.
"Hänen mielestään yksi syy Lipposen jatkohaluille oli pyrkimys muuttaa Suomen kamsainvälistä linjaa.
- Suomesta piti saada Naton jäsen ja Yhdysvaltojen mahdollisimman läheinen ystävä. Lipponen näki itsensä näissä asioissa lähes korvaamattomaksi, Bergholm sanoo." Seura perjantaina 23.5.2003. Heikki Saari haastattelee Jorma Bergholmia. Jäähyväiset Lipposelle!
     
  Sarjakuva!
Heip,
Tarjoaisen sarjakuvia julkaistavaksi lehteenne,
ystävällisin terveisin: Matti Reijonen.
Moe Ranskassa.
     
Viikon Sasi
  "Sasi muistuttaa, että Vanhanen ja Koskinen ovat täysraittiita miehiä, eivätkä Kalliomäki ja ulkoministeri Tuomiojakaan viihdy ravintola Storyvillessä. Toista oli Lipposen ja Niinistön aikaan." Seura perjantaina 05.09.2003. Sasi varoittaa Vanhasesta: Uskonnollinen uusoikeisto iskee.
     
Asiakirjoja
  Asiakirjoja. 30.12.2002. Rikosilmoitus asiakirjaväärennöksistä... (Atk-suunnittelija Pertti Manninen). Liite. Lausunto valitukseen nro 2/00. (Kihlakunnanvouti Jarmo Kivistö) Liitteen liite. Selitys Laura Mannisen ulosottovalitukseen. (Avustava ulosottomies Raino Rinne). Liite. Selitys Laura Mannisen ulosottoasiassa 00/733 (Pertti Manninen). 09.01.2003. Esitutkinnan päätökset (Tutkinnanjohtaja Tarmo Lamminaho). 15.01.2003. Syyteharkinta 30.12.2002 tekemässäni... (Atk-suunnittelija Pertti Manninen). Liite: Korkeimman oikeuden päätös. (Oikeusneuvokset Lindholm ja Koskelo). 20.05.2003 Vastaus tutkinta- ja syyteharkintapyyntöön. (Kihlakunnansyyttäjä Sirpa Hautakangas). 17.06.2003 (Valtakunnan syyttäjälle) Syyteharkinta ... (Atk-suunnittelija Pertti Manninen). 25.08.2003. Pertti Mannisen kirjoitus. (Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske).
     
Kesän hyvä teko:   Opeta lapsi uimaan!
Ilmoitukset.
Lukijan postia.
     
28.08.2003. Kuvia. Helsingissä elokuun ensimmäisenä päivänä 2003.
21.08.2003. Kuvia. Helsingissä heinäkuun kahtena viimeisenä päivänä 2003.
14.08.2003. Kuvia. Laukaassa heinäkuussa 2003.
 
28.08.2003. Pääkirjoitus. Onko mikään muuttunut?
21.08.2003. Pääkirjoitus.
Kootut ajatukset.
14.08.2003. Pääkirjoitus. Lipponen on saanut uuden tila-auton, Halmekin voi jo paremmin ja Jäätteenmäki keljuilee, kun ei kerro suunnitelmistaan. Lue!
31.07.2003. Pääkirjoitus. 6.8.1945

24.07.2003. Pääkirjoitus. Torstaina 24.07.2003.

19.06.2003. Pääkirjoitus.Kommentteja kaikesta.
 
Kuvia. Kuvagalleria.
Sisällysluettelot.
2003 heinäkuu.
2003 elokuu.
2003 syyskuu
2003 lokakuu
     
Kesän hyvä teko:   Opeta lapsi uimaan!
Ilmoitukset.
Lukijan postia.
     
 
Lahjoita ruokaa! "The Hunger Site"-sivulla käydessäsi ja siellä nappia painaessasi lahjoitat ruokaa maailman nälkäisille ihmisille. Sivulla mainitut sponsorit maksavat lahjoituksen puolestasi! Voit tehdä yhden lahjoituksen joka päivä. 16.09.99.
     
Tulossa.   Pääministeri Paavo Lipponen.
  m  
 



 

Myydään OPEL VECTRA 1.8i GL FARMARI. Met.sin. Aj. 131 tkm. Huoltokirja. 2 x airbag, Infr.pun.luk., abs, vetokoukku, s-lasit, stereot, jalopuusisusta. Todella upea yksilö. Kannattaa tutustua. HP. 11400,-. Puh. 0400.
(Date : Tue, 2 Sep 2003)



Annetaan vihreä kulmasohva 70-luvun vakosamettinen, kulunut ja kissanrepimä, mutta istumakelpoinen kulmasohva odottaa Helsingin Malmilla noutajaansa. Yhteydenotot Saara puh. 050- tai @
luukku.com
(Date : Mon, 25 Aug 2003)

 

Myydään edullisesti lounaskahvio kalusteineen paikkakunnan vaihdoksen vuoksi. Kiire!!
Vakinainen asiakaskunta, 30-50 ruokailijaa/päivä.
Voidaan myydä myös pelkkä kalusto.
Yhteys 040- / Paula
( Date : Tue, 19 Aug 2003)


 

Myydään PEILILIUKUOVET 2 kpl, kiskoineen ja listoineen, kirkas peili,
metallikehykset, laadukkaat ja hyväkuntoiset. Aukkomitta n. 160 x 254 cm,
h.100EUR, 050- Helsinki
( Date : Tue, 19 Aug 2003)


 

Vuokrataan viihtyisä alivuokralaishuone Espoon Kivenlahdessa, jossa keittiön, kylpyhuoneen, saunan ja wc:n käyttömahdollisuus, hyvät kulkuyhteydet. Puh 09 tai 050
( Date : Sun, 17 Aug 2003)


  Myydään todella hyväkuntoinen 16,65m2:n yksiö Helsingin Alppiharjusta. 5. krs, vapautuu 2.9. Hp. 62.000 euroa.
040/Jussi, @pp.nic.fi
(Date : Thu, 14 Aug 2003)

  Myydään Peugeot 309 1.3 v.1988 (Talbotin kone) korjauskelpoinen 5-vaihteinen vaihdelaatikko (kolmosvaihteen synkronointi ei pelaa). Ajettu 240 tkm. Paineasetelma ja hyväkuntoinen kytkinlevy kaupan päälle! Hinta 160 €!
Pekka. 74130 Iisalmi. Puh. 017-, 040-
e-mail: @
kolumbus.fi
(Date : Wed, 13 Aug 2003)

  Myydään: Kissanpentuja hyvään kotiin, erivärisiä Synt: 20.7.03 Luovutus 30.8.03 puh. päivällä 03- illalla 0400- hinta 20 euroa
(Ilmoitus, kissanpentuja Date : Sat, 26 Jul 2003. )

  Lisää ilmoituksia!
Yhteydenotto: Sanomanetti@hotmail.com



Torstaina 4. syyskuuta 2003.
09
12


  Ilmoitukset.  
  Lukijan postia.  

Sivun alkuun!



Helsingin Sanomat jäi valheesta kiinni!
HS-Gallup 15.06.2003.

Tällä viikolla : Sarjakuva: Moe Ranskassa.

Viime viikolla : I have a dream. Martin Luther King 28.08.1963.

Viime viime viikolla : Massamurhaaja on kuollessaankin massamurhaaja.

Viime viime viime viikolla : Mitä Helsingin Sanomat oikein kirjoitti pääministeri Lipposen ja presidentti Bushin tapaamisesta Washingtonissa joulukuussa 2002?

Viime viime viime viime viikolla: Rauhanpalkinto

Viime viime viime viime viime viikolla: Veri. Ensimmäinen runo kirjasta Hiroshiman lapset.

Viime viime viime viime viime viime viikolla: Se, mistä ei kerrota, on valinta.

Viime viime viime viime viime viime viime viikolla: Poliisi tutkii näitä lehtiä!

Viime viime viime viime viime viime viime viime viikolla: "Valehdella saa, mutta eivät kaikki."

Näinä aikoina
 

Sisällysluettelo:

09
12
2003 heinäkuu.
2003 elokuu.
2003 syyskuu
2003 lokakuu

TOIMITUS. Päätoimittaja. Yhteydenotto: Sanomanetti@hotmail.com. Copyright sanomanetti.fi 2003/214. Sivut valmisti Pertti Manninen 04.09.2003, (September 5, 2003 0:02). Vanhempi kesätoimittaja ja kesätoimittaja. Kuvannut Pertti Manninen. 2003/09/04 - sanomanetti.fi - Outoa esitutkintaa. - Aamulehti. Mielipide. Jyrki Virolainen, lainkäytön professori. Maanantai 1. syyskuuta 2003. - trial by newspaper - Matti Wuori - Jarmo Rautakoski - Matti Kuusimäki. - Anneli Jäätteenmäki. - Martti Manninen, - 04.09.2003 - avoin - joka torstai - kuva - kuvat - pertti manninen - Sanomanetti.


   

 

 

 

  "Tarkoituksellista vai ei, pääministeri Anneli Jäätteenmäkeä motattiin kuitenkin tälläkin HS-Gallupin valheellisella tiedolla Irak-selvitysten kuumimmalla hetkellä! Lehden vastaava päätoimittaja on Janne Virkkunen."

  Käänne? Sippulanniemen golf-kenttä aiotaan pitää 9-väyläisenä. Keskisuomalainen. Urheilu. Lauantaina 05.07.2003.  

Sivun alkuun!

Kotikaupungin katu oli hiekkainen tie, siinä Anglia katolleen kääntyi.

Vielä vinossa liikennemerkkikin lie, joka ohjausvirheestä vääntyi.

Etupenkiltä lasin läpi lennettyäni olin pyörinyt piennarta pitkin.

Ojan pohjalla hampaita sylkiessäni minä oksensin verta ja itkin.

Gösta Sundqvist.

Kaikki sivut 2003 (1-6) ja 2004 (1-12) tarkistettu (linkit ja puuttuvat kuvat). SanomaWSOY:n vaatimuksesta johtuen sen kuva-aineisto on sumennettu 2004 (päivämäärä pienellä tekstillä joka kuvassa). Tämä teksti tiistaina 2011-09-20 ja keskiviikkona 2011-09.21. Perti Manninen. Tämä Sanomanetti-sivusto on tehty Nettisanomat-sivuston tarkistetusta versiosta 2011-09-21.PM.