edellinen  seuraava

Kadima and Likud claim victory in Israel poll Israeli elections produce the tightest of races with early results putting Tzipi Livni only narrowly ahead of Binyamin Netanyahu Rory McCarthy in Jerusalem guardian.co.uk, Wednesday 11 February 2009 03.11 GMT Israeli elections: time for a re-run? The current confusion only emphasises electoral inadequacies and the candidates' failure to address the Palestinian question Uri Dromi guardian.co.uk, Wednesday 11 February 2009 16.20 GMT




edellinen 
seuraava

Sanomisen ja julkaisemisen 
vapautta
vuodesta 1999.
Uusin lehti

keskiviikkona keitto keitettiin ...
Keskiviikko 2009-02-11 (N:o 937) Etusivu. Nokia sulkee Jyväskylän yksikön kokonaan, 320 saa lähteä, jotta omistajien voitot eivät kutistuisi. Ilmoitus tänään.
ONKO TÄLLÄ HETKELLÄ IT-ALA ENÄÄ KASVUSSA? Sarjakuva.
Myönteistä huomiota Suomelle. Lea Launokari arvioi. Lue!
Ruususelle ja Ojalalle sakot. Pääministeri Vanhanen hyrisee tyytyväisyyttään. Kaikki Ruususesta ja Vanhasesta. Lue!
"Vaarilla on Kempsu, se oma Kempsu on." Kuva.

Linkistö

Ilmoitukset

L.Launokari
M.Ahtisaari
S.Gustafsson C.Riberdahl

M.Vanhanen
S.Ruusunen
K.Ojala

P.Kettunen
J.Kivistö

Haku arkistosta

Sanomanetti
1999 alkaen

"Ystävä puhdistaa tukkaa lumesta, joka jostakin päähän putkahti".
"Ystävä puhdistaa tukkaa lumesta, joka jostakin päähän putkahti".
Kiva: Pertti Manninen linkin ikkunasta Laukaan linja-autiasemalla koululaisten odottaessa kyytiään pohjoiseen. Tiistai 2000-02-10 klo 15:12. Kuvasarja.

Keskiviikko 2009-02-11. Muut.

Myönteistä huomiota Suomelle.
Lea Launokari.
Lukijoilta. Kansan Uutiset. Tiistai 2009-02-10.

Myönteistä huomiota Suomelle.

Kun Martti Ahtisaarelle kerrottiin, että häntä kunnioitettaisiin vuoden 2008 Nobelin palkinnolla, totesi hän ulkomaisen lehdistön mukaan muun muassa, että tämä tuo myönteistä huomiota Suomelle ja kertoo siitä, mikä on tärkeätä suomalaisille. Ajatellen Suomen viime vuosikymmenien hampaatonta turvallisuuspolitiikka myönteiselle huomiolle onkin tarvetta. Kysymys on vain, mistä voisimme saada tällaisen myönteisen huomion.

Suomessa ei kyseenalaisteta Lissabonin sopimusta, jolla sidotaan EU:n sotilaalliset kehykset. Se tarkoittaa loppua Suomen puolueettomuudelle. Yhteinen turvallisuus- ja puolustuspolitiikka johtaa yhteiseen puolustukseen, kun Eurooppa-neuvosto yksimielisesti niin päättää.

Sopimuksessa määrätään myös, että ”jäsenvaltiot sitoutuvat asteittain parantamaan sotilaallisia voimavarojaan”. On täysin ainutlaatuista, että tällainen vaatimus on perustuslaissa.

Vaikka kansalaiset suhtautuvat kielteisesti Nato-jäsenyyteen, meidän poliitikkomme ovat hitaasti mutta varmasti vieneet Suomen sinne. Hiljainen hivuttaminen on tosiasia. Vain kumileimasin puuttuu.

Suomessa on pelottavan hiljaista kasvavasta ydinaseiden uhasta huolimatta. Ei yksikään johtava poliitikko tai muu korkeassa asemassa oleva henkilö ole viime aikoina vaatinut ydinaseriisuntaa, vaikka Suomi oli neljän ensimmäisen maan joukossa, kun neljä maata allekirjoitti sopimuksen vuonna 1968.

Suomessa eivät johtavat poliitikot tai muut tunnetut henkilöt ole ottaneet esille atomivoiman ja ydinaseiden leviämisen suhdetta. Tästä on keskusteltu voimakkaasti ulkomaisessa lehdistössä. Sitä vastoin Suomen ympäristöministeri Paula Lehtomäki tarjoaa samassa hengessä Ranskan presidentin Sarkozyn kanssa Arabiemiraateille atomivoiman yhteistyötä.

Washington Postin (12.5.08) mukaan vähintään 40 maata on ilmaissut YK:lle kiinnostuksensa ydinvoimaan. Näiden mukana Arabiemiraatit, Egypti, Saudi-Arabia, Indonesia ja Brasilia, jotka kaikki uskovat, että heillä olisi oikeus rakentaa oma rikastuslaitoksensa varmistaakseen reaktorin polttoaineentarjonnan tulevaisuuden atomivoimilleen. Rikastuslaitoksia voidaan yhtä hyvin käyttää uraanin rikastamiseen ydinaseisiin.

Huolimatta useiden rauhanjärjestöjen pyynnöstä Suomessa ei Pormestarit rauhan puolesta (Mayors for Peace) –verkosto ole saanut kannatusta. Verkostolla on tällä hetkellä 2 636 jäsenkaupunkia 134 maassa.

Joulukuussa 2008 verkosto sai 99 uutta jäsentä. Euroopassa verkostolla on 1646 jäsentä. Viisi kärkimaata ovat Belgia, jossa on 332 jäsenkaupunkia, Saksassa 313, Italiassa 297, Espanjassa 163 ja Ranskassa 97.

Pohjoismaista Norja on ensimmäisellä sijalla, siellä on 84 jäsentä, Tanskassa 13, Ruotsissa 5. Suomessa toistaiseksi vain kaksi kaupunkia on verkoston jäseniä: Maarianhamina ja Varkaus.

Jos Martti Ahtisaari haluaa kiillottaa Suomen tahraantunutta kuvaa rauhanrakentajana, olisi hyvä myös Suomessa käynnistää keskustelu ydinaseriisunnasta ja Naton ja EU:n asemasta maailmanlaajuisina sotilaallisina toimijoina, kun ne varmistavat energiavarmuuden ja muiden raaka-aineiden toimittamisen Yhdysvalloille ja Eurooppaan.

Lea Launokari
Naiset Rauhan puolesta
Kirkkonummi

Kuvateksti: Suomi sai rutkasti huomiota Martti Ahtisaaren Nobelin myötä.

Myönteistä huomiota Suomelle. Lea Launokari. Lukijoilta. Kansan Uutiset. Tiistai 2009-02-10.


Lue myös!

Natoon! Pääkirjoitus.
Lue!

"... Ahtisaaren rauhanpalkinnosta, että se oli sodan palkinto." Lue!

Toivomuksia joulupukille.
Keijo Korhonen. Lue!

"FÖRBJUD ATOMVAPNEN"



Året var 1957. Kuva

Suomi harkitsee nyt "vahvasti" ydinaseita. Lue!

HBL:n Björn Månsson ainoa (?), joka mainitsi ydinaseet Läs!


Natoon!
Lue!

Rauhanpalkintokaan ei rauhoittanut: Martti Ahtisaari haluaa yhä ydinaseita Suomeen. Lue!



Ydinaseeton vyöhyke on tehtävä taas ajankohtaiseksi.

HBL:ssä (3.11) selostettiin tarkasti muun muassa Naton, Ruotsin ja Suomen välistä syvennettyä yhteistyötä. Suomen Puolustusministeri on äskettäin eräässä puheessaan sanonut, että Suomella on vain kaksi vaihtoehtoa: nostaa puolustusmäärärahoja tai liittyä Natoon.

Eräs kysymys, joka ei vielä ole vaikuttanut suomalaiseen keskusteluun, on se, että Nato on sotilasliitto, joka rakentuu soveltuvin osin Euroopassa oleviin ydinaseisiin. On pidätetty oikeus käyttää ydinaseita ensin, vaikka ei olisikaan jouduttu sellaisten aseiden käytön kohteeksi. Tämä oikeus on nimeltään "first use". Tämä oikeus kohdistuu myös sellaisiin maihin, joilla itsellään ei ole ydinaseita.

Mielestämme tällainen ydinasedoktriini on kansainvälisen oikeuden vastainen. Sellaiseksi sen tulkitsi Haagin kansainvälinen tuomioistuin 1996-07-08 neuvoa-antavassa lausunnossaan. Lausuma voidaan mielestämme tulkita myös niin, että Naton jäsenvaltioiden tulee aktiivisesti vaikuttaa organisaation ydinasepuolustukseen liittyvien kysymysten selvittelyssä.

Tilanteessa, jossa riski ydinaseiden leviämiseen maailmassa lisääntyy, muun muassa sen johdosta, että ydinasemahdit ovat haluttomia täyttämään vuoden 1968 ydinaseiden leviämistä koskevan sopimuksen VI artiklaa, jonka mukaan ydinaseita pitäisi vähentää ts. ryhtyä ydinaseiden riisuntaan, on erittäin tärkeää, että liittoutumattomat maat Euroopassa - Ruotsi, Suomi, Itävalta ja Irlanti, näillä perusteilla pidättyvät Naton jäsenyydestä niin kauan kuin organisaatio rakentaa puolustuksensa ydinaseille. Jäsenyys sisältää mukana olon vastuun Naton ydinaseisiin. Tässä yhteydessä emme käsittele kysymystä muunlaisesta yhteistyöstä Naton kanssa.

Kuvaan kuuluu, että ei ole mitään poliittista enemmistöä Ruotsin jäsenyydelle. Aikaisemman sosialidemokraattisen hallituksen ulkopoliittisessa selvityksessä 2006-02-15 sanotaan myös, että Ruotsin sotilaallinen liittoutumattomuus ja näin ollen ulkopuolelle jääminen sellaisesta puolustusyhteistyöstä, johon ydinaseet kuuluvat, vahvistaa Ruotsin asemaa massatuhoaseita vastaan. Jaamme tämän käsityksen. Ennen vaaleja järjesti Ruotsalaiset lääkärit ydinaseita vastaan kyselyn. Centerpartiet sanoo vastauksessaan, että Naton ydinasedoktriini on yksi painavimmista syistä, jonka takia Ruotsin ei tule liittyä Natoon.

Mielipiteet Euroopassa ovat uudelleen alkaneet herätä ydinasekysymyksessä. Tämä koskee muun muassa amerikkalaisia ydinaseita Euroopassa, mutta myös kysymystä siitä. varustaako Englanti uudelleen Trident- sukellusveneet ydinaseilla vai romuttaako se ne.

Sen tähden Euroopan liittoutumattomille maille on vahvoja syitä sanoa Natolle ei, koska se rakentaa puolustuksensa epäilyttävään ydinasedoktriiniin.

Sen sijaan tulee tehdä ydinasekysymykseen uusia aloitteita, joiden lähtökohtana ovat Euroopan unionin massatuhoaseita koskeva päätöslauselma 2005-11-17 ja Blix-komission raportti "Weapons of terror".

Tämä oli linjassa myös sen kanssa, että kysymys ydinaseettomista vyöhykkeistä Euroopassa otettaisiin uudestaan esille. Ruotsin valtiopäivillä on tänä syksynä jätetty aloite ydinaseettoman vyöhykkeen perustamiseksi Eurooppaan.

Mielestämme on nyt hyvä syy sekä Ruotsille ja Suomelle jollakin sopivalla tavalla tehdä vyöhykeajatus uudelleen ajankohtaiseksi.

Stig Gustafsson. Puheenjohtaja. Curt Riberdahl. Varapuheenjohtaja. Ruotsalaiset juristit ydinaseita Vastaan. Ruotsi.

Ydinaseeton vyöhyke on nyt taas tehtävä ajankohtaiseksi. (Käännös: Pertti Manninen, korjaus 2008-10-12).

HBL Hufvudstadsbladet. Debatt. Nato. Aktualisera en kärnvapenfri zon igen. Stig Gustafsson. Curt Riberdahl. Tisdag 21 november 2006.
http://www.sanomanetti.fi/
2006/11/21/ etusivu.html#ydinaseeton

Keskiviikko 2009-02-11.

Kulkijan kuvia maaseutupitäjässä eilen.

Koira haluaa toiseen suuntaan.



Koira haluaa toiseen suuntaan.

Koira ikkunassa ihmettelee miksi hän ei päässyt mukaan isännän tai emännän asialle.



Koira ikkunassa ihmettelee miksi hän ei päässyt mukaan isännän tai emännän asialle.

Ravintola Malibu-Midia, Café Laukaa, Laukaa-Konnevesi-lehti ja suljettu pub sekä nelipyöräpariskunta kauniina talvisena päivänä.



Ravintola Malibu-Midia, Café Laukaa, Laukaa-Konnevesi-lehti ja suljettu pub sekä nelipyöräpariskunta kauniina talvisena päivänä.

Pikku pätkä lumetonta latua ei haittaa terhakkaa koulusta kotiin palaavaa koululaista.

Pikku pätkä lumetonta latua ei haittaa terhakkaa koulusta kotiin palaavaa koululaista.

Lumessa luistaa paremmin. Kuvat kirjaston lehtisalin ikkunasta.



Lumessa luistaa paremmin. Kuvat kirjaston lehtisalin ikkunasta.

Viimeinen sekunti ennen tukan lumettumista koululaisten seistessä pysäkillä kyytiä odottamassa.

Viimeinen sekunti ennen tukan lumettumista koululaisten seistessä pysäkillä kyytiä odottamassa.

Ystävä puhdistaa tukkaa lumesta, joka jostakin päähän putkahti.



Ystävä puhdistaa tukkaa lumesta, joka jostakin päähän putkahti.

Kuva: Pertti Manninen linkin ikkunasta Laukaan linja-autiasemalla koululaisten odottaessa kyytiään pohjoiseen.


Kuvat: Pertti Manninen- Keski-Suomi. Laukaa. Keskusta. Tiistai 2009-02-10 klo 11:49 - 15:12.




Myönteistä huomiota Suomelle. Lea Launokari. Lukijoilta. Kansan Uutiset. Tiistai 2009-02-10.


www.mailma.fi tulossa!

www.vuosi.fi tulossa!

www.viikko.fi tulossa!

www.sanat.fi tulossa!

Keskiviikko 2009-02-11.

"Suomessa on pelottavan hiljaista kasvavasta ydinaseiden uhasta huolimatta. Ei yksikään johtava poliitikko tai muu korkeassa asemassa oleva henkilö ole viime aikoina vaatinut ydinaseriisuntaa ..." Lea Launokari

"Sopimuksessa määrätään myös, että ”jäsenvaltiot sitoutuvat asteittain parantamaan sotilaallisia voimavarojaan”."
Lea Launokari

"Suomessa eivät johtavat poliitikot tai muut tunnetut henkilöt ole ottaneet esille atomivoiman ja ydinaseiden leviämisen suhdetta. Tästä on keskusteltu voimakkaasti ulkomaisessa lehdistössä."
Lea Launokari

"Jos Martti Ahtisaari haluaa kiillottaa Suomen tahraantunutta kuvaa rauhanrakentajana, olisi hyvä myös Suomessa käynnistää keskustelu ydinaseriisunnasta ja Naton ja EU:n asemasta maailmanlaajuisina sotilaallisina toimijoina, kun ne varmistavat energiavarmuuden ja muiden raaka-aineiden toimittamisen Yhdysvalloille ja Eurooppaan."
Lea Launokari


Kriget mot barnen. "Nu skall statsterrorism bedrivas mot de allra mest sårbara". John Pilger. Aftonbladet 2006. Kuva & sana

EXTRA. Kaikki Nettisanomien Gaza-kirjoitukset 2009.
Osa 2

Linkkejä Guardianin kirjoituksiin sodan alkamisesta lähtien Lue!



Kihlakunnan-
voudin Nettisanomien sivujen sulkemista koskeva päätös Lue!


Ilmoitukset

Arkisto

Opeta lapsi uimaan!

Sananvapaus kauppatavarana

"Elokuvalipulla kohtuuton hinta"


Sanomanetti. Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: Sanomanetti @hotmail.com



Midnight Sun Restaurant Patong - Kata

phuket.fi



Puhdistus- ja logistiikkapalvelut. Luotettavaa ja ammattitaitoista palvelua jo vuodesta 1994
arsedel.fi


 



Moe työvoimatoimistossa. Matti Reijonen.

ONKO TÄLLÄ HETKELLÄ IT-ALA ENÄÄ KASVUSSA?
NO TÄLLÄ HETKELLÄ SILLÄKIN PUOLELLA MENEE VÄHÄN HEIKOMMIN.

ENTÄS SE PALJON PUHUTTU YT-ALA? SIELLÄ TAITAA PYYHKIÄ NYT HYVIN. KASVUNÄKYMÄT YT-ALALLA TAITAVAT OLLA RAJATTOMAT. SIELLÄ KAIVATAAN VARMAAN RAUTAISIA YT-ALAN AMMATTILAISIA?
...TUOTA... ÖÖ...
 

Torstai 2003-10-02 sanomanetti.fi

&
2003.
Elisa aloitti maanantaina 03.11.2003 YT-neuvottelut 900 sadan työntekijän kanssa.


Torstai 2003-10-02 sanomanetti.fi


2008 mm. Nokia Siemens karsii Suomesta 750 työpaikkaa. Yt-neuvottelut alkavat 24. marraskuuta.

"Tänään ilmoitetut sopeuttamissuunnitelmat ovat vaikeita, mutta välttämättömiä toimia saavuttaaksemme säästötavoitteet ja varmistaaksemme, että olemme pitkällä aikavälillä kilpailukykyinen yritys, joka voi investoida tulevaisuuteen, sanoo Nokia Siemens Networksin operatiivinen johtaja Mika Vehviläinen tiedotteessa."

Tiistai 2008-11-11 taloussanomat.fi


2000. Lue myös! Esimakua tulevasta? Jäähyväiset Nokialle vai Nokian jäähyväiset? Nokia lähtee 1. Tapaus Äänekoski.


Torstai 2000-08-10 sanomanetti.fi


Puolustuksen puheenvuoro.
"Tytäryhtiö- eli TY-taloutta ei pidä sekoittaa YT- eli yhteistyöneuvottelutalouteen, joka on toinen suomalaisen elinkeinoelämän valtatrendeistä. Nykyään ei ole työnantajaakaan kohtaan tahdikasta sanoa olevan lomautettu tai saaneensa potkut. Huomaavaisempaa on kertoa olevansa YT-alalla." Ilta-Sanomat. 06.11.2003. Bisquit. SEPPO AHTI.

Torstai 2003-10-02  sanomanetti.fi

2009
Yli 10 000 sai yt-lapun
Lomautus- ja irtisanomisuutiset kiihtyivät hurjaan tahtiin tänään maanantaina, kun yritykset ilmoittivat isoista henkilöstön vähennystarpeista. Maanantaina yt-lappu iskettiin yli 10 000 suomalaisen kouraan. Jo viime viikolla yritykset kertoivat yli 6 000 hengen vähennystarpeista.
...
Lisää Aiheesta
Uutinen Stora Enso neuvottelee tuhansien lomautuksista (19.01. 09:34)
Uutinen SRV irtisanomassa 130 toimihenkilöä (19.01. 09:31)
Uutinen Metso vähentää yli tuhat työpaikkaa (19.01. 11:35)
Uutinen Sanoma News vähentää 100–200 työntekijää (19.01. 12:17)
Uutinen Ruukki Engineering irtisanoo 38 (19.01. 12:56)
Uutinen Konsultti: Johtajat syyllisiä metsäalan katastrofiin (20.1. 07:26)
Uutinen Lomautukset pistävät yritykset sekaisin (20.1. 06:01)
Lue myös Suomea uhkaa massiivinen työvoiman leikkuu
Taloussanomat Ari Kapanen 19.1.2009 14:26


2009
Nokia sulkee Jyväskylän yksikön kokonaan, 320 saa lähteä, jotta omistajien voitot eivät kutistuisi. Ilmoitus tänään keskiviikkona 2009-02-11.


2009
Nokia sulkee Jyväskylässä, lomauttaa Salossa 2500

Matkapuhelinvalmistaja Nokia suunnittelee Jyväskylän toimipisteen sulkemista tämän vuoden loppuun mennessä. Jyväskylässä työskentelee noin 320 nokialaista lähinnä tutkimus- ja kehitystehtävissä.
Nokia aikoo keskittää matkaviestinkehityksen Tampereelle, Ouluun, Saloon ja pääkaupunkiseudulle.
Lisäksi Nokia suunnittelee lomautuksia Salon matkaviestintuotantoon. Nokia aikoo toteuttaa lomautukset vaiheittain niin, että Salon tuotannon noin 2 500 työntekijästä 20–30 prosenttia on kerrallaan lomautettuna. Lomautukset koskevat kaikkia henkilöstöryhmiä. Salon tehtaan toiminta kuitenkin jatkuu keskeytyksettä.
Tarkoitus on keskittää tuotteistaminen isompiin yksiköihin, joissa on myös muuta teknologiakehitystä.
Suunniteltu tuotekehitystoiminnan lopettaminen Jyväskylässä on erittäin valitettava, mutta väistämätön toimenpide – meidän on sopeutettava tuotteistamisresurssimme tarpeen mukaisiksi, jotta voimme jatkossakin säilyttää kilpailukykymme, pahoittelee Nokian Devices-yksikön tutkimus- ja tuotekehitysjohtaja Peter Röpke. ...
Taloussanomat-STT 11.2.2009 10:56

Jyväskylässä petyttiin Nokian arvoihin Taloussanomat 11.2.2009 14:17

"Nokian lähtö on vakava isku" Taloussanomat 11.2.2009 17:48



Eripainos. 
Torstai 2000-08-10 sanomanetti.fi


Esimakua tulevasta? Jäähyväiset Nokialle vai Nokian jäähyväiset?
Nokia lähtee 1. Tapaus Äänekoski.


Sisä-Suomen lehti lauantaina 1. heinäkuuta 2000


Esimakua tulevasta? Jäähyväiset Nokialle vai Nokian jäähyväiset?
Nokia lähtee 1. Tapaus Äänekoski.


Jyväskylän kaupunginjohtaja Pekka Kettunen oli siirtohankkeen takana (2000) ja Nordea rakensi toimitilat järven päälle! Sanomanetti julkaisi Sisä-Suomen lehden monisivuisen aineiston torstaina 2000-08-10. Lue!
http://www.sanomanetti.fi/2000/08/10/etusivu.htm






Keskiviikko 2009-02-11.

Kulkijan kuvia maaseutupitäjässä eilen.

Koira haluaa toiseen suuntaan.



Koira haluaa toiseen suuntaan.

Koira ikkunassa ihmettelee miksi hän ei päässyt mukaan isännän tai emännän asialle.



Koira ikkunassa ihmettelee miksi hän ei päässyt mukaan isännän tai emännän asialle.

Ravintola Malibu-Midia, Café Laukaa, Laukaa-Konnevesi-lehti ja suljettu pub sekä nelipyöräpariskunta kauniina talvisena päivänä.



Ravintola Malibu-Midia, Café Laukaa, Laukaa-Konnevesi-lehti ja suljettu pub sekä nelipyöräpariskunta kauniina talvisena päivänä.

Pikku pätkä lumetonta latua ei haittaa terhakkaa koulusta kotiin palaavaa koululaista.

Pikku pätkä lumetonta latua ei haittaa terhakkaa koulusta kotiin palaavaa koululaista.

Lumessa luistaa paremmin. Kuvat kirjaston lehtisalin ikkunasta.



Lumessa luistaa paremmin. Kuvat kirjaston lehtisalin ikkunasta.

Viimeinen sekunti ennen tukan lumettumista koululaisten seistessä pysäkillä kyytiä odottamassa.

Viimeinen sekunti ennen tukan lumettumista koululaisten seistessä pysäkillä kyytiä odottamassa.

Ystävä puhdistaa tukkaa lumesta, joka jostakin päähän putkahti.



Ystävä puhdistaa tukkaa lumesta, joka jostakin päähän putkahti.

Kuva: Pertti Manninen linkin ikkunasta Laukaan linja-autiasemalla koululaisten odottaessa kyytiään pohjoiseen.


Kuvat: Pertti Manninen. Keski-Suomi. Laukaa. Keskusta. Tiistai 2009-02-10 klo 11:49 - 15:12.


Myönteistä huomiota Suomelle. Lea Launokari. Lukijoilta. Kansan Uutiset. Tiistai 2009-02-10.



Myönteistä huomiota Suomelle. Lea Launokari. Lukijoilta. Kansan Uutiset. Tiistai 2009-02-10.





edellinen  seuraava
Sanomisen ja julkaisemisen  vapautta vuodesta 1999.
Uusin lehti
- Linkistö - Ilmoitukset
... tiistaina tikut vuoltiin ...
Tiistai 2009-02-10
(N:o 936)

SUSAN KURONEN: PÄÄMINISTERIN MORSIAN

Nidottu, 168 s. (ISBN 978-952-99593-4-1). Ilmestynyt 19.2.2007, ovh 24,90 €.

Tavallinen yksinhuoltaja kohtaa internetin treffipalstalla maan pääministerin, joka on eroamassa vaimostaan. Pääministerikin rentoutuu ja rakastuu. Hellyyttä täynnä olevat tapaamiset yritetään pitää salassa siinä onnistumatta. Mutta yksinhuoltaja ei osaa kohdata julkisuutta. Vaikeuksista ja kohulehtien armottomasta uutisjahdista huolimatta suhde kestää ja kukoistaa yhdeksän kuukautta. Susan Kurosen omakohtainen tilitys sukeltaa suoraan tapahtumien pyörteisiin, joista ei puutu koomisiakaan piirteitä. Työmyyrä kohtaa luonnonlapsen, kaksi erilaista maailmaa toisensa. Pari kokee rakastetun löytämisen ja uusperheen haasteet vielä muita suomalaisia rankemmin, median pörrätessä ympärillä. Selviääkö samalla, kuinka jäyhän suomalaismiehen pitäisi kohdella kumppaniaan?


Lapsilisän arvo romahtanut. 105. Yle teksti-tv 2009-02-10. 15:18.


Ruususelle sakkotuomio kohukirjasta. 106. Yle teksti-tv 2009-02-10. 15:16.

Vanhanen sai haluamansa päätöksen. 107. Yle teksti-tv 2009-02-10. 15:16.

Etukeno aikoo valittaa tuomiosta. 108. Yle teksti-tv 2009-02-10. 15:16.

105 105 YLE TEKSTI-TV 10.02. 15:26:43 KOTIMAA YLE TIISTAI

Lapsilisän arvo romahtanut

Lapsiperheiden ostovoima on jäänyt jatkuvasti jälkeen lapsettomiin kansalaisiin verrattuna, kertoo Aamulehti.

Esimerkiksi lapsilisien taso kuluttajahintoihin verrattuna on neljäsosan alhaisempi 89-luvun puoliväliin nähden.

Pelkästään lapsilisissä kaksilapsinen perhe menettää näin laskien 50 euroa joka kuukausi.

Ansioihin verrattuna lapsilisät ovat jääneet jälkeen 40 prosenttia ja lasten kotihoidon tuki 66 prosenttia vuosina 1993-2006.


106 106 YLE TEKSTI-TV 10.02. 15:25:14 KOTIMAA YLE TIISTAI

Ruususelle sakkotuomio kohukirjasta

Susan Ruususelle ja kustantaja Kari Ojalalle on annettu Helsingin hovioikeudessa sakkotuomio pääministeri Vanhasen yksityisyyden loukkaamisesta.

Pääministerin morsian –kirjan kirjoittanut Ruusunen sai hovioikeudessa 20 päiväsakkoa ja kustantaja Jari Ojala 60 päiväsakkoa.

Lisäksi Ojalan on maksettava Vanhaselle 1000 euron korvaus kirjan aiheuttamasta henkisestä kärsimyksestä.

Aiemmin käräjäoikeus oli hylännyt syytteet lautamiesäänin vastoin virkatuomarin kantaa.

107 107 YLE TEKSTI-TV 10.02. 15:25:23 KOTIMAA YLE TIISTAI

Vanhanen sai haluamansa päätöksen

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) ei halua tarkemmin kommentoida tuomiota ennen kuin se on lainvoimainen.

Hän kuitenkin totesi, että päätös oli sellainen mitä hän lähti hakemaan.

Vanhanen kommentoi hovioikeuden päätöstä tuoreeltaan varovaisesti toimittajille eduskunnassa.

Pääministeri muistutti, että kyse ei ole hänen maineensa palauttamisesta vaan poliitikkojen yksityisyyden suojaa koskevasta periaatteesta.

Valitusaika hovioikeuden päätökselle on 60 päivää.

108 108 YLE TEKSTI-TV 10.02. 15:26:25 KOTIMAA YLE TIISTAI

Etukeno aikoo valittaa tuomioista

Susan Ruususen paljastuskirjan kustantaja Etukeno Oy pettyi oikeuden ratkaisuun Ruususen ja kustantamon johtajan Kari Ojalan sakkotuomioista.

Etukeno aikoo viedä kiistan vielä Korkeimpaan oikeuteen, jos sen varat siihen riittävät.

Ojalan mukaan heille ei suotu ”edes reilua oikeudenkäyntiä”.

- Suomi näyttää muulle Euroopalle surullista suuntaa kaventamalla sanan- ja julkaisuvapautta ja ahdistamalla omaelämäkerrallisten teosten kirjoittajia ja kustannusalaa, harmittelee Ojala tiedotteessa.

Kari Ojala

10.2.2009
HOVIOIKEUDEN PÄÄTÖS RUUSUS-KIRJASTA

Etukeno Oy:n osalta käräjäoikeuden vapauttava päätös näyttää pysyneen, vaikka oikeudenkäyntikulujen korvausta onkin muutettu. Kari Ojalan ja Susan Ruususen langettavia tuomiota pidämme käsittämättöminä. Suomi näyttää muulle Euroopalle surullista suuntaa kaventamalla sanan- ja julkaisuvapautta ja ahdistamalla omaelämänkerrallisten teosten kirjoittajia ja kirjankustannusalaa.

Istuva pääministeri voi vaikuttaa oikeusprosessien pelisääntöihin suoraan ja oman asiansa käsittelyyn sekä tutkinnassa että oikeudessa välillisesti. Hovioikeudessa emme saaneet edes puolustautua asianmukaisesti. Tämän jälkeen ketä tahansa voidaan rangaista mistä tahansa, jos vallanpitäjä väittää loukkaantuneensa - vaikkei edes suostuisi kunnolla yksilöimään, mikä häntä loukkasi ja miten.

Perehdymme päätökseen tarkemmin, mutta näillä tiedoin yhtiömme pyrkii saamaan oikeutta Korkeimmasta oikeudesta, jos varat riittävät.

Etukenon johtaja Kari Ojala:
"Hallitseva pääministeri valtakoneistoineen on pienelle kustannusyritykselle ylivoimainen vastustaja. Pääministerin ilmoitus ("loukkaannuin, koin halveksuntaa, kaupassakin tuijottivat") riittää poistamaan sanan- ja julkaisuvapauden - vaikka väitetyt loukkaukset olisivat tavalliselle ihmiselle vain olankohautuksen arvoisia, ja kustantaja olisi osoittanut julkaisemassaan kirjassa erityistä huolellisuutta niin, että käräjäoikeus luonnehtii teosta "herttaiseksi".

Suoraa näyttöä pääministerin virka-aseman väärinkäytöstä Vanhasen yksityiselämää koskevassa oikeusjutussa meillä ei ole. Välitön vaikuttaminen asian kulkuun ei välttämättä ole ollut edes tarpeellista. Virkakoneisto ei uskalla toimia ylintä päättäjäänsä vastaan, vaan on mieliksi tai lykkää pallon toisille. Tulokset puhuvat puolestaan.

Jos Matti Meikäläinen väittäisi loukkaantuneensa toisen henkilön muistelmakirjasta, jossa hänet esitetään rakastuneena ja uuniperunoihin mieltyneenä, poliisi tuskin ottaisi kannetta tutkittavaksi vaan pikemmin naureskelisi aiheelle kahvihuoneessa - etenkin jos loukkaaviksi väitetyt kirjan kohdat olisivat tasoa "Matilla on kaksi kissaa ja koira". Tutkinta ei ainakaan johtaisi syyteharkintaan, eikä syyttäjä silloinkaan löytäisi syytteelle aihetta. Kun kantaja on vallanpitäjä, itsekin yksityiselämänsä julkisuudelle avannut, kaikki tämä hoituukin pika-aikataululla!

Käräjäoikeus sentään hylkäsi syytteet, lautamiesten äänin. Tämän jälkeen lautamiesjärjestelmää on Vanhasen johtaman hallituksen esityksestä muutettu niin, ettei tämänkaltaisissa jutuissa enää käytetä lautamiehiä. Enää ei lautamiesjärki tuo vallanpitäjille epämieluisia tuomioita.

Hovioikeudessa meille ei annettu asianmukaista oikeutta puolustautua. Oikeus hylkäsi vaatimuksemme suullisesta pääkäsittelystä ja käsitteli asian kirjallisesti. Menettelyn kohtuuttomuutta ja oikeusturvaa vaarantavaa luonnetta on arvioinut oikeustieteen professori Jyrki Virolainen tuoreessa blogissaan (linkki).

Halusimme suullisen käsittelyn, jotta olisimme voineet selvittää pääministeri Vanhaselta, oliko hän aidosti loukkaantunut ao. kirjasta, vai oliko kyseessä vain pelko huolella rakennetun, yksityiselämää ainesosana käyttävän poliittisen kulissin rakoilusta. Kaipasimme myös lisäselvitystä hänen ristiriitaisiin kertomuksiinsa naisystävään tutustumisen tavasta, kirjassa esitetyn tapahtumankulun todenperäisyydestä sekä häntä hänen väittämänsä mukaan loukkaavista kirjan kohdista. Käräjäoikeuden käsittelyssä hän väisti kaikki nämä kysymykset. Vastaukset kertoisivat osaltaan Vanhasen rehellisyydestä, uskottavuudesta ja moraalista, joilla on mitä suurimmassa määrin yhteiskunnallista merkitystä.".

Tarkempia juridisia kommentteja aiheesta antaa asianajaja Antti Karanko (Asianajotoimisto Borenius & Kemppinen Oy, puh. 09 6153 3556 tai 040 839 6615).

http://www.etukeno.fi/ (Tiistaina 2009-02-10)


Jyrki Virolainen: Hovioikeus päätti salata pääministeri Vanhasen oikeudenkäynnin - onko kyseessä vasta "alustava" kanta? - torstai, tammikuu 15, 2009 - "Where there is no publicity, there is no justice" (Jeremy Bentham, 1748-1832) http://jyrkivirolainen.blogspot.com/2009/01/hovioikeus-ptti-salata-pministeri.html (Tiistaina 2009-02-10)


Matti Vanhasen päiväkirja

Ei merkintää hovioikeuden päätöspäivälle: Tiistai 2009-02-10.
Viimeinen merkintä: Sunnuntai 2009-02-08.
http://www.keskusta.fi/Suomeksi/Matti.iw3 (Tiistaina 2009-02-10 klo 22:05)

Tutkintapyynnön julkistamispäivänä ei mitään tutkintapyynnöstä:
Maanantai 19.3.2007
Lämmin kiitos!!!! Saimme toisen kerran kultamitalin. Aika oli vähän huonompi kuin neljä vuotta sitten, mutta mitalin väri toistamiseen kultainen. Tästä on hyvä jatkaa. Järjestän kiitoskahvit viikon päästä maanantaina 26.3. kello 18.00-20.00 Nurmijärvellä Lepsämän nuorisoseuran talolla. Sitä ennen olen huonosti tavoitettavissa - meillä on mm. kahden päivän huippukokous Berliinissä sitä ennen. Palaan vaalituloksen arviointiin ja jatkoaskeliin aika pian tällä samalla kanavalla.
http://www.keskusta.fi/Suomeksi/Matti/Paivakirja.iw3?fe1a0015-0b9d-4a6a-8125-68e317f51f3bpage=5

http://www.keskusta.fi/Suomeksi/Matti/Paivakirja.iw3?showlocation=fe1a0015-0b9d-4a6a-8125-68e317f51f3b&newsID=752df0e6-7299-40ff-a19f-bb4555740904

Aikaisempi syytteen nostamista koskeva päiväkirjamerkintä:

Perjantai 5.10.2007
Syyttäjä teki yksityisyyttäni koskevassa asiassa päätöksen nostaa syyte.
http://www.keskusta.fi/Suomeksi/Matti/Paivakirja.iw3?fe1a0015-0b9d-4a6a-8125-68e317f51f3bpage=5

Perjantai 5.10.2007
Syyttäjä teki yksityisyyttäni koskevassa asiassa päätöksen nostaa syyte.

Tein keväällä tutkintapyynnön poliisille Etukenon kustantamasta kirjasta. Syyttäjä ilmoitti äsken nostavansa syytteen. Asia siirtyy nyt tuomioistuimen ratkaistavaksi. Tätä kautta saamme ainakin yhden linjauksen siitä, missä kulkee yksityisyyden raja.

Tiedotusvälineiden kiinnostus yksityisyyttäni kohtaan tuntuu jatkuvan ja jatkuvan. Tällä viikolla lehdet ovat yrittäneet selvittää olemmeko myymässä Lepsämässä olevaa asuntoa. Helpotan nyt kaikkien toimitusten työtä ja kerron, että allekirjoitimme toimeksiantosopimuksen kiinteistövälittäjän kanssa. Samalla hyväksyimme sellaisinaan hänen ehtonsa ja esittämän hintapyynnön. Tämä kaikki tulisi julkiseksi ilmoitteluvaiheessa ja viimeistään sitten jos kiinteistökauppa toteutuisi. Kauppaa koskevat asiathan ovat julkisia, mutta ei yksityishenkilöllä eikä edes ministerillä sinällään ole mitään velvollisuutta kertoa tällaisista henkilökohtaiseen elämään liittyvistä kysymyksistä. Lehdistön kiinnostus on luonteeltaan tirkistelyä. Merja arvuuttelikin, että kauankohan kestää ennen kuin toimitukset ovat liikkeellä siitä kun aloimme kertoa hankkeesta ulospäin. Veikkasin itse muutamaa viikkoa - aika supistui muutamaan tuntiin:)

Jos kauppa syntyy niin sitten edessä on jollain aikataululla uuden talon rakennuttaminen Lepsämään. Innostava haaste.

http://www.keskusta.fi/Suomeksi/Matti/Paivakirja.iw3?showlocation=fe1a0015-0b9d-4a6a-8125-68e317f51f3b&newsID=de9f9171-531a-410c-8481-6aa038a1615d

Aikaisempi käräjäoikeuden päätöstä koskeva päuväkirjamerkintä:

Keskiviikko 5.3.2008
Helsingin Karäjäoikeus teki tänään päätöksensä yksityisyyden suojaa koskevassa jutussa. Oikeus äänesti. Ammattituomari ja yksi lautamiehistä kannattivat tuomiota mutta kaksi lautamiestä esitti syytteiden hylkäämistä. Tasapelissä 2-2 heidän lievempi kantansa tuli käräjäoikeuden kannaksi. Ilmoitin päätöksen ja tuomarin eriävän mielipiteen luettuani valittavani päätöksestä hovioikeuteen.
http://www.keskusta.fi/Suomeksi/Matti/Paivakirja.iw3?fe1a0015-0b9d-4a6a-8125-68e317f51f3bpage=4


Keskiviikko 5.3.2008
Helsingin Karäjäoikeus teki tänään päätöksensä yksityisyyden suojaa koskevassa jutussa. Oikeus äänesti. Ammattituomari ja yksi lautamiehistä kannattivat tuomiota mutta kaksi lautamiestä esitti syytteiden hylkäämistä. Tasapelissä 2-2 heidän lievempi kantansa tuli käräjäoikeuden kannaksi. Ilmoitin päätöksen ja tuomarin eriävän mielipiteen luettuani valittavani päätöksestä hovioikeuteen.

Mikäli käräjäoikeuden päätös jää voimaan ja koska kyseisessä kirjassa käsiteltiin kaikkia yksityisyyden osa-alueita ovat seuraukset yksityisyyden suojan kannalta suuret. Varsinkin lautamiesten perustelut päätöksensä pohjaksi saattavat aiheuttaa yksityisyyden suojan kannalta "suuren aukon".

Voittaneiden lautamiesten ydinperustelu on se, että "kanssakäymisen yhteydessä toisen ihmisen yksityiselämästä saatu tieto sellaisenaan on osa tiedon saajan omaa yksityiselämää".

Ammattituomari toteaa tästä eriävässä mielipiteessään seuraavasti: "Jos hyväksyttäisiin sellainen kanta, että normaalin kanssakäymisen yhteydessä toisen ihmisen yksityiselämästä saatu tieto sellaisenaan olisi osa tiedon saajan omaa yksityiselämää ja sitä kautta rajoituksetta levitettävissä, perustuslain yksityiselämän suojan turvaava säännös menettäisi suurelta osin merkityksensä." Olen tästä tuomarin kanssa samaa mieltä. Enkä usko, että lautamiesten tämä tulkinta rajoittuisi jotenkin ainoastaan pääministerin kanssa kanssakäyntiä harrastaviin.

Käräjäoikeus - eli kaksi lautamiestä - ottaa mm. tässä tulkinnan, johon pitää saada korkeamman oikeusasteen kanta.

Ammattituomari ja kaksi lautamiestä ovat kirjallisissa kannoissaan kaikesta olennaisesta eri mieltä toistensa kanssa.

http://www.keskusta.fi/Suomeksi/Matti/Paivakirja.iw3?showlocation=fe1a0015-0b9d-4a6a-8125-68e317f51f3b&newsID=2720aa45-89ca-4a5f-b75b-b75d25a82e03


"Kaikki Ruususesta ja Vanhasesta". Lue!







edellinen 
seuraava

Sanomisen ja julkaisemisen 
vapautta
vuodesta 1999.
Uusin lehti

Vanhoja autoja Keski-Suomessa. Kuvia ja juttu tulossa!

... sunnuntaina suu pyyhittiin.
Sunnuntai 2009-02-08 (N:o 935)
Etusivu.
"Vaarilla on Kempsu, se oma Kempsu on. Vaarilla on Kempsu, oma Kempsu on. Ai ai vaaria, kaikilla ei ole Kempsua, mutta meidän vaarilla oma Kempsu on."

Linkistö

Ilmoitukset


"Vaarilla on Kempsu, se oma Kempsu on."
Lauantaina 2009-02-07 oli Keski-Suomessa Mobiilikerhon järjestämä vanhojen autojen joukkotapaaminen ja ajo, joka päättyi Laukaaseen. Peurungan parkkipaikalle. Kuvia on varmaankin sata ja tekstiäkin syntyi. mutta niin vain kävi, että mini-Asus petti ja teksti katosi, tosin kyllä ravintolassa illalla. Nyt vain lyhyesti. Vaari sai pojaltaan Norjasta Naton huutokaupasta ostetun GMC:n Oulun kautta. Tasan kaksi vuotta meni kunnostuksessa, kaikki osat hiekkapuhallettin, jopa kymmenen maalikerrosta taisi olla. Tämä on Kempsu ja Multian Kempsu oli sitten 72 cm jatkettu Gaz, niinkuin aulassa kuulin juteltuani toisen mobilistin kanssa. Kempsu on Keuruulta ja 50 vanhan auton, mukana lähes kaikki itä-autot, omistaja oli sitten Pylkönmäeltä, jos oikein muistan muistiinpanojeni kadottua ja nimienkin siinä rytäkässä häivyttyä. Terveisiä kummallekin ja myös Volvo-kuorma-auton kunnostajalle, jonka kanssa myös pari sanaa vaihdoin. Kuvat Pertti Manninen. Lisää kuvia tulossa kevään kuluessa, flunssan häivyttyä. Tulossa!
"Vaarilla on Kempsu, se oma Kempsu on." Kuvia ja juttu tulossa! 



Myllypuron leipäjono, Helsinki joulukuu 2008. Yle1 MOT Köyhät jonoon. Kuva & Selostus

Maanantaina makkarat tehtiin.
Maanantai 2009-02-02 (N:o 934) Etusivu.
Suomi – Oikeusvaltio? - Suomi – Oikeusvaltio – Lex Nokia. - Laman varjolla. Pääkirjoitukset. Lue! - Kuvia Suomessa. Katso! Nokia kiistää ja Vanhanen ei ole kuullut. Lue!

Linkistö

Ilmoitukset

J. Virkkunen
M. Ahtisaari
Rita Tainio
Jorma Panula
Tuija Brax
Jouni Backman



Året var 1957.

"FÖRBJUD ATOMVAPNEN" Kuva Suomi harkitsee nyt "vahvasti" ydinaseita. Lue! HBL:n Björn Månsson ainoa (?), joka mainitsi ydinaseet Läs! Natoon! Lue! Rauhanpalkintokaan ei rauhoittanut: Martti Ahtisaari haluaa yhä ydinaseita Suomeen. Lue! Ydinaseeton vyöhyke on tehtävä taas ajankohtaiseksi. Lue!

Kriget mot barnen. "Nu skall statsterrorism bedrivas mot de allra mest sårbara". John Pilger. Aftonbladet 2006. Kuva & sana EXTRA. Kaikki Nettisanomien Gaza-kirjoitukset 2009. Osa 2 Linkkejä Guardianin kirjoituksiin sodan alkamisesta lähtien Lue!

ONKO TÄLLÄ HETKELLÄ IT-ALA ENÄÄ KASVUSSA? Sarjakuva.


Nettisanomien arkistosta 2007:
http://www.sanomanetti.fi/2007/06/28/etusivu.htm

Kuva. Sipoo-Sibbo. Vanhanen tyrmäsi Liljeströmin 8-4. Ottelusta jätetään protesti ja lopullinen tulos ratkeaa protestin tultua käsitellyksi. "Matti Vanhanen, statsminister, c. Christel Liljeström, orförande kommunstyrelsen i Sibbo". "I juridiska frågor sker det ofta sä här." FST5:n kuvista torstaina 2007-06-28 ja Bildin kuvasta maanantaina 2007-06-25. Kuvat yhdisteli hätäisesti Pertti Manninen. Katso myös! Box-Kracher Sylvester.
Läs!
Wadenström Blog http:// 360.yahoo.com/ wadenstrom


Nettisanomien arkistosta 2008:
http://www.sanomanetti.fi/2008/06/06/etusivu.htm#vaitepaatos
N:o 798. Lauantai
2008-05-10



"Väitepäätös". 05.05.2008.


"Väitepäätös". 05.05.2008.

Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut!

 "Väitepäätös"

 

KESKI-SUOMEN ULOSOTTOVIRASTO
PL 52, Vapaudenkatu 54
40101 JYVÄSKYLÄ
Puhelin 010 362 6740, Telekopio 010 362 6771
Sähköposti keski-suomi.uo@oikeus.fi

 

PÄÄTÖS 59/08
05.05.2008 2645/616/08P

Pertti Juhani Manninen

VÄITEPÄÄTÖS

Asianosaiset

Vastaaja
Pertti Juhani Manninen

Hakija
xxxxx xxxxxxx

Ulosottoasiat
0744418533

Selostus asiasta

Jyväskylän kihlakunnan ulosottovirastossa on tehty päätös 30.05.2007. 1873/6160/07P, minkä mukaan hakija oikeutetaan poistattamaan tietyt loukkaavat verkkoviestit nettisanomat.com-internetsivustolta ja että ulosottomies antaa tarvittaessa virka-apua lopputuloksen saavuttamiseksi. Vastaaja on valittanut päätöksestä, mutta valitukset on hylätty Jyväskylän käräjäoikeuden päätöksellä 25.10.2007, U 07/4664 ja Vaasan hovioikeuden päätöksellä 02.04.2008, U 07/1416, missä jälkimmäisessä päätöksessä myös täytäntöönpanon keskeytys todetaan rauenneeksi. Asian eri yhteyksissä vastaaja on esittänyt väitteen, että hän on jo itse poistanut ko. verkkoviestit.
Ulosottomies on viran puolesta ottanut asian ratkaistavaksi alkuperäisen päätöksen itseoikaisupyyntönä.

Kuuleminen

Ulosottomies on kirjeellä 04.04 varannut molemmille asianosaisille tilaisuuden lausuman antamiseen 25.04.2008 mennessä erityisesti siitä, onko verkkoviestit jo poistettu vai ei. Molemmat asianosaiset ovat antaneet lasuman. Mannisen mukaan verkkoviestit on poistettu ja xxxxsxx mukaan niitä ei ole poistettu.

PÄÄTÖS

Väite hylätään, itseoikaisua ei suoriteta ja täytäntöönpanoa jatketaan.

Perustelut

Ulosottovirastossa on tarkasteltu nettisanomat.com-sivustoa. Siellä on runsaasti sellaista materiaalia, jossa jutussa on ollut kyse eli viittauksia asianajaja xxxxx xxxxxxen, hänen yritykseensä ja häntä koskevaan asiaan, esimerkkinä viittauksia tekaistuihin laskuihin. Ulosottomiehellä ei ole mahdollisuuksia selvittää. onko Manninen poistanut ylläpitämiltään sivuilta mahdollisesti jotain tekstiä, mutta sillä ei ole lopputuloksen kannalta merkitystä. Internetsivujen sisältö tältä osin on asiayhteydessään ja kirjoitustavassaan sellaista kuin kunnianloukkausrikoksen teonkuvauksessa ilmaistaan ja ne tulee Vaasan hovioikeuden lainvoimaisen tuomion 23.04.2007, R 06/794 mukaisesti poistaa.

PÄÄTÖS 2645/6160/08P 1

Lainkohdat

Ulosottokaari 3 luku 28 § ja 10 luku 4 ½

Jarmo Kivistö
Jarmo Kivistö
kihlakunnanvouti
Puhelin 010 362 6798, 050 300 3927

Lähettämispäivä

Annettu postin kuljetettavaksi 05/ 06.05.2008

PÄÄTÖS 2645/6160/08P 2

 
Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut!

Nettisanomat ja sen vastaava päätoimittaja Pertti Manninen on kahteen kertaan lähettänyt selvityksen asiasta Keski-Suomen ulosottovirastolle. Selvitys:

"From: Sanomanetti@hotmail.com
To: jyvaskyla.uo@om.fi
Subject: Verkkoviestien jakelun keskeyttäminen ja viestien poisto nettisanomat.com-sivustolla
Date: Thu, 8 Nov 2007 11:21:45 +0000
...
Jyväskylän ulosottovirastolle
Asia: Verkkoviestien jakelun keskeyttäminen ja viestien poisto nettisanomat.com-sivustolla.
Asiaa on hoitanut virastossa kihlakunnanvouti Jarmo Kivistö.
Vaasan hovioikeuden tuomion Nro 565. antamispäivä 23.4.2007, diaarinro R 06/794, mukaisesti olen keskeyttänyt verkkoviestien jakelun kunnianloukkausrikoksen tekoajalta 1.7.2004 - 8.10.2005 tuomiossa määrätyllä tavalla: olen poistanut nettisanomat.com-sivustolta kaikki sellaiset verkkoviestit, joissa mainitaan xxxxsxx tai hänen yrityksensä nimi ja joissa on viittauksia xxxxxxen.
Jokaisella ko ajanjakson sivulla on sivun alussa merkintä poistamisesta.
Helsinki 08.11.2007
Pertti Manninen"

Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut!

Kihlakunnansyyttäjä nosti syytteen kunnianloukkauksesta. Syytteessä rikoksentekoajaksi syyttäjä määritteli rikoksen alkaneeksi siitä päivästä, jonka kirjoituksen asianomistaja asianajaja xxxxx xxxxxxx esitti todisteeksi kunnianloukkauksesta, 01.07.2004. Lisäksi oikeus totesi rikoksen jatkuvan niin kauan kuin kirjoitus on saatavilla ja määräsi sen poistettavaksi. Vain tätä kirjoitusta ja sen jälkeisiä kirjoituksia oikeudessa käsiteltiin ja ne siis määrättiin poistettaviksi. Siinä oikeudenkäynnissä allekirjoittanut tuomittiin kunnianloukkausrikoksesta. Nyt kuitenkin kihlakunnanvouti Jarmo Kivistö omavaltaisesti ja mielivaltaisesti laajentaa tulkintaansa aikaisempiin kirjoituksiin ja myöhempiin kirjoituksiin. Mikäli niissä on jotain loukkaavaa, ne pitää käsitellä erikseen tuomioistuimessa, jos syytettä vaaditaan nostettavaksi ja jos syyte nostetaan. Niiden kirjoitusten poistaminen on täyttä mielivaltaa, jonka lainopillisen koulutuksen saanut kihlakunnanvouti hyvin ymmärtää. Hän siis aikoo aivan tietoisesti syyllistyä valtansa suomaan mielivaltaan.

Kokonaan toinen juttu on se, että hän on esteellinen poistamaan ylipäätään mitään sivuja tässä asiassa, koska poistaessaan hän onnistuu poistamaan samalla häntä itseään koskevan arvostelun ja selostuksen siitä, kuinka hän Vaasan hovioikeuden lainvoimaisen päätöksen mukaan oli toiminut virheellisesti eräässä pakkohuutokaupassa. Hänen esteellisyytensä on vielä lopullisesti käsittelemättä ja se käsitellään Korkeimmassa oikeudessa, jos se myöntää valitusluvan.

Poistaessani kaiken xxxxx xxxxxxa koskevan aineiston rikoksentekoajalta, ajoin kaikki Nettisanomien kyseiset sivut tekstieditorilla poistaen ilmaisut "xxxxx xxxxxxx, "asianajaja xxxxx xxxxxxx" ja "asianajotoimisto xxxxx xxxxxxx Ky" eri variaatioin. Lisäksi poistin kaikki oikeuden määräämät kirjoitukset manuaalisesti. Jotta voisin osoittaa tehneeni näin, liitin jokaisen ko. ajanjakson sivulle merkinnän poistamisesta tai poistamattajättämisestä, jos sivulla ei ollut viittauksia asianajaan tai hänen toimistoonsa tai häntä koskevaan asiaan. Merkintä:

"JYVÄSKYLÄN KÄRÄJÄOIKEUS
Rikosasia
TUOMIO 06/815
Annettu kansliassa
2.5.2006
Asiano:
R 05/2307
Syyttäjän rangaistusvaatimus
1. KUNNIANLOUKKAUS (6160/R/001799/05) Rikoslaki 24 luku 9 §
1.7.2004-8.10.2005 LAUKAA
Manninen on esittänyt asianomistaja xxxxx xxxxxxxxa ja tämän asianajotoimistosta valheellisen ja (POISTETTU 05.03.2016 G) tiedon väittämällä internetissä pitämällään nettisanomat sivustolla (www.nettisanomat.com), että xxxxxxx on asianajajana toimistonsa puitteissa laatinut häntä koskevia (2poistettu 09.12.2015). Hän on sivustoillaan julkaissut oikeudenkäyntiaineistoa, joka sinällään on ollut sisällöltään oikeaa, mutta Manninen on antanut lukijoiden ymmärtää, että oikeudenkäynnissä olisi ollut kysymys jostakin laittomasta. Teko on siten huomioonottaen xxxxsxx ammatti asianajajana ollut omiaan aiheuttamaan asianomistajalle vahinkoa sekä häneen kohdistuvaa halveksuntaa.
http://www.sanomanetti.fi/2007/05/26/20060502kunnianloukkauskaraja1tuomio.htm

VAASAN HOVIOIKEUS
TUOMIO
Nro 565
Antamispäivä 23.4.2007
Diaarinro R 06/794 Verkkoviestin jakelun keskeyttäminen
Sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä annetun lain 18 §:n mukaan tuomioistuin voi virallisen syyttäjän, tutkinnanjohtajan tai asianomistajan hakemuksesta määrätä julkaisijan tai ohjelmatoiminnan harjoittajan taikka lähettimen. palvelimen tai muun sellaisen laitteen ylläpitäjän keskeyttämään julkaistun verkkoviestin jakelun, jos viestin sisällön perusteella on ilmeistä, että sen pitäminen yleisön saatavilla on säädetty rangaistavaksi. Lähtökohtana mainittua lainkohtaa sovellettaessa on saman lain 1 §:n 2 momentti, jonka mukaan viestintään ei saa puuttua enempää kuin on välttämätöntä ottaen huomioon sananvapauden merkitys kansanvaltaisessa oikeusvaltiossa.
Mannisen ylläpitämällä nettisanomat.com -internetsivustolla on materiaalia, joka kohdistuu xxxxsxx elinkeinotoimintaan ja on sisällöltään xxxxsxx kunniaa loukkaavaa. xxxxxxa koskevien verkkoviestien pitäminen yleisön saatavilla on edellä mainitun lainkohdan tarkoittamalla tavalla rangaistavaksi säädetty teko ja rikos jatkuu edelleen niin kauan, kuin internetsivustolla oleva xxxxxxa koskeva materiaali on verkkoviestinä yleisön saatavilla.
Edellä mainitut seikat huomioon ottaen Mannisen on poistettava nettisanomat.com-sivustolta kaikki sellaiset verkkoviestit, joissa mainitaan xxxxsxx tai hänen yrityksensä nimi ja joissa on viittauksia xxxxxxen. Näin ollen tämän asiaa koskevan tuomion julkaiseminen mainitussa verkkojulkaisussa ei ole tarpeellista.
http://www.sanomanetti.fi/2007/05/26/20070423kunnianloukkaushovituomio1tuomio.htm

Tältä sivulta on poistettu kaikki Vaasan hovioikeuden 23.4.2007 tuomiossa Nro 565 poistettaviksi määräämät verkkoviestit. Alkuperäinen sivu, jossa poistokohdat ovat näkyvissä, on arkistoitu osoitteeseen
http://www.12.fi/2004/07/01/etusivu.htm"

Sanomanetti. Pertti Manninen, vastaava päätoimittaja. Lauantai 2008-05-10.

Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut!

Lue myös! 
Asianajaja voitti kunnianloukkausjuttunsa. Lakisanomat Keskiviikko 2007-10-24




Suomi harkitsee nyt "vahvasti" ydinaseita. - Näkökulma. Ehdot ydinaseille selkiintyivät. Isonna! Helkingin Sanomat lauantaina 2009-01-24. HS24.fi
Suomi harkitsee nyt "vahvasti" ydinaseita. Helkingin Sanomat lauantaina 2009-01-24. HS24.fi. Kuva: Pertti Manninen. Isonna! 
Suomi harkitsee nyt ”vahvasti” ydinaseita

Ulkoministeri Stubb: Selonteko ”vahvasti” ydinaseiden puolella

Mikko Mieluinen
Helkingin Sanomat

Suomella on ”jatkossakin vahvoja perusteita harkita” ydinaseita. Näin linjaa hallituksen turvallisuus- ja puolustuspoliittinen selonteko 2009.
Yli sadan sivun selonteon haetuin lainaus oli perjantaina kohta, jossa hallitus määrittelee Suomen suhteen ydinaseisiin.
Pääministeri Matti Vanhasen (kesk) mukaan selonteon laatijat muuttivat ydinase-linjauksen sanamuotoa, ”ettei se jatkuvasti pysyisi samana”. Selonteko ei anna perusteita uudelle kannalle vaalikaudella.

Ulkoministeri Alexander Stubbin (kok) mukaan uudessa selonteossa on ”vahvoja argumentteja” ydinaseiden puolesta.
”On todellakin olemassa vahvoja perusteita harkita ydinaseita”, Stubb sanoi.

”Perusteluissa on myös, miksi ydinaseita ei pidä harkita”, selontekoa tekemässä ollut hallituskumppani, työministeri Tarja Cronberg (vihr) napautti takaisin.


Turvallisuus- ja puolustuspoliittinen selonteko 2004:

Suomi seuraa jatkuvasti ydinaseiden muutoksen suuntaa ja kehitystä sekä ydinaseiden kansainvälistä merkitystä. Ydinaseiden hankinta säilyy Suomen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan mahdollisuutena jatkossakin.

Turvallisuus- ja puolustuspoliittinen selonteko 2009:

On olemassa jatkossakin vahvoja perusteita harkita ydinaseiden hankkimista. Laaja poliittinen yhteisymmärrys on välttämätöntä ja kansalaismielipiteen huomioiminen tärkeää mahdollisessa ydinaseiden hankkimispäätöksessä.

Näin ydinaseita koskeva teksti eroaa edellisestä selonteosta.


SELONTEOSSA SANOTTUA

”Ydinaseilla on turvallisuutta ja vakautta ylläpitävä ja edistävä vaikutus. Samalla kun kriisinhallintatehtävät ovat korostuneet, kollektiivinen puolustus on säilynyt ydinaseiden ydintehtävänä.”


Näkökulma

Sysi Musta
sysi.musta @hs24.fi
Kirjoittaja on Helkingin Sanomien ulko- ja turvallisuuspolitiikan toimittaja

Ehdot ydinaseille selkiintyivät

Muutospaineiden vuoksi tämä saattaa olla myös viimeinen kerta kun Suomen ydinase-kantaa sorvataan tällä tavalla. Osuus ei ole selonteon huonoimpia. Se heijastaa Suomessa käytyä aiempaa yksilöidympää keskustelua ydinaseista ja lopuksi ennen kaikkea viitoittaa tietä tästä eteenpäin.

”Laaja poliittinen yhteisymmärrys on välttämätön ja kansalaismielipiteen huomioiminen tärkeää”, sanotaan ydinaseiden hankkimisen edellytyksistä. Kun ydinaseita ei hankita tällä vaalikaudella, tarkoittaa se aikaisintaan seuraavan hallituksen yksimielisyyttä Tarja Halosen 2012 valittavan seuraajan kanssa.

Siihen on vielä aikaa, mutta mielipidekyselyissä seuraavaksi presidentiksi on vahvoilla jokunen ydinaseisiin paljon myönteisemmin suhtautuva ehdokas. Ydinaseiden hankkimisen kannattajia on syytetty siitä, että he tukevat presidentin valtaoikeuksien karsimista, koska Halonen vastustaa ydinaseita, Ydinaseiden hankkimisen vastustajia on epäilty valtaoikeuksien puolustajiksi vastaavin perustein.

Kun kyse on aikaisintaan seuraavan presidentin valtaoikeuksista, niin pitäisikö ydinaseiden hankkimisen kannattajien vaatia niiden säilyttämistä ja vastustajien leikkaamista? Tai sitten pitäisi hankkia paremmat perusteet.



HS24.fi

Päivän kysymys:
Pitääkö Suomen hankkia ydinaseita?

hs24.fi

Suomi harkitsee nyt "vahvasti" ydinaseita. Helkingin Sanomat lauantaina 2009-01-24. HS24.fi. Kuva: Pertti Manninen. Isonna!
 

 

http://www.sanomanetti.fi/2007/01/09/aretvar1957.html


2007
TAMM 09 
 etusivulle!

Året var 1957. Dokumentär av Jonas Fohlin, Olle Häger och Kjell Tunegård. SVT2.
Kuvia sunnuntaina 2007-01-07.  Klo  21.15- 21.35. Kuvat. Pertti Manninen
Kuvia sunnuntaina 2007-01-07. Året var 1957. Dokumentär av Jonas Fohlin, Olle Häger och Kjell Tunegård. SVT2. "Förbjud atomvapnen", Uimarannalla ja Professori elokuvasta Mansikkapaikka .Igmar Bergman 1957. Ohjelmassa näytettiin myös Laika-koira, ensimmäinen elävä olento avaruudessa. Vuosi oli 1957. Klo  21.15- 21.35. Kuvat. Pertti Manninen


http://www.sanomanetti.fi/2007/01/09/aretvar1957.html

Sanomanetti tammikuun 15. päivän tienoilla:
SUURI PRESIDENTTINUMERO! UUSIMMAT GALLUPIT TORSTAINA 13.1.2000 KOLME PÄIVÄÄ ENNEN VAALEJA! 2000 - Tasavallan presidentti Tarja Halosen uudenvuodenpuhe 1.1.2001 2001 - Astrid Lindgren 1907-2002 Muistikuva Astrid Lindgrenista ja Ronjasta. 2002 - Helsingin Sanomat ei kertonut Lipposen Bush-nuolaisusta Washingtonissa ainakaan kaikissa painoksissaan. Netistä löytyi: 2003 - Helsingin Sanomat. Mielipide. Jyrki Virolainen, lainkäytön professori. Irak-syytteen julkistaminen arveluttavaa. 2004 - "Pieni polku metsän halki vie" Jussi Kylätasku 1941-2005. & Halu olla hyvä ja hyödyksi. Ulkopoliittisen instituutin johtajan Tapani Vaahtorannan mielestä olisi suotavaa, että puoleen vuoteen ei saisi käyttää sanaa Nato. 2005 - Presidentinvaalit 2006. Mitä tapahtui viimeisten galluppien jälkeen? 2006 - Filosofi Pertti Lindfors 80 vuotta. & Poliisi Bush pommittaa jälleen. Somalian pommitukset. 2007 - Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen: "Pitää haluta olla oikeudenmukainen". & Pääkirjoitus. Mietteitä oikeudenmukaisuudesta. 2008 - 4-tietä ohjataan väärään suuntaan Keski-Suomessa. & Rakentaako Suomi lisäydinvoimaa saksalaisille, muuttuuko suomi ydinjätteiden hautausmaaksi? 2009 -

 


Suomi harkitsee nyt "vahvasti" ydinaseita. Helkingin Sanomat lauantaina 2009-01-24. HS24.fi. Kuva: Pertti Manninen. Isonna! 
Suomi harkitsee nyt ”vahvasti” ydinaseita

Ulkoministeri Stubb: Selonteko ”vahvasti” ydinaseiden puolella

Mikko Mieluinen
Helkingin Sanomat

Suomella on ”jatkossakin vahvoja perusteita harkita” ydinaseita. Näin linjaa hallituksen turvallisuus- ja puolustuspoliittinen selonteko 2009.
Yli sadan sivun selonteon haetuin lainaus oli perjantaina kohta, jossa hallitus määrittelee Suomen suhteen ydinaseisiin.
Pääministeri Matti Vanhasen (kesk) mukaan selonteon laatijat muuttivat ydinase-linjauksen sanamuotoa, ”ettei se jatkuvasti pysyisi samana”. Selonteko ei anna perusteita uudelle kannalle vaalikaudella.

Ulkoministeri Alexander Stubbin (kok) mukaan uudessa selonteossa on ”vahvoja argumentteja” ydinaseiden puolesta.
”On todellakin olemassa vahvoja perusteita harkita ydinaseita”, Stubb sanoi.

”Perusteluissa on myös, miksi ydinaseita ei pidä harkita”, selontekoa tekemässä ollut hallituskumppani, työministeri Tarja Cronberg (vihr) napautti takaisin.


Turvallisuus- ja puolustuspoliittinen selonteko 2004:

Suomi seuraa jatkuvasti ydinaseiden muutoksen suuntaa ja kehitystä sekä ydinaseiden kansainvälistä merkitystä. Ydinaseiden hankinta säilyy Suomen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan mahdollisuutena jatkossakin.

Turvallisuus- ja puolustuspoliittinen selonteko 2009:

On olemassa jatkossakin vahvoja perusteita harkita ydinaseiden hankkimista. Laaja poliittinen yhteisymmärrys on välttämätöntä ja kansalaismielipiteen huomioiminen tärkeää mahdollisessa ydinaseiden hankkimispäätöksessä.

Näin ydinaseita koskeva teksti eroaa edellisestä selonteosta.


SELONTEOSSA SANOTTUA

”Ydinaseilla on turvallisuutta ja vakautta ylläpitävä ja edistävä vaikutus. Samalla kun kriisinhallintatehtävät ovat korostuneet, kollektiivinen puolustus on säilynyt ydinaseiden ydintehtävänä.”


Näkökulma

Sysi Musta
sysi.musta @hs24.fi
Kirjoittaja on Helkingin Sanomien ulko- ja turvallisuuspolitiikan toimittaja

Ehdot ydinaseille selkiintyivät

Muutospaineiden vuoksi tämä saattaa olla myös viimeinen kerta kun Suomen ydinase-kantaa sorvataan tällä tavalla. Osuus ei ole selonteon huonoimpia. Se heijastaa Suomessa käytyä aiempaa yksilöidympää keskustelua ydinaseista ja lopuksi ennen kaikkea viitoittaa tietä tästä eteenpäin.

”Laaja poliittinen yhteisymmärrys on välttämätön ja kansalaismielipiteen huomioiminen tärkeää”, sanotaan ydinaseiden hankkimisen edellytyksistä. Kun ydinaseita ei hankita tällä vaalikaudella, tarkoittaa se aikaisintaan seuraavan hallituksen yksimielisyyttä Tarja Halosen 2012 valittavan seuraajan kanssa.

Siihen on vielä aikaa, mutta mielipidekyselyissä seuraavaksi presidentiksi on vahvoilla jokunen ydinaseisiin paljon myönteisemmin suhtautuva ehdokas. Ydinaseiden hankkimisen kannattajia on syytetty siitä, että he tukevat presidentin valtaoikeuksien karsimista, koska Halonen vastustaa ydinaseita, Ydinaseiden hankkimisen vastustajia on epäilty valtaoikeuksien puolustajiksi vastaavin perustein.

Kun kyse on aikaisintaan seuraavan presidentin valtaoikeuksista, niin pitäisikö ydinaseiden hankkimisen kannattajien vaatia niiden säilyttämistä ja vastustajien leikkaamista? Tai sitten pitäisi hankkia paremmat perusteet.



HS24.fi

Päivän kysymys:
Pitääkö Suomen hankkia ydinaseita?

hs24.fi

Suomi harkitsee nyt "vahvasti" ydinaseita. Helkingin Sanomat lauantaina 2009-01-24. HS24.fi. Kuva: Pertti Manninen. Isonna!
 

 

Tiistai 2009-01-24. Pääkirjoitus-blogi.

...

Lehdistökään ei selviä kunnialla, olen kerännyt kymmenkunnan lehden artikkeleita ja pääkirjoituksia. Vain ja ainoastaan yhdessä puhuttiin ydinaseista. Tätäkään en löytänyt netistä vaan paperilehdestä.

Hufvudstadsbladetin, HBL:n, 2. pääkirjoitus, kirjoittajanaan Björn Månsson, käsitteli asiaa lauantaina 2008-01-24. Lehden sain käsiini eilen tänne periferiaan. Kirjoitus päättyi seuraavasti:

...

Inte med ett ord nämns att Finland som Natoland kunde tänkas bli ett militärobjekt – i värsta fall för kärnvapen – eller tvingas ta emot kärnvapen på sitt område.

Det finns även framledes starka skäl för Finland också för att stanna utanför Nato.

BJÖRN MÅNSSON.” Natooptionen kräver en katekes. HBL 2009-01-24. Läs!


...
Tiistaina 2009-01-27 klo 19:36. Pertti Manninen. Sanomanetti. Pääkirjoitus-blogi. Lue!


”En annan dragkamp blev det kring frågan om nackdelar med ett medlemskap alls skulle nämnas i texten, vid sidan av de ”starka skälen” som noga räknas upp.

Dragkampen slutade i att en enda reservation gjordes: man bör ”bedöma” effekten på Finlands förvarssystem av att Natoländerna omorienterat sig från värnplikt till yrkesarméer. Och den reservationen förses i sin tur med reservationen att Finland nog även som Natomedlem självt skulle besluta om sina försvarsprinciper.

På samma sätt avfärdas ”de politiska förväntningarna” på att Finland skulle delta i Natos eller enskilda Natoländers (läs: USA:s) militära operationer med att Finland självständigt skulle fatta besluten.

Förvisso, men som vi har sett kan påtryckningen inom Nato ibland bli stor.

Inte med ett ord nämns att Finland som Natoland kunde tänkas bli ett militärobjekt – i värsta fall för kärnvapen – eller tvingas ta emot kärnvapen på sitt område.

Det finns även framledes starka skäl for Finland också for att stanna utanför Nato.
BJÖRN MÅNSSON.” Natooptionen kräver en katekes. HBL 2009-01-24.



Children of Gaza: stories of those who died and the trauma for those who survived Rory McCarthy reports from Gaza City on the individual stories of some victims and the physical and psychological toll on an estimated 350,000 youngsters guardian.co.uk, Friday 23 January 2009 17.34 GMT Child victims in Gaza (10 pictures) guardian.co.uk ITV and Channel 4 to air Gaza appeal as pressure mounts on BBC Agreement reached between majority of commercial networks to show appeal as protesters picket BBC Nicholas Watt and agencies guardian.co.uk, Saturday 24 January 2009 17.13 GMT Hamas fights to rebuild Gaza in new battle for hearts and minds Islamists say only they can lead the reconstruction, but the west is reluctant to give them aid, reports Peter Beaumont in Gaza Peter Beaumont The Observer, Sunday 25 January 2009 Hamas offers $52m handouts to help hardest-hit Gazans • Israelis destroyed or damaged 21,000 buildings • Food factories among those hit during invasion Rory McCarthy in Gaza The Guardian, Monday 26 January 2009 Gaza aid appeal video Watch the Gaza aid appeal by the Disasters Emergency Committee to be broadcast by ITV, Channel 4 and Five but rejected by the BBC and Sky guardian.co.uk, Monday 26 January 2009



Sanomanetti torstaina 2009-01-22. Kriget mot barnen. John Pilger. Aftonbladet. Kuva päivä tai pari ilmestymisen jälkeen tiistaina 2006-06-20 klo 07:44 Jyväskylässä juuri ennen junan lähtöä Helsinkiin. Pertti Manninen. Ei aiemmin julkaistu.

Sanomanetti torstaina 2009-01-22. Kriget mot barnen. John Pilger. Aftonbladet. Kuva päivä tai pari ilmestymisen jälkeen tiistaina 2006-06-20 klo 07:44 Jyväskylässä juuri ennen junan lähtöä Helsinkiin. Pertti Manninen. Ei aiemmin julkaistu.
Kriget mot barnen. John Pilger om statsterrorismen - och dess offer.
"Nu skall statsterrorism bedrivas mot de allra mest sårbara".
Aftonbladet c. 2006-06-19.
http://www.aftonbladet.se/kultur/huvudartikel/article387048.ab


Sanomanetti torstaina 2009-01-22.
Kriget mot barnen. John Pilger om statsterrorismen - och dess offer.
"Nu skall statsterrorism bedrivas mot de allra mest sårbara".
Aftonbladet 2006.

Foto: Palestinska barn i byn Anata som förstörts av israelerna. Aftonbladet c. 2006-06-19.

Kriget mot barnen. John Pilger om statsterrorismen - och dess offer.

Arthur Miller skrev:
"Få av oss kan utan vidare ge upp vår tro på att samhället på ett eller annat sätt år förnuftigt inrättat. Tanken, att staten har blivit vansinnig och straffar oskyldiga människor är outhärdlig. Därför måste vi inom oss förneka alla bevis för den saken."

Millers sanning framskymtade i televisionen den 9 juni [2006] när israeliska krigsfartyg besköt familjer som hade picknick pä en strand i Gaza, och dödade sju människor, inklusive tre barn och tre generationer. Samtidigt har USA och Israel kommit överens om att svälta ut palestinierna. Offren kommer till största delen att vara barn.

Detta godkändes den 23 maj [2006] av det amerikanska representanthuset, som med röstsiffrorna 361 mot 37 beslutade att stoppa biständet till frivilligorganisationer som upprätthåller en livsviktig hjälpförbindelse till det ockuperade Palestina. Israel håller inne palestinska inkomster och skatteintäkter motsvarande 60 miljoner dollar per månad.

Den här sortens kollektiv bestraffning, som beskrivs som ett brott mot mänskligheten i Genèvekonventionen, påminner om nazisternas järnring runt gettot i Warszawa och den amerikanska ekonomiska belägringen av Irak på 1990-talet.

Förövarna har möjligen blivit vansinniga, som Miller skrev, men de tycks förstå sitt eget barbari och öppet demonstrera sin cynism. "Idén är att sätta palestinierna på en bantningskur", skämtade Dov Weisglass, en rådgivare till den israeliske premiärministern, Ehud Olmert.
...

Kriget mot barnen. John Pilger om statsterrorismen - och dess offer.
"Nu skall statsterrorism bedrivas mot de allra mest sårbara".
Aftonbladet c. 2006-06-19.
http://www.aftonbladet.se/kultur/huvudartikel/article387048.ab

Läs också!

Sanningenom Gaza: Våldet trappas upp
Kriget är inte ett krig. Ockupationen är olaglig. Målet är att förgöra Palestina.
John Pilger. Aftonbladet 2007-05-28.
http://www.aftonbladet.se/kultur/huvudartikel/article495159.ab

Våldet trappas upp
Sedan John Pilger skrev sin artikel uppges två israeler ha dödats av palestinska raketer, den senaste i går morse. Istaels premiärminister Ehud Olmert sa i går att attackerna mot Hamas ska intensifieras: "Det kommer inte att finnas några begränsningar. Ingen är immun." Aftonbladet.se 2007-05-28.
http://www.aftonbladet.se/kultur/huvudartikel/article495159.ab

Sanomanetti torstaina 2009-01-22.



Children of Gaza: stories of those who died and the trauma for those who survived Rory McCarthy reports from Gaza City on the individual stories of some victims and the physical and psychological toll on an estimated 350,000 youngsters guardian.co.uk, Friday 23 January 2009 17.34 GMT Child victims in Gaza (10 pictures) guardian.co.uk ITV and Channel 4 to air Gaza appeal as pressure mounts on BBC Agreement reached between majority of commercial networks to show appeal as protesters picket BBC Nicholas Watt and agencies guardian.co.uk, Saturday 24 January 2009 17.13 GMT Hamas fights to rebuild Gaza in new battle for hearts and minds Islamists say only they can lead the reconstruction, but the west is reluctant to give them aid, reports Peter Beaumont in Gaza Peter Beaumont The Observer, Sunday 25 January 2009 Hamas offers $52m handouts to help hardest-hit Gazans • Israelis destroyed or damaged 21,000 buildings • Food factories among those hit during invasion Rory McCarthy in Gaza The Guardian, Monday 26 January 2009 Gaza aid appeal video Watch the Gaza aid appeal by the Disasters Emergency Committee to be broadcast by ITV, Channel 4 and Five but rejected by the BBC and Sky guardian.co.uk, Monday 26 January 2009


 

 



Lauantai 2009-01-24.

Kuvia Suomessa. Tänään. Matkalla pohjoiseen.


Katedraali.



Katedraali.



HS: Suomi harkitsee nyt "vahvasti" Natoa.



HS: Suomi harkitsee nyt "vahvasti" Natoa.

HS: Israelia epäillään sotarikoksista Gazassa.



HS: Israelia epäillään sotarikoksista Gazassa.

Kuvat lauantaina 2009-01-24 klo 11:48 -12:40. Keski-Suomi. Laukaa. Keskusta ja 3 km pohjoiseen. Pertti Manninen.
Lehtikuvat klo 16:05 ja 16:22.

Kuvia Suomessa. Tänään. Matkalla pohjoiseen.


Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja on Janne Virkkunen.

Vastaamaton päätoimittaja on raukkamainen alaisiaan kohtaan. Lue!


www.mailma.fi tulossa!

www.vuosi.fi tulossa!

www.viikko.fi tulossa!

www.sanat.fi tulossa!


Lauantai 2009-01-24. Pääkirjoitus-blogi.

Alexander Stubb - Matti Vanhanen - Tarja Cronberg - Sinikka Mertala - Harri Jaskari

Pääkirjoitus. Natoon!

”Emme ole avanneet ovea, emme ole sulkeneet ovea! Ulkoministeri Alexander Stubb Ylen tv-uutisissa lauantaina 2009-01-24 klo 17:02. Ja asia oli Guantánamon vankileirin sulkemisesta johtuva vankien sijoittaminen EU-maihin.

Nato ja ydinaseet ovat sitten lähempänä,

Hallituksen mielestä asiassa on hyvät puolensa ja liittymistä kannattaa harkita.

Pääministeri Matti Vanhanen se sitten on varsinainen ajattelun valopilkku, hänen mielestään uusi sanamuoto on valittu siksi, että vanhaa haluttiin muutettavan, ettei aina olisi samaa. Nämä siis muistista, mutta kaivan lehden, HS:n esille ja otan tähän tarkan sitaatin, luotan HS:n kirjoittajaan. Jos hyvin käy löydän myös toisenkin sitaatin, Keskisuomalaisesta.

Siis:
HS:n pääuutissivulla otsikon alaosassa:
”Selonteon mukaan ”vahvoja perusteita” harkita Nato-jäsenyyttä”.

Sen alapuolella toimittaja Kari Huhta kuvan kanssa:
”Toivottavasti viimeinen turvallisuusselonteko määräsi selkeät ehdot Suomen Nato-tielle”.

(HS lauantaina 2009-01-24).

Toivotaan toivotaan, ydinaseista ei ainakaan silmiini osunut yhtään mitään.

Ja sitten on nyt uutissivulla koko sivun levyisin otsikoin, 1 palstaa vaille tosin tällä kertaa:
”Suomi harkitsee nyt ”vahvasti” Natoa”.

Alaotsikossa pienemmällä:
”Ulkoministeri Stubb: Selonteko ”vahvasti” sotilasliiton puolella”.

Kirjoitus alkaa sitten näin:

”Suomella on ”jatkossakin vahvoja perusteita harkita jäsenyyttä” sotilasliitto Natossa. Näin linjaa hallituksen turvallisuus- ja puolustuspoliittinen selonteko 2009.
Sen mukaan puolustusvoimien ei tarvitse pelätä yllättäviä heikennyksiä ensi vuosikymmenen alussa. Venäjä ei ole entistä suurempi uhka eikä Suomea uhkaa nyt mikään sotilaallinen kriisi.
Sotilaallisten kriisien rinnalle ovat nousseet terrorismin, talouden taantuman, energiahuollon takkuilun sekä luonnonkatastrofien aiheuttamat epävakaisuudet.

Yli sadan sivun selonteon haetuin lainaus oli perjantaina kohta, jossa hallitus määrittelee Suomen suhteen Natoon.
Pääministeri Matti Vanhasen (kesk) mukaan selonteon laatijat muuttivat Nato-ilmauksen sanamuotoa, ”ettei se jatkuvasti pysyisi samana”, Selonteko ei anna perusteita uudelle kannalle vaalikaudella.

Ulkoministeri Alexander Stubbin (kok) mukaan uudessa selonteossa on ”vahvoja argumentteja” Naton puolesta.
”On todellakin olemassa vahvoja perusteita harkita jäsenyyttä” Stubb sanoi.

”Perusteluissa on myös mainittu, miksi jäsenyyttä ei pidä harkita”, selontekoa tekemässä ollut hallituskumppani työministeri Tarja Cronberg (vihr) napautti takaisin.
Cronberg korosti, että Suomen turvallisuuspoliittinen valinta on Euroopan unioni. Myös pohjoismainen puolustusyhteistyö on Cronbergin mukaan saanut ”uutta potkua”.
Selonteko korostaa kansainvälisten yhteistyöjärjestöjen merkitystä Suomelle.”

(Alkuosa kirjoituksesta ”Suomi harkitsee nyt ”vakavasti Natoa”. Helsingin Sanomat. Kotimaa Matti Mielonen. Lauantai 2009-01-24.)

Toisesta lehdestä, Keskisuomalaisesta lauantaina 2009-01-24:

Pääuutissivun alalaidassa 2-palstaisena:
”Natoon liittymisestä myönteisempi arvio”

ja uutissivulla:
”Hallitus löysi selonteossaan etuja hakea Nato-jäsenyyttä”,

alaotsikko:
”Politiikka Eduskunnan kannanotto ei ollut yhtä myönteinen".

(Keskisuomalainen. Kotimaa. Heikki Vento. Lauantai 2009-01-24. Otteita tulossa!)

Loppukommentti.

Kummassakaan kirjoituksessa ei mainittu sanallakaan mitään ydinaseista. Se asia näyttää olevan tabu.
Ehkä se siellä 100–sivuisessa muistiossa on, johon yritä löytää linkin.

HS:n tekstin perusteella: Kertomus on kuvaava ja säälittävä pääministerin kannalta:
Stubbilla on sentään kanta, ja Cronbergillakin on kanta, mutta

Suomen pääministeri höpisee sanatarkasti HS:n lainauksen mukaan selonteon Nato-tekstiä muutettiin sen tähden, ”ettei se jatkuvasti pysyisi samana”.

Säälittävä piiloutuminen Nato-myönteiselle pääministerille, joka olisi halunnut jäädä historiaan Suomen Natoon viejänä, mutta jääkin mitä ilmeisemmin historiaan pääministerinä, joka loukkaantui naisystävänsä kirjoittelusta niin paljon, että halusi tämän taloudelliseen ahdinkoon ja siinä sivussa tuomittavaksi tämän kirjoittelusta, josta hovioikeuden päätöstä odotellaan, ja intiimejä kuvia on varastettu ja nykyinen naisystävä Sinikka Mertala on tehnyt ja sitten perunut kokoomuksen ex-puoluesihteerin Harri Jaskarin ex-naisystävän häirinnästä Ilta-Sanomien eilisen numeron mukaan.

Seuraava ”väärennetty” Nato-gallup on mielenkiintoinen. Tarkoitan ehkä oikeaakin väärennystä, mutta myös sitä. että Suomessa pimitetään ydinasedoktriini.

Suosittelisin seuraavaksi seuraavanoloista kysymystä:
”Kannatatteko Suomen liittymistä Natoon, joka merkitsee Suomen liittymistä ydinaseiden käyttäjien joukkoon, vieläpä sen first use-opin mukaisesti, että ydinaseita voitaisiin käyttää sellaisiakin maita vastaan joilla ei ole omia ydinaseita ja jotka eivät ole edes vielä tunkeutuneet mihinkään Nato-maahan.

Hiukan lyhyemmin muotoiltuna haluaisin nähdä suomalaisten Nato-kannatuksen.
Sitä ennen tämä hymypoika voisi käydä kertomassa tästä ydinaseiden käytöstä hymyyn hurmaantuneille kannattajille ja kaikille muillekin suomalaisille. Liitteenä linkkejä.

Sanomanetti. Pääkirjoitus. Pertti Manninen. Lauantai 2009-01-24 klo 18:09.

Lue myös!

Ydinaseeton vyöhyke on tehtävä taas ajankohtaiseksi. Lue!

Rauhanpalkintokaan ei rauhoittanut: Martti Ahtisaari haluaa yhä ydinaseita Suomeen. Lue!

Ulkoministeri Alexander Stubb ei osallistunut EU:n ulkoministeri-
kokoukseen ... Lue!

"... Ahtisaaren rauhanpalkinnosta, että se oli sodan palkinto."
Lue!


HBL Hufvudstadsbladet. Debatt. Nato. Aktualisera en kärnvapenfri zon igen. Stig Gustafsson. Curt Riberdahl. Tisdag 21 november 2006. (Käännös: Pertti Manninen).

Ydinaseeton vyöhyke on tehtävä taas ajankohtaiseksi.

HBL:ssä (3.11) selostettiin tarkasti muun muassa Naton, Ruotsin ja Suomen välistä syvennettyä yhteistyötä. Suomen Puolustusministeri on äskettäin eräässä puheessaan sanonut, että Suomella on vain kaksi vaihtoehtoa: nostaa puolustusmäärärahoja tai liittyä Natoon.

Eräs kysymys, joka ei vielä ole vaikuttanut suomalaiseen keskusteluun, on se, että Nato on sotilasliitto, joka rakentuu soveltuvin osin Euroopassa oleviin ydinaseisiin. On pidätetty oikeus käyttää ydinaseita ensin, vaikka ei olisikaan jouduttu sellaisten aseiden käytön kohteeksi. Tämä oikeus on nimeltään "first use". Tämä oikeus kohdistuu myös sellaisiin maihin, joilla itsellään ei ole ydinaseita.

Mielestämme tällainen ydinasedoktriini on kansainvälisen oikeuden vastainen. Sellaiseksi sen tulkitsi Haagin kansainvälinen tuomioistuin 1996-07-08 neuvoa-antavassa lausunnossaan. Lausuma voidaan mielestämme tulkita myös niin, että Naton jäsenvaltioiden tulee aktiivisesti vaikuttaa organisaation ydinasepuolustukseen liittyvien kysymysten selvittelyssä.

Tilanteessa, jossa riski ydinaseiden leviämiseen maailmassa lisääntyy, muun muassa sen johdosta, että ydinasemahdit ovat haluttomia täyttämään vuoden 1968 ydinaseiden leviämistä koskevan sopimuksen VI artiklaa, jonka mukaan ydinaseita pitäisi vähentää ts. ryhtyä ydinaseiden riisuntaan, on erittäin tärkeää, että liittoutumattomat maat Euroopassa - Ruotsi, Suomi, Itävalta ja Irlanti, näillä perusteilla pidättyvät Naton jäsenyydestä niin kauan kuin organisaatio rakentaa puolustuksensa ydinaseille. Jäsenyys sisältää mukana olon vastuun Naton ydinaseisiin. Tässä yhteydessä emme käsittele kysymystä muunlaisesta yhteistyöstä Naton kanssa.

Kuvaan kuuluu, että ei ole mitään poliittista enemmistöä Ruotsin jäsenyydelle. Aikaisemman sosialidemokraattisen hallituksen ulkopoliittisessa selvityksessä 2006-02-15 sanotaan myös, että Ruotsin sotilaallinen liittoutumattomuus ja näin ollen ulkopuolelle jääminen sellaisesta puolustusyhteistyöstä, johon ydinaseet kuuluvat, vahvistaa Ruotsin asemaa massatuhoaseita vastaan. Jaamme tämän käsityksen. Ennen vaaleja järjesti Ruotsalaiset lääkärit ydinaseita vastaan kyselyn. Centerpartiet sanoo vastauksessaan, että Naton ydinasedoktriini on yksi painavimmista syistä, jonka takia Ruotsin ei tule liittyä Natoon.

Mielipiteet Euroopassa ovat uudelleen alkaneet herätä ydinasekysymyksessä. Tämä koskee muun muassa amerikkalaisia ydinaseita Euroopassa, mutta myös kysymystä siitä. varustaako Englanti uudelleen Trident- sukellusveneet ydinaseilla vai romuttaako se ne.

Sen tähden Euroopan liittoutumattomille maille on vahvoja syitä sanoa Natolle ei, koska se rakentaa puolustuksensa epäilyttävään ydinasedoktriiniin.

Sen sijaan tulee tehdä ydinasekysymykseen uusia aloitteita, joiden lähtökohtana ovat Euroopan unionin massatuhoaseita koskeva päätöslauselma 2005-11-17 ja Blix-komission raportti "Weapons of terror".

Tämä oli linjassa myös sen kanssa, että kysymys ydinaseettomista vyöhykkeistä Euroopassa otettaisiin uudestaan esille. Ruotsin valtiopäivillä on tänä syksynä jätetty aloite ydinaseettoman vyöhykkeen perustamiseksi Eurooppaan.

Mielestämme on nyt hyvä syy sekä Ruotsille ja Suomelle jollakin sopivalla tavalla tehdä vyöhykeajatus uudelleen ajankohtaiseksi.

Stig Gustafsson. Puheenjohtaja. Curt Riberdahl. Varapuheenjohtaja. Ruotsalaiset juristit ydinaseita Vastaan. Ruotsi.

Ydinaseeton vyöhyke on nyt taas tehtävä ajankohtaiseksi. (Käännös: Pertti Manninen, korjaus 2008-10-12).

HBL Hufvudstadsbladet. Debatt. Nato. Aktualisera en kärnvapenfri zon igen. Stig Gustafsson. Curt Riberdahl. Tisdag 21 november 2006.
http://www.sanomanetti.fi/2006/11/21/ etusivu.html#ydinaseeton


Sunnuntaina 2009-01-18

Tarkoituksena tappaminen.

Ei Israel välitä maailman tuomiosta. Tärkeintä oli palestiinalaisten lasten ja naisten tappaminen. Suomessakin oli sodan alussa, ja ehkä vieläkin, mielipiteitä, että Hamas "kerjäsi verta nenästään". Eikö Israelin aikaisempi käytös ole mitään opettanut näille intoilijoille?

Pääkirjoitus.
Pertti Manninen sunnuntaina 2009-01-18 klo 23:44.

Lue myös!
Uusi Holocaust
Tiistai 2008-12-30. Pääkirjoitus. Lue!



http://www.sanomanetti.fi/2007/01/09/aretvar1957.html



2007
TAMM 09 
 etusivulle!

Året var 1957. Dokumentär av Jonas Fohlin, Olle Häger och Kjell Tunegård. SVT2.
Kuvia sunnuntaina 2007-01-07.  Klo  21.15- 21.35. Kuvat. Pertti Manninen
Kuvia sunnuntaina 2007-01-07. Året var 1957. Dokumentär av Jonas Fohlin, Olle Häger och Kjell Tunegård. SVT2. "Förbjud atomvapnen", Uimarannalla ja Professori elokuvasta Mansikkapaikka .Igmar Bergman 1957. Ohjelmassa näytettiin myös Laika-koira, ensimmäinen elävä olento avaruudessa. Vuosi oli 1957. Klo  21.15- 21.35. Kuvat. Pertti Manninen

http://www.sanomanetti.fi/2007/01/09/aretvar1957.html




Kuvat: "Iltatähti" (vasen puoli) ja "Ihmisen kiitävät valot lumisella jäällä yli 10 asteen pakkasessa" (oikea puoli). Keski-Suomi. Laukaa. Peurunka-järvi sunnuntaina 2008-01-04 klo 17:03 ja 17:07. Pertti Manninen. Isonna! Sanomanetti sunnuntaina 2008-01-04. N:o 920.
"Paha astuu pimeässä ulos koloistaan surmaten viattomia lapsia". Sodassa kuolleiden muistolle. Pertti Manninen.

Tiedotus Petri Rissaselle!
Toimituksessa on toimitukselle ja sinulle lähetettyä yhteistä postia. Lähetä uusi meili-osoitteesi niin voin toimittaa postin edelleen sinulle. Asia koskee kirjoituksiasi: USA:n kampanja irakilaisdiplomaattien karkoittamiseksi. ""Usa kiristi kyseisiä diplomaattistatuksen omaavia irakilaisia uhkaamalla heitä karkoituksella. Heidän tuli joko vaihtaa puolta kertomalla tietonsa Usalle, tai tulla karkoitetuksi Irakiin nauttiakseen lyhyestä Bagdadin vierailusta." "Tällainen diplomaattistatuksen omaavien perheellisten henkilöiden kiristäminen on arveluttavaa ja jos Suomi, kuten siis näyttää, on osallistunut tähän kiristysoperaatioon, niin kyseessä on suuren luokan poliittinen skandaali." 2004/03/04/irakdiplomaattienkarkotus.htm ja Uhkaava taivaanranta. Imminent Horizon. Petri Rissanen haluaa selvitettäväksi ex-pääministeri Paavo Lipposen toimet Irak-diplomaattien karkottamisessa ja Washington-lupauksissa USA:n presidentti George W. Bushille. - Nyt tasavallan presidentti Tarja Haloselta. 2004/06/17/operaatiotaivaanranta.htm Terveisin Pertti Manninen, päätoimittaja.



Onnellista vuotta 2009!

BONNE ANNEE 2009

Heti vuoden vaihduttua ja tanssin alettua, klo 00.01 Ranskan aikaa, Suomen paukuttelun jo hiljalleen päättyessä. TV5MONDE EUROPE, Le plus grand cabaret. Kuva: Pertti Manninen torstaina 2009-01-01 klo 01.01. Sama vuosi sitten: Kuva.


guardian.co.uk, Saturday 27 December 2008 19.37 GMT

News World news Israel and the Palestinian territories


Air strikes in Gaza kill 205 as Israel targets Hamas

• Israelis vow to continue attacks
• Hamas defiant as anger grows in Arab world


Toni O'Loughlin in Jerusalem, Hazem Balousha in Gaza and Toby Helm guardian.co.uk, Saturday 27 December 2008 19.37 GMT

Israel stood defiant tonight in the face of mounting international condemnation, as it vowed to continue a massive bombing offensive against key targets in the Gaza Strip that left 205 dead and 700 others injured.

As world leaders called for an immediate end to the biggest air assault on Gaza since 1967, Ehud Barak, the Israeli defence minister, insisted that the retaliation against rocket attacks by Hamas had only just begun. "It won't be easy and it won't be short," said Barak. "There is a time for calm and a time for fighting, and now the time has come to fight."
...
Hamas remained defiant. "Today we are stronger then we've ever been," said Hamas spokesman Taher Nounou. "We won't raise the white flag, we won't give anything up, we won't retreat. We call on the Arab states in the region to take a stance against this massacre and not to be satisfied with just condemnations." Fawzi Barhoum, another spokesman, called the air strikes a "holocaust" and "an act of war".

guardian.co.uk/world/2008/dec/27/israelandthepalestinians1




Kuvat: "Iltatähti" ja "Ihmisen kiitävät valot lumisella jäällä yli 10 asteen pakkasessa".
Keski-Suomi. Laukaa. Peurunka-järvi sunnuntaina 2008-01-04 klo 17:03 ja 17:07. Pertti Manninen. Sanomanetti sunnnuntaina 2008-01-04. N:o 920. "Paha astuu pimeässä ulos koloistaan surmaten viattomia lapsia". Sodassa kuolleiden muistolle. Pertti Manninen.


 


Kuvat: "Iltatähti" (vasen puoli) ja "Ihmisen kiitävät valot lumisella jäällä yli 10 asteen pakkasessa" (oikea puoli). Keski-Suomi. Laukaa. Peurunka-järvi sunnuntaina 2008-01-04 klo 17:03 ja 17:07. Pertti Manninen. Isonna! Sanomanetti sunnuntaina 2008-01-04. N:o 920.
"Paha astuu pimeässä ulos koloistaan surmaten viattomia lapsia". Sodassa kuolleiden muistolle. Pertti Manninen.



Onnellista vuotta 2009!

BONNE ANNEE 2009

Heti vuoden vaihduttua ja tanssin alettua, klo 00.01 Ranskan aikaa, Suomen paukuttelun jo hiljalleen päättyessä. TV5MONDE EUROPE, Le plus grand cabaret. Kuva: Pertti Manninen torstaina 2009-01-01 klo 01.01. Sama vuosi sitten: Kuva.

guardian.co.uk, Saturday 27 December 2008 19.37 GMT

News World news Israel and the Palestinian territories


Air strikes in Gaza kill 205 as Israel targets Hamas

• Israelis vow to continue attacks
• Hamas defiant as anger grows in Arab world


Toni O'Loughlin in Jerusalem, Hazem Balousha in Gaza and Toby Helm guardian.co.uk, Saturday 27 December 2008 19.37 GMT

Israel stood defiant tonight in the face of mounting international condemnation, as it vowed to continue a massive bombing offensive against key targets in the Gaza Strip that left 205 dead and 700 others injured.

As world leaders called for an immediate end to the biggest air assault on Gaza since 1967, Ehud Barak, the Israeli defence minister, insisted that the retaliation against rocket attacks by Hamas had only just begun. "It won't be easy and it won't be short," said Barak. "There is a time for calm and a time for fighting, and now the time has come to fight."
...
Hamas remained defiant. "Today we are stronger then we've ever been," said Hamas spokesman Taher Nounou. "We won't raise the white flag, we won't give anything up, we won't retreat. We call on the Arab states in the region to take a stance against this massacre and not to be satisfied with just condemnations." Fawzi Barhoum, another spokesman, called the air strikes a "holocaust" and "an act of war".

guardian.co.uk/world/2008/dec/27/israelandthepalestinians1


Tappajan näkymä kohteestaan hetkeä ennen räjähdystä. Israelin tv-kuvaa Ranskan TV5 Monde Europe-uutisissa tänään sunnuntaina 2008-12-28 klo 17:03.



TV5 Monden kuvasta Pertti Manninen.
Sunnuntai 2008-12-28. Kuva ja keskustelu. Joutsenet kirkkaalla taivaalla tänään. Pertti Manninen.



Kuulen kuak-äänen, kaivan kameraa taskustani, saan puhelimen käteeni, vaihdan taskua. Siinä joutsenet ovat jo lentäneet yläpuolellani muutaman hetken. Suuntaan niitä kohti ja toivon, että jotakin tallentuisi.

Keskustelu:
Kuvaaja: "Joutsenet!"
Tyttö (n. 8-vuotias kaverinsa kanssa):
"Kyllä ovat myöhään ennenkuin etelään lähtevät".
Kuvaaja: "Lähtevätköhän ollenkaan, jos sulaa löytävät".

Keski-Suomi. Laukaa. Keskusta. Tien länsipuoli. Sunnuntai 2008-12-28 klo 14:51. Pakkasta n. 5 astetta, toinen kirkas päivä. Pertti Manninen.

Tappajan näkymä kohteestaan hetkeä ennen räjähdystä. Israelin tv-kuvaa Ranskan TV5 Monde Europe-uutisissa tänään sunnuntaina 2008-12-28 klo 17:03.

Sanomanetti sunnuntaina 2008-12-28.

guardian.co.uk, Saturday 27 December 2008 19.37 GMT

News World news Israel and the Palestinian territories


Air strikes in Gaza kill 205 as Israel targets Hamas

• Israelis vow to continue attacks
• Hamas defiant as anger grows in Arab world


Toni O'Loughlin in Jerusalem, Hazem Balousha in Gaza and Toby Helm guardian.co.uk, Saturday 27 December 2008 19.37 GMT

Israel stood defiant tonight in the face of mounting international condemnation, as it vowed to continue a massive bombing offensive against key targets in the Gaza Strip that left 205 dead and 700 others injured.

As world leaders called for an immediate end to the biggest air assault on Gaza since 1967, Ehud Barak, the Israeli defence minister, insisted that the retaliation against rocket attacks by Hamas had only just begun. "It won't be easy and it won't be short," said Barak. "There is a time for calm and a time for fighting, and now the time has come to fight."
...
Hamas remained defiant. "Today we are stronger then we've ever been," said Hamas spokesman Taher Nounou. "We won't raise the white flag, we won't give anything up, we won't retreat. We call on the Arab states in the region to take a stance against this massacre and not to be satisfied with just condemnations." Fawzi Barhoum, another spokesman, called the air strikes a "holocaust" and "an act of war".

guardian.co.uk/world/2008/dec/27/israelandthepalestinians1




Kuvat: "Iltatähti" ja "Ihmisen kiitävät valot lumisella jäällä yli 10 asteen pakkasessa".
Keski-Suomi. Laukaa. Peurunka-järvi sunnuntaina 2008-01-04 klo 17:03 ja 17:07. Pertti Manninen. Sanomanetti sunnnuntaina 2008-01-04. N:o 920. "Paha astuu pimeässä ulos koloistaan surmaten viattomia lapsia". Sodassa kuolleiden muistolle. Pertti Manninen.





Kuka hirttää Bushin - Vem ska hänga Bush? Läs!




 




 


Perjantai 2009-01-16. Blogi.

Edellisen edellinen: Kadonneen kirjoituksen metsästys Lue!

Edellinen:
4-tietä ohjataan väärään suuntaan Keski-Suomessa - Rakentaako Suomi lisäydinvoimaa saksalaisille? Lue!



2009-01-16 perjantai klo 14:54, parikymmentä minuuttia linkin lähtöön.

Kummallista kunniaa 2.

Tänään Keskisuomalainen kertoi, että kaupunginjohtaja Markku Andersson promovoidaan Jyväskylän yliopiston kunniatohtoriksi.

Andersson on ollut muutaman vuoden kaupunginjohtaja ex- Pekka Kettusen sekoilujen jälkeen.

Kunniatohtoriksi vihittävällä pitäisi olla joitakin erityisiä ansioita. Tässä nyt ei tule mieleen mitään erityistä, tavanomaista kriisijohtamista, josta voi tietenkin palkita tai olla palkitsematta, mutta kovin sisäsiittoiselta palkitseminen tuntuu, nyt.

Andersson on päinvastoin ollut juonittelemassa kuntien: Jyväskylän, Jyväskylän maalaiskunnan ja Korpilahden liittymissopimuksen rikkomista, jotta tytär saisi lautakunnan puheenjohtajan paikan. Tämä ensimmäisen kauden valtuutettu onnistui siinä, kun kuntien liittymissopimusta rikottiin ja jaettiin yksi iso lautakunta häpeämättömästi kolmeksi. Katso kirjoitus aikaisemmin, liite.

Tästä päätöksestä, joka on kahden valittajan mielestä ja kuntaliiton lakimiehenkin selostuksen mukaan lainvastainen, on kaksi jyväskyläläistä valittanut hallinto-oikeuteen. Tässä voi mainita, että Keskisuomalainen kirjoitti näyttävästi vasta valtuuston päätöksen jälkeen.

Toinen erikoisuus: Pari päivää sitten saimme lukea, että valtuuston lisälistalla, siis kaupungin johtaja Anderssonin esityksestä, tuotiin esitys jolla kunnan omistamien liikelaitosten hallituspaikkoja nostettiin lähes 50 prosentilla.

Ilman julkista keskustelua, ilman että Keskisuomalainen kirjoitti asiasta mitään.

Demokraattisten menettelytapojen säälimätön hylkääminen ei sovellu kunniatohtorille. Kaupunginjohtajalle, joka alentuu tällaisten temppujen käyttöön, ja lehti sen kun ylistää
häntä ja unohtaa nämä demokratian halventamiset, tulevaisuus on mielenkiintoinen.

Otsikko viittaa siihen kun edellinenkin lurjus-kaupunginjohtaja palkittiin samalla arvolla samassa yliopistossa. Lue, linkki.

Pertti Manninen 2009-01-16 klo 15:08, pari minuuttia linkin lähtöön.


Lue myös!

Kummallista kunniaa. (2000)

Jyväskylän kaupunginjohtaja Pekka Kettunen, joka ensi töikseen ajoi tiedotussihteerin pois kaupungin asunnosta muuttaakseen itse sinne ja joka ensi töikseen ilmoitti julkisesti Jyväskylän Ylioppilaslehdessä erikoisharrastuksekseen selvällä suomenkielellä olevan vittuilun ja joka sai kaupunginhallitukselta kehotuksen käyttäytyä arvokkaasti kaikissa olosuhteissa palkittiin kunniatohtorin arvolla Jyväskylän yliopiston promootiossa.
2000/08/03/kunniatohtori.htm

Lue myös!

03.08.2004. extra-tiistai
Pekka Kettunen ja potkut.
(2004)

Jyväskylän kaupunginhallituksen puheenjohtaja Erkki Ikonen kertoo hiukan lisää. "Kettusen eroraha ja Anderssonin palkka ovat kompromissia kaikesta. Kettuselle piti antaa rahaa, että lähtee ja Anderssonille palkkaa, että tulee. Yksinkertaisesti kun sanoo, asia on näin." Seura perjantaina 30.07.2004 (Jakelussa jo torstaina.) Kalliit kaupunginjohtajat.

2004/08/03/kettunen.htm

Lue myös!

03.08.2004. extra-tiistai
Seura. Nyt. perjantaina 30.07.2004 (Jakelussa jo torstaina.). Toimittanut Kari Kallonen.

Kalliit kaupunginjohtajat.
(2004)


"Jyväskylän kaupunginjohtaja Pekka Kettunen kuittasi erorahana muhkean 1.5 vuoden palkan eli 2000 000 euroa. Kettusen irtisanoutuminen toi Jyväskylälle lisäkustannuksia, jotka eivät jää pelkästään kiisteltyyn erorahaan.

Sanomalehti Keskisuomalaisen mukaan Kettusen seuraajaksi valittu Lappeenrannan kaupunginjohtaja Markku Andersson asetti perusehdoksi Jyväskylään muutolle 12 000 euron kuukausipalkan. Palkanlisinä tulevat auto-, asunto- ja puhelinetu.

Andersson ansaitsee vielä jonkin aikaa Lappeenrannan pomona 9 500 euroa.

Syyskuun alussa runsaan 82 000 asukkaan Jyväskylässä työnsä aloittava Andersson kohoaa parhaiten tienaavaksi kaupunginjohtajaksi Suomessa.

- Kettusen eroraha ja Anderssonin palkka ovat kompromissia kaikesta. Kettuselle piti antaa rahaa, että hän lähtee ja Anderssonille palkkaa, että tullee. Yksinkertaisesti kun sanoo, asia on näin, toteaa Jyväskylän kaupunginhallituksen puheenjohtaja Erkki Ikonen (kok)."
2004/08/03/kettunen.htm

Lue myös!

Sanomanetti torstaina 19.08.2004.
Jyväskylä. Pekka Kettunen teki likaisen työn - Markku Andersson nauttii hedelmistä! (2004)

suur-jyväskylän lehti keskiviikko 11.08.2004:
"Työsuhdeasunnokseen Andersson saa edeltäjänsä Pekka Kettusen asunnon Kramsunkatu 1:ssä."

Anderssonille huippupalkka.

Kaupunginhallituksen maanantaina hyväksymän Jyväskylän kaupungin ja kaupunginjohtaja Markku Anderssonin (kok) välisen johtajasopimuksen mukaisesti kaupunginjohtajan kokonaispalkaksi virkasuhteen alkaessa vahvistettiin 11 500 euroa kuukaudessa. Puheenjohtaja Erkki Ikosen esitys hyväksyttiin äänin 7-5.
...
- Olen jo tällä hetkellä Suomen kaupunginjohtajista kymmenen parhaimman palkatuimman joukossa. Keskeisin kysymys on se, mitä tehdään ja se tuntuu hyvältä, että Jyväskylän asioita viedään eteenpäin ...
...
Anderssonin mukaan Jyväskylän kaupungin taloudellinen tilanne on vain yksi hoidettavista asioista yhdessä Suomen velkaantuneimmista kunnista. Tulevan kuntajohtajan mukaan haasteet ovat monenlaiset eikä velka ole ainoa asia, jota ollaan hoitamassa.
...
Työsuhdeasunnokseen Andersson saa edeltäjänsä Pekka Kettusen asunnon Kramsunkatu 1:ssä. Työsuhdeautona tulevalla kaupunginjohtajalla säilyy tälläkin hetkellä käytössä oleva Audi A6.
Luontaisetuna on matkapuhelin- ja lankapuhelinetuudet sekä tarvittava tietokoneyhteys laitteineen virka-asunnolle.
...
suur-jyväskylän lehti keskiviikko 11.08.2004. Anderssonille huippupalkka. Hanna Vainionpää.
2004/08/19/anderssonkettunen.htm

Lue myös!

"PÄÄKIRJOITUS-BLOGI"
2008-12-04 torstai klo 15:33
Keskisuomalainen kusettaa kansalaisia. (2008)

Tällainen otsikko on pyörinyt päässä jo useamman päivän, mutta kirjoittamiseen ei ole ollut tilaisuutta eli aikaa.

Kuntien yhdistymissopimuksella pyyhittiin persettä.

Lautakuntapaikat ja niiden johtajuudet pistivät toimeen lainvastaisen päätöksen, tietoisesti.

Kaupungin lakimies ei ole tehtäviensä tasalla.

Näistä asioista pahin on tietenkin se, että Keskisuomalaisen uusi päätoimittaja Mervola jatkaa Laatikaisen alulle panemaa kusetusta. Lehti hurskastelee ja kirjoittaa laittomuudesta näyttävästi vasta sen jälkeen kun vahinko on jo tapahtunut, hurskastelua pahimmillaan, Kirjoitetaan ikäänkuin olisi kirjoitettu. vaikkei kirjoitettu silloin kuin olisi pitänyt kirjoittaa. Linkit.

Eilen siis päivää paria sen jälkeen kun laittomuus ja lainvoimaisen sopimuspaperin hylkääminen oli tapahtunut valtuustossa, sitten otsikoidaan ja kirjoitetaan laittomuudesta. Selostetaan kaupunkiliiton lakimiestä, joka yksiselitteisesti selittää, että yhdistymissopimuksella on lainvoima kolme vuotta. Laissa on määritelty poikkeuksia, jotka eivät mitenkään sovellu siihen, että joku lautakunta päätetään jakaa yhdistymissopimuksen vastaisesti.

Todellisuudessa kaupungin johtaja tytär Henna-Riikka Andersson, kok, professori Kimmo Suomi, sdp ja tässä nimeltä mainitsettomat muut saavat lautakunnan puheenjohtajan paikan tämän perseellä pyyhkimisen jälkeen, Mielessä oli kirjoittaa puheenjohtaja Henna-Riikka Andersson (lspp) liittymissopimusta perseellään pyyhkinyt.
...

2008/12/05/etusivu.html


2009-01-16 klo 17:45. Blogi.
Peurunka kahvilla ja porkkanapiirakan palalla, josta viimeinen muru putosi lattialle.

Pari päivää sitten oli Keskisuomalaisessa kirjoitus, jossa asianomistajat, nimet myöhemmin,

kehuivat, että Keski-Suomen matkailu ja sen luvut ovat seuranneet muiden alueiden kehitystä.

Vertailu on tietenkin vaikeaa ja ilmeisesti aineistoista saadaan aina mieluisia tuloksia jos tietoisesti valitaan sopivasti vuosia ja tarkastelukriteereitä.

Kun nyt kuitenkin jotain asiasta tiedän ja käytettävissäni on erilaista ei-tarkoituksenmukaista aineistoa, selostan sitä hiukan ja julkaisen liitteessä myös jonkin kaavionkin.

Väliotsikko:
Matkailun kehittyminen 2000-luvulla Keski-Suomessa, Pohjois-Savossa, Pohjois-Karjalassa, Varsinais-Suomessa, Pirkanmaalla, Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa sekä kaupungeissa: Jyväskylä, Kuopio, Joensuu, Turku, Tampere, Oulu ja Rovaniemi.

Selostan muistini mukaan, aineisto ei ole mukana. Kaikilla kriteereillä mitattuna Keski-Suomi ja Jyväskylä eivät ole pysyneet näiden vertailualueiden vauhdissa vaan ovat yleensä hännänhuippuja, ihan selvästi. vain käyttöasteessa on hyviä tuloksia, mikä sekin johtuu kapasiteetin huomattavasta pienenemisestä.

Tuloksissa on monenmoisia muitakin trendejä, esimerkiksi seuraavanlainen yksityiskohta:

esimerkiksi Jyväskylän yöpymiset muissa majoitusliikkeissä kuin hotelleissa on pudonnut kahtena viimeisenä vertailuvuonna (2006, 2007) nollaan!

Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku. Vaikka viranpuolesta ja viran säilyttääkseen pitää olla positiivinen, niin suoranaisten satujen kertominen ei ole kunniaksi ja asettaa kyseenalaiseksi koko matkailukonsulttien ja virkailijoiden toiminnan. Perkaamiseen olisi ilmeisesti aihetta mutta nämä Jyväskylän organisaatiot ovat niin kietoutuneet toisiinsa, ettei mitään ole odotettavissa.

Keskisuomalainen jatkaa Mervolan johdolla Laatikaisen viitoittamalla tiellä, mitään poikkipuolista näistä toisiinsa kietoutuneista organisaatiosta ei saa tuoda esille. Lehti jolla olisi hyvinkin resursseja selvittää näitäkin asioita ei halua sohaista ampiaispesää ja -pesiä. Kansa kuitenkin kaiken lystin maksaa.

Itse asiassa ilmoitustulot ovat lehdelle pyhiä, onhan sen mania.

Vuoden ensimmäisessä numerossa uuden vuoden päivänä Jyväskylän energia toivotti Keskisuomalaisen kassalle hyvää ja onnellista uutta vuotta koko etusivun ilmoituksella, jonka tietenkin Jyväskylän sähkön käyttäjät maksoivat.


"Keskisuomalaista energiaa Keskisuomalaisessa uudenvuoden päivänä 2009-01-01". Kuva: Pertti Manninen sunnuntaina 2009-01-18 klo 15:29. Kuva lisätty kirjoitukseen kuvan ottopäivänä.


En voi olla palaamatta siihen, että tällä mani-ilmoittelulla Keskisuomalainen on ostettu hiljaiseksi, poikkipuolista sanaa ei kirjoitettu siitä, että tämänkin organisaation, Jyväskylän energian, hallituspaikkojen lukumäärää nostettiin 50 prosentilla, jotta näille jee jee miehille ja naisille saataisiin lisää kokouspalkkioita.

Niin, tämän toi siis kunniatohtoriksi promovoitava kaupunginjohtaja Markku Andersson lisälistalla valtuustoon.

Asiasta ei käyty siis minkäänlaista keskustelua pienen piirin ulkopuolella tai kansalaiskeskustelua muutenkaan. ja Keskisuomalainen oli siis hiljaa odottaen taas jotain laskiaisriehan kokosivumainosta.

Eihän tietenkään vain Andersson ole yksinään konna, koplan muodostavat puolueet kokoomus, keskusta, sdp, vihreät ja kristilliset, jotka on ostettu mukaan kaupunginhallituspaikalla. Lue aikaisempi selostus. Liite.

Kirjoitus tässä nyt rönsyili, mutta matkailuasiasta on siis erillinen kirjoitus, jossa on joitakin kaavioita mukana. Tulossa liite.

Tässä on nyt vartti aikaa linkin lähtöön, menen lehtiaulan kautta ja tarraan johonkin eksoottiseen.

Pertti Manninen perjantaina 2009-01-16 klo18:16 raukeanoloisena kunnon uiskentelun ja kylvettelyn jälkeen.

  Perjantai 2009-01-16. Blogi.

 

Kuvat: "Iltatähti" (vasen puoli) ja "Ihmisen kiitävät valot lumisella jäällä yli 10 asteen pakkasessa" (oikea puoli). Keski-Suomi. Laukaa. Peurunka-järvi sunnuntaina 2008-01-04 klo 17:03 ja 17:07. Pertti Manninen. Isonna! Sanomanetti sunnuntaina 2008-01-04. N:o 920.
"Paha astuu pimeässä ulos koloistaan surmaten viattomia lapsia". Sodassa kuolleiden muistolle. Pertti Manninen.



Onnellista vuotta 2009!

BONNE ANNEE 2009

Heti vuoden vaihduttua ja tanssin alettua, klo 00.01 Ranskan aikaa, Suomen paukuttelun jo hiljalleen päättyessä. TV5MONDE EUROPE, Le plus grand cabaret. Kuva: Pertti Manninen torstaina 2009-01-01 klo 01.01. Sama vuosi sitten: Kuva.

guardian.co.uk, Saturday 27 December 2008 19.37 GMT

News World news Israel and the Palestinian territories


Air strikes in Gaza kill 205 as Israel targets Hamas

• Israelis vow to continue attacks
• Hamas defiant as anger grows in Arab world


Toni O'Loughlin in Jerusalem, Hazem Balousha in Gaza and Toby Helm guardian.co.uk, Saturday 27 December 2008 19.37 GMT

Israel stood defiant tonight in the face of mounting international condemnation, as it vowed to continue a massive bombing offensive against key targets in the Gaza Strip that left 205 dead and 700 others injured.

As world leaders called for an immediate end to the biggest air assault on Gaza since 1967, Ehud Barak, the Israeli defence minister, insisted that the retaliation against rocket attacks by Hamas had only just begun. "It won't be easy and it won't be short," said Barak. "There is a time for calm and a time for fighting, and now the time has come to fight."
...
Hamas remained defiant. "Today we are stronger then we've ever been," said Hamas spokesman Taher Nounou. "We won't raise the white flag, we won't give anything up, we won't retreat. We call on the Arab states in the region to take a stance against this massacre and not to be satisfied with just condemnations." Fawzi Barhoum, another spokesman, called the air strikes a "holocaust" and "an act of war".

guardian.co.uk/world/2008/dec/27/israelandthepalestinians1

Israeli cabinet calls up reservists as Gaza strikes continue
Rory McCarthy in Jerusalem guardian.co.uk, Sunday 28 December 2008 13.46 GMT
Israel mounts PR campaign to blame Hamas for Gaza destruction
Foreign minister briefs Rice, Miliband, and Solana
 Toni O'Loughlin, Jerusalem guardian.co.uk, Sunday 28 December 2008 15.45 GMT
Palestinian death toll rises to 325 as Israeli strikes continue
Rory McCarthy in Jerusalem and Ewen MacAskill in Washington guardian.co.uk, Monday 29 December 2008 19.19 GMT

The Israeli attacks on Gaza Day by day Main events during the current Israeli attacks in Gaza Paddy Allen, guardian.co.uk, Tuesday 30 December 2008 Islamists urge pro-western regimes to act Ian Black, Middle East editor The Guardian, Tuesday 30 December 2008 Israel rejects ceasefire move as divisions emerge in leadership More troops mass on border - Hamas rockets land 25 miles into Israel Rory McCarthy in Jerusalem guardian.co.uk, Wednesday 31 December 2008 20.39 GMT Hamas leader killed in Israeli airstrike Nizar Rayyan and his family die in raid on home as Israel rejects calls for a ceasefire Rory McCarthy in Jerusalem, Matthew Weaver and agencies guardian.co.uk, Thursday 1 January 2009 15.43 GMT Israeli warplanes destroy Gaza houses and mosque as air strikes continue Death toll rises to 414 after week of bombing, dashing hopes of a ceasefire Rory McCarthy in Jerusalem, David Batty and agencies guardian.co.uk, Friday 2 January 2009 10.55 GMT Bush blames Gaza offensive on Hamas Israel mounts fresh attacks as international ceasefire efforts gather pace Matthew Weaver and agencies guardian.co.uk, Saturday 3 January 2009 12.06 GMT

The Israeli attacks on Gaza Day by day Main events during the current Israeli attacks in Gaza Paddy Allen, guardian.co.uk, Tuesday 30 December 2008 Bush blames Gaza offensive on Hamas Israel mounts fresh attacks as international ceasefire efforts gather pace Matthew Weaver and agencies guardian.co.uk, Saturday 3 January 2009 12.06 GMT Israel launches assault across Gaza's borders Chris McGreal in Jerusalem guardian.co.uk, Sunday 4 January 2009 01.03 GMT Israeli troops push deep into Gaza Rory McCarthy in Jerusalem guardian.co.uk, Sunday 4 January 2009 17.28 GMT Israeli troops and Hamas fighters clash in streets of Gaza City At least 10 Palestinian children killed as soldiers go house to house searching for militants Rory McCarthy in Jerusalem, Haroon Siddique and agencies guardian.co.uk, Monday 5 January 2009 18.27 GMT Israeli shelling kills dozens at UN school in Gaza • Reports of more than 40 killed in and around UN shelter • 12 members of family killed in Gaza City air strike Chris McGreal and Rory McCarthy in Jerusalem, and Mark Tran guardian.co.uk, Tuesday 6 January 2009 16.25 GMT Gaza's day of carnage - 40 dead as Israelis bomb two UN schools • Bloodiest attack of campaign so far • Obama breaks silence on conflict Chris McGreal in Jerusalem and Hazem Balousha in Gaza City The Guardian, Wednesday 7 January 2009 Israel cautiously welcomes French-Egyptian ceasefire plan • President Sarkozy calls for proposal to be put in place quickly • Gaza clashes resume following three-hour truce Rory McCarthy in Jerusalem, Mark Tran, Haroon Siddique and agencies guardian.co.uk, Wednesday 7 January 2009 15.15 GMT Red Cross criticises Israel for blocking access to Gaza injured • Israeli officials in Egypt for talks as Gaza death toll tops 700 • UN suspends aid shipments after truck driver is killed Mark Tran guardian.co.uk, Thursday 8 January 2009 17.37 GMT

Red Cross criticises Israel for blocking access to Gaza injured • Israeli officials in Egypt for talks as Gaza death toll tops 700 • UN suspends aid shipments after truck driver is killed Mark Tran guardian.co.uk, Thursday 8 January 2009 17.37 GMT Israel shelled Palestinians after evacuating them, UN says Killing of 30 people in house full of evacuees 'one of gravest incidents' since Gaza operations began Jo Adetunji guardian.co.uk, Friday 9 January 2009 11.38 GMT Israel drops leaflets over Gaza warning of 'escalation' in violence Military jets drop flyers as a 'general warning' to Palestinians that attacks will rise in intensity Associated Press guardian.co.uk, Saturday 10 January 2009 10.31 GMT UN human rights chief accuses Israel of war crimes Official calls for investigation into Zeitoun shelling that killed up to 30 in one house as Israelis dismiss 'unworkable' ceasefire Rory McCarthy in Jerusalem The Guardian, Saturday 10 January 2009 Our goals are near, says Israeli PM as Gaza fighting intensifies But Ehud Olmert gives no indication war is near end, vowing to continue until 'security situation' is satisfactory Rory McCarthy in Jerusalem guardian.co.uk, Sunday 11 January 2009 09.59 GMT

Our goals are near, says Israeli PM as Gaza fighting intensifies But Ehud Olmert gives no indication war is near end, vowing to continue until 'security situation' is satisfactory Rory McCarthy in Jerusalem guardian.co.uk, Sunday 11 January 2009 09.59 GMT Reservists called up as Israeli forces advance in Gaza Palestinians seek refuge in Gaza City to escape offensive as Israeli troops march towards populous areas Rory McCarthy in Jerusalem and Ed Pilkington in New York guardian.co.uk, Monday 12 January 2009 18.16 GMT

Binyamin Netanyahu demands 'crippling' of Hamas Election favourite says movement should 'ultimately be removed' from Gaza Rory McCarthy in Jerusalem guardian.co.uk, Tuesday 13 January 2009 14.43 GMT Israeli troops reach Gaza City outskirts Ban Ki-moon due in Cairo to press Hamas to accept one-year ceasefire as rifts among Israel's leadership deepen Rory McCarthy in Jerusalem guardian.co.uk, Wednesday 14 January 2009 08.06 GMT

Hamas interior minister reported dead in Gaza attack Saeed Seyyam killed in air strike, says Hamas, as Israel deals with UN outrage after shelling relief agency Jo Adetunji, Peter Walker, Rory McCarthy in Jerusalem and agencies guardian.co.uk, Thursday 15 January 2009 18.57 GMT Gaza conflict: day 20 UN refugee agency headquarters hit by Israeli artillery fire damaging thousands of tonnes of food, medical supplies – and the Reuters building guardian.co.uk, Thursday 15 January 2009 Video shows proof of phosphorus bombs in Gaza Gaza doctors detail burns to entire victims' bodies from chemical that is forbidden to be used as a weapon Richard Norton-Taylor guardian.co.uk, Friday 16 January 2009 15.08 GMT

Video shows proof of phosphorus bombs in Gaza Gaza doctors detail burns to entire victims' bodies from chemical that is forbidden to be used as a weapon Richard Norton-Taylor guardian.co.uk, Friday 16 January 2009 15.08 GMT US backs deal to reopen Gaza-Egypt border Key ceasefire demands of Hamas and Israel would be met under plan to stop crossings being used for weapons smuggling Chris McGreal in Jerusalem guardian.co.uk, Saturday 17 January 2009 01.53 GMT The Palestinians say: 'This is a war of extermination' Ahdaf Soueif in Egypt The Guardian, Saturday 17 January 2009


guardian.co.uk Saturday 17 january 2009 21:24 GMT
Israel announces ceasefire in Gaza



More details soon ...
guardian.co.uk Saturday 17 january 2009 21:24 GMT
guardian.co.uk Saturday 17 january 2009 22:05 GMT
Israel announces ceasefire in Gaza

More details soon ...

Israel begins Gaza withdrawal after Hamas calls ceasefire Hamas official says truce dependent on Israel pulling its troops out of Palestinian territory within a week Chris McGreal and Toni O'Loughlin in Jerusalem, David Batty and agencies guardian.co.uk, Sunday 18 January 2009 16.55 GMT A pointless war has led to a moral defeat for Israel "The fact of Israeli democracy is not a reason to resist negotiations with Hamas. That was true before this pointless, brutal war and will remain so afterwards." Comments (364) Editorial The Observer, Sunday 18 January 2009 Israel steps up Gaza withdrawal after ceasefire Troops pulling out 'at greatest possible speed' says Israeli PM – but Hamas threatens to start rearming immediately Ian Black, Middle East editor, Nicholas Watt in Sharm el-Sheikh, Peter Walker and agencies guardian.co.uk, Monday 19 January 2009 10.35 GMT Gaza doctors struggle to treat deadly burns consistent with white phosphorus Dozens dying after Israeli attacks from injuries 'unlike any seen before' that medics say should not be fatal Rory McCarthy in Gaza City guardian.co.uk, Tuesday 20 January 2009 17.11 GMT

Israel steps up Gaza withdrawal after ceasefire Troops pulling out 'at greatest possible speed' says Israeli PM – but Hamas threatens to start rearming immediately Ian Black, Middle East editor, Nicholas Watt in Sharm el-Sheikh, Peter Walker and agencies guardian.co.uk, Monday 19 January 2009 10.35 GMT Gaza doctors struggle to treat deadly burns consistent with white phosphorus Dozens dying after Israeli attacks from injuries 'unlike any seen before' that medics say should not be fatal Rory McCarthy in Gaza City guardian.co.uk, Tuesday 20 January 2009 17.11 GMT

Gaza doctors struggle to treat deadly burns consistent with white phosphorus Dozens dying after Israeli attacks from injuries 'unlike any seen before' that medics say should not be fatal Rory McCarthy in Gaza City guardian.co.uk, Tuesday 20 January 2009 17.11 GMT Israel completes Gaza withdrawal Last armoured units and foot patrols leave territory shortly after inauguration of new US president Owen Bowcott and agencies guardian.co.uk, Wednesday 21 January 2009 09.23 GMT

Israel completes Gaza withdrawal Last armoured units and foot patrols leave territory shortly after inauguration of new US president Owen Bowcott and agencies guardian.co.uk, Wednesday 21 January 2009 09.23 GMT Israel admits troops may have used phosphorus shells in Gaza Amnesty warns Israel could be guilty of war crimes Peter Beaumont in Jerusalem guardian.co.uk, Wednesday 21 January 2009 11.58 GMT Israel and the white heat of justice A political solution for Gaza must not preclude the investigation of war crimes, including Israel's use of white phosphorus John Palmer guardian.co.uk, Wednesday 21 January 2009 12.30 GMT A decisive loss for Israel Hamas has emerged from the war stronger. Now we look to Obama to repair the errors of silence Mousa Abu Marzook The Guardian, Thursday 22 January 2009

A decisive loss for Israel Hamas has emerged from the war stronger. Now we look to Obama to repair the errors of silence Mousa Abu Marzook The Guardian, Thursday 22 January 2009 The self-defence defence Accusations of war crimes by foreign critics simply bounce off Israel's bullet-proof sense of moral imperative in its military action Rachel Shabi guardian.co.uk, Friday 23 January 2009 16.02 GMT Quest begins for peace between Israel and the Palestinians Cartoon: Obama promised he would have plenty to say on the problem from the start of his administration "A good week to bury bad news" Steve Bell The Guardian, Friday 23 January 2009

Children of Gaza: stories of those who died and the trauma for those who survived Rory McCarthy reports from Gaza City on the individual stories of some victims and the physical and psychological toll on an estimated 350,000 youngsters guardian.co.uk, Friday 23 January 2009 17.34 GMT Child victims in Gaza (10 pictures) guardian.co.uk ITV and Channel 4 to air Gaza appeal as pressure mounts on BBC Agreement reached between majority of commercial networks to show appeal as protesters picket BBC Nicholas Watt and agencies guardian.co.uk, Saturday 24 January 2009 17.13 GMT Hamas fights to rebuild Gaza in new battle for hearts and minds Islamists say only they can lead the reconstruction, but the west is reluctant to give them aid, reports Peter Beaumont in Gaza Peter Beaumont The Observer, Sunday 25 January 2009 Hamas offers $52m handouts to help hardest-hit Gazans • Israelis destroyed or damaged 21,000 buildings • Food factories among those hit during invasion Rory McCarthy in Gaza The Guardian, Monday 26 January 2009 Gaza aid appeal video Watch the Gaza aid appeal by the Disasters Emergency Committee to be broadcast by ITV, Channel 4 and Five but rejected by the BBC and Sky guardian.co.uk, Monday 26 January 2009

Children of Gaza: stories of those who died and the trauma for those who survived Rory McCarthy reports from Gaza City on the individual stories of some victims and the physical and psychological toll on an estimated 350,000 youngsters guardian.co.uk, Friday 23 January 2009 17.34 GMT Child victims in Gaza (10 pictures) guardian.co.uk Gaza aid appeal video Watch the Gaza aid appeal by the Disasters Emergency Committee to be broadcast by ITV, Channel 4 and Five but rejected by the BBC and Sky guardian.co.uk, Monday 26 January 2009 How the call for aid to Gaza left the BBC in the thick of battle Plea from Disasters Emergency Committee broadcast without corporation's support for the first time in 46 years Paul Lewis and Leigh Holmwood The Guardian, Tuesday 27 January 2009 Israeli soldier and Palestinian killed in attacks near Gaza border Two men die in first clashes since ceasefire was declared nine days ago Peter Walker and agencies guardian.co.uk, Tuesday 27 January 2009 09.43 GMT Gaza ceasefire of critical importance, says US envoy George Mitchell arrives in Israel for talks with Israeli and Palestinian leaders Peter Walker, Ewen MacAskill, Rory McCarthy and agencies guardian.co.uk, Wednesday 28 January 2009 15.54 GMT

Spain investigates claims of Israeli crimes against humanity in Gaza - Former defence minister and six others accused over 2002 bombing that killed 15 people, mostly babies and children "A Spanish judge today opened preliminary investigations into claims that a bomb attack on Gaza in 2002 warranted the prosecution of a former Israeli defence minister and six senior military officers for crimes against humanity." "Former Israeli defence minister Benjamin Ben Eliezer is one of seven accused of crimes against humanity in Gaza." Photograph: Jamal Nasrallah/EPA - Giles Tremlett in Madrid guardian.co.uk, Thursday 29 January 2009 18.06 GMT Gaza survivor describes day 48 members of family were killed in attack 10-year-old Mona Samouni describes how she became one of the very few survivors of the Samouni extended family, after an attack on the densely populated area of Zeitoun Warning: Contains footage that some viewers may find distressing guardian.co.uk, Friday 30 January 2009 Rights lawyer accuses US and Britain Human rights lawyer Gareth Peirce: "The second image is in Gaza. We've watched as one of the world's most impoverished people were bombed almost out of existence and seen children buried alive next to their mothers, and we knew without the necessity of words these were the children and grandchildren of another people who had been driven from their homes in what in war constituted an occupation of their seas and their skies." Angela Balakrishnan guardian.co.uk, Saturday 31 January 2009 01.56 GMT Gaza desperately short of food after Israel destroys farmland Officials warn of 'destruction of all means of life' after the three-week conflict leaves agriculture in the region in ruins Peter Beaumont in Gaza The Observer, Sunday 1 February 2009 Series: Israeli election: from Gaza to Jerusalem Israeli governing parties face poll battering amid Gaza scepticism • Survey reveals public's doubts about war • New rocket attack draws promise of retaliation Toni O'Loughlin in Jerusalem The Guardian, Monday 2 February 2009


From Gaza to Jerusalem: the impact of war on the Israeli election Peter Beaumont finds Israel's peace movement being pushed to the margins like never before as the country prepares to vote Peter Beaumont guardian.co.uk, Tuesday 3 February 2009 11 National security again to dominate Israeli elections • Debate is over whether Gaza war went far enough • Netanyahu poll win likely as public mood shifts right Rory McCarthy in Jerusalem The Guardian, Wednesday 4 February 2009 No territorial concessions to Palestinians, says Netanyahu Land would be 'grabbed by extremists', says Israeli opposition leader Rory McCarthy in Jerusalem guardian.co.uk, Wednesday 4 February 2009 17.35 GMT Rise of the moderates Out of the rubble of Gaza, global Jewish dissent could be emerging as a more potent force Antony Lerman The Guardian, Friday 6 February 2009 Letters Speaking out against antisemitism The Guardian, Saturday 7 February 2009 'The Jewish majority should be afraid' The Israeli-Arab town of Umm al-Fahm is at the centre of a struggle between Israel's far right and its Arab minority. Local politicians say the rise of anti-Arab sentiment is a threat to the whole country Peter Beaumont, John Domokos and Orly Halpern guardian.co.uk, Sunday 8 February 2009

'The Jewish majority should be afraid' The Israeli-Arab town of Umm al-Fahm is at the centre of a struggle between Israel's far right and its Arab minority. Local politicians say the rise of anti-Arab sentiment is a threat to the whole country Peter Beaumont, John Domokos and Orly Halpern guardian.co.uk, Sunday 8 February 2009 Israel's election cliffhanger as Livni closes gap with Netanyahu Rightwing parties hold key to power as a fifth of voters remain undecided on eve of poll Rory McCarthy in Jerusalem guardian.co.uk, Monday 9 February 2009 14.22 GMT Livni and Netanyahu level as Israeli election begins Main two parties level in polls as 20% of voters said to still be undecided Rory McCarthy in Jerusalem and Haroon Siddique guardian.co.uk, Tuesday 10 February 2009 09.31 GMT Kadima and Likud claim victory in Israel poll Israeli elections produce the tightest of races with early results putting Tzipi Livni only narrowly ahead of Binyamin Netanyahu Rory McCarthy in Jerusalem guardian.co.uk, Wednesday 11 February 2009 03.11 GMT Israeli elections: time for a re-run? The current confusion only emphasises electoral inadequacies and the candidates' failure to address the Palestinian question Uri Dromi guardian.co.uk, Wednesday 11 February 2009 16.20 GMT


Saksa: "Hyökkäys on selvästi ja ainoastaan Hamasin syytä." Lue!

 

Tappajan näkymä kohteestaan hetkeä ennen räjähdystä. Israelin tv-kuvaa Ranskan TV5 Monde Europe-uutisissa tänään sunnuntaina 2008-12-28 klo 17:03.



TV5 Monden kuvasta Pertti Manninen.
Sunnuntai 2008-12-28. Kuva ja keskustelu. Joutsenet kirkkaalla taivaalla tänään. Pertti Manninen.



Kuulen kuak-äänen, kaivan kameraa taskustani, saan puhelimen käteeni, vaihdan taskua. Siinä joutsenet ovat jo lentäneet yläpuolellani muutaman hetken. Suuntaan niitä kohti ja toivon, että jotakin tallentuisi.

Keskustelu:
Kuvaaja: "Joutsenet!"
Tyttö (n. 8-vuotias kaverinsa kanssa): "Kyllä ovat myöhään ennenkuin etelään lähtevät".
Kuvaaja: "Lähtevätköhän ollenkaan, jos sulaa löytävät".

Keski-Suomi. Laukaa. Keskusta. Tien länsipuoli. Sunnuntai 2008-12-28 klo 14:51. Pakkasta n. 5 astetta, toinen kirkas päivä. Pertti Manninen.

 
Tappajan näkymä kohteestaan hetkeä ennen räjähdystä. Israelin tv-kuvaa Ranskan TV5 Monde Europe-uutisissa tänään sunnuntaina 2008-12-28 klo 17:03.

Sanomanetti sunnuntaina 2008-12-28.

 

Kuvia.

Maailmanpolitiikkaa ihmettelevä kissanpentu tai oikeastaan pöydältä poistumiskomentoa odottava.

Kuva sunnuntaina 2008-12-21 Pertti Manninen.

"Sotaretken unohdetut veteraanit.
Irakin sota. Useat Yhdysvaltalaiset veteraanit odottavat sotavammakorvauksiaan jopa kaksi vuotta Tässä ajassa ehtivät monet työkyvyttömät velkaantua pahoin."
Keskisuomalainen. Ulkomaat. Mika Horelli. Sunnuntai 2008-12-21. Isonna kuva!


Aikaisempia Mika Horellin raportteja mm.

Amerikkalaispoliitikoille olisi aivan erilainen päätös lähettää joukkoja sotaan, jos siellä olisi mukana heidän omia poikiaan ja tyttäriään. Näin on enää kuitenkin äärimmäisen harvoin. Sosiologian professori Charles Moskos Northwestern Univeristystä. -
Palkkasoturi tähtää yliopiston penkille.
Keskisuomalainen maanantaina 15.03.2004. Mika Horelli.
2004/03/25/etusivu.htm

Kuva: TS/Mika Horelli
Bakerin komitean raportti tarjoaa George W. Bushille ulospääsyä kiusalliseksi muodostuneesta Irakin sotaretkestä.

2006/12/05/irakpaakirjoituksia.html
#yhdysvallat

Keskisuomalainen. Ulkomaat.
Amerikkalaiset pelkäävät sodan laajenevan Afrikkaan.

Mika Horelli. New York. Keskiviikko 2007-01-10.
2007/01/11/bushpommittaa.html#isku

Sanomanetti maanantaina 2008-12-22.



Irak. Jälleenrakennus. Sadan miljardin dollarin fiasko ja munaus. Koko sivun uutinen vai parilla palstalla?

Aamulehti maanantaina 2008-12-15.

Helsingin Sanomat maanantaina 2008-12-15.

Hufvudstadsbladet maanantaina 2008-12-15.

Keskisuomalainen maanantaina 2008-12-15.

Savon Sanomat maanantaina 2008-12-15.

Kansan Uutiset tiistaina 2008-12-16.
Irakin jälleenrakennus on ollut sadan miljardin fiasko. USA:n raportti paljastaa virheiden vyyhdin Irakissa. Bush på avskedsbesök. Sadan miljardin dollarin munaus. Bush sai toimittajalta kenkää. Epäonnistunut operaatio. Kuvat Pertti Manninen.

I beg your pardon, Mr President Bush will probably have to pardon Rumsfeld and Cheney – so how about adding shoe-thrower Muntazar al-Zaidi to the list? Terry Jones guardian.co.uk, Friday 19 December 2008 17.00 GMT

Rosy rewriting of the Iraq debacle will fuel worse disaster in Afghanistan
An inquest into Blair's support for the invasion could fit on a postcard. Eager inquirers should turn their gaze to Kabul Simon Jenkins The Guardian, Friday 19 December 2008


      

"Viimeinen ilta".


"Viimeinen ilta".
Kuva Pertti Manninen. Keski-Suomi. Laukaa. Peurunka. Tänään sunnuntaina 2008-10-12 klo 18:13.

Pääkirjoitus sunnuntaina 2008-10-12.

Rauhanpalkintokaan ei rauhoittanut: Martti Ahtisaari haluaa yhä ydinaseita Suomeen.

Nobelin rauhanpalkinnon jälkeisenä päivänä presidentti Martti Ahtisaari lausui Ylen haastattelussa yhä haluavansa Suomen liittyvän Natoon. Natossa saamme siis niskaamme tai ainakin syliimme ydinaseiden taakan. Häveliäästi tästä ei puhuta, koska Suomen kansa ei halua ydinasevaltioksi. Sotilaatkin ja ministerit vaahtoavat rypälepommeista, eivät sanaakaan ohjusten ydinkärjistä. Lue! Ydinaseeton vyöhyke on tehtävä taas ajankohtaiseksi.

Ydinaseintoilija rauhanpalkinnon saajana on suunnilleen yhtä absurdi kuin kansojenmurhaaja Henry Kissinger, jolle rauhanpalkinto aikoinaan myönnettiin hänen allekirjoitettua rauhansopimuksen Vietnamin kanssa. Aikalaisten myöhemmistä historian kirjoituksista on paljastunut, että Henri Kissinger "nauroi räkäisesti" kuultuaan saaneensa palkinnon. Lue! Sotarikoksista syytetty Nobel-palkittu Yhdysvaltain entinen ulkoministeri Henry Kissinger.

Martti Ahtisaari kannatti USA:n sotaa Irakia vastaan ja viis veisasi väitetyistä todisteista Irakin joukkotuhoaseista. "Tietäen, että noin miljoona ihmistä on tapettu Irakin hallinnon toimesta, minä en paljon niitä joukkotuhoaseita enää tarvitse." Lue! Ahtisaari ei kaipaa todisteita.

Rauhanpalkinnon saajan toivoisi olevan eettisesti korkeatasoisen henkilön. Presidenttikautensa jälkeen Martti Ahtisaari napsii pörssiyhtiöiden hallituspalkkioita ja optioita Lisäksi hänen toimistonsa kerää rahaa maailmalta erilaisia asiantuntijalausunnoiksi naamioituja kirjoituksia suoltamalla, esim. Turkin EU-jäsenyyttä markkinoidessaan. Lue! Turkki. Ahtisaari asialla: Kurdit myytävänä.

Pääkirjoitus sunnuntaina 2008-10-12. Sanomanetti. Pertti Manninen

P.S. Kirjoitus perustuu muistinvaraisesti joihinkin Nettisanomissa aikaisemmin julkaistuihin kirjoituksiin, jotka on tämän pääkirjoituksen kirjoittamisen jälkeen poimittu seuraavaan lähdeluetteloon lähes kattavasti. Sama.

Tänään sunnuntaina 2008-10-12.

Nobelisti mielii yhä Natoon.
"Martti Ahtisaari: Palkitun presidentin mielestä Suomen tulisi olla mukana kaikissa järjestöissä, joissa muutkin läntiset demokraattiset maat ovat." Keskisuomalainen. Valtakunta. Helsinki Nina Törnudd / STT. Sunnuntai 2008-10-12. Isonna!

Ahtisaari: Suomi tarvitsee Nato-jäsenyyttä.
"Presidentti Martti Ahtisaaren mukaan Suomen kannattaa liittyä puolustusliitto Naton jäseneksi. Hänen mukaansa jäsenyyttä tarvitaan, jotta Suomi voi hoitaa rauhanturvatehtäviään. Ylen Ykkösaamu-ohjelmassa esiintynyt Ahtisaari ei halua, että Suomesta tulee "kummajainen" muiden länsimaiden joukossa, joista monet kuuluvat puolustusliittoon." Helsingin Sanomat. Kotimaa. Poiminta. Jessikka Aro. Sunnuntai 2008-10-12.

"Sininen hetki".


"Sininen hetki". Kuva Pertti Manninen. Keski-Suomi. Laukaa. Peurunka. Tänään sunnuntaina 2008-10-12 klo 18:24.

HBL Hufvudstadsbladet. Debatt. Nato. Aktualisera en kärnvapenfri zon igen. Stig Gustafsson. Curt Riberdahl. Tisdag 21 november 2006. (Käännös: Pertti Manninen).

Ydinaseeton vyöhyke on tehtävä taas ajankohtaiseksi.

HBL:ssä (3.11) selostettiin tarkasti muun muassa Naton, Ruotsin ja Suomen välistä syvennettyä yhteistyötä. Suomen Puolustusministeri on äskettäin eräässä puheessaan sanonut, että Suomella on vain kaksi vaihtoehtoa: nostaa puolustusmäärärahoja tai liittyä Natoon.
Eräs kysymys, joka ei vielä ole vaikuttanut suomalaiseen keskusteluun, on se, että Nato on sotilasliitto, joka rakentuu soveltuvin osin Euroopassa oleviin ydinaseisiin. On pidätetty oikeus käyttää ydinaseita ensin, vaikka ei olisikaan jouduttu sellaisten aseiden käytön kohteeksi. Tämä oikeus on nimeltään "first use". Tämä oikeus kohdistuu myös sellaisiin maihin, joilla itsellään ei ole ydinaseita.
Mielestämme tällainen ydinasedoktriini on kansainvälisen oikeuden vastainen. Sellaiseksi sen tulkitsi Haagin kansainvälinen tuomioistuin 1996-07-08 neuvoa-antavassa lausunnossaan. Lausuma voidaan mielestämme tulkita myös niin, että Naton jäsenvaltioiden tulee aktiivisesti vaikuttaa organisaation ydinasepuolustukseen liittyvien kysymysten selvittelyssä.

Tilanteessa, jossa riski ydinaseiden leviämiseen maailmassa lisääntyy, muun muassa sen johdosta, että ydinasemahdit ovat haluttomia täyttämään vuoden 1968 ydinaseiden leviämistä koskevan sopimuksen VI artiklaa, jonka mukaan ydinaseita pitäisi vähentää ts. ryhtyä ydinaseiden riisuntaan, on erittäin tärkeää, että liittoutumattomat maat Euroopassa - Ruotsi, Suomi, Itävalta ja Irlanti, näillä perusteilla pidättyvät Naton jäsenyydestä niin kauan kuin organisaatio rakentaa puolustuksensa ydinaseille. Jäsenyys sisältää mukana olon vastuun Naton ydinaseisiin. Tässä yhteydessä emme käsittele kysymystä muunlaisesta yhteistyöstä Naton kanssa.
Kuvaan kuuluu, että ei ole mitään poliittista enemmistöä Ruotsin jäsenyydelle. Aikaisemman sosialidemokraattisen hallituksen ulkopoliittisessa selvityksessä 2006-02-15 sanotaan myös, että Ruotsin sotilaallinen liittoutumattomuus ja näin ollen ulkopuolelle jääminen sellaisesta puolustusyhteistyöstä, johon ydinaseet kuuluvat, vahvistaa Ruotsin asemaa massatuhoaseita vastaan. Jaamme tämän käsityksen. Ennen vaaleja järjesti Ruotsalaiset lääkärit ydinaseita vastaan kyselyn. Centerpartiet sanoo vastauksessaan, että Naton ydinasedoktriini on yksi painavimmista syistä, jonka takia Ruotsin ei tule liittyä Natoon.

Mielipiteet Euroopassa ovat uudelleen alkaneet herätä ydinasekysymyksessä. Tämä koskee muun muassa amerikkalaisia ydinaseita Euroopassa, mutta myös kysymystä siitä. varustaako Englanti uudelleen Trident- sukellusveneet ydinaseilla vai romuttaako se ne.
Sen tähden Euroopan liittoutumattomille maille on vahvoja syitä sanoa Natolle ei, koska se rakentaa puolustuksensa epäilyttävään ydinasedoktriiniin.
Sen sijaan tulee tehdä ydinasekysymykseen uusia aloitteita, joiden lähtökohtana ovat Euroopan unionin massatuhoaseita koskeva päätöslauselma 2005-11-17 ja Blix-komission raportti "Weapons of terror".
Tämä oli linjassa myös sen kanssa, että kysymys ydinaseettomista vyöhykkeistä Euroopassa otettaisiin uudestaan esille. Ruotsin valtiopäivillä on tänä syksynä jätetty aloite ydinaseettoman vyöhykkeen perustamiseksi Eurooppaan.
Mielestämme on nyt hyvä syy sekä Ruotsille ja Suomelle jollakin sopivalla tavalla tehdä vyöhykeajatus uudelleen ajankohtaiseksi.

Stig Gustafsson. Puheenjohtaja. Curt Riberdahl. Varapuheenjohtaja. Ruotsalaiset juristit ydinaseita Vastaan. Ruotsi.

Ydinaseeton vyöhyke on nyt taas tehtävä ajankohtaiseksi. (Käännös: Pertti Manninen, korjaus 2008-10-12).
HBL Hufvudstadsbladet. Debatt. Nato. Aktualisera en kärnvapenfri zon igen. Stig Gustafsson. Curt Riberdahl. Tisdag 21 november 2006. 
http://www.sanomanetti.fi/2006/11/21/etusivu.html#ydinaseeton


HBL Hufvudstadsbladet, Debatt. Nato. Aktualisera en kärnvapenfri zon igen. Stig Gustafsson. Curt Riberdahl. Tisdag 21 november 2006.

Aktualisera en kärnvapenfri zon igen.

I HBL (3.11) redovisas bland annat de fördjupade samarbetsplanerna mellan Nato, Sverige och Finland. Den finske förvarsministern hatr i ett tal nyligeb sagt att Finland bara har två alternativ: att höja försvarsanslagen eller att ansluta sig till Nato.
En fråga som hittils inte verkar ha debatteras i Finland är betydelsen av att Nato är en militärallians som bygger pä en lämplig andel kärnvapen i Europa. Man förbehäller sig rätten att använda kärnvapen först utan att ha utsatts för angrepp med sådana vapen, så kallad first use. Detta gäller också mot länder som inte har sådana kärnvapen.
Enligt vår mening strider en sådan kärnvapendoktrin mot folkrätten, sådan den uttolkas i ett rådgivande yttrande av den internationella domstolen i Haag den 8 juli 1996. Yttrandet kan enligt vår mening också tolkas så att sdet ankommer på Natos medlemsstater att aktivt verka föt att organisationens kärnvapenförsvar avvecklas.

I ett läge där risken för kärnvapenspridning i världen ökar, bland annat till följd av kärnvapenmakternas ovilja att uppfylla sina förpliktelser enligt artkel VI i 1968 års icke-spridningsavatal om att nedrusta kärnvapen, bör det vara viktigt för de alliansfria länderna i Europa - Sverige, Finland, Österrike och Irland - att på dessa grunder avstä från medlemskap i Nato så länge organisatioinen bygger sitt försvar på kärnvapen. Ett medlemskap innebär medansvar för Natos kärnvapen. Vi går i detta sammanhang inte in på frågan om andra former av samarbete med Nato.
Till bilden hör att det inte finss någon politisk majoritet för ett medlemskap i Sverige. I den tidigare socialdemokratiska regerings utrikespolitiska deklaration den 15 februari 2006 sägs också att den omständigheten att Sverige är militärt alliansfritt, och därmed står utanför ett fösvarssamarbete där kärnvapen ingår, stärker Sveriges position mot massförstörelsevapen. Vi delar denna uppfattning. I en enkät före valet anordnad av Svenska läkare mot kärnvapen, säger centerpartiet att Natos kärnvapendokrtin är ett av de tyngsta skälen för att Sverige inte bör ansluta sig.

Opinionen i Europa har på nytt börjat vakna i kärnvapenfrågan. detta gäller bland annat de amerikanska kärnvapen i Europa, men också frågan om England skall rusta upp sina kärnvapenbestyckade Trident-utbåtar eller skrota den.
Det finns därför starka skäl för de alliansfria staterna i Europa att säga nej till ett Nato som bygger sitt försvar på en tveksam kärnvapendoktrin.
I stället bör man med utgångspunkty från Europaparlaments resolution om massförstörelsevapen den 17 november 2005 och rekommendationerna i Blix-kommisionens rapport "Weapons of Terror" ta nya initiativ i kärnvapenfrågan. I linje härmed skulle till exempel frågan om kärnvapenfria zoner i Europa tas upp på nytt. I Sveriges riksdag har denna höst lagts en motion om kärnvapenfri zon i Europa.
Enligt vår mening finns det goda motiv för både Sveroge och Finland att i lämplig form aktualisera zontanken på nytt.

Stig Gustafsson ordförande. Curt Riberdahl viceorfförande. Sveska jurister mot kärnvapen Sverige.

HBL Hufvudstadsbladet. Debatt. Nato. Aktualisera en kärnvapenfri zon igen. Stig Gustafsson. Curt Riberdahl. Tisdag 21 november 2006.
http://www.sanomanetti.fi/2006/11/21/etusivu.html#aktualisera


1984

Fredsträff '84 Västerås 12-15 juli

Den fortsatta uprustningen, de direkta förberedelserna för att kunna föra ett "begränsat" kärnvapenkrig och att kunna vinna ett sådant krig, måste till varje pris stoppas. Ett kärnvapenkrig kan inte begränsas och det kommer inte att finnas nägon segrare.
Risken för att ett kärnvapenkrig skall bryta ut blir allt större för var dag. Det nuvarande klimatet av kallt krig och konfrontation måste hejdas. Detta förutsätter förtroendeskapande åtgärder, konkreta nedrustningsåtgärder och ett ökat samarbete.
De viktigaste förtroendeskapande åtgärderna just nu är att skapa en korridor fri från kärnvapen genom Europa, som Palmekomissionen har föreslagit och att påbörja förhandlingarna om att göra Norden till en kärnvapen fri zon.

Ett ytterligare viktigt steg skulle vara om kärnvapenmakterna kom överens om att inte som första land använda kärnvapen.Utplaceringen av nya kärnvapen i Europa är just nu det största hotet mot freden. Det måste till ett omedelbart stopp för utplacering av medeldistanskärnvapen i både väst- och östeuropa. De redan utplacerade nya raketerna måste tas bort och förhandlingarna mäste återupptas.
Vårt lands neutralitet och territoriella integritet hotas av att kryssningsrobotar, som utplaceras i England, faktiskt är avsedda att flyga 20-50 meter över våra städer och samhällen.

Samarbete och gemenskap mellan alla folk är allt viktigare förutsättningar för nedrustning. Vi måste hejda konfrontationen och det kalla kriget. I dess ställe skall vi sätta avspänning mellan öst och väst, gemensam säkerhet och nedrustning.
Än kan vi hindra att ett kärnvapenkrig bryter ut, om vi alla hjälps åt.
Kom till fredsträffen i Västerås. Än är det inte för sent att hindra kärnvapenkriget.

Fredsträff '84 Västerås 12-15 juli 

http://www.Sanomanetti.fi/2002/10/24/forstasidan.htm

"Uskolliset".


"Uskolliset". Kuva Pertti Manninen. Keski-Suomi. Laukaa. Peurunka. Tänään sunnuntaina 2008-10-12 klo 18:12.




Arkistosta:

Sanomanetti 2004-04-25
Amerikkalaispoliitikoille olisi aivan erilainen päätös lähettää joukkoja sotaan, jos siellä olisi mukana heidän omia poikiaan ja tyttäriään. Näin on enää kuitenkin äärimmäisen harvoin. Sosiologian professori Charles Moskos Northwestern Univeristystä. - Palkkasoturi tähtää yliopiston penkille. Keskisuomalainen maanantaina 15.03.2004. Mika Horelli.

SanomaWSOY:n tekemä rikos jäi selvittämättä!

Irak-vuoto-asiakirjat olivat Helsingin käräjäoikeuden päätöksen mukaan salaisia. Ilta-Sanomat julkisti niitä kuitenkin neljään eri kertaan, siis rikkoi lakia toistuvasti jatkuvasti. Suomen lain mukaan rikokseen osallistunutta pitää rangaista kuin olisi sen itse tehnyt. Valtakunnansyyttäjä Matti Kuusimäki ei kuitenkaan nostanut syytettä Ilta-Sanomia vastaan, koska lehden edustajat olivat poliisikuulusteluissa kertoneet, etteivät tiedä kuka asiakirjat oli lähettänyt ruskeassa kirjekuoressa toimitukseen. Kirjekuoretkin on sittemmin hävitetty.

Julkaistessaan salainen-leimalla varustettujen asiakirjojen sisältöä lehti on joutunut punnitsemaan rikoksen ankaruutta ja siitä saadun hyödyn arvoa. Lisäksi se on punninnut voisiko siitä joutua kiinni, toisin sanoen tulisiko kirjeen lähettäjä esiin, jolloin löytyisi henkilö syytettäväksi ja tuomittavaksi ja siinä samassa sitten kanssarikolliseksi. Kyllä kai lehti jotenkin on joutunut varmistamaan, ettei ihan mitä tahansa tuntemattoman lähettäjän salaisiksi julistettujen asiakirjojen sisältöä julkista ja on siis joutunut hankkimaan itseasiassa tietoja asiakirjojen sisällöstä sen jakeluun kuuluneilta ulkoasiainhallinnon virkamiehiltä.

Salaisten asiakirjojen vuotamisesta voi saada jopa vankeustuomion, käsitykseni mukaan. Toisin sanoen rikos ei vanhene vielä moneen vuoteen. Auta armias, jos vuotaja jostain syystä myöhemmin ilmoittautuu ja vetää mukaansa SanomaWSOY:n kanssarikollisekseen. Miten sitten suu pannaan vai olisiko nyt vain parasta ristiä kädet siellä sun täällä.

Pertti Manninen, sanomanetti.fi torstaina 25.03.2004.

PS. Almamedian Iltalehteen vuodetut asiakirjat olivat hiukan erimuotoisia ja niissä erään asiakirjan numero oli samalla tavalla virheellinen kuin käräjäoikeudessa sakkoihin tuomitun Martti Mannisen tietokoneen kovalevyltä oli löytynyt. Tämä asettaa aika outoon valoon valtakunnansyyttäjän syyttämättäjättämispäätöksen.

Sama.

Ja varmemmaksi vakuudeksi sanomanetti.fi tietenkin julkisti iltapäivälehtien julkaiseman aineiston viime kesänä seuraavasti:

Irak-vuotoasiakirjat julkaistiin iltapäivälehdissä. Tässä aineisto kokonaisuudessaan.

11.3.2003. Ilta-Sanomat.

11.3.2003. Iltalehti.

12.3.2003. Ilta-Sanomat.
12.3.2003. Iltalehti.
8.5.2003. Ilta-Sanomat.
Uusia!

Edellä on mainittu Ilta-Sanomien kolme numeroa, jossa salaista aineistoa julkaistiin. Ja kuinka sitten sattuikaan. Käsiini osui vielä neljäskin lehti, joka ilmestyi kaksi päivää viimeisen julkistuksen jälkeen ja jossa sama aineisto julkaistiin uudelleen varmemmaksi vakuudeksi! Toistuva ja jatkettu rikos, yleensähän siitä saa lisärangaistuksen!

Samapa vaan. Hohhoijaa. Lähden kahville.

Arkistosta.

Arkistosta:


Extra!

Nettisanomien sivu marraskuulta 1999:
Pankinomistajien tuki. 

Mm. Tahallinen hämäys keskustelussa 1:
Pankkituki ei ollut pankkien tukea vaan pankkien omistajien tukea!

Tahallinen hämäys keskustelussa 2:
Pankinjohtaja Pertti Voutilaisen huonojen asiakkaiden puhe oli tarkoin ajoitettu juoni: Ruvettiin keskustelemaan lillukanvarsista! Tähän lankaan menivät liian monet, ministeriä myöten!
Sivu marraskuulta 1999.
  


Arkistosta:


Extra!

Nettisanomien sivu toukokuulta 2000: 

Kauppojen sunnuntaiaukiolojen lisäys.


Piispa Wille Riekkisen ja professori Timo Veijolan mielipidekirjoitus Helsingin Sanomissa: "Ahneus tuhoaa yhteisen lepopäivän".

"...ihmisen henkisen hyvinvoinnin kannalta on hyödyllistä, kun aika ei ole yhtä ja samaa loputonta janaa, vaan että se jakautuu ihmisen mittaisiin, pienempiin jaksoihin, jotka luovat elämään säännöllistä vaihtelua."

"Lepopäivää ei kannata suojella vain siksi, että se on säädetty Raamatussa, vaan siksi, että se on osoittautunut vuosituhansien saatossa ihmistä suojelevaksi instituutioksi."

"Vanhan testamentin sapattikäsky on maailman vanhin työsuojelulaki. Sen tarkoituksena on suojella raskaisiin töihin pakotettuja ihmisryhmiä, mutta sen lisäksi myös työn teettäjiä itseään."

"... millaisista motiiveista lepopäivän horjuttaminen nousee. Taustalla on ihmisen pohjaton ahneus."
"Pienet perheyritykset ja erikoistavarakaupat ajetaan kohtuuttomalla kilpailulla henkihieveriin..."

"...suurliikemiehet, jotka pyrkivät maksimoimaan voittonsa ja kaatamaan kilpailijansa. He "polkevat vähävaraisia ja ajavat maaseudun köyhät perikatoon."

"Eikö ahneudelle ole olemassa mitään rajoja Suomessa riemuvuonna 2000?"

Ahneus tuhoaa yhteisen lepopäivän. Mielipidekirjoitus toukokuussa 2000. 
Kauppojen sunnuntaiaukiolojen lisäys.

  

"Ammattiyhdistysliikkeen alennustila".
PAMin Ann Selin myi jäsenistönsä sunnuntaikaupan aukioloajoista päästäkseen ehdokkaaksi SAK:n uudeksi puheenjohtajaksi. Keskisuomalaisen uutisotsikot rinnakkain tänään torstaina 2008-11-20 klo 08:22.
Kuva tärähtänyt järkytyksestä. Pertti Manninen.
"Ammattiyhdistysliikkeen alennustila".
Lyly tai Selin Ihalaisen seuraajaksi & Sunnuntaikaupasta syntymässä sopu. 
Keskisuomalaisen uutisotsikot rinnakkain tänään torstaina 2008-11-20 klo 08:22.
Kuva tärähtänyt järkytyksestä. Pertti Manninen.

"Entäs se paljon puhuttu yt-ala?" Sarjakuva

Karmeat vuokrankorotukset  Lue!
Vuokrannousu sai itkemään  Lue! 
VUOKRANTARKISTUSILMOITUS & Laskelman pohjana on käytetty korotusprosentit  Lue!

       
"Myrskyn jälkeen on poutasää". Kuva tänään maanantaina 2008-11-24 klo 12.01.
"Myrskyn jälkeen on poutasää". Kuva tänään maanantaina 2008-11-24 klo 12.01. Keski-Suomi. Laukaa. Peurunka. Pertti Manninen.

Irak-kirjoituksia ym. arkistosta poimittuna tänään. Lue!

Pääkirjoitus & Paavo Lipposen hallituksen päätös irakilaisdiplomaattien karkottamisesta oikeuskanslerin tutkittavaksi. & Nettisanomien Irak-kirjoitukset 1999- 2006.

Oikeuden voitto eli rehellisin kansa. Jan Myrdal. & Valtauksen merkki.

Valtauksen merkki. Vaikea kuva 2003.

USA ja liittolaiset ovat vallanneet Bagdadin eilen 9. huhtikuuta 2003. "Täsmäiskut" jatkuvat.

Är det bara "våra" liv som har något värde? "... Vain "meidänkö" elämällämme on jotain arvoa?" John Pilger. AFTONBLADET

USA:s invasion bör förklaras illegal. USA:n hyökkäys pitää julistaa laittomaksi. DGENS NYHETER
Liittohallituksen täytyy sanoutua irti. DIE WELT

"Bushin akilleenkantapää on talous" DAGENS NYHETER

George W. Bush ja Tony Blair sekä Saddam kahleissa. Kuvat. & "Milloin alkavat kansainväliset oikeudenkäynnit lännen sotarikollisia vastaan? Leif Salmén. ILTALEHTI

USA lade fram sina bevis. DAGENS NYHETER. & Powell: Irak pettää YK:ta ja kätkee joukkotuhoaseita. HELSINGIN SANOMAT.
Vem ska hänga Bush? Kuka hirttää Bushin? AFTONBLADET

Irak-kirjoituksia ym. arkistosta poimittuna tänään. Lue!


 

Arkistosta:

Aftonbadet  Publicerad: 2007-01-04
http://www.aftonbladet.se/vss/kultur/story/0,2789,967691,00.html

Vem ska hänga Bush?
 
SLAVOJ ZIZEK ser USA fortsätta i Saddams spår
...

 Vad, exakt, är det som de inte kontrollerar? I essän ”Dictators and Double Standards” (Diktatorer och dubbelmoral), som publicerades i tidskriften Commentary 1979, gjorde Jeanne Kirkpatrick en utförlig distinktion mellan ”auktoritära” och ”totalitära” regimer, en distinktion som skulle rättfärdiga den amerikanska politik som gick ut på att samarbeta med högerdiktatorer medan kommunistiska regimer behandlades mycket hårdare: auktoritära diktatorer är pragmatiska härskare som är upptagna av sin makt och rikedom och likgiltiga inför ideologiska frågor, även om de med läpparna kan bekänna sig till någon stor sak; totalitära ledare däremot är osjälviska fanatiker som tror på sin ideologi och är beredda att sätta allt på spel för de egna idealens skull. Så medan auktoritära härskare går att hantera eftersom de reagerar på materiella och militära hot på ett rationellt och förutsägbart sätt, är totalitära ledare däremot mycket farligare och måste konfronteras direkt.
 
Ironiskt nog fångar denna distinktion på ett perfekt sätt det som gick fel med den amerikanska ockupationen av Irak: Saddam var en korrumperad auktoritär diktator som eftersträvade makt och vägleddes av brutala pragmatiska överväganden (vilket gjorde att han samarbetade med USA genom hela 1980-talet).
...
 Ett av resultaten av den amerikanska interventionen är att en mycket mer kompromisslös ”fundamentalistisk” politisk-ideologisk konstellation har bildats i Irak. Med tanke på att det slutgiltiga resultatet av USA:s ockupation av Irak är att de pro-iranska politiska krafterna har blivit dominerande, har interventionen i praktiken lämnat över Irak till det iranska inflytandet. Man kan föreställa sig hur Bush, om han skulle ställas inför krigsrätt av en stalinistisk domare, omedelbart skulle fördömas som iransk agent. De våldsutbrott som präglar Bushs politik är därför inte exempel på maktutövning, utan snarare på panikåtgärder, irrationella passages à l’acte.
...
Detta är det trick som de som i dag påstår att ”Världen är trots allt bättre utan Saddam!” försöker lura oss med: de glömmer att ta med i redovisningen effekterna av själva den militära interventionen mot Saddam. Ja, världen är bättre utan Saddam - men är den bättre om vi i den sammantagna bilden inkluderar de ideologiska och politiska effekterna av just denna ockupation?
 
USA som världspolis - varför inte? Situationen efter det kalla kriget krävde i praktiken att någon global makt skulle fylla tomrummet. Problemet ligger inte där: minns den vanligt förekommande synen på USA som ett nytt romerskt imperium. Problemet med dagens USA är inte att det är ett nytt globalt imperium, utan att det inte är det, det vill säga att USA, samtidigt som det låtsas vara ett imperium, fortsätter att agera som en nationalstat, som hänsynslöst främjar sina egna intressen. Det är som om rättesnöret bakom USA:s politik på senare år har varit en konstig omvänd version av ekologernas välkända motto: handla globalt, tänk lokalt.
 
Efter 11 september gavs USA ett tillfälle att inse vad för slags värld det är en del av. USA skulle ha kunnat utnyttja detta tillfälle - men det gjorde man inte, i stället valde man att på nytt hävda sitt traditionella ideologiska engagemang:

bort med ansvars- och skuldkänslor för den utfattiga tredje världen, det är vi som är offren nu!


Apropå Haagtribunalen utropade Timothy Garton Ash patetiskt: ”Ingen Führer eller Duce, ingen Pinochet, ingen Idi Amin och ingen Pol Pot ska längre få känna sig säker på att kunna undkomma den folkliga rättvisans ingripande bakom statssuveränitetens palatsgrindar.” Man kan bara notera vad som saknas i denna rad av namn som, förutom det vanliga paret Hitler och Mussolini, innehåller tre diktatorer från tredje världen: var finns åtminstone ett enda namn från något av de sju mäktigaste länderna? Eller, om man ska hålla sig till standardlistan över skurkar, varför säger Ash, Michael Ignatieff med flera, som annars brukar utbrista i patetiska hyllningar till Haagtribunalen, ingenting om idén att lämna över Noriega och Saddam till Haag? Varför Milosevic och inte Noriega? Varför hölls det inte ens någon offentlig rättegång mot Noriega? Var det för att han skulle ha berättat om sitt samarbete med CIA, som inbegrep att USA såg genom fingrarna med hans inblandning i mordet på Omar Torrijos Herrera? På liknande sätt var Saddams regim en avskyvärd auktoritär stat, skyldig till många brott, i första hand mot sin egen befolkning.
 
Man bör emellertid lägga märke till det märkliga men viktiga faktumet att när amerikanska regeringsföreträdare och de irakiska åklagarna räknade upp Saddams illdåd så utelämnade de systematiskt det som utan tvekan var hans största brott (i termer av mänskligt lidande och kränkning av den internationella rättvisan): angreppskriget mot Iran. Varför? Därför att USA och majoriteten av utländska stater aktivt bistod Irak i denna aggression. Och inte bara det: USA förlänger nu med andra medel Saddams största förbrytelse, hans försök att störta den iranska regeringen - vilket är ytterligare en anledning att ställa frågan: Vem ska hänga George W Bush?

Slavoj Zizek

Översättning: Tor Wennerberg

Slavoj Zizek är filosof och psykoanalytiker, verksam vid filosofiska fakulteten i Ljubljana. Hans senaste bok heter The Parallax View (Cambridge: MIT Press, 2006) 


http://www.aftonbladet.se/vss/kultur/story/0,2789,967691,00.html


Kuvia sunnuntaina 2007-01-07- Vem ska hänga Bush? 

"Man bör emellertid lägga märke till det märkliga men viktiga faktumet att när amerikanska regeringsföreträdare och de irakiska åklagarna räknade upp Saddams illdåd så utelämnade de systematiskt det som utan tvekan var hans största brott (i termer av mänskligt lidande och kränkning av den internationella rättvisan): angreppskriget mot Iran.

Varför? Därför att USA och majoriteten av utländska stater aktivt bistod Irak i denna aggression. Och inte bara det: USA förlänger nu med andra medel Saddams största förbrytelse, hans försök att störta den iranska regeringen – vilket är ytterligare en anledning att ställa frågan: Vem ska hänga George W Bush?

Slavoj Zizek.
Torstain 2007-01-04 Aftonbladet R-kioskista klo 15.55. Vem ska hänga Bush? 

    
"Valinnan paikka".



"Valinnan paikka". Torstaina 2008-11-20 klo 09:48. Laukaa. Keskusta. Linja-autoasema. Kuva Pertti Manninen.

 
   
   
Sanat & Merkitys

Brax: Oikeusvaltio voi hyvin. - Laina-asiakkaan taakka kasvaa.
Etelä-Suomen Sanomat. Lahdessa torstaina 18. syyskuuta 2008.

"Suomi on oikeusvaltio, ministeri Tuija Brax (vihr) vakuutti epäilijöille keskiviikkona Lahdessa. Media kaivelee silloin tällöin julki tapauksia, joiden yhteydessä kysytään, miten oikeusvaltion laita oikein on. Median tehtävä on tarkkailla ja vahtia oikeuden toteutumista." Brax: Oikeusvaltio voi hyvin. 
Etelä-Suomen Sanomat. Lahdessa torstaina 18. syyskuuta 2008.
Kuvateksti: Oikeusministeri Tuija Brax esiintyi keskustelutilaisuudessa Sibeliustalossa, jossa mediaa edusti ESS:n päätoimittaja Heikki Hakala.

"Pankit ovat siirtämässä kriisiriskejään entistä enemmän asiakkaille.
Nordea ilmoitti nostavansa suurten ja keskisuurten asiakkaidensa lainan korkoja yksipuolisesti puoli prosenttiyksikköä kustannusten kallistumisen takia- OP-Pohjola harkitsee samaa. Yhdysvaltain finanssikriisi on lisännyt pankkien epäluttamusta toisiaan kohtaan ja siten pankkien hankkiman rahan hintaa. Finanssialan Keskusliitto on neuvotellut Rahoitustarkastuksen kanssa asuntovelkakirjoihin ehdon, jolla pankki saa yksipuolisesti nostaa korkoa, jos sen vakavaraisuus on vaarassa."
Laina-asiakkaan taakka kasvaa. ESS-työryhmä. Etelä-Suomen Sanomat. Lahdessa torstaina 18. syyskuuta 2008.


Lue myös!
Silmänkääntö- ja temppuministeri pilkkaa perustuslakia oikeusministerin valekaavussa!

Pääkirjoitus. Sanomanetti 2008/04/24

Lue myös!
Pankit eivät ota riskejä asuntolainoissa.

Pääkirjoitus. Sanomanetti 2002/05/30

Lue myös!
Seppo Konttinen: "Suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio."

Selostus Suomen Yhdyspankin omaisuuden siirtämisestä turvaan. Aivoina Björn Wahlroos ja Ahti Hirvonen. "Pankki oli matkalla kohti loppuaan, osakkeenomistajien rahat ja omaisuudet olivat vaarassa."
Sanomanetti 2004/05/20

Lue myös!
Pääkirjoitus. Vaurastumisesta tulee tehdä hyve eikä sitä tule tulkita "riistoksi".
 
Paljastetaan kuka näin sanoi ja siinä sivussa jonkinlainen raapaisu valtionyhtiöiden hävittämisestä eli yksityistämisestä.
Kymmeniä kirjoituksia ja henkilönimiä Koivistosta lähtien!
Sanomanetti 2006/11/11


"Eläväinen Rasmus-kissa, häntä tuli sentään kuvaan". Tänään torstaina 2008-11-20 klo 12.06. Kuva Pertti Manninen.

"Eläväinen Rasmus-kissa, häntä tuli sentään kuvaan". Tänään torstaina 2008-11-20 klo 12.06. Kuva Pertti Manninen.
   


"Varis koivunlatvassa pilvien hetken rakoillessa"

Varis koivunlatvassa pilvien hetken rakoillessa. Kuva Pertti Manninen. Keski-Suomi. Laukaa. Peurunka. Torstaina 2008-11-13 klo 13:07.
 


"Tuomariston puheenjohtaja Jorma Panula oli perusteluissaan tyylilleen uskollinen:
Miksi Nieminen voitti?
- Siksi kun se oli paras.
No voisiko sitä edes vähän avata?
- Musikaalinen ja saatanan selvää meininkiä."


Jyväskylän kitarakilpailun voitti Juuso Nieminen ja tunnelmia kyseli toimittaja Petri Kaukosuo. Keskisuomalainen torstaina 2008-11-06.

  
"Vuosi sitten sunnuntaina 2007-11-18 äidin viimeisen fyysisen lämmön kokien". Kuvasarja

Sateinen aika autio kaupunki odottaa heräämistään. Helsinki. Elielinaukio klo 05.56.
 
Jälkisanat tänään vuosipäivänä tiistaina 2008-11-18.

Viimeiset viikkonsa äitini oli sairaalassa, jossa kävin häntä päivittäin katsomassa. Aina kun kerroin käyneeni ensin SYK:n uimahallissa Etelä-Haagassa, hän sanoi, että hyvä on kun siellä käyt. Niinpä tänään kirjoitan tätä Keski-Suomessa Peurungan uimalan kahviossa raukea olo seuranani uintirupeaman ja saunan jälkeen.

Nyt julkaisemani kuvat on valikoima siitä hetkestä kun kuljin parin kilometrin matkan, korkeintaan, Marian sairaalasta asemalle kulkuneuvoa Kivihakaan etsien. En halunnut ottaa taksia tähän suuntaan, sillä kiirettä ei ollut mihinkään. Viimeinen erikoisbussi lähti nenän edestä ja rautatieasemalla vietin tunnin pari, ehkä. Kaupunkikuva liittyy nyt nopeasti äidinkin historiaan, olihan minun ensimmäinen muistikuvani isästäni rautatien laiturilla kun rattaissa istuen äiti saattoi isää rintamalle loman jälkeen. Ja Hotelli Tornissa äiti ja isä viettivät vuosikymmeniä sitten silloin tällöin iltaa kummitätini, liikenainen, Alman kanssa, joka omisti Elin Eriksson Oy muotiliikkeen Kalevankadulla Tornin vieressä.

Surun suremisen katkaisi vuosi sitten asianajaja, joka kävi minun ja vainajan kimppuun ennen kuin hänet oli hautaan laskettu, joten tämäkin on nyt jonkinlainen surutyön päätös.


Mustikkapiirakan ja kahvin nauttineena 20.10 linkkiin, bussiin, dösään tähdäten Pertti Manninen tiistaina 2008-11-19 klo 19.53.

"Varis koivunlatvassa pilvien hetken rakoillessa"

Varis koivunlatvassa pilvien hetken rakoillessa. Kuva Pertti Manninen. Keski-Suomi. Laukaa. Peurunka. Torstaina 2008-11-13 klo 13:07.
 
"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa".

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa. Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Asemakatu. Forum. Keskiviikkona 2008-11-12 klo 09:55. Laajenna!
 


Ilta-Sanomat ja toimittaja Rita Tainio perseestä?


Obama: Suomi Natoon? (Etusivu).
Obama: Suomi Natoon? (8:n palstan otsikko USA:n vaalit, sivu 4)

"Yhdysvaltain Suomen suurlähettiläs Barbara Barret ei koskaan unohda hetkeä, kun hän istui Barack Obaman ja tämän vetämän ulkoasiain valiokunnan Pohjois-Euroopan asioista vastaavan jaoksen kuultavana Washingtonissa. Kun Barrett nimitettiin Suomeen suurlähettilääksi alkuvuodesta, hän joutui normaalikäytännön mukaisesti valiokunnan haastatteluun. Tuolloin senaatin ulkoasiainvaliokuntaa johti tuleva varapresidentti Joe Biden ja sen Pohjois-Euroopan asioita puolestaan senaattori Barack Obama.

- Hän halusi tietää mielipiteeni siitä, mitkä asiat ovat mielestäni tärkeitä asioita uudessa asemamaassani. Ja yksi hänen kysymyksistään oli se, liittyykö Suomi Natoon.
- Vastasin hänelle, että suomalaiset päättävät asiasta itse, Barbara Barret muistelee tapaamistaan valiokunnan jäsenten ja sen puheenjohtajan senaattori Obaman kanssa."

Obama: Suomi Natoon? Ilta-Sanomat. USA:n vaalit. Rita Tainio. Torstaina 2008-11-06.
Ilta-Sanomien vastaava päätoimittaja on Tapio Sadeoja ja päätoimittaja Reijo Ruokanen.


Arkistosta:

Sanomanetti 2004-04-25
Amerikkalaispoliitikoille olisi aivan erilainen päätös lähettää joukkoja sotaan, jos siellä olisi mukana heidän omia poikiaan ja tyttäriään. Näin on enää kuitenkin äärimmäisen harvoin. Sosiologian professori Charles Moskos Northwestern Univeristystä. - Palkkasoturi tähtää yliopiston penkille. Keskisuomalainen maanantaina 15.03.2004. Mika Horelli.

SanomaWSOY:n tekemä rikos jäi selvittämättä!

Irak-vuoto-asiakirjat olivat Helsingin käräjäoikeuden päätöksen mukaan salaisia. Ilta-Sanomat julkisti niitä kuitenkin neljään eri kertaan, siis rikkoi lakia toistuvasti jatkuvasti. Suomen lain mukaan rikokseen osallistunutta pitää rangaista kuin olisi sen itse tehnyt. Valtakunnansyyttäjä Matti Kuusimäki ei kuitenkaan nostanut syytettä Ilta-Sanomia vastaan, koska lehden edustajat olivat poliisikuulusteluissa kertoneet, etteivät tiedä kuka asiakirjat oli lähettänyt ruskeassa kirjekuoressa toimitukseen. Kirjekuoretkin on sittemmin hävitetty.

Julkaistessaan salainen-leimalla varustettujen asiakirjojen sisältöä lehti on joutunut punnitsemaan rikoksen ankaruutta ja siitä saadun hyödyn arvoa. Lisäksi se on punninnut voisiko siitä joutua kiinni, toisin sanoen tulisiko kirjeen lähettäjä esiin, jolloin löytyisi henkilö syytettäväksi ja tuomittavaksi ja siinä samassa sitten kanssarikolliseksi. Kyllä kai lehti jotenkin on joutunut varmistamaan, ettei ihan mitä tahansa tuntemattoman lähettäjän salaisiksi julistettujen asiakirjojen sisältöä julkista ja on siis joutunut hankkimaan itseasiassa tietoja asiakirjojen sisällöstä sen jakeluun kuuluneilta ulkoasiainhallinnon virkamiehiltä.

Salaisten asiakirjojen vuotamisesta voi saada jopa vankeustuomion, käsitykseni mukaan. Toisin sanoen rikos ei vanhene vielä moneen vuoteen. Auta armias, jos vuotaja jostain syystä myöhemmin ilmoittautuu ja vetää mukaansa SanomaWSOY:n kanssarikollisekseen. Miten sitten suu pannaan vai olisiko nyt vain parasta ristiä kädet siellä sun täällä.

Pertti Manninen, sanomanetti.fi torstaina 25.03.2004.

PS. Almamedian Iltalehteen vuodetut asiakirjat olivat hiukan erimuotoisia ja niissä erään asiakirjan numero oli samalla tavalla virheellinen kuin käräjäoikeudessa sakkoihin tuomitun Martti Mannisen tietokoneen kovalevyltä oli löytynyt. Tämä asettaa aika outoon valoon valtakunnansyyttäjän syyttämättäjättämispäätöksen.

Sama.

Ja varmemmaksi vakuudeksi sanomanetti.fi tietenkin julkisti iltapäivälehtien julkaiseman aineiston viime kesänä seuraavasti:

Irak-vuotoasiakirjat julkaistiin iltapäivälehdissä. Tässä aineisto kokonaisuudessaan.

11.3.2003. Ilta-Sanomat.

11.3.2003. Iltalehti.

12.3.2003. Ilta-Sanomat.
12.3.2003. Iltalehti.
8.5.2003. Ilta-Sanomat.
Uusia!

Edellä on mainittu Ilta-Sanomien kolme numeroa, jossa salaista aineistoa julkaistiin. Ja kuinka sitten sattuikaan. Käsiini osui vielä neljäskin lehti, joka ilmestyi kaksi päivää viimeisen julkistuksen jälkeen ja jossa sama aineisto julkaistiin uudelleen varmemmaksi vakuudeksi! Toistuva ja jatkettu rikos, yleensähän siitä saa lisärangaistuksen!

Samapa vaan. Hohhoijaa. Lähden kahville.




"This note was a promise that all men, yes black men as well as white men, would be guaranteed the inalienable rights of life, liberty, and the pursuit of happiness."
 "I have  a Dream"
Martin Luther King 1963.
 


Mikä on SDP:n ex-kansanedustaja Jouni Backmanin rooli äänestysskandaalissa?

Tässä vain kysymys. Pudottuaan eduskunnasta entinen ministeri ja kansanedustaja Jouni Backman sai suojatyöpaikan juuri täältä Tietoenatorista jonkinlaisena yhteiskuntasuhteiden johtajana valtioon ja kuntiin päin. Tuntuisi, siis tuntuisi, siltä, että tämä sotku: yli kahdensadan äänestäjän epäonnistuminen äänensä antamisessa tässä sähköisessä äänestyskokeilussa, on tapahtunut juuri hänen osastonsa vastuulla. Lisää skandaalista ihan varmasti.
Pertti Manninen keskiviikkona 2008-10-29. Tulossa!



guardian.co.uk, Tuesday October 28 2008

79th Anniversary of the Wall Street Crash
Gallery (12 pictures)
This week marks the 79th anniversary of Black Monday and Tuesday - October 28 and 29, 1929 - when the Wall Street Crash gathered pace

The Great Depression compared with today (8 pictures)
With the current financial and economic crisis in the United States, many people are asking whether this is history repeating itself

Archive: Financial meltdowns of the past (10 pictures)
Many commentators have drawn parallels between today's market turmoil and the Wall Street crash of 1929. But every financial crisis has its own special characteristics. Here we publish original reports from the Guardian archive about financial meltdowns of the past to see if history can provide any guide to what may lie ahead

 



Sanat & Merkitys

Brax: Oikeusvaltio voi hyvin. - Laina-asiakkaan taakka kasvaa.
Etelä-Suomen Sanomat. Lahdessa torstaina 18. syyskuuta 2008.

"Suomi on oikeusvaltio, ministeri Tuija Brax (vihr) vakuutti epäilijöille keskiviikkona Lahdessa. Media kaivelee silloin tällöin julki tapauksia, joiden yhteydessä kysytään, miten oikeusvaltion laita oikein on. Median tehtävä on tarkkailla ja vahtia oikeuden toteutumista." Brax: Oikeusvaltio voi hyvin. 
Etelä-Suomen Sanomat. Lahdessa torstaina 18. syyskuuta 2008.
Kuvateksti: Oikeusministeri Tuija Brax esiintyi keskustelutilaisuudessa Sibeliustalossa, jossa mediaa edusti ESS:n päätoimittaja Heikki Hakala.

"Pankit ovat siirtämässä kriisiriskejään entistä enemmän asiakkaille. Nordea ilmoitti nostavansa suurten ja keskisuurten asiakkaidensa lainan korkoja yksipuolisesti puoli prosenttiyksikköä kustannusten kallistumisen takia- OP-Pohjola harkitsee samaa. Yhdysvaltain finanssikriisi on lisännyt pankkien epäluttamusta toisiaan kohtaan ja siten pankkien hankkiman rahan hintaa. Finanssialan Keskusliitto on neuvotellut Rahoitustarkastuksen kanssa asuntovelkakirjoihin ehdon, jolla pankki saa yksipuolisesti nostaa korkoa, jos sen vakavaraisuus on vaarassa." Laina-asiakkaan taakka kasvaa. ESS-työryhmä. Etelä-Suomen Sanomat. Lahdessa torstaina 18. syyskuuta 2008.

Lue myös!
Silmänkääntö- ja temppuministeri pilkkaa perustuslakia oikeusministerin valekaavussa!

Pääkirjoitus. Sanomanetti 2008/04/24

Lue myös!
Pankit eivät ota riskejä asuntolainoissa.

Pääkirjoitus. Sanomanetti 2002/05/30

Lue myös!
Seppo Konttinen: "Suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio."

Selostus Suomen Yhdyspankin omaisuuden siirtämisestä turvaan. Aivoina Björn Wahlroos ja Ahti Hirvonen. "Pankki oli matkalla kohti loppuaan, osakkeenomistajien rahat ja omaisuudet olivat vaarassa."
Sanomanetti 2004/05/20

Lue myös!
Pääkirjoitus. Vaurastumisesta tulee tehdä hyve eikä sitä tule tulkita "riistoksi".
 
Paljastetaan kuka näin sanoi ja siinä sivussa jonkinlainen raapaisu valtionyhtiöiden hävittämisestä eli yksityistämisestä.
Kymmeniä kirjoituksia ja henkilönimiä Koivistosta lähtien!

Sanomanetti 2006/11/11



Sanat & Merkitys (2002)
30. toukokuuta 2002. sanomanetti.fi

Pääkirjoitus:
Pankit eivät ota riskejä asuntolainoissa

Yhdellekään pankille ei kelpaa vakuudeksi pelkkä asunto, myös henkilökohtainen "ikuinen" maksuvelvollisuus vaaditaan.
Vakuusarvojen romahtaminen on aina asiakkaan riski.

Pankkien riskinotto on näennäistä. Kansalaisten tietoisuus on olematonta. Mikään pankki ei anna asuntolainaa vain niin, että pantiksi jäisi pelkkä asunto.

Omarahoitusosuuden lisäksi vaaditaan "ikuinen" omavelkainen takaus. Tämä tarkoittaa sitä, että jos esim. sairauden ja työttömyyden takia ei pystyisi hoitamaankaan asuntolainaansa, niin asunnon myynninkin jälkeen voi jäädä vielä velkaa satoja tuhansia ja tällöin hirmuisten viivästyskorkojen kanssa velka jää mahdottomaksi hoitaa mitenkään ihmisen elinaikana. Samassa rytäkässä on myös säästetty omarahoitus häipynyt taivaan tuuliin.

Näin nimenomaan tapahtui 90-luvun alun velallisille, kun vakuusarvot romahtivat tai valuuttalainaa ottaneiden velat kasvoivat yhdessä yössä 20-30 prosenttia. Kaikki eivät ole halunneet velkajärjestelyyn, koska takaajien asemaa ei siinä samalla ratkaista.

Koska pankit eivät anna lainoja, joiden vakuudeksi riittäisi annettu pantti, voi kysyä onko valtio suojellut kansalaisiaan tarpeeksi?

Pertti Manninen

30. toukokuuta 2002. sanomanetti.fi

 



Tuuli käy heidän ylitseen ...

Kuva: Pertti Manninen


 

N:o 798. Lauantai
2008-05-10




"Väitepäätös". 05.05.2008.


"Väitepäätös". 05.05.2008.

Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut!

 "Väitepäätös"

 

KESKI-SUOMEN ULOSOTTOVIRASTO
PL 52, Vapaudenkatu 54
40101 JYVÄSKYLÄ
Puhelin 010 362 6740, Telekopio 010 362 6771
Sähköposti keski-suomi.uo@oikeus.fi

 

PÄÄTÖS 59/08
05.05.2008 2645/616/08P

Pertti Juhani Manninen

VÄITEPÄÄTÖS

Asianosaiset

Vastaaja
Pertti Juhani Manninen

Hakija
xxxxx xxxxxxx

Ulosottoasiat
0744418533

Selostus asiasta

Jyväskylän kihlakunnan ulosottovirastossa on tehty päätös 30.05.2007. 1873/6160/07P, minkä mukaan hakija oikeutetaan poistattamaan tietyt loukkaavat verkkoviestit nettisanomat.com-internetsivustolta ja että ulosottomies antaa tarvittaessa virka-apua lopputuloksen saavuttamiseksi. Vastaaja on valittanut päätöksestä, mutta valitukset on hylätty Jyväskylän käräjäoikeuden päätöksellä 25.10.2007, U 07/4664 ja Vaasan hovioikeuden päätöksellä 02.04.2008, U 07/1416, missä jälkimmäisessä päätöksessä myös täytäntöönpanon keskeytys todetaan rauenneeksi. Asian eri yhteyksissä vastaaja on esittänyt väitteen, että hän on jo itse poistanut ko. verkkoviestit.
Ulosottomies on viran puolesta ottanut asian ratkaistavaksi alkuperäisen päätöksen itseoikaisupyyntönä.

Kuuleminen

Ulosottomies on kirjeellä 04.04 varannut molemmille asianosaisille tilaisuuden lausuman antamiseen 25.04.2008 mennessä erityisesti siitä, onko verkkoviestit jo poistettu vai ei. Molemmat asianosaiset ovat antaneet lasuman. Mannisen mukaan verkkoviestit on poistettu ja xxxxsxx mukaan niitä ei ole poistettu.

PÄÄTÖS

Väite hylätään, itseoikaisua ei suoriteta ja täytäntöönpanoa jatketaan.

Perustelut

Ulosottovirastossa on tarkasteltu nettisanomat.com-sivustoa. Siellä on runsaasti sellaista materiaalia, jossa jutussa on ollut kyse eli viittauksia asianajaja xxxxx xxxxxxen, hänen yritykseensä ja häntä koskevaan asiaan, esimerkkinä viittauksia tekaistuihin laskuihin. Ulosottomiehellä ei ole mahdollisuuksia selvittää. onko Manninen poistanut ylläpitämiltään sivuilta mahdollisesti jotain tekstiä, mutta sillä ei ole lopputuloksen kannalta merkitystä. Internetsivujen sisältö tältä osin on asiayhteydessään ja kirjoitustavassaan sellaista kuin kunnianloukkausrikoksen teonkuvauksessa ilmaistaan ja ne tulee Vaasan hovioikeuden lainvoimaisen tuomion 23.04.2007, R 06/794 mukaisesti poistaa.

PÄÄTÖS 2645/6160/08P 1

Lainkohdat

Ulosottokaari 3 luku 28 § ja 10 luku 4 ½

Jarmo Kivistö
Jarmo Kivistö
kihlakunnanvouti
Puhelin 010 362 6798, 050 300 3927

Lähettämispäivä

Annettu postin kuljetettavaksi 05/ 06.05.2008

PÄÄTÖS 2645/6160/08P 2

 
Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut!

Nettisanomat ja sen vastaava päätoimittaja Pertti Manninen on kahteen kertaan lähettänyt selvityksen asiasta Keski-Suomen ulosottovirastolle. Selvitys:

"From: Sanomanetti@hotmail.com
To: jyvaskyla.uo@om.fi
Subject: Verkkoviestien jakelun keskeyttäminen ja viestien poisto nettisanomat.com-sivustolla
Date: Thu, 8 Nov 2007 11:21:45 +0000
...
Jyväskylän ulosottovirastolle
Asia: Verkkoviestien jakelun keskeyttäminen ja viestien poisto nettisanomat.com-sivustolla.
Asiaa on hoitanut virastossa kihlakunnanvouti Jarmo Kivistö.
Vaasan hovioikeuden tuomion Nro 565. antamispäivä 23.4.2007, diaarinro R 06/794, mukaisesti olen keskeyttänyt verkkoviestien jakelun kunnianloukkausrikoksen tekoajalta 1.7.2004 - 8.10.2005 tuomiossa määrätyllä tavalla: olen poistanut nettisanomat.com-sivustolta kaikki sellaiset verkkoviestit, joissa mainitaan xxxxsxx tai hänen yrityksensä nimi ja joissa on viittauksia xxxxxxen.
Jokaisella ko ajanjakson sivulla on sivun alussa merkintä poistamisesta.
Helsinki 08.11.2007
Pertti Manninen"

Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut!

Kihlakunnansyyttäjä nosti syytteen kunnianloukkauksesta. Syytteessä rikoksentekoajaksi syyttäjä määritteli rikoksen alkaneeksi siitä päivästä, jonka kirjoituksen asianomistaja asianajaja xxxxx xxxxxxx esitti todisteeksi kunnianloukkauksesta, 01.07.2004. Lisäksi oikeus totesi rikoksen jatkuvan niin kauan kuin kirjoitus on saatavilla ja määräsi sen poistettavaksi. Vain tätä kirjoitusta ja sen jälkeisiä kirjoituksia oikeudessa käsiteltiin ja ne siis määrättiin poistettaviksi. Siinä oikeudenkäynnissä allekirjoittanut tuomittiin kunnianloukkausrikoksesta. Nyt kuitenkin kihlakunnanvouti Jarmo Kivistö omavaltaisesti ja mielivaltaisesti laajentaa tulkintaansa aikaisempiin kirjoituksiin ja myöhempiin kirjoituksiin. Mikäli niissä on jotain loukkaavaa, ne pitää käsitellä erikseen tuomioistuimessa, jos syytettä vaaditaan nostettavaksi ja jos syyte nostetaan. Niiden kirjoitusten poistaminen on täyttä mielivaltaa, jonka lainopillisen koulutuksen saanut kihlakunnanvouti hyvin ymmärtää. Hän siis aikoo aivan tietoisesti syyllistyä valtansa suomaan mielivaltaan.

Kokonaan toinen juttu on se, että hän on esteellinen poistamaan ylipäätään mitään sivuja tässä asiassa, koska poistaessaan hän onnistuu poistamaan samalla häntä itseään koskevan arvostelun ja selostuksen siitä, kuinka hän Vaasan hovioikeuden lainvoimaisen päätöksen mukaan oli toiminut virheellisesti eräässä pakkohuutokaupassa. Hänen esteellisyytensä on vielä lopullisesti käsittelemättä ja se käsitellään Korkeimmassa oikeudessa, jos se myöntää valitusluvan.

Poistaessani kaiken xxxxx xxxxxxa koskevan aineiston rikoksentekoajalta, ajoin kaikki Nettisanomien kyseiset sivut tekstieditorilla poistaen ilmaisut "xxxxx xxxxxxx, "asianajaja xxxxx xxxxxxx" ja "asianajotoimisto Pekka xxxxxxx Ky" eri variaatioin. Lisäksi poistin kaikki oikeuden määräämät kirjoitukset manuaalisesti. Jotta voisin osoittaa tehneeni näin, liitin jokaisen ko. ajanjakson sivulle merkinnän poistamisesta tai poistamattajättämisestä, jos sivulla ei ollut viittauksia asianajaan tai hänen toimistoonsa tai häntä koskevaan asiaan. Merkintä:

"JYVÄSKYLÄN KÄRÄJÄOIKEUS
Rikosasia
TUOMIO 06/815
Annettu kansliassa
2.5.2006
Asiano:
R 05/2307
Syyttäjän rangaistusvaatimus
1. KUNNIANLOUKKAUS (6160/R/001799/05) Rikoslaki 24 luku 9 §
1.7.2004-8.10.2005 LAUKAA
Manninen on esittänyt asianomistaja xxxxx xxxxxxxxa ja tämän asianajotoimistosta valheellisen ja (POISTETTU 05.03.2016 G) tiedon väittämällä internetissä pitämällään nettisanomat sivustolla (www.nettisanomat.com), että xxxxxxx on asianajajana toimistonsa puitteissa laatinut häntä koskevia (2poistettu 09.12.2015). Hän on sivustoillaan julkaissut oikeudenkäyntiaineistoa, joka sinällään on ollut sisällöltään oikeaa, mutta Manninen on antanut lukijoiden ymmärtää, että oikeudenkäynnissä olisi ollut kysymys jostakin laittomasta. Teko on siten huomioonottaen xxxxsxx ammatti asianajajana ollut omiaan aiheuttamaan asianomistajalle vahinkoa sekä häneen kohdistuvaa halveksuntaa.
http://www.sanomanetti.fi/2007/05/26/20060502kunnianloukkauskaraja1tuomio.htm

VAASAN HOVIOIKEUS
TUOMIO
Nro 565
Antamispäivä 23.4.2007
Diaarinro R 06/794 Verkkoviestin jakelun keskeyttäminen
Sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä annetun lain 18 §:n mukaan tuomioistuin voi virallisen syyttäjän, tutkinnanjohtajan tai asianomistajan hakemuksesta määrätä julkaisijan tai ohjelmatoiminnan harjoittajan taikka lähettimen. palvelimen tai muun sellaisen laitteen ylläpitäjän keskeyttämään julkaistun verkkoviestin jakelun, jos viestin sisällön perusteella on ilmeistä, että sen pitäminen yleisön saatavilla on säädetty rangaistavaksi. Lähtökohtana mainittua lainkohtaa sovellettaessa on saman lain 1 §:n 2 momentti, jonka mukaan viestintään ei saa puuttua enempää kuin on välttämätöntä ottaen huomioon sananvapauden merkitys kansanvaltaisessa oikeusvaltiossa.
Mannisen ylläpitämällä nettisanomat.com -internetsivustolla on materiaalia, joka kohdistuu xxxxsxx elinkeinotoimintaan ja on sisällöltään xxxxsxx kunniaa loukkaavaa. xxxxxxa koskevien verkkoviestien pitäminen yleisön saatavilla on edellä mainitun lainkohdan tarkoittamalla tavalla rangaistavaksi säädetty teko ja rikos jatkuu edelleen niin kauan, kuin internetsivustolla oleva xxxxxxa koskeva materiaali on verkkoviestinä yleisön saatavilla.
Edellä mainitut seikat huomioon ottaen Mannisen on poistettava nettisanomat.com-sivustolta kaikki sellaiset verkkoviestit, joissa mainitaan xxxxsxx tai hänen yrityksensä nimi ja joissa on viittauksia xxxxxxen. Näin ollen tämän asiaa koskevan tuomion julkaiseminen mainitussa verkkojulkaisussa ei ole tarpeellista.
http://www.sanomanetti.fi/2007/05/26/20070423kunnianloukkaushovituomio1tuomio.htm

Tältä sivulta on poistettu kaikki Vaasan hovioikeuden 23.4.2007 tuomiossa Nro 565 poistettaviksi määräämät verkkoviestit. Alkuperäinen sivu, jossa poistokohdat ovat näkyvissä, on arkistoitu osoitteeseen
http://www.12.fi/2004/07/01/etusivu.htm"

Sanomanetti. Pertti Manninen, vastaava päätoimittaja. Lauantai 2008-05-10.

Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut!

Lue myös! 
Asianajaja voitti kunnianloukkausjuttunsa. Lakisanomat Keskiviikko 2007-10-24

:o 798. Lauantai 2008-05-10

Etusivu tiistaina 19. heinäkuuta 2005.

Oikeusjuttu - Painajainen. 19.07.2005.

Täydelliset tekstit alkuperäisessä julkaisujärjestyksessä. Linkit dokumentteihin.
Sanomanetti 17.05.2001 alkaen. 19.07.2005.

Eräs pakkohuutokauppa 1999-2000.
Ulosottomiehen ja kihlakunnanvoudin operaatio mitätöi vanhuksen etuoikeutetun saatavan 90 000 markkaa Merita Pankin hyväksi.

Ikikertut syksyllä. Laukaa 02.10.1999, silloin kun kaikki näytti vielä hyvältä.
Kuva Pertti Manninen.

Lue myös!
Rikosilmoitus asiakirjaväärennöksistä tai väärän selityksen ja merkinnän tekemisestä asiakirjoissa.

sanomanetti.fi 04.09.2003.

Avustava ulosottomies Raino Rinne ja kihlakunnanvouti Jarmo Kivistö asialla.

Koska oikeudelle esitetty asiakirja ei ole vielä rikosoikeudellisesti vanhentunut selostan asiaa aikaisemmin julkaistujen asiakirjojen pohjalta. Seuraavan muistion laadin 24.03.2001 ja 27.03.2001 oikeudenkäyntiä varten, silloin kun kaikki oli vielä muistissa. Ulosottovalitus käsiteltiin Jyväskylän käräjäoikeudessa ilman suullista käsittelyä. Päätöksen tästä teki käräjätuomari Matti Kuuliala yhtenä perustelunaan se, ettei valittajalle tulisi lisää oikeudenkäyntikuluja. Näin ollen avustava ulosottomies Raino Rinteen paikkansapitämätön kirjallinen lausunto sai suhteettoman painoarvon. Vaasan hovioikeus muutti sitten päätöstä ja lainvoiman saaneessa päätöksessä todettiin kihlakunnanvouti Jarmo Kivistön toimineen virheellisesti ja ristiriitaisesti. Hovioikeus ei myöskään välittänyt enää mitään siitä perusteesta, jolla vanhuksen etuoikeutettu vaatimus hylättiin. Näin ollen ulosoton operaatio vaatimusten hylkäämisestä osoittautui tarkkaan laskelmoiduksi tempuksi.
Pertti Manninen. 24.06.2004.
19.07.2005.



Tänään sunnuntaina 2008-10-12.

Nobelisti mielii yhä Natoon.

Nobelisti mielii yhä Natoon.
"Martti Ahtisaari: Palkitun presidentin mielestä Suomen tulisi olla mukana kaikissa järjestöissä, joissa muutkin läntiset demokraattiset maat ovat."

Keskisuomalainen. Valtakunta. Helsinki Nina Törnudd / STT. Sunnuntai 2008-10-12.

Ahtisaari: Suomi tarvitsee Nato-jäsenyyttä.

Ahtisaari: Suomi tarvitsee Nato-jäsenyyttä.

"Presidentti Martti Ahtisaaren mukaan Suomen kannattaa liittyä puolustusliitto Naton jäseneksi. Hänen mukaansa jäsenyyttä tarvitaan, jotta Suomi voi hoitaa rauhanturvatehtäviään. Ylen Ykkösaamu-ohjelmassa esiintynyt Ahtisaari ei halua, että Suomesta tulee "kummajainen" muiden länsimaiden joukossa, joista monet kuuluvat puolustusliittoon."

Helsingin Sanomat. Kotimaa. Poiminta. Jessikka Aro. Sunnuntai 2008-10-12. 





"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa".

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa. Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Asemakatu. Forum. Keskiviikkona 2008-11-12 klo 09:55. 

 

Sanomanetti. Keskiviikko 2009-02-11 - N:o 937 - Myönteistä huomiota Suomelle. Lea Launokari - Ahtisaari-Nobel - Nokia sulkee Jyväskylän yksikön. Äänekoskelta siirron historiaa. - Kuvia.
Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: Sanomanetti @hotmail.com - Sivut 2009-02-11, nettiin 2009-02-11, linkkejä 2009-02-11.
2009/02/11 - Sanomanetti - Myönteistä huomiota Suomelle. Lea Launokari - Ahtisaari-Nobel - Nokia sulkee Jyväskylän yksikön. Äänekoskelta siirron historiaa. - Kuvia. - Lapsilisän arvo romahtanut - Ruususelle sakkotuomio kohukirjasta - Vanhanen sai haluamansa päätöksen - Etukeno aikoo valittaa tuomiosta - Pääministerin morsian - Susan Ruusunen - pääministeri - Matti Vanhanen - kustantaja - Kari Ojala - Hovioikeuden päätös - Linkki Jyrki Virolainen Blogi - Hovioikeus päätti salata pääministeri Vanhasen oikeudenkäynnin - onko kyseessä vasta "alustava" kanta? - torstai, tammikuu 15, 2009 - "Where there is no publicity, there is no justice" (Jeremy Bentham, 1748-1832) - Kihlakunnanvoudin Nettisanomien sivujen sulkemista koskeva päätös - Sanomanetti - lehti - Jarmo Kivistö - kihlakunnan vouti - Pertti Manninen - päätoimittaja - xxxxx xxxxxxx - asianajaja, xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx Ky - Kuva: GMC, entisöity historiallinen Nato-kuorma-auto. - "Vaarilla on Kempsu, se oma Kempsu on. Vaarilla on Kempsu, oma Kempsu on. Ai ai vaaria, kaikilla ei ole Kempsua, mutta meidän vaarilla oma Kempsu on." Kuvia ja juttu tulossa! - Suomi – Oikeusvaltio? - Lex Nokia. - Laman varjolla. Pääkirjoitukset. - Matti Vanhanen. Tuija Brax - Suvi Lindén - Eero Heinäluoma - Jutta Urpilainen - Paavo Lipponen - Sähköinen vaali - äänestys - Kuvia Suomessa. - HBL, BJÖRN MÅNSSON mainitsee ydinaseet ainoana pääkirjoittajana - Tekstit - Suomi harkitsee nyt "vahvasti" ydinaseita. Helkingin Sanomat lauantaina 2009-01-24. HS24.fi - Natooptionen kräver en katekes. BJÖRN MÅNSSON.” HBL 2009-01-24 - Natoon! Pääkirjoitus. - Kuvia Suomessa. Matkalla pohjoiseen. - Året var 1957. "Förbjud atomvapnen" Kuva. - turvallisuus- ja puolustuspoliittinen selonteko 2009 - Alexander Stubb - Matti Vanhanen - Tarja Cronberg - Sinikka Mertala - Harri Jaskari - Guantánamon vankileiri - Kari Huhta - Janne Virkkunen - sotilasliitto Nato - turvallisuus- ja puolustuspoliittinen selonteko 2009 - Euroopan unioni - pohjoismainen puolustusyhteistyö - kansainväliset yhteistyöjärjestöt - Eduskunta - Aftonbladet 2006. Statsterrorismen. Kriget mot barnen. - Sulo Armas Paavola 1928-2009. - John Pilger om statsterrorismen - och dess offer. "Nu skall statsterrorism bedrivas mot de allra mest sårbara". Aftonbladet c. 2006-06-19. -- Kuva: Barack Obama - George W. Bush. LIVE Washington BBC World News CURRENCIES. - Tarkoituksena tappaminen. - Keski-Suomen matkailun vertailua 6 maakuntaan. 26 kaaviota. - Matkailun perusta on luotu. Keskisuomalainen. - Anne Repo - Leo Potkonen - Kummallista kunniaa 2. Markku Andersson - Keski-Suomen matkailu. Vertailu. Väärää ja oikeaa tietoa..-Helsingin Sanomien päätoimittaja Janne Virkkusen Israel-kirjoitus - Israelin hyökkäys herättää suomalaisissa suuria tunteita. - Kuvat: "Iltatähti" ja "Ihmisen kiitävät valot... - Sanomanetti keskiviikko 11.02.2009 - etusivu - kuva - kuvat - pertti manninen - Luettelo - Sanomanetti - 12.fi - Lakisanomat

 

guardian.co.uk, Saturday 27 December 2008 19.37 GMT

News World news Israel and the Palestinian territories


Air strikes in Gaza kill 205 as Israel targets Hamas

• Israelis vow to continue attacks
• Hamas defiant as anger grows in Arab world


Toni O'Loughlin in Jerusalem, Hazem Balousha in Gaza and Toby Helm guardian.co.uk, Saturday 27 December 2008 19.37 GMT

Israel stood defiant tonight in the face of mounting international condemnation, as it vowed to continue a massive bombing offensive against key targets in the Gaza Strip that left 205 dead and 700 others injured.

As world leaders called for an immediate end to the biggest air assault on Gaza since 1967, Ehud Barak, the Israeli defence minister, insisted that the retaliation against rocket attacks by Hamas had only just begun. "It won't be easy and it won't be short," said Barak. "There is a time for calm and a time for fighting, and now the time has come to fight."
...
Hamas remained defiant. "Today we are stronger then we've ever been," said Hamas spokesman Taher Nounou. "We won't raise the white flag, we won't give anything up, we won't retreat. We call on the Arab states in the region to take a stance against this massacre and not to be satisfied with just condemnations." Fawzi Barhoum, another spokesman, called the air strikes a "holocaust" and "an act of war".

guardian.co.uk/world/2008/dec/27/israelandthepalestinians1




Kuvat: "Iltatähti" ja "Ihmisen kiitävät valot lumisella jäällä yli 10 asteen pakkasessa".
Keski-Suomi. Laukaa. Peurunka-järvi sunnuntaina 2008-01-04 klo 17:03 ja 17:07. Pertti Manninen. Sanomanetti sunnnuntaina 2008-01-04. N:o 920. "Paha astuu pimeässä ulos koloistaan surmaten viattomia lapsia". Sodassa kuolleiden muistolle. Pertti Manninen.

 



Pääministeri Matti Vanhanen hyrisee tyytyväisyyttään voitettuaan itse aiheuttamansa sotkun. Johan tälle hevosetkin nauraa. "Kaikki Ruususesta ja Vanhasesta".


edellinen  seuraava
Sanomisen ja julkaisemisen  vapautta vuodesta 1999.
Uusin lehti
- Linkistö - Ilmoitukset
... tiistaina tikut vuoltiin ...
Tiistai 2009-02-10
(N:o 936)

SUSAN KURONEN: PÄÄMINISTERIN MORSIAN

Nidottu, 168 s. (ISBN 978-952-99593-4-1). Ilmestynyt 19.2.2007, ovh 24,90 €.

Tavallinen yksinhuoltaja kohtaa internetin treffipalstalla maan pääministerin, joka on eroamassa vaimostaan. Pääministerikin rentoutuu ja rakastuu. Hellyyttä täynnä olevat tapaamiset yritetään pitää salassa siinä onnistumatta. Mutta yksinhuoltaja ei osaa kohdata julkisuutta. Vaikeuksista ja kohulehtien armottomasta uutisjahdista huolimatta suhde kestää ja kukoistaa yhdeksän kuukautta. Susan Kurosen omakohtainen tilitys sukeltaa suoraan tapahtumien pyörteisiin, joista ei puutu koomisiakaan piirteitä. Työmyyrä kohtaa luonnonlapsen, kaksi erilaista maailmaa toisensa. Pari kokee rakastetun löytämisen ja uusperheen haasteet vielä muita suomalaisia rankemmin, median pörrätessä ympärillä. Selviääkö samalla, kuinka jäyhän suomalaismiehen pitäisi kohdella kumppaniaan?


Lapsilisän arvo romahtanut. 105. Yle teksti-tv 2009-02-10. 15:18.


Ruususelle sakkotuomio kohukirjasta. 106. Yle teksti-tv 2009-02-10. 15:16.

Vanhanen sai haluamansa päätöksen. 107. Yle teksti-tv 2009-02-10. 15:16.

Etukeno aikoo valittaa tuomiosta. 108. Yle teksti-tv 2009-02-10. 15:16.

105 105 YLE TEKSTI-TV 10.02. 15:26:43 KOTIMAA YLE TIISTAI

Lapsilisän arvo romahtanut

Lapsiperheiden ostovoima on jäänyt jatkuvasti jälkeen lapsettomiin kansalaisiin verrattuna, kertoo Aamulehti.

Esimerkiksi lapsilisien taso kuluttajahintoihin verrattuna on neljäsosan alhaisempi 89-luvun puoliväliin nähden.

Pelkästään lapsilisissä kaksilapsinen perhe menettää näin laskien 50 euroa joka kuukausi.

Ansioihin verrattuna lapsilisät ovat jääneet jälkeen 40 prosenttia ja lasten kotihoidon tuki 66 prosenttia vuosina 1993-2006.


106 106 YLE TEKSTI-TV 10.02. 15:25:14 KOTIMAA YLE TIISTAI

Ruususelle sakkotuomio kohukirjasta

Susan Ruususelle ja kustantaja Kari Ojalalle on annettu Helsingin hovioikeudessa sakkotuomio pääministeri Vanhasen yksityisyyden loukkaamisesta.

Pääministerin morsian –kirjan kirjoittanut Ruusunen sai hovioikeudessa 20 päiväsakkoa ja kustantaja Jari Ojala 60 päiväsakkoa.

Lisäksi Ojalan on maksettava Vanhaselle 1000 euron korvaus kirjan aiheuttamasta henkisestä kärsimyksestä.

Aiemmin käräjäoikeus oli hylännyt syytteet lautamiesäänin vastoin virkatuomarin kantaa.

107 107 YLE TEKSTI-TV 10.02. 15:25:23 KOTIMAA YLE TIISTAI

Vanhanen sai haluamansa päätöksen

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) ei halua tarkemmin kommentoida tuomiota ennen kuin se on lainvoimainen.

Hän kuitenkin totesi, että päätös oli sellainen mitä hän lähti hakemaan.

Vanhanen kommentoi hovioikeuden päätöstä tuoreeltaan varovaisesti toimittajille eduskunnassa.

Pääministeri muistutti, että kyse ei ole hänen maineensa palauttamisesta vaan poliitikkojen yksityisyyden suojaa koskevasta periaatteesta.

Valitusaika hovioikeuden päätökselle on 60 päivää.

108 108 YLE TEKSTI-TV 10.02. 15:26:25 KOTIMAA YLE TIISTAI

Etukeno aikoo valittaa tuomioista

Susan Ruususen paljastuskirjan kustantaja Etukeno Oy pettyi oikeuden ratkaisuun Ruususen ja kustantamon johtajan Kari Ojalan sakkotuomioista.

Etukeno aikoo viedä kiistan vielä Korkeimpaan oikeuteen, jos sen varat siihen riittävät.

Ojalan mukaan heille ei suotu ”edes reilua oikeudenkäyntiä”.

- Suomi näyttää muulle Euroopalle surullista suuntaa kaventamalla sanan- ja julkaisuvapautta ja ahdistamalla omaelämäkerrallisten teosten kirjoittajia ja kustannusalaa, harmittelee Ojala tiedotteessa.

Kari Ojala

10.2.2009
HOVIOIKEUDEN PÄÄTÖS RUUSUS-KIRJASTA

Etukeno Oy:n osalta käräjäoikeuden vapauttava päätös näyttää pysyneen, vaikka oikeudenkäyntikulujen korvausta onkin muutettu. Kari Ojalan ja Susan Ruususen langettavia tuomiota pidämme käsittämättöminä. Suomi näyttää muulle Euroopalle surullista suuntaa kaventamalla sanan- ja julkaisuvapautta ja ahdistamalla omaelämänkerrallisten teosten kirjoittajia ja kirjankustannusalaa.

Istuva pääministeri voi vaikuttaa oikeusprosessien pelisääntöihin suoraan ja oman asiansa käsittelyyn sekä tutkinnassa että oikeudessa välillisesti. Hovioikeudessa emme saaneet edes puolustautua asianmukaisesti. Tämän jälkeen ketä tahansa voidaan rangaista mistä tahansa, jos vallanpitäjä väittää loukkaantuneensa - vaikkei edes suostuisi kunnolla yksilöimään, mikä häntä loukkasi ja miten.

Perehdymme päätökseen tarkemmin, mutta näillä tiedoin yhtiömme pyrkii saamaan oikeutta Korkeimmasta oikeudesta, jos varat riittävät.

Etukenon johtaja Kari Ojala:
"Hallitseva pääministeri valtakoneistoineen on pienelle kustannusyritykselle ylivoimainen vastustaja. Pääministerin ilmoitus ("loukkaannuin, koin halveksuntaa, kaupassakin tuijottivat") riittää poistamaan sanan- ja julkaisuvapauden - vaikka väitetyt loukkaukset olisivat tavalliselle ihmiselle vain olankohautuksen arvoisia, ja kustantaja olisi osoittanut julkaisemassaan kirjassa erityistä huolellisuutta niin, että käräjäoikeus luonnehtii teosta "herttaiseksi".

Suoraa näyttöä pääministerin virka-aseman väärinkäytöstä Vanhasen yksityiselämää koskevassa oikeusjutussa meillä ei ole. Välitön vaikuttaminen asian kulkuun ei välttämättä ole ollut edes tarpeellista. Virkakoneisto ei uskalla toimia ylintä päättäjäänsä vastaan, vaan on mieliksi tai lykkää pallon toisille. Tulokset puhuvat puolestaan.

Jos Matti Meikäläinen väittäisi loukkaantuneensa toisen henkilön muistelmakirjasta, jossa hänet esitetään rakastuneena ja uuniperunoihin mieltyneenä, poliisi tuskin ottaisi kannetta tutkittavaksi vaan pikemmin naureskelisi aiheelle kahvihuoneessa - etenkin jos loukkaaviksi väitetyt kirjan kohdat olisivat tasoa "Matilla on kaksi kissaa ja koira". Tutkinta ei ainakaan johtaisi syyteharkintaan, eikä syyttäjä silloinkaan löytäisi syytteelle aihetta. Kun kantaja on vallanpitäjä, itsekin yksityiselämänsä julkisuudelle avannut, kaikki tämä hoituukin pika-aikataululla!

Käräjäoikeus sentään hylkäsi syytteet, lautamiesten äänin. Tämän jälkeen lautamiesjärjestelmää on Vanhasen johtaman hallituksen esityksestä muutettu niin, ettei tämänkaltaisissa jutuissa enää käytetä lautamiehiä. Enää ei lautamiesjärki tuo vallanpitäjille epämieluisia tuomioita.

Hovioikeudessa meille ei annettu asianmukaista oikeutta puolustautua. Oikeus hylkäsi vaatimuksemme suullisesta pääkäsittelystä ja käsitteli asian kirjallisesti. Menettelyn kohtuuttomuutta ja oikeusturvaa vaarantavaa luonnetta on arvioinut oikeustieteen professori Jyrki Virolainen tuoreessa blogissaan (linkki).

Halusimme suullisen käsittelyn, jotta olisimme voineet selvittää pääministeri Vanhaselta, oliko hän aidosti loukkaantunut ao. kirjasta, vai oliko kyseessä vain pelko huolella rakennetun, yksityiselämää ainesosana käyttävän poliittisen kulissin rakoilusta. Kaipasimme myös lisäselvitystä hänen ristiriitaisiin kertomuksiinsa naisystävään tutustumisen tavasta, kirjassa esitetyn tapahtumankulun todenperäisyydestä sekä häntä hänen väittämänsä mukaan loukkaavista kirjan kohdista. Käräjäoikeuden käsittelyssä hän väisti kaikki nämä kysymykset. Vastaukset kertoisivat osaltaan Vanhasen rehellisyydestä, uskottavuudesta ja moraalista, joilla on mitä suurimmassa määrin yhteiskunnallista merkitystä.".

Tarkempia juridisia kommentteja aiheesta antaa asianajaja Antti Karanko (Asianajotoimisto Borenius & Kemppinen Oy, puh. 09 6153 3556 tai 040 839 6615).

http://www.etukeno.fi/ (Tiistaina 2009-02-10)


Jyrki Virolainen: Hovioikeus päätti salata pääministeri Vanhasen oikeudenkäynnin - onko kyseessä vasta "alustava" kanta? - torstai, tammikuu 15, 2009 - "Where there is no publicity, there is no justice" (Jeremy Bentham, 1748-1832) http://jyrkivirolainen.blogspot.com/2009/01/hovioikeus-ptti-salata-pministeri.html (Tiistaina 2009-02-10)


Matti Vanhasen päiväkirja

Ei merkintää hovioikeuden päätöspäivälle: Tiistai 2009-02-10.
Viimeinen merkintä: Sunnuntai 2009-02-08.
http://www.keskusta.fi/Suomeksi/Matti.iw3 (Tiistaina 2009-02-10 klo 22:05)

Tutkintapyynnön julkistamispäivänä ei mitään tutkintapyynnöstä:
Maanantai 19.3.2007
Lämmin kiitos!!!! Saimme toisen kerran kultamitalin. Aika oli vähän huonompi kuin neljä vuotta sitten, mutta mitalin väri toistamiseen kultainen. Tästä on hyvä jatkaa. Järjestän kiitoskahvit viikon päästä maanantaina 26.3. kello 18.00-20.00 Nurmijärvellä Lepsämän nuorisoseuran talolla. Sitä ennen olen huonosti tavoitettavissa - meillä on mm. kahden päivän huippukokous Berliinissä sitä ennen. Palaan vaalituloksen arviointiin ja jatkoaskeliin aika pian tällä samalla kanavalla.
http://www.keskusta.fi/Suomeksi/Matti/Paivakirja.iw3?fe1a0015-0b9d-4a6a-8125-68e317f51f3bpage=5

http://www.keskusta.fi/Suomeksi/Matti/Paivakirja.iw3?showlocation=fe1a0015-0b9d-4a6a-8125-68e317f51f3b&newsID=752df0e6-7299-40ff-a19f-bb4555740904

Aikaisempi syytteen nostamista koskeva päiväkirjamerkintä:

Perjantai 5.10.2007
Syyttäjä teki yksityisyyttäni koskevassa asiassa päätöksen nostaa syyte.
http://www.keskusta.fi/Suomeksi/Matti/Paivakirja.iw3?fe1a0015-0b9d-4a6a-8125-68e317f51f3bpage=5

Perjantai 5.10.2007
Syyttäjä teki yksityisyyttäni koskevassa asiassa päätöksen nostaa syyte.

Tein keväällä tutkintapyynnön poliisille Etukenon kustantamasta kirjasta. Syyttäjä ilmoitti äsken nostavansa syytteen. Asia siirtyy nyt tuomioistuimen ratkaistavaksi. Tätä kautta saamme ainakin yhden linjauksen siitä, missä kulkee yksityisyyden raja.

Tiedotusvälineiden kiinnostus yksityisyyttäni kohtaan tuntuu jatkuvan ja jatkuvan. Tällä viikolla lehdet ovat yrittäneet selvittää olemmeko myymässä Lepsämässä olevaa asuntoa. Helpotan nyt kaikkien toimitusten työtä ja kerron, että allekirjoitimme toimeksiantosopimuksen kiinteistövälittäjän kanssa. Samalla hyväksyimme sellaisinaan hänen ehtonsa ja esittämän hintapyynnön. Tämä kaikki tulisi julkiseksi ilmoitteluvaiheessa ja viimeistään sitten jos kiinteistökauppa toteutuisi. Kauppaa koskevat asiathan ovat julkisia, mutta ei yksityishenkilöllä eikä edes ministerillä sinällään ole mitään velvollisuutta kertoa tällaisista henkilökohtaiseen elämään liittyvistä kysymyksistä. Lehdistön kiinnostus on luonteeltaan tirkistelyä. Merja arvuuttelikin, että kauankohan kestää ennen kuin toimitukset ovat liikkeellä siitä kun aloimme kertoa hankkeesta ulospäin. Veikkasin itse muutamaa viikkoa - aika supistui muutamaan tuntiin:)

Jos kauppa syntyy niin sitten edessä on jollain aikataululla uuden talon rakennuttaminen Lepsämään. Innostava haaste.

http://www.keskusta.fi/Suomeksi/Matti/Paivakirja.iw3?showlocation=fe1a0015-0b9d-4a6a-8125-68e317f51f3b&newsID=de9f9171-531a-410c-8481-6aa038a1615d

Aikaisempi käräjäoikeuden päätöstä koskeva päuväkirjamerkintä:

Keskiviikko 5.3.2008
Helsingin Karäjäoikeus teki tänään päätöksensä yksityisyyden suojaa koskevassa jutussa. Oikeus äänesti. Ammattituomari ja yksi lautamiehistä kannattivat tuomiota mutta kaksi lautamiestä esitti syytteiden hylkäämistä. Tasapelissä 2-2 heidän lievempi kantansa tuli käräjäoikeuden kannaksi. Ilmoitin päätöksen ja tuomarin eriävän mielipiteen luettuani valittavani päätöksestä hovioikeuteen.
http://www.keskusta.fi/Suomeksi/Matti/Paivakirja.iw3?fe1a0015-0b9d-4a6a-8125-68e317f51f3bpage=4


Keskiviikko 5.3.2008
Helsingin Karäjäoikeus teki tänään päätöksensä yksityisyyden suojaa koskevassa jutussa. Oikeus äänesti. Ammattituomari ja yksi lautamiehistä kannattivat tuomiota mutta kaksi lautamiestä esitti syytteiden hylkäämistä. Tasapelissä 2-2 heidän lievempi kantansa tuli käräjäoikeuden kannaksi. Ilmoitin päätöksen ja tuomarin eriävän mielipiteen luettuani valittavani päätöksestä hovioikeuteen.

Mikäli käräjäoikeuden päätös jää voimaan ja koska kyseisessä kirjassa käsiteltiin kaikkia yksityisyyden osa-alueita ovat seuraukset yksityisyyden suojan kannalta suuret. Varsinkin lautamiesten perustelut päätöksensä pohjaksi saattavat aiheuttaa yksityisyyden suojan kannalta "suuren aukon".

Voittaneiden lautamiesten ydinperustelu on se, että "kanssakäymisen yhteydessä toisen ihmisen yksityiselämästä saatu tieto sellaisenaan on osa tiedon saajan omaa yksityiselämää".

Ammattituomari toteaa tästä eriävässä mielipiteessään seuraavasti: "Jos hyväksyttäisiin sellainen kanta, että normaalin kanssakäymisen yhteydessä toisen ihmisen yksityiselämästä saatu tieto sellaisenaan olisi osa tiedon saajan omaa yksityiselämää ja sitä kautta rajoituksetta levitettävissä, perustuslain yksityiselämän suojan turvaava säännös menettäisi suurelta osin merkityksensä." Olen tästä tuomarin kanssa samaa mieltä. Enkä usko, että lautamiesten tämä tulkinta rajoittuisi jotenkin ainoastaan pääministerin kanssa kanssakäyntiä harrastaviin.

Käräjäoikeus - eli kaksi lautamiestä - ottaa mm. tässä tulkinnan, johon pitää saada korkeamman oikeusasteen kanta.

Ammattituomari ja kaksi lautamiestä ovat kirjallisissa kannoissaan kaikesta olennaisesta eri mieltä toistensa kanssa.

http://www.keskusta.fi/Suomeksi/Matti/Paivakirja.iw3?showlocation=fe1a0015-0b9d-4a6a-8125-68e317f51f3b&newsID=2720aa45-89ca-4a5f-b75b-b75d25a82e03


Nettisanomien arkistosta 2007:
http://www.sanomanetti.fi/2007/03/23/etusivu.html#susankurosen

Iltalehti maanantai 2007-03-19. Susan Kurosen kirjasta tutkintapyyntö. 

Iltalehti maanantai 2007-03-19. Susan Kurosen kirjasta tutkintapyyntö. Matti Vanhanen jättämässä poliisille tutkintapyynnön  Kurosen kirjasta. Kustantaja: Absurdia!"
Muunnettu kuva ja teksti: "Pääministeri Matti Vanhanen kävi vielä vaalivoittonsa jälkeen rennonoloisena tapaamassa Susan Kurosta helsinkiläisessä ravintolassa. Sanomanetti, Pertti Manninen, Lisää tulossa!

Lue myös!
Guardian Unlimited  Saturday March 17 2007 Finnish PM improves his prospects · Kiss-and-tell published in run-up to election  · Affair began at Ikea and ended with text message
Aftonbladet Onsdag 2007-02-21.
  "Statsministern svältfödd på sex". Älskarinnan skrev bok om sina dejter med politikern. Läs!



Sanomanetti perjantai 2007-03-23. Extra! Iltalehti ja Ilta-Sanomat lokakuu ja marraskuu.
Satunnaisia löytöjä huussin perältä!  
Jatkuu!
Aikaisempi huussireissu:
Huussin perältä. Elokuu 2002. IS esittelee Niinistön uuden naisystävän. "Valtiovarainministeri Sauli Niinistö, huomenna 54, on nähty lyhyen ajan sisällä jo toistamiseen julkisesti rovaniemeläisen kokoomusvaikuttajan, oikeustieteiden lisensiaatti Ulla Karvon, 41, kanssa." Ilta-Sanomat. Viihde. Perjantaina 23.08.2002. Niinistön uusi naisystävä on himolenkkeilijä Lapista. http://www.Sanomanetti.fi/2003/08/28/niinistonuusi.htm
Jatkuu!
            
Hytönen: Susan Kurosen kuulovirhe. (IL).  Näistä ei saa kysyä! (IS).  Saa kysyä, herra pääministeri! (IL).  Putin koville. (IS). Vanhasen Susan yllätti. Uusi ura. (IL).  Susan käynnistä pitopalvelun. (IL). Matti Vanhasen naisystävä avoimena IS:lle. Haaveena häät. (IS).  "Haaveilen avioliitosta. (IS).  Kun päätöstä on vaikea tehdä, haetaan joku kriteeri, jolla se tehdään. (IL).  Enää kuukausi Linnan juhliin. (IL).  Marcon tulot romahtivat. (IL).  Sinun as(t)iallasi. (IL).  Huussista löytyneet  Iltalehti ja Ilta-Sanomat järjestyksessä lauantai 2007-10-14  -  torstai 2007-11-02. Jatkuu!
 
Sanomanetti perjantai 2007-03-23. Extra! Iltalehti ja Ilta-Sanomat lokakuu ja marraskuu.
Satunnaisia löytöjä huussin perältä!  
Jatkuu!
Aikaisempi huussireissu:
Huussin perältä. Elokuu 2002. IS esittelee Niinistön uuden naisystävän. "Valtiovarainministeri Sauli Niinistö, huomenna 54, on nähty lyhyen ajan sisällä jo toistamiseen julkisesti rovaniemeläisen kokoomusvaikuttajan, oikeustieteiden lisensiaatti Ulla Karvon, 41, kanssa." Ilta-Sanomat. Viihde. Perjantaina 23.08.2002. Niinistön uusi naisystävä on himolenkkeilijä Lapista. http://www.Sanomanetti.fi/2003/08/28/niinistonuusi.htm
      
Hytönen: Täysin oppinut naisystävä. (IL).  Kuka saa ottaa avecin linnaan? (IS).  Häähaaveeet olivat liikaa pääministerille. Vanhanen jätti Susanin. (IS).  Aviohaaveet olivat liikaa. (IL).  Aviohaaveet olivat liikaa. (IS).  Lähipiiri erosta: Sihde ei ollut vakava. (IL).  Matti edusti - Susan vetäytyi. (IL).  Vajaan vuoden suhde. (IL).  Matin ja Susanin satu päättyi. (IS).  "Surua, ahditusta ja vaikeutta". Susan murtui erosta. (IS).  "Susan on aivan maassa". (IS). Meille vai eri teille? (IS).  Huussista löytyneet  Iltalehti ja Ilta-Sanomat järjestyksessä lauantai 2007-11-03  -  lauantai 2007-11-11. Jatkuu!
Sanomanetti perjantai 2007-03-23. Extra! Iltalehti ja Ilta-Sanomat lokakuu ja marraskuu.
Satunnaisia löytöjä huussin perältä!  
Jatkuu!
Aikaisempi huussireissu:
Huussin perältä. Elokuu 2002. IS esittelee Niinistön uuden naisystävän. "Valtiovarainministeri Sauli Niinistö, huomenna 54, on nähty lyhyen ajan sisällä jo toistamiseen julkisesti rovaniemeläisen kokoomusvaikuttajan, oikeustieteiden lisensiaatti Ulla Karvon, 41, kanssa." Ilta-Sanomat. Viihde. Perjantaina 23.08.2002. Niinistön uusi naisystävä on himolenkkeilijä Lapista. http://www.Sanomanetti.fi/2003/08/28/niinistonuusi.htm
Jatkuu!


Aftonbladet Onsdag 2007-02-21. "Statsministern svältfödd på sex". Älskarinnan skrev bok om sina dejter med politikern.

Aftonbladet Onsdag 2007-02-21.  "Statsministern svältfödd på sex". Älskarinnan skrev bok om sina dejter med politikern. Läs!

 

Nettisanomien arkistosta 2008:
http://www.sanomanetti.fi/2008/02/14/etusivu.htm#pitkamatti

Sanomanetti.  N:o 742. Torstai 2008-02-14 - Huomenna se alkaa!
Pitkä-Matti haastoi ex-morsiamensa käräjille: Nyt minulle riittää! Nyt saat kunnon selkäsaunan!

Kuvat tv:stä sunnuntaina 2007-09-30. Pertti Manninen.
Pääministerin oikeusjuttu:
Oikaisu: Kysymys ei olekaan kunnian loukkaamisesta, vaan yksityisyyden loukkaamisesta. Seuraavassa perjantaina 2007-10-05 kirjoitetussa jutussa pitää olla kunnianloukkauksen tilalla yksityisyyden suoja. Asia on tietenkin sekava, kun vastapuolikin lehtihaastatteluissa on puhunut kunnianloukkausjutusta. Oikeus joutuu ottamaan kantaa siis esimerkiksi siihen tekstiviestiin, jossa pääministeri Matti Vanhanen tituleerasi itseään "Euroopan presidentiksi". Jos oikeus ei ottaisi huomioon yhteyttä ja yhteydenhalua, jossa pääministeri tällaista nimitystä itsestään käytti, niin se joutuisi toteamaan, että Suomessa on suuruudenhullu pääministeri, joka olisi vaaraksi maalleen ja kansalaisilleen, alamaisilleen. Juttuhan pitäisi siinä tapauksessa julistaa salaiseksi! Pertti Manninen torstaina 2008-02-14.
P.S. Pääministeri näyttelee tyhmää, kun jatkuvasti väittää, että hän ei pyydä mitään korvauksia vastapuolelta. Jos hän olisi reilu mies, hän ilmoittaisi, että hän maksaisi ex-morsiamalleen mahdollisesti maksettavaksi tulevat korvaukset ja oikeudenkäyntikulut. Muuten kyllä vastapuoli on kusessa maksujensa kanssa. Sama.

"Hyvää huomenta nukkunut hyvin aurinko paistaa tervehtii Euroopan presidentti" - Vanhanen.

"I'll be president of Europe if you give me the power" - Blair.

Syyttäjälle ehtinyt:

Pääministeri Matti Vanhanen väittää kirjan Pääministerin morsian loukkaavan hänen kunniaansa. Lehtitietojen mukaan kirjassa on satoja alleviivauksia, joissa on kunniaa loukkaavia sanontoja. Koska kirja on julkisesti saatavissa, niin luulisi, että oikeudenkäyntiä ei julisteta salaiseksi ja näin ollen oikeudenkäynnistä riittää kerrottavaa useaan otteeseen. Pääministeri Matti Vanhanen toivoo oikeudenkäynnin selventävän pääministeriä koskevan yksityisyyden suojaa. Kirjoittaja Susan Kuronen (nyk. Ruusunen) katuu kirjaansa ja kertoo sen syntyneen hylätyn naisen sekavassa tilassa, kun häntä sitä pyydettiin kirjoittamaan. Kirjan kustantajasta on ehkä jotakin epäselvyyttä, koska Etukeno Oy:n Kari Ojala on kiistänyt Iltalehden haastattelussa julkaisseensa yhtään kirjaa. Iltalehti.fi 5.10.2007:

“Kustantaja Kari Ojala on pettynyt.


- Minusta tämä on käsittämätöntä, Kari Ojala toteaa.
Pääministerin morsian -kirjan kustantaja Kari Ojala ei uskonut syyttäjän nostavan syytettä. Toisin kävi.
- Pyrin etsimään hyvän asianajajan. Tässä pieni perheyritys tulee taistelemaan pääministeriä ja keskustapuoluetta vastaan. Se ei tule olemaan helppoa, Kari Ojala Etukeno Oy:stä sanoo Iltalehdelle.
- Tänään julkistetut syytteet Pääministerin morsian -kirjasta ovat käsittämättömiä, hän jatkaa.
Ojalan mukaan pääministeri ja oikeuslaitos ovat tukahduttamassa sananvapautta.
- Suomessa ei ole enää sallittua kirjoittaa ja julkaista omasta elämästään muistelmia, joissa mainitaan toisia ihmisiä arkipäiväisissä yhteyksissä. Lakitieteellinen outous syytteissä on, että kustantajaa koskeva syyte kohdistuu minuun, vaikka en ole julkaissut yhtään kirjaa. Etukeno Oy on ja vastaan sen asioista, mutta juridisesti kysymys on aivan eri asiasta.” Iltalehti.fi 5.10.2007. Jari Kupiainen.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200710056682605_uu.shtml

Pääministeri Matti Vanhanen blogissaan:
“Päiväkirja Perjantai 5.10.2007

Syyttäjä teki yksityisyyttäni koskevassa asiassa päätöksen nostaa syyte.


Tein keväällä tutkintapyynnön poliisille Etukenon kustantamasta kirjasta. Syyttäjä ilmoitti äsken nostavansa syytteen. Asia siirtyy nyt tuomioistuimen ratkaistavaksi. Tätä kautta saamme ainakin yhden linjauksen siitä, missä kulkee yksityisyyden raja.
Tiedotusvälineiden kiinnostus yksityisyyttäni kohtaan tuntuu jatkuvan ja jatkuvan. Tällä viikolla lehdet ovat yrittäneet selvittää olemmeko myymässä Lepsämässä olevaa asuntoa. Helpotan nyt kaikkien toimitusten työtä ja kerron, että allekirjoitimme toimeksiantosopimuksen kiinteistövälittäjän kanssa. Samalla hyväksyimme sellaisinaan hänen ehtonsa ja esittämän hintapyynnön. Tämä kaikki tulisi julkiseksi ilmoitteluvaiheessa ja viimeistään sitten jos kiinteistökauppa toteutuisi. Kauppaa koskevat asiathan ovat julkisia, mutta ei yksityishenkilöllä eikä edes ministerillä sinällään ole mitään velvollisuutta kertoa tällaisista henkilökohtaiseen elämään liittyvistä kysymyksistä. Lehdistön kiinnostus on luonteeltaan tirkistelyä. Merja arvuuttelikin, että kauankohan kestää ennen kuin toimitukset ovat liikkeellä siitä kun aloimme kertoa hankkeesta ulospäin. Veikkasin itse muutamaa viikkoa - aika supistui muutamaan tuntiin:)
Jos kauppa syntyy niin sitten edessä on jollain aikataululla uuden talon rakennuttaminen Lepsämään. Innostava haaste.”
http://www.keskusta.fi/Suomeksi/Matti/Paivakirja.iw3?showmodul=149&newsID=de9f9171-531a-410c-8481-6aa038a1615d

Lakisanomat perjantaina 2007-10-05. Pertti Manninen.


Lue myös! Pääministeri (Statsministern, Finnish PM) Matti Vanhanen

Vanhanen jätti Susanin. Häähaaveet olivat liikaa pääministerille. 
Ilta-Sanomat.


"Statsministern svältfödd på sex". Älskarinnan skrev bok om sina dejter med politikern.

Aftonbladet.
 

Finnish PM improves his prospects with deft handling of a hot potato
Kiss-and-tell published in run-up to election
Affair began at Ikea and ended with text message
Guardian Unlimited

Susan Kurosen kirjasta tutkintapyyntö.
Iltalehti

Pitkä-Matti haastoi ex-morsiamensa käräjille: Nyt minulle riittää! Nyt saat kunnon selkäsaunan!
Sanomanetti

Satunnaisia löytöjä huussin perältä. Kuvakoelma.
Sanomanetti

Matti Vanhanen: Juridiikka. Kuva.


Kuvat tv:stä sunnuntaina 2007-09-30. Pertti Manninen.


Nettisanomien arkistosta 2007:
http://www.sanomanetti.fi/2007/06/28/etusivu.htm

Kuva. Sipoo-Sibbo. Vanhanen tyrmäsi Liljeströmin 8-4. Ottelusta jätetään protesti ja lopullinen tulos ratkeaa protestin tultua käsitellyksi. "Matti Vanhanen, statsminister, c. Christel Liljeström, orförande kommunstyrelsen i Sibbo". "I juridiska frågor sker det ofta sä här." FST5:n kuvista torstaina 2007-06-28 ja Bildin kuvasta maanantaina 2007-06-25. Kuvat yhdisteli hätäisesti Pertti Manninen. Katso myös! Box-Kracher Sylvester.
Läs!
Wadenström Blog http:// 360.yahoo.com/ wadenstrom


Nettisanomien arkistosta 2008:
http://www.sanomanetti.fi/2008/06/06/etusivu.htm#vaitepaatos
N:o 798. Lauantai
2008-05-10



"Väitepäätös". 05.05.2008.


"Väitepäätös". 05.05.2008.

Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut!

 "Väitepäätös"

 

KESKI-SUOMEN ULOSOTTOVIRASTO
PL 52, Vapaudenkatu 54
40101 JYVÄSKYLÄ
Puhelin 010 362 6740, Telekopio 010 362 6771
Sähköposti keski-suomi.uo@oikeus.fi

 

PÄÄTÖS 59/08
05.05.2008 2645/616/08P

Pertti Juhani Manninen

VÄITEPÄÄTÖS

Asianosaiset

Vastaaja
Pertti Juhani Manninen

Hakija
xxxxx xxxxxxx

Ulosottoasiat
0744418533

Selostus asiasta

Jyväskylän kihlakunnan ulosottovirastossa on tehty päätös 30.05.2007. 1873/6160/07P, minkä mukaan hakija oikeutetaan poistattamaan tietyt loukkaavat verkkoviestit nettisanomat.com-internetsivustolta ja että ulosottomies antaa tarvittaessa virka-apua lopputuloksen saavuttamiseksi. Vastaaja on valittanut päätöksestä, mutta valitukset on hylätty Jyväskylän käräjäoikeuden päätöksellä 25.10.2007, U 07/4664 ja Vaasan hovioikeuden päätöksellä 02.04.2008, U 07/1416, missä jälkimmäisessä päätöksessä myös täytäntöönpanon keskeytys todetaan rauenneeksi. Asian eri yhteyksissä vastaaja on esittänyt väitteen, että hän on jo itse poistanut ko. verkkoviestit.
Ulosottomies on viran puolesta ottanut asian ratkaistavaksi alkuperäisen päätöksen itseoikaisupyyntönä.

Kuuleminen

Ulosottomies on kirjeellä 04.04 varannut molemmille asianosaisille tilaisuuden lausuman antamiseen 25.04.2008 mennessä erityisesti siitä, onko verkkoviestit jo poistettu vai ei. Molemmat asianosaiset ovat antaneet lasuman. Mannisen mukaan verkkoviestit on poistettu ja xxxxsxx mukaan niitä ei ole poistettu.

PÄÄTÖS

Väite hylätään, itseoikaisua ei suoriteta ja täytäntöönpanoa jatketaan.

Perustelut

Ulosottovirastossa on tarkasteltu nettisanomat.com-sivustoa. Siellä on runsaasti sellaista materiaalia, jossa jutussa on ollut kyse eli viittauksia asianajaja xxxxx xxxxxxen, hänen yritykseensä ja häntä koskevaan asiaan, esimerkkinä viittauksia tekaistuihin laskuihin. Ulosottomiehellä ei ole mahdollisuuksia selvittää. onko Manninen poistanut ylläpitämiltään sivuilta mahdollisesti jotain tekstiä, mutta sillä ei ole lopputuloksen kannalta merkitystä. Internetsivujen sisältö tältä osin on asiayhteydessään ja kirjoitustavassaan sellaista kuin kunnianloukkausrikoksen teonkuvauksessa ilmaistaan ja ne tulee Vaasan hovioikeuden lainvoimaisen tuomion 23.04.2007, R 06/794 mukaisesti poistaa.

PÄÄTÖS 2645/6160/08P 1

Lainkohdat

Ulosottokaari 3 luku 28 § ja 10 luku 4 ½

Jarmo Kivistö
Jarmo Kivistö
kihlakunnanvouti
Puhelin 010 362 6798, 050 300 3927

Lähettämispäivä

Annettu postin kuljetettavaksi 05/ 06.05.2008

PÄÄTÖS 2645/6160/08P 2

 
Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut!

Nettisanomat ja sen vastaava päätoimittaja Pertti Manninen on kahteen kertaan lähettänyt selvityksen asiasta Keski-Suomen ulosottovirastolle. Selvitys:

"From: Sanomanetti@hotmail.com
To: jyvaskyla.uo@om.fi
Subject: Verkkoviestien jakelun keskeyttäminen ja viestien poisto nettisanomat.com-sivustolla
Date: Thu, 8 Nov 2007 11:21:45 +0000
...
Jyväskylän ulosottovirastolle
Asia: Verkkoviestien jakelun keskeyttäminen ja viestien poisto nettisanomat.com-sivustolla.
Asiaa on hoitanut virastossa kihlakunnanvouti Jarmo Kivistö.
Vaasan hovioikeuden tuomion Nro 565. antamispäivä 23.4.2007, diaarinro R 06/794, mukaisesti olen keskeyttänyt verkkoviestien jakelun kunnianloukkausrikoksen tekoajalta 1.7.2004 - 8.10.2005 tuomiossa määrätyllä tavalla: olen poistanut nettisanomat.com-sivustolta kaikki sellaiset verkkoviestit, joissa mainitaan xxxxsxx tai hänen yrityksensä nimi ja joissa on viittauksia xxxxxxen.
Jokaisella ko ajanjakson sivulla on sivun alussa merkintä poistamisesta.
Helsinki 08.11.2007
Pertti Manninen"

Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut!

Kihlakunnansyyttäjä nosti syytteen kunnianloukkauksesta. Syytteessä rikoksentekoajaksi syyttäjä määritteli rikoksen alkaneeksi siitä päivästä, jonka kirjoituksen asianomistaja asianajaja xxxxx xxxxxxx esitti todisteeksi kunnianloukkauksesta, 01.07.2004. Lisäksi oikeus totesi rikoksen jatkuvan niin kauan kuin kirjoitus on saatavilla ja määräsi sen poistettavaksi. Vain tätä kirjoitusta ja sen jälkeisiä kirjoituksia oikeudessa käsiteltiin ja ne siis määrättiin poistettaviksi. Siinä oikeudenkäynnissä allekirjoittanut tuomittiin kunnianloukkausrikoksesta. Nyt kuitenkin kihlakunnanvouti Jarmo Kivistö omavaltaisesti ja mielivaltaisesti laajentaa tulkintaansa aikaisempiin kirjoituksiin ja myöhempiin kirjoituksiin. Mikäli niissä on jotain loukkaavaa, ne pitää käsitellä erikseen tuomioistuimessa, jos syytettä vaaditaan nostettavaksi ja jos syyte nostetaan. Niiden kirjoitusten poistaminen on täyttä mielivaltaa, jonka lainopillisen koulutuksen saanut kihlakunnanvouti hyvin ymmärtää. Hän siis aikoo aivan tietoisesti syyllistyä valtansa suomaan mielivaltaan.

Kokonaan toinen juttu on se, että hän on esteellinen poistamaan ylipäätään mitään sivuja tässä asiassa, koska poistaessaan hän onnistuu poistamaan samalla häntä itseään koskevan arvostelun ja selostuksen siitä, kuinka hän Vaasan hovioikeuden lainvoimaisen päätöksen mukaan oli toiminut virheellisesti eräässä pakkohuutokaupassa. Hänen esteellisyytensä on vielä lopullisesti käsittelemättä ja se käsitellään Korkeimmassa oikeudessa, jos se myöntää valitusluvan.

Poistaessani kaiken xxxxx xxxxxxa koskevan aineiston rikoksentekoajalta, ajoin kaikki Nettisanomien kyseiset sivut tekstieditorilla poistaen ilmaisut "xxxxx xxxxxxx, "asianajaja xxxxx xxxxxxx" ja "asianajotoimisto xxxxx xxxxxxx Ky" eri variaatioin. Lisäksi poistin kaikki oikeuden määräämät kirjoitukset manuaalisesti. Jotta voisin osoittaa tehneeni näin, liitin jokaisen ko. ajanjakson sivulle merkinnän poistamisesta tai poistamattajättämisestä, jos sivulla ei ollut viittauksia asianajaan tai hänen toimistoonsa tai häntä koskevaan asiaan. Merkintä:

"JYVÄSKYLÄN KÄRÄJÄOIKEUS
Rikosasia
TUOMIO 06/815
Annettu kansliassa
2.5.2006
Asiano:
R 05/2307
Syyttäjän rangaistusvaatimus
1. KUNNIANLOUKKAUS (6160/R/001799/05) Rikoslaki 24 luku 9 §
1.7.2004-8.10.2005 LAUKAA
Manninen on esittänyt asianomistaja xxxxx xxxxxxxxa ja tämän asianajotoimistosta valheellisen ja (POISTETTU 05.03.2016 G) tiedon väittämällä internetissä pitämällään nettisanomat sivustolla (www.nettisanomat.com), että xxxxxxx on asianajajana toimistonsa puitteissa laatinut häntä koskevia (2poistettu 09.12.2015). Hän on sivustoillaan julkaissut oikeudenkäyntiaineistoa, joka sinällään on ollut sisällöltään oikeaa, mutta Manninen on antanut lukijoiden ymmärtää, että oikeudenkäynnissä olisi ollut kysymys jostakin laittomasta. Teko on siten huomioonottaen xxxxsxx ammatti asianajajana ollut omiaan aiheuttamaan asianomistajalle vahinkoa sekä häneen kohdistuvaa halveksuntaa.
http://www.sanomanetti.fi/2007/05/26/20060502kunnianloukkauskaraja1tuomio.htm

VAASAN HOVIOIKEUS
TUOMIO
Nro 565
Antamispäivä 23.4.2007
Diaarinro R 06/794 Verkkoviestin jakelun keskeyttäminen
Sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä annetun lain 18 §:n mukaan tuomioistuin voi virallisen syyttäjän, tutkinnanjohtajan tai asianomistajan hakemuksesta määrätä julkaisijan tai ohjelmatoiminnan harjoittajan taikka lähettimen. palvelimen tai muun sellaisen laitteen ylläpitäjän keskeyttämään julkaistun verkkoviestin jakelun, jos viestin sisällön perusteella on ilmeistä, että sen pitäminen yleisön saatavilla on säädetty rangaistavaksi. Lähtökohtana mainittua lainkohtaa sovellettaessa on saman lain 1 §:n 2 momentti, jonka mukaan viestintään ei saa puuttua enempää kuin on välttämätöntä ottaen huomioon sananvapauden merkitys kansanvaltaisessa oikeusvaltiossa.
Mannisen ylläpitämällä nettisanomat.com -internetsivustolla on materiaalia, joka kohdistuu xxxxsxx elinkeinotoimintaan ja on sisällöltään xxxxsxx kunniaa loukkaavaa. xxxxxxa koskevien verkkoviestien pitäminen yleisön saatavilla on edellä mainitun lainkohdan tarkoittamalla tavalla rangaistavaksi säädetty teko ja rikos jatkuu edelleen niin kauan, kuin internetsivustolla oleva xxxxxxa koskeva materiaali on verkkoviestinä yleisön saatavilla.
Edellä mainitut seikat huomioon ottaen Mannisen on poistettava nettisanomat.com-sivustolta kaikki sellaiset verkkoviestit, joissa mainitaan xxxxsxx tai hänen yrityksensä nimi ja joissa on viittauksia xxxxxxen. Näin ollen tämän asiaa koskevan tuomion julkaiseminen mainitussa verkkojulkaisussa ei ole tarpeellista.
http://www.sanomanetti.fi/2007/05/26/20070423kunnianloukkaushovituomio1tuomio.htm

Tältä sivulta on poistettu kaikki Vaasan hovioikeuden 23.4.2007 tuomiossa Nro 565 poistettaviksi määräämät verkkoviestit. Alkuperäinen sivu, jossa poistokohdat ovat näkyvissä, on arkistoitu osoitteeseen
http://www.12.fi/2004/07/01/etusivu.htm"

Sanomanetti. Pertti Manninen, vastaava päätoimittaja. Lauantai 2008-05-10.

Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut!

Lue myös! 
Asianajaja voitti kunnianloukkausjuttunsa. Lakisanomat Keskiviikko 2007-10-24


Sivun alkuun!

Näin se menee:
Maanantaina makkarat tehtiin,
tiistaina tikut vuoltiin,
keskiviikkona keitto keitettiin,
torstaina tupaan kannettiin,
perjantaina perheelle annettiin,
lauantaina liemi latkittiin,
sunnuntaina suu pyyhittiin.

Restaurointi 1. Vuodet 2008 ja 2009. Linkit tarkistettu toimiviksi, puuttuvat kuvat palautettu, "Sanomanetti-Arsedel-Midnight Sun Restaurant"- banneri poistettu. Työn kesto: 2011-09-15 alkaen ja 2011-09-18 päättyen. Tämä sivusto on tehty Nettisanomat-sivuston tarkistetusta versiosta 2011-09-21.

2012-05-07: Sivustolta on poistettu Keski-Suomen käräjäoikeuden 24.1.2012 antaman kunnianloukkausta koskevan tuomion 12/230 R11/268 johdosta tuomiossa mainittujen henkilöiden asianomaistiedot rikoksentekoajalta 6.5.2007 - 18.1.2012. Tuomio luettavissa osoitteessa: http://www.n3.fi/tuomiot/keskisuomiko20120124/etusivu.htm

 

.
2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivusto on palautettu osittain alkuperäiseen muotoon hovioikeuden tuomio huomioon ottaen lauantaina 05.03.2016, äitini 100-vuotis syntymäpäivänä.