2012

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 Kävijät/kk:100 000 101 ilmoitusta

Ilmoita ilmaiseksi!

Perjantai. Loppiainen 2012-01-06
N:o 1299 -
Edellinen - Seuraava - Linkki jokaiseen! - Etsi! - Yhteys - Viikkosanomat-blogi
-

Arkisto: 6. tammikuu 2000  Lue! - 1-3. tammikuu 2006 Lue! -Pahvimies ... Kuva
Upottaako putki Lipposen Lue!
Kunnianloukkauskäräjät ke 18.1.2012 klo 10.30 Lue!

"Tähti on sammunut".

"Tähti on sammunut".Keski-Suomi. Jyväskylä. Kauppakatu- Kompassi. Torstai 2012-01-05. Loppiaisaatto klo 16:49. Harvinaisia kieliä kuuli ympärillään: venäjää ja saksaa. Mobikuva: Pertti Manninen.



"Kyyhky ja tähti".

Keski-Suomi. Jyväskylä. Kauppakatu.
Keskiviikko 2011-11-30 klo 11.42.
Kuva: Pertti Manninen.


http://www.
nettisanomat.
com/2011/12/03/
etusivu.htm


thailand.fi
phuket.fi

patong.fi

flyingfinn.info

midnightsun
restaurant.info


Patong
Ravintola


Patong Sauna ja kabinetti


Patong Majatalo-Huoneistot


Patong
Mopot ja auto


Flying Finn
Vene-Kalastus


Vuokrattava Talo-
Huvila
Thalangissa

Midnight Sun Restaurant Facebookissa!

Nettisanomat. Arkisto. Tammikuun 1-3. 2006.
01.01.2006

"Ote vanhustenhuollon arkipäivästä kirvonnut."

01.01.2006 tammikuun sunnuntaina klo 08.59. Kuva. "Herää Suomi!" . Pertti Manninen. Sarjasta "He rakensivat tämän maan", tulossa ja sarjasta "Puu eri vuoden- ja vuorokaudenaikoina", tulossa.




01.01.2006 tammikuun sunnuntaina klo 08.59. Kuva. "Herää Suomi!". Pertti Manninen. Sarjasta "He rakensivat tämän maan".

Nettisanomat sunnuntaina 1.1.2006

Helsingin Sanomat maanantaina 27. joulukuuta 2004. Vieraskynä.
“Ote vanhustenhuollon arkipäivästä kirvonnut.

Kotihoitoa tulisi kehittää vastaamaan yksilöllistä avuntarvetta, kirjoittavat Elli Ahonen ja Anja Lehtonen.

Vanhuspolitiikkaa ja vanhusten palveluja koskevia strategioita on viime vuosina tehty sekä valtakunnallisella että paikallisella tasolla ja on syytäkin tehdä. Ohjelmissa painotetaan kaikkien hallintokuntien vastuuta ja korostetaan kotihoidon ja palvelujen laatua. Mutta onko vaarana, että riittävän korkealta katsottuna kaikki kissat näyttävät harmailta”?

Vastaako vanhustenhuolto enää arkipäivän tarpeisiin?

Vanhusten palvelujen tilaa kuvaava palaute ja tilastot eivät ole mairittelevia. Sosiaali- ja terveyspalveluja saavat kotihoidon asiakkaat ovat vähentyneet kaiken aikaa. Vielä vuonna 1990 kodinhoitoapua sai 32 prosenttia yli 75-vuotiaista, nyt 19 prosenttia Säännöllisesti kotihoitoa saa enää 12 prosenttia ikäluokasta.

Itä-Suomen lääninhallituksen tekemien selvitysten mukaan päivittäistä apua tarvitsee kuitenkin jopa 30 prosenttia yli 75-vuotiaista ja 50 prosenttia yli 85-vuotiaista. Nyt apua saavat pääasiassa henkilöt, jota ovat huonokuntoisia ja tarvitsevat apua runsaasti. Päivittäisen kotiavun saanti edellyttää usein myös, että vanhus muuttaa asumaan taajamaan.

Vanhusten kotihoidosta puuttuu intensiivisesti toteutettu kuntouttava työote, joka auttaisi vanhusta suoriutumaan kotona ja hidastaisi hänen kuntonsa heikkenemistä.

Kotihoitoa tulisi kehittää vastaamaan asiakkaan yksilöllistä avuntarvetta niin, että hänen turvallisuuden tunteensa vahvistuisi. Palvelu paranisi, jos työntekijät olisivat pysyviä, jos heillä olisi yhteneväinen käsitys työstä ja sen tavoitteista ja jos sovittuja käyntiaikoja noudatettaisiin.

Kotihoidossa työ rajataan kuitenkin niin tiukasti, että asukas voi jäädä viikoiksi suihkuttamatta, kun viesti työntekijältä toiselle ei siirry. Työn sisällöksi ehkä hyväksytään vain pieni osa asiakkaan tarpeista ja hänen toivomansa palvelukokonaisuus on vain tekstinä hyväksytyssä hoito- ja palvelusuunnitelmassa.

Kiireisen kotihoidon työntekijän tehtävä on antaa asiakkaalle perushoito, mutta ei enää siivota, huolehtia hänen puhtaudestaan, monipuolisesta ravinnostaan, ulkoilustaan tai seuran tarpeestaan.

Niitä varten ovat yksityiset siivousfirmat, pyykkipalvelut, ateriapalvelut ja ystäväpalvelu, joiden yhteysnumeroita asiakkaalle annetaan. Markkinahintaisten palvelujen käyttö jää kuitenkin usean vanhuksen osalta vähäiseksi, koska pienin eläke ei niihin riitä tai vanhus ei enää kykene ottamaan yhteyttä palvelujen tarjoajiin.

Kunnissa tulisikin räätälöidä asiakkaalle hänen maksukykyynsä suhteutettu palvelukokonaisuus ja varmistaa yhteys eri palvelujen tuottajiin.

Vähintäänkin sosiaalihuollon kodinhoitoavun ja terveydenhuollon kotisairaanhoidon tulisi olla yhteydessä toisiinsa. vielä parempi on, jos koordinoinnin piiriin tulisivat myös yksityinen sektori ja järjestöt.

Yhteistyön torpedoivat viime kädessä tietojärjestelmien suojat. Tietojärjestelmiin pitäisi voida siirtää kaikki kotihoidon asiakkaan tiedot, olipa kyseessä terveydenhuolto tai sosiaalihuolto. Näin jokainen auttaja huomioisi asiakkaan kokonaisvaltaisen hoidon tarpeet, eivätkä tietojen käsittelyn ehdot säätelisi toimintaa.

Onko ylipäänsä järkevää ylläpitää kaksinapaista kotihoitojärjestelmää, jossa asiakkaan luona käy useita erilaisen työorientaation omaavia työntekijöitä? Toisen asteen hoitajakoulutuksen saanut opiskelija olettaa työnsä perustuvan kokonaisvaltaiseen asiakkaan auttamiseen, mutta valmistuttuaan hän kohtaa viipaloidun työsaran ja viipaloidut asiakkaan tarpeet.

Kotihoidon sisällöllinen ja menetelmällinen uudistaminen lisäisi myös työntekijän tyytyväisyyttä työhönsä ja lähentäisi häntä asiakkaaseen.

Laitoshoidossa vanhusten yöaikaisesta turvallisuudesta saattaa vastata vain yksi työntekijä jopa yli 50-paikkasissa laitoksissa. Mikä on laitoshoidon laatutaso, jos yö aloitetaan alkuillasta lääkkeiden avulla ja wc:ssä käynnit ovat vuodepotilaalle harvinaisia?

Vanhustenhuollollemme laadittiin muutamia vuosia sitten laatusuositukset, joissa hyvän hoidon kriteereiksi määritellään palveluista tiedottaminen, osallistuva suunnittelu, vanhuksen tarpeet ja henkilöstömäärät. Tulisiko laatia myös arkipäivän laatua kuvaavat tekijät, joita jokaisen työntekijän on helppo mitata ja joiden pohjalta henkilöstötarvetta voitaisiin perustella?

Vanhustenhuollon asiakkaalla tulee olla oikeus käydä wc:ssä minä vuorokauden aikana tahansa. Hänellä on oikeus saada lämmintä ruokaa ja syödä omaan tahtiinsa, hengittää raitista ilmaa, pysyä puhtaana ja osallistua toimintaterapiaan sekä pitää yhteyttä laitosta edeltävään elämäänsä. Asiakas ei itse kykene seuraamaan tai jatkuvasti vaatimaan, että tällaiset perusasiat toteutuvat.

Järjestämällä laadukkaan vanhustenhuollon maksamme kunniavelkaamme ihmisille, jotka ovat luoneet nykyisen suomalaisen hyvinvoinnin edellytykset.

Erityisen ajankohtaista on kehittää kotipalveluja. Se onnistuu ainoastaan lisäämällä kotipalvelujen työvoimaa ja apuvälineitä ja uudistamalla työkäytäntöjä.

Se taas edellyttää poliittista tahtoa siellä, missä valtakunnallisia ja kunnallisia päätöksiä tehdään ja innovatiivisuutta siellä, missä vanhustenhuoltoa toteutetaan.

Elli Aaltonen. Anja Lehtonen.
Kirjoittajista Aaltonen on yhteiskuntatieteiden tohtori ja sosiaalineuvos. Lehtonen on yhteiskuntatieteiden maisteri ja lääninsosiaalitarkastaja.”

Ote vanhustenhuollon arkipäivästä kirvonnut. Vieraskynä. Helsingin Sanomat maanantaina 27. joulukuuta 2004.

http://www.nettisanomat.com/2006/01/01/etusivu.htm
01.01.2006



28.12.2005 joulukuun keskiviikkona klo 12.34. Kuva. "Lika ja pöly tulevat näkyviin, kun sänkyä hiukan siirtää senjälkeen kun on avannut pyörien lukituksen". Pertti Manninen. Sarjasta "He rakensivat tämän maan".
Isonna!

Nettisanomat sunnuntaina 1.1.2006

Nettisanomat eilen, lauantaina 31. joulukuuta 2005.

Vanhustenhoitoa Helsingissä vuonna 2005. Kertomus.

Jouluviikon maanantaina äitini soittaa minulle ja kertoo huolestuneena, että nyt Helsingin kaupungin kotihoito vaatii uutta hoitosopimusta, jossa ei enää määritellä mitenkään siistimisen tapaa, yksi (tai kaksi tuntia, äitini tulkinnan mukaan) joka toinen viikko.

Nyt ei enää “siivottaisi” (kotihoidon käyttämän nimityksen mukaan “siistittäisi”) niin sanotusti nurkasta nurkkaan vaan pidettäisiin avoinna pelkkiä kulkuväyliä. Häntä on jo useasti vaadittu kirjoittamaan nimensä paperiin tämän hyväksymiseksi, mutta hän on kieltäytynyt.

Paikalle on kutsuttu myös kotihoitajien esimies eli esinainen ja äitini lykkää puhelimen hänelle. Kerron, että haluan lukea paperin ja kerron tulevani jouluna käymään Helsingissä. Paperi on kuulemma ollut äitini luona joulukuun alusta lähtien ja asialla olisi jonkinlainen kiire. Kerron, että vasta nyt minä kuulen asiasta ja äitini on niin vanha (parin kuukauden päästä 90) että on kohtuullista, että omainen voi lukea kaikki paperit, joihin hänen nimeään vaaditaan.

Äidilläni on ollut jo lähes vuoden jatkuva nuha ja yskä ja tehtyäni jälleen kerran käydessäni kunnollisen makuuhuoneen siivouksen ja nähtyäni sen likapesän, joka nukkuvan pään alla lattialla oli, ajattelimme yhdessä, että tärkeintä olisi makuuhuoneen siistiminen useammin.. Ehdotamme, että niukka siistimisaika voitaisiin käyttää niin, että joka viikko siistittäisiin sängynalunen eli makuuhuone (15 minuuttia) ja joka toinen viikko sängynalunen ja keittiö, eteinen ja olohuone (45 minuuttia). Vessa on siistitty useamminkin, aina tarpeen mukaan.

Helsingin kaupunki on kuulemma lopettanut kaikilta tämänkin tasoisen siistimisen ja vain jo sen piirissä aikaisemmin olleet asiakkaat ovat sitä hiukan saaneet. Pitäisi kuulemma ottaa yksityinen siivousfirma hoitamaan asiaa. Niiden taksat ovat esim. 25 euroa tunnilta ja niistä saa 60 prosentin verovähennyksen takakäteen. Jonkunlaiset palvelusetelit, jos niitä jo on, eivät tule kysymykseen, koska äitini kotihoidon tarve on tuntimäärältään jo niin suuri. Asiaa selostanut hoitaja ei kuitenkaan pystynyt selittämään kuinka suuri verovähennyshyöty on sellaisella henkilöllä, joka ei maksa veroja kovin paljoa.

Lisäksi hän kertoi, että kannattaisi tehdä allergiatesti, josko nuha ja yskä johtuu juuri pölystä. Äitini suostui verikokeeseen heti kun se on mahdollista, ilmeisesti vuoden vaihteen jälkeen. Asiaa ei ole nyt siis vielä ratkaistu ja vanha maaliskuussa 2005 tehty hoitosopimus odottaa siis uusimistaan.

Vastaanhangoittelunsa ansiosta hänelle luvattiin kirjata yksityiskohtaisesti “siistimistoimenpiteet”, joihin oli jopa lisätty “sängyn siirtäminen” puhdistuksen ajaksi. Lisäksi hänen väitettiin käsittäneen väärin, mitään ei ollut tarkoituskaan muuttaa.

Lyhyt selostus sängyn alla päänkohdalla olleesta liasta: lattialla oli erilaisia roskia, leivänkappaleita, erilaisia lääkepillereitä, valkoinen töhnä oli ilmeisesti piimää, joka lopulta hiukan liottuaan irtosi luutulla kovasti hangatessa. Sitä vastoin se musta lika, joka oli kertynyt lattialle sairaalasängyn pyörien ympärille ei irronnut kuin kynnellä raaputtaen.

Lopuksi selostus nimen vaatimisesta toiseen paperiin: 89-vuotiasta vanhusta on vaadittu allekirjoittaman nimensä paperiin, jossa hän luopui kaikista vaatimuksistaan Helsingin kaupunkia vastaan. Kysymyksessä on asunnon avaimen katoaminen, avaimen, joka on ollut kotihoidon vastuulla. Asiaa on tutkittu, mutta “syyllistä” ei ole saatu selville. Vanhukselle on korvattu uuden avaimen teettämisen hinta. Tätä uutta avainta tarvitsi siis Helsingin kaupungin kotihoito. Kyllä avaimen katoamistapauksessa täytyisi vaihtaa koko lukko ja teettää tarpeellinen määrä uusia avaimia kaupungin laskuun. Nyt siis nimenomaan vaadittiin nimi paperiin, jossa vanhus luopui kaikista vaatimuksistaan!

Tämä kirjoitus on osoitettu niille ihmisille, jotka hyväksyvät tämän menon jatkumisen ja pahenemisen. Päättäjät päättävät, kansalaiset heidät valitsee ja kaikki revitään työntekijöiden nahoista, jotka joutuvat sopeutumaan heille määrättyihin resursseihin.

Äitini hoitokirjan vierestä löysin lehdestä leikatun artikkelin, jonka julkaisen myöhemmin.Ote vanhustenhuollon arkipäivästä kirvonnut. Elli Aaltonen ja Anja Lehtonen. Vieraskynä. Helsingin Sanomat maanantaina 27.12.2004.

Joulukäyntiä muistellen muutamaa päivää myöhemmin, uudenvuoden aattona, lauantaina 31. joulukuuta 2005 Pertti Manninen.

PS. Iloisemmat muistelot ja kuvat
tulossa!

Lue myös!

Sairaalassa Helsingissä 1 . Torstaina 14.03.2002.

SairaalassaHelsingissä 2 . Torstaina 30.05.2002.
Politiikka. Lasillinen piimää otettiin pois vanhukselta neljän prosentin säästötavoitteen saavuttamiseksi.

Tulossa!

"Viimeinen talousarvio". Seppo Konttinen. Yle. Radio peili tänään uudenvuoden aattona lauantaina 31.12.2005. Yleistä selostusta, mikä tähän johti. Syylliset paljastetaan! Tulossa!

http://www.nettisanomat.com/2006/01/01/etusivu.htm#vanhustenhoitoa


01.01.2006



01.01.2006 tammikuun sunnuntaina klo 08.59. Kuva. "Herää Suomi!". Pertti Manninen. Sarjasta "He rakensivat tämän maan".

Nettisanomat sunnuntaina 1.1.2006


Otteita:
Tasavallan presidentin uudenvuoden
puhe 1.1.2006

"Maamme lisääntynyt hyvinvointi ei ole jakautunut tasaisesti. Tuloerot ovat alkaneet kasvaa ja on syntynyt uudenlaista köyhyyttä ja syrjäytymistä."

"Meidän tulee huolehtia entistä paremmin yhteiskunnallisesta oikeudenmukaisuudesta."

"Väestörakenteen muutokset ja väestön ikääntyminen ovat myös tulevien vuosikymmenten suuri haaste. Siihen on ryhdytty jo varautumaan. Olemme vähentäneet julkista velkaa ja hidastaneet eläkekustannusten nousua muun muassa työeläkejärjestelmää uudistamalla."

"Ihmiset ovat huolestuneita omasta ja läheistensä vanhuuden turvasta – hoidosta ja huolenpidosta. Ikääntyessään ihmiset tarvitsevat enemmän palveluita ja heillä on myös oikeus niiden saamiseen."

"On hyvä asia, että ihmiset elävät pidempään. Ikäihmiset ovat tärkeitä sekä heidän läheisilleen että koko yhteiskunnan kannalta. Näillä ihmisillä on kokemusta ja tietämystä, joka on arvokas perintö nuoremmille sukupolville."


Kokonaan:
Tasavallan presidentin uudenvuoden
puhe 1.1.2006

Tasavallan presidentin uudenvuoden puhe 1.1.2006

Kansalaiset, tuhannet koululaiset viettävät hyvin ansaittua joululomaansa. Me suomalaiset olemme saaneet kuluneen vuoden aikana kansakuntana hyvät arvosanat. Suomi on edelleen menestynyt erinomaisesti kansainvälisissä vertailuissa. Euroopassa ja muualla maailmassa puhutaan ja halutaan oppia Suomen mallista. Mutta hyväkään todistus ei tarkoita, etteikö meillä olisi parantamisen varaa.

Maamme lisääntynyt hyvinvointi ei ole jakautunut tasaisesti. Tuloerot ovat alkaneet kasvaa ja on syntynyt uudenlaista köyhyyttä ja syrjäytymistä. Viime vuonna työllisten määrä maassamme lisääntyi noin kolmellakymmenellä tuhannella. Ponnisteluista huolimatta työttömyyttä on edelleen liian paljon. Meidän tulee huolehtia entistä paremmin yhteiskunnallisesta oikeudenmukaisuudesta.

Hyvinvointiyhteiskuntamme perusrakenne on oikea. Voimavarojen sijoittaminen koulutukseen, terveydenhuoltoon, sosiaaliturvaan ja ympäristöön on yhteisen hyvinvointimme turvaamista. Meidän myös huolehdittava, että kaikki toimii tuloksellisesti. Meidän ei pidä vain sopeutua maailman muutokseen vaan meidän on oltava mukana vaikuttamassa muutoksen suuntaan. Eristäytyminen ei ole ratkaisu Suomen turvallisuuden ja suomalaisten hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Tarttukaamme haasteisiin mahdollisuuksina. Uskon, että me kaikki haluamme suomalaisen työn menestyvän maailmassa. Laadulla kilpailu edellyttää luovuutta ja osaamista: koulutusta peruskoulusta yliopistoihin ja korkeakouluihin tai ammatillisiin oppilaitoksiin. Se merkitsee oppimisen niveltämistä entistä kiinteämmin myös työelämään. Jo työssä olevien ihmisten on saatava oppia lisää. Heidän ammattitaitonsa on pysyttävä ajan tasalla. Tämä työelämämme lähitulevaisuuden suurin haaste koskee yhtä lailla tehtaita ja toimistoja, virastoja ja terveyskeskuksia – koko työelämää. Olen iloinen siitä, että merkkejä tämän uuden ajattelun hyväksymisestä on jo näkyvissä. Se merkitsee parempia tuloksia ja parempaa työviihtyvyyttä.

Kansainvälistymisen myötä osa yrityksistämme kasvaa ja siirtää toimintojaan ulkomaille. Toivon, että nämä yritykset säilyttäisivät kuitenkin vahvat siteet Suomeen ja olisivat kanssamme vahvistamassa kansainvälistä kumppanuutta ja yhteistyöverkostoa. Me tarvitsemme Suomessa lisää yrittäjiä. Uudet työpaikat syntyvät ennen kaikkea pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Suomalaiset ovat – kiitos yhteisten ponnistelujen – ryhtymässä yhä useammin yrittäjiksi.

Kansalaiset,

oikeudenmukaiset kansainväliset säännöt ovat keskeinen osa Suomen menestymisen strategiaa. Oikeudenmukaisempi maailma on turvallisempi maailma. YK on nyt hyväksynyt oikeudenmukaisemman globalisaation ja ihmisarvoisen työn tavoitteikseen. Näiden tavoitteiden toteutuminen on meidän kaikkien etujen mukaista.

Suomen kansainvälinen asema on vakiintunut ja vahvistunut viime vuosien aikana. Meillä on erinomaiset suhteet kaikkien naapurimaittemme kanssa ja oma paikkamme laajentuneessa Euroopan unionissa. Poliittinen, taloudellinen ja muu inhimillinen kanssakäyminen naapureidemme kanssa on vilkastunut ja syventynyt. Myös minulla on kuluneen vuoden aikana ollut useita tilaisuuksia tavata ja keskustella Ruotsin, Viron ja Venäjän valtiojohdon kanssa.

Tarvitsemme kanssakäymistä myös Euroopan ulkopuolisten maiden kanssa. Meillä on hyvät ja toimivat suhteet Yhdysvaltoihin, jossa arvostetaan Suomen vastuullista ja vakautta lisäävää ulkopolitiikkaa. Yhteistyömme on kasvanut monella tavoin myös nousevien taloudellisten suurvaltojen, kuten Kiinan, Intian ja Brasilian kanssa. Tavoitteenamme on, että kauppasuhteet kehittyvät myös kehitysyhteistyökumppaneidemme kanssa.

Kahdenvälisten suhteiden lisäksi Suomi on aktiivinen ja vastuullinen jäsen eurooppalaisissa ja maailmanlaajuisissa järjestöissä. YK säilyy ulkopolitiikkamme kulmakivenä myös tulevaisuudessa.

Euroopan unionissa on meneillään vakavan pohdinnan aika. Ranskan ja Hollannin kansanäänestyksissä ehdotus uudeksi perustuslailliseksi sopimukseksi hylättiin. Se ei kuitenkaan tarkoittanut Euroopan unionin tai eurooppalaisen yhteistyön hylkäämistä. Mietintätaukoa kuitenkin tarvitaan ja uudetkin ratkaisut on löydettävä yhdessä. Oma eduskuntamme käsittelee asiaa hallituksen selonteon pohjalta.

Euroopan unioni on samanmielisten maiden ja kansojen arvoyhteisö. EU:ta on kehitettävä sekä jäsenvaltioiden että kansalaisten yhteisönä. Yhteistyöllä saavutamme enemmän kuin yksin. Eurooppalaiset odottavat saavansa unionista arkipäivän turvaa. On tärkeää, että kansalaisten luottamus kasvaisi Euroopan unioniin ja sen toimintaan.

Suomi toimii Euroopan unionin puheenjohtajamaana alkaneen vuoden toisella puoliskolla. Olemme jo aloittaneet huolellisen valmistautumisen. Haluamme edistää turvallisuutta, talouskasvua, työllisyyttä, sosiaalista oikeudenmukaisuutta sekä ihmisten ja ympäristön hyvinvointia. Uskon, että puheenjohtajuutemme on hyödyllinen myös koko lähialueemme yhteistyölle.

Euroopan unionin kansainvälinen asema on vahvistunut merkittävästi viime vuosina. EU on näkyvä ja arvostettu toimija kehitysyhteistyöstä kriisinhallintaan ja unioni voi omilla toimillaan ehkäistä konfliktien syntymistä eri puolilla maailmaa. Suomi ja Ruotsi ovat olleet perinteisesti aloitteellisia EU:n kriisinhallintakyvyn kehittämisessä. Me olemme johdonmukaisesti korostaneet sekä siviili- että sotilaallisen kriisinhallinnan merkitystä.

Unionissa keskustellaan tänä vuonna siviilien ja sotilaiden yhteistoiminnan parantamisesta kriisitilanteissa. Yhtenä esimerkkinä on poliisien osallistumisen lisääminen kriisien hallintaan. Uskon, että Suomella olisi tässä annettavaa ja että ulkomailla hankituista kokemuksista olisi hyötyä myös meille itsellemme.

Kansalaiset,

vuosi sitten tsunami aiheutti Kaakkois-Aasiassa suurta tuhoa ja surua, jonka me suomalaiset omakohtaisesti koimme. Onnettomuudessa suomalaisia kuoli 179 ja loukkaantui noin 250. Suru ja kärsimykset ovat vielä pitkään ihmisten elämässä mukana.

Monet suomalaiset ovat eri tavoin osallistuneet luonnonkatastrofista kärsineiden ihmisten auttamiseen niin kotimaassa kuin ulkomailla. Apu on ollut anteliasta ja auttamisen halu poikkeuksellisen suurta. Onnettomuuden vahinkojen korjaaminen vie vielä pitkään ja siihen tarvitaan paljon työtä. Haluan osoittaa lohdutukseni kärsineille ja suuret kiitokset kaikille pelastus- ja avustustehtäviin osallistuneille.

Tsunamista ja avustustoimista on paljon opittavaa. Saatuja kokemuksia on jo käytetty hyväksi kehitettäessä kansallista ja kansainvälistä hätätilanteisiin varautumista ja kriisinhallintaa. Apua tarvitaan jatkuvasti eri puolilla maailmaa.

Viime vuoden aikana me olemme muistaneet toisen maailmansodan ja Lapin sodan päättymistä sekä osoittaneet kunnioitustamme maatamme puolustaneille. Nämä sukupolvet ovat myös suurelta osin rakentaneet tämän päivän hyvinvoinnin perustan. Sukupolvien väliseen luottamukseen kuuluu, että me tänään turvaamme vanhempiemme inhimillisen ja arvokkaan vanhuuden.

Väestörakenteen muutokset ja väestön ikääntyminen ovat myös tulevien vuosikymmenten suuri haaste. Siihen on ryhdytty jo varautumaan. Olemme vähentäneet julkista velkaa ja hidastaneet eläkekustannusten nousua muun muassa työeläkejärjestelmää uudistamalla. Emme rakenna tämän päivän hyvinvointia tulevien sukupolvien kustannuksella.

Ihmiset ovat huolestuneita omasta ja läheistensä vanhuuden turvasta – hoidosta ja huolenpidosta. Ikääntyessään ihmiset tarvitsevat enemmän palveluita ja heillä on myös oikeus niiden saamiseen. On hyvä asia, että ihmiset elävät pidempään. Ikäihmiset ovat tärkeitä sekä heidän läheisilleen että koko yhteiskunnan kannalta. Näillä ihmisillä on kokemusta ja tietämystä, joka on arvokas perintö nuoremmille sukupolville.

Kansalaiset,

alkanut vuosi on maamme historian tärkeimpiä juhlavuosia. Kesäkuussa tulee kuluneeksi sata vuotta siitä, kun Suomeen hyväksyttiin uusi valtiopäiväjärjestys ja vaalilaki ja me saimme yksikamarisen eduskunnan.

Ennen uudistusta äänioikeus oli ollut vain suppean väestönosan etuoikeus. Äänioikeutta vailla oli ollut valtaosa miehistä ja kaikki naiset. Uudistuksen myötä äänioikeutettujen lukumäärä nousi valtavasti. Suomalaiset naiset saivat äänioikeuden ja tulivat vaalikelpoisiksi valtiollisissa vaaleissa ensimmäisinä Euroopassa. Tällä on ollut suuri merkitys koko yhteiskuntaamme.

Tasavallan presidentin vaali toimitetaan nyt tammikuussa. Osallistuminen vaaleihin on aina tärkeää, mutta toivon, että nyt äänioikeuden juhlavuonna me kaikki suomalaiset todella käytämme tätä oikeuttamme.

Lopuksi haluan omasta ja puolisoni puolesta kiittää yhteistyöstä ja lukuisista yhteydenotoista. Tukenne ja kiinnostuksenne yhteisten asioiden hoitoon on ollut tärkeää. Kiitän myös reilusta luottamuksestanne kuluneiden kuuden vuoden aikana. Toivotan kaikille hyvää alkavaa vuotta 2006.

Tasavallan presidentin uudenvuoden puhe 1.1.2006

http://www.presidentti.fi/suomi/

Lue myös!
Tasavallan presidentti Tarja Halosen uudenvuodenpuhe 1.1.2001.
Nettisanomat torstaina 04.01.2001.


Lue myös!

“Ote vanhustenhuollon arkipäivästä kirvonnut."
Vanhustenhoitoa Helsingissä vuonna 2005. Kertomus.
Sairaalassa Helsingissä 1. Torstaina 14.03.2002.
Sairaalassa Helsingissä 2. Torstaina 30.05.2002.
Politiikka.
Lasillinen piimää otettiin pois vanhukselta neljän prosentin säästötavoitteen saavuttamiseksi.
Elokuvalipulla kohtuuton hinta. Torstaina 10.03.2005.

Lue myös!
"Viimeinen talousarvio". Seppo Konttinen. Yle. Radio peili tänään uudenvuoden aattona lauantaina 31.12.2005. Yleistä selostusta, mikä tähän johti. Syylliset paljastetaan! Tulossa!

http://www.nettisanomat.com/2006/01/01/etusivu.htm#tasavallan

 
01.01.2006

2006

Sanomisen ja julkaisemisen
vapautta vuodesta 1999.

John Lennon Double Fantasy Yoko Ono.

 

Sunnuntaina 1. tammikuuta 2006. Etusivu. Nro 448.
Nettisanomat toivottaa lukijoilleen onnellista vuotta 2006!

 

Linkit

Linkit joka numeroon ja haku, myös skandit!


Yhteys

nettisanomat.com joka torstai. Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen.
nettisanomat
@hotmail.com



Nettisanomat sunnuntaina 1.1.2006

"Ote vanhustenhuollon arkipäivästä kirvonnut."

Vanhustenhoitoa Helsingissä vuonna 2005.

Tasavallan presidentin uudenvuoden puhe.


Irakilaisdiplomaattien karkotuksesta rikosilmoitus. Perjantaina 30.12.2005.

HS-Humbug. Epä-älyllinen Gallup-humpuuki jatkuu: Helsingin Sanomat unohtaa "tutkimusta" selostaessaan virhemarginaalit, jälleen kerran. "Eikö tämä huoraaminen ole lukijoiden öykkärimäistä aliarviointia?" Tiistaina 20.12.2005.

Varallisuusverorangaistus sai tunteet pinnalle. Maanantaina 19.12.2005.

Suomi ja Irakin sota vuonna 2003. Kuka oli haukka? Sunnuntaina 11.12.2005.

Elokuvalipulla kohtuuton hinta. Torstaina 10.03.2005.

3 vrk:n sääennuste

Vaikea kuva






http://www.nettisanomat.com/2006/01/01/etusivu.htm


02.01.2006

Kuvasarja:Jouluksi kotiin, alkumatka torstaina 22.12.2005.
Kuvat: Pertti Manninen torstaina 22.12.2005 klo 12:30 -14.25. Jyväskylä.
Ensimmäinen kuva hiukan aiemmin Laukaassa.
1-sarja. "Häikäisevästä kirkkaudesta siniseen hetkeen." Isonna!

Kertomus tulossa! - 100 kuvaa lisää tulossa!

http://www.nettisanomat.com/2006/01/02/etusivu.htm

03.01.2006

$ $ $



Nettisanomat tiistaina 03.01.2006

Vaalit 2006. Yle TV1. Maanantaina 02.01.2006. Kaksi katkelmaa.
Ehdokastentissä Matti Vanhanen. Tenttaajana Juho-Pekka Rantala.

Varallisuusveron poisto.
Siitä luottamuksesta päättää aina eduskunnan enemmistö

Rantala

Näissä vaaleissa on ollut tarjolla puolustusvoimaa ja työväen presidenttiä ja koko kansan presidenttiä teidän hallituksenne päätti antaa 70 miljoonan kädenojennuksen suomen kaikkein rikkaimmille poistamalla varallisuusveron haluaisitteko te olla rikkaiden presidentti

Vanhanen

Ei haluan tukea suomalaista omistajuutta ja yrittäjyyttä se oli hyvin tärkeä strateginen valinta suo suomessa että meillä on liian vähän kiinnitetty huomiota siihen millä tavalla saadaan pidettyä omistajuus suomessa ja tää oli erittäin tärkeä valinta olen hyvilläni siitä että päätös saatiin lopulta tehtyä

Rantala

Niin se on noin 70 miljoonaa nykytasolla kuitenkin kaikkein rikkaimpien tukemista suomessa

Vanhanen

Kyllä se ennen muuta tukee suomalaista omistajuutta sen pysymistä suomessa on globalisaatiossa välttämätön
tällaisia päätöksiä joista välttämättä kansan enemmistö ei pidä niin vastuullisten pitää viedä päätöksiä läpi riippumatta siitä miellyttääkö se enemmistöä vai ei jos se päätös vastaa niitä tavoitteita jotka meillä on ja yrittäjyyden omistajuuden kannalta tää oli välttämätön päätös

Rantala

Onko niin että tälle 70 miljoonalle ei enää sitten mitään muuta käyttöä enää löytynyt ei tuota esim. pitkäaikaisten mielenterveyspotilaiden joukosta tai tai lasten psykiatrien jonojen jonojen purkamiseen te halusitte käyttää sen sen varakkaiden toimeentulon parantamiseen

Vanhanen
Joo joo lasten psykiatriaan on myös lisätty oikein korvamerkkaamalla rahaa joka on hyvin poikkeuksellista

Rantala

Mutta jonot ovat melkoiset yhä

Vanhanen
Valtionosuusjärjestelmässä me oomme tehneet yrittäjyyden eteen aika paljon tällä kaudella olemme keventäneet verotusta 500- 600 mil miljoonalla eurolla ja sitä täydennettiin myös tällä omistajuuden kannalta hyvin tärkeällä varallisuusverolla joka kaiken lisäksi on ollu valitettavan helppo kiertää mut siinä otettiin huomioon kilpailutilanne ja tää oli erittäin tärkeä päätös suomen kannalta

Rantala

Joo nämä muutamat tuhannet tai kymmenet tuhannet joita tämä koskee jotka ovat kaikkein varakkaimpia varmasti kiittävät teitä siitä
Mennään kansainväliseen politiikkaan ja kansainvälisiin suhteisiin …

Rähmällään?
...
Vanhanen
Tämmöisen yksittäisen asian takia emme linjaamme muuta

Rantala

Tässä uudemmassa vaalikirjassanne te kirjoitatte yhdysvalloista hyvin kauniisti mun muassa. tähän tapaan, että yhdysvallat on ottanut tehtäväkseen demokraattisten arvojen puolustamisen ja levittämisen maailmassa se on kunnioitettava pyrkimys joka ansaitsee tukemme
Kannatatteko te ja hyväksyttekö te guantanamon vankileirin

Vanhanen

ö ee se että arvostaa tuon vanhan demokratian jossa on ollut jo yli yli 200 vuotta vanha perustuslaki se se ei tarvitse tarvitse hyväksyä kaikkia yksittäisiä valtion valtion toimia

Rantala

Tuota jos te ette hyväksy sitä niin millaisiin toimiin suomi on ryhtynyt tämän purkamiseksi

Vanhanen

Ei kuvasin vain tätä lähtökohtana siinä että se että arvostan yhdysvaltoja ei tarvitse tarvitse hyväksyä kaikkia yksittäisiä kantoja

Rantala

Hyväksyttekö

Vanhanen

En ottanu kantaa

Rantala

Hyväksyttekö te nämä leirit vai ette

Vanhanen

En ottanut kantaa näihin leireihin he ovat tehneet sen omista

Rantala

Olkaa hyvä ottakaa nyt kantaa

Vanhanen

ei he ovat tehneet sen omista lähtökohdistaan ja en tule suomen pääministerinä tässä yhteydessä ottamaan kantaa aiheeseen

Rantala

Eli te hyväksytte sen hiljaisesti

Vanhanen

Ei vaan sanoin etten tule ottamaan tässä yhteydess kantaa asiaan

Rantala
No hyväksyttekö te yhdysvalloissa käytössä olevat kuolemantuomiot

Vanhanen

Hee ei olen ihmisoikeuksien kannalla ja olen toiminut kuolemantuomioiden poistamiseksi
Rantala

Ette ole kuitenkaan guantanamossa istuvien vankien ihmisoikeuksien kannalla jos te ette halua ottaa tähän leiriin mitään kantaa

Vanhanen
No en tunne sitä leiriä sen toimintatapoja jos siellä kuolemantuomioita saatetaan voimaan en hyväksy

Rantala

Ongelma on kai se että juuri kukaan muukaan ei tunne sen leirin toimintatapoja koska se on niin salainen usa:n leiri eikö silloin avoimen demokratian arvojen mukaan pitäisi toimia eikä olla hiljaa tällaisen leirin suhteen

Vanhanen

On y yleensähän kansainvälisessä yhteisössä on vaadittu että pitäis yhdysvaltainkin toimia näissä näissä avoimemmin yhdysvalloilla on omat perusteensa toimintaan

Rantala

Mutta te kuitenkin haluatte pitää oman kantanne piilossa ha kuinka rähmällään te haluatte olla suurvaltojen edessä

Vanhanen
Ee rähmällään olo on sana jota en käyttäisi tässä yhteydessä kun puhutaan valtion toiminnasta suurvaltojen toiminta kannattaa ottaa huomioon huomioon ee meidän kannattaa pitää hyvät yhteydet suurvaltoihin presidentinvaaleihin tämä liittyy erityisesti sen takia että suurvallat maailmassa ovat pitkälti presidenttijohtoisia ee ö valtioita ja työn työnjako on aika luontevaa järjestää niin että kun hallituksen ja pääministerin vastuulla on ensisijaisesti ehkä eu-politiikka niin presidentillä tulevaisuudessa tulee olemaan korostetun suuri rooli juuri yhteyksien vahvistamisessa suurvaltojen kanssa

Rantala

Paria vanhaa kirjoitusta 80 luvulta matti vanhaselta ee neuvostoliiton ajoilta kirjoitatte mm.
tässä Suomenmaan artikkelissa vuodelta 85 arvostelette jyrkästi suomessa järjestettyä mielenosoitusta jossa vaadittiin viron, liettuan ja latvian vapaustaistelulle ja vapaudelle tukea se oli teistä provokaatio ja te jopa kiittelette tässä vielä että että että suomen linja on niin hyvä koska me emme lausu mielipiteitämme meihin ystävällisessä väleissä olevien muiden maiden sisäisistä asioista oletteko te yhä samaa mieltä esimerkiksi näistä asioista

Vanhanen
Ei olen muuttanut kantani tuo on nuorena kirjoitettu päin vastoin suomi tuolloin oli puolueeton maa ja me emme ottaneet maiden sisäisiin asioihin kantaa mut nykyään meidän pitää ottaa öö varsinkin ihmisoikeuksiin

Rantala

Pitäisittekö nyt mielenosoituksena

Vanhanen

Liittyvissä kysymyksissä pitää ottaa sisäisiin kysymyksiin

Rantala
mielenosoitusta Guantanamon leiriä vastaan provokaationa

Vanhanen

No en en pitäisi mielenosoituksena mielenosoitusta provokaationa hyväksyisin sen kyllä

Rantala

Mitä te ajattelette presidentti risto rytistä …

Vaalit 2006. Yle TV1. Maanantaina 02.01.2006. Kaksi katkelmaa.
Ehdokastentissä Matti Vanhanen. Tenttaajana Juho-Pekka Rantala. (Ääninauhalta purkanut Pertti Manninen).

Lue myös!

Ökyrikkaiden vero poistettiin kokonaan ja lopullisesti!

Vanhaa ja uutta Vanhasta.
Sisältää myös Vanhasen nuoruuden Baltic Star-kirjoituksen.


http://www.nettisanomat.com/2006/01/03/etusivu.htm#varallisuusveron


03.01.2006

$ $ $



Nettisanomat tiistaina 03.01.2006

Tutkija Jouko Karjalainen Stakesista
kommentoi köyhyyttä
Ylen Päivän peilissä maanantaina 02.01.2006. Haastattelijana toimittaja Elina Majakari. Haastattelu kokonaisuudessaan:

Majakari
Meillä on uudenlaista köyhyyttä sanoi presidentti tuossa uudenvuoden puheessaan mitä arvelette hänen tarkoittavan

Karjalainen
No uudenlaista siinä varmasti on se että että pitkään jatkunut talouskasvu on aina aikaisempina vuosikymmeninä merkinnyt myös sitä että köyhien köyhätkin ovat päässeet mukaan siihen talouskasvun vanaan ja ja köyhyys on vähentynyt meillä vuoskymmen juuri talous taloudellisen kasvun myötä nyt 90-luvun puolivälin jälkeen talouskasvu näyttää toimivankin niin päin että että rikkaat rikastuvat ja kaikkein köyhimmät ovat pudonneet kyydistä tämä nyt saattaa olla yks yks puoli sitä tasavallan presidentin tarkoittamaa uudenlaista köyhyyttä toki köyhyys on sitten myös sitä vanhaa tuttua ikuista rahanpuutetta ja kaikennäköstä puutetta siinä suhteessa köyhyys on varmasti samannäköstä kuin aina ennenkin

Majakari
Tuloerot ovat kasvaneet ja pitkäaikaistyöttömyys näyttää aivan toisenlaiselta kuin 80-luvulla

Karjalainen

Se on sitä uudenlaista köyhyyttä asia jo johon ollaan jouduttu tottumaan suomalaisen hyvinvointivaltion itse asiass pohjoismaisen hyvinvointivaltion keskeinen ajatus on ollut täystyöllisyyden ylläpito ja näyttää siltä että täs suhteessa hyvinvointivaltiomme lupaus ei toimi

Majakari

Miten köyhyys määritellään

Karjalainen

Voidaan löytää toistakymmentä erilaista määritelmää mä oon tottunut täss yhteydess toimittajalle vastaamaan tähän vastaamaan tekemällä vastakysymyksen minkä luvun haluatte koska se köy köyhien määrä ja suhteellinen väestöosuus voidaan todellakin mi mitata yli kymmenellä eri tavalla ja ja tulokset todella vaihtelevat hyvin paljon

Majakari

Mutta Suomessa sanotaan olevan jopa puoli miljoonaan köyhää viidestä kymmeneen prosenttia miten se silloin on määritelty kuka on köyhä

Karjalainen

No taustalla on varmaan tulonjaosta johdettu köyhyysaste ja joka tällä hetkellä määritellään EU-standardin mukaan 60 prosentiksi mediaanitulosta elikkä keskimmäisen tulonsaajakotitalouden tulosta 60 prosenttia on se se raja jonka alle jäävät ovat sitten tulevat määritellyiksi köyhiksi

Majakari

Yhtä ihmistä kohden noin 800 euroa kuussa on tämä köyhyyden raja

Karjalainen

Yksikköä kohden joo kyllä

Majakari

No köyhyyden juuret ovat tuolla 90-luvun lamassa eikö vain

Karjalainen

No aika paljon niiss juuriss on toki siellä toki on niin että köyhyyttä meill on kuitenkin ollu aina niinku sanoin niin niin aina 60 luvulta lähtien köy köyhien määrä ja köyhyysaste on ollu ollu laskussa nyt se sitten laman myötä kääntyi uudestaan nousuun ja pitkittyneen työttömyyden ennen muuta pitkäaikaistyöttömyyden myötä näyttää siltä että ett meille on niinku syntynyt tietty työmarkkinoilta syrjäytettyjen köyhien köyhienluokka

Majakari

Tässä on tämä rakennemuutos taustalla laman jälkeen vaikka työllisyys parani niin siellä työmarkkinat muuttuivat

Karjalainen

Joo siis meill on häipynyt kokonaisia teollisuuden aloja ammattialoja koulutuksen merkitys työmarkkinoille pääsyssä on on kasvanut entisestään itse asiass nuorten työmarkkinoille pääsy on paljon hankalampaa kuin vielä 20 15- 20 vuotta sitten joka näkyy tämmäsenä lyhyt lyhytaikaisena toistuvaisköyhyytenä muun muass toimeentulotuensaajien määrässä

Majakari

Entä teknologinen muutos kehitys miten se on vaikuttanut

Karjalainen
On selvää että ett tietoteknologian kehitys on on kyllä mullistanut työmarkkinat aika aika perusteellisesti ehkä perusteellisemmin kuin tää paljon puhuttu kiinailmiö toistaseks on pystynyt tekemään

Majakari

Elikkä on hävinnyt ihan tämmöisiä ammatteja työmarkkinoilta joihin ei ehkä niin mainittavaa ammattitaitoa tarvittu

Karjalainen

Joo meillä on hävinnyt tämmäset niinku sekatyömiestyyppiset ammatit ja ehkä korvautuneet kaupan osa-aikatöillä johon ei kyllä niillä vanhoilla sekatyömiehillä ole kyllä mitään asiaa

Majakari

Tutkija jouko karjalainen stakesista keitä tämä suomalainen köyhyys koettelee eniten

Karjalainen
No pitkäaikaistyöttömiä joi joista aika moni on jo vähän ikääntyneempi yli 50 vuotiaita ja sii siinäkin suhteessa työmarkkinoille takaisinpääsy on on varsin vaikeaa ja sit toisaalta työmarkkinauran alussa olevat nuoret myös opiskelijat kokevat usein tilapäisköyhyydeks kutsuttua köy köyhyyttä joidenkin kohdalla siit tulee kyllä pysyvämpikin olotila määräaikaiset työsuhteet on on yks ehkä tämmöinen uudentyyppinen köyhyyden köyhyyden ilmentymä ja sitten osa-aikatöiden lisääntyminen joka merkitsee sitä että sillä osa-aikaisella palkalla ei kertakaikkiaan perhettä tai edes yhdenhengen kotitaloutta kykene elättämään ja silloin tarvitaan sitten sosiaaliturvaa siihen tueks täss suhteessa tilanne on on valitettavasti sanmannäkönen kuin esimerkiksi yhdysvalloissa on jo vuosikymmeniä ollu

Majakari

Syrjäytyminen se varmaan koettelee vanhempaa väestöä maaseudulla myöskin

Karjalainen

Joo silloin varmaan puhutaan voidaan puhua konkreettisesti puhua tämmösest niinku erillään olemisesta tai yhteyksien menettämisestä ja niin se parhaiten se sinänsä kiistanalainen käsitys sopii just just maaseudun yksin yksineläviin ihmisiin joiden oikeastaan kaik kaikkien niinku palvelujen ja tuen tarve on saattaa olla kymmenien kilometrien päässä

Majakari

No jos saisitte lobbailla köyhien puolesta niin niin mitäs sanoisitte päättäjille miten tätä köyhyyttä voi parantaa poistaa

Karjalainen

No mun mielestä ne tulokset jotka tällä työvoiman tarjontaan perustuvall työllisyyspolitiikalla on on saavutettu on sen verran kyseenalaisia et et kysyntätekijöitä elikkä työpaikkoja järjestämistä kyll valtiovallalta entistä enemmän odotan se on ollut kuitenkin se vanha tapa jolla jolla työllisyyttä on hoidettu no näissä eu-oloissa se ei o sitä ei ole helppo käyttää siinä on on aika kovat kovat rajoitteet laitettu mutta se se mikä nyt välittömämmin tietysti köyhien asemaa paras on näiden vähimmäisturvaetuuksien tason korottaminen ne on jääneet kiistattomasti jälkeen muusta kustannuskehityksestä

Majakari

Ja täss on varmaan nämä kaksi ryhmää nuoret koulutusta heille ja sitten pitkäaikaistyöttömät

Karjalainen

joo

Majakari

Ovatko ne ne pää

Karjalainen

Joo kyllä puhutaan nimenomaan työmarkkinatuen ja toimeentulotuen tasosta sillon kun me puhutaan näistä perusetuuksista

Majakari

No miten näette sen kuinka vakavasti köyhyysongelma otetaan tuolla Arkadianmäellä

Karjalainen

Hym kyllä mä uskon että se vakavasti otetaan mutt tahtoo olla nyt vaan niin että asioiden tärkeysjärjestys on ehkä vähän toinen kuin se oli oli vielä 80 luvulla ja 70 luvulla ett ett nyt on aika vahva usko siihen että esimerkiksi tuloerojen kas kasvattamisella voidaan ylläpitää korkeeta taloudellist kasvua ja sitä kautta sitten poistaa myös sosiaalisia ongelmia ja köyhyyttä sosiaalipolitiikan niinku tutkimustradition näkökulmasta semmoselle uskolle ei ole kauheesti perusteita mut mut semmonen usko näyttää val vallanneen alaa päättäjien keskuudessa

Studiotoimittaja.

Näin kommentoi tutkija jouko karjalainen stakesista toimittajana oli elina majakari sitten työvoiman vuokrausta…

Tutkija Jouko Karjalainen Stakesista
kommentoi köyhyyttä Ylen Päivän peilissä maanantaina 02.01.2006. Haastattelijana toimittaja Elina Majakari.
Nauhalta purkanut Pertti Manninen.

Lue myös mm!

Pääkirjoitus: köyhyyden määritelmän kritiikki. Nettisanomat torstaina 29.03.2001.

http://www.nettisanomat.com/2006/01/03/etusivu.htm#kommentoi


03.01.2006

2006

Sanomisen ja julkaisemisen
vapautta vuodesta 1999.

John Lennon Double Fantasy Yoko Ono.

 

Tiistaina 3. tammikuuta 2006. Etusivu. Nro 450.
Nettisanomat toivottaa lukijoilleen onnellista vuotta 2006
 

Linkit

Linkit joka numeroon ja haku, myös skandit!


Yhteys

nettisanomat.com joka torstai. Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen.
nettisanomat
@hotmail.com



3 vrk:n sääennuste

Nettisanomat tiistaina 03.01.2006


Pääministeri Matti Vanhanen varallisuusveron poistosta: "Olen hyvilläni siitä että päätös saatiin lopulta tehtyä".
Lue lisää!

Pääministeri Matti Vanhanen Baltic Star-kirjoituksestaan Suomenmaassa tiistaina 30.07.1985:
"Olen muuttanut kantani tuo on nuorena kirjoitettu".
Lue lisää!

Tutkija Jouko Karjalainen Stakesista
kommentoi köyhyyttä Ylen Päivän peilissä maanantaina 02.01.2006:" ... näiden vähimmäisturvaetuuksien tason korottaminen ne on jääneet kiistattomasti jälkeen muusta kustannuskehityksestä".
Lue lisää!


"Ote vanhustenhuollon arkipäivästä kirvonnut."
Vanhusten palvelujen tilaa kuvaava palaute ja tilastot eivät ole mairittelevia. Sosiaali- ja terveyspalveluja saavat kotihoidon asiakkaat ovat vähentyneet kaiken aikaa. Vielä vuonna 1990 kodinhoitoapua sai 32 prosenttia yli 75-vuotiaista, nyt 19 prosenttia Säännöllisesti kotihoitoa saa enää 12 prosenttia ikäluokasta.
Lue lisää!

Vanhustenhoitoa Helsingissä vuonna 2005. Kertomus.
Nyt ei enää “siivottaisi” (kotihoidon käyttämän nimityksen mukaan “siistittäisi”) niin sanotusti nurkasta nurkkaan vaan pidettäisiin avoinna pelkkiä kulkuväyliä. Häntä on jo useasti vaadittu kirjoittamaan nimensä paperiin tämän hyväksymiseksi, mutta hän on kieltäytynyt."
Lue lisää!

Tasavallan presidentin uudenvuoden puhe 1.1.2006

"Maamme lisääntynyt hyvinvointi ei ole jakautunut tasaisesti. Tuloerot ovat alkaneet kasvaa ja on syntynyt uudenlaista köyhyyttä ja syrjäytymistä."

"Meidän tulee huolehtia entistä paremmin yhteiskunnallisesta oikeudenmukaisuudesta."

"Väestörakenteen muutokset ja väestön ikääntyminen ovat myös tulevien vuosikymmenten suuri haaste. Siihen on ryhdytty jo varautumaan. Olemme vähentäneet julkista velkaa ja hidastaneet eläkekustannusten nousua muun muassa työeläkejärjestelmää uudistamalla."

"Ihmiset ovat huolestuneita omasta ja läheistensä vanhuuden turvasta – hoidosta ja huolenpidosta. Ikääntyessään ihmiset tarvitsevat enemmän palveluita ja heillä on myös oikeus niiden saamiseen."

"On hyvä asia, että ihmiset elävät pidempään. Ikäihmiset ovat tärkeitä sekä heidän läheisilleen että koko yhteiskunnan kannalta. Näillä ihmisillä on kokemusta ja tietämystä, joka on arvokas perintö nuoremmille sukupolville."
Lue kokonaan!

Sairaalassa Helsingissä 1 . Torstaina 14.03.2002.
Sairaalassa Helsingissä 2. Torstaina 30.05.2002.
Politiikka.Lasillinen piimää otettiin pois vanhukselta neljän prosentin säästötavoitteen saavuttamiseksi.

Irakilaisdiplomaattien karkotuksesta rikosilmoitus. Perjantaina 30.12.2005.

HS-Humbug. Epä-älyllinen Gallup-humpuuki jatkuu:
Helsingin Sanomat unohtaa "tutkimusta" selostaessaan virhemarginaalit, jälleen kerran. "Eikö tämä huoraaminen ole lukijoiden öykkärimäistä aliarviointia?" Tiistaina 20.12.2005.


Varallisuusverorangaistus sai tunteet pinnalle.
Maanantaina 19.12.2005.

Suomi ja Irakin sota vuonna 2003. Kuka oli haukka?
Sunnuntaina 11.12.2005.

Elokuvalipulla kohtuuton hinta.
Torstaina 10.03.2005.

3 vrk:n sääennuste

Vaikea kuva





John Lennon Double
Fantasy Yoko Ono

http://www.nettisanomat.com/2006/01/03/etusivu.htm


03.01.2006


Kuvasarja: Jouluksi kotiin. Torstaina 22.12.2005 klo 14.44 -17.31.
Jämsänkoski tai Jämsä. Jämsä. Jämsän poika. Orivesi. Tampere.

Hämeenlinna. Helsinki. Pasila.
Kuvat: Pertti Manninen.
2-sarja. "Sinisestä hetkestä kaupungin valoihin."

Isonna! Kertomus tulossa! - 100 kuvaa lisää tulossa!

1-sarja. "Häikäisevästä kirkkaudesta siniseen hetkeen."

http://www.nettisanomat.com/2006/01/03/etusivu.htm


http://www.nettisanomat.com/2006/01/01/etusivu.htm

http://www.nettisanomat.com/2006/01/01/etusivu.htm#vanhustenhoitoa

http://www.nettisanomat.com/2006/01/01/etusivu.htm#tasavallan

http://www.nettisanomat.com/2006/01/02/etusivu.htm

http://www.nettisanomat.com/2006/01/03/etusivu.htm#varallisuusveron

http://www.nettisanomat.com/2006/01/03/etusivu.htm#kommentoi

http://www.nettisanomat.com/2006/01/03/etusivu.htm

Etsi Nettisanomista!



(Alkuajan vuodet 1999- 2002
täätlä!
)

Nettisanomat - Kaiken keskellä aina läsnä -
Maailman luetuin suomalainen Nettisanomat
-
Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta
1999 -
Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen -
Yhteys: nettisanomat @hotmail.com

Hae Nettisanomista!-
Linkki jokaisen numeron etusivulle!



Ilmoita ilmaiseksi sivu!

101 ilmoitusta!


Nettisanomat. Arkisto. "Tammikuun 6." 2000. http://www.nettisanomat.com/2000/01/06/n0023etusivu.htm
06.01.2000



Tällainen pieni uutinen löytyi Keskisuomalaisesta keskiviikkona 5. tammikuuta 2000!

Missä se on nyt?
Sainion Hjallis-kirja vaiettiin kuoliaaksi.

Lue kirjan kohtalosta! (Journalisti-lehti)
Muun muassa täältä sitä et saa

Pentti Sainion kuoliaaksi vaiettu Hjallis-kirja sai palkinnon!

"niin huonoksi fiktioksi, että se vaiettiin julkisuudessa kuoliaaksi. Erityisenä meriittinä palkintolautakunta piti sitä, että kauppiaat totesivat teoksen niin huonoksi, etteivät suostuneet ottamaan opusta edes myyntiin."


Linkit: Harkimoiden hattutemppu - Lastenklinikalta Hartwall Areenalle

Yrjö Tuokko
Lue eräs Yrjö Tuokon toimiston suorittaman erikoistilintarkastuksen selostus!
Katkelma Pentti Sainion kirjasta Harkimoiden hattutemppu - Lastenklinikalta Hartwall Areenalle: 5. luku "Älkööt huijarit tulko lasten asialle".

Harry Harkimo
Harry Harkimo sopimuskumppanina 2:

Kun Hjallis rikkoi HJK:n Lyytikäisen kanssa tekemänsä sopimuksen.
(Katkelma Pennti Sainion kirjasta Harkimoiden hattutemppu - Lastenklinikalta Hartwall Areenalle).

Harry Harkimo
Harry Harkimo sopimuskumppanina 1.


Kun
Hjallis kusetti HIFK:ta.

Matti Ahde
Veikkaus Oy:lle miljoonatappiot Matti Ahteen myynti-seikkailuistatorstaina marraskuun 4. päivänä 1999.


 

Presidentinvaalit käynnisssä!

Ylen aamu-tv senkun nukkuu
 

Äänestys alkoi jo!

Ennakkoäänestyksen ensimmäisenä päivänä 5.1.2000 vanhaa Millenium-juhlintaa tuutin täydeltä!

Lue myös!

Yle politikoi asettamalla ehdokkaat eriarvoiseen asemaan!
Vapaat vaalitko?

MTV3 ei nuku vaan politikoi!

Vapaat vaalitko?

 

Sentään ajantasalla!

Eihän näitä vaaleja ole useammin kuin kerran kuudessa vuodessa.


MTV3:n politikointi asettaa kuitenkin ehdokkaat eri asemaan. Eikö kaiken hömpän keskelle mahtuisi edes kerran kuudessa vuodessa toisenlaisten näkemysten esittäjien asiallista esilletuomista?

Lue myös!

MTV3 ei nuku vaan politikoi! Vapaat vaalitko?



netttisanomat.com
7. tammikuuta 2000
pm

Yle politikoi asettamalla ehdokkaat eriarvoiseen asemaan!

Vapaat vaalitko?

Vaalikeskusteluissa ehdokkaat näyttävät olevan Ylen TV:ssä aika tasa-arvoisia niin heille myönnetyn ajan kuin haastattelijoiden käsittelyn suhteen.

Räikeä eriarvoisuus on kuitenkin siinä, että vain neljä "pääehdokasta" sai TV2.ssa oman lähikuvaohjelmansa, jossa he saivat tuoda omia tuntemuksiaan ja ajatuksiaan esille.

Presidentin vaalit ovat kerran kuudessa vuodessa joten olisi luullut löytyvän resursseja kolmen "täyte-ehdokkaan" (?) ajatustenkin esilletuomiseen.

nettisanomat.com 10. tammikuuta 2000 pm.




Kenelle kello käy?


MTV3 ei nuku vaan politikoi!

Vapaat vaalitko?

MTV3 repäisee yksityisenä yhtiönä sitten Yleäkin reippaammin.

Hakalehto jaKuismaahdettiin samaan puoleentuntiin ja kun kysymytkin olivat perin juurin "henkilökohtaisia" (selvitystä siitä tuleeko ehdokas kenenkään kanssa toimeen), ei aikaa jäänyt juuri asioiden esilletuomiseen.

Täytyy ihailla Hakalehtoa ja Kuismaa siitä, että he säilyttivät malttinsa ja itseasiassa pesivät toimittajaklopit mennen tullen.

Oma lukunsa on sitten niinsanottu "suuri vaalikeskustelu", josta kolme ehdokasta puuttuu kokonaan.

Innokkain Nato-kannattaja Kuisma ja liittoutumista Suomen suurimpana uhkana pitävä Hakalehto eikä perinteistä ajattelua pöllyttävä Hautala saa tuoda esille ajatuksiaan!

MTV3:n suurin synti on vaalien viihteellistäminen ja mielipiteiden vastakohtaisuuksien häivyttäminen.

Hyvää journalismiako?

nettisanomat.com 10. tammikuuta 2000 pm.


Lue myös!

Ylen aamu-tv senkun nukkuu . Äänestys alkoi jo!

 

Date: Wed, 29 Dec 1999 12:28:08

Lukijan kirje:

Pakkoruotsi: keskustelua vältetään presidentin vaaleissa.

Taustat:
-Aho kannattaa pakkoruotsia. Hän viettää vapaa-aikansa Helsingissä pääasiassa Ruotsalaisella klubille. Siellä on jo lehmänkaupat tehty RKP:n kanssa.

-Rehn on Eduskunnan ainoan yksikielisen -ruotsinkielisen puolueen RKP:n jäsen.

-Halonen on kaksikielisestä perheestä-tiukka valtion holhouksen kannattaja koulujen kielten opetuksessa.

-Hautala puhuu kaikista muista vähemmistöistä lämpimästi paitsi siitä vähemmistöstä joka ei halua osata ruotsia.

-Uosukainen on tuuliviiri rauhaton-tänään vastaan-huomenna puolesta.

Vaalikoneet eivät kysy ehdokkaiden kantaa pakkoruotsiin. Syy: liian poliittinen aihe.

Lisäksi-kiinnostaa kansaa.

nn..


Lue myös:

Hirttäytyykö Aho ruotsinkieleen niinkuin Rehn Natoon?

Kysymys presidenttiehdokkaille:
Pakkoruotsi - vähemmistön enemmistön terroria?

Karjala - Nato - Pakkoruotsi selkiintymässä



P
residentin- vaalit käynnisssä!




P
residentin- vaalit käynnisssä!

 

Iljettävää journalismia 2:

Kostiko Helsingin Sanomat Aholle Ilta-Sanomien puolesta ja yritti tehdä hänestä konnan?

Lahden MM-hiihtojen lahjusskandaali ansaitsee tulla kyllä perin juurin selvitetyksi.

Turha niin Lahdessa kuin Suomen hiihtoliitossa on vedota maantapaan tai maailmantapaan.

Lahjus mikä lahjus, minkä säännöt yksikäsitteisesti kielsivät.

Se, että Hiihtoliiton puheenjohtaja sattuu olemaan varteenotettava presidenttiehdokas, tekee asian julkistamisajankohdan mielenkiintoiseksi.

Presidentinvaalien ennakkoäänestyksen alkaessa eräs ehdokas joutuu epäilyksenalaiseksi lahjusrikoksesta.

Jos Helsingin Sanomilla oli asia aikaisemmin tiedossa niinkuin on syytä olettaa, niin miksi asia julkistettiin juuri nyt.

Kostiko Helsingin Sanomat Aholle Ilta-Sanomien puolesta ja yritti tehdä hänestä konnan?

nettisanomat.com 10 tammikuuta 2000 pertti manninen.


Kysymys on tarkoituksella aika naivi, koska asiassa on paljon muuta paljon olennaisempaa, joka selvinnee aikanaan!

nettisanomat.com 10 tammikuuta 2000 pertti manninen.


Lue myös!

Saiko Aho doping-piikin?
Iljettävää journalismia.

Valehteliko Aho Lahden MM-lahjusjupakassa?
Outo kirje kummittelee!



Presidentin-
vaalit käynnisssä!



Presidentti-
mielipide-kyselyt: jatkuva todellinen tilanne!


 

Valehteliko Aho Lahden MM-lahjusjupakassa?

Outo kirje kummittelee!

Helsingin Sanomien tietojen mukaan Suomen hiihtoliiton puheenjohtaja Esko Aho on saanut kirjeen, jossa vaadittiin palkkion maksamista äänen antamisesta Lahden hyväksi MM-äänestyksessä.

Aho ei ole kiistänyt kirjeen olemassaoloa, vaan väittää ettei hänen nimellään tullutta kirjettä ole hänelle esitetty, vaan se on hänen tietämättään lähetetty Lahden kaupungille toimenpiteitä varten.

Suomen Hiihtoliitossa on kyllä aika omituinen ja tarkoituksenmukainen kirjeiden aukaisemistapa, jos näin on todella tapahtunut.

Nythän siitä ei ole takeena kuin miehen sana ja toisenkin miehen, sen joka kirjeen on avannut ja lähettänyt eteenpäin.

Varmuutta asiaan ei saada kuin poliisitutkinnassa ja oikeudessa, jossa valan nojalla pitää todistajan puhua totta.

Asianosainenhan saa puhua mitä sattuu ja olla muistamatta tai muistaa miten tahansa.

Ahon pelastaa oikeudenkäynniltä mahdollisesti vain se, että hänet valitaan tasavallan presidentiksi.

nettisanomat.com 10 tammikuuta 2000 pertti manninen.


Lue myös!

Saiko Aho doping-piikin?
Iljettävää journalismia.

Iljettävää journalismia 2: Kostiko Helsingin Sanomat Aholle Ilta-Sanomien puolesta ja yritti tehdä hänestä konnan?



Presidentin- vaalit käynnisssä!


Presidentti-
mielipide-kyselyt: jatkuva todellinen tilanne!

 

Lokakuun ennustukset käyvät toteen?

Oliko ehdokkaiden käyttäytyminen arvattavissa?

Presidenttisotku:
Astuiko Niinistö miinaan? Valttikortti hihassa? Rehnin pahin vastustaja on yllätys yllätys: Rehn
.
Nettisanomat 99/8b maanantainasyyskuun 27. päivänä 1999

Aho
- anteeksiantamaton amatööri?Presidenttiehdokas Esko Aho hoiti pääministerikaudellaan pankkien omistajien edut, ei asiakkaiden.

nettisanomat.com
1999/11 torstaina lokakuun 14. päivänä 1999

Halonen
- pelinappula Ahtisaaren syrjäyttämisessä? Presidenttiehdokas Tarja Halonen isojen poikien puristuksessa.

nettisanomat.com
1999/11 torstaina lokakuun 14. päivänä 1999

Rehn
- hätiköivä päätöksentekijä? Presidenttiehdokas Elisabeth Rehn paniikissa ylinopeussekoilun jälkeen.
nettisanomat.com
1999/11 torstaina lokakuun 14. päivänä 1999

Uosukainen
- maailman nopein ulkopolitiikan oppija? Presidenttiehdokas Riitta Uosukainen opiskelee Suomen ulkopolitiikan neljässä kuukaudessa.
nettisanomat.com
1999/11 torstaina lokakuun 14. päivänä 1999

Rehn kompastui Natoon heti kättelyssä.

Valheella on lyhyet jäljet.

nettisanomat.com
1999/12 torstaina lokakuun 21. päivänä 1999

Uosukaisen suu pelaa - entä järki?
"En ole tutkinut hänen (Rehnin) kantojaan. Olen huomannut, että hänen kantansa vähän vaihtelevat!"
nettisanomat.com
1999/12 torstaina lokakuun 21. päivänä 1999

Ulkopolitiikkaa oppimassa
Presidenttiehdokas Riitta Uosukainen oli kuuntelemassa kansainvälisen politiikan professori Raimo Väyrysen esitelmää.

nettisanomat.com
1999/12 torstaina lokakuun 21. päivänä 1999

"Heidi Hautalasta uudenaikainen
valtionpäämies globaaliin maailmaan"
nettisanomat.com
1999/12 torstaina lokakuun 21. päivänä 1999



Presidentin- vaalit käynnisssä!


Presidentti-
mielipide-kyselyt: jatkuva todellinen tilanne!


06.01.2000

06.01.2000

Mielipidetiedustelut:
humbug vai gallup?

Mielipidetiedustelut humpuukia.
Tulokset selostetaan tahallisesti väärin, joskus ehkä väärentäen?

Kolme syytä olla varovainen:

1) Otannan onnistuminen. Mitään takeita ei ole siitä, että otos on tarpeeksi hyvä, vaikka siihen pyrittäisiinkin.

2) Kyselyn tekee yksityinen osakeyhtiö ja sen julkaisee yksityinen osakeyhtiö
. Olisi joskus hauska nähdä jonkun yliopiston tutkijoiden virkavastuulla tehty rinnakkaistiedustelu.

3) Tulosten julkistaminen tehdään aina systemaattisesti väärin
. Isoissa otsikoissa repäistään kyselyn tulos, jota ei voi vetää edes esitetyistä luvuista. Niissä unohdetaan esitettykin virhemarginaali ja sekin seikka, että ne antavat vasta 95 prosentin luotettavuuden.

Lisäksi tuloksista jätetään kylmästi pois epävarmat vastaajat (ei osaa sanoa-vaihtoehdon esittäneet), jolloin esitetyt tulokset olennaisesti vääristyvät.

nettisanomat.com 10 tammikuuta 2000 pertti manninen.


Sivun yläreunassa ja linkeissä on esitetty joukko aikaisempia kirjoituksia, jotka nettisanomat.com on aiheesta kirjoittanut. Ne kaikki lukemalla pääsee hyvinkin kysymykseen:

Mielipidetiedustelut:
humbug vai gallup?


Presidenttimielipidekyselyt: jatkuva todellinen tilanne!



Kalluppi-humpuukia Ylessä!
Mielipidekyselyistä on tullut viihdettä.


Ylen mielipidemittaussekoilu jatkuu.

HS-Gallup vääristelee tuloksensa - tutkimuksen puoskarointia

Ehdokasasettelu melkein valmis - mielipidetiedustelut lähestyvät todellisuutta.
Yle kertoo oikein ja väärin - sattumanvaraisesti?

Helsingin Sanomat, Yle ja MTV3 vääristelevät mielipidekyselyiden tuloksia.
Mikä on STT:n vastuu väärän tiedon levittämisessä?

"Uosukainen suosituin ehdokas"?



 

Presidenttiehdokkaiden kannatus ja ilotulitus 31.12.1999.

UOSUKAINEN
Topin töpötin
Pelar Konia TUKES5048/310/98
Tulisuihku, joka sylkee karjalaista hekuman kuumaa tulta. Kaunis lystipuikko, jossa monta väriä ja rätinälopetus. Kesto 30 sek. hinta 10 mk
.
16-22 prosenttia

REHN
Rynnäkkö-kopteri

Cat Copter TUKES 5048/310/98
Kaksi jättiläiskopteria! Nousevat korkealle ampuvat kultasuihkua lentäessään. Näitä Lillan ostaisi lennostolle jos olisi vielä armeijan ylipäällikkönä.
hinta 20 mk

6-12 prosenttia

AHO
Siperian opetus
7 kunnon rakettia ja hinta alle viidenkympin! 7 raketin pakkaus, jossa sisältönä: 4 suurta rakettia, 3 keskikokoista rakettia.
49,-

33-39 prosenttia

HALONEN
Punainen paroni

Punainen Paroni TUKES 5048/310/98
Suuri komeetta pyrstöineen kukkaisraketti. Punaisen pallokuvion sisällä hopeahilettä, halkaisiuja 70 m. Nousukorkeus 90 m. hinta 55 mk

27-33 prosenttia

HAKALEHTO
Äimän käki
Huippuluokan irtoraketti! 49,-
Muodostaa 80 m korkeudessa ison vihreän tähtiefektin! Naapurit Äimäksi!

0-5 prosenttia

KUISMA
Stalinin urut 100

100 jupiterpatteri TUKES 2401/31/99 Jättistalin efektinä vihellyksen lisäksi crackling rätinä! Suurin vihellyskonsertti mitä on Danny-shown jälkeen nähty. hinta 30 mk
0-4 prosenttia

Sopivat raketit suoraan tulitusesitteistä ja prosentit suoraan Helsingin Sanomien gallupista (31.12.1999).

Nettisanomat.com 03.01.2000. Poiminut Pertti Manninen.

HAUTALA
Perhonen
6kpl/rasia Pyörii maassa ja lähtee n. 20m korkeuteen kieppuen ja pyörien vinhasti. Perässä kipinähäntä! Naisten suosikki! Testaamistamme paras! Katso hintaa 9,-

0-6 prosenttia

Pressa
2000
Virhemasrginaali on kerrottu suoraan vaihteluvälissä!


Viikon moka.
Jeltsin lähti, Ahtisaari unohti.


Tasavallan presidentti Martti Ahtisaari ei kommentoinut uudenvuodenpuheessaan sanallakaan Venäjän presidentti Boris Jeltsinin eroa.

Puhe oli nauhoitettu aiemmin ja sitä ei voinut tänä kohta alkavan digitataalitelevision aikakautena uusia!




nettisanomat.com 10 tammikuuta 2000 pm.


Lue myös!

Soitellen sotahan: tuho jonka tahdoimme?

"Nytkö näin keskellä yötäkö?"

Kun Helsinkiä pommitettiin soitettiin erästä ministeriä kiireesti hallituksen kokoukseen, hän vastasi "nytkö näin keskellä yötäkö?"


Viikon moka.

Jeltsin lähti, Ahtisaari unohti.

Viikon moka.

Jeltsin lähti, Ahtisaari unohti.

Viikon moka.


y2k-epäilijöille (myös Jari Tervolle).

Eräs kertomus siitä, kuinka erään pankin ohjelmisto kaatui eräänä vuonna erään kuukauden vaihtuessa!


Seitsenkymmenluvun loppupuolella ensimmäisten Syksyn sävelten aikaan rauhallista koti-iltaa viettäessäni soi puhelin, jossa hätäinen Juhani Mäenpää soitti ja ilmoitti, että siltä istumalta on lähdettävä pankkikeskukseen: pääteohjelmat eivät toimi huomenna!

Taksi paahtoi Jorvaksentietä ja tehtävä odotti. Juhani ilmoitti, että mitä ilmeisimmin ohjelmien toimimattomuus liittyy kuukauden vaihtumiseen: syyskuusta lokakuuhun.

Olin silloin Softplan Oy:n, Nokian omistaman ohjelmointiyhtiön palveluksessa ja tämän Mikro Mikon PL-ohjelman oli tehnyt Heikki Salo, joka kesällä oli lähtenyt vuodeksi USA:han.

Juhani ilmoitti, että hän tutkiii tietoliikenneohjelmat ja sinä tutkit tätä pääteohjelmistoa.

Ja minkälainen virhe sitten oli kysymyksessä? Siihen aikaan säästettiin muistitilaa ja ohjelmoitaessa Heikiltä oli jäänyt huomaamatta, että kaksinumeroiset kuukaudet ovat syksyllä tulossa ja kuukaudelle olisi pitänyt varata kaksi tavua muistitilaa.

Kun kaikki päivämäärää käsittelevät kohdat lopulta ohjelmista löytyivät ja kun ne tuli korjattua, ohjelmat käännettyä ja testattua ja kaikki toimi virheettömästi olimme jo reilusti lokakuun puolella aamuyön tunneissa.

Sitten useat tytöt kopioivat satojen pankkikonttorien ohjelmakasetit, joita Lumiahon autot odottivat kaikkialle Suomeen vietäviksi.

Aamulla pankkien avatessa ovensa ohjelmat oli uusittu ja kaikki toimi konttoreissa.

Terveisiä kaikille mukanaolijoille, aika oli jännittävä, työtoverit mukavia,
teidät kaikki vielä muistan, kun tätä kirjoitin!

Pertti Manninen
nettisanomat.com 10. tammikuuta 2000.

 


Presidentin-
vaalit käynnisssä!


Presidentti-
mielipide-
kyselyt: jatkuva todellinen tilanne!



Schultz lopetti kertomisen ja piirtämisen.
Jaska elää!


 

Kuvakertomus:
Jaska Jokunen
katso!


merkit


Viikon tunnelma.

Suomen-
linnassa vuoden pimeimpänä päivänä.


Tulossa takistusten jälkeen!


Viikon kysymys:

Voittaako paras?


kyllä
ei
Mielestäni...



Lahjoita ruokaa:
"The Hunger Site"-sivulla käydessäsi ja siellä nappia painaessasi lahjoitat ruokaa maailman nälkäisille ihmisille. Sivulla mainitut sponsorit maksavat lahjoituksen puolestasi! Voit tehdä yhden lahjoituksen joka päivä.


Gold Dust-yhtyeen
maailmanvalloitus alkanut: "Enää ei puutu kuin kansainvälinen levytyssopimus."


Colliet & Tollerit Kennel Hulivilin




Steven Spielberg: E.T. The Extra-Terrestrial - 1982 perjantaina TV2:ssa

Mielipidetiedustelut: humbug vai gallup?


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.
loppiaisena, torstaina tammikuun 6. päivänä 2000. Joka torstai, nro 2000/23

y2k-epäilijöille (myös Jari Tervolle).

Eräs kertomus siitä, kuinka erään pankin ohjelmisto kaatui eräänä vuonna erään kuukauden vaihtuessa!

http://www.nettisanomat.com/2000/01/06/n0023etusivu.htm

http://www.nettisanomat.com/2000/01/06/n0023sainionvaiettukirja.htm

http://www.nettisanomat.com/2000/01/06/n0023aamutv.htm

http://www.nettisanomat.com/2000/01/06/n0023prespolitikoi.htm

http://www.nettisanomat.com/2000/01/06/n0023prespakkoruotsi.htm

http://www.nettisanomat.com/2000/01/06/n0023presiljettavaa.htm

http://www.nettisanomat.com/2000/01/06/n0023valehtelikoaho.htm

http://www.nettisanomat.com/2000/01/06/n0023syyskuunennustukset.htm

http://www.nettisanomat.com/2000/01/06/n0023galluphumbug.htm

http://www.nettisanomat.com/2000/01/06/n0023kannatusjailotulitus.htm

http://www.nettisanomat.com/2000/01/06/n0023ahtisaarijeltsin.htm

http://www.nettisanomat.com/2000/01/06/n0023y2k.htm

http://www.nettisanomat.com/2000/01/06/n0023suomenlinna.htm


Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi


Etsi Nettisanomista!



(Alkuajan vuodet 1999- 2002
täätlä!
)

Nettisanomat - Kaiken keskellä aina läsnä -
Maailman luetuin suomalainen Nettisanomat
-
Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta
1999 -
Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen -
Yhteys: nettisanomat @hotmail.com

Hae Nettisanomista! -
Linkki jokaisen numeron etusivulle!



Ilmoita ilmaiseksi sivu!

101 ilmoitusta!




"Pahvimies kummastuttaa pientä kulkijaa".
Keski-Suomi. Jyväskylä. Keskusta. Torikeskus. Cafe Niinistö. Tiistai 2012-01-03 klo 12:00.  Mobikuvat: Pertti Manninen.

  






Aamulehti tiistaina 2012-01-03. Etusivu.
Näkökulma: Nord Stream: Ehdokas Paavo Lipponen vaikenee roolistaan Itämeren kaasuputkihankkeessa.

Aamulehti tiistaina 2012-01-03. Näkökulma-sivu. B16.
Putkigate - Lipposen upottaja?
Puheenvuoro: Dosentti Arto Luukkanen väittää, että Itämeren kaasuputkihanke vei Paavo Lipposelta valtiomiehen sädekehän.
Perustelu: Ilmeisesti hyvää tarkoittaneen Lipposen toimeksiantajat eivät ymmärtäneet suomalaisen valtiomiesinstituution perustaa. 

Aamulehti tiistaina 2012-01-03.
Vastaus
Lipposen viesti
Paavo Lipponen ilmoitti sähköpostitse tämän verran toiminnastaan kaasuputkihankkeessa:
"Konsulttisuhteeni ei ole enää voimassa 1.10.2011 alkaen."
"Minulla ei ollut ko. tehtävässä mitään yhteyttä Gazpromiin, vaan ainoastaan Nord Streamiin."
"En vastaa kysymyksiin, joi ...


Kommentti Arto Luukkasen kirjoitukseen ja Paavo Lipposen toimintaan kaasuputki-asiassa Viikkosanomat-blogissa. (Painovirheitä korjattu 2012-01-04).

Kommentti Arto Luukkasen kirjoitukseen ja Paavo Lipposen toimintaan kaasuputki-asiassa Viikkosanomat-blogissa:

Aamulehti: Putki upottaa Lipposen. Tämä oli koko sivun jutun sanoma. Tiistai 03.01.2012. Konsulttityö loppui viikkoa ennen virallista ehdokasnimitystä!

Tammikuu 4, 2012

TÄTÄ KIRJOITETTAESSA ARTIKKELI ON VAIN PÄÄKOPASSA JOTEN SE PERUSTUU EILEN SATTUMALTA KIRJASTOSSA TÖRMÄNNEESEEN AAMULEHTEEN.

KIRJOITTAJA: JOKU PROFESSORI TAI TOHTORI,

NIMI EI JÄÄNYT MIELEEN.

KIRJOITUS OLI MIELENKIINTOINEN. JUTTUUN OLI OTSIKKO ETUSIVULLA YLIMPÄNÄ.

JUTTU OLI NAAMIOITU NIIN, ETTÄ KIRJOITTAJA USKOI LIPPOSEN TARKOITTANEEN HYVÄÄ SUOSTUESSAAN VENÄLÄISTEN JA SAKSALAISTEN KONSULTIKSI.

VALTIOMIESASEMA ROMUTTUI JA LIPPONEN EI HALUA VASTATA ASENTEELLISIIN KYSYMYKSIIN.

LIPPONEN VASTASI PARIIN KYSYMYKSEEN JA VÄITTI, ETTEI GAZPROM OLLUT TYÖNANTAJA VAAN NORDSTREAM.

EI KAI SILLÄ NIIN SUURTA VÄLIÄ ITSE ASIAAN OLE.

TOINEN EDELLÄ JO MAINITTU MIELENKIINTOINEN TIETO ETTÄ KONSULTTIPALKKIOT JUOKSIVAT VIELÄ SILLOIN KUN TAAS ASIALLISESTI PÄÄTETTIIN LIPPOSEN NIMITTÄMISESTÄ PRESIDENTTIEHDOKKAKSI.

PUOLUEEN VAATIMUS OLI TIETENKIN SE ETTÄ KONSULTTIPALKKIOISTA LUOVUTTAVA.

KAIKEN KAIKKIAAN TOUHU ON OLLUT TYMPÄÄVÄ.

KYLLÄ JULKISUUDESSA OLI SYNTYNYT KÄSITYS ETTÄ LIPPONEN OLI LUOPUNUT KONSULTOINNISTA PALJON AIKAISEMMIN.

EHKÄ OLIKIN MUTTA EI SIIS PALKKIOISTA.

AINAKIN AAMULEHTI ALOITTI LOANHEITON VAIKKA JUTTU OLIKIN NAAMIOITU JONKINLAISEKSI ASIALLISEKSI AJANKOHTAISEKSI ESITTELYKSI.

TÄSSÄ NYT MENI HIUKAN JUTUT EHKÄ SEKAISIN MUTTA TARKOITUS OLI TIETENKIN PALJASTAAA JA ARVOSTELLA PAAVO LIPPOSEN RAHANAHNEUTTA.

RAADOLLINEN LOPPULAUSE MUTTA EIHÄN ASIAA TARVITSE MUUTEN ARVIOIDA.

JOS LIPPONEN ON TOISTA MIELTÄ KERTOKOON SITTEN SIITÄ ITSE VAALIEN JÄLKEEN MUISTELMISSAAN.

VIIKKOSANOMAT. PERTTI MANNINEN.

KESKIVIIKKO 2012 01 04 KLO N.14

Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi

Tiedoksiantotodistus

Asia KUNNIANLOUKKAUS

Käsittelypäivä 18.1.2012

Syyttäjä kihlakunnansyyttäjä Elina Mäntylä

Vastaaja MANNINEN PERTTI JUHANI

Asianomistajat xxrx xxxxx JOHANNES
xxxxxxx xxxxx MATTI RAFAEL

Tiedoksiantoaika- ja paikka 4.1.2012

Virkasema Pasi Luostarinen
Haastemies

Haastettu henkilökohtaisesti


HAASTE RIKOSASIASSA
Kutsu pääkäsittelyyn

Asiano: R 11/2681

Istunto

Aika Keskiviikko 18.1.2012. kello 10.30

Paikka Keski-Suomen käräjäoikeus
Vapaudenkatu 54
40100 Jyväskylä
Istuntosali 8


Turvatarkastus Keski-Suomen käräjäoikeudessa on turvatarkastus ja se suoritetaan metallinilmaisinporttia, käsikäyttöistä metallinilmaisinta ja tavaroiden läpivalaisulaitetta hyväksi käyttäen.
(Otteita kutsusta pääkäsittelyyn)



"Tiilenpäät". Kuvassa vilahtaa vanhan hienosti muuratun muuntoaseman seinä bussin ikkunasta kuvattuna. Keski-Suomi. Jyväskylä. Rajakatu. Lauantai 2011-11-29 klo 16:21. Kuva: Pertti Manninen.

 
"Tiilenpäät". Kuvassa vilahtaa vanhan hienosti muuratun muuntoaseman seinä bussin ikkunasta kuvattuna. Keski-Suomi. Jyväskylä. Rajakatu. Lauantai 2011-11-29 klo 16:21. Kuva: Pertti Manninen.

Lauantai 2011-10-29
Vankeutta vaaditaan.


Keski-Suomen käräjäoikeudessa aletaan käsitellä kunnianloukkausasiaa, jossa kihlakunnansyyttäjä vaatii Nettisanomien päätoimittaja Pertti Manniselle ehdollista vankeusrangaistusta tai ainakin tuntuvaa sakkorangaistusta lehdessä julkaistujen kirjoitusten johdosta.

Esitutkinnassa syyttämispyynnön ovat esittäneet asianajaja xxxxx xxxxxxx ja myyntipäällikkö xxxxx xxxa.

Esitutkinta oli hiukan kummallinen. Aluksi selvitettiin sitä oliko edellisen kunnianloukkaustuomion tekstit poistettu tuomion edellyttämällä tavalla. Mistään uudesta kunnianloukkauksesta ei ollut puhettakaan ja sitten toisessa kuulustelussa vuotta myöhemmin kerrottiin, että kysymyksessä onkin uusi kunnianloukkausasia.

Vasta tässä toisessa kuulustelussa ilmeni, että kuulustelussa oli myös aivan uusi asia: myyntipäällikkö Karan väitetty kunnianloukkaus.

Esitutkinnassa näytettiin kaksi kirjoitusta, myöhemmin kolmas, joiden väitettiin loukkaavan asianomistajien kunniaa. Haastehakemuksessa sivujen osoitteita ei ole mainittu, joten parasta ne on tässä vaiheessa jättää kertomatta.

Yksi asianajaja xxxxxxa koskeva kirjoitus on julkaistu jo ennen ensimmäistä oikeudenkäyntiä, joten se on Suomen lainsäädännön mukaan, amatöörin näkemyksen mukaan, jo kertaalleen käsitelty, joten sitä ei voida enää käsitellä. Tätä hovioikeus ei aikanaan määrännyt poistettavaksi ja tuntuu ihmeelliseltä, että se on nyt vuosia, vuosia myöhemmin ruvennut loukkaamaan asianajaja xxxxsxx kunniaa.

Syksyllä päätoimittaja Manninen oli kypsä sopimaan asian. Oikeusavustajan lähettämän sovintotiedustelun asianajaja xxxxxxx tyrmäsi tässä vaiheessa. Hän halusi oikeuskäsittelyn. Sinänsä tämä ei ollut ihme.

Nettisanomat julkaisee haastekirjelmän kokonaisuudessaan. Klikkaa! 

Nettisanomat. Pertti Manninen. Lauantai 2011-10-29 klo 19:23.

http://www.nettisanomat.com/2011/10/29/etusivu.htm
 



"3, 4, 5, 6, 7 tai joku muu". Keski-Suomi. Jyväskylä. Vaajakoski. Vapaa-ajan keskus: Kirjasto ja liikuntahallit sekä urheilukenttä ja uimahalli Wellamokin on ihan vieressä. Tiistai 2012-01-03 klo 12:55. Lämpötila nollassa ja reilusti satanut lumi jo paikoin loskassa. Kuva: Pertti Manninen.
Laajenna!



"2, 3, 4, 5, 6, 7 tai joku muu". Keski-Suomi. Jyväskylä. Vaajakoski. Vapaa-ajan keskus: Kirjasto ja liikuntahallit sekä urheilukenttä ja uimahalli Wellamokin on ihan vieressä. Tiistai 2012-01-03 klo 12:55. Lämpötila nollassa ja reilusti satanut lumi jo paikoin loskassa. Mobikuvat: Pertti Manninen.  



"01.01.2012". Pohjois-Savo. Keitele. Nilakka. Sunnuntai 2012-01-01 klo 15:23. Hiukan pakkasta. Kuva: Pertti Manninen.


DNA:n ulkomaanpuhelu-maksu 23-kertainen
verrattuna normaalisti käyttämääni kesällä 2011.

Laskujeni mukaan asian selvittämisessä lähetettiin puolin ja toisin yhteensä 49 meiliä, siis yhtä vaille puolta sataa. Selostus asiasta selviää näissä meileissä, jotka olen julkaissut Nettisanomissa viikko sitten.
http://www.nettisanomat.com/2011/12/14/etusivu.htm

Laskutusjupakka päättyi käyttäjän kannalta onnistuneesti, jos ei laske siihen käytettyä aikaa minkään arvoiseksi. Tässä ei nyt enää siitä, mutta hinnoittelun faktat on kuitenkin syytä kertoa.

PÄÄTELMÄ

Matkapuhelumaksu on samansuuruinen soittipa halvemmalla tai kalliimmalla suuntanumerolla. Ero syntyy ”ulkomaanpuhelumaksussa”. Halvemmalla maksuperusteena on sykäykset, jotka itse asiassa, ainakin näissä laskuissa, on halvempikin kuin kerrottu 6 centtiä/MIN.

Laskelmassa vertaillaan kuitenkin tätä 6 centin minuuttihintaa DNA:n omaan minuuttihintaan, joka näissä esimerkeissä kummassakin oli 1,381 euroa.

138,1 centtiä jaettuna 6,0 centillä antaa osamääräksi luvun 23,02.
Toisin sanoen DNA: ulkomaanpuheluhinnoittelu on ollut 23-kertainen verrattuna käyttämäni halvemman operaattorin hintaan (99533-).

Tämä asia on nyt lopussaan päivämäärällä
Tiistai 2011-12-20 klo 14:31
Pertti Manninen

Viikkosanomat-blogi ja Nettisanomat ym. 

Lue myös! http://www.nettisanomat.com/2011/12/14/etusivu.htm

 Arkisto 1999

< paluu
kuva-galleriaan!
Moto Guzzi,tyttö ja puhelin Jyväskylän kesässä 1999
Kuvat ja tarinat kertoo kulkija, joka sattui paikalle ihastelemaan.
Pertti Manninen
Kuvien henkilöt ovat sattumalta mukana kuvassa.
Pertti Manninen 18.08.99

Moto Guzzi, tyttö ja puhelin Jyväskylän kesässä 1999. Kuvat Pertti Manninen.


"The Jazzman"


"The Jazzman".
Musiikkikauppa Musikantti Jyväskylässä on koristanut näyteikkunansa todella jouluisasti. Tässä pieni yksityiskohta saksofonia soittavasta joulupukista Hyvää Joulua- laulukirjan nuotteja sovitellen, ehkä.
Keski-Suomi. Jyväskylä. Väinönkatu Harjun kupeessa. Perjantai 2011-12-16 klo 17:19. Pertti Manninen.



NETTIRUUTU - ASIAKASPÄÄTE

Tehokkaasti toimiva aktiivinen ja palveleva mainos- ja infokanava
yleisökäytössä.

nettiruutu.fi


TOP 12

nettisanomat.com
39 241
viikkosanomat.fi
24 622
sanomatori.fi
10 723
12.fi
8 227
sanomanetti.fi
8 167
hs24.fi
2 788
vuosisanomat.fi
2 019
sanomapark.fi
1 521
n24.fi
1 002
hs2.fi
992
infoinfo.fi
762
shit.fi
743

Kuukausikävijät.

Tarkemmin:
Tilasto
Linkit

EXTRA! SDP:n presidenttiehdokas Paavo Lipponen Heinolan Työväenyhdistyksen 120-vuotisjuhlassa 17.12.2011. Juhlapuhe. Lue!

Presidentinvaalin 1. kierros.
YLEN GALLUP (Joulukuu 2011). Tällainen tulos ei olisi edes teoreettisesti mahdollinen, ainakaan Suomessa!

"Ylen mahdoton tulos".

Kuva Ylen areenasta torstaina 2011-12-15 klo 20:59. "Lähde: Taloustutkimus/ YLE uutiset. Virhemahdollisuus +- 2,5 %-yksikköä". Taloustutkimuksen koko nimi on Taloustutkimus Oy.

Sauli Niinistö 40, Paavo Väyrynen 9, Timo Soini 7, Pekka Haavisto 6, Paavo Lipponen 5, Paavo Arhinmäki 3, Eva Biaudet 5, Sari Essayah 2.

 "Ylen mahdoton tulos".

Presidentinvaalin 1. kierros. 
YLEN GALLUPPIIN (Joulukuu 2011) tehty korjattu tulos voisi olla jo käytännössäkin mahdollinen.




"Ylen mahdollinen tulos".

Luvut suhteutettu mahdolliseen vaalitulokseen, siis siihen, että ehdokkaat saavat yhteensä 100 prosenttia hyväksytyistä äänistä, Nettisanomat lauantaina 2011-12-17. Pertti Manninen.

Sauli Niinistö 53, Paavo Väyrynen 12, Timo Soini 9, Pekka Haavisto 8, Paavo Lipponen 7, Paavo Arhinmäki 4, Eva Biaudet 4, Sari Essayah 3.

"Ylen mahdollinen tulos".


HS-Gallup humpuukia. Puolueiden kannatus joulukuussa 2011-12-16. Helsingin Sanomat.

Joulukuu 16, 2011

HS-Gallup humpuukia. Puolueiden kannatus joulukuussa 2011-12-16. Helsingin Sanomat.

Helsingin Sanomat julkisti tänään perjantaina 2011-12-16 TNS Gallup-nimisen firman tekemän selvityksen. Selvitys sinällään voi olla oikein tehty varsinkin kun ei ole kerrottu mitään ihmeellisten korjauskertoimien käytöstä, joita Ylen käyttämä Taloustutkimus Oy käyttää ja kuvittelee saavansa tuloksen ”oikeammaksi”. Niitähän ei sitten valvo kukaan eikä mikään ja tulokset voivat olla jopa tarkoituksenmukaisia.
HS Gallupin humpuuki on sitten tulosten selittämisessä, kun virhemarginaali unohdetaan!

Puuttumatta kaikkiin kummallisuuksiin tässä tarkastellaan vain yhtä väittämää, joka on lehden pääkirjoituksen otsikoksikin valittu. Meno ei ole parantunut nykyisen päätoimittajan, Mikael Pentikäisen komennossa.

Pääkirjoitus (2.) on otsikoitu hiukan hassusti kertomalla ko. puolueen puheenjohtajan nimi, eikä itse puolueen nimeä, joka on Perussuomalaiset, joka hyvin toimituksessa tiedetään.

HS:n pääkirjoituksen otsikko:
”Soinin puolueen suosio heikkenee”.

Pääkirjoituksen toinen kappale:
”Viimekertaisesta lokakuussa tehdystä kyselystä perussuomalaisten kannatus on huvennut peräti 1,4 prosenttiyksikköä.”

Jutussa sisäsivulla. johon ei ollut edes pääuutissivulla viittausta, sama asia ilmaistiin näin:

”Sen sijaan suurimman oppositiopuolueen perussuomalaisten kannatus jatkaa kesäkuussa alkanutta taantumistaan. Nyt puoluetta äänestäisi 20.5 prosenttia suomalaisista. Laskua on lokakuun vastaavaan mittaukseen 1,4 prosenttiyksikköä. Luku on silti parempi kuin puolueen 19.1 prosentin kannatus eduskuntavaaleissa. Jutun on kirjoittanut toimittaja Miska Rantanen.

Fakta-osassa ”Näin tutkimus tehtiin” kerrotaan virhemarginaaleista seuraavaa:
”Tulosten virhemarginaali on vajaat kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa suurimpien puolueiden kohdalla.”

Kuva435379

KRITIIKKI:

Lokakuussa 2011 perussuomalaisten kannatus oli 21,9 prosenttia ja kun virhemarginaaliksi valitaan 1,9 prosenttiyksikköä, kannatus on ollut siis jossakin välillä 20,0 – 23,8 prosenttia.

Nyt joulukuussa 2011 perussuomalaisten kannatus on 20,5 prosenttia ja virhemarginaalin kanssa kannatus on siis jossakin välillä 18,6 – 22,4 prosenttia.

Nämäkin tulokset ovat ilmeisesti tilastollisesti 95 prosentin varmuudella, vaikkei tästä asiasta ole mitään kerrottukaan.

HS:n pääkirjoituksen otsikko on virheellinen, siis humpuukia, koska väite perustuu esitettyihin selvityksiin. Perussuomalaisten kannatus on voinut laskea, pysyä ennallaan tai nousta!

HS:n pääkirjoituksen toisen kappaleen väite kannatuksen hupenemisesta on virheellinen, siis humpuukia, koska väite perustuu esitettyihin selvityksiin. Perussuomalaisten kannatus on voinut huveta, pysyä ennallaan tai nousta!

Jutussa esitetty väite kannatuksen taantumisesta on virheellinen, siis humpuukia, koska väite perustuu esitettyihin selvityksiin. Perussuomalaisten kannatus on voinut huveta, pysyä ennallaan tai nousta!

Eikä sitäkään johtopäätöstä, että kannatus olisi suurempi kuin eduskuntavaaleissa, voi tehdä, koska kannatus voi olla pienempikin, kun asiaa tarkastellaan virhemarginaali huomioon ottaen.

Tässä ei nyt enää puututa koko jutun otsikkoon ja väitteisiin kokoomuksen kannatuksesta, muuten kuin, että nekin ovat virheellisiä, siis humpuukia, kun niissäkään ei ole otettu huomioon virhemarginaaleja. Selvitys ei kerro sitä, että ”Kokoomuksen suosio kolmen vuoden huippulukemissa”!

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Perjantai 2011-12-16 klo 21:46.

Kuva435384

Lue myös esim! >>>

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

http://viikkosanomat.fi/2011/12/16/hs-gallup-humpuukia-puolueiden-kannatus-joulukuussa-2011-12-16-helsingin-sanomat-3/

Humpuukia!

Lue myös esim! 2003 kesäkuu!

Helsingin Sanomat jäi valheesta kiinni!

"Tarkoituksellista vai ei, pääministeri Anneli Jäätteenmäkeä motattiin kuitenkin tälläkin HS-Gallupin valheellisella tiedolla Irak-selvitysten kuumimmalla hetkellä! Lehden vastaava päätoimittaja on Janne Virkkunen."

HS-GALLUP VALEHTELEE!
”Keskustan kannatus pudonnut eduskuntavaalien jälkeen” ja ”Keskusta on pudonnut kauas Sdp:stä”. Helsingin Sanomat sunnuntaina 15.06.2003.
Gallup ei tätä kerro, vain väärä tulkinta!

http://www.nettisanomat.fi/2003/06/26/etusivu.htm

2011 huhtikuu!

HS-gallup. Puoskarointi jatkuu. Nyt tyrmätään perussuomalaiset!

TAAS KERRAN UNOHDETAAN VIRHEMARGINAALIT JA VERRATAAN TULOKSIA EDELLISEEN GALLUPPIIN JOSTA MYÖS OLI VIRHEMAARGINAALIT UNOHDETTU.

KIRKKAALLA NAAMALLA UUSI PÄÄTOIMITTAJA MIKAEL PENTIKÄINEN JATKAA EDELTÄJÄNSÄ HUMPUUKILINJALLA.
TÄTÄ TOUHUA VOI KUTSUA VAIKKA KUINKA PAHALLA NIMELLÄ. LINKKI.
ALA-ARVOISTA LUKIJOIDEN HALVEKSIMISTA.

TOIVOTTAVASTI UUSI SUKUPOLVI ON VIISAAMPAA JA JÄTTÄÄ MOISEN MEDIAN OMAAN LiEMEENSÄ JA KUOLINKOURISTUKSEENSA!

TÄSSÄ UUDESSA GALLUPISSA, LAINAUSMERKEISSÄ, VIRHEMARGINAALIKSI ON ILMOITETTU 2 JA PERUSSUUOMALAISTEN KOHDALLA 4, JOTEN NÄIN ILMOITETUT LUVUT EIVÄT KERRO YHTÄÄN MITÄÄN PUOLUEIDEN KANNATUKSESTA, MUUTA KUIN SEN ETTÄ MIKÄ TAHANSA NELJÄSTÄ PUOLUEESTA VOI OLLA SUURIN KYSELYHETKELLÄ!

VIIKKOSANOMAT. PERTTI MANNINEN. TIISTAI 2011-04-12 KLO 10:15, NOIN

TÄSSÄ TULEE NYT HIUKAN SOTKUISTA KUN SORMET EIVÄT OIKEIN TAIVU TÄLLÄ MININÄPPÄIMISTOLLÄ EIVÄTKÄ SILMÄTKÄÄN OLE OIKEIN KUNNOSSA JA BUSSI TÄRISEE.

TÄNÄÄN JURI GAGARININ AVARUUSLENNOSTA ON KULUNUT 50 VUOTTA.

http://viikkosanomat.fi/2011/04/12/hs-gallup-puoskaroimti-jatkuu-nyt-tyrmataan-perussuomalaiset/

Alkuperäinen HS:n juttu, joka netissä oli seuraava:
Perussuomalaisten kannatus kääntyi laskuun, Sdp:n nousuun

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Perussuomalaisten+kannatus+
k%C3%A4%C3%A4ntyi+laskuun+Sdpn+nousuun/1135265321259

Paperilehdessä neljä suurinta gallup-puoluetta oli otsikossa prosenttiyksikön kymmenyksen tarkkuudella ja nuoli ylös tai alas vertailtuna edelliseen galluppiin.

”Tutkimuslaitoksen” edustaja vakuutti erityisesti
että perussuomalaisten kannatus on kääntynyt laskuun!

Tämä kommettilisäys klo 18:52 (tiistaina 2011-04-12). Viikkosanomat. Pertti Manninen.
http://viikkosanomat.fi/2011/04/12/hs-gallup

Humpuukia!


"Kiven hehku". Kari Alonen 2010.

"Kiven hehku". Kari Alonen 2010. Keski-Suomi. Jyväskylä. Matkakeskus. Tiistai 2011-12-13 klo 16:05. Henkilöt ovat sattumalta kuvassa. Mobikuva: Pertti Manninen.



 

Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi



hakkarainenyossa hakkarainenyossa hakkarainenyossa hakkarainenyossa
hakkarainenyossa hakkarainenyossa hakkarainenyossa hakkarainenyossa
hakkarainenyossa hakkarainenyossa hakkarainenyossa hakkarainenyossa

Lukijan kuva: "Katso tuolla on Hakkarainen!"

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen Jyväskylän yössä Kauppakadulla aikaisin sunnuntaina 2011-11-27 noin 03:n aikaan sankan fanijoukon piirittämänä. Lähetetyssä kuvassa keskustelijoiden kasvoja on hiukan pehmennetty. Kuva: H.N. - Katso myös! Samassa puserossa.


Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi
"Käden ojennus". Uusi tulkinta aikaisemminkin julkaistusta kuvasta. Pertti Manninen. Viikon kuva torstaina 31.07.2003.
http://www.nettisanomat.com/2003/07/31/viikonkuva.htm





12.fi 2021.fi aamusanomat.fi asiat.fi cine.fi digisanoma.fi eduskuntatalo.fi elokuvasto.fi 
end.fi erika.fi fax.fi fiftyfifty.fi fin24.fi findig.fi finlines.fi finpap.fi finpax.fi
finpix.fi finrex.fi fotola.fi fy.fi gagarin.fi gigastore.fi helkinginsanomat.com helsinginsanomanetti.fi
helsinkisanomat.fi heti.mobi hs2.fi hs24.fi hs24.mobi hs27.com hsdigi.fi hsn.fi hstalous.fi
hstv.fi hsurheilu.fi iltaset.fi infoinfo.fi infola.fi istalous.fi
juice.fi jyppi.fi kansalaistori.fi kasvosto.fi katsaus.fi kauppasanomat.fi kes.fi
keskiviikko.fi kinola.fi kroisos.fi kronikka.fi kuvala.fi kuvanen.fi
kuvasanomat.fi kuvasarja.fi
Sanomatori.fi -
Kaiken keskellä aina läsnä!


Kesän hyvä teko:
Opeta lapsi uimaan!
kuvasivut.fi kuvaviikko.fi
kuvavuosi.fi lakisanomat.fi laukaansanomat.fi leaks.fi leh.fi
lennon.fi let.fi linkisto.fi listasto.fi lukemisto.fi
maanantai.fi mailma.fi mediasanomat.fi mobix.fi n0.fi
n24.fi netnews.fi nettifoto.fi  nettila.fi
nettilehti.com nettimobi.com nettimobi.fi nettinen.com 
nettinen.fi nettisanomat.com nettisanomat.fi nyky.fi
nykyaika.com oikeusministeri.fi pahkasika.fi paikasto.fi
per.fi  ps24.fi raw.fi san.fi sanala.fi   sananen.fi
sanat.fi sanomaa.com sanomadigi.fi sanomahouse.fi sanomakirja.fi sanomakonserni.fi
sanomakuvat.fi sanomamags.fi sanomamobi.fi sanomanet.fi sanomanetti.fi sanomapark.fi
sanomatori.fi sanomatv.fi sanomisto.fi sanonet.fi shit.fi summer.fi suomenaani.fi
suomensanomat.fi suomiaani.fi   suomisanomat.fi sokrates.fi  tabbis.fi tietosanomat.fi
tiistai.fi torvalds.fi totuudentorvi.fi uaalto.fi une.fi uutisto.fi vahtija.fi
valokuvasto.fi vanhasuomi.fi week.fi venus.fi viikko.fi viikkonen.fi viikkosanomat.fi blogi
viikkosanomat.fi lehti wincapita.fi vuosi.fi vuosisanomat.fi  
Lauantai
2011-05-28
Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi

 

Arkisto 2001.

 
SMILE
from MODERN TIMES
 
Lyric by
JOHN TURNER and GEOFFREY PARSONS
 
Music by
CHARLIE CHAPLIN
 
Moderately, with great warmth
 
 
SMILE, thou' your heart is aching,
SMILE, even tho' it's breaking,
When there are clouds in the sky,
you'll get by,
If you SMILE though your fear and sorrow,
SMILE and maybe tomorrow,
You'll see the sun come shining thru
for you.

Light up your face with gladness,
Hide ev'ry trace of sadness.
Alto' a tear
may be ever so near,
That's the time you must keep on trying,
SMILE, what's the use of crying,
You'll find that life is still worth while,
If you'll just SMILE.

 


AIN', hymy voimat antaa.
AIN', hymy taakat kantaa,
harmaatkin pilvet puistat
kun muistat
hymy AIN' pois vie murheen, huolen,
AIN', hymy ilon puolen
tuo auringon paistelulle,
sulle.

Kasvoillesi onni suo.
Suru aina murheet tuo,
nyt ne peitä,
kaikk' kyyneleet heitä.
Nyt se on tehtävä, itku pois,
AIN', hymy elämän tois.
Taistele, muista sääntö vain,
niin, hymy AIN'.

 

Moderately, with great warmth
AIN' - HYMY
suomennos: pertti manninen,
1.0-versio, 17.05.01
 

modern times - nykyaika. kuvitelma.
 


http://www.nettisanomat.com/2001/05/17/hymy.htm

Lähde rentouttavalle kalastusreissulle Andamaninmerelle! Vietä päivä kalastaen, auringosta nauttien ja snorklaten. Vuonna 2009 valmistuneella Flying Finn -veneellä voi vetouistella laivan kokeneen miehistön avustuksella. Auringon palvojille riittää kansipaikkoja ja päiväunillekin voi torkahtaa ilmastoidussa hytissä. Merinäkymiä voi ihailla myös yläkannen varjon alla. Jos on onnea matkassa, voi matkalla nähdä vaikka delfiiniparven. Veneen taukopaikalla on uinti-, ja snorklausmahdollisuus, jolloin veden alla voi ihailla mereneläviä pienistä barrakudista merikilpikonniin.

Veneeseen mahtuu 30 matkailijaa. Veneen pituus 19m, leveys 5m ja syvyys 2,7m. 400 hevosvoimaa. Keittiö, wc + suhku, ilmastointi. Matkan hintaan sisältyy kuljetukset, lounas ja juoma (vesi, virvoitusjuomat). Snorklausvälineet löytyvät veneeltä ja sisältyvät hintaan. 
 

Yhteydenotot Midnight Sun- ravintoloihin
tai sähköpostitse midnight.sun @janne.to  
+668 132 68097 - Huom! Suomesta puhelut numeroon: 99533 668 132 68097 maksavat 6 centtiä/minuutti + mpm (tammikuun 2011 hinta, ei tekstiviestejä).

www.thailand.fi     www.phuket.fi    www.patong.fi    www.flyingfinn.info     www.midnightsunrestaurant.info

 

"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa".
Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa. Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Asemakatu. Forum. Keskiviikkona 2008-11-12 klo 09:55. 



Onnellista vuotta 2009!

BONNE ANNEE 2009

Heti vuoden vaihduttua ja tanssin alettua, klo 00.01 Ranskan aikaa, Suomen paukuttelun jo hiljalleen päättyessä. TV5MONDE EUROPE, Le plus grand cabaret. Kuva: Pertti Manninen torstaina 2009-01-01 klo 01.01. Sama vuosi sitten: Kuva.


Lue myös!
Björn Wahlroos-story.

Nettisanomien kirjoituksia 1999-  

http://www.nettisanomat.com/2009/08/26/
etusivu.htm#nettisanomat20090818

Kesän hyvä teko - Opeta lapsi uimaan! Lue!


"Tätä eri totuuksien kannattavuuden puntarointia helpottaa hyväksi koettu muistisääntö "jos etuus on todellista, totuus on edullista"." Bisquit Seppo Ahti tänään torstaina 2009-05-28 Ilta-Sanomissa. "Tosipaikan edessä".




Tuuli käy heidän ylitseen ...

Kuva: Pertti Manninen

 

 

 


Banneri tiistaihin 2012-01-03 klo 10:30 saakka:




Linkki osoitteeseen: http://www.nettisanomat.com/2011/bannerisivu.htm tiistaihin 2012-01-03 saakka. arkistoitu sivulle http://www.nettisanomat.com/2011/bannerisivu20120103saakka.html


Banneri maanantaihin 2011-11-28 saakka:

kesanhyvateko

Linkki osoitteeseen: http://www.nettisanomat.com/2011/bannerisivu.htm maanantaihin 2011-11-28 saakka. arkistoitu sivulle http://www.nettisanomat.com/2011/bannerisivu20111128saakka.html

Linkki ei toiminut aikana: Torstai 2011-10-06 - Lauantai 2011-11-26. Korjattu maanantaina 2011-11-28.





Sanomanetti 2012/01/06 -  Kuva. Tähti on sammunut. - Arkisto 01-03.01.2006. "Ote vanhustenhuollon arkipäivästä kirvonnut." Elli Ahonen ja Anja Lehtonen. - Vanhustenhoitoa Helsingissä vuonna 2005. Kertomus. - Tasavallan presidentin uudenvuoden puhe 1.1.2006 - Kuvasarja:Jouluksi kotiin, - Vaalit 2006. Yle TV1. Maanantaina 02.01.2006. Kaksi katkelmaa. Ehdokastentissä Matti Vanhanen. Tenttaajana Juho-Pekka Rantala. Varallisuusveron poisto. - Rähmällään? - Tutkija Jouko Karjalainen Stakesista kommentoi köyhyyttä. Ylen Päivän peilissä maanantaina 02.01.2006. Haastattelijana toimittaja Elina Majakari. Haastattelu kokonaisuudessaan: - Pääministeri Matti Vanhanen varallisuusveron poistosta: "Olen hyvilläni siitä että päätös saatiin lopulta tehtyä". - Pääministeri Matti Vanhanen Baltic Star-kirjoituksestaan Suomenmaassa tiistaina 30.07.1985: "Olen muuttanut kantani tuo on nuorena kirjoitettu". - Tutkija Jouko Karjalainen Stakesista kommentoi köyhyyttä Ylen Päivän peilissä maanantaina 02.01.2006: " ... näiden vähimmäisturvaetuuksien tason korottaminen ne on jääneet kiistattomasti jälkeen muusta kustannuskehityksestä". - Kuvasarja: Jouluksi kotiin. - Putkiko upottaa Lipposen, Aamulehti. Arto Luukkanen - Viikkosanomat-kommentti. -  Kuva Sauli Niinistö. Pahvimies. - Kunnianloukkaussyyte käsitellään keskiviikkona 18.1.2012 klo 10.30 - Pertti Manninen, xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxa, Keski-Suomen käräjäoikeus - Presidentinvaalit 2012 - Julisteet tänään katukuvassa. Kuva: " 2, 3, 4, 5, 6, 7 tai joku muu". -  Kuvat. "01.01.2012". -  DNA:n ulkomaanpuhelu-maksu 23-kertainen! -   "The Jazzman" Kuva. - YLEN GALLUP - Tällainen tulos ei olisi edes teoreettisesti mahdollinen, ainakaan Suomessa! - Presidentinvaalin 1. kierros. YLEN GALLUP (Joulukuu 2011). - HS-Gallup humpuukia. Puolueiden kannatus joulukuussa 2011-12-16. Helsingin Sanomat. - "Kiven hehku". Kari Alonen 2010. -- Lukijan kuva: "Katso tuolla on Hakkarainen!" -- Kuva. Käden ojennus. Karuselli. - perjantai 06.01.2012 - etusivu - Nettisanomat - Sanomanetti - Blogi: Viikkosanomat.fi - Kuvasanomat - Sanomatori  - Viikkosanomat - Härkää sarvista  Presidenttiehdokkaat, julisteet kadulla, katu. Uusi vuosi - saalis - siivet- nilakka - hämärtyvä ilta. Kunnianloukkaus, Nettisanomat, Päätoimittaja, xxxxx xxxxxxx, asianajaja, xxxxx xxxa, Nordea Pankki, myyntipäällikkö. Paavo Lipponen, kaasuputki, Gazprom, Nord Stream, Aamulehti, presidenttiehdokas, konsultti, konsulttipalkkio
N:o 1299
Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2012-´01-06 ja 2012-01-07, nettiin 2012-01-07 klo 19:25, linkkejä 2012-01-07.


Sivun alkuun!

 

Nettisanomat/ Sanomanetti-sivustot. Kävijätilastot.
Päivittäiset eri kävijät. (Tarkistettu 2012-01-01).

2011 syyskuu   syyskuu 2011 lokakuu 2011 marraskuu 2011 joulukuu 2011
1. nettisanomat.com 34 362 33 042 39 241

42023 

2. viikkosanomat.fi 24 622

22381

21097 

.. 
3. sanomanetti.fi 8 167

5744

5319 

 ..
4. 12.fi 7 324 6 488 8 227

12356 

5. sanomatori.fi 2 243

2497

2513 

..
6. vuosisanomat.fi 2 019

1607

1533 

..
7. hs24.fi 1 811 2 788

2281 

8931 

8. sanomapark.fi 1 521

1109

1104 

.. 
9. infoinfo.fi 1 153 762

927 

1172 

10. n24.fi 924 1 002

724 

1335 

11. jyppi.fi 673 685

870 

936 

12. wincapita.fi 673

431

796 

..  
13. kuvasanomat.fi (elokuu) 628 597

426 

697

14. shit.fi 592 743

474 

862

15. fy.fi 567 601

501 

946

16. hs2.fi 506 992

914 

1526 

17. venus.fi 503

484

443 

..  
  YHTEENSÄ 88 288 81 823 87 390  .. 
2011
marraskuu, joulukuu
18. vahtija.fi

585

..

19. helkinginsanomat.com

463

580

20. sanala.fi

552

..

21. sanomaa.com

442

521

22. nettilehti.com

509

..

23. infola.fi

396

501

24. nettifoto.fi

403

477

25, kuvaviikko.fi

339

477

26, nettila.fi

463

..

27. fiftyfifty.fi

254

461

28 fotola.fi

242

450

29. nettimobi.com

337

447

30- hs24.mobi

264

368

31. mobix.fi

 

163

294

YHTEENSÄ (18-31) 5 412

..

KAIKKI YHTEENSÄ 92 802

..

 
..
tieto ei ole saatavissa tai se on puutteellinen
      Linkit


2012

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 Kävijätilasto 101 ilmoitusta

Ilmoita ilmaiseksi!

Torstai. Loppiaisaatto 2012-01-05
N:o 1298 -
Edellinen - Seuraava - Linkki jokaiseen! - Etsi! - Yhteys - Viikkosanomat-blogi
- 06.01.2000

Kunnianloukkauskäräjät 18.1.2012 klo 10.30 Lue!
Pahvimies ... Kuva
Upottaako putki Lipposen Lue!
Kävijät/kk:100 000


2012

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 Kävijätilasto 101 ilmoitusta

Ilmoita ilmaiseksi!

Keskiviikko. 2012-01-04 -
N:o 1297 -
Edellinen - Seuraava - Linkki jokaiseen! - Etsi! - Yhteys - Viikkosanomat-blogi
 

Kunnianloukkaussyyte käsitellään keskiviikkona 18.1.2012 klo 10.30 Lue!
Upottaako putki Lipposen Lue!
Kävijät/kk: 100 000



2012

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 Kävijätilasto 101 ilmoitusta

Ilmoita ilmaiseksi!

Tiistai. 2012-01-03 -
N:o 1296 -
Edellinen - Seuraava - Linkki jokaiseen! - Etsi! - Yhteys - Viikkosanomat-blogi
 

Kävijät/kk:
100 000 rikkoutuu! Lue!

 

Html-koodin puhdistus ja linkkien korjaus tiistaina 2012-03-06 11:17. pm

2012-05-07: Sivustolta on poistettu Keski-Suomen käräjäoikeuden 24.1.2012 antaman kunnianloukkausta koskevan tuomion 12/230 R11/268 johdosta tuomiossa mainittujen henkilöiden asianomaistiedot rikoksentekoajalta 6.5.2007 - 18.1.2012. Tuomio luettavissa osoitteessa: http://www.n3.fi/tuomiot/keskisuomiko20120124/etusivu.htm