Lokakuu
2005
October

Sanomisen ja julkaisemisen
vapautta vuodesta 1999.

  Maanantaina 10. lokakuuta 2005. Etusivu. Nro 411.


10.10.2005 maanantaina klo 07:21. Kuva: "Aleksis Kiven päivän aamuna päivän kiertoa onnellisesti odottaen, ja kunnioittaen". Pertti Manninen. Sarjasta "Suomalaisia", tulossa!   Edellinen kuva!   Alempana: Toinen kuva.

 

Makeasti oravainen makaa sammalhuoneessansa; Sinnepä ei hallin hammas eikä metsämiehen ansa ehtineet milloinkaan. Siellä torkkuu heiluhäntä akkunalla pienoisella, linnut laulain taivaan alla saattaa hänet iltasella unien kultalaan. ~ Aleksis Kivi ~


 

Uusin

 

Arkisto

 

Depis

 

Elokuva

 

Gallup

 

Imagine

 

Maisema

 

Kuvagalleria

 

Lehdet

 

Liikunta

 

Opetus

 

Perhe

 

Politiikka

 

Sota ja rauha

 

Tv ja radio

 

Talous

 

Työtä

 

Valokuva

 

Velka

 

Viikon kuva

 
 

Etusivu maanantaina 10. lokakuuta 2005

 


Kuva 10.10.2005. Ritva Santavuori: Bodom-tuomion perustelut puutteelliset. Iltalehti lauantaina 08.10.2005. Isonna!

Bodom-tuomio: Kolumnisti Ritva Santavuori herjaa käräjäoikeutta?  
"Nyt tuomion lukijalle jää sellainen käsitys, että ratkaisu oli tehty jo ennen, kuin juttu tutkittiin." Tällaista voi lukea Iltalehdessä lauantaina 08.10.2005 kolumnisti Santavuoren kirjoituksesta "Bodom-tuomion perustelut puutteelliset". Vaikka kirjoituksessa puhutaankin  lukijalle jäävästä käsityksestä, lukijalle, lehden lukijalle, jää helpolla sellainen käsitys, että kolumnisti väittää ratkaisun tehdyn ennen jutun tutkimista. En tiedä miten Espoon käräjäoikeus, kaksi tuomaria ja neljä lautamiestä, suhtautuu tähän väitteeseen, mutta kyllä se on ennen kuulumaton ja voi hyvinkin täytttää herjauksen tuntomerkit. Sanomanetti. Pääkirjoitus maanantaina 10.10.2005 Pertti Manninen. Koko kolumni ja kommentit siihen! Lue!

 


07.10.2005. Isonna!

07.10.2005 perjantaina klo 19:10. Kuva: "Ruhjotut kasvot". 
MTV3:n seitsemän uutiset selosti Nils Gustafssonin vapauttavaa tuomiota. Historiaa kerrattiin ja sairaalassa otettu kuva julkaistiin, taas kerran. Ehdin kohottaaa kamerani päin ruutua ja ikuistaa tämän tunnetun kuvan. Valitsin  kuvasta tiukan yksityiskohdan, joka kuvaa olennaisen: siteiden ympäröimät kasvot ja katseen. TV-kuva tuo raitansa ja vääristymänsä luomaan sitä epävarmaa tunnelmaa, joka vallitsi viime vuodet jutun tultua uudelleen tutkittavaksi. Pertti Manninen. Isonna!
Bodom-oikeudenkäynti. Espoon käräjä-
oikeuden tuomio kokonaisuudessaan.
Lue!


 

Maanantaina 10. lokakuuta 2005. Etusivu. Toinen kuva.

 
 
10.10.2005 maanantaina klo 09.15 ja klo 09:16. Kuva  "Yksinäinen varis puunlatvassa eli valossa ja varjossa melkein samalla hetkellä". Pertti Manninen. Sarjasta "Puu eri vuoden ja vuorokauden aikoina, tulossa. Sarjasta "Lintuja", tulossa. Sarjasta "Puu", tulossa!   Edellinen kuva!    Ylempänä: Toinen kuva.  Isonna: "Valossa". Isonna: "Varjossa".

 

Etusivu perjantaina 7. lokakuuta 2005


 

Etsi nettisanomista!

 
 
1999 alkaen

 

Bodom-oikeudenkäynti. Espoon käräjäoikeus. Tiedote 7.10.2005. Tuomio rikosasiassa R05/1001. Lue!
Bodom-oikeudenkäynti. Espoon käräjäoikeuden tuomio kokonaisuudessaan.
Lue!

 

Syksyn lehtiä: Kuvia ja tekstejä.

 
 

Lokakuu
2005
October

Sanomisen ja julkaisemisen
vapautta vuodesta 1999.

  Keskiviikkona 5. lokakuuta 2005. Etusivu. Nro 409.


05.10.2005 keskiviikkona klo 15:20. Kuva.  "Suomalainen huolenpito". Pertti Manninen. Sarjasta "Suomalaisia", tulossa!  Eilinen etusivun kuva!   Alempana: Toinen kuva.

 
 

Uusin

 

Arkisto

 

Depis

 

Elokuva

 

Gallup

 

Imagine

 

Maisema

 

Kuvagalleria

 

Lehdet

 

Liikunta

 

Opetus

 

Perhe

 

Politiikka

 

Sota ja rauha

 

Tv ja radio

 

Talous

 

Työtä

 

Valokuva

 

Velka

 

Viikon kuva

 

Etusivu keskiviikkona 5. lokakuuta 200505.10.2005. Isonna!

05.10.2005. Isonna!
Kuvat: Pertti Manninen.
Katso myös.  "Läpinäkyvää journalismia".

"Meteorologi kertoo, että näin lämmin kahden viikon lokakuulle ulottuva jakso on kerran viidessäkymmenessä vuodessa."

Siemaillessani iltapäiväkahviani ja lukiessani iltapäivälehteäni aurinkoisella Rosannen terassilla keskiviikkona 5. lokakuuta 2005 ohitseni kulkee miesjoukko reippaasti askeltaen. Arvelen, en kyllä tiedä, että läheisestä virkistys- ja kuntoutuskeskuksesta, Peurungasta, porukka on lähtenyt nauttimaan tästä  parikymppisestä lämpötilasta.

Hetken kuluttua he tulevatkin, pankkiautomaatilla käytyään, siemaisemaan oluet terassin varjoisampaan päähän. Kyllä joku näyttää limsaankin tyytyvän. Olin juuri kuvaamassa "läpinäkyvää journalismia", kun he pöytään istahtivat ja kuinka sattuikaan yhdessä kuvassa Iltalehden takana näkyy osa heistä.

Kahvila-ravintola sulkee ovensa hetkeä myöhemmin ja miehet suuntaavat kulkunsa omille teilleen niinkuin minäkin omalleni. Sitten myöhemmin illalla kuulen: "näin lämmin kahden viikon lokakuulle ulottuva jakso on kerran viidessäkymmenessä vuodessa". Kyllä sen melkein itsekin arvasin tai ainakin aistin.

Keskiviikkona 05.10.2005, pojan syntymäpäivänä, Pertti Manninen. PS. Olkoon tämä myös pääkirjoitus "Lämmin syksy" tälle kauniille päivälle ja onnittelu kaikille päivänsankareille. Isonna!

 

Keskiviikkona 5. lokakuuta 2005. Etusivu. Toinen kuva.


05.10.2005 keskiviikkona klo 15::55.  Kuva. "Läpinäkyvää journalismia". Ex-kauppa-ja teollisuusministeri Sinikka Mönkäre puolustautuu kertomalla, että Fortumin optiot päätettiin ennen hänen ministerikauttaan. Lehdistön tilasta (ja mahdollisesta varallisuusveron poistajan palkitsemisesta?) kertoo se, että Sinikka Mönkäre joutuu kertomaan tämän päättäjä-ministerin nimen: Antti Kalliomäki, myös joissakin piireissä "kuperkeikka"-maisteriksi mainittu. Suora lainaus Mönkäreeltä jutusta Fortum-fiaskon kasvot: "Olisi pitänyt lähteä kuulemisiin sieltä päästä, kun Fortum muodostettiin 1998. Antti Kalliomäki (sd) ja Erkki Tuomioja (sd) olivat yhtiön alkuvaiheen kauppa- ja teollisuusministerit". Iltalehti keskiviikkona 05.10.2005. Lukupaikka: Kahvila-Ravintola Rosanne. Laukaa. Kuva Pertti Manninen. Sarjasta "Läpinäkyvää journalismia", tulossa!  Eilinen toinen kuva!  Ylempänä: Otsikkokuva!


 

Tiistaina 4. lokakuuta 2005


Yle 24 uutiset aliarvioi katselijoitaan ja kuulijoitaan.
Epä-älyllinen gallupin selostus jättää virhemarginaalit huomioonottamatta! Pääkirjoitus tiistaina 04.10.2005.
Ylen radiouutiset on jälleen teettänyt Taloustutkimuksella(Taloustutkimus Oy:llä) puolueiden kannatusta selvittävän mielipidekyselyn. Tulosten selostaminen on ilmeisesti ammattitaidottomuuden ja välinpitämättömyyden johdosta  virheellinen koska virhemarginaaleja ei oteta selostuksessa huomioon. ... Pääkirjoitus.

 


"Uhkakuvista syytä jatkaa keskustelua. Kansallinen muistimme on osin tarkoitushakuinen, mutta vaaroihin on viisasta varautua ennakolta". Iltalehti. Pääkirjoitus maanantaina 03.10.2005. Kuva Pertti Manninen. Tulossa!

 
 

Etsi nettisanomista!

 
 
1999 alkaen

 

 

Linkit

 
 

Linkit joka numeroon ja haku, myös skandit! 

 

 

Yhteys

 
 

sanomanetti.fi joka torstai. Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen.
Sanomanetti
@hotmail.com

 

 

Vaikea kuva

 
 

  

 Nro 408.

 

tiistaina 04.10.2005.

     

Kuva.  "Varis katolla". Isonna!

Kuvat Pertti Manninen.

 

Kuva. "Skeittipojat kokoontuvat hyppimään kirjaston muurille värikkään ruskan syleilyssä aurinkoisena lämpimänä lokakuun päivänä". Isonna!

 
 

Kuva ja maalaus. "Mopotytöt". Seurustelua iltahämärässä ennen eri suuntiin lähtemistä". Isonna!

 

   
 

Kuva. "Mopotytot kokoontuvat illan hämärässä". Isonna!

 

   

 

Kuva. "Lintuparvi pyrähteli ees taas välillä oksillakin piipahtaen muuttomatkallaan syksyisen harmaassa säässä". Isonna!

     

 

Kuva. "Aurinko on laskenut hetki sitten. Hämärä kietoo syleilyynsä".  Isonna!

     

 

Kuva. "Syksyinen idylli. Isä ja poika lähdössä ajelulle". Isonna!

     

 

Kuva. "Syksyinen kylänraitti hiljenemässä syksyisessä illassa kauppojen juuri sulkeutuessa". Isonna!

     

 

Kuva. "Punainen kunnantalo eli syksy muuttaa hetkeksi maaseutupitäjän hallinnon väriä luonnonlain voimalla" Isonna!

     

 

Kuva. "Varjosta valoon". Vanhukset kävelyllä aurinkoisessa syyssäässä. Laukaa. Isonna!

     

 

Kuva. "Varikset ja naakat matoapajillaan eilen kynnetyllä pellolla."  Isonna!

     


Kuvat. Pertti Manninen.

 

Kuva. "Pysähdyttyään risteyksessä liehuvatukkainen mopotyttö jatkaa reippaasti matkaansa". Isonna!

     

Muut lehdet.
"Uhkakuvista syytä jatkaa keskustelua.
Kansallinen muistimme on osin tarkoitushakuinen, mutta vaaroihin on viisasta varautua ennakolta".
Iltalehti. Pääkirjoitus maanantaina 03.10.2005.

Katso kuvia, joista toisessa pääkirjoitusta luetaan katse länteen suunnattuna ja toisessa katse itään suunnattuna. Kuvia otettaessa teksti ei vielä näkynyt, joten analyysi jää myöhemmäksi. Kuvat ja analyysi tulossa!

 

Muut lehdet.
"Pumppu tiltissä. ...
Painija Juha Ahokas ... sydän oli epärytmissä. Kaksi viikkoa aiemmin hänet oli viety painimatsin jälkeen sairaalaan. Sydän pantiin oikeaan tahtiin sähköhoidolla. En ole varsinaiseti sydänspesialisti, joten en tiedä tarkkaan, mitä sairaalassa Seinäjoella tapahtui. Mutta ei ihmistä turhan takia viedä sydänoireiden jälkeen sairaalaan. Sydänspesialisti sen sijaan on Seinäjoella Ahokasta hoitanut henkilö. Hän katsoi lehtitietojen mukaan ehdottomasti, että Ahokkaan ei olisi pitänyt painia Budapestin MM-kisoissa viikonloppuna. Uskotteko sydänlääkärin sanaan? ...
Ilta-Sanomat. Urheilu. Herlin. Niklas Herlin. Tiistaina 04.10.2005.

Aftonbladet Måndag 3 oktober 2005
Fortum chockhöjer elpriset - direktörerna belönas
Får bonus på 4,5 miljarder

Nu mullrar Elupproret allt högre i Stockholm - med krav på att finska Fortum sänker de skyhöga priserna. Men i Helsingfors belönas företagets direktörer med miljardbonus.
"Sedan år 2000 har priset på fjärrvärme stigit med ungefär 40 procent. Energipriset är i särklass den enskilt största orsaken till de hyreshöjningar som vi tvingats påföra våra hyresgäster", säger Göran Fredriksson, värmechef på kommunala Stockholmshem.

GULDREGN
Mikael Lilius, vd, får 22517880 kr i bonus för 2004 och 87595200 kr för 2005-06, totalt 110113080 kr.
Tapio Kuula, direktör får 13803174 kr för 2004 och 47428920 kr för 2005-06, totalt 61232094 kr.
Juha Laaksonen, ekonomidirektör, får 16738260 kr för 2004 och 44402820 kr för 2005-06, totalt 61141080 kr.
Mikael Frisk, personaldirektör, får 10279241 kr i bonus för 2004 och 41376720 kr för 2005-06, totalt 51655961 kr.
Carola Teir-Lehtinen, informationsdirektör, får 10738728 kr för 2004, 41376720 kr för 2005-06, totalt 52115448 kr.
Timo Karttinen, utvecklingsdirektör, får 6237000 kr för 2004 och 28914270 kr för 2005-06, totalt 35151270 kr.
Risto Rinne, vd för Neste Oil, får 6186180 kr för 2004 och 25406535 kr för 2005-06, totalt 31587715 kr.
Christian Lundberg, direktör, får 9951480 kr för 2004 och 21182700 kr för 2005-06, totalt 31134180 kr.
Aftonbladet Måndag 3 oktober 2005

 

Pääkirjoitus. Yle 24 uutiset aliarvioi katselijoitaan ja kuulijoitaan. Epä-älyllinen gallupin selostus jättää virhemarginaalit huomioonottamatta!

Pääkirjoitus. Miten meitä hallitaan? Tapaus Tanja Karpela ja opintotuki. Mikä on totuus?

Miksi Helsingin Sanomat valitsi juuri tämän ajankohdan Fortumin johtajien optioiden massiiviselle julkituonnille?

Budjetti: Rikkaalle reippaasti ja köyhällekin vähän eli hyvinvointivaltion pohja uhattuna.  

Väärää tietoa verotuksesta 2. Jaana Kurjenojan "tutkimuksen" uusi kritiikki. Yle a-piste.

Rauhanmielenosoitus lauantaina 24. syyskuuta 2005 Washingtonissa. Mitä lehdet kertoivat?

Helsingin Sanomat aliarvioi lukijoitaan.  Epä-älyllinen gallupin selostus jättää virhemarginaalit huomioonottamatta! 

  


 

 

Tuuli käy heidän ylitseen. Poisnukkuneitten muistolle.


 Kuva Pertti Manninen   Sarja. 


sanomanetti.fi

 

sanomanetti.fi - tilasto


Tilasto: Nettisanomilla on ollut heinäkuusta 1999 alkaen 850 000  (0,85 miljoonaa) kävijää, jotka ovat  tehneet 17 400 000 (17,4 miljoonaa) hakua (hits)! 19.09.2005

 
 

 

 

Nuolet osoittavat edellisen ja seuraavan numeron etusivulle!

TOIMITUS. Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen.    Yhteys: mailto:Sanomanetti@hotmail.com   
Copyright sanomanetti.fi 2005/411. Sivut: 10.10.2005,   (nettiin 10.10.2005, linkit 10.10.2005). 

Sanomanetti - 2005/10/10 - Kuva: "Aleksis Kiven päivän aamuna". - Kuva  "Yksinäinen varis puunlatvassa".  Bodom-tuomio: Kolumnisti Ritva Santavuori herjaa käräjäoikeutta? - Iltalehti  lauantaina 08.10.2005 - Espoon käräjäoikeus - herjaus - Kuvat Pertti Manninen. - etusivu maanantaina 10.10.2005 - kuva - kuvat - pertti manninen - Sanomanetti

 


 


Kesän hyvä teko:
Opeta lapsi uimaan!

 
 
 
 

Linkit tarkistettu, html-koodi kiillotettu 2011-09-18. Sivujen osittainen jako johtui aikoinaan vallinneista linjaongelmista. pm. Tämä sivusto on tehty Nettisanomat-sivuston tarkistetusta versiosta 2011-09-21. Pertti Manninen. .
2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivusto on palautettu osittain alkuperäiseen muotoon hovioikeuden tuomio huomioon ottaen lauantaina 05.03.2016, äitini 100-vuotis syntymäpäivänä.