2012
Etusivulle!

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta1999
TOP TEN
75 920
101 ilmoitusta

Ilmoita ilmaiseksi!


Lauantai 2012-08-11
N:o 1434 - Edellinen - Seuraava - Linkki jokaiseen! - Etsi! - Yhteys - Viikkosanomat-blogi


Rallycity Kuvasarja Nokia potkii 2000-2012 Lue! Waterpolo Kuvat Punahameinen neito Kuva
Sananvapautta? Lue!

Urheilevat poliitikot


Nettisanomat 13 vuotta - Elokuun ensimmäisten etusivut 1999- 2012 linkkeineen!

1999

torstaina elokuun 5. päivänä 1999
teemme kotisivut edullisesti! - hanki ilmoitustilaa edullisesti! nettisanomat@hotmail.com
tietoa - viihdettä- kuvia - linkkejä
sanomanetti.fi
viikkolehti joka torstai
sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999
Hurskastelua 1
Ministeri Perho ja Helsingin Sanomat työttömien nuorten kimpussa
lue lisää

Hurskastelua 2
Professori Pehkonen pitkäaikaistyöttömien kimpussa

lue lisää

seuraava



Näillä lapsilla ei aikoinaan ollut työllistymisongelmia, mutta osalla muutamaa vuosikymmentä myöhemmin kylläkin pitkäikaistyöttömyyden mukanaan tuomia ongelmia.
(Kuva Pertti Mannisen Helsingin Kallio 56-sarjasta: 3 rullaa, 32 kuvaa)

seuraava


Ministeri Perho ja Helsingin Sanomat työttömien nuorten kimpussa

Kokoomuslainen sosiaali- ja terveysministeri Maija Perho, koko hallituksen tuella tietenkin, pyrkii tekemään työstä kieltäytyville nuorille maksettavasta toimeentulotuesta vastikkeellisen.
Helsingin Sanomat toivoo innokkaasti pääkirjoituksessaan tiistaina 3. elokuuta 1999, että hän menestyy pyrkimyksissään. (Nettisanomat 5.8.99 pm) lue lisää tästä hurskastelusta

seuraava


Professori Pehkonen pitkäaikaistyöttömien kimpussa

Jyväskylän yliopiston kansantaloustieteen professori Jaakko Pehkonen toteaa kirjoituksessaan lauantaina heinäkuun 31 päivänä 1999 Keskisuomalaisen Vierailija-palstalla, että nykyinen työttömyys on pääosin rakenteellista ja pitkäaikaistyöttömät muodostavat rakenteellisen työttömyyden ytimen.

Kuitenkin hän ehdottaa ratkaisuksi tylyä mallia:
Jos työtön ei löydä työpaikkaa hän menettää ansioturvansa. Hänen mielestään työttömän velvollisuus on etsiä työpaikka, vaikkei niitä olisikaan! (Nettisanomat 5.8.99 pm)
lue lisää tästä hurskastelusta

 

seuraava

Presidentti Kekkosen ajasta muistamme Hätätilahallituksen, jonka tehtävänä oli hoitaa työllisyysasiat kuntoon. Aika entinen ei koskaan enää palaa?



(Kuva Pertti Mannisen Helsingin Kallio 56-sarjasta: 3 rullaa, 32 kuvaa)


KIRJOITA MIELIPITEESI TOIMITUKSELLE:


Ylläolevalle lomakkeelle kirjoitetun teksti välittyy anonyymina, koska sähköpostinlähettäjäksi kirjautuu Nettisanomat!

yhteydenotto sähköpostitse: nettisanomat@hotmail.com


Tapaamiset:

Torstaisin töiden jälkeen Hemigwayssä...

alkuun

Viikon pehkonen:
Jos työtön ei löydä työtä, hän menettää ansioturvansa.
(Keskisuomalainen 31.7.99)
lue lisää


Kuvagalleria

Vanhat kuvat


Uudet kuvat
Jaska Jokunen

Puhkupillit



Tietoa eri aloilta:

Tyylipohja
(kun HTML ei enää riitä)


"Ei heikennetä työttömyys-eläkeputkessa olevien asemaa pakottamalla heitä etsimään olemattomia töitä"
Kansaneläkelaitoksen tutkimus- ja kehitysyksikön tutkija Mikko Viitasen Helsingin Sanomien Vieraskynä-palstalla heinäkuun 17. päivänä 1999 julkaistu kirjoitukseen "Eläkeputki on harvalle oma valinta" keskeinen sisältö kiteytyi ylläolevaan otsikkoon.


alkuun

Hurskastelua 3 Jyväskylän kaupungin-hallituksen puheenjohtaja Erkki Ikonen:
Laajavuoren ralliratahanke on tarpeellinen, mutta ymmärrän myös asukkaiden huolen ympäristöstään.
(Keskisuomalainen 29.7.99)

Ikonen on kuitenkin jo vuosi sitten 25.08.98 ollut mukana teknisen lautakunnan puheenjohtajana kokouksessa, jossa rallirata on päätetty rakentaa ja myöntää rakennus-
kustannuksiin
400 000 markkaa. Reilu hän on vain siinä, että kutsuu rataa oikealla nimellään, toisin kuin kaupunginjohtaja Pekka Kettunen, joka on keksinyt tai keksityttänyt ralliradalle nimen sprinttihiihtorata!
(Nettisanomat 5.8.99 pm)

Lisää puheenjohtaja Erkki Ikosen ajatuksia:
"En halua mielipide-johtajan roolia"
"Julkisuudessa on esitetty väärää tietoa radan tarvitsemasta tilasta: Tässä on nyt kysymys enemmänkin asenteesta kuin ympäristön pilaamisesta. Laajavuoressa on aina ajettu rallia ja alue on vajaakäytöllä nykyisin. Jos haluamme pitää "Suurajot" Jyväskylässä, jotain on myös tehtävä."

"Normaalikoulun uudisrakennus ei sovi parhaiten Mäki-Matin puistoon, mutta hanke sinänsä on positiivinen, koska kaupunki saa halvalla uuden koulun."

"Lutakosta häätyvien Jelmun ja Työttömien-yhdistyksen tilannetta en näe erityisen huonona, sillä korvaavat tilat, esimerkiksi VR:n veturitalli ja entinen biologian laitoksen tila ovat tyydyttävät."
(Keskisuomalainen 29.7.99)

Senverran jämäkkyyttä kyllä kaipaisi, että puheenjohtaja vaatisi ympäristöluvan hakemista ralliradalle, eikä hyväksyisi ja olisi mukana nyt menoilla olevassa ala-arvoisessa prosessissa radan rakentamiseksi kepulikonstein.
(Nettisanomat 5.8.99 pm)

 

alkuun

2000

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. Joka torstai.



torstaina 3. elokuuta 2000, lisäykset jatkuvasti.



viikon kuva: kesällä kerran

sanomanetti.fi:
haku kaikista aiemmista



keskisuomalainen.com

hänkin lukee keskisuomalaista

etusivu suomen nopein kummallista kunniaa rotta vai koira? särkänniemessä viikon kuva it-sivu ilmot

Pentti Arajärvi: "Lapsista ei voi erota."


Suomen nopein.

Käsittämättömän suuria parannuksia 100 metrin juoksussa. Suomen nopein täytyy lähettää olympiakisoihin!



Lue lisää!


Kummallista kunniaa.

Jyväskylän kaupunginjohtaja Pekka Kettunen, joka ensi töikseen ajoi tiedotussihteerin pois kaupungin asunnosta muuttaakseen itse sinne ja joka ensi töikseen ilmoitti julkisesti Jyväskylän Ylioppilaslehdessä erikoisharrastuksekseen selvällä suomenkielellä olevan vittuilun ja joka sai kaupunginhallitukselta kehotuksen käyttäytyä arvokkaasti kaikissa olosuhteissa palkittiin kunniatohtorin arvolla Jyväskylän yliopiston promootiossa.



Lue lisää!


Rotta vai koira? Varjus vai Pollari?

Iltasanomien ja Kotilieden jutuissa vain elukka oli vaihtunut Mäntyniemen herran haastattelussa!

Lyhennetty Ilta-sanomien juttu oli sanatarkasti kopio!



Lue lisää!


18 Jul 0 10:54
Tupakoimaton opiskelija tyttö haluaa vuokrata 1h+k/kk tai muun halvan asunnon esim. omakotitalon yläkerta pesumahdollisuuksineen Jyväskylästä, mieluiten läheltä sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulua.Opiskelut alkavat 30.8.2000 joten odotan yhteydenottoa ennen sitä. Puh:040- e-mail: @hotmail.com
13 Jul 2000 14:30
Siisti Opel Kadett!
Myydään Opel Kadett 1.6i , valkoinen, vm-90, 3-ov, kats.7/00, stereot, 2-renkaat, aj.219tkm, hp. 19,000 mk p.040-

Jutut ja artikkelit kirjoitti ja kuvat kuvasi Pertti Manninen Laukaassa, Jyväskylässä ja Helsingissä.

2001

ETUSIVU


torstaina 9. elokuuta 2001/107

"Vuokran, puhelinlaskun ja bussikortin maksun jälkeen rahaa riittää juuri ja juuri peruselintarvikkeisiin ja talousmenoihin. Aina ei niihinkään."
Jenni Nurmi, opiskelija, Tampere.

 

etusivulle!



ilmoitukset

linkit

kirjoita

lukijalta






Opintolaina ainoa vaihtoehto?

Lyhyesti. Jenni Nurmi, opiskelija, Tampere.
Helsingin sanomat 03.11.00.

Opiskelen. Ahkerasti. Valmistun. Saan hyvän työpaikan. Kannan veromarkkani valtion kirstuun. Todellisuudessa asiat eivät ole näin yksinkertaisia. Onko "parempi" työpaikka tarpeeksi motivoiva tavoite, kun penniä pitää venyttää aivan viimeiseen asti?

Vuokran, puhelinlaskun ja bussikortin maksun jälkeen rahaa riittää juuri ja juuri peruselintarvikkeisiin ja talousmenoihin. Aina ei niihinkään. Haluaisin joskus käydä elokuvissa, mutta en siksi suostu ottamaan opintolainaa. Haluaisin joskus vierailla ystävieni tai perheeni luona. Elinkustannukset nousevat jatkuvasti. Onneksi päättäjät ovat huomanneet tämän ja nostaneet työttömien kuukausituloja lähes kolmanneksella. Yleinen elinkustannusten nousu koskettaa rankasti myös opiskelijoita. Missä on meidän lisätukemme? Nuoret eivät vaikuta - äänestä. Onko nuorten passiivisuus päätösten syy vai seuraus? Tietoa ei voi syödä. Jenni Nurmi, opiskelija, Tampere. Helsingin Sanomat 03.11.00.

Köyhä opiskelija ei yllätä.

3. pääkirjoitus.
Helsingin sanomat
07.08.01.

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta tutki opiskelijoiden toimeentuloa ja sai tulokseksi, että Helsingin yliopiston opiskelijoiden tulot vaihtelevat melkoisesti: kyselyyn vastanneista kolmannes eli köyhyysrajan alapuolella, mutta toisaalta joka viides asui omassa asunnossaan.

Opiskelijoiden tulot eivät yltäneet lähellekään koko väestön keskituloa. Tutkimustulosta tuskin voi pitää ällistyttävänä. Paljon yllättävämpää olisi ollut, jos Helsingin yliopiston opiskelijat olisivat osoittautuneet huippuansioihin yltäväksi ryhmäksi. Opiskelijoiden keskituloksi tutkimuksessa saatiin 4 390 markkaa. Tulot tulivat pääasiallisesti opintotuesta ja työnteosta. Valtion takaamaa opintolainaa opiskelijat karttelivat: lainaan turvautui joka kolmas opiskelija. Toimeentulotukeakin oli nostettu, vaikka puolet vastanneista ilmoitti, ettei edes tiennyt opiskelijan mahdollisuuksista nostaa toimeentulotukea. Vastaajat valittivat opintotuen vähäisyyttä: se estää täysipainoisen keskittymisen tutkintoon. Yhteiskunta panee opintotukeen miljardeja. Sitä on tuskin mahdollista nostaa niin korkeaksi, ettäj okaiselle opiskelijalle riittäisi rahaa kaikkiin mahdollisiin tarpeisiin: korkeatasoiseen asumiseen Helsingissä, hyvään syömiseen, vapaa-ajan harrastuksiin, matkusteluun ja kännykkälaskuihin. Opiskelija joutuu pakostakin tinkimään menoistaan, turvautumaan vanhempiinsa tai käymään töissä, mutta yhteiskunta tarjoaa hänelle ilmaisen yliopistokoulutuksen, joka mahdollistaa hyvän aseman työmarkkinoilla näinä pätkätöiden aikoinakin. Kiitokseksi yhä useammat opintolainan ottajat jättävät lainansa hoitamatta. "Kännissä kirjoitettua?" -osastoon. linkki!

Pääkirjoitus . Helsingin sanomat 07.08.01. tiistaina 7. elokuuta 2001. Pääkirjoitukset: 1. Etusijalle pantava työn verotuksen alentaminen. 2. Dopingjahdin kiusallinen huti. 3. Köyhä opiskelija ei yllätä.

sanomanetti.fi 23.08.01. pm.


sähköposti toimitukseen: nettisanomat@hotmail.com

 

2002

  Torstaina 1. elokuuta 2002. Numero 157. Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. Joka torstai.

Minne hävisivät Soneran rahat? Sonera-kirja! Lue!


Paljasta nettikirjailija, saat tonnin! Lue!
Arvopaperi maksaa tuhat euroa henkilölle, joka johdattaa toimituksemme internetissä julkaistun ”Sonera-kirjan” kirjoittajan jäljille. Arvopaperi-niminen lehti: 31.07.2002 13:50 (muokattu 01.08.2002 09:26) http://portal.arvopaperi.fi/article/id=2949/


Taloustoimittaja Johan Björkdal kirjoitti! Lue!
Ihmisjahti Suomessa on alkanut. sanomanetti.fi paljastaa Sonera-kirjan kirjoittajan hänen luvallaan. Hän on lehdessämme mm. Keski-Suomen Puhelin Oy:n kaappauksesta kirjoittanut taloustoimittaja Johan Björkdal. (KSP-kaappaus. Keski-Suomen Puhelin Oy:n kaappaushistoria 1998. Pertti Mannisen ja Johan Björkdalin kirjoittamina.) Tässä vaiheessa hän voi tulla esiin, koska lumivyöryn tavoin levinnyt kirjan teksti on jo riittävän yleinen ja tuhannet suomalaiset ovat keskustelupalstoilla ottaneet kantaa Sonera-asioihin.

Internet, netti avasi uuden aikakauden! Nyt eivät enää valtalehdistö ja päättäjät voi piiloutua vaikenemiseen! Näin kävi vielä Pentti Sainion Hjallis-kirjalle vuonna 1999. (Harkimoiden hattutemppu - Lastenklinikalta Hartwall Areenalle.) sanomanetti.fi on julkaissut tästä vaietusta kirjasta joitakin katkelmia, esimerkiksi edellämainittu linkki vie "Kun Hjallis kusetti HIFK:iä"-osaan. Myös Journalisti-lehdessä kesäkuussa 1999 Pekka Vehviläinen kertoi Sainion kirjan kohtalosta (Erään kirjan kohtalo).http://www.journalistiliitto.fi/journalisti/arkisto/1299/laki/sainio.htm

sanomanetti.fi kirjoitti 12.10.1999 vaikenemisesta seuraavasti: Missä se on nyt? TV2:n ajankohtainen kakkonen juhlii 30 vuotista taivaltaan. Muista tämäkin. Ajankohtaisen kakkosen ohjelmanteon porteille pääsi Pentti(?) Sainion paljastuskirja Hjallis Harkimon ja Lastenlinnankummien raha-asioiden sotkeutumisesta ja Jokerien konkurssilta pelastumisesta. Kakkosen toimittaja vain kertoi erään Kakkosen lopussa, että "tänä iltana joissakin ennakkotiedoissa luvattua Hjallis Harkimon tekemisistä kerovaa kirjaa ei nyt käsitellä. Toimitus on kyllä tutkinut juttua ja se ei ole antanut aihetta jutun tekemiseen." Senjälkeen ei koko kirjasta ole mitään kuultu ja eikä sitä missään ole näkynyt, koska Akateeminen kirjakauppa ja Suomalainen kirjakauppa ovat kieltäytyneet myymästä sitä jonkinlaisten oikeustoimiuhkailujen johdosta! sanomanetti.fi tiistaina 12.10.1999 pm
Ihmisjahti Suomessa on alkanut. sanomanetti.fi paljastaa Sonera-kirjan kirjoittajan hänen luvallaan. Taloustoimittaja Johan Björkdal kirjoitti! Lue!


Minne hävisivät Soneran rahat? Sonera-kirja! Lue!
Minne hävisivät Soneran valvojat? Netissä julkaistun Sonera-kirjan valtio-omistajan valvonnan laiminlyöntiä koskevat luvut. Pääosissa viestintäministeri Olli-Pekka Heinonen ja valtiovarainministeri Sauli Niinistö ja pääministeri Paavo Lipponen sekä maan hallituksen ydinosa sekä tietenkin vastuussa olevat virkamiehet.

2003

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.
etusivu
sanomanetti.fi torstaina 07.08.2003.
 
Pohjat:
Vuoden nuolaisu!
HS-Gallup valehteli!
Poliisi tutkii

Muistot:
Hiroshiman muistopäivä.

Linkki. iraqbodycount
 
Auf die... Kuva
Vihdoinkin kesä! Kuva

Sielu rikki... Kuva
Kuva. Käden ojennus. Helsinki. Linnanmäki. Pertti Manninen.
 
Tänään mm. - Rauhanpalkinto - Wanted - Saddaminpojat - David Kelly -

1999 alkaen
 

Torstaina 7. elokuuta 2003.
 
Uusin lehti Arkistohaku Depis Elokuva Gallup Imagine Kaupunkikuva Kuvagalleria Lehdet Liikunta
Opetus Perhe Politiikka Sota ja rauha Tv ja radio Talous Työtä Valokuva Velka Viikon kuva



209
Torstaina 7. elokuuta 2003. Numero 210.
211
 
 



Tänään
07.08.2003
 
 

sanomanetti.fi joka torstai. Vastaava toimittaja
Pertti Manninen.
nettisanomat
@hotmail.com

 


Pääkirjoituksia  
 

6.8.1945
Torstaina 24.07.2003.
Kommentteja kaikesta.
Juomat väärään kurkkuun eli pääkirjoitus: Sota ja urheilu.
Kuolema Nykissä

 

  Viikon linkki  
  3 x imagine  

  Sodan kuva  
  Verisuihku  

  Kuvagalleria  
  Ajan kuvat  
  Uudet kuvat  
  Unelmoinnit  
  Vanhat kuvat  
  Dokumentit  
  Animoinnit  

  Ajatuksia  
  Tieto tulvii. Mikä säilyy? Mikä hävitetään?  
  Pääkirjoitus Uusi demokratia  


Nuolaisut  
 

Vuoden 2002 nuolaisu.

 

  Palvelut  
  - Kirjoita mielipiteesi  
  - Ilmoita ilmaiseksi  
  - Sää  

  Info  
  - Yhteydenotto  
  - SUOMI24  
  - GOOGLE  
  - TIETOVIIKKO  


 
     
  USA:n ja liittolaisten varsinaisten sotatoimien päätyttyä Irakin hallinnon pystytys jatkuu. Joukkotuhoaseiden etsintä jatkuu. Tappaminenkin jatkuu.
Kaadot Irakin armeijasta tuhansia? Surmat siviiliväestöstä tuhansia? Kaadot liittoutumasta satoja?
     
  Irak. Saddamin poikien ja pojanpojan hautajaiset. Suomalaiset lehdet hekumoivat Saddamin kuvilla. Sunnuntaina 03.08.2003.
Här får sönerna sin begravning. Aftonbladet. Saddams söner begravdes i Tikrit. Dagens Nyheter.
Saddamin pojat haudattiin Tikritissä. Helsingin Sanomat. Saddamin pojat haudattiin Tikritiin. Keskisuomalainen.
     
 

Irak. WANTED. Jakten på saddam. USA timmar från Saddam. Aftonbladet Måndag 28.07.2003.
"Any information leading to the arrest or proof of death of Saddam Hussein may lead to an award up to US $ 25 million."
Phone: 964-nnn-nnnn
Email: tips@orha.centcom.mil

     
  Irak. Blairs talesman tvingas be Kellys fru om ursäkt. Brittiska regeringen anklagas för smutskastning. London. Den brittiske vapenexperten David Kelly begravdes på onsdagen Dagens Nyheter torsdag 07.08.2003.
     
  Rauhanpalkinto. Presidentti Halonen sai Loviisan rauhanpalkinnon. Miten lehdet kertoivat maanantaina 04.08.2003. presidentin tilaisuudessa pitämästä puheesta. Aamulehti, Helsingin Sanomat, Iltalehti, Ilta-Sanomat, Keskisuomalainen, Savon Sanomat, Uutispäivä Demari.
     
Pääkirjoitus.   6.8.1945
     

Pääkirjoitus.

  Torstaina 24.07.2003.
Pääkirjoitus.   Kommentteja kaikesta.
Kuvia.   Kuvagalleria.
Sisällysluettelot.
 

2003 toukokuu.
2003 kesäkuu.
2003 heinäkuu.

Kesän hyvä teko:   Opeta lapsi uimaan!
Ilmoitukset.
Lukijan postia.
     
 
Lahjoita ruokaa!"The Hunger Site"-sivulla käydessäsi ja siellä nappia painaessasi lahjoitat ruokaa maailman nälkäisille ihmisille. Sivulla mainitut sponsorit maksavat lahjoituksen puolestasi! Voit tehdä yhden lahjoituksen joka päivä. 16.09.99.
Tulossa.   Pääministeri Paavo Lipponen.
     
 


  työssäkäyvä nainen etsii alivuokralaista, työssäkäyvää tai opiskelevaa naista, kaksioonsa (61m2) Vallikallioon Espooseen 15.8. alkaen. Asunnossa on vaaleat seinät, parkettilattia, oma sauna ja parveke, ylin kerros, pesukone mahtuu. Hyvät kulkuyhteydet (mm. Leppävaaran asemalle kävelymatka). Vuokra 350€/kk. Vesi sisältyy vuokraan, sähkö erikseen. Autopaikka (paikkamaksu sisältyy vuokraan). Ei lemmikkejä. Tiedustelut klo 14.30-20.00 välisenä aikana. 050/
(aliv.2h+kk+s Date : Tue, 5 Aug 2003.)
   
  Halutaan vuokrata asunto Helsingin keskustasta. Olen opiskelija enkä tupakoi. Yht.otot p.040/ @hotmail.com
(asunto Hesasta! Date : Mon, 4 Aug 2003.)
   
  Halutaan yksiö Hgistä Vakituisessa työssä käyvä siisti & luotettava mies ja pieni hiljainen koira etsivät 1h+k/kk+wc/suihku. Enint 450€/kk (sis.vesi) alueelta Hakaniemi-Kallio- Alppila- Vallila- Sörnäinen- Hermanni. Kaikenkuntoiset kelpaavat. Yhteys: @welho.com tai 050-
(Date : Thu, 31 Jul 2003.)
   
  Myydään: Kissanpentuja hyvään kotiin, erivärisiä Synt: 20.7.03 Luovutus 30.8.03 puh. päivällä 03- illalla 0400- hinta 20 euroa
(Ilmoitus, kissanpentuja Date : Sat, 26 Jul 2003. )
   
  Aikaisemmat ilmoitukset!






2004

edellinen numero sanomanetti.fi nro 265 -  tiistaina 03.08.2004. - etusivu. seuraava numero
  Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. Kesän hyvä teko: opeta lapsi uimaan! 
 

extra-tiistai-etusivu
nettisanomat 1999 alkaen
Photoplay
 
Uusin lehti Arkistohaku Depis Elokuva Gallup Imagine Kaupunkikuva Kuvagalleria Lehdet Liikunta
Opetus Perhe Politiikka Sota ja rauha Tv ja radio Talous Työtä Valokuva Velka Viikon kuva
  Etusivu Tiistaina 3. elokuuta 2004. Numero 265. Torstai on toivoa täynnä  

Tänään
03.08.2004
 
 

sanomanetti.fi joka torstai. Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen.
nettisanomat
@hotmail.com

 

 

 
Viikon linkki
 
   
 
 
Sodan kuva
 
   
 
 
Kuvagalleria
 
   
   
   
   
   
   
 
Palvelut
 
   
   
   

 
Info
 
   
   
   
   

 

 

extra-tiistai 03.08.2004

Maa-
ilman pyörä

Kuva: Pertti Manninen.

Linnanmäellä keskiviikko-
iltana  07.07.2004.

Linnanmäellä torstaipäivänä  08.07.2004.

Aineisto:
Kuvat ja äänet (tekstein). Tulossa.

Dokumentti. Tulossa.

Versiot. Tulossa.


Kuva:Pertti Manninen.
 

"Experience the Reality". Kuva: Pertti Manninen. 
Tiistaina 03.08.2004. Patenttilaki.  Foundation for a Free Information Infrasructure-järjestön seminaari Helsingissä. Lue mitä kolme lehteä kirjoittaa.
Lue myös! Torvalds evästää EU-parlamenttia ohjelmistopatenttien vaaroista. nettisanomat 20.11.2003.
 

"Experience the Reality". Kuva: Pertti Manninen. 
Tiistaina 03.08.2004. Pekka Kettunen ja potkut. Jyväskylän kaupunginhallituksen puheenjohtaja Erkki Ikonen kertoo hiukan lisää. Seura perjantaina 30.07.2004 (Jakelussa jo torstaina.) Kalliit kaupunginjohtajat. 
 

"Experience the Reality". Kuva: Pertti Manninen. 
Tiistaina 03.08.2004. Pukki kaalimaanvartijana 2. TeliaSoneran uusi varatoimitusjohtaja Kim Ignatius. 
Luovan kirjanpidon harjoittaja ja UMTS-kauppojen tekijä. 
Lue myös!
Omistajan vastuu. Paavo Lipponen ja Sauli Niinistö. Nettisanomat 06.09.2001. Sonera-kirja. Nettisanomat  27.06.2002.
 
"Experience the Reality". 
Kuva: Pertti Manninen.
Tiistaina 03.08.2004. Irak. Irakin hallinnon pystytys jatkuu. Kaadot Irakin armeijasta kymmeniä tuhansia. Surmat siviiliväestöstä,  irakbodycount.net tarkentuneet yli kymmeneksi tuhanneksi. Kaadot liittoutumasta satoja. Tuhannen rajakin on mahdollisesti jo ylitetty, ainakin kun palkkasoturit lasketaan mukaan. Tappaminen jatkuu.
 
 

Lahjoita ruokaa! "The Hunger Site"-sivulla käydessäsi ja siellä nappia painaessasi lahjoitat ruokaa maailman nälkäisille ihmisille. Sivulla mainitut sponsorit maksavat lahjoituksen puolestasi! Voit tehdä yhden lahjoituksen joka päivä. 16.09.99.

Tiistaina 03.08.2004. "Tuuli käy heidän ylitseen".
Poisnukkuneitten muistolle.
Kuvasarja.  
Kuva: Pertti Manninen.

  pm  
ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!
 
Muista maksuttomat arkistot! Tässä muutamia: kaleva.fi - yle.fi - mtv3.fi - aftonbladet.se - guardian.co.uk.









Paavo Lipponen (sd) "Kysyn vain, että mikä vika on Natossa? Olisihan se hyväkuulla." Helsingin Sanomat 11.11.2003.
Vastaus: Tahdotko poikasi Balkanille tapettavaksi? 02.09.1999.


 
Kesän hyvä teko: opeta lapsi uimaan! 

Kesäkalenteri 2004  Näyttelyt Suomen kartalla!

VAAHTERAMÄEN EEMELI Tampereen Komediateatteri  14.8 asti ILMASTA RAHAA
Tampereen Komediateatteri
22.8 asti
Forssan kansainväliset mykkäelokuva-
festivaalit 27.-29.8. 2004.
 

2005


2005

Kesän hyvä teko: Opeta lapsi uimaan!                      

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.


 

Uusin

Arkisto

Depis

Elokuva

Gallup

Imagine

Maisema

Kuvagalleria

Lehdet

Liikunta

Opetus

Perhe

Politiikka

Sota ja rauha

Tv ja radio

Talous

Työtä

Valokuva

Velka

Viikon kuva


 Etusivu torstaina 4. elokuuta 2005. Tunti elämästä. Kuvat: Pertti Manninen.


Keskiviikkona 03.08.2005 klo 15:35


15:35 Metsässä.


15:35 Metsässä.


15:36 Mustikat houkuttavat.


15:36 Mustikat houkuttavat.


15:41 Metsätie kutsuu jatkamaan.


15:42 Poimija vilahtaa.


15:42 Toisen poimijan pyörä.


15:43 Punainen poimija.


15:44 Puut vilistävät.


15:44 Punainen poimija taas.


15:44 Poimija metsän kätköissä.


15:49 Västäräkki hyppelee.


16.00 Ungdoms-arbetslöshet.


16:02 "möjligt att demonisera..."


16:03 Historiaa rannalla.


16:04 Maa hyväilee lapsiaan.


16:04 Aftonbladet. Bomben i Bologna.


16:05 Tytöt kiitävät uikkareissaan.


16:05 Poika ja hiekkalinna.


16:06 Poika ja hiekkalinna.


16:08 Päitä vedessä.


16:08 Päitä vedessä.


15:08 FBI slår till - mot fildelare.


16.10 Pyöriä nurmikolla.


16:10 Pyöriä nurmikolla.


16:10 Pyöriä nurmikolla.


16:10 Lintu nurmikolla.


16:11 Valkoinen perhonen liitää.


16:17 Västäräkki kaivon kannella.


16:17 Västäräkki ruohikolla.


16:27 Ylilatautunut terrorijahti.


16:29 Terrorismin torjunta vaatii ...


16:30 Sinikka Rajamäki: Yli...


16:32 Ylilatautunut terrorijahti.


16:33 Tuomiojan käsiinsä saama ...


16:43 MM83. Tiina Lillak, voittaja.


16:49 Karjalainen. Nokia saa nyt ...


16:50 Pohjalainen. Nokia saa nyt ...


16:53 Ilkka. Nokia saa nyt Kallasvuon


Tunti elämästä.
Peräkkäisiä kuvia ja kertomuksia eräänä kauniina päivänä: keskiviikkona 3. elokuuta 2005. Lehdet olivat edellispäivän lehtiä. Aftonbladet hankittu Ärrältä ja suomalaiset luettu Peurungan lehtisalissa Laukaassa. Järvi oli Peurunka ja ilma oli lämmin, varsinkin silloin kun aurinko paistoi, vesi oli virkistävää, ehkä 18-asteista. Mustikat maistuivat suoraan suuhun. Helikopterit eivät vielä pörränneet: Neste-rallia lähden karkuun Helsinkiin! Kuvat ja kertomukset Pertti Manninen.


 Etusivu torstaina 4. elokuuta 2005. Kuvat: Pertti Manninen.


38 sekuntia. 17:38.


Käynnistys. 17:39.


Tulilieskat 17:39.


Katselijat 17:39.


Ylöspäin 17:40..


Kääntö. 17:40.


Raketit. 17:41.


Irrotus. 17:42.


Piste. 17:42.


Kaukana. 17:44.


Kuvasarja avaruussukkulan laukaisemisesta tiistaina 26. heinäkuuta 2005 klo 17:39- 17:44 Suomen aikaa.  LIVE. CAPE CANAVERAL, FL.
CNBC Alert. Space Shuttle Discovery Set to Launch Momentarily. Discovery Shuttle Lifts Off. Discovery: 1st Shuttle Launch Since Columbia Disaster in 2003. Kuvat: Pertti Manninen.

2006


nettisanomat.fi  n:o 529
 
2006
elo 01
   Kesän hyvä teko: Opeta lapsi uimaan


Unikkotie 13, 01300.Vantaa.
P. (09) 838 79120

Sanomisen ja
julkaisemisen vapautta
vuodesta 1999.

Joie - Zidane

    7 vuotta sitten: Kettunen, Stiller, Donner, Sundqvist, Arsenal, Laajavuoren rallirata ym.

Luotettavaa ja ammattitaitoista rakennus- ja siivousalan palvelua jo vuodesta 1994. Työturvallisuuskortti-koulutusta. Arsedel Oy
 


Uusin

 

Arkisto

 

Depis

 

Elokuva

 

Gallup

 

Imagine

 

Kaupunkikuva

 

Kuvagalleria

 

Lehdet

 

Liikunta

 

Opetus

 

Perhe

 

Politiikka

 

Sota ja rauha

 

Tv ja radio

   

Talous

 

Työtä

 

Valokuva

 

Velka

 

Viikon kuva

 Tiistaina 01.08.2006.

Tukholmasta Tampereelle eli suomalainen todellisuus.  Katso!
Aamulehti: Myös SanomaWSOY valitti radiotoimilupien jaosta. Mediayhtiö haikailee edelleen itselleen Radio Novan valtakunnallista taajuutta.  Lue!  - Ministerin kootut selitykset. Lue!
En juhli ennen kuin dopingtulokset tulevat.  "Jag jublar inte förrän dopningsvaren kommit."  Läs!
Suuri maaryöstö:Sipoon Christel Liljeström. Lue!  Helsingin Jussi Pajunen. Lue!
Sota lapsia kohtaan - Ketkä ovat vankeja - oikeasti? Ja uhreja? - Rauhaa me etsimme. Lue!
Makasiinit: Poltto oli vain loppuhuipennus. Todelliset tuhoojat ovat tässä kuvassa. Katso ja lue!
Elokuvalipulla kohtuuton hinta. Nuoren mielipide.Lue!

Nettisanomat täytti 7 vuotta. Ensimmäiset numerot. Katso ja lue!


phuket.fi

       
Nettisanomat  tiistaina 01.08.2006.
Tukholmasta Tampereelle eli suomalainen todellisuus. Kuvia Suomessa heinäkuun viimeisellä viikolla 2006.  
Kukittaja juoksee satasen voittajan perässä DN-galassa Tukholmassa tiistaina 25.07.2006. Motoristit kaartavat Laukaan R-kioskilta jätettyään jätti-loton rivin muhimaan lauantaina 29.07.2006. Punertava kissa tarkkailee varjon puolella torstaina 27.07. Kylmä yö nostattaa sumun järvelle aamun hiukan valjetessa maanantaina 31.07.2006. "Lumikki" odottaa tuvan portailla oven avausta sunnuntaina 30.072006.. Uimapaikan vieressä matalassa lahdessa järvi häikäisee kauneudellaan perjantaina 28.07.2006. Helsingin Sanomat haastattelee "suuren maaryöstön" vastustajaa  Sipoossa keskiviikkona 26.072006..SanomaWSOY haikailee yhä Radio Novaa Tampereella ilmestyvässä Aamulehdessä lauantaina, jonka lukija sai käsiinsä Laukaan kirjastossa tänään tiistaina 01.08.2006. Kuvat Pertti Manninen.

Doping.
Kukittaja juoksee
satasen voittajan perässä DN-galassa Tukholmassa tiistaina 25.07. 2006.
Jag jublar inte förrän dopningsvaren kommit. RIGA.  Världens snabbaste man. Justin Gatlin tog titeln i går. Och jag borde jubla som så kallad friidrottsexpert. Men historien har gjort mig skeptisk. Så skeptisk att jag helst väntar till dopningproven är klara. Mats Wennerholm. Publicerad: 2006-05-13. Aftonbladet. Sportbladet. Jag jublar inte förrän dopningsvaren kommit. 
Justin Gatlin kärähti paria viikkoa myöhemmin!

Lotto.
Motoristit kaartavat Laukaan R-kioskilta jätettyään jätti-loton rivin muhimaan lauantaina 29.07.2006. Yli neljän miljoonan potti meni sitten yhdelle rriville, joka myytiin Helsingissä automaatin valitessa rivin. 

Maaryöstö.  Pääkirjoitus.
Helsingin Sanomat haastattelee "suuren maaryöstön" vastustajaa Sipoossa keskiviikkona 26.07.  Artikkelissa Helsingin rajansiirtoesitys johti luottamuspulaan Sipoon johdossa on haastateltavana Sipoon kunnanhallituksen puheenjohtaja  Christel Liljeström, jota Sdp ja Kokoomus ovat kampeamassa pois tehtävästään hurratessan helsinkiläisten ja nurmijärveläisten (mm. Matti Vanhanen) neropattien puuhastelulle, niin ihmisten kuin myös maan suurimman päivälehden. Pääkirjoitus. Nettisanomat. Pertti Manninen. 01.08.2006.
Lue myös!  
Jussi Pajunen:”Pitää haluta olla oikeudenmukainen” -  Lue myös! Lista Helsingin aluevaatimuksiin liittyvistä kirjoituksista.

Radiotoimiluvat.
SanomaWSOY haikailee yhä Radio Novaa
Tampereella ilmestyvässä Aamulehdessä lauantaina, jonka lukija sai käsiinsä Laukaan kirjastossa tänään tiistaina 01.08.2006. Raditoimilupien jako: Aamulehden artikkelin Myös SanomaWSOY valitti radiotoimilupien jaosta alaotsikko oli selväsanainen: Mediayhtiö haikailee edelleen itselleen Radio Novan valtakunnallista taajuutta. 

Aamulehti: Myös SanomaWSOY valitti radiotoimilupien jaosta.
Mediayhtiö haikailee edelleen itselleen Radio Novan valtakunnallista taajuutta. 

Myös mediatalo Sanoma-WSOY on valittanut korkeimpaan hallinto-oikeuteen KHO:hon uusista radiotoimiluvista. Konsernin sähköinen yksikkö Swelcom katsoo, että toimilupapakettia on katsottava kokonaisuutena eikä siitä voi erottaa osia uudelleen ratkaistavaksi.  MTV menetti pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) hallituksen toukokuisella päätöksellä Sävelradion toimiluvan. MTV vaati kesäkuun lopussa KHO:ta kumoamaan päätöksen. Siltä vapautuva taajuus on menossa Sanoma-WSOY:lle. Sanoma-WSOY sai kaksi uutta valtakunnallista lupaa. Swelcomin toimitusjohtaja Tapio Kallioja muistutti perjantaina Swelcomin hakeneen ensisijaisesti Radio Novan valtakunnallista taajuutta, mutta yhtiö ei sitä saanut. Hänen mukaansa muodollisesti Swelcomin valitus koskee saamatta jäänyttä taajuutta, mutta valituksella yhtiö haluaa varmistaa asemansa mahdollisessa uusjaossa. Kallioja tähdensi hallituksen päätöksen tyydyttäneen Swelcomia kokonaisuudessaan, mutta kun kilpailija lähti valitukseen, yhtiö ei voinut jäädä seuraamaan sivusta. Valitusta pidettiin myös tarpeellisena siksi, että KHO:lla on mahdollisuus pistää valtioneuvoston päätös täytäntöönpanokieltoon käsittelyn ajaksi. Se voi estää Swelcomia aloittamasta toimintaa saamallaan taajuudella. MTV sai jatkoa Radio Novan toimintaan. Uudet toimiluvat ovat vuosiksi 2007-2011. Perjantaihin mennessä KHO oli saanut valituksen myös oululaiselta Arctic Medialta, joka jäi ilman paikallista lupaa. Yhtiön omistajas Kimmo Saranpää katsoo liikenne- ja viestintäministeriön suosineen linjauksissaan suuria toimijoita, vaikka tavoitteena oli vähentää keskittymistä.
Käsittelyajan pituus ei tiedossa. KHO:sta ei lähdetä arvailemaan, miten pitkään siltä menee valitusten käsittelyyn. mutta tietoliikennealaa koskeviin ratkaisuihin siltä on mennyt keskimäärin runsas vuosi. KHO odottaa liikenne- ja viestintäministeriön selvitystä MTV:n valitukseen elokuun puolivälissä.
Kallioja muistutti yhtiön jo hakemuksessaan avoimesti arvioineen, että kaupallisesta radiotoiminnasta on saatavissa kannattavaa toimintaa joko harjoittamalla sitä nykyisen Radio Novan taajuudella tai kahden kanavan yhdistelmällä. - Vaihtaisin minä päivänä tahansa kaksi lupaamme yhteen lupaan, jos yksi lupa on Novan lupa, hän toisti. Tilannetta sotkee se, että haussa oli erilaisia taajuuksia. Esimerkiksi MTV tai itse asiassa sen televisio- ja radiotoimintaa harjoittava Suomen Uutisradio ei hakenut Sävelradiolleen sen nykyistä taajuutta. - Päätöksen valitusta ei meidän mielestämme voi käsitellä osissa. Jos se otetaan uudelleen käsittelyyn, silloin pitää kaikki miettiä uudelleen. Silloin pelikenttä on auki ja silloin meidän tavoitteena on edelleenkin Radio Novalta vapautuva verkko. Kallioja selvitti.
Aamulehti. Talous. Myös Sanoma-WSOY valitti radiotoimilupien jaosta. STT- Ulla-Maija Hamunen Helsinki. Lauantaina 29.07.2006.

Sama uutinen Helsingin Sanomissa yhdellä palstalla “lyhyesti” otsikolla: Radiolupien jaosta toinenkin valitus ja tekstillä: .Myös viestintäkonserni SanomaWSOY valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen uusista radiotoimiluvista. Aiemmin KHO:lle on tehnyt MTV Oy, joka menetti valtioneuvoston toukokuisella päätöksellä Sävelradion toimiluvan SanomaWSOY:lle. SanomaWSOY:n sähköisen yksikön Swelcomin toimitusjohtaja Tapio Kallioja muistuttaa Swelcomin hakeneen ensisijaisesti Radio Novan valtakunnallista taajuutta. Se jäi kuitenkin MTV Oy:lle. Kalliojan mukaan yhtiö haluaa valituksellaan varmistaa asemansa mahdollisessa uusjaossa. Helsingin Sanomat on osa SanomaWSOY-konsernia. HS-Startel. Helsingin Sanomat. Talous. Lyhyesti. Lauantaina 29.07.2006.

Lue myös! 
Sävelradio ja muutkin radiotoimiluvat.  "Ministerin kootut selitykset"  Satunnainen ja hiukan tarkoituksellinenkin lista uutisista ja jutuista lehdissä, tv:ssä ja radiossa sekä netissä liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovisen päätöksestä (31.05.2006) MTV3:n ilmoitukseen aikomuksesta valittaa päätöksestä, kunhan se on tullut perille (22.06.2006). Selostus listan synnystä pääkirjoituksena listan jälkeen! "Ministerin kootut selitykset"





2007

   Nettisanomat keskiviikko 2007-08-01 N:o 679.
< edellinen seuraava >

Ingmar Bergman 1918 - 2007



Fanny ja Alexander.
Kuvia sunnuntaina 2007-01-07. Fanny ja Alexander. Ingmar Bergman 1982. "Se on käsitettävää ja silti mittaamatonta". "... mielikuvitus kehrää ja kutoo uusia tarinoita...". "Producent Jörn Donner ... Manus och regi Ingmar Bergman". Yle Teema klo 00.50.  Kuvat. Pertti Manninen. Fanny ja Alexander.

 Elolukemista!  arsedel.fi  
Midnight Sun Restaurant Patong - Kata phuket.fi

Kesän hyvä teko: Opeta lapsi uimaan


2008

Sonera-kirjan kirjoittajaa yritetään jälleen selvittää.  - Minne hävisivät Soneran rahat? Jaksot: Roadshow-meininkiä & Harri Hollmén Sonera-kuplan vakuudeksi (Kaj-Erik Relander, Henri Harmia, Harri Hollmén, Juha Varelius).  Lue!
 
Kesän hyvä teko - Opeta lapsi uimaan!   phuket.fi     arsedel.fi
Midnight Sun Restaurant Patong Kata 

 Nettisanomat - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 -

Nettisanomat 9 vuotta!  Numero 0: 26.07.1999 
 Linkit joka numeron etusivulle: Arkisto

  N:o 834. Lauantai  2008-08-02   etusivu
edellinen  seuraava  UUSIN
Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut! Numero 798: 10.05.2008  ja tänään!

"Ihmisiä Helsingissä" aika lämpöisenä lauantaina. 12 kuvaa. 
"Ihmisiä Helsingissä" aika lämpöisenä lauantaina. 12 kuvaa tänään lauantaina 2008-08-02. Pertti Manninen keskipäivällä puoli yhden aikoihin ja yksi kuva paria tuntia myöhemmin. Katso kaikki 12!

Working out the fame formula
guardian.co.uk, Saturday August 2 2008 Ben Goldacre Series: Bad science
The formula is: F(T) = B+P(1/10T+1/2T2), where F is the level of fame, and T is time, measured in three-monthly intervals (T=1 after three months, T=2 after six months). All remaining units are predictably arbitrary. ...

This isn't just mathematically crass, it's historically ignorant. These formulae are ubiquitous: the happiest day of the year (sponsored by Walls ice cream); the equation for beer goggles (Bausch and Lomb); the most depressing day of the year (sponsored by Sky travel). They are wheeled out endlessly by PR companies as a way of getting their brand into the newspapers, because they know what newspaper editors will go for, like the Yeti. They know they hardly understand maths, or science, but that they think it's clever, that all science is arbitrary, that boffins just make stuff up, so you might just as well too. They add nothing to our understanding of any subject, and as for making maths "accessible" or "cool" – like Christian rock, perhaps - they don't do anything for anyone, if they're just plain wrong. Working out the fame formula

Suomalainen versio vuodelta 2005. Nettisanomat keskiviikkona 2005-09-21.

Väärää tietoa verotuksesta 2.


Veronmaksajien pääekonomistin Jaana Kurjenojan "tutkimuksen"  Veropolitiikka ja verotuotot uusi
kritiikki: Veronalennuspropagandan härskit väitteet.  Yle a-piste maanantaina 19.09.2005.

Nettisanomat keskiviikkona 21. syyskuuta 2005.
Nauhalta purettua: Tee mitä tahdot nissan

Juho-Pekka Rantala
… Vaan kuinka ollakaan kävi ilmi että nuo tiedot perustuivat laskuvirheeseen se vain ei sitten kelvannut uutiseksi moneenkaan paikkaan propagandistit olivat onnistuneet ja virittävät taas uutta matoa koukkuun
Markku Lehtola
Hallitukset lipposen sateenkaaresta lähtien arvioivat, että vuosien 96-2003 veronalennukset vähentävät valtion verotuottoja lähes viidellä miljardilla eurolla
monia veroalen seuraukset pelottavat miten käy hyvinvointipalvelujen
Alennuksia vaatinut talouseliitti taas puolestaan riemuitsee kirkkainta helmeään myöten
se valistaa vaalikarjaa että verohelpotukset antavat potkua talouden kasvuun ja vaikuttavat myös sitä kautta verotuloihin
Ääni
Jos veroja pudotetaan vähintään puolet tulee takaisin valtion kassaan ( jorma ollilan teksti)
Lehtola
Tammikuussa veronmaksajain pääekonomisti jaana kurjenoja säväyttää laskelmalla jonka mukaan veroale ei olekaan leikannut verotuloja ennakoidulla viidellä miljardilla vaan vain kymmenesosalla siitä
laskelmassaan hän pohtii vastausta tällaiseen kysymykseen
Ääni
Miksi arvioidut 4,8 miljardin kustannukset ovat kutistuneet 475 miljoonan euron kustannuksiksi
Lehtola
Media tarjoaa kohutulokselle näyttävästi julkisuutta viisi palstaa helsingin sanomissa jossa kaksi tutkijaa kolmesta vilauttaa kurjenojan laskelmille tuoreeltaan vihreää valoa
turun sanomien mielestä tutkimus tarjoaa väittelyyn tervetullutta empiiristä pohjaa
kaleva suosittaa vaihtamaan levyn uuteen koska veroale ei olekaan rapauttanut hyvinvointipalvelujen rahoitusta
Monet kriittiset taloustieteilijät kuitenkin äimistelevät kurjenojan tulosta ja havaitsevat sen perustuvan yksiselitteiseen laskuvirheeseen
Lehtola
Millaisen laskuvirheen hän teki
Matti Virén
Itse laskelmissa on monenlaisia virheitä mutta olennaisin virhe koskee sitä että eri muuttujat on eri tavalla esitetty näissä laskentayhtälöissä
Lehtola
Missä määrin mielestänne näitä laskelmia tehdään tarkoitushakuisesti
Virén
No ainakin tässä tapauksessa nämä laskelmat ovat niin tarkoitushakuisia että varmaan tää tulos on ollut jo veronmaksajien tiedossa ennen kuin yhtään numeroa on tavallaan laitettu paperille
ja tää on tietysti jossain määrin masentavaa ainakin akateemisen ekonomistin näkökulmasta että tavallaan tätä hirveän tärkeää ongelmaa käsitellään tavallaan näin pintapuolisesti ja sitten hirveellä kiireellä niinkun riennetään julkisuuteen tuomaan tavallaan tuloksia jotka ei missään tapauksessa kestä niinkun tavaallaan semmosta tavanomaista tieteellistä kritiikkiä
Lehtola
Kuinka merkittävä tämä laskuvirhe oli sen päätelmän kannalta että nämä vuosien 96-2003 veronalennukset olisivat pienentäneet verotuottoja vain 10 prosenttia aiotusta
Virén
No tietenkin se kääntää sen täysin selälleen koska tavallaan tää mainittu tulos 10 prosentista on tietysti täysin väärä todellisuudessahan me ollaan joka tapauksessa hyvin lähellä 100 prosenttia.
Lehtola
Eräät taloustieteilijät laskivat veronmaksajain pääekonomistin tehneen noin kolmen miljardin euron laskuvirheen
Järjestön kotisivulle ilmaantuvatkin huhtikuussa niin sanotut täsmennetyt laskelmat joista laskuvirheeseen perustunut väite on poistettu
Toukokuussa ylen tv-uutiset paljastaa virheen päälähetyksensä ykkösuutisena
Eva Polttila
Tutkijoiden mukaan veronalennukset eivät ole niin edullisia valtiontalouden kannalta kuin on väitetty
veronmaksajain keskusliiton kohuttu tutkimus veroalen myönteisistä vaikutuksista perustuu uusien laskelmien mukaan virheeseen eikä pidä paikkaansa
liitto myöntää nyt itsekin tulkintavirheen
Lehtola
Veronmaksajain kohutun laskelman paljastuminen miljardiluokan virheeksi ei enää yllä muun valtamedian uutiseksi
esimerkiksi hyvin toimitettu helsingin sanomat ei vielä syyskuuhun mennessä oikaise lukijoilleen tammikuussa välittämäänsä virheellistä tietoa
Antti Kokkonen
No me emme mistään koskaan saaneet sitä tietoa että se olis virheellinen
aikanaanhan me uutisoimme sen ja sitä tuoreeltaan pyydettiin kolmea kansantaloustieteilijää arvioimaan koska kysymys on kiistanalainen
nää veronkevennysten vaikutukset kuinka paljon ne maksavat itse itseään niin siitä on jatkuvasti poliittista kiistaa ja tutkijat ovat myös eri mieltä jolloin hoidimme sen tuoreeltaan kommentoiden
ja sen jälkeen jos tällainen tieto että laskelmat olivatkin ihan matemaattisesti vääriä se ei koskaan kantautunut helsingin sanomien politiikan toimitukseen asti
Lehtola
Kokkonen huomauttaa että tulosta jonka mukaan veronalennukset olisivat pienentäneet verotuottoja vai kymmenen prosenttia ennakoidusta ei julkaistu lehden kantana vaan se oli vain yksi tutkimus joka uutisoitiin
Kokkonen
Meillä on ollut kuitenkin myös öö tapana luottaa veronmaksajain laskelmiin vaikka veronmaksajat on tietysti etujärjestö mutta yleensä heidän tuottamansa materiaalin faktat pitävät paikkansa johtopäätökset tietenkin jokainen tekee itse
Lehtola
Ainakaan nyt puheena olevassa tapauksessa etujärjestön faktoihin ei liene syytä luottaa sillä nämä täsmennetyt laskelmatkaan eivät oikeasti korjaa virhettä
Kurjenoja
Laskuvirhettä ei ole tehty
tulkinnassa on ää vedetty vähän mutkia suoraksi mutta tutkimuksen päätulos eli henkilöverotuksen kasvu on todellakin tilastoista nähtävä tosiasia eli henkilöverotus on vuoteen 2003 mennessä tuottanut kaks ja puol miljardia euroa reaalisesti
Lehtola
Täsmennetty laskelma panee siis alkuperäistä paremmaksi ja tarjoaa päätelmää että verokevennykset eivät ole leikanneet verotuottoja edes kymmenesosalla ennakoidusta vaan ovat päinvastoin kasvattaneet verotuottoja
Täsmennetyssä laskelmassaan kurjenoja pohtiikin jo näin muotoiltua kysymystä
Ääni
Miksi arvioidut 4,8 miljardin euron kustannukset ovat kääntyneet 2,5 miljardin euron tuotoiksi
Kurjenoja
Oikeastaan voi sanoa että se on pieni mysteerikin
veronkevennykset ei oo leikannu verotuottoja
verotuotot ovat kasvaneet kaks ja puol miljardia euroa ei suinkaan leikkaantuneet 4,8 miljardia euroa niin kuin sitten näissä lakipäätöksiä tehtäessä perusteluissa on sanottu
Lehtola
Ilman noita veroleikkauksia verotuotot tietenkin olisivat olleet miljarditolkulla suurempia mitä ovat olleet eikö totta
Kurjenoja
No veronkevennyksethän ovat lisänneet yksityisten ihmisten kulutusta ja tää kulutushan on pitäny suomen taloudellista kasvua pinnalla viime vuosina kun esimerkiksi vientisektorilla ei oo menny kauheen hyvin
eli tätä mä en missään nimessä allekirjoita että veronkevennykset olis leikanneet esimerkiksi taloudellista kasvua
ei todellakaan
Rantala
Jaa a ehkä tämä kiista ratkeaa sillä vanhalla ehdotuksellani siitä että eiköhän siirretä verot valtion maksettaviksi
näin olivat asiat tällä kertaa on aika sanoa aa piste.

Mukana toimittaja Markku Lehtola, Helsingin Sanomien poliittisen toimituksen esimies Antti Kokkonen, taloustieteen professori Matti Virén ja Veronmaksajain pääekonomisti Jaana Kurjenoja.

Kommentti: Huh huh ja vielä kerran huh!
Pertti Manninen.

Veronmaksajien pääekonomisti Jaana Kurjenoja ei hellitä. Pääkirjoitus 19.09.2005.

  Väärää tietoa verotuksen kustannuksista ja vaikutuksista.   Oikaisu ja anteeksipyyntö viipyi. Erään tutkimuksen anatomia: Jaana Kurjenoja: "Veropolitiikka ja verotuotot." Veronmaksajat. 17.05.2005

 Tutkimus: Kevennykset vähentäneet verotuottoja laskettua vähemmän. Helsingin Sanomat  perjantaina 21.01.2005.
Tutkimusten Uutisointiin kriittisyyttä. Helsingin Sanomat sunnuntaina 30.01.2005.  Mielipide. Pertti Haaparanta ja Jukka Pirttilä.
Verotutkimus tuskin yllätti asiaatuntevia. Helsingin Sanomat perjantaina 04.02.2005. Mielipide. Jaana Kurjenoja. Tulossa!

2009

edellinen  seuraava
  Nettisanomat lauantai 2009-08-01.
 N:o 1009
Uusin - Linkit joka etusivulle - Ilmoitukset - Sanomisen ja julkaisemisen  vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen.  Yhteys: nettisanomat @hotmail.com
Nettisanomat 10 vuotta! - Mandaatti Afganistaniin. Lue! - ISAF’s Strategic Vision. Read!
"Mettä" (2) . Kuva Keski-Suomi. Laukaa. Peurunka. Valkamanlahti. Tänään lauantaina 2009-08-01 klo 16:40. Pertti Manninen. - Katso myös! "Mettä". Kuva - "Kaislat tuulessa kirkkaana päivänä". Kuva

24 hours in pictures (12 pictures) 31 July 2009: A selection of the best images from around the world http://www.guardian.co.uk/news/gallery/2009/jul/31/1
Sport Olympics 2008 What happened next How do you follow the greatest day of your life? One year on, Emma John catches up with six Olympic gold medallists and finds that if you think losing's hard, you should try winning http://www.guardian.co.uk/sport/2009/jul/26/olympics-brabants-hoy-ayton-webb


WinCapita. Kuvia ennen kokousta. Tunnelma ennen kokousta. Katso ja lue!





2010



Perjantai

2010-08-06


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999

N:o
1176
Hae!   

Palkitun valokuvalehden Photo Raw'n pääosassa ovat vahvat kuvat ja vaikuttavat sarjat.
Eyes Wide Open.
Kestotilaus 35 €

Edellinen - Seuraava - Linkki jokaiseen! - Ilmoita ilmaiseksi! - 101 ilmoitusta!
Kesän hyvä teko - Opeta lapsi uimaan!  
Nettisanomat 11 vuotta! Linkki ensimmäiseen numeroon, joka on päivätty: torstaina heinäkuun 29. päivänä 1999
Alkusanat 20.06.2002 Mikä meitä riivaa? Kolmannes lapsistamme ei osaa uida ollenkaan tai ei ainakaan kunnollisesti, Suomessa!
Mikä se sellainen yhteiskunta on, joka sallii tällaisen. On korkea aika ryhdistäytyä ja hoitaa asia kuntoon. Tahdosta se vain on kiinni.
65 vuotta: Hiroshiman vuosipäivä 6.8. Nagasakin vuosipäivä 9.8.



 
 
Koichi Tokuno, 11-luokkalainen poika (5. luokalla v. 1945).
Veri. Ensimmäinen runo kirjasta Hiroshiman lapset.

Professori Arata Osadan, joka itsekin oli Hiroshiman pommituksen uhri, kokoama dokumentti kertoo sodan kauhuista lasten silmin. Se on todellinen, uhrien omakohtainen kuvaus ydinpommin pudottamisen seurauksista. Lasten yksinkertaiset, kaunistelemattomat kertomukset vakuuttavat meidät ponnistelemaan kaikin keinoin rauhan hyväksi. (Kirjan esittely takakannessa). Japaninkielinen kirja ilmestyi lokakuussa 1951 nimellä Hiroshiman lapset: hiroshimalaisten poikien ja tyttöjen vetoomus. Kirja ilmestyi engalanninkielisenä Children of Hiroshima vuonna 1980 ja suomenkielisenä Hiroshiman lapset vuonna 1984 suomentajanaan Eila Salomaa ja julkaisijanaan Lasten Keskus. Myötäelänyt Pertti Manninen 2003.


Sivulta:
http://www.sanomanetti.fi/2003/03/27/etusivu.htm



News World news
Series: David Smith's letter from Africa

Conflict in Africa: 'The horrible, unspeakable truth of war is that it's fun'
David Smith asks James Brabazon what drives journalists to risk their lives in Africa's war zones as film-maker promotes his memoir My Friend the Mercenary

David Smith , Africa correspondent guardian.co.uk, Friday 6 August 2010 12.33 BST
James Brabazon and Nick du Toit in Liberia in 2002 Photograph: James Brabazon, 2002

What drives journalists to risk their lives in Africa's most lethal war zones? What does it do to them when they witness unimaginable horrors and try to describe them? And should they go on dicing with death once they are married with children?

These were some of the issues I put to James Brabazon, a British war reporter and film-maker, when he visited Johannesburg last week to promote his new memoir, My Friend the Mercenary. The title refers to Nick du Toit, a South African who, along with former SAS officer Simon Mann, was jailed for his part in the shambolic coup attempt in Equatorial Guinea in 2004.
...

In Liberia he was literally inches from death. Now, as a married father, would he take the same risks again? He replied: "There's nothing like that position to re-ask the question, how much of this is a moral imperative and how much is ego? When my wife was pregnant with our first child I spent six months in a pit with American soldiers in Afghanistan, and when I came home she said, 'You're never doing that again. I don't care what you think your responsibilities are to the story, you have responsibilities at home.' And she's right.

"So would I go back to Liberia again now and do this trip over again right now, with these children? I'll be honest with you, I don't think I would. The only responsibility I had then was to the story, now I have people that depend on me to keep their body and soul together and it's a very different prospect. But I have been back to war since I had children and I will keep doing it."

http://www.guardian.co.uk/world/2010/aug/06/david-smith-africa-james-brabazon




2011

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 101 ilmoitusta
Ilmoita ilmaiseksi!


Keskiviikko 2011-08-03 - N:o 1242 - Kävijätilasto: Kesäkuu 2011

Edellinen Seuraava Linkki jokaiseen! Hae!
Yhteys Viikkosanomat

MM-rallin aikaan Kuvia
Tänään 12 vuotta! Lue!
Aulis Nyqvist-näyttely Kuvia

Arkistosta 1999- 2010: Elokuun 3.



Kuvat: Perhonen - Järvi - Kala
Keski-Suomi. Jyväskylän seutu. Laukaa. Peurunka. Valkamanlahti. Tiistai 2011-08-02 klo 15:25, 15:28 ja 15:34. Mobikuvat: Pertti Manninen

Keskiviikko 2011-08-03

Kuvat: Perhonen - Järvi - Kala

Viikkosanomat.fi
Heinäkuun blogit

Iltalehti-kysely. Kenttäoikeus. ”Menivätkö dopingjupakan tuomiot oikein?”
Heinäkuu 1, 2011 Lue!

Neiti Harkimo. Kompromissiesitys, ”Hänestä ei saisi kirjoittaa ollenkaan”. Urheilulehti.
Heinäkuu 2, 2011 Lue!

Osoite monessa mukana. Asianajaja xxxxx xxxxsxx toimiston osoite on sama kuin Forma Futuran ja Pekka Terävän asunnon, jossa asuu nyt Leila Tuominen. Asianajotoimisto Pekka xxxxxxx.
Heinäkuu 2, 2011 Lue!

Kysely: Käykö Italialle samoin kuin Kreikalle? Tulokset.
Heinäkuu 10, 2011 Lue!

Moolokin kita ja Uusi Suomi. ”Maailmasta hävisi biljoona dollaria – Italian syy”
Heinäkuu 12, 2011 Lue!

Stubbilta onnistuu kaikki: Esimieskokemustakin voi kartuttaa ilman yhtäkään alaista.
Heinäkuu 13, 2011 Lue!

Ilta-Sanomat ryhdistäytyi: Perussuomalaisista käytettiin lyhennettä ”ps”. Teuvo Hakkarainen (ps).
Heinäkuu 13, 2011 Lue!

Iltalehtikin on ryhdistäytynyt: Perussuomalaisista käytetään ”ps”-lyhennettä.
Heinäkuu 14, 2011 Lue!

Isän kädestä: Ohjeita ex-oikeusministeri Braxille. Etyj:n vaaliraportti.
Heinäkuu 23, 2011 Lue!

Tarpeellinen vaalitarkastus. Aamulehti. Pääkirjoitus. 24.7.2011
Heinäkuu 24, 2011 Lue!

Asiantuntijaveikkaus: Norjan epäilty joukkosurmaaja ei mitä luultavimmin ole mielisairas, arvioi Hannu Lauerma.
Heinäkuu 25, 2011 Lue!

Asiantuntijaepäilys: ”… jo syntyessään psykopaatti, Hannu Lauerma epäilee. Iltalehti.
Heinäkuu 25, 2011 Lue!

Ikuinen rangaistus. ”Vihan levittäjille tiedoksi, että kirjoituskielto Puheenvuoroon kestää monissa tapauksissa ikuisesti.” Uusi Suomi. Markku Huusko.
Heinäkuu 26, 2011 Lue!

Kysymys: Missä vika? Nokia vs DNA. Ulkomaanpuhelu ja laskutus. Voiko nimellä tallennettu numero joissain tilanteissa jättää suuntanumeron pois?
Heinäkuu 27, 2011 Lue!

HS ja Halla-Aho. Alhainen matelija. sdp.
Elokuu 2, 2011 Lue!


HETKEN HALLITSIJAT


Orientalismi



Dynaaminen sivistysyliopisto



SOLIDAARISUUS

RASISTINEN SUOMI



Nettisanomat - Sanomanetti - Viikkosanomat - sivustot:

TOP 30.  Kävijätilastot kesäkuu 2011.
Katso!

Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi

TOP 30.  Kävijätilastot (eri kävijät) kesäkuu 2011. viikkosanomat.fi 19 040 - sanomanetti.fi 18 923 - 12.fi 4 950 - sanomanetti.fi 3 733 - sanomatori.fi 1 094 - n24.fi 960 - infoinfo.fi 869 - vuosisanomat.fi 836 - sanomapark.fi 780 - asiat.fi 684 - hs24.fi 661- fy.fi 616 - jyppi.fi 522 - wincapita.fi 443 - kuvasanomat.fi 412 (toukokuu) - hs2.fi 388 - laukaansanomat.fi 384 - nettilehti.com 355 - vahtija.fi 326 - infola.fi 324 - nettila.fi 290 - helkinginsanomat.com 280 - nettifoto.fi 275 - sanala.fi 264 - mobix.fi 263 - fotola.fi 262 - venus.fi 253 - nettimobi.com 245 - hs24.mobi 223 - fiftyfifty.fi 202 - kuvaviikko.fi 184 - sanomaa.com 174. Yhteensä 59 215 eri kävijää. - Linkit!
Korjaus toukokuun 2011 lukuihin: hs24.mobi 146 (-77 ilmoitetusta). Kokonaiskävijämääräkin siis muuttuu: 68 352.


Kävijätilasto heinäkuu 2011. sanomanetti.fi 35 221!


2012


2012

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta1999
TOP TEN
75 920
101 ilmoitusta

Ilmoita ilmaiseksi!


Keskiviikko 2012-08-01
N:o 1424 - Edellinen - Seuraava - Linkki jokaiseen! - Etsi! - Yhteys - Viikkosanomat-blogi


London 2012 Kuvat Matkalla Suomessa Kuvat Laiturilla tapahtuu Kuva Katunautinnot Kuvat
Sananvapautta? Lue!

Jalkapallon ihmehetket


Punaista ja sinistä elokuun 1. päivänä.

Punaista ja sinistä elokuun 1. päivänä 2012.

Jyväskylä. Hannikaisen katu 16:24. - Laukaa. Koulutie 18:15. Kuvat Pertti Manninen. Laajenna!



Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi


London 2012.

Olympic Games. London 2012.

Yle TV2:n kuvaa koskimelonnan katsomosta. Kuva Pertti Manninen. Tiistai 2012-07-31 19:25.


Women´s 100m Backstroke. Missy Franklin, Emily Seebohm, Aya Terakawa.

Women´s 100m Backstroke. Missy Franklin, Emily Seebohm, Aya Terakawa.

Yle TV2. Kuva Pertti Manninen. Maanantai 2012-07-30 22:32.

Nettisanomat 13 vuotta - Elokuun ensimmäisten etusivut 1999- 2012 linkkeineen! (Osa teksteistä isompana.)


Nettisanomat 13 vuotta.

Nettisanomat on silloin tällöin julkaissut jonkun määrätyn ajankohdan sivuja kaikilta ilmestymisvuosiltaan. Nyt on vuorossa elokuun ensimmäisten numeroiden etusivut vuosilta 1999- 2012. Mikäli aineistoon osuu kirjoituksia, joissa on mainittu Jyväskylän käräjäoikeuden tammikuussa 2012 langettaman kunnianloukkaustuomion asianomistajien nimet, nämä nimet on poistettu, koska toinen asianomistajista on pyytänyt viranomaista laittamaan tuomion täytäntöön ennen kuin se on saanut lainvoiman.

Tässä kunnianloukkausasiassa on vastaajana Pertti Manninen, Nettisanomien ym. julkaisujen päätoimittaja ja asianomistajina asianajaja Pekka Mononen, Asianajotoimisto Pekka Mononen Ky:stä Vantaalta ja myyntipäällikkö Lauri Kara, Nordea Pankki Oyj:stä Helsingistä. Tuomion langetti Keski-Suomen käräjäoikeus. Käräjäoikeus oli 1-jäseninen, jonka puheenjohtajana toimi käräjätuomari Raili Sahi.

Koska tuomiossa määrättiin poistettaviksi myös sellaiset kirjoitukset, joita oikeudessa ei käsitelty missään muodossa millään tavalla, vastaaja on jättänyt valituslupahakemuksen Korkeimpaan oikeuteen. Valituslupahakemus on liitteenä tämän sivun lopussa ja se päättyy lauseeseen:

"Tuomio ja seuraamismääräys sellaisesta rikolliseksi väitetystä teosta, jota ei ole käsitelty oikeudessa ja oikeudessa rikolliseksi todettu, ei ole kansanvaltaisen oikeusvaltion oikeusjärjestyksen mukainen."
- Lue!

Nettisanomat. Pääkirjoitus. Pertti Manninen. Päätoimittaja. Lauantai 2012-08-11.



thailand.fi
phuket.fi

patong.fi

flyingfinn.info

midnightsun
restaurant.info


Patong
Ravintola


Patong Sauna ja kabinetti


Patong Majatalo-Huoneistot


Patong
Mopot ja auto


Flying Finn
Vene-Kalastus


Vuokrattava Talo-
Huvila
Thalangissa

Midnight Sun Restaurant Facebookissa!


Etsi Nettisanomista!



Alkuajan vuodet 1999- 2002 täältä!
 

Nettisanomat - Kaiken keskellä aina läsnä -
Maailman luetuin suomalainen Nettisanomat
-
Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta
1999 -
Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen -
Yhteys: nettisanomat @hotmail.com

Hae Nettisanomista!-
Linkki jokaisen numeron etusivulle!



Ilmoita ilmaiseksi sivu!

101 ilmoitusta!


Nettisanomat 13 vuotta - Ensimmäisten numeroiden etusivut 1999- 2012 linkkeineen!



Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi



Nokia potkii Oulusta 700.

OULU Jouni Kela, Niina Rintala /STT. "Matkapuhelinyhtiö Nokia Karsii ennakoitua enemmän henkilöstöä Oulun yksiköstään." - "Täällä on paljon epävarmuutta ja pelkoa siitä, että katoaako Nokia lopullisesti Oulusta kokonaan Mikko Merihaara luonnehti." Keskisuomalainen perjantaina 2012-08-03. Kuva Pertti Manninen.

Arkisto:

2000.
Esimakua tulevasta? Jäähyväiset Nokialle vai Nokian jäähyväiset?
Nokia lähtee 1. Tapaus Äänekoski. Nettisanomat 2000/08/10.

2001.
Pääkirjoitus 19.04.01, Raapaiseeko Nokia, Suomen lippulaiva, pohjaa vai seilaako aina vaan myötätuulessa? Analyytikot analysoivat, poliitikot politikoivat, tuotannot tuottavat, osakkaat osakoivat, optiot optioivat ja tulokset tuloksoivat. Jotkut rikastuvat, jotkut köyhtyvät ja jotkut jolkeltelevat jotenkin sivusta seuraten, ehkä jokellellenkin.
Nettisanomat 2001/04/19.

2002.
Minne hävisivät Soneran rahat? "Vuonna 2000 Sonera valittiin Taloussanomien Tähtiyritys-kilpailun kakkoseksi heti Nokian jälkeen. Vuonna 2001 Sonera valittiin samassa kilpailussa Suomen vähiten arvostetuksi yritykseksi. Uutisoidessaan kilpailun tuloksista 16.11.2001 Taloussanomat kommentoi Relanderia seuraavasti: "Soneran surkeuden henkilöitymä on yhtiön katastrofaaliseen tilaan jättänyt entinen toimitusjohtaja Kaj-Erik Relander."
Taloussanomat tiivisti vastaajien kommentit Sonerasta seuraavasti: "Ala-arvoista liikkeenjohtoa, tolkutonta riskinottoa. * Hukkasi loistavan tulevaisuuden. * Hyvä yritys pilattu johdon ahneudella ja suuruudenhulluudella. * Ihmeellistä touhua. * Mopo karkasi käsistä. * Otti (lue: Relander ja muut öykkärit) liikaa riskiä ja nyt saa taistella olemassaolostaan. * Surkeat omistajat, säälittävän surkea Nolla-Pekka Heinonen, surkea johto, surkeat työntekijät, surkeat tuotteet."

Reilussa vuodessa varakas ja kansainvälisesti lupaava tele- ja pörssiyhtiö oli muuttunut saneeraavaksi ja konkurssin rajalla hoippuvaksi kriisiyritykseksi. Saavutukset hakevat vertaistaan itsenäisen Suomen taloushistoriassa. Monilla on ollut hauskaa Soneran sekoiluja seuratessa, mutta moni Soneraan sijoittanut menetti pahimmassa tapauksessa kaikki säästönsä. Soneran yli kymmenelle tuhannelle työntekijälle tämä on ollut raskasta aikaa. Puhumattakaan sadoista rahapulan takia irtisanotuista Soneran työntekijöistä. "Katkelma Sonera-kirjasta. Nettisanomat 2002/06/27.

2003.

Moe työvoimatoimistossa. Matti Reijonen. Torstai 2003-10-02

ONKO TÄLLÄ HETKELLÄ IT-ALA ENÄÄ KASVUSSA?
NO TÄLLÄ HETKELLÄ SILLÄKIN PUOLELLA MENEE VÄHÄN HEIKOMMIN.
ENTÄS SE PALJON PUHUTTU YT-ALA? SIELLÄ TAITAA PYYHKIÄ NYT HYVIN.
KASVUNÄKYMÄT YT-ALALLA TAITAVAT OLLA RAJATTOMAT.
SIELLÄ KAIVATAAN VARMAAN RAUTAISIA YT-ALAN AMMATTILAISIA?
...TUOTA... ÖÖ...
Nettisanomat 2003/10/02. 

2004.
"Globaalikapitalismin maaninen logiikka - mukaan luettuina keskittyminen, oligopolit, valtioiden vääristämät epätäydelliset markkinat, heikompien (sekä omien jäsenmaiden että kehitysmaiden) riisto, maailmanlaajuiset markkinat + tuotanto + pääomat + työvoima + management (esimerkkinä Nokia), uusi maantieteellinen luokkajako ydinalueet vs reuna-alueet, vapaan kaupan palvonta, uudet etuoikeutetut luokat (teollisuusjohto, kansainväliset byrokratiat, työvoimaeliitti eli symbolianalyytikot) - on luonut Talouden Uuden Maailmanjärjestyksen. Marxismi on kuollut, mutta monet Karl Marxin oivallukset ovat aina vain elinkelpoisia." Keijo Korhonen. Nettisanomat 2004/07/22.

2005.
Nokia saa nyt Kallasvuon kasvot. Nettisanomat 2005/08/04.

2006.
"... jaa mitä Ollila Nokian toimitusjohtaja Jorma Ollila oikein sanoi tammikuussa vuonna 94
mikä on hyvää Suomelle on hyvää myös Nokialle EU-jäsenyys antaa mahdollisuuden saada Suomeen investointeja
siis antaa mahdollisuuden saada Suomeen investointeja
tämä viesti tuli nimenomaan yritysjohtajien taholta moneen kertaan julkisuudessa meille kaikille tavallisille kansalaisille tiedoksi
no nyt jälkeenpäin jokainen tietää että eihän tänne Suomeen pohjanperukoille juuri mitään investoitu investoinnit ovat menneet muualle Eurooppaan ja sitten viime aikoina aina Kiinaan asti että se niistä investoinneista ...". Seppo Konttinen radio-ohjelmassa Talousarvio 31.12.2005. Nettisanomat 2006/01/04.

2008.
Nokia Siemens karsii Suomesta 750 työpaikkaa. Yt-neuvottelut alkavat 24. marraskuuta. "Tänään ilmoitetut sopeuttamissuunnitelmat ovat vaikeita, mutta välttämättömiä toimia saavuttaaksemme säästötavoitteet ja varmistaaksemme, että olemme pitkällä aikavälillä kilpailukykyinen yritys, joka voi investoida tulevaisuuteen, sanoo Nokia Siemens Networksin operatiivinen johtaja Mika Vehviläinen tiedotteessa." Tiistai 2008-11-11 taloussanomat.fi. Nettisanomat 2008/11/11.

2009.
Nokia sulkee Jyväskylässä, lomauttaa Salossa 2500. Matkapuhelinvalmistaja Nokia suunnittelee Jyväskylän toimipisteen sulkemista tämän vuoden loppuun mennessä. Jyväskylässä työskentelee noin 320 nokialaista lähinnä tutkimus- ja kehitystehtävissä.
Nokia aikoo keskittää matkaviestinkehityksen Tampereelle, Ouluun, Saloon ja pääkaupunkiseudulle.
Lisäksi Nokia suunnittelee lomautuksia Salon matkaviestintuotantoon. Nokia aikoo toteuttaa lomautukset vaiheittain niin, että Salon tuotannon noin 2 500 työntekijästä 20–30 prosenttia on kerrallaan lomautettuna. Lomautukset koskevat kaikkia henkilöstöryhmiä. Salon tehtaan toiminta kuitenkin jatkuu keskeytyksettä.
Tarkoitus on keskittää tuotteistaminen isompiin yksiköihin, joissa on myös muuta teknologiakehitystä.
Suunniteltu tuotekehitystoiminnan lopettaminen Jyväskylässä on erittäin valitettava, mutta väistämätön toimenpide – meidän on sopeutettava tuotteistamisresurssimme tarpeen mukaisiksi, jotta voimme jatkossakin säilyttää kilpailukykymme, pahoittelee Nokian Devices-yksikön tutkimus- ja tuotekehitysjohtaja Peter Röpke. ... Taloussanomat-STT 11.2.2009 10:56. Nettisanomat 2009/02/12.

2010.
Kaksi tapaa kertoa 800 työntekijän irtisanomisesta. Tapaus Nokia ja HS. Viikkosanomat 2010/12/16.


2011

Iltalehti, Jorma Ollila: USA ajanut Euroopan ohi. - Kommentti: Miksi näin kävi? - Kuva: Kepeät mullat Nokialle. 2000 Äänekoski



Äänekoski 2000.
Kepeät mullat Nokialle. Sisä-Suomen lehti 01.07.2000.
http://www.sanomanetti.fi/2000/08/10/etusivu.htm

  2011
Iltalehti.fi julkaisi Ollilan selityksen Microsoft ”yhteistyölle”.


LAINAUS

Jorma Ollila:
USA ajanut Euroopan ohi

Keskiviikko 16.2.2011 klo 18.23

Nokian hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila puolustaa yhtiön tekemää sopimusta Microsoftin kanssa.

Ollilan mukaan muutospaineet ovat suuria. Tarvitaan uusia eväitä, sillä Eurooppa ja Suomi eivät ole enää kehityksen kärjessä viestintäteknologia-alalla.

Ollila arvioi, että Yhdysvallat on ajanut Euroopan ja Suomen edelle. Nokialla ei hänen mukaansa ollut enää edellytyksiä tarjota kuluttajille kokonaiselämyksiä, minkä vuoksi Microsoftin Windows Phonen ottamista käyttöön yhtiön älypuhelinten käyttöjärjestelmänä tarvitaan.

Nokian Symbian-käyttöjärjestelmä on jäänyt alakynteen Googlen Androidiin ja Appleen verrattuna. Windows haastaa kaksi muuta amerikkalaista teknologiaa älypuhelimissa. Tekniikka & Talous -lehden 50-vuotisjuhlassa puhunut Ollila muistuttaa, että monilta on jäänyt huomaamatta kaksi muuta peruspilaria Nokian uudessa strategiassa.

Internetin tuominen miljardin uuden ihmisen ulottuville on toinen pilari älypuhelinstrategian jälkeen. Se vaatii Ollilan mukaan runsaasti uusia innovaatioita.

Kolmas pilari ovat tulevaisuuden mobiiliteknologiat. Ollila kertoo, että niiden luomisessa katsotaan todella pitkälle, eikä rajoituta vain lähivuosiin.
STT
LAINAUS LOPPUU

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011021613201679_uu.shtml

KOMMENTTI:
Siitähän tässä on kysymys, miksi näin pääsi käymään. Tästä hallituksen puheenjohtaja ei halua puhua eikä ottaa vastuuta.

Jostain luin että Nokiassa jopa 90 prosenttia jonkun linjan kehittäjistä on pelkkää hallintoa. Tehottomuus se firman tuhoon ajoi. On turha enää haikailla innovaatioista, jos on menettänyt etulyöntiaseman, Jos Nokia olisi pysynyt omassa käyttöjärjestelmässään, se olisi automaattisesti pitänyt piuhat Suomessa, nyt joudutaan taistelemaan sijasta niin yhdysvaltalaisten kuin intialaisten kanssa. Vaikka osaaminen Suomessa on korkeatasoista, niin kilpailu on kovaa.

Yhtiön kannalta Microsoft tietenkin oli pelastusrengas, siis yhtiön omistajien kannalta, he eivät menetä kaikkea niinkuin muuten riski olisi ollut tämän kömpelön jälkeenjääneen johtamiskulttuurin johdosta. Suomalaisilla työntekijöillä ei ole vuosikausia aikaa odottaa niinkuin omistajilla, suurimmalla osalla. Heillä on elinkustannukset ja asuntolainat huolenaan. Lisäksi 5000 henkilön irtisanominen kummasti nostaa kurssia.

Kaiken kaikkiaan ei uutta tarvetta enää tule. Puhelin irroitettuna seinästä oli sellainen. Netti tietenkin miljardille ihmiselle on uutta, mutta kauan se kestää ennen kuin se tulee niin tarpeelliseksi, että se kaikilla olisi oltava.

Taulutietokoneissa on tulevaisuus, mutta Nokia jäi pahasti junasta ja määräävän aseman saaminen ei tule enää mitenkään onnistumaan, Kenttä on jo niin hajautettu ja muut ovat jo niin paljon edellä, että myöhästyminen on kyllä kohtalokasta.

Tähän väliin sopii tehdä pieni korjaus. Kun aikaisemmin kommentoin Mikael Jungnerin stooria siitä kuinka Microsoft oli pelastanut Applen konkurssilta, kirjoitin, että Microsoft ei tehnyt sitä hyvän hyvyyttään, vaan USA:n tiukkojen kartellilakien pelossa. Tarkoitin tietenkin kilpailulakeja. Microsoft oli vaarassa joutua pilkotuksi. Apple oli riittävän kokoinen kilpailijamonopolin murtamisessa.

Jorma Ollila tulee kaikesta sulavasta selostuksesta huolimatta jäämään Suomen historiaan miehenä, joka teki Nokian ihmeen, mutta joka sen myös hävitti vielä ollessaan yhtiön hallituksen puheenjohtaja. Surullista. Mutta sellaista elämä on.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Torstai 2011-02-17 klo 00:53.




http://www.sanomanetti.fi/2011/02/16/etusivu.htm

http://www.sanomanetti.fi/2000/08/10/etusivu.htm

Tags: Äänekoski 2000, Eurooppa, Jorma Ollila, Nokia, USA

http://viikkosanomat.fi/2011/02/17/lainaus-iltalehti-jorma-ollila-usa-ajanut-euroopan-ohi-kommentti-miksi-nain-kavi/


Yle Fem. Hetki ennen uinnin aamupäiväkilpailujen alkamista. Perjantai 2012-08-03 11:57. Kuva Pertti Manninen.


"Astelua asfaltilla". "Poika ja koira". "Sävyt".

Keski-Suomi. Jyväskylä. Vaajakoski. Urheilutie maanantaina 2012-06-11 klo 12:49. Kuva Pertti Manninen.


Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi



"01.01.2012". Pohjois-Savo. Keitele. Nilakka. Sunnuntai 2012-01-01 klo 15:23. Hiukan pakkasta. Kuva: Pertti Manninen.


 

Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi


"Käden ojennus". Uusi tulkinta aikaisemminkin julkaistusta kuvasta. Pertti Manninen. Viikon kuva torstaina 31.07.2003.
http://www.sanomanetti.fi/2003/07/31/viikonkuva.htm

 





 

Arkisto 2001.
 
SMILE
from MODERN TIMES
 
Lyric by
JOHN TURNER and GEOFFREY PARSONS
 
Music by
CHARLIE CHAPLIN
 
Moderately, with great warmth
 
 
SMILE, thou' your heart is aching,
SMILE, even tho' it's breaking,
When there are clouds in the sky,
you'll get by,
If you SMILE though your fear and sorrow,
SMILE and maybe tomorrow,
You'll see the sun come shining thru
for you.

Light up your face with gladness,
Hide ev'ry trace of sadness.
Alto' a tear
may be ever so near,
That's the time you must keep on trying,
SMILE, what's the use of crying,
You'll find that life is still worth while,
If you'll just SMILE.

 


AIN', hymy voimat antaa.
AIN', hymy taakat kantaa,
harmaatkin pilvet puistat
kun muistat
hymy AIN' pois vie murheen, huolen,
AIN', hymy ilon puolen
tuo auringon paistelulle,
sulle.

Kasvoillesi onni suo.
Suru aina murheet tuo,
nyt ne peitä,
kaikk' kyyneleet heitä.
Nyt se on tehtävä, itku pois,
AIN', hymy elämän tois.
Taistele, muista sääntö vain,

niin, hymy AIN'.

 

Moderately, with great warmth
AIN' - HYMY
suomennos: pertti manninen,
1.0-versio, 17.05.01
 

modern times - nykyaika. kuvitelma.
 

http://www.sanomanetti.fi/2001/05/17/hymy.htm

 

 


Sanomanetti 2012/08/11 - Nettisanomat 13 vuotta. Pääkirjoitus, - Kunnianloukkaus. - Asianomistajat asianajaja Pekka Mononen, Asianajotoimisto Pekka Mononen Ky:stä Vantaalta ja myyntipäällikkö Lauri Kara, Nordea Pankki Oyj:stä Helsingistä. - Vastaaja Pertti Manninen, Nettisanomien päätoimittaja. - Elokuun ensimmäisten etusivut 1999- 2012 linkkeineen! - Nokia potkii Oulusta 700. Nokia-kirjoituksia ja linkkejä 2000 lähtien. - Kuva. Riemua katsomossa. - "Jenkkineekeri ei kuitenkaan saa sisään lopullista tyrmäysiskua". - Kuva. Poika ja koira. -- Kuvat. "01.01.2012". - Kuva. Käden ojennus. Karuselli. - Lauantai 11.08.2012 - "Nettisanomat 13 vuotta" -. Nettisanomat - Sanomanetti - Blogi: Viikkosanomat.fi - Kuvasanomat - Sanomatori  - Viikkosanomat - Härkää sarvista - 12.fi - - Koichi Tokuno, 11-luokkalainen poika (5. luokalla v. 1945). Veri. Ensimmäinen runo kirjasta Hiroshiman lapset. - VALITUSLUPAHAKEMUS KORKEIMMALLE OIKEUDELLE: Tuomio ja seuraamismääräys, Korkein oikeus, sananvapaus, rajoittaminen, tuomio, käräjäoikeus, kansanvaltainen oikeusvaltio, oikeusjärjestys
N:o 1434. Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2012-08-11 ja 2012-08-13, nettiin 2012-08-14 11:52, linkkejä 2012-08-14.

Sivun alkuun!


Kiinniotto.

Kuva Pertti Manninen heinäkuussa 2006, Helsinki Pasila. http://www.sanomanetti.fi/2007/09/11/etusivu.htm


Nettisanomat 13 vuotta - Ensimmäisten numeroiden etusivut 1999- 2012 linkkeineen!


Liite. Sananvapauden loukkaus.

VALITUSLUPAHAKEMUS KORKEIMMALLE OIKEUDELLE: "Tuomio ja seuraamismääräys sellaisesta rikolliseksi väitetystä teosta, jota ei ole käsitelty oikeudessa ja oikeudessa rikolliseksi todettu, ei ole kansanvaltaisen oikeusvaltion oikeusjärjestyksen mukainen." Lue!

Pertti Manninen
...
...

KORKEIMMALLE OIKEUDELLE

ASIA

Valituslupahakemus ja valitus.

MUUTOKSENHAUN KOHDE

Vaasan hovioikeuden 20.4.2012 antama tuomio nro 438 kunnianloukkausasiassa R 12/275

HAKIJA

Manninen, Pertti Juhani
...
...

I VALITUSLUPAHAKEMUS

PERUSTE

Pyydän kunnioittavasti, että korkein oikeus myöntäisi minulle luvan hakea muutosta yllämainittuun hovioikeuden tuomioon, koska

1) siihen on erityistä aihetta asiassa tapahtuneen sellaisen oikeudenkäyntivirheen takia, jonka perusteella ratkaisu olisi purettava tai poistettava

2) siihen on erityistä aihetta asiassa tapahtuneen muun virheen takia, jonka perusteella ratkaisu olisi purettava tai poistettava

3) lain soveltamisen kannalta muissa samanlaisissa tapauksissa on tärkeätä saattaa asia Korkeimman oikeuden ratkaistavaksi

PERUSTELUT

1. Hovioikeus on evännyt jatkokäsittelyluvan perustelunaan, ettei ole syytä epäillä käräjäoikeuden ratkaisun lopputuloksen oikeellisuutta. Ratkaisu on sananvapauslain vastainen, kun siinä vastoin lain määräystä rajoitetaan tarpeettomasti sananvapautta.

2. Hovioikeus on jättänyt voimaan sellaisen käräjäoikeuden tuomion, jossa käräjäoikeus on määrännyt rangaistuksen ja seuraamukset sellaisista asioista (kirjoituksista), joita ei ollenkaan käsitelty käräjäoikeudessa. Lisäksi käräjäoikeus on määrännyt poistettavaksi sellaisenaan (ilman minkäänlaista kommentointia) julkaistut oikeudenkäyntipöytäkirjat.

II VALITUS

VAATIMUKSET

Kunnioittavasti pyydän, että korkein oikeus kumoaa käräjäoikeuden ja hovioikeuden tuomiot.

PERUSTELUT

Toistan kaikki tässä asiassa aikaisemmin suullisesti lausumani ja esille tuomani kirjallisen materiaalin.

Tarkoitukseni ei ole ollut loukata asianomistajien kunniaa, vaan kirjoittaa ja selostaa asianomistajien toimintaa niin kuin se on oikeasti tapahtunut. Tällaisten asioiden esille tuominen ja siitä kirjoittaminen ei voi olla loukkaavaa eikä tällä mitenkään väitetä, että asianomistajat olisivat olleet mukana jossakin lainvastaisessa toiminnassa.

Ennen oikeudenkäyntiä poistin esitutkinnassa esitetyistä kirjoituksista asianomistajien asianosaistiedot.

Asianomistaja Lauri Kara on esittänyt kaksi kirjoitusta, jotka ovat mukana oikeudenkäyntiaineistossa ja lukuisan joukon hakutuloksia, jotka tulevat näistä kirjoituksista ja myös oikeudenkäyntipöytäkirjoista.

Käräjäoikeus on määrännyt näistä kirjoituksista poistettavaksi asiaosaistiedot, jotka olivat edellä kerrotun mukaan jo poistettu ennen oikeudenkäyntiä, joista dokumentit esitettiin käräjäoikeuden istunnon aikana ja jotka ovat mukana oikeudenkäyntiaineistossa.

Näiden kirjoitusten lisäksi käräjäoikeus määräsi poistettavaksi asianosaistiedot myös sellaisista kirjoituksista ja oikeudenkäyntipöytäkirjoista, jotka eivät olleet kirjallisina todisteina tai joita ei muutenkaan käsitelty oikeudenkäynnissä. Oikeudenkäyntipöytäkirjojen osalta tosin käräjäoikeus totesi riittämättömin perustein, että niistä asianosaistiedot piti poistaa, koska pöytäkirjat oli julkaistu "kunnianloukkaustarkoituksessa". Muiden kirjoitusten osalta oikeus katsoi niitä siis mitenkään käsittelemättä, että ne loukkasivat asianomistajan kunniaa.

Käräjäoikeus on vastoin lain selvää määräystä siitä, että sananvapautta ei pidä tarpeettomasti rajoittaa, menetellyt juuri näin.

Asianomistaja Pekka Mononen niinikään esitti kaksi kunniaansa loukkaavaksi väittämäänsä kirjoitusta. Niistä toinen oli julkaistu jo vuonna 2004, siis ennen vuoden 2007 kunnianloukkausoikeudenkäyntiä. Tätä kirjoitusta hän ei silloin pitänyt kunniaansa loukkaavana. Toinen kirjoitus koski nimenomaan tästä oikeudenkäynnistä kirjoittamaani kirjoitusta, jossa luonnehdin asianomistajan toimintaa ilmaisulla "(3poistettu 09.12.2015)". Käräjäoikeus ei mitenkään selvittänyt pitikö kirjoituksessa olleet väitteet paikkansa, vaan automaattisesti totesi, että siinä esitetty ilmaisu loukkasi asianomistajan kunniaa selvittämättä siis sitä oliko asianomistaja edes siinä asemassa, jossa tällaista ilmaisua voi käyttää. Ilmaisu oli tietenkin virheellinen, koska se koskee todistajan asemaa. Asianomistaan kohdalla se tarkoittaa jonkinlaista valehtelemista, joka ko. kirjoituksessa tuotiin esiin siinä oikeudenkäynnissä esitettyjen asiakirjadokumenttien päivämäärien ja asianomistajan todistelupuheenvuorossa esittämien nauhoitetun oikeudenkäyntiaineiston perusteella.

Näiden kirjoitusten lisäksi käräjäoikeus määräsi poistettavaksi asianosaistiedot myös sellaisista kirjoituksista ja oikeudenkäyntipöytäkirjoista, jotka eivät olleet kirjallisina todisteina tai joita ei muutenkaan käsitelty oikeudenkäynnissä. Oikeudenkäyntipöytäkirjojen osalta tosin käräjäoikeus totesi riittämättömin perustein, että niistä asianosaistiedot piti poistaa, koska pöytäkirjat oli julkaistu "kunnianloukkaustarkoituksessa". Muiden kirjoitusten osalta oikeus katsoi niitä siis mitenkään käsittelemättä, että ne loukkasivat asianomistajan kunniaa.

Käräjäoikeus on vastoin lain selvää määräystä siitä, että sananvapautta ei pidä tarpeettomasti rajoittaa, menetellyt juuri näin.

TÄYTÄNTÖÖNPANO

Keski-Suomen ulosottoviraston kihlakunnanvouti Iivari Järvinen lähetti 18.05.2012 kuulemiskirjeen asianajaja Pekka Monosen vaatimasta kirjoitusten poistamista koskevasta täytäntöönpanovaatimuksesta. Olin jo ennen kirjeen perilletuloa poistanut käräjäoikeuden vaatimat poistot, joista ilmoitin kihlakunnanvoudille kahdessa sähköpostissa seuraavasti:

"
From: nettisanomat@hotmail.com
To: keski-suomi.uo@oikeus.fi
Subject: Ilmoitus kihlakunnanvouti Järviselle
Date: Sat, 19 May 2012 07:31:53 +0000

Kihlakunnanvouti Iivari Järviselle
Viitaten puhelimessa käytyyn keskusteluumme, joka koski Keski-Suomen käräjäoikeuden 24.1.2012 antaman kunnianloukkausta koskevan tuomion 12/230 R11/268 täytäntöönpanoa, ilmoitan, että olen tehnyt poistot kaikilta hallinnassani olevilta sivustoilta käräjäoikeudessa käsitellyllä ja sen määräämällä tavalla rikoksentekoajalta ajanjaksolla 6.5.2007 - 18.1.2012.
Poistojen onnistumisen varmistaminen kestää 0-3 viikkoa riippuen siitä, milloin hakukone (google) indeksoi eli käsittelee sivut uudelleen.
Jokaisella ko. ajanjakson sivun lopussa on seuraava merkintä poistamisesta: Päivämäärä ja teksti: "Sivustolta on poistettu Keski-Suomen käräjäoikeuden 24.1.2012 antaman kunnianloukkausta koskevan tuomion 12/230 R11/268 johdosta tuomiossa mainittujen henkilöiden asianosaistiedot rikoksentekoajalta 6.5.2007- 18.1.2012. Tuomio luettavissa osoitteessa:
http://www.n3.fi/tuomiot/keskisuomiko20120124/etusivu.htm"
Ystävällisesti
Laukaassa 19.05.2012
Pertti Manninen"

ja

"Vastaus kuulemiskirjeeseen 27/IJJ (Kihlakunnanvouti Iivari Järvinen)
From: pert mannin (nettisanomat@hotmail.com)
Sent: Thursday, May 31, 2012 11:43:08 AM
To: keski-suomi.uo@oikeus.fi

Pertti Manninen
...
...
...
Vastaus kuulemiskirjeeseen 27/IJJ (Kihlakunnanvouti Iivari Järvinen)
Viitaten aikaisemmin lähettämääni sähköpostiviestiin ja sen jälkeen käymäämme puhelinkeskusteluun ilmoitan, että olen tänään tarkistanut poistojen onnistumisen ja tehnyt tarpeelliset korjaukset.
Poisto on nyt onnistunut ainakin niissä 440 hakutuloksessa, jotka käyttämäni google-hakukone antoi ensisijaisesti. Aikaisemmin kertomani hakukoneen päivitystahti näyttääkin koskevan ns. aktiivisia sivustoja, koska välimuistituloksissa oli vielä puolentoista kuukauden takaisia (esim. 16.04.2012) google-päivityksiä.
Laukaassa 31.05.2012
Pertti Manninen"

Oheisissa liitteissä on sivut siitä aineistosta, jotka käräjäoikeuden tuomion mukaan piti poistaa, mutta jota aineistoa ei ollenkaan käsitelty oikeudenistunnossa. Pyydän, että tämä aineisto otetaan huomioon kirjallisina todisteina, koska sitä ei ollut vielä silloin poistot tehtyinä, kun hovioikeus teki päätöksensä siitä, että se ei ota valitustani käsittelyyn. Nämä todisteet osoittavat sen, että käräjäoikeus on tarpeettomasti rajoittanut sananvapautta, koska niissä ei ole mitään asianomistajien kunniaa loukkaavaa.

ASIANOMISTAJIEN ERILLISYYS

Vaikka käräjäoikeuden tuomio on yhteinen molempien asianomistajien kanssa, niin tietenkään Lauri Karan esittämät kunniaansa loukkaavaksi väittämänsä kirjoitukset eivät loukkaa Pekka Monosen kunniaa, jollei tämä asianomistaja näin väitä. Näin hän ei oikeudenkäynnissä missään yhteydessä väittänyt, joten asianosaistietojen poistovaatimus voi koskea vain Lauri Karaa näissä kirjoituksissa. Käräjäoikeus ei ole tätä rajannut ja on siis tältäkin osin rajoittanut tarpeettomasti sananvapautta tässä asiassa.

Vaikka käräjäoikeuden tuomio on yhteinen molempien asianomistajien kanssa, niin tietenkään Pekka Monosen esittämät kunniaansa loukkaavaksi väittämänsä kirjoitukset eivät loukkaa Lauri Karan kunniaa, jollei tämä asianomistaja näin väitä. Näin hän ei oikeudenkäynnissä missään yhteydessä väittänyt, joten asianosaistietojen poistovaatimus voi koskea vain Pekka Monosta näissä kirjoituksissa. Käräjäoikeus ei ole tätä rajannut ja on siis tältäkin osin rajoittanut tarpeettomasti sananvapautta tässä asiassa.

LOPUKSI

Mikäli korkein oikeus kuitenkin katsoo minun syyllistyneen kunnianloukkausrikokseen ja määrää siitä rangaistuksen pyydän kunnioittavasti seuraavaa:

1) Rangaistusseuraamus

Pyydän lieventämään rangaistusta.

2) Korvausvelvollisuus

Pyydän lieventämään korvausvelvollisuutta hovioikeuteen jättämäni pyynnön mukaisesti koskien Pekka Monosen ja Lauri Karan vaatimuksia..

3) Verkkoviestin jakelun keskeyttäminen

Sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä annetun lain 18 §:stä ilmenee, että tuomioistuin voi asianomistajan vaatimuksesta määrätä julkaisijan tai palvelimen tai muun sellaisen laitteen ylläpitäjän keskeyttämään julkaistun verkkoviestin jakelun, jos viestin sisällön perusteella on ilmeistä, että sen pitäminen yleisön saatavilla on säädetty rangaistavaksi.

Lähtökohtana mainittua lakia sovellettaessa on lain 1 §:n 2 momentin mukaan, että viestintään ei saa puuttua enempää kuin on välttämätöntä ottaen huomioon sananvapauden merkitys kansanvaltaisessa oikeusvaltiossa.

Asianomistajien vaatimus ja käräjäoikeuden tuomio on edellä esitettyjen lainkohtien mukaan liian laaja. Poistamisvaatimus voi näin ollen kohdistua vain siihen aineistoon, joka oikeudessa esiteltiin ja käsiteltiin ja joka todettiin rikolliseksi, kunniaa loukkaavaksi.

Tuomio ja seuraamismääräys sellaisesta rikolliseksi väitetystä teosta, jota ei ole käsitelty oikeudessa ja oikeudessa rikolliseksi todettu, ei ole kansanvaltaisen oikeusvaltion oikeusjärjestyksen mukainen.

LIITTEET

Käräjäoikeuden nauhojen purku (epävirallinen ja ohjeellinen).
Kihlakunnan voudin kuulemiskirje

KIRJALLISET TODISTEET

Sivuja, joissa tuomio on pantu täytäntöön

Kunnioittavasti

PÄIVÄYS

Laukaassa kesäkuun 18. päivänä 2012

Pertti Manninen

Valituslupahakemus ja valitus. Vaasan hovioikeuden 20.4.2012 antama tuomio nro 438 kunnianloukkausasiassa R 12/275‏

Oheisesta tekstistä on poistettu joitakin henkilötietoja, jotka on korvattu kolmella pisteellä.

Liitteisiin lisätty linkit

Pertti Manninen tiistaina 2012-06-19 11:45 ja 23:12.




Valituslupahakemus ja valitus. Vaasan hovioikeuden 20.4.2012 antama tuomio nro 438 kunnianloukkausasiassa R 12/275‏
Kirjallinen todiste. Liite. Sivuja, joissa tuomio on pantu täytäntöön.

Sivut 1-565: Osa1: Sivut 1-10, sivut 11-20, sivut 21-28. Osa2: Sivut 29-38, sivut 39-48, sivut 49-58. Osa3: Sivut 59-68, sivut 69-78, sivut 79-88. Osa4: Sivut 89-98, sivut 99-108, sivut 109-118. Osa5: Sivut 119-128, sivut 129-138, sivut 139-148. Osa6: Sivut 149-158, sivut 159-168, sivut 169-178. Osa7: Sivut 179-188, sivut 189-198, sivut 199-208. Osa8: Sivut 209-218, sivut 219-228, sivut 229-238. Osa9: Sivut 239-248, sivut 249-258, sivut 259-268. Osa10: Sivut 269-278, sivut 279-288, sivut 289-298. Osa11: Sivut 299-308, sivut 309-318, sivut 319-328. Osa12: Sivut 329-338, sivut 339-348, sivut 349-358. Osa13: Sivut 359-368, sivut 369-378, sivut 379-388. Osa14: Sivut 389-398, sivut 399-408, sivut 409-418. Osa15: Sivut 419-428, sivut 429-438, sivut 439-448. Osa16: Sivut 449-458, sivut 459-468, sivut 469-478. Osa17: Sivut 479-488, sivut 489-498, sivut 499-508. Osa18: Sivut 509-518, sivut 519-528, sivut 529-538. Osa19: Sivut 539-548, sivut 549-558, sivut 559-565.


Waterpolo Kuvat London 2012 Kuvat Punahameinen neito Kuva Matkalla Suomessa Kuvat
Sananvapautta? Lue!


Sananvapautta? Lue! Laiturilla tapahtuu Kuva Katunautinnot Kuvat Kaislikossa suhisee Kuva Markkinahumua Kuvat


Sananvapauden loukkaus Lue! Markkinahumua Kuvat Jenkkineekeri Kuvat Heinäkuussa Kuvat
Sadepäivä Kuva


Sadepäivä Kuva Kissan päivät Kuva Metso ja ilves Kuva Etuvartiossa Kuva


Kesävääntö Kuva
Kesäviuhahdus Kuva


Mettä Kuva - NRK Nyheter Kuvat Hassan el Fakiri Kuva


Pääkirjoitus: 13 vuotta Lue!
Täyttä paskaa Lue!



Sivun alkuun!

 

Nettisanomat-sivuston rinnakkais-sivustona nettiin tiistaina 2012-10-09.