Edellinen - Seuraava - Sanomanetti sunnuntai 2009-12-13 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.  
JOULULAHJAKSI HÄNELLE JOLLA ON JO KAIKKEA Kauniit helmet eri sävyissä. Mukana lukko, johon voi liittää esimerkiksi avaimet tai avainkortin. Aina tyylikästä, eivätkä avaimet häviä. Helmet ovat käsin tehtyä suomalaista designia, ja kaikki ovat uniikkikappaleita. Katso lisää osoitteesta www.uniart.fi. Yksilölliset lahjat helposti, turvallisesti ja edullisesti suoraan kotiisi. Yhteystiedot: info(at)uniart.fi
Trincu kauppa on käsintehtyjä lahja- ja sisustustavaroita myyvä nettikauppa. Tervetuloa tutustumaan!

www.anniina.fi
tarjoaa erilaisista materiaaleista valmistettuja käsityötuotteita yksittäin tai tukuittain. Meiltä saat myös tyylikkäät liikelahjat ja muistamiset, joilla ilahdutat asiakkaitasi, yhteistyökumppaneitasi tai henkilökuntaasi. Tilaaminen on nopeaa, vaivatonta ja turvallista. Yhteys: kauppa @anniina.fi

Sanomanetti - Uusin - Linkit joka etusivulle - Haku - 10 vuotta! - Ilmoitukset - Viikkosanomat - Blair's crime of hubris -
Matti Vanhanen : ”… toimintatapa oli sietämätön” Lue! - Pirullinen juoni: Rauhanpalkinto Obamalle Lue! - JSN Lue!

 
Numero
1085
sunnuntai 2009-12-13
Neljä kuvaa 3. adventtisunnuntaina, Lucian päivänä: Kirkko - kauppa - kokous - kylpy.
Neljä kuvaa tänään 3. adventtisunnuntaina, Lucian päivänä: Kirkko - kauppa - kokous - kylpy.
Pakkanen kiristyi nopeasti: ainakin aste tunnissa. Linjureita odotettiin sisätiloissa, kauppaan kiiruhdettiin, Jyväskylä, Vapaudenkatu ja Asemakatu. Tuntia myöhemmin Laukaa, Peurungan kylpylä. Wincapitan kokous on juuri loppumassa, joku vielä puhuu, jotkut kuuntelevat, suurin osa on jo poistunut ja ryhmät käytävillä keskustelevat. Kupolin toisella puolella koko allas on ympäröity tuikkukynttilöin, tunnelma on hieno ja muutama kiekka oli vedettävä vaikka pakkasen viiman jälkeen tekikin mieli kovasti lämpimäämpään altaaseen. Sekin oli kynttilöin valaistu. Tunnelmia parissa tunnissa sunnuntaina 2009-12-13 klo 15:57- 17:47. Pertti Manninen

Comment is free
Blair's crime of hubris
Blair's boast about WMD points to a fertile new field of inquiry that Chilcot must not duck
Jonathan Steele guardian.co.uk, Sunday 13 December 2009 23.00 GMT

Tony Blair's boast that he would have sought to remove Saddam Hussein even if he knew Iraq's president no longer had weapons of mass destruction brings fresh evidence that he probably committed a crime in going along with George Bush's invasion. It also puts the spotlight on Gordon Brown, David Miliband and the rest of the Labour cabinet of the time.

Perhaps that was the purpose behind the former prime minister's extraordinary claim in his BBC interview with Fern Britton yesterday. Perhaps he wants to bring his colleagues down with him, for the nub of Blair's new case is that he could have persuaded the cabinet to go to war even if there were no Iraqi WMD. "You would have had to use and deploy different arguments about the nature of the threat", as he put it with his customary arrogance. Could he have succeeded? Would the cabinet really have been so weak that they dared not resist? The challenge to the Chilcot inquiry is to invite Blair's senior ministers to come before it and answer the same question: would you have gone along with an invasion, even if you knew Iraq was disarmed?

It is hard to see how there could have been any legal basis for an invasion if Saddam had been shown to have disarmed. UN security council resolution 678, dating back to 1990, on which the attorney general flimsily relied for his eve-of-war advice to Blair that the war was legal, justifies force only in the case that Saddam was not complying with demands that he disarm. Once it became clear Iraq no longer had WMD, resolution 678 falls away.

Apart from WMD there was no other conceivable foundation for an invasion. Using force to produce regime change on humanitarian grounds is not permissible under international law, and the attorney general told Blair as much in July 2002. Nor is there any way that the security council would have authorised it later on that year or in 2003.

Yet Blair in effect admits he and Bush planned to launch a war even if they knew there was no chance of getting UN approval. In cases brought before the International Criminal Tribunal for Yugoslavia, political leaders who plotted large-scale illegal violence were described as collaborating in a "joint criminal enterprise". Here too is a fertile new field of inquiry that Chilcot must not duck. ...

http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2009/dec/13/blair-crime-hubris-wmd-chilcot


Viikkosanomat – blogi
Kaiken keskellä aina läsnä!
--------------------------------------------------------------------------------
Matti Vanhanen tänään (13.12.2009): ”… toimintatapa oli sietämätön”
Joulukuu 13th, 2009
Matti Vanhanen: ”… toimintatapa oli sietämätön”

Pääministeri Matti Vanhanen on sitä mieltä, että ”… toimintatapa oli sietämätön”. Siksi hän tekikin tutkintapynnön poliisille ja syyttäjä nosti syytteen ja rikos todettiin sitten hovioikeudessa. Korkeimmasta oikeudesta ei ole tullut vielä päätöstä, onko rikos tapahtunut. Tämä asia koski siis sitä yksityisyyden suojaa (Pääministerin morsian) ja sitaatti koskee tietenkin tätä lautakasajuttua, jota pääministeri haluaa ylläpitää ilman oikeudenkäyntiä.

Vanhanen ei ymmärrä, että nämä tupatarkastukset ja ärhentelyt tehoavat vain hetken. Mitä enemmän niitä käsitellään kansalaisille vahvistuu se käsitys, että pääministeri Matti Vanhanen ei uskaltanut viedä lautakasalahjusväitettä oikeuden tutkittavaksi, koska prosessissa, oikeusvaltiossa, jossa pääministeri kyllä olisi aika vahvoilla, voisi sittenkin paljastua valalla todistavien selostuksista jotakin, joka lahjus olisi. Oikeudessa Vanhanen olisi asianomistajana tietenkin kiistänyt kaiken, oikeus olisi arvioinut todistajan tai todistajien kertomukset ja sitten antanut tuomionsa.

Tämä siis olisi koskenut kunnianloukkausta, perätöntä ilmiantoa ja varmaan jotakin muutakin, mutta asia olisi tullut niin kunnolla selvitetyksi kuin se nyt oikeuslaitoksessa voisi tulla, kun vastapuoli on pääministeri. Asiaa vatkotaan ja saattaapa tässä vielä ilmaantua jotain uutta tässä asiassa tai jossain toisessa, vaalit lähestyvät. Keskustalla on aikamoinen paikka pysyä Vanhasen takana ja ottaa se riski, että jotakin uutta olisi vielä tulossa. Jo mahdollisuus siihen on aika hirveä ajatella.

Tähän lopuksi hiukan historiaa. Kun pääministeri Matti Vanhanen ja ministerit Mari Kiviniemi ja Johannes Manninen ajoivat kiivaasti tätä Helsinki-Metropoli asiaa ja vaativat tätä Sipoon maa-alueen ryöstöä, niin jossain vaiheessa kokoomus oli ottamassa kunnian siitä itselleen. Vanhaselle tuli hätä kertoa julkisuuteen, että keskustapa tätä kovasti ajaa. Kenen intressit olivat sitten kuvioissa mukana. tietenkin isojen rakennusliikkeiden ja sieltä sitä korruptiorahaa on ennenkin virrannut, myös keskustan kassaan.

Sanomanetti kertoi Sipoon ryöstön vaiheista sadoissa kirjoituksissaan tai otteisssaan tai linkeissään ja aina kirjoitusten aluksi toi vaatimattoman sloganin esille: ”Rakentamisbisneksen läheisyys tuo turvallisuutta. Vanhasen valinnat ja Mannisen manipuloinniut paljastumassa!” Tämä siis jo vuosia sitten, ennen lautakasapaljastusta!

In memoriam. Ilkka Hakalehto.
Ilkkka Hakalehto on siirtynyt ajasta ikuisuuteen. Hän tuli Helsingin kaupunginvaltuustossa tunnetuksi kaikenlaisten vääryyksien ja korruptioiden paljastamisessa. Vielä tässä Sipoon asiassakin löytyi jostain lainaus, jossa hän toi selvästi esille epäilyksensä siitä, että koko Sipoo-Case olikin rakennusyhtiöiden suunnittelua ja poliitikot toteuttivat sen ei-kovinkaan pyytettömästi.

Viikkosanomat. Pertti Manninen sunnuntaina 2009-12-13 klo 20:50.

Tiedote löytyikin helposti ja se on tässä seuraavassa:
Ilkka Hakalehdon tiedote | 25.6.2007 18:48 Leena Liipola.
Sipoo-kiistan raadollinen tausta.

Miksi Helsingin kunnallisjohto vaatii Sipoon länsiosan liittämistä Helsinkiin? Vastaukseksi ei riitä asuntojen rakentaminen, koska Sipoo on valmis rakenuttamaan samat asunnot. Entisenä Helsingin kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen jäsenenä, joka v. 1984 joutui suuren rakennusliikkeen edustajan lahjontayrityksenkohteeksi, voin esittää syyn Helsingin poliittisen johdon Sipoon länsiosan valtaushaluun. Helsingin on päästävä kaavoittamaan ja rakennuttamaan nykyisen itärajansa takana oleva alue, koska siitä päättäville puolueille ja poliitikoille tarjoutuu erinomainen tilaisuus päästä taas kerran käsiksi kaavoittamisesta ja rakentamisesta hyötyjien miljoonavoitoistaan maksamiin ”kiitollisuuskymmenyksiin”.
HS.fi Keskustelut maanantaina 25.06.2007.
Ilkka Hakalehdon tiedote.

Sipoo-linkki Vanhasen toimintaan:
http://www.sanomanetti.fi/2006/12/03/lehti.html#eksyiko

Eksyikö pääministeri Matti Vanhanen Sipoon korpeen”-jutun lopussa oli mm:
”Miten maakunnissa suhtaudutaan näihin Helsingin herrojen puuhasteluihin?

Keskisuomalainen -lehti, jota aika säännöllisesti seuraan, ei ole kirjoittanut asiasta. Tämä tietenkin sillä varauksella, että kirjoittelu on jäänyt jonkun matkan johdosta huomaamatta. Yritin tarkistaa asiaa netistä, mutta en kyllä löytänyt yhtään pääkirjoitusta tai päätoimittaja Erkki Laatikaisen päätoimittajan kolumnia, jossa asiaa olisi käsitelty. Perjantaina 2006-12-01, siis selvitysmies Pekka Myllyniemen julkaiseman selvityksen seuraavana päivänä, selvityksestä Keskisuomalainen ei kirjoittanut riviäkään.

Asia rupesi sen verran kiinnostamaan, että kävin kirjastossa lukemassa kaikki sinne tulevat, perjantaina ilmestyvät päivälehdet. Saldo oli seuraava: Selvityksestä kirjoittivat: Helsingin Sanomat, Kansan Uutiset Viikkolehti, Maaseudun tulevaisuus, Suomenmaa, Tiedonantaja (ennakoiden), Uutispäivä Demari, Aamulehti ja Savon Sanomat.

Asiasta ei kirjoittanut: Keskisuomalainen. Sipoo mainittiin lehdessä Vihreä lanka, jonka painoaikataulu ja toimitustapa lienevät sellaiset, että kaikki torstain asiat eivät ehdi perjantain lehteen. Tiedonantaja mainitsikin Sipoo-jutussaan, että Myllyniemen selvitys ei ehdi lehden tähän numeroon. Kirjastoon tulee lisäksi lehdet KD Kristillisdemokraattinen viikkolehti ja Kotimaa, joiden ilmestymispäivä on torstai. Kirjaston nimi on Laukaan pääkirjasto.

HBL Hufvudstadsbladet, joka ei tule keskisuomalaisen maaseudun kunnan kirjastoon, kirjoitti asiasta runsaasti tuoden esille Sipoon vastustavan näkökannan ja sen oikeudelliset perustelut.

Savon Sanomat yllätti. Pääkirjoituksessa tuotiin esille ihan yksinkertainen peruskäsite: nollasummapeli, jota olen kaivannut tähän keskusteluun kovastikin ja ihmetellyt sitä, pelaako keskusta niin kaksinaamaisesti, että se Helsingissä esiintyy jonkinlaisena vapahtajana ja jättää kertomatta tästä touhusta maaseudulla perinteisillä kannatusalueillaan. Eihän laittomuuksista luulisi mitään hyvää seuraavan. Maaliskuussahan se nähdään mikäli ”maapeli” on vielä silloin käynnissä, toivottavasti roihuen!

Savon Sanomien vastaava päätoimittaja on Tapani Lepola. Pääkirjoitus perjantaina 2006-12-01 Sipoolle kävi kuin Suomelle talvisodassa päättyy näin:
”Suomella on hyvä olla vahva pääkaupunki, ja kukaan ei voi kiistää, etteikö Helsinkiin olisi keskittynytkin viime vuosikymmenien aikana yhä enemmän poliittista, hallinnollista, taloudellista ja myös henkistä valtaa.

Suomi on kuitenkin valtiona ja kansakuntana enemmän kuin sen pääkaupunki, ja perustuslaissa pienemmille on turvattu samat oikeudet kuin suuremmillekin. Kansakunta ja valtio ovat periaatteessa nollasummapeliä: mikä on toiselle lisää, on toiselta pois. Jos politiikkaa tehdään aina vain vahvempien ehdoilla, kysymys ei ole enää politiikasta – yhteisten asioiden hoidosta – vaan puhtaasta pakkovallasta.”

Näin siis Savon Sanomat perjantaina 2006-12-01 kirjoittaessaan Helsingin ja Sipoon ”henkien taistosta”, joka näyttäytyy Savosta katsoen ”vanhatestamentillisena Davidin ja Goljatin kamppailun toisintona”.

Tämä oli pääkirjoitus tänään sunnuntaina 2006-12-03.

Sanomanetti. Pääkirjoitus. Eksyikö pääministeri Matti Vanhanen Sipoon korpeen? Pertti Manninen. Sunnuntai 2006-12-03.
Liite.
Kolmentoista lehden kirjoittelu perjantaina 2006-12-01 selvitysmies Pekka Myllyniemen Sipoo-selvityksestä.

http://www.sanomanetti.fi/2006/12/03/lehti.html#eksyiko
Lainaus loppuu.

Viikkosanomat-blogi:
http://www.viikkosanomat.fi

Viikkosanomat-lehti:
http://www.viikkosanomat.fi/viikkosanomat.htm

http://viikkosanomat.fi/2009/12/13/matti-vanhanen-tanaan-toimintatapa-oli-sietamaton%e2%80%9d/


Viikkosanomat – blogi
Kaiken keskellä aina läsnä!
--------------------------------------------------------------------------------
Militaristien pirullinen juoni: Rauhanpalkinto Obamalle.
Joulukuu 11th, 2009
Militaristien pirullinen juoni: Rauhanpalkinto Obamalle.

Taitavasti kirjoitettu puhe, jolla USA:n presidentti Barack Obama perusteli sodankäyntiään oli mannaa suomalaisille sotaintoilijoille, jotka saivat taas voimaa perusteluilleen käydä sotaa Afganistanissa ja kohta ottaa sieltä kokonainen maakunta hallintaansa ja valvontaansa.

Lännen olo, tai idän, minkätahansa ulkomaisen joukon olo on silkkaa hulluutta, sillä se johtaa vain tappamiseen tappamisen jälkeen. Miten 35 000 uutta yhdysvaltalaissotilasta ja Naton jokunen lisätuhat ja Suomen jokunen lisäsata voisivat rauhoittaa maan, jossa hallinto on läpeensä mätä ja jossa ei pystytty edes presidentinvaaleja pitämään? Ei mitenkään, mutta näitä sotia tarvitaan omien itsekkäiden etujen turvaamiseksi, etu siellä ja toinen täällä.

Suomen osallistuminen on oma lukunsa. On kivaa olla ”voittajan” puolella. Kyllä hauskuus jonkun vuoden kuluttua hiipuu. Aika vakavana luulisi joukkojen sinne lähettäjien, Matti Vanhanen ja Jyrki Katainen, olevan, kun kuolema korjaa satonsa. Kyllä Naton pääsihteeri Rasmussenkin oli aika totinen avauspuheessaan uutena pääsihteerinä, kun hän kertoi operaation jo vaatineista ja tulossa olevista hengettömistä nuorukaisista.

Viikkosanomast. Pertti Manninen. Perjabntai 2009-12-11 klo 03:11.

http://viikkosanomat.fi/2009/12/11/militaristien-pirullinen-juoni-rauhanpalkinto-obamalle/


www.thailand.fi
www.phuket.fi
- www.patong.fi

Ravintolat Patong Kata
Sauna- Kabinetti
Majatalo- Huoneistot
Mopot-
Auto

Vene- Kalastus
Flying Finn

Talo-
Huvila

www.flyingfinn.info www.midnightsunrestaurant.info

News Politics Defence policy
Afghan troops should start taking over from Nato in 2010, says Brown
Prime minister says next month's London conference will establish conditions for handover of power
Andrew Sparrow, senior political correspondent guardian.co.uk, Monday 14 December 2009 16.39 GMT
Gordon Brown wears a helmet and body armour as he leaves 'Little Heathrow' at Kandahar airbase yesterday. Photograph: Matt Cardy/Getty Images

Afghan troops should start taking lead responsibility for parts of their country from Nato forces in 2010, Gordon Brown told MPs this afternoon. The prime minister said that a conference in London next month would establish the "conditions and criteria" for the handover of power and that, subject to conditions on the ground, this process should start next year.In a statement in the Commons, Brown also confirmed that the government will spend £150m over three years giving the army new tools to deal with roadside bombs and that "a new commitment between Afghanistan and the international community" would be forged at the London conference. All 43 countries involved in the international coalition in Afghanistan will be represented at the conference on 28 January, Brown said. The Afghan president, Hamid Karzai, will also attend and he will present his plans for his country's future.

http://www.guardian.co.uk/politics/2009/dec/14/afghan-troops-nato-gordon-brown


Comment is free
Iran will not bow to sanctions
They are the international community's most feasibly robust tool, but a lack of political will and Iranian pride will stop them working
David Patrikarakos guardian.co.uk, Tuesday 15 December 2009 20.00 GMT

Two impulses drive Iran's nuclear programme. Both are rooted in history. Speak to an Iranian and he'll tell you about Iran's 7,000-year history, its imperial glory and its contribution to civilisation. But he will also tell you about the 1953 CIA coup overthrowing Mossadegh, the behaviour of the Anglo-Persian oil company (now BP); and about repeated western meddling in his country.

Pride and grievance – the left and right lobes of the Iranian brain – are constantly warring, but it is recent history – the suffering not the glory – that has left its mark. Never again will foreigners dictate to Iran; never again will it be weak. In Iranian eyes it has been badly treated by a parvenu west for too long, and for many in the Islamic republic, its nuclear programme is the banner of its resurgence.
...
Iranian pride, now invested so heavily in its display of technological achievement – will not bow to "imperialist pressure". Once again the world is trying to "cheat" Iran – this time out of its legitimate right to nuclear technology. It will not succeed. Without sufficient strength, a further round of sanctions will be fruitless. Military attack and its attendant political and possibly military cost is a frightening prospect. The latest "tough" pronouncements from the international community sound very much like the earliest. Imagination and understanding have been lacking throughout the nuclear impasse, but they are needed now more than ever.

http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2009/dec/15/iran-nuclear-technology


News UK news Military
Two-thirds of Afghan war veterans are suffering from hearing damage
The intense noise of the battlefield is afflicting British troops
Mark Townsend The Observer, Sunday 20 December 2009

More than two-thirds of British troops returning from Afghanistan are suffering severe and permanent hearing damage, according to the most comprehensive study into one of the less well-known side-effects of the conflict in Helmand.
Internal defence documents reveal that of 1,250 Royal Marine commandos who served in Afghanistan, 69% suffered hearing damage due to the intense noise of combat. The findings indicate that complaints such as tinnitus or almost complete deafness among combat troops are considerably greater than previously reported. One audiologist said the report revealed that hearing loss was endemic among Afghan veterans, with many suffering defects that could bar them from frontline service.

The intensity of the conflict in Helmand and its close-combat fighting, roadside devices and the noise of low-flying coalition aircraft caused the problems, according to the Ministry of Defence study. The report, dated 7 December and written by military consultant surgeon Chris Pearson, warns that the known scale of the problem might prove to be the "tip of the iceberg" because only the most severe forms of hearing loss, grave enough to bar troops from frontline service, are officially reported. Professor Mark Haggard, honorary vice-president of Deafness Research UK, which is working with the MoD to resolve the problem, said: "The issue has become systemic, endemic. Combat gunfire and explosions mean significant numbers are turning up with significant hearing problems."

http://www.guardian.co.uk/uk/2009/dec/20/afghan-veterans-hearing-damage



Haku arkistosta

Sanomanetti
1999 alkaen
 

The Irag Inquiry
Julkisen sanan neuvosto antoi vapauttavan päätöksen Ylen Matti Vanhasen lautoja käsittelevästä ohjelmasta. Lue!

torstai 2009-12-10 
Rauhan Nobel-palkinto 2009. "För Alfred Nobel: skål!" (Käännös). SVT1.
Rauhan Nobel-palkinto 2009. "För Alfred Nobel: skål!" (Käännös). SVT1. Torstaina 2009-12-10.
Kuva: Pertti Manninen SVT1:n lähetyksestä torstaina 2009-12-19 klo 23:46 (Suomen aikaa)..

News World news Barack Obama
Humble Obama accepts Nobel prize
President says war in Afghanistan 'just' and force is sometimes necessary

Gwladys Fouché in Oslo and Ewen MacAskill in Washington guardian.co.uk, Thursday 10 December 2009 18.55 GMT
President Barack Obama and his wife Michelle arrive in Oslo. Photograph: Heiko Junge /AFP/Getty Images

President Barack Obama today addressed the paradox of accepting the Nobel peace prize in Oslo while escalating the conflict in Afghanistan, invoking the concept of "the just war" to defeat evil. In what amounted to a personal testimony, he portrayed himself as a moral man doing his best in an imperfect world."We must begin by acknowledging the hard truth: we will not eradicate violent conflict in our lifetimes. There will be times when nations – acting individually or in concert – will find the use of force not only necessary but morally justified," he said.
...
He then turned to the crux of the criticism. "Perhaps the most profound issue surrounding my receipt of this prize is the fact that I am the commander-in-chief of the military of a nation in the midst of two wars. One of these wars is winding down. The other is a conflict that America did not seek; one in which we are joined by 42 other countries – including Norway – in an effort to defend ourselves and all nations from further attacks," he said.
He accepted the arguments of King and Gandhi for passive resistance. "But as a head of state sworn to protect and defend my nation, I cannot be guided by their examples alone. I face the world as it is and cannot stand idle in the face of threats to the American people. For make no mistake: evil does exist in the world.
...
http://www.guardian.co.uk/world/2009/dec/10/obama-norwegians-nobel-snub-harald

News World news Barack Obama
Barack Obama Nobel peace prize acceptance speech
The full text of the US president's speech in Oslo, Norway, as provided by the White House

guardian.co.uk, Thursday 10 December 2009 13.40 GMT
Nobel peace prize winner Barack Obama enters the ceremony at City Hall in Oslo, Norway. Photograph: John McConnico/Associated Press

Your Majesties, Your Royal Highnesses, Distinguished Members of the Norwegian Nobel Committee, citizens of America, and citizens of the world:

I receive this honor with deep gratitude and great humility. It is an award that speaks to our highest aspirations that for all the cruelty and hardship of our world, we are not mere prisoners of fate. Our actions matter, and can bend history in the direction of justice.

And yet I would be remiss if I did not acknowledge the considerable controversy that your generous decision has generated. In part, this is because I am at the beginning, and not the end, of my labors on the world stage. Compared to some of the giants of history who have received this prize Schweitzer and King; Marshall and Mandela my accomplishments are slight. And then there are the men and women around the world who have been jailed and beaten in the pursuit of justice; those who toil in humanitarian organizations to relieve suffering; the unrecognized millions whose quiet acts of courage and compassion inspire even the most hardened of cynics. I cannot argue with those who find these men and women some known, some obscure to all but those they help to be far more deserving of this honor than I.
...
http://www.guardian.co.uk/world/2009/dec/10/barack-obama-nobel-acceptance-speech



Arkisto: Tasan kaksi kuukautta aikaisemmin, lauantaina 2009-10-10:

”Tie helvettiin on kivetty hyvillä aikomuksilla.” Muistinvaraisesti. Pertti Manninen.

The road to hell is paved with good intentions.
Earlier variants of this proverb are recorded as Hell is paved with good intentions. recorded as early as 1670, and an even earlier variant by Saint Bernard of Clairvaux Hell is full of good intentions or desires.
Similar from Latin: ”The gates of hell are open night and day; Smooth the descent, and easy is the way” — Virgil, the Aeneid Book VI line 126

http://www.aamulehti.fi/ STT 09.10. - 16:18 (Luotu: 12:47)
Stubb: "Erinomainen ratkaisu" ...

Ulkoministeri Alexander Stubb pitää presidentti Obaman rauhanpalkintoa erinomaisena ratkaisuna Nobel-komitealta. Stubb arvioi STT:lle, että palkinto vahvistaa entisestään Obaman ja hänen hallintonsa uutta ulkopoliittista linjaa. Stubbin mukaan Obama on luonut kansainväliseen politiikkaan uuden, myönteisen ilmapiirin. Stubb kertoi myös presidentti Tarja Halosen olevan erittäin iloinen Obaman palkitsemisesta.

http://www.aamulehti.fi/uutiset/ulkomaat/stubb-erinomainen-ratkaisu-ja-muita-suomalaiskommentteja/158216

Comment is free Cif America
War and peace prizes


The dismaying gift of the Nobel prize puts Barack Obama on the list of its winners who promised peace but prosecuted war

Howard Zinn guardian.co.uk, Saturday 10 October 2009 08.00 BST Nobel peace prize winer Henry Kissinger (right) with Richard Nixon. Photograph: AP

I was dismayed when I heard Barack Obama was given the Nobel peace prize. A shock, really, to think that a president carrying on two wars would be given a peace prize. Until I recalled that Woodrow Wilson, Theodore Roosevelt, and Henry Kissinger had all received Nobel peace prizes. The Nobel committee is famous for its superficial estimates, won over by rhetoric and by empty gestures, and ignoring blatant violations of world peace.
...
Oh yes, the committee saw fit to give a peace prize to Henry Kissinger, because he signed the final peace agreement ending the war in Vietnam, of which he had been one of the architects. Kissinger, who obsequiously went along with Nixon's expansion of the war, with the bombing of peasant villages in Vietnam, Laos and Cambodia. Kissinger, who matches the definition of a war criminal very accurately, is given a peace prize!

People should be given a peace prize not on the basis of promises they have made – as with Obama, an eloquent maker of promises – but on the basis of actual accomplishments towards ending war, and Obama has continued deadly, inhuman military action in Iraq, Afghanistan and Pakistan.

The Nobel peace committee should retire, and turn over its huge funds to some international peace organization which is not awed by stardom and rhetoric, and which has some understanding of history.

http://www.guardian.co.uk/commentisfree/cifamerica/2009/oct/09/nobel-peace-prize-war-obama


JSN:ltä vapauttava päätös lautakasajupakasta. Puheenjohtaja eroaa. Iltalehti torstaina 2009-12-10.

JSN:n puheenjohtaja eroaa lauta-gaten takia. Ylelle vapauttava päätös. Ilta-Sanomat torstaina 2009-12-10.
Iltalehti torstaina 2009-12-10 & Ilta-Sanomat torstaina 2009-12-10.
 
Viikkosanomat – blogi
Kaiken keskellä aina läsnä!
--------------------------------------------------------------------------------
Lautagate: ”Mitä enemmän Yle kertoo asiasta yksityiskohtia, sitä enemmän väitteet menevät metsään, Vanhanen väitti."
Joulukuu 10th, 2009
Lautagate: ”Mitä enemmän Yle kertoo asiasta yksityiskohtia, sitä enemmän väitteet menevät metsään, Vanhanen väitti EU-huippukokouksessa Brysselissä.”
Koko uutinen: Lainaus:

”Vanhanen ei vie lautajuttua oikeuteen
Torstai 10.12.2009 klo 18.49

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk) ei aio viedä Yleä oikeuteen TV2:n Silminnäkijä-ohjelman lautakasaväitteiden takia. Vanhasen mukaan Ylen väitteet hänen rakennusliikkeeltä saamastaan puutavaraerästä ovat ”kertakaikkisen vääriä”. Mitä enemmän Yle kertoo asiasta yksityiskohtia, sitä enemmän väitteet menevät metsään, Vanhanen väitti EU-huippukokouksessa Brysselissä. Hän myös sanoi, että Yle yritti kaataa pääministerin. Vanhasen mukaan Julkisen sanan neuvoston päätös Silminnäkijä-ohjelmasta on journalistien sisäinen asia eikä hän aio jatkaa asian käsittelyä millään lailla. STT”

Lähde:
Iltalehti
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009121010758718_uu.shtml

Iltalehden linkit:
Lue myös
Timo Kalli
pettyi JSN:n päätökseen
Näin JSN perustelee päätöstään lautajupakasta
JSN alkaa etsiä korvaajaa Hyväriselle
JSN antoi vapauttavan päätöksen lautajupakasta – puheenjohtaja eroaa

Kommentti: Pääministeri Matti Vanhanen huomaamattaan tunnustaa, että jotain hämärää on, eihän Ylen lisäinformaatio voi viedä yhtään enempää metsään, koska ilmaista lautakasaa ei Vanhasen mukaan ole edes olemassa. Vanhasen sanavalinta on huono kun siinä verrataan uutta tietoa johonkin ehkä todelliseen. Ei muuten voi käyttää komparatiivia, vertailumuotoa. ”Mitä enemmän Yle kertoo asiasta yksityiskohtia, sitä enemmän väitteet menevät metsään”!

Näin löysä puhe kertoo hermostuneisuudesta tai avuttomuudesta puolustautua. JSN antoi siis vapauttavan päätöksen Ylen Silminnäkijä-ohjelman väitteistä. Pieni yksityiskohta: Valtalehti Helsingin Sanomat haukkui ohjelman ja piti sitä huonona journalismina. Huonoahan se voi lehden mielestä olla, mutta ei kuitenkaan tuomion ansaitsevaa.

Nyt täytyy lähteä katsomaan taustalla alkanutta sika-ohjelmaa.
Viikkosanomat. Pertti Manninen torstaina 2009-12-10 klo 21:20. Pahan kosketus siirtyi muuten ensi viikolle, joten koti-ilta on pitempi.
Sama


http://www.iltalehti.fi/uutiset/200912100173327_uu.shtml

Näin JSN perustelee päätöstään
Torstai 10.12.2009 klo 17.33
Iltalehti.fi julkaisee Julkisen sanan neuvoston koko päätöksen. (Nimet lihavoinut Sanomanetti).

Julkisen sanan neuvoston antama vapauttava päätös totuudenmukaista tiedonvälitystä ja lähteiden käyttöä koskevassa asiassa. Nimettömään lähteeseen perustuva väite on erittäin vakava, mutta neuvoston mielestä Ylellä oli omien selvitystensä perusteella riittävät perusteet väitteelle.

Kantelut 1. ja 11.10.2009

Kuisma pyytää neuvoston kannanottoa kysymykseen, onko mainitussa ohjelmassa rikottu Journalistin ohjeiden 8. kohtaa "Journalistin on pyrittävä totuudenmukaiseen tiedonvälitykseen" ja perustelee pyyntöään sillä, että asialla on huomattavaa yhteiskunnallista merkitystä.

Hämäläisen mukaan julkisesti rahoitettu Yle ottaa osaa vahvasti puoluepolitiikkaan väitteillä, joita se ei ole osoittanut todeksi. Laman kriittiseen aikaan sijoitettu poliittinen kädenvääntö Sdp:n taustavoiman Ylen ja Keskustan välillä on hyvin tuomittavaa. Kantelija näkee kuvioissa seuraavan hallituskumppaninkin Sdp:lle, sillä Kokoomus on jätetty liki totaalisesti syrjään tästä farssista. Kyse on vahvasta populistisesta politiikan teosta eikä tiedottamisesta.

JSN:n aiheen rajaus ja tarkentavat kysymykset Ylelle 22.10.2009

JSN rajaa kanteluiden käsittelyn ohjelman osuuteen, jossa käsiteltiin väitettä rakennustarvikkeista. Mitkä olivat motiivit ohjelman ajoitukselle juuri ennen eduskunnassa käytyä luottamuslausekeskustelua ja sitä seurannutta äänestystä? Oliko taustalla yritys kaataa pääministeri, kuten Matti Vanhanen on väittänyt? Oliko taustalla puoluepoliittisia motiiveja, kuten toisessa kanteluista arvellaan? Miksi ohjelma oli sijoitettu TV2:lle eikä ohjelman toimittajan kotikanavalle TV1:lle?

Suurin osa ohjelman väitteistä perustui avoimiin haastatteluihin ja dokumentteihin. Rakennustarvikeväite perustui nimettömään suulliseen lähteeseen. Pyydämme täsmentämään ja avaamaan lähdeaineiston sisältöä. Emme luonnollisestikaan edellytä lähteen paljastamista. Oliko toimituksella käytettävissään yksi henkilölähde vai useampia? Entäpä mahdolliset dokumentit? Kuinka toimitus varmisti lähteen motiivit? Otettiinko huomioon se, että mahdollinen lahjusrikos on vanhentunut, jolloin lähteen lupaus todistamisesta oikeudessa jää katteettomaksi?

Täsmennettiinkö Matti Vanhaselle, että Silminnäkijässä mainittu haastattelupyyntö koski myös väitettä rakennustarvike-erästä?

Yleisradion vastaus 1.11.2009

Osaamiskeskuksen päällikkö Jyrki Richt toteaa vastauksessaan, että JSN rajaa kanteluiden käsittelyn "ohjelman osuuteen, jossa käsitellään väitettä rakennustarvikkeista". Tässä osuudessa todettiin seuraavaa: "Törmäämme äärimmäisen arkaluontoiseen asiaan. Saamme lausunnon, jonka mukaan Vanhaset eivät ole itse maksaneet kaikkia rakennustarvikelaskujaan. Pitävä näyttö löytyy varsin kalliista rakennustarvike-erästä, jonka Nuorisosäätiölle kerrostaloja urakoiva rakennusliike toimitti. Toimen nimenomainen tarkoitus oli edesauttaa yrityksen jatkohankkeita säätiön tulevissa kohteissa. Ylimääräinen materiaalilasku liitettiin työmaakuluihin - sen Nuorisosäätiön vuokralaiset maksavat vuokrissaan."

Vaikka julkinen keskustelu on keskittynyt juuri tähän osuuteen, Richt korostaa, että ohjelma muodostaa kokonaisuuden, jossa ohjelman pääosa tekee ymmärrettäväksi ja loogiseksi myös ohjelman loppuosassa esitetyn tiedon, johon JSN nyt rajaa vastauspyynnön alueen.

Ajoitus ja motiivit

"Silminnäkijä: Matin talot" käsitteli Nuorisosäätiön rakennuttamistoimintaa ja siihen liittyviä käytäntöjä. Ohjelman toimittaja oli tutkinut aihetta vuoden 2008 syksystä alkaen. Aineistoa oli kerätty eri lähteistä (ARA, RAY, PRH, eri rakennusviranomaiset, kiinteistörekisterit) ja käyty lukuisia taustakeskusteluja. Vuoden 2008 loppupuolella asiakirja-aineiston analysoimiseksi projektiin kiinnitettiin KHT-tilintarkastaja.

Toimittaja teki työtään oman toimen ohella. Ylen ajankohtaisjournalismin osaamiskeskuksen vastaavana tuottajana hän vastaa ns. A-studio -ohjelmaperheen ohjelmista ja henkilöstöstä. Osaamiskeskukset tuottavat ohjelmia kaikille tv- ja radiokanaville sekä Ylen Uusille palveluille, joten henkilöstö ei kuulu organisatorisesti mihinkään "kotikanavaan". Tuottajat ja muu henkilöstö voivat työskennellä tarpeen mukaan mille kanavalle tahansa.

Toukokuussa 2009 päätettiin, että Nuorisosäätiöstä tehdään ohjelma TV2:n Silminnäkijä -sarjaan, ja se sijoitetaan syyskauden alkuun. Elokuun 10. päivänä sovittiin, että "Silminnäkijä: Matin talot" lähetetään 12.10.2009. Ohjelman kuvallinen materiaali ja haastattelut oli koottu 17.9.2009 mennessä. Samana päivänä Suomen Keskusta tiedotti Matti Vanhasen presidentinvaalikampanjan rahoituksesta ja mm. Nuorisosäätiön antamasta vaalirahoituksesta. Nämä tiedot ja muuta Nuorisosäätiön vaalirahoitukseen liittyvää tietoa oli Richitn mukaan Silminnäkijän toimittajalla ollut tiedossaan jo maaliskuusta lähtien.

Syyskuun 20. päivänä tiedotusvälineet kertoivat laajalti Nuorisosäätiön vaalirahoituksesta. Jo samana päivänä päätettiin Richtin mukaan puhelinneuvottelussa aikaistaa Silminnäkijän suunniteltua lähetyspäivää siten, että ohjelma lähetettäisiin 28.9.2009, joka oli ensimmäinen mahdollinen valmistumispäivä. Aikataulumuutos tehtiin Ylen järjestelmiin 21.9.2009. Aikaistaminen johtui siitä, että ohjelmalle jäisi kiihtyvässä tietovirrassa vielä uutta ja ajankohtaista kerrottavaa - oli pelättävissä, että muut mediat ennättäisivät selvittää ja kertoa jo nekin tiedot, jotka Silminnäkijä oli hankkinut.

Vasta 24.9.2009 klo 13.53 Valtioneuvoston tiedotusyksikkö julkisti tiedon maan hallituksen päätöksestä antaa tiedonanto vaalirahoituksesta eduskunnalle seuraavalla viikolla. Tällöin toimitus ei lähtenyt uudelleen arvioimaan tai muuttamaan lähetysaikataulua, koska tiedonvälityksen sisältöä koskevat ratkaisut tehdään yksinomaan journalistisin perustein.

"Silminnäkijä: Matin talot" -ohjelmassa on ollut kyse klassisesta tutkivasta journalismista, jota on toteutettu journalistin ohjeiden mukaan. Ohjelman tarkoituksena on ollut kertoa yhteiskunnallisesti merkittävästä asiasta - Nuorisosäätiön rakennuttamistoiminnasta ja sen entisen johdon toimista -mihin yhtenä yksityiskohtana liittyi tieto rakennustarvike-erän lahjoituksesta. Ohjelmalla ei ole ollut mitään puoluepoliittista motiivia eikä sen taustalla ole yritystä kaataa pääministeri. Journalismi paljastaa ja kritikoi vallanpitäjien toimia lähtökohtanaan vahtikoirarooli ja läpinäkyvyys, ei puoluepoliittinen valtapeli. Tiedonvälittäjän tehtävä yleensäkin on selvittää yhteiskunnallisesti merkittäviä kysymyksiä ja niiden taustoja.

Totuudenmukaisuus

Kyseistä rakennustarvike-erää koskevat tiedot on Ylen vastauksen mukaan saatu suuren rakennusyrityksen johtotehtävissä toimineelta henkilöltä. Hänen esittämänsä tapahtumaselostus oli yksityiskohtainen, asiantunteva ja perustui omakohtaiseen tekemiseen. Lähde oli itse hyväksynyt laskun rakennusyrityksen tilaamasta puutavaraerästä, jota ei ollut käytetty yhtiön omilla työmailla, vaan joka oli tarkoitettu Nuorisosäätiön silloiselle puheenjohtajalle Matti Vanhaselle. Lasku oli alemman tason käsittelyssä jäänyt valtuuksien puuttuessa hyväksymättä. Yle tarkentaa, että laskun hyväksyminen tapahtui tämän vuosikymmenen alussa. Lähteelle esitetty syy hyväksyä lasku - jotta yritys jatkossakin saisi Nuorisosäätiöltä urakoita - oli sinä ajankohtana looginen. Asian hänelle esitteli henkilö, jolla oli läheiset suhteet Nuorisosäätiön silloiseen puheenjohtajaan Matti Vanhaseen.

Tehdyn ratkaisun myöntäminen vielä nyt jälkeenpäin on lähteelle kiusallista, koska laskun hyväksyminen rakennusyrityksen kuluksi ei ollut vastannut todellista tilannetta - siksi lähde halusi pitää henkilöllisyytensä salassa. Richtin mukaan tapahtumakuvausta käytiin läpi useaan kertaan vuoden aikana. Lähteen itsestään ja toimistaan kertomat asiat pitivät tarkistettaessa paikkansa. Kertomuksen uskottavuuden sinetöi lähteen allekirjoittama sitoumus tulla oikeuteen todistamaan kertomuksensa oikeaksi, mikäli Yleä tai sen palveluksessa olevia henkilöitä vastaan kohdistetaan oikeustoimia. Tällainen sitoumus on myös Ylen sisäisten toimintaohjeiden mukainen ehdoton edellytys sellaisen tiedon julkaisemiselle, joka perustuu yksinomaan tai pääosin nimettömän lähteen kertomukseen.

Lähteen kertomuksen pitävyys varmistui Ylen vastauksen mukaan osin myös toista kautta. Kyseinen puutavaraerä on jäljitettävissä Nuorisosäätiön tietylle työmaalle, missä työntekijöille oli kerrottu kyseessä olevan "Vanhasen laudat", joihin ei saanut koskea ja jotka odottivat poiskuljetusta. Kyse on kuitenkin ns. toisen käden tiedosta.

Rakennustarvike-erästä on keskusteltu myös erään Nuorisosäätiön edustajan kanssa. Asian epäsuora myöntäminen - (ko. henkilö käytti ilmaisua "ei savua ilman tulta") - ja Nuorisosäätiön edustajan käsitys tapahtuma-ajankohdasta tukevat alkuperäislähteen kertomusta. Kyseinen Nuorisosäätiön edustaja ei Richtin mukaan toistaiseksi ole valmis astumaan julkisuuteen.

Kirjallista dokumenttia rakennusliikkeen suorittamasta maksusta ei ole ollut käytettävissä. Sen ottaminen esille rakennusyrityksen kirjanpidosta nyt jälkeenpäin vaatisi Ylen vastauksen mukaan poliisivaltuudet.

Yle vastaa, että kokonaisuudessa tiedon luotettavuusarviointi ei ole kvantitatiivista ja mekaanista vaan laadullista. Myöskään Journalistin ohjeet eivät edellytä jotain tiettyä lähteiden lukumäärää. Puutavaralaskutietoa harkittaessa otettiin huomioon myös laajempi kokonaisuus ja viime aikana paljastunut vaalirahoitusta koskeva yleinen käytäntö. Tätä taustaa vasten arvioituna lähteen kertoma tieto puutavaraerästä oli looginen ja ymmärrettävä, mikä puolsi asian julkaisemista.

Motiivit ja rikoksen vanhentuminen Toimittaja löysi lähteen omien taustaselvitystensä perusteella. Vuoden ajan kestäneen yhteydenpidon aikana kävi ilmi, ettei lähteellä ollut minkäänlaisia poliittisia tarkoitusperiä. Hän ei ole oman kertomansa mukaan koskaan osallistunut poliittiseen toimintaan tai ollut minkään puolueen jäsen, eikä tällaisiin tietoihin törmätty toimittajan tekemissä journalistisissa taustaselvityksissäkään. Lähde ei Ylen vastauksen mukaan myöskään edellyttänyt tahi kiirehtinyt mahdollisen ohjelman tekemistä tästä tai muista kertomistaan Nuorisosäätiön rakennuttamiseen ja yleensäkin rakennusalan sisäpiiriin kuuluvista asioista.

Motiiviksi varmistui ajan mittaan tavallisen kansalaisen kriittinen näkökulma politiikan syvävirtoihin, joista alkoi tulla tietoja toukokuussa 2008. Lähde ei ole kertomansa mukaan ollut asiasta yhteydessä muihin tiedotusvälineisiin eikä tarjonnut tietojaan muille journalisteille. Kertomastaan lähde ei ole hyötynyt millään tavalla, pikemminkin päinvastoin. Ottamalla riskin henkilöllisyytensä paljastumiseen, hän vaarantaa uransa ja yksityisyytensä.

Ohjelman tarkoitus ei ollut paljastaa mahdollista rikollista toimintaa, vaan antaa yleisölle tietoa ja aineistoa säätiössä ja sen liepeillä olleiden käytäntöjen ja säätiön päättäjien toiminnan arvioimiseksi. Ohjelma ei Richtin mukaan nimeä mahdollisia rikoksia eikä pohdi vanhentumisaikoja. Se, että lähde sitoutuu valaehtoisesti todistamaan kertomuksensa oikeaksi oikeudessa, liittyy mahdolliseen kunnianloukkausoikeudenkäyntiin Ylen palveluksessa olevia henkilöitä vastaan. Lähteen allekirjoittama sitoumus on edelleenkin voimassa ja toimeenpantavissa vuoden kuluessa ohjelman esittämisestä lähtien. Lähde ei allekirjoittanut sitoumusta hetken mielijohteesta vaan tarkkaan harkittuaan ja neuvoteltuaan asianajajansa kanssa. Vastaavanlainen sitoumus käsitettiin yleisesti hyväksytyksi käytännöksi esim. Helsingin Sanomien uutisoidessa Veikkauksen toimitusjohtajan ns. käpälöintitapauksesta vuonna 2001 ja Nelosen uutisten dopingpaljastuksissa keväällä 2008.

Samanaikainen kuuleminen Haastattelupyynnöt kaikille ohjelmaan pyydetyille henkilöille tehtiin Ylen vastauksen mukaan avoimesti. Tämä koskee myös Matti Vanhasta. Vanhaselle haastattelupyyntö lähti sähköpostitse 31.8.2009 klo 17.58. Pyyntö osoitettiin annetun ohjeen mukaan Valtioneuvoston kansliaan tiedotuspäällikkö Asko Mattilalle sekä tiedoksi pääministerin sihteerille Ritva Larilahdelle. "Haastattelupyyntö päämin. Vanhaselle" - viesti kertoo lyhyesti tulossa olevan ohjelman sisällön sekä sen lähetysajankohdan. Tämän jälkeen todetaan: "Koko hankkeen kantava voima (aina vuoteen 2003 asti) on ollut Matti Vanhanen - säätiön rakennustoiminta laajeni juuri hänen puheenjohtajakaudellaan ja peruslinjaukset tehtiin silloin. Olisin kiinnostunut saamaan vastauksia myös kysymyksiin, mitkä ovat olleet työn motiivit ja onko säätiön rakennuttamistoiminnalla ollut yhteyksiä tai mitä hyötyä siitä on mahdollisesti ollut Vanhasen omiin yksityisiin talonrakennusprojekteihin."

Valmiiksi formuloituja haastattelukysymyksiä ei haastattelupyyntöä tehtäessä ole tapana esittää. 15 minuutin mittaiseksi mahdolliseksi haastatteluajankohdaksi tarjotaan viikkoja 37 ja 38. Pyyntöön ei Richtin mukaan koskaan vastattu. Koska oli luultavaa, että rakennustarvikkeista saattaisi tietää myös rakennuslupahakemuksiin merkitty Merja Vanhanen, oltiin myös häneen yhteydessä. Puhelimitse 4.9.2009 tavoitettu Merja Vanhanen kieltäytyi kuitenkin vastaamasta kysymyksiin.

Yhteenvetona Richt toteaa, että "Silminnäkijä: Matin talot" -ohjelma on tehty journalistisin perustein ilman poliittisia motiiveja. Ohjelman kaikki asiatiedot pitävät paikkansa. Tiedot on koottu monipuolisesti, aineisto on läpikäyty huolellisesti ja tarkalla lähdekritiikillä. Harkintansa jälkeen toimitus on päättänyt julkaista myös puutavaraerää koskevat tiedot tukeutuen Journalistin ohjeisiin ja Ylen Ohjelmatoiminnan säännöksiin sekä yhtiön sisäisiin toimintaohjeisiin koskien nimettömiä lähteitä ja lähdesuojaa. Kyseessä on ollut yhteiskunnallisesti merkittävä tieto, joka on auttanut kansalaisia arvioimaan julkista vallankäyttöä. Kritiikin kohteeksi joutuneelle on annettu mahdollisuus esittää näkemyksensä jo samassa yhteydessä. Ylen sisällä ohjelma on ennen ulosajoa läpikäynyt sekä tuottajan ja osaamiskeskuspäällikön että vastaavan ohjelmatoimittajan katselun ja tarkistuksen ja saanut julkaisuluvan. Täten Silminnäkijä ei ole Richtin vastauksen mukaan miltään osin rikkonut hyvää journalistista tapaa.

Yleisradio on luovuttanut JSN:n käyttöön myös kopion lähteen valaehtoisesta sitoumuksesta todistaa oikeudessa. Lähteen paljastavat tiedot on jo Ylessä poistettu kopiosta.

Ratkaisu

Tiedonvälityksen sisältöä koskevat ratkaisut on tehtävä journalistisin perustein. Tätä päätösvaltaa ei saa missään oloissa luovuttaa toimituksen ulkopuolisille (JO 2). Journalistin on pyrittävä totuudenmukaiseen tiedonvälitykseen (JO 8). Tietolähteisiin on suhtauduttava kriittisesti. Erityisen tärkeää se on kiistanalaisissa asioissa, koska tietolähteellä voi olla hyötymis- tai vahingoittamistarkoitus (JO 12). Journalistilla on oikeus pitää tietoja luottamuksellisesti antaneen henkilöllisyys salassa. Toimituksen on kunnioitettava tätä periaatetta. (JO 14). Jos selvästi tunnistettavissa olevan henkilön tai tahon toiminnasta aiotaan esittää tietoja, jotka asettavat tämän erittäin kielteiseen julkisuuteen, kritiikin kohteelle tulee varata tilaisuus esittää oma näkemyksensä jo samassa yhteydessä (21).

Ohjelma perustui lähes kokonaan avoimiin haastatteluihin, asiakirjoihin ja journalistisiin johtopäätöksiin. Neuvosto ottaa ratkaisussaan huomioon koko ohjelman, mutta päähuomio kohdistuu nimettömän lähteen käyttöön.

Julkisen sanan neuvosto pitää riittävinä Ylen vastauksia, jotka koskevat ohjelman lähettämisajankohtaa, motiiveja ja lähetyskanavaa. Yle on näiltä osin toiminut journalistisen päätösvaltansa puitteissa ja pitänyt kiinni toimituksellisesta riippumattomuudestaan. Aihe on yhteiskunnallisesti merkittävä ja erittäin tärkeä.

Julkisen sanan neuvosto ei voi käytettävissä olevin keinoin arvioida lähteen kertomuksen luotettavuutta. Tällainen arviointi voi tapahtua vain suullisessa ja välittömässä kuulemisessa, eikä tähän ole mahdollisuutta. Siten Julkisen sanan neuvosto ei voi ottaa kantaa väitteen totuudenmukaisuuteen.

Julkisen sanan neuvosto arvioi sitä, onko Yle suhtautunut lähteeseen kriittisesti, pyrkinyt tarkastamaan väitteen todenperäisyyttä muilla keinoin sekä tarjonnut mahdollisuutta samanaikaiseen kuulemiseen. Ylen vastauksesta selviää, että lähteen mahdolliset poliittiset kytkennät sekä muu tausta on selvitetty mahdollisen vahingoittamistarkoituksen toteamiseksi. Tämän lisäksi lähteen antamia tietoja on pyritty tarkastamaan muilla keinoin.

Yle ei ole luvannut lähteelle täydellistä lähdesuojaa, vaan häneltä on pyydetty kirjallinen suostumus lähdesuojan murtamiseen mahdollisessa kunnianloukkausoikeudenkäynnissä. Tässä oikeudenkäynnissä lähteellä olisi ollut velvollisuus pysyä totuudessa. Lähdesuojan merkityksen huomioon ottaen Julkisen sanan neuvosto pitää hyväksyttävänä sitä, että lähteelle on luvattu suoja aina oikeudenkäyntiin asti. Lähdesuoja menettäisi merkityksensä kokonaan, jos sen pystyisi murtamaan tekemällä kantelun neuvostolle.

Journalistin on pyrittävä totuudenmukaiseen tiedonvälitykseen. Ylen esittämä väite on vakava. Julkisen sanan neuvoston mielestä ohjelmassa olisi ollut hyvä esittää lisää yksityiskohtia väitteen tueksi. Kuitenkin neuvoston mielestä Ylellä on ollut omien taustaselvitystensä perusteella riittävät syyt uskoa väitteen todenperäisyyteen.

Lisäksi on kiinnitettävä huomiota samanaikaiseen kuulemiseen. Yle on tehnyt Matti Vanhaselle kirjallisen haastattelupyynnön, jossa on riittävällä tarkkuudella yksilöity, mistä on kyse. Vanhanen ei ole vastannut haastattelupyyntöön. Myös Merja Vanhaselta on pyydetty haastattelua, mutta hän ei ole halunnut vastata kysymyksiin.

Julkisen sanan neuvosto katsoo, että Yle ei ole rikkonut hyvää journalistista tapaa.

Ratkaisun tekivät: Matti Saari (1. vpj.), Sari Autio, Jussi Eronen, Juha Kulmanen, Tarja Liuha, Inkeri Pasanen, Susanna Reinboth ja Titta Sinisalo.



Arkisto: Ensimmäisenä päivänä ohjelman lähettämisen jälkeen, tiistaina 2009-09-29.
Vanhanen raivona Ylelle: "Todisteet pöytään!" - Silminnähden loukkaantunut pääministeri vaati todisteita "En riskeeraisi poliittista uraani" - Matti Vanhanen Ylelle: FAKTAT PÖYTÄÄN - Juuri nyt. Vanhanen kiistää Ylen väitteet rakennusyhtiön lahjasta.


ILTALEHTI.FI ja ILTASANOMAT tiistaina 2009-09-29 klo 14:45.
Arkisto.


Sanomanetti keskiviikko 2009-12-09

Blogi: Viikkosanomat.fi - The Irag Inquiry

Sanomanetti 10 vuotta. Kansikuvat Itsenäisyyspäivän aikoihin. Klikkaa kuvaa!
1999 & 2000
2001 & 2002
2003 & 2004
2005 & 2006
2007 & 2008
Sanomanetti 10 vuotta. Kansikuvat Itsenäisyyspäivän aikoihin. Klikkaa kuvaa!

Written Evidence by Date

Week 3

Date Subject Evidence 
07 December 2009 Baghdad 2004 - 2005 Edward Chaplin transcript
Post Invasion Iraq: The planning and the reality after the invasion Statement by Maj Gen Tim Cross
Maj Gen Tim Cross transcript
Desmond Bowen transcript
08 December 2009  Post Invasion Iraq: The planning and the reality after the invasion Sir Suma Chakrabarti transcript
Dominick Chilcott transcript
Intelligence Sir John Scarlett transcript
The Military Invasion Air Chief Marshal Sir Brian Burridge & Lt Gen Robin Brims transcript

Week 2

Date Subject Evidence 
30 November 2009 UK policy towards Iraq 2001 - 2003 Afternoon session transcript
01 December 2009 UK policy towards Iraq 2001 - 2003 Morning session transcript
03 December 2009 Military Planning Morning session transcript
04 December 2009  Military Planning  Anthony Pigott transcript
David Wilson transcript
The view from London and Baghdad 2004-2007 Dominic Asquith transcript

Week 1

As background for the Iraq Inquiry papers on the UNSCRs on Iraq (1990-2001) and the Iraq No Fly Zones have been provided by the Foreign and Commonwealth Office and Ministry of Defence respectively. The Iraq Inquiry takes no responsibility for their content.

The session transcripts are uncorrected. The final versions will be uploaded in due course.

Date Subject Evidence 
24 November 2009
UK Policy towards Iraq in 2001

Iraq: No Fly Zones

UN Security Council Resolutions on Iraq, 1990-2001
Morning session transcript
Afternoon session transcript
25 November 2009 Weapons of Mass Destruction Morning session transcript
Afternoon session transcript
26 November 2009 The Transatlantic Relationship Morning session transcript
27 November 2009 Developments in the United Nations Statement by Sir Jeremy Greenstock
Morning session transcript
News


100th British soldier killed in Afghanistan this year guardian.co.uk, Monday 7 December 2009

 
Numero
1082
maanantai 2009-12-07

Sanomanetti - Uusin - Linkit joka etusivulle - Haku -10 vuotta! - Ilmoitukset - Blogi: Viikkosanomat.fi

Vastakohtia Vapaudenkadulla: Lapsikronikka - Lähdemme sotaan, kaikilla Jumalan lapsilla on aseita - Kirkko - Kauppa.
Vastakohtia Vapaudenkadulla torstaina 03.12.2009: Lapsikronikka - Lähdemme sotaan,kaikilla Jumalan lapsilla on aseita - Kirkkotalo - Kauppatalo. Keski-Suomi. Jyväskylä. Kaupunginkirjasto. Vapaudenkatu. Lasten oikeuksien vuosipäivän kirjanäyttely. Elokuvakerho Toveruuden Neljä naurettavaa naapuria eli Duck Soup (1933). Marx-veljekset. Minnan sali. Valaistu kaupunginkirkko. Sokos-tavaratalon parkkitalo. Kuvat Pertti Manninen torstaina 2009-12-03 klo 17:52-19:21. Kulkijan kuvia.

News UK news Military
100th British soldier killed in Afghanistan this year

A soldier from 1st Battalion The Royal Anglian Regiment was killed today in Helmand, taking the number of British fatalities this year to 100
Staff and agencies guardian.co.uk, Monday 7 December 2009 18.39 GMT British troops in Helmand province. Photograph: Lewis Whyld/PA

A soldier from 1st Battalion The Royal Anglian Regiment was killed today in central Helmand province, the Ministry of Defence said. The latest death, as a result of small arms fire in the Nad-e Ali area, takes the total number of British fatalities in Afghanistan this year to 100. Next of kin have been informed.

The prime minister Gordon Brown said his thoughts were with the families and friends of all the 100 British personnel who have died this year. He said: "Today we mourn together the 100th British fatality in Afghanistan in 2009. "My thoughts, and the entire nation's, are with the families and friends of every one of those brave men who have died this year; indeed, with every one of our service personnel who have lost their lives serving our country in Afghanistan since 2001.

"Every loss in Afghanistan is a real and personal tragedy. "I thank all our brave men and women for their commitment and courage. "We will never forget those who have died fighting for our country and we must also honour their memory. That means staying the course, doing what is right for Britain, and seeing this mission through."

http://www.guardian.co.uk/uk/2009/dec/07/british-soldier-killed-afghanistan-100th


Environment Climate change scepticism
Climate sceptics claim leaked emails are evidence of collusion among scientists

Hundreds of emails and documents exchanged between world's leading climate scientists stolen by hackers and leaked online
Leo Hickman and James Randerson guardian.co.uk, Friday 20 November 2009 18.15 GMT

Hundreds of private emails and documents allegedly exchanged between some of the world's leading climate scientists during the past 13 years have been stolen by hackers and leaked online, it emerged today. The computer files were apparently accessed earlier this week from servers at the University of East Anglia's Climate Research Unit, a world-renowned centre focused on the study of natural and anthropogenic climate change. 

Climate change sceptics who have studied the emails allege they provide "smoking gun" evidence that some of the climatologists colluded in manipulating data to support the widely held view that climate change is real, and is being largely caused by the actions of mankind. The veracity of the emails has not been confirmed and the scientists involved have declined to comment on the story, which broke on a blog called The Air Vent.

http://www.guardian.co.uk/environment/2009/nov/20/climate-sceptics-hackers-leaked-emails


Environment Climate change scepticism
Senior civil servant to investigate leaked emails between climate scientists

Investigator appointed by University of East Anglia to examine whether hacked exchanges suggest wrongdoing
Adam Vaughan guardian.co.uk, Thursday 3 December 2009 16.12 GMT

Sir Muir Russell has been appointed to head an investigation into allegations of wrongdoing at the University of East Anglia's climate research unit. Photograph: University of Glasgow A senior civil servant has been appointed to conduct an independent review by next spring into emails hackers stole and published from the University of East Anglia's climate research unit (CRU). The announcement that Sir Muir Russell will investigate allegations of wrongdoing on the behalf of the CRU came as Saudi Arabia's lead climate negotiator said the emails would have a "huge impact" on UN climate talks starting in Copenhagen next week.

Announcing Russell's appointment, the university said the inquiry would look at four key allegations including examining whether the leaked exchanges between climate scientists demonstrated any manipulation or suppression of data. The review will also look at the CRU's approach to assembling and presenting research findings, assess whether the department complied with freedom of information requests and investigate the security of data held by the university.

http://www.guardian.co.uk/environment/2009/dec/03/leaked-email-uea-inquiry


Environment Hacked climate science emails
Copenhagen climate summit December 7-18

Met Office to release records that show global temperature rise

Records from nearly 2,000 stations worldwide may cool debate over leaked emails from University of East Anglia
Alok Jha guardian.co.uk, Monday 7 December 2009 17.20 GMT

The UK Met Office will tomorrow release records from nearly 2,000 measuring stations showing a rise in global average land temperatures around the world, in a move that may help dampen the row over the hacked emails between scientists at the University of East Anglia (UEA). In the emails, the scientists at UEA's Climatic Research Unit (CRU) apparently discussed attempts to inhibit access to emails and data that had been requested under the Freedom of Information Act. The CRU has been bombarded with requests to release data – which underpin the so-called HadCRUT temperature record – over many months. But it had always responded that it was not possible make all of it public because permission was needed from the numerous institutions around the world that had collected it.

In his address to the UN climate talks in Copenhagen which opened yesterday, the head of the Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), Rajendra Pachauri, said that he suspected that the email hack was an attempt to undermine his organisation, which reports to world governments on the science of climate change.

http://www.guardian.co.uk/environment/2009/dec/07/met-office-temperature-records-climate-change


More than 50 papers join in front-page leader article on climate change guardian.co.uk, Sunday 6 December 2009
Sanomanetti sunnuntai 2009-12-06
6.12.2009. Harmaasta sineen.
6.12.2009. Harmaasta sineen.
Harmaana sumuisena päivänä naakat(?) parveilevat yläpuolellani eestaas. Vaikken Itsenäisyyspäivän juhliin ehtinytkään jäädä, kahvipöydätkin odottivat puolen tunnin päässä, niin lämmin allas ja sauna Peurungassa poistivat päivän ja mielenkin harmauden ja illalla pistin kuvaan päivään sopivaa väriä.

Sarjasta "Harmaasta sineen". Keski-Suomi. Laukaa. Tyvelänniemi. Sunnuntai 2009-12-06 klo 10:06. Pertti Manninen.

Viikkosanomat 2009-12-02
Kaiken keskellä aina läsnä!

EU:n kokouskutsu ja Suomen perustuslaki.

Osallistumisasia saa yhä hullunkurisempia argumentteja. Eräs huvittamimmista on se, että kun EU:n puheenjohtajamaa, nyt Ruotsi, lähettää kutsun vain Suomen pääministerille, niin hän sitten vain saa osallistua kokoukseen. Ei kai EU määrää sitä, kuka kokoukseen kustakin maasta osallistuu, kutsu voi mennä väärään osoitteeseen ja väärälle henkilölle, esim eduslunnan puhemies Sauli Niinistölle. Hänkö sitten sinne lähtisi.

Suomea edustetaan ko. kokouksessa Suomen lakien, tässä tapauksessa Suomen perustuslain mukaan. Nyt siis näyttää siltä, että ”päivänselvästi” (oikeusministeri Tuija Braxin lausunto), pääministeri on se, joka sinne kokoukseen kuuluu. Brax ei paljon anna arvoa sille, että tasavallan presidentti Tarja Halonen johtaa perustuslain mukaan Suomen ulkopolitiikkaa (yhteistoiminnassa hallituksen kanssa). Perustuslain EU-pykälä menee tämän pääsäännän yli, on Braxin tulkinta.

Sovelletaan asia liike-elämään: Johtaja on se joka johtaa.

Kyllä minä ainakin nukkuisin paremmin, jos kumppaneistamme ja sidoksistamme eivät päättäisi Nato = ydinase-intolijat pelkästään, vaan olisi joku jarru (mahdollisesti) olemassa. Sama koskee EU:n sotajoukkoja, jotka ovat valmiudessa seikkailuihin.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Keskiviikko 2009-12-02 klo 12:10.
http://viikkosanomat.fi/2009/12/02/eun-kokouskutsu-ja-suomen-perustuslaki/

Viikkosanomat
sivut http://www.viikkosanomat.fi/viikkosanomat.html
Blogi http://viikkosanomat.fi


Viikkosanomat 2009-12-02
Kaiken keskellä aina läsnä!

Harry Harkimon härskiys oli vieläkin ala-arvoisempaa kuin toimittaja Eeva Louko kertoo!

Linnan mokat Ilta-Sanomissa ei kerro raadollista totuutta! Ilta-Sanomien teksti: ” Parisuhdedraamoja on Linnan juhlissa koettu useasti, mutta yksi mieleenpainuvimmista oli vuonna 2003, kun Harry ”Hjallis” Harkimo kuherteli televisiokameroiden edessä avoimesti uuden rakkaansa Meri-Kukka Forsiuksen kanssa. Kansanedustajan työnsä vuoksi Linnaan myös kutsuttu Harkimon ex-vaimo Leena Harkimo oli silminnähden vaivaantunut taustalla.”

Tekstissä on yksi virhe ja jos se korjataan, niin tämä liikemies Harry Harkimo tekee varmaan koskaan lyömättömän ennätyksen Linnan juhlien historiassa! Leena Harkimo ei ollut ex, vaan virallinen vaimo, koska ero ei ollut astunut vielä voimaan! Ehkä tämäkin joskus tulevaisuudessa tulee Ilta-Sanomissa oikein selostettua, kun kirjoitetaan tästä emoyhtiön lypsäjästä (Jokeri-tappiot 15 miljoonaa euroa 10 vuoden aikana!) . Lisäksi kirjoituksen kuhertelu-ilmaisun voisi muuttaa paneskeluksi naisten vessassa, josta tulikin sitten porttikielto, eikä Meri-Kukkaa ja Hjallista seuraavan kerran nähty, vaikka Meri-Kukalla oli automaattinen kansanedustajan kutsu juhlaan.

Tämä nyt vain hiukan tarkennukseksi tähän Ilta-Sanomien siloiteltuun kertomukseen.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Torstai 2009-12-03 klo 12:46.

http://viikkosanomat.fi/2009/12/03/iltasanomat-ei-kerro-raadollista-totuutta-harry-harkimon-harskiys-oli-vielakin-ala-arvoisempaa-kuin-toimittaja-eeva-louko-kertoo/


Viikkosanomat 2009-12-05
Kaiken keskellä aina läsnä!

”Kuka edes muistaa, että paljon kehuttu puoluejohtaja Jyrki Katainen teki taannoin pöytäkirjaväärennöksen Kokoomuksen Kuopion piirissä?” Uuden Suomen keskustelupalstalta.


Miten kauan kokoomus on gallupykkönen?
4.12.2009 14:46 Mats Roma (kirjautumaton)

Marja Tiura, Sampsa Kataja, Suvi Lindén, Ilkka Kanerva, Jyrki Katainen…. Kokoomuksen syntilista on pitkä.
Ihmetellä täytyy, miten on mahdollista, että kokoomus on gallupykkönen, vaikka sen johtavat poliitikot ovat samaa luokkaa ja tasoa kuin keskustankin. Kuka edes muistaa, että paljon kehuttu puoluejohtaja Jyrki Katainen teki taannoin pöytäkirjaväärennöksen Kokoomuksen Kuopion piirissä?

Uuden Suomen keskustelupalstalta. Jutussa
Yllätys: Sekä Tiura että Nova maksoivat huonekalut
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/78860-yllatys-seka-tiura-etta-nova-maksoivat


Viikkosanomien kommentti:

Ero Marja Tiuraan ja Jyri Häkämieheen on vain siinä, että Tiura jatkoi vaalirahoitustaan vaalien jälkeenkin, mutta tiedossa olevien seikkojen mukaan Jyri Häkämies vain vaaleihin asti: Häkämiehen omassa vaalirahoitusilmoituksessa (täydennetyssä) löytyy kummallisia veroparatiisiyhtíöitä! Mekaanikontaloa jne useita kymmeniä tuhansia euroja!

Häkämies ei kertonut Nova Group-rahoituksestaan vaikka lainmukaan olisi kuulunut kertoa!

Linkki: Sanomanetti: Konnakabinetti:
Konnakabinetti: Ministerit, jotka unohtivat kertoa Nova Group-vaalirahoituksesta (joka sisältyi Kehittyvien maakuntien Suomi ry:ltä saatuun rahoitukseen, josta siitäkin lähes kaikki kertoivat vasta vuotta myöhemmin ns. täydentäessään alkuperäistä ilmoitustaan) ts. rikkoivat vaalilakia antaessaan vaalirahoitusilmoituksensa:

http://www.sanomanetti.fi/2009/10/01/etusivu.htm#konnakabinetti

Lähde: oikeusministeriö:
http://www.vaalit.fi/38746.htm

Jyri Häkämies
http://www.vaalit.fi/uploads/kx03wmgvxuyb.pdf

Jyri Häkämies, Vaalirahailmoitus, alkuperäinen:
Tuki yrityksiltä
Vaaliseminaarit loppuvuonna 2006 euroja 45450

Vaalirahaulmoituksen täydennys vuotta myöhemmin kun maa alkoi polttaa: Täydennys 16.5.2008:
Helsingin Mekaanikontalo Oy (10 tuhatta euroa)
Kehittyvien maakuntien Suomi ry (10 tuhatta euroa)
Seppo Sairanen (2,5 tuhatta euroa)
Pankkiiriliike Öhman (4 tuhatta euroa)

Jyri Häkämiehen niinkuin valtaosan hallituksen ministereistä mm. Matti Vanhasen vaalirahailmoitus on edelleen lainvastainen. Herrat ja rouvat eivät muilta kiireiltään jouda niitä korjaamaan, vaan antavat ilmoitusten olla edelleen lainvastaiset!

Valtiovarainministeri Jyrki Kataisellahan on kokemusta siitä kuinka asiakirjoja väärennetään, niinkuin Uuden Suomen keskustelupalstan kirjoittaja toi esille.

Sanomanetti kirjoitti aikoinaan asiasta ja toi esille sen väärennöksen suunnitelmallisuuden ja hyödyn, jonka Katainen sai. Hänhän väärensi paikallisen nuoriso-osaston kokouspöytäkirjan päästäkseen edustajaksi osallistumaan kokoomuksen puoluekokoukseen tekemään kasvojaan tunnetuksi tulevaisuutta varten. Ilmeisesti kannatti, kun nyt on asemassa, jossa voi antaa lausuntoja kaikenlaisista asioista, joukkojen kiinnittämättä huomioita siihen, kuinka ohut oikeasti puheenjohtajan tietämys on.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Lauantai 2009-12-05 klo11:59, Itsenäisyyspäivän aattona Konnien huomenna juhliessa.

P. S. Tekstiä lukiessa kävi ilmi. että Jyri Häkämies ilmoittaa saaneensa tukea vain loppuvuonna 2006. Ei siis enää mitään 2007 tai 2008 täydentäessään ilmoitustaan.
Viikkosanomat. Sama klo 12:14.

http://viikkosanomat.fi/2009/12/05/kuka-edes-muistaa-etta-paljon-kehuttu-puoluejohtaja-jyrki-katainen-teki-taannoin-poytakirjavaarennoksen-kokoomuksen-kuopion-piirissa-uuden-suomen-keskstelupalstalta/


News Media The Guardian
Copenhagen climate summit December 7-18

More than 50 papers join in front-page leader article on climate change

Opinion piece to be published in 56 papers across 46 countries – including the Guardian, Le Monde and two Chinese papers
Chris Tryhorn guardian.co.uk, Sunday 6 December 2009 18.48 GMT



The Guardian has teamed up with more 50 papers worldwide to run the same front-page leader article calling for action at the climate summit in Copenhagen, which begins tomorrow. This unprecedented project is the result of months of negotiations between the papers to agree on a final text, in a process that mirrors the kind of diplomatic wrangling among the world's governments that is likely to precede any potential deal on climate change.

Fifty-six papers in 45 countries published in 20 different languages have joined the initiative, and will feature the leader in some form on their front pages. Among the titles taking part are two Chinese papers – the Economic Observer and the Southern Metropolitan – and India's second largest English-language paper, The Hindu.

Some of the world's best known papers, such as Le Monde, El Pais, Russia's Novaya Gazeta and the Toronto Star, are also on board. The leader was the work of team of Guardian writers and editors and went through three drafts to arrive at a text that satisfied all the editors involved.

http://www.guardian.co.uk/media/2009/dec/06/50-papers-leader-climate-change


Comment is free
Copenhagen climate summit December 7-18


'Fourteen days to seal history's judgment on this generation'
Comments (344)
Editorial guardian.co.uk, Sunday 6 December 2009 18.48 GMT

Tomorrow 56 newspapers in 45 countries take the unprecedented step of speaking with one voice through a common editorial. We do so because humanity faces a profound emergency.
Unless we combine to take decisive action, climate change will ravage our planet, and with it our prosperity and security. The dangers have been becoming apparent for a generation. Now the facts have started to speak: 11 of the past 14 years have been the warmest on record, the Arctic ice-cap is melting and last year's inflamed oil and food prices provide a foretaste of future havoc. In scientific journals the question is no longer whether humans are to blame, but how little time we have got left to limit the damage. Yet so far the world's response has been feeble and half-hearted.


http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2009/dec/06/copenhagen-editorial



Sanomanetti lauantai 2009-12-05, Itsenäisyyspäivän aattona - Numero 1080
Mies, joka tiesi liikaa – Doris Day – ”Que sera sera” – Alfred Hitchcock – 1956 – Tänään Yle Teema klo 21:50. Niitä harvoja elokuvia, jonne sain äitinikin lähtemään mukaan Fredrikintorin kupeessa sijainneeseen Alice-elokuvateatteriin. Pertti Manninen.

Pekka Kettunen – mies joka tiesi liikaa. Jyväskylän ex-kaupunginjohtajan eron ja erorahan maksamisen todelliset syyt paljastumassa?
http://www.sanomanetti.fi/2009/09/01/etusivu.htm

News World news Nato US welcomes Europe's offer of 7,000 extra troops to join Afghan surge • No commitment from France or Germany • Number expected to rise over next few weeks guardian.co.uk, Friday 4 December 2009 18.26 GMT http://www.guardian.co.uk/world/2009/dec/04/us-welcomes-nato-troops-afghanistan

News Politics David Cameron No sudden Afghanistan exit under Conservatives, says Cameron Tory leader says that if elected he would base any withdrawal of troops on success rather than 'artificial timelines' David Batty and agencies guardian.co.uk, Saturday 5 December 2009 16.15 GMT http://www.guardian.co.uk/politics/2009/dec/05/david-cameron-afghanistan-withdrawal-unlikely

Viikkosanomat Joulukuu 2, 2009 ”Kyllä minä ainakin nukkuisin paremmin, jos kumppaneistamme ja sidoksistamme eivät päättäisi Nato = ydinase-intoilijat pelkästään, vaan olisi joku jarru (mahdollisesti) olemassa. Sama koskee EU:n sotajoukkoja, jotka ovat valmiudessa seikkailuihin.” EU:n kokouskutsu ja Suomen perustuslaki. Pertti Manninen. http://viikkosanomat.fi/?p=364

Viikkosanomat Joulukuu 5, 2009 ”Kuka edes muistaa, että paljon kehuttu puoluejohtaja Jyrki Katainen teki taannoin pöytäkirjaväärennöksen Kokoomuksen Kuopion piirissä?” Uuden Suomen keskustelupalstalta kommentti juttuun:Yllätys: Sekä Tiura että Nova maksoivat huonekalut. http://viikkosanomat.fi/?p=373



Obama sets out final push in Afghanistan
- The Guardian, Wednesday 2 December 2009 - Links

 
Numero
1079
tiistai 2009-12-01

Sanomanetti - Uusin - Linkit joka etusivulle - Haku -10 vuotta! - Ilmoitukset - Blogi: Viikkosanomat.fi - An Open Letter to President Obama from Michael Moore. Read! -
Suomessa: 2 lautasta, Suomen perustuslaki, Lissabonin sopimus ja oikeusministeri Brax - Yhdessä vai yhteistyössä? - Nyt uutta tekstiä - Tarkennus: Yhteistoiminnassa on oikein! - Vanhanenkin ryhtyi kunnioittamaan perustuslakia, Brax jatkaa Lissabonin linjoilla. Lue kaikki! - Olli Rehn Pelastaja jos ei ihan jumala. Lue!

Tämä tarjous ei toistu?
"Tämä tarjous ei toistu?". Suomi mukana jossakin aikaisemmassa EU:n huippukokouksessa edustajinaan pääministeri Matti Vanhanen (vasemmalla takana) ja tasavalla presidentti Tarja Halonen (oikealla edessä). Kuva Yletv2:n uutislähetyksesstä, jossa kerrottiin edustusasiasta ristiriitaisia näkemyksiä. Tiistai 2009-12-01 klo 21:53. Pertti Manninen.

Viikkosanomat Marraskuu 30, 2009

Olli Rehn Pelastaja jos ei ihan jumala.
admin @ 9:37 pm

Olli Rehn Pelastaja jos ei ihan jumala.

Voi sitä hehkutuksen määrää! Helsingin Sanomatkin julkaisi koko uutisetusivun (melkein) suuruisen kuvan. Kyseessä on näköharha. Suomelle ainoa ehkä hyvää tuottava komissaari olisi ollut maatalouskomissaari, joka olisi ollut edes myötämielinen Suomen vaatimuksille. Oli siinä komissaarina aikaisemmin mies (Fischer) tai joku nainen, niin tylysti Suomea kohdeltiin 141:ssä tai sokerintuotannossa ja ties missä. Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Matti Vanhanen ei ajatellut ollenkaan Suomen etua komissaarikabinettinimityksessään. Saavutus ei ole kovin kummoinen, kun paikka, mikä tahansa olisi tullut.

Pääkirjoitus. Viikkosanomat. Pertti Manninen maanantaina 2009-11-30.



Viikkosanomat Marraskuu 30, 2009

2 lautasta, Suomen perustuslaki, Lissabonin sopimus ja oikeusministeri Brax
admin @ 9:53 pm

2 lautasta, Suomen perustuslaki, Lissabonin sopimus ja oikeusministeri Brax

Oikeusministeri Tuija Brax jatkaa Suomen perustuslain halventamista. Tällä kertaa hän ilmoittaa, että oikeudellisesti ei ole mitään epäselvää kumpi, pääministeri vai tasavallan presidentti edustaa Suomea EU-huippukokouksissa.

Poliittista oikeutta.

Brax piiloutuu poliittisesti valitun ja poliittisen perustuslakivaliokunnan lausuntoihin reipppaana poliitikkona. Nyt hän varsinkin ilmoittaa kun Lissanbonin sopimus astuu voimaan, että asiassa ei ole mitään epäselvää.

Kuinkahan on?

Suomen perustuslain mukaan ulkopotitiikkaa johtaa tasavallan presidentti yhdessä hallituksen kanssa. Siis presidentti johtaa. Koska Lissabonin sopimusta ei ole hyväksytty, näppärästi, perustuslain säätämisjärjestyksessä, niin ei se voi mennä Suomen perustuslain edelle, paitsi tietenkin perustuslakivaliokunnan ja ”oikeuministerin” mielestä.

Tämä ei muuksi muutu, mutta tietenkin läpeensä mätä, (melkein kaikki) poliitikkojen joukko ajaa tasavallan presidentin pois johtamasta Suomen ulkopolitiikkaa vaikka päätökset ovat tämänhetkisen perustuslain vastaisia, jonkun sopimustasoisen sopimuksen mukaisesti. Lissabonin sopimuksessa EU:lle annettiin oikeushenkilön asema tulkitsemalla väärin Suomen perustuslakia, näppärästi hyväksymättä sitä perustuslain säätämisjärjestyksessä. Perustuslakivalokunta tulkitsi, että perustuslainsäätämisjärjestystä ei tarvita.

Suomi pysyy banaanivaltiona, jos tänne ei saada riippumatonta perustuslakituomioistuinta, niinkuin demokraattisissa länsimaissa on (kaiketi pääsääntöisesti). Tästä oli hyvä kirjoitus eilen tai toissapäivänä Helsingin Sanomien mielipidepalstalla. Kirjoitus täytyy kaivaa esiin ja julkaista.

Aikaisemminkin tähän asiaan on puuttunut mm. Sanomanetti lukuisissa kirjoituksissaan.
http://www.sanomanetti.fi

Viikkosanomat. Pääkirjoitus. Pertti Manninen. Maanantai 2009-11-30 klo 21:53.

Viikkosanomat
sivut
http://www.viikkosanomat.fi/viikkosanomat.html

Blogi
http://viikkosanomat.fi



Viikkosanomat Marraskuu 30, 2009

Yhdessä vai yhteistyössä?

admin @ 10:38 pm

Virallisillakin sivuilla on asia epäselvennetty!
”Hän johtaa myös ulkopolitiikkaa yhteistyössä hallituksen kanssa.”
”Tasavallan presidentti
Tasavallan presidentti valitaan välittömillä, tarvittaessa kaksivaiheisilla vaaleilla kuudeksi vuodeksi. Sama henkilö voidaan valita korkeintaan kahdeksi kaudeksi peräkkäin. Tasavallan presidentti käyttää yhdessä hallituksen kanssa ylintä toimeenpanovaltaa.
Presidentti vahvistaa eduskunnan hyväksymät lait, samoin kuin valtion tulo- ja menoarvion. Presidentillä on laaja nimitysoikeus. Hän nimittää eduskunnan valitseman pääministerin ja pääministerin ehdotuksesta ministerit. Hän nimittää myös tärkeimmät virkamiehet. Presidentillä on oikeus päättää yhdessä pääministerin kanssa ennenaikaisista eduskuntavaaleista. Hän johtaa myös ulkopolitiikkaa yhteistyössä hallituksen kanssa.”

Kyllä asia pitää ilmaista niinkuin se on laissa kirjoitettu siis: Yhdessä.
Kyllä kai yhdessäolemisessa ollaan myös yhteistyössä, mutta kirjoitettakoon pykälä niin selvästi, ettei epäselvää jää.
Esimerkiksi: Ulkopolitiikka johtaa pääministeri. Tällöin tietenkin pääministerille tulee asettaa korkeat tieto- ja taitovaatimukset ja myös korkeat eettiset vaatimukset.
Viikkosanomat . Pertti Manninen maanantaina 2008-11-230 klo 23:35

Linkki:
http://www.suomi.fi/suomifi/suomi/tietopaketit/julkishallinnon_toiminta/valtion_ylimmat_toimielimet/index.html


Yhdessä vai yhteistyössä?

admin @ 10:38 pm

Virallisillakin sivuilla on asia epäselvennetty!
”Hän johtaa myös ulkopolitiikkaa yhteistyössä hallituksen kanssa.”
”Tasavallan presidentti
Tasavallan presidentti valitaan välittömillä, tarvittaessa kaksivaiheisilla vaaleilla kuudeksi vuodeksi. Sama henkilö voidaan valita korkeintaan kahdeksi kaudeksi peräkkäin. Tasavallan presidentti käyttää yhdessä hallituksen kanssa ylintä toimeenpanovaltaa.
Presidentti vahvistaa eduskunnan hyväksymät lait, samoin kuin valtion tulo- ja menoarvion. Presidentillä on laaja nimitysoikeus. Hän nimittää eduskunnan valitseman pääministerin ja pääministerin ehdotuksesta ministerit. Hän nimittää myös tärkeimmät virkamiehet. Presidentillä on oikeus päättää yhdessä pääministerin kanssa ennenaikaisista eduskuntavaaleista. Hän johtaa myös ulkopolitiikkaa yhteistyössä hallituksen kanssa.”

Kyllä asia pitää ilmaista niinkuin se on laissa kirjoitettu siis: Yhdessä.
Kyllä kai yhdessäolemisessa ollaan myös yhteistyössä, mutta kirjoitettakoon pykälä niin selvästi, ettei epäselvää jää.
Esimerkiksi: Ulkopolitiikka johtaa pääministeri. Tällöin tietenkin pääministerille tulee asettaa korkeat tieto- ja taitovaatimukset ja myös korkeat eettiset vaatimukset.
Viikkosanomat . Pertti Manninen maanantaina 2008-11-230 klo 23:35

Nyt uutta tekstiä:

Suoraan voimassa olevasta perustuslaista:

8 luku
Kansainväliset suhteet
93 §


Toimivalta kansainvälisissä asioissa

Suomen ulkopolitiikkaa johtaa tasavallan presidentti yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa. Eduskunta hyväksyy kuitenkin kansainväliset velvoitteet ja niiden irtisanomisen sekä päättää kansainvälisten velvoitteiden voimaansaattamisesta siltä osin kuin tässä perustuslaissa säädetään. Sodasta ja rauhasta presidentti päättää eduskunnan suostumuksella.

Valtioneuvosto vastaa Euroopan unionissa tehtävien päätösten kansallisesta valmistelusta ja päättää niihin liittyvistä Suomen toimenpiteistä, jollei päätös vaadi eduskunnan hyväksymistä. Eduskunta osallistuu Euroopan unionissa tehtävien päätösten kansalliseen valmisteluun sen mukaan kuin tässä perustuslaissa säädetään.

Ulkopoliittisesti merkittävien kannanottojen ilmoittamisesta muille valtioille ja kansainvälisille järjestöille vastaa ministeri, jonka toimialaan kansainväliset suhteet kuuluvat.

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731

Semantiikkaa:
Jos yhteistoiminnan aste on nolla, niin presidentti johtaa yksinään ulkopolitiikkaa.

Valtioneuvosto ei voi yksinään päättää mistään asiasta (ulkopolitiikan johtamisessa).

”Tarkennus” pääsääntöön perustuslaissa:
Valtioneuvosto vastaa Euroopan unionissa tehtävien päätösten kansallisesta valmistelusta ja päättää niihin liittyvistä Suomen toimenpiteistä, jollei päätös vaadi eduskunnan hyväksymistä.

Semantiikkaa:

EU: Valtioneuvosto valmistelee päätökset kansallisesti ja päättää Suomen toimenpiteistä (jollei päätös vaadi eduskunnan hyväksymistä.)

Kuitenkin: Tasavallan presidentti johtaa ulkopolitiikkaa (yhteistoiminnassa!).

Tämän mukaan EU-kokouksessa pääministeri ei voi yksinään päättää mistään uudesta asiasta, jota ei ole valmisteltu ja jolla täytyy tietenkin olla hallituksen enemmistön tuki takanaan. EU-kokouksissa ei siis päätetä mistään valmistelemattomista asioista. Näin ollen se, joka johtaa Suomen ulkopolitiikkka olisi oikeampi henkilö edustamaan Suomea kokouksissa. Siis tasavallan presidentti.

Osallistumisesta EU-kokoukseen ei perustuslaissa ole sanottu mitään, joten näillä pykälillä on elettävä.

Oikeusministeri Tuija Braxin toteamus siitå, että asiassa (EU-kokoukseen osallistujasta) ei ole oikeudellisesti mitään epäselvää, on mielenkiintoinen. Ei ole ensimmäinen kerta, kun hän tukee valtapuolueiden tulkintoja. ”Lex Nokia on niin vähän perustuslain vastainen, että hän esittelee ja hyväksyy sen”. Lähes sanatarkka lainaus.

Mikään laki ei saa olla yhtään perustuslain vastainen (jollei sitä säädetä perustuslain säätämisjärjestykseesä, jolloin se ei sitten enää olekaan perustuslainvastainen, näinkö se menee?). Tämä Matti Vanhanen, pääministeri, on käsittääkseni todennut, että Lissabonin sopimuskin vain hiukan rikkoo perustuslakia, siis vain hiukan.

Linkkejä tulossa (toivottavasti)

Viikkosanomat, Pertti Manninen. Tiistai 2009-11-30 klo 09:39

Viikkosanomat
sivut
http://www.viikkosanomat.fi/viikkosanomat.html

Blogi
http://viikkosanomat.fi



Viikkosanomat Joulukuu 1, 2009

Tarkennus: ”Yhteistoiminnassa” on oikein! (”Yhdessä”- mielikuva ehkä aikaisemmasta sanamuodosta)

admin @ 9:49 am

Tähän alkuun edelliset jutut:

2 lautasta, Suomen perustuslaki, Lissabonin sopimus ja oikeusministeri Brax
admin @ 9:53 pm
2 lautasta, Suomen perustuslaki, Lissabonin sopimus ja oikeusministeri Brax

Oikeusministeri Tuija Brax jatkaa Suomen perustuslain halventamista. Tällä kertaa hän ilmoittaa, että oikeudellisesti ei ole mitään epäselvää kumpi, pääministeri vai tasavallan presidentti edustaa Suomea EU-huippukokouksissa.

Poliittista oikeutta.

Brax piiloutuu poliittisesti valitun ja poliittisen perustuslakivaliokunnan lausuntoihin reipppaana poliitikkona. Nyt hän varsinkin ilmoittaa kun Lissanbonin sopimus astuu voimaan, että asiassa ei ole mitään epäselvää.

Kuinkahan on?

Suomen perustuslain mukaan ulkopotitiikkaa johtaa tasavallan presidentti yhdessä hallituksen kanssa. Siis presidentti johtaa. Koska Lissabonin sopimusta ei ole hyväksytty, näppärästi, perustuslain säätämisjärjestyksessä, niin ei se voi mennä Suomen perustuslain edelle, paitsi tietenkin perustuslakivaliokunnan ja ”oikeuministerin” mielestä.

Tämä ei muuksi muutu, mutta tietenkin läpeensä mätä, (melkein kaikki) poliitikkojen joukko ajaa tasavallan presidentin pois johtamasta Suomen ulkopolitiikkaa vaikka päätökset ovat tämänhetkisen perustuslain vastaisia, jonkun sopimustasoisen sopimuksen mukaisesti. Lissabonin sopimuksessa EU:lle annettiin oikeushenkilön asema tulkitsemalla väärin Suomen perustuslakia, näppärästi hyväksymättä sitä perustuslain säätämisjärjestyksessä. Perustuslakivalokunta tulkitsi, että perustuslainsäätämisjärjestystä ei tarvita.

Suomi pysyy banaanivaltiona, jos tänne ei saada riippumatonta perustuslakituomioistuinta, niinkuin demokraattisissa länsimaissa on (kaiketi pääsääntöisesti). Tästä oli hyvä kirjoitus eilen tai toissapäivänä Helsingin Sanomien mielipidepalstalla. Kirjoitus täytyy kaivaa esiin ja julkaista.

Aikaisemminkin tähän asiaan on puuttunut mm. Sanomanetti lukuisissa kirjoituksissaan.
http://www.sanomanetti.fi

Viikkosanomat. Pääkirjoitus. Pertti Manninen. Maanantai 2009-11-30 klo 21:53.


Viikkosanomat Joulukuu 1, 2009

Vanhanenkin ryhtyi kunnioittamaan perustuslakia, Brax jatkaa Lissabonin linjoilla.
admin @ 10:02 pm

Vanhanenkin ryhtyi kunnioittamaan perustuslakia, Brax jatkaa Lissabonin linjoilla.

Klo 18 uutiset, luetut, joltain kanavalta linkissä . Oikeusministeri Tuij Brax kiihtyy entisestään. Nyt pääministerin osallistuminenm EU kokouksiin on ”PÄIVÄNSELVÄÄ”. Ainakin kahteen kertaan. Ei ole montaa päivää siitä kun Brax ilmoitti että vähintään nyt Lissabonin sopimuksen jälkeen asiassa ei ole oikeudellisesti mitään epäselvää, kaivan lehden ja jutun esiin ellen jo sitä mobiini ole jo tallentanut.

Pääministeri Matti Vanhanen näyttää taitonsa: Höpisköön oikeusministeri Lissabonin sopimuksesta. Olen katsonut teksti-tv:n uutisia , ilmeisesti MTV3:n, Nelonenhan on ne lopettanut, niin niissä teksti-tv:ssä ensinnäkin Vanhanen ilmoittaa, että pääministeri osallistuu EU-kokouksiin, mutta jostain hän on saanut vihjeen ei Lissabonin sopimuksen perusteella, vaan perustuslain perusteella ja ylväästi aikaisemmin perustuslakia halveksinut Vanhanen ilmoittaa, että ei tietenkään Lissabonin sopimus mene Suomen perustuslain edelle. Samalla hän yllättää kaikki: tekee vanhan sanonnan vääräksi: Vanha koira ei opi istumaan, kun kysymyksessä on vanhanen koira niin oppiipas.

Brax ei vielä tiedä tästä Vanhasen esiintulosta ja rupeaa huomenna jotenkin perumaan puheitaan, tai että hänet on käsitetty väärin kun hän on puhunut Lissabonin sopimuksen vaikutuksesta tähän edustuskiistaan.

Ja jottei asia olisi kovin selvä niin Ylen uutiset kakkosella ilmoittaa, että presidenttikin osallistuu, jos kaksi kutsutaan. Professori Hidén puhuu Lissabonin oikeustoimijaksi muuttumisesta.

Aikaisemmin kirjoitin, että Lissabonin sopimusta ei ole hyväksytty perustuslainsäätämisjärjestyksessä, joten tällä perusteella, en ole pitänyt sitä Suomen perustuslakia ylempänä niinkuin ei nyt tänään Vanhanenkaan.

Pakko lopettaa, kun en muista milloin Soderberghin Traffic alkaa Ruotsin kanavalla.

Viikkosanomat. Perrtti Manninen. Tiistaina 2009-12-01 klo 21:59.



Viikkosanomat Joulukuu 2, 2009

EU:n kokouskutsu ja Suomen perustuslaki.
admin @ 12:27 pm

EU:n kokouskutsu ja Suomen perustuslaki.

Osallistumisasia saa yhä hullunkurisempia argumentteja.

Eräs huvitttamimmista on se, että kun EU:n puheenjohtajamaa, nyt Ruotsi, lähettää kutsun vain Suomen pääministerille, niin hän sitten vain saa osallistua kokoukseen.

Ei kai EU määrää sitä, kuka kokoukseen kustakin maasta osallistuu, kutsu voi mennä väärään osoitteeseen ja väärälle henkilölle, esim eduslunnan puhemies Sauli Niinistölle. Hänkö sitten sinne lähtisi.

Suomea edustetaan ko. kokouksessa Suomen lakien, tässä tapauksessa Suomen perustuslain mukaan. Nyt siis näyttää siltä, että ”päivänselvästi” (oikeusministeri Tuija Braxin lausunto), pääministeri on se, joka sinne kokoukseen kuuluu. Brax ei paljon anna arvoa sille, että tasavallan presidentti Tarja Halonen johtaa perustuslain mukaan Suomen ulkopolitiikkaa (yhteistoiminnassa hallituksen kanssa). Perustuslain EU-pykälä menee tämän pääsäännän yli, on Braxin tulkinta.

Sovelletaan asia liike-elämään: Johtaja on se joka johtaa.

Kyllä minä ainakin nukkuisin paremmin, jos kumppaneistamme ja sidoksistamme eivät päättäisi Nato = ydinase-intolijat pelkästään, vaan olisi joku jarru (mahdollisesti) olemassa. Sama koskee EU:n sotajoukkoja, jotka ovat valmiudessa seikkailuihin.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Keskiviikko 2009-12-02 klo 12:10.

Viikkosanomat
sivut
http://www.viikkosanomat.fi/viikkosanomat.html

Blogi
http://viikkosanomat.fi

Jatkuu ...

The Guardian, Wednesday 2 December 2009

News World news Afghanistan
Barack Obama sets out final push in Afghanistan
• New troops to be in Afghanistan within six months • US forces to begin pullout in summer 2011
Ewen MacAskill in Washington The Guardian, Wednesday 2 December 2009
http://www.guardian.co.uk/world/2009/dec/02/barack-obama-afghanistan-strategy-war

News World news Afghanistan
Taliban rejects Obama plan. World reaction - live
Barack Obama is to send 30,000 more US troops to Afghanistan to 'finish' the job. Will it work? Here are the initial assessments.
• Taliban dismisses Obama's plan as 'no solution'. • 'This is not just America's war' - Nato.
Posted by Daniel Nasaw and Mark Tran Wednesday 2 December 2009 10.58 GMT guardian.co.uk
http://www.guardian.co.uk/global/blog/2009/dec/02/afghanistan-barack-obama

News World news Afghanistan
Nato under pressure to back Barack Obama's Afghanistan surge
European troop pledges totalling around 5,000 are short of figure the US is believed to be asking for in support of its Afghan surge
Ian Traynor guardian.co.uk, Wednesday 2 December 2009 18.08 GMT
http://www.guardian.co.uk/world/2009/dec/02/nato-barack-obama-afghanistan-surge

News World news Obama administration
US liberals express anger over Obama's decision to raise troop levels
Deployment of 30,000 more troops to Afghanistan causes most ardent supporters to become disillusioned
Ewen MacAskill in Washington guardian.co.uk, Wednesday 2 December 2009 18.18 GMT
http://www.guardian.co.uk/world/2009/dec/02/obama-afghanistan-liberal-backlash

News World news United States
View from the US: families await news from Afghanistan
'What frustrates me as a military wife is that my husband might be taking a risk for nothing'
Ed Pilkington in New York guardian.co.uk, Tuesday 1 December 2009 23.09 GMT
http://www.guardian.co.uk/world/2009/dec/01/us-afghanistan-military-families

News World news US military
Afghanistan: the human cost to US forces
Since US-led air strikes against Afghanistan began, in October 2001, 929 American military personnel have lost their lives in the country
Christine Oliver, Simon Rogers and Paddy Allen guardian.co.uk, Wednesday 2 December 2009 07.00 GMT
http://www.guardian.co.uk/world/interactive/2009/dec/02/afghanistan-us-troops

News World news Afghanistan
'These people just want to be left alone'
Sean Smith spent a month embedded with the US Army's 501st Parachute Regiment in June this year. With inadequate vehicles, relations with Afghan security forces at a standstill and the constant threat of IEDs, the soldiers are losing heart for a fight they feel their presence is only prolonging
Sean Smith, Guy Grandjean, Michael Tait guardian.co.uk, Wednesday 28 October 2009
http://www.guardian.co.uk/world/video/2009/oct/28/afghanistan-war-us-strategy

Comment is free Cif America
Barack Obama's Churchill moment
Leaders and war. This, really, is what history finally comes down to, is it not?
Michael Tomasky The Guardian, Wednesday 2 December 2009
http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2009/dec/02/barack-obama-speech-churchill-moment

News World news Simon Tisdall's world briefing
Barack Obama's Afghanistan strategy is a gamble and the price will be high
Simon Tisdall in Kabul The Guardian, Wednesday 2 December 2009
http://www.guardian.co.uk/world/2009/dec/02/barack-obama-afghanistan-strategy

Comment is free Cif America
Obama has no stomach for this fight
Obama's Afghanistan strategy oozes with desperation not to be there – and the Taliban will bide their time until the exit
Simon Jenkins guardian.co.uk, Wednesday 2 December 2009 11.00 GMT
http://www.guardian.co.uk/commentisfree/cifamerica/2009/dec/02/barack-obama-afghanistan-taliban

News World news Afghanistan
'Obama is far away from the reality in Afghanistan'
Afghans have mixed reactions to Barack Obama's decision to send 30,000 extra US troops to Afghanistan next year
guardian.co.uk, Wednesday 2 December 2009
http://www.guardian.co.uk/world/video/2009/dec/02/obama-surge-afghanistan-30-000

News World news Barack Obama
Barack Obama's Afghanistan plan draws mixed reaction
Republicans welcome troop deployment as US president's allies raise doubts over goals and cost of war
Chris McGreal in Washington guardian.co.uk, Wednesday 2 December 2009 00.58 GMT
http://www.guardian.co.uk/world/2009/dec/02/barack-obama-afghanistan-reaction


An Open Letter to President Obama from Michael Moore November 30th, 2009 3:44 AM Original - Sanomanetti


Sanomanetti perjantai 2009-11-27


Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali 2009.
 

Lasten raati valitsi voittajaksi Christian Ditterin ohjaaman Kulmakunnan krokotiilit. Aikuisten CIFEJ-raati palkitsi Andrzej Maleszkan ohjaaman elokuvan Taikatuoli. Kirkon mediasäätiön myöntämän Katso minuun... -palkinnon voittaja on Dome Karukosken Kielletty hedelmä. POEMin Pikku karhu myönnetään tänä vuonna käsikirjoittaja Niina Veittikoskelle. Kalevan palkinto Kulmakunnan krokotiileille.

Lapsiraati: "... paras elokuva oli jännittävä, koskettava, mukaansa tempaava. Siinä oli hyvä juoni ja erinomainen roolitus. Musiikki oli menevä ja elokuva oli todentuntuinen. Saksan kieli kuulosti kivalta. Ja voittaja on Kulmakunnan krokotiilit. Toiseksi tuli koskettava Katon kokoinen tähtitaivas."
www.oulunelokuvakeskus.fi/lef

Vallankaappaus tekosyyn varjolla. Suomi oppi Afganistanista kuinka vaaleja siirretään. - Sdp näyttää luopuneen suosiolla vallasta. - Olisipa Vanhasella ollut munaa. Pääkirjoitus - Suomalainen muita ylempänä ja jähmettyy. Kuvat - Hatullinen paskaa, Euroopasta. Pääkirjoitus - Päivän helmi: Ulkoministeri Alexander Stubb (kok.) on tyytyväinen - A great EU stitch-up that demeans democracy - Helsingin Sanomat uudisti ulkonäkönsä, entä ajatuksensa? - Otto Donner 70 vuotta Kuvasarja - Flying Finn-vene Kuva - Smile Hymy


Sanomanetti maanantai 2009-11-23

Sanomanetti - Uusin - Linkit joka etusivulle - Haku -10 vuotta! - Ilmoitukset - Blogi: Viikkosanomat.fi - Olisipa Vanhasella ollut munaa. Pääkirjoitus - Suomalainen muita ylempänä ja jähmettyy. Kuvat - Hatullinen paskaa, Euroopasta. Pääkirjoitus - Päivän helmi: Ulkoministeri Alexander Stubb (kok.) on tyytyväinen - A great EU stitch-up that demeans democracy - Helsingin Sanomat uudisti ulkonäkönsä, entä ajatuksensa? - Otto Donner 70 vuotta Kuvasarja - Flying Finn-vene Kuva - Smile Hymy



News UK news Iraq war inquiry
Iraq inquiry expert view: A question of legality
The inquiry is the third in Britain to look into aspects of the Iraq war and has been given a deliberately wide mandate
Afua Hirsch, legal affairs correspondent The Guardian, Monday 23 November 2009

Tomorrow's public hearing marks the culmination of months of speculation as to whether the Chilcot inquiry will address the most sensitive issues surrounding the war in Iraq. The inquiry is the third in Britain to look into aspects of the Iraq war and has been given a deliberately wide mandate to examine events before, during and after the invasion of Iraq.
The decision to allow public scrutiny of the inquiry, after an embarrassing climbdown by the government, which had initially attempted to hold the hearings behind closed doors, has done little to quell criticisms of the hearings. Chilcot sat on the 2003 Hutton inquiry, where his questioning of key witnesses, including Lord Goldsmith, then attorney general, was criticised for being "light touch".


http://www.guardian.co.uk/uk/2009/nov/23/iraq-inquiry-expert-view

Key moments of the Iraq war inquiry's opening day
24 Nov 2009:
No smoking gun yet but hearing underlines how slow Britain was to respond to evidence that US wanted to invade
http://www.guardian.co.uk/uk/2009/nov/24/key-moment-iraq-war-inquiry

View from Baghdad on Iraq war inquiry
24 Nov 2009:
To most Iraqis the legacy of UK troops is far less significant than that of their US counterparts
http://www.guardian.co.uk/uk/2009/nov/24/view-from-baghdad-iraq-inquiry

Iraq war inquiry: Britain heard US drumbeat for invasion before 9/11
24 Nov 2009:
Evidence given on opening day suggests Blair's government initially dismissed plan to topple Saddam Hussein as unlawful
http://www.guardian.co.uk/uk/2009/nov/24/iraq-war-chilcot-inquiry

Iraq inquiry day one: No sound, no fury of war. Just very agreeable
24 Nov 2009:
Even the surroundings of Sir John Chilcot's inquiry seemed conducive to a lowering of the temperature
http://www.guardian.co.uk/uk/2009/nov/24/iraq-war-inquiry-first-day



Sanomanetti lauantai 2009-11-21

Sanomanetti - Uusin - Linkit joka etusivulle - Haku -10 vuotta! - Ilmoitukset - Blogi: Viikkosanomat.fi - Hatullinen paskaa, Euroopasta. Pääkirjoitus - Calls from Angela Merkel told Tony Blair he would not get EU's top job - Päivän helmi: Ulkoministeri Alexander Stubb (kok.) on tyytyväinen - A great EU stitch-up that demeans democracy - Kunniaa ei loukattu. Sonera-kirjan syyttäjä lyö hanskat naulaan - Helsingin Sanomat uudisti ulkonäkönsä, entä ajatuksensa? - Otto Donner 70 vuotta Kuvasarja - Flying Finn-vene Kuva - Öykkärit vauhdissa Häkämies ja Niinistö - Antti-Pekka Pietilä: Epidemiaa ei pidetä kansalaisten hätänä - Smile Hymy


Arkisto 2006

Perustuslaki ei ratkaise EU:n demokratiavajetta. Thomas Wallgren. Lue!  Kansanäänestys uudesta perustuslaista? Suuri vaalikeskustelu 2004. Puheenjohtajien perustelut. Lue!  Stubb & Constitution. Pertti Manninen. Lue!  Missä Suomi sijaitsee? Herran kukkarossa. Keijo Korhonen. Lue!   Lipponen ja Vanhanen - oligarkia oligarkian sisällä. Arja Alho (haastattelu)  Lue!  Kenen valta? Leif Salmén. Lue!   EU-kansanäänestys vai ei? Antti Pesonen. Lue!  Pääministeri vastaa. Matti Vanhanen. Lue!  Pääministerin vastaus ei tyydytä. Antti Pesonen.  Lue!  
Sanomanetti keskiviikko 2006-11-29.

Kuva. "Kiven lämpöä". Suomalainen punainen ja harmaa graniitti lämmittää kulkijoita heinäkuussa. Helsinki lauantaina 2006-07-01. Pertti Manninen. Kuva.

 
EU:n perustuslaki luovuttaisi vallan vastoin Suomen lakia. Terhi Kiiskinen. Lue!  Selkeä Eu-linja. Olli Kivinen. Lue!  Työllisyys määräytyy kysynnän, ei tarjonnan perusteella. Unto Luukko. Lue!  Kilpailukyky, idiootti. Leif Salmén. Lue!  Uusi Ihminen. Leif Salmén. Lue!  Optimistinen Arvio. Leif Salmén. Lue!  Haasteiden päivä Helsingissä. Pertti Manninen.  Lue!  Kymmeniä perustuslakikirjoituksia. 2001-2005. Lue!

http://www.sanomanetti.fi/2006/11/29/etusivu.html

Sanomanetti perjantai 2009-11-20
Päivän helmi:
Viikkosanomat Marraskuu 20, 2009
Lehti: ”Ulkoministeri Alexander Stubb (kok.) on tyytyväinen tuoreisiin EU-nimityksiin”
admin @ 3:12 pm

Stubb tyytyväinen EU:n johtohahmoihin
Julkaistu: 8:07 Päivitetty: 8:16
12 kommenttia
Herman Van Rompuy ja Catherine Ashton halasivat nimitysten varmistuttua. Kuva: EPA / All Over Press

"Ulkoministeri Alexander Stubb (kok.) on tyytyväinen tuoreisiin EU-nimityksiin ja siihen, että päätös saatiin aikaiseksi nopeasti. Stubb ei itse ole tavannut EU:n presidentiksi valittua Belgian pääministeri Herman Van Rompuytä tai ulkoministeriksi valittua britannialaista Catherine Ashtonia. Hän kuitenkin uskoo molempien olevan yhteistyökykyisiä, mikä on tarpeen EU-viroissa.

Uuden ulkoministerin tehtäväksi hän määrittelee siitä huolehtimisen, että Saksa, Ranska ja Britannia pysyvät remmissä. Ulkoministerin pitää myös varmistua, että pienten maiden intressit turvataan. EU:n ulkoministerillä on Stubbin mukaan selvästi presidenttiä enemmän valtaa. Hän arvelee, että esimerkiksi ulkoministeri Ashtonin suhde Yhdysvaltain ulkoministeri Hillary Clintoniin muodostuu vahvaksi.

Lähde: uusisuomi.fi

http://viikkosanomat.fi/?p=307

Lue myös!
Stubb: "Erinomainen ratkaisu" ...
Ulkoministeri Alexander Stubb pitää presidentti Obaman rauhanpalkintoa erinomaisena ratkaisuna Nobel-komitealta. Stubb arvioi STT:lle, että palkinto vahvistaa entisestään Obaman ja hänen hallintonsa uutta ulkopoliittista linjaa. Stubbin mukaan Obama on luonut kansainväliseen politiikkaan uuden, myönteisen ilmapiirin. Stubb kertoi myös presidentti Tarja Halosen olevan erittäin iloinen Obaman palkitsemisesta.

http://www.aamulehti.fi/uutiset/ulkomaat/stubb-erinomainen-ratkaisu-ja-muita-suomalaiskommentteja/158216

http://www.sanomanetti.fi/2009/09/11/etusivu.htm


Comment is free
A great EU stitch-up that demeans democracy
The appointments of Herman Van Rompuy and Cathy Ashton lay bare the rot at the core of the Lisbon project

John Palmer guardian.co.uk, Friday 20 November 2009 21.30 GMT

It's not often that the front pages of the Daily Mail and the Guardian have identical headlines. Still, both newspapers are right: it is a great EU stitch-up, this back-room installation of favoured placemen. Saying so doesn't make you rightwing or leftwing; it makes you a democrat. You might expect me, as a Conservative, to object to the appointment of Labour's Baroness Ashton. And, while Herman Van Rompuy is frequently described as "centre-right", he is a Belgian Christian Democrat which, other than on some moral issues, puts him to the left of Labour.
 

But my objection isn't to these particular candidates. It's to a racket that concentrates power and freezes out the voters. Hillary Clinton calls Baroness Ashton her counterpart. All right, then, let's compare the way the two polities choose their leaders. Barack Obama got to be president of 300 million Americans following an exhaustive (and exhausting) series of primaries and ballots. By the end of the campaign, voters knew exactly what they were getting. Herman Van Rompuy, by contrast, was selected at a private dinner as everyone's third choice: the candidate whom no one knew anything against.

I've often wondered why Guardian readers don't get more agitated about Euro-elitism. The proudest boast of the British left, down the ages, was that it took power away from a remote caste and dispersed it more widely. This was the creed that inspired the Levellers, the Chartists, the Suffragettes; the motive that lay behind religious toleration, the extension of the franchise, universal education, appointments by competitive examination, equality for gay people.

Yet, when it comes to the EU, a surprising number of people who, in any other context, would consider themselves progressives, line up behind the most anti-democratic project in the western world. Van Rompuy and Ashton are precisely the kind of unelected office-holders that an earlier generation of radicals would have railed against. Consider their careers. Van Rompuy owes his position to his mastery of Belgium's labyrinthine coalition trade-offs. A brilliant back-room operator, he went so far as to change the locks of the parliamentary chamber last year in order to prevent Flemish MPs meeting there.

As for Lady Ashton, she has never once taken the trouble to get herself elected to anything. A former chairman of a health authority, she went on to work for a quango before being appointed a life peer. She then steered the Lisbon treaty through the upper house without conceding the referendum that all three parties had promised in their manifestos. She became a European commissioner not because of any special aptitude, but because Gordon Brown was determined to avoid a byelection, and so couldn't send an MP. And she owes her latest promotion, again, not to any particular expertise in foreign affairs but because it was generally felt that Labour ought to be compensated over Tony Blair not getting the presidency.

Every chapter of that story negates the democratic principle. Every page would have had Wilkes and Paine howling about arbitrary government.

I have nothing against the baroness. My problem is with the system that elevated her, a system that heaps power in the hands of officials who are invulnerable to public opinion; a system that gives unelected commissioners a monopoly of the right to initiate legislation; a system that swats aside referendum results when they go the "wrong" way. Opposing such a system doesn't make you anti-Europe; it makes you pro-democracy. Anyone who believes in representative government should be outraged by what happened on Thursday: a lifelong quangocrat was appointed in secret to a post created by a treaty that we never got the chance to vote for.

Were the radicals wrong? Are we better off being governed by a self-perpetuating elite? What fools our fathers were if this be true.

http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2009/nov/20/eu-stitch-up-demeans-democracy



Viikkosanomat Marraskuu 19, 2009
Kunniaa ei loukattu. Sonera-kirjan syyttäjä lyö hanskat naulaan
Avainsanat: Kaj-Erik Relander, kunnianloukkaus, oikeudenkäynti, Sonera, Sonera-kirja — admin @ 2:35 am

Niinhän siinä sitten kävi, ettei kunniaa loukattu. Kirja, jota nyt käsiteltiin oli siistitty versio alunperin netissä julkaistusta. Tällä tarkoitan sitä, että Kaj-Erik Relanderin kavallusepäilyjä ei tässä painetussa kirjassa ollut. Sanomanetti julkaisi kirjan jättäen pois ne kavallusepäilyt . Kirja on vielä luettavissa osoitteessa:

http://www.sanomanetti.fi/2002/06/27/sonera_1.htm

Tässä STT:n juttu Keskisuomalaisesta ja lopussa Kettunenkin mainitaan!
Pertti Manninen. Viikkosanomat. Torstai 2009-11-18 klo 02:30.

”Sonera-kirjan syyttäjä lyö hanskat naulaan
18.11.2009 16:27 (Päivitetty 18.11.2009 17:06)
Kaj-Erik Relander (vas.) ja asianajaja Jussi Savonen Helsingin käräjäoikeudessa tiistaina.
STT
Kohutun Sonera-kirjan tekijäksi epäillyn Timo-Pekka Silénin vapauttava tuomio kunnianloukkauksesta jää pysyväksi. Jutun syyttäjä lopettaa syytteen ajamisen. Syyttäjän päätöksen taustalla on korkeimman oikeuden tämänpäiväinen päätös, jonka mukaan syyttäjä ei saa käyttää todisteena kahta kirjettä. Syyttäjä katsoo, että ilman kirjeitä ei ole todisteita Siléniä vastaan.

Myös jutun asianomistaja Soneran entinen toimitusjohtaja Kaj-Erik Relander on valmis lopettamaan asian käsittelyn. Korkein oikeus kielsi kahden kirjeen käytön Sonera-kirjan kirjoittajan selvittämisessä. Syyttäjä on halunnut hyödyntää kirjeitä tekijän paljastamisessa, kun taas kustantajan mielestä niitä ei voi käyttää todisteena. KKO:n päätös liittyy kohua herättäneeseen teokseen Minne hävisivät Soneran rahat, joka ilmestyi internetissä vuonna 2002.

Soneran entinen toimitusjohtaja Kaj-Erik Relander koki nimettömänä julkaistun kirjan loukkaavaksi ja pyysi keskusrikospoliisia tutkimaan, kuka tai ketkä ovat laatineet sen ja onko joku syyllistynyt rikokseen.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Nelosen uutiset."

Lähetä artikkelin linkki: Sähköposti Facebook Delicious

Keskustelua aiheesta
p ä i v ä p e r h o n e n | 18.11.2009 17:19:51
Milloin Kettuskan hyyssääjät Jyväskylän johdossa lyövät hanskansa myös naulaan? Vielä lyövöt!
Vastauksia: 1
| Osallistu keskusteluun”

Tämä siis Keskisuomalaisesta. Linkkien toimivuutta en ole tarkistanut. Pertti Manninen

http://viikkosanomat.fi/?p=299


Arkisto 1999. NYKYAIKA CHARLES CHAPLIN 1936 Nykyaika nyt! Tule tekemään yhteisen tajun kokemusta! Versio 1.0 on nyt valmis. Perjantaina 26.11.99.
http://www.sanomanetti.fi/1999/11/25/n9917chaplininnykyaika.htm

Arkisto 2001. SMILE from MODERN TIMES Lyric by JOHN TURNER and GEOFFREY PARSONS Music by CHARLIE CHAPLIN Moderately, with great warmth Suomennos: Pertti Manninen.
AIN', hymy voimat antaa. AIN', hymy taakat kantaa, harmaatkin pilvet puistat kun muistat hymy AIN' pois vie murheen, huolen, AIN', hymy ilon puolen tuo auringon paistelulle, sulle.Kasvoillesi onni suo. Suru aina murheet tuo, nyt ne peitä, kaikk' kyyneleet heitä. Nyt se on tehtävä, itku pois, AIN', hymy elämän tois. Taistele, muista sääntö vain, niin, hymy AIN'.
http://www.sanomanetti.fi/2001/05/17/hymy.htm

Arkisto 2001. The Great Dictator - Diktaattori (Charlie Chaplin 1937-1940).
http://www.sanomanetti.fi/2001/09/06/diktaattori.htm

Arkisto 2001. Ihmiskunnan vastuu. sanomanetti.fi 06.09.01. Kuva: Hannah kuuntelee Hynkelin puhetta.
"Elämän taival voi olla vapaa ja kaunis, mutta me olemme eksyneet tieltä. Ahneus on myrkyttänyt ihmisten sielut, rakentanut maailmaan vihan barrikadit, marssittanut meidät kurjuuteen ja verenvuodatukseen. Me olemme kehittäneet vauhdin, mutta sulkeneet itsemme eristykseen. Koneet, jotka suovat yltäkylläisyyttä, ovat jättäneet meidät puutteeseen. Tietämyksemme on tehnyt meidät kyynisiksi, koviksi ja tylyiksi. Me ajattelemme liian paljon ja tunnemme liian vähän. Enemmän kuin koneita me tarvitsemme ihmisyyttä. Enemmän kuin älykkyyttä me tarvitsemme ystävällisyyttä ja hellyyttä. Ilman näitä ominaisuuksia elämä on väkivaltaista ja kaikki ovat kadotettuja." Charlie Chaplin 24.06.40.
http://www.sanomanetti.fi/2001/09/06/chaplinpuhediktaattori.htm

Arkisto 2007. "Ten? You want five change." Charlie Chaplin: Panttilainaamossa. 1910-luvun mykkäelokuva. Tv1000 Classic, Väliteksti jutussa "Vaalien rahoitus on terveellä pohjalla".
http://www.sanomanetti.fi/2007/03/09/etusivu.html


Sanomanetti keskiviikko 2009-11-18

Helsingin Sanomat uudisti ulkonäkönsä, entä ajatuksensa?
Tässä ajatusten arkistohelmi 10 vuoden takaa. Sanomanetti torstaina 1999-08-12:


Arkisto 1999.


"Pienetkin leikkaukset tuntuvat opiskelijan kukkarossa pahalta, mutta kaikki on suhteellista."

...Yksinäisen korkeakouluopiskelijan opintotuki ja asumislisä voivat nousta nykyisin 21 546 markkaan yhdeksässä kuukaudessa ja 28 728 markkaan vuodessa. Summat eivät ole pieniä.

Kalenterivuoden maksimituki ei poikkea paljon siitä, mitä keskituloinen maksaa veroina vuodessa palkastaan. Mitä sitä sanotaankaan? Ilmaista lounasta ei ole.

Helsingin Sanomien pääkirjoittaja
keskiviikkona 04.08.99
"Opiskelijoiden tukien leikkaukset"

Maksimissaan (johon vain harvat opiskelijat yltävät) alle 2400 markkaa kuukaudessa elämiseen: asumiseen, ruokaan ja kaikkeen muuhun! Kannattaa kyllä olla kateellinen kohta siellä uudessa norsunluu- eiku lasitornissa!

sanomanetti.fi 12.08.99. pm

Ja samantien koko numero:

torstaina elokuun12. päivänä 1999
teemme kotisivut edullisesti! - hanki ilmoitustilaa edullisesti! Sanomanetti@hotmail.com
sanomanetti.fi
viikkolehti
joka torstai
sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999


Kuvagalleria

Jaska Jokunen

Puhkupillit


Vanhat kuvat


Alho- Sundqvist II:
Ministeri Tuomioja armahti ex-ministeri Suomisen pääministeri Lipposen ja ministeri Niinistön hymistessä taustalla.



Uusia kuvia Puhkupilleistä!

Köyhät opiskelijat, painukaa helvettiin!
Ette maksa tarpeeksi pankinomistajien tukea!


Suuri Sanan Selittäjä Zyskowicz

sai sittenkin sanansa solmuun, suuret selitykset suistivat suohon.

Siis: Saara, Santtu sopeutukoon suden suuhun.

Sittenkin: Suuri Selittäjä sulautukoon Saharaan sakaalien seuraksi!

"Kokoomuksen lähtökohtana on ollut tiukka budjettilinja."
Ben Zyskowicz, kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja lue lisää leikkauksista


Tietoa eri aloilta:

Tyylipohja
(kun HTML ei enää riitä)

"Yksilöön näin voimakkaasti kohdistuville leikkauksille saa totisesti etsiä vertailukohtia sosiaaliturvamme historiasta."

"Jos leikkaus toteutetaan, menettää opiskelijaperhe pahimmillaan yli 7000 markaa vuodessa, keskimäärinkin pitkälti yli 4000 markkaa.
Vertti Kiukas,
Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen jäsen lue lisää hallitusohjelmapetoksesta


kuva: pertti manninen

(kuvan henkilöt ovat sattumalta mukana kuvassa)

Selkänahka vaarassa!

"Pienetkin leikkaukset tuntuvat opiskelijan kukkarossa pahalta, mutta kaikki on suhteellista." Helsingin Sanomien pääkirjoitus, (lehden vastaava päätoimittaja on Janne Virkkunen). lue lisää leikkauksista


kuva: pertti manninen

(kuvan henkilöt ovat sattumalta mukana kuvassa)

Lisää Leikkauksia tulossa?

Köyhät opiskelijat, painukaa helvettiin!
Ette maksa tarpeeksi pankinomistajien tukea!
KIRJOITA MIELIPITEESI TOIMITUKSELLE:


Ylläolevalle lomakkeelle kirjoitetun teksti välittyy anonyymina, koska sähköpostinlähettäjäksi kirjautuu Sanomanetti!

yhteydenotto sähköpostitse: Sanomanetti@hotmail.com

Tapaamiset:

Torstaisin töiden jälkeen Hemigwayssä...

alkuun

alkuun alkuun

 


Opettajat määräävät koulujen lomat

Keskisuomalainen hissuttelee pääkirjoituksessaan koulujen alkaessa jo elokuun alkupuolella 11.8.1999, että koulujen aikataulut tulisi tehdä kotien ehdoilla. Lehti ei uskalla kertoa suoraan kenen ehdoilla aikataulut nykyisin tehdään.

Opettajat ovat jo vuosia sitten kaapanneet tosiallisesti kaiken kouluun liittyvän päätösvallan. He ovat sen kaapanneet, koska valtiovalta ja kunnat ovat sen heille antaneet vähän kerrallaan. Kaikenmaailman välilomat ovat tietenkin miellyttäviä raskaan työn katkaisijoita, mutta ollenkaan ei ajatella, mitä hankaluuksia ne useimpien oppilaiden kodeissa aiheuttavat.

Toinen opettajien työaikaan liittyvä asia on syytä tässä yhteydessä mainita: Ainakin aikaisemmin oli kuntia, joissa koululaisten ruokailuaika oli kutistettu 15 minuutiksi, jotta opettajat pääsisivät aikaisemmin kotiin. Opi siinä sitten pöytä- ja ruokailutapoja varsinkin kun opettajat istuivat omissa pöydissään vastoin koululain määräyksiä!

Yleistäminen on vihonviimeistä ja näin ei tietenkään ole kaikkialla. Siellä missä vielä on, olisi ryhdistäydyttävä ja mietittävä uudestaan keitä varten koulut ovat olemassa. Ääretön itsekkyys joutaisi silti romukoppaan, vaikka päättäjätkin ovat kyllä välillä järjettömästi koulua, oppilaita ja opettajia, kurittaneet.
(Sanomanetti 12.08.99 pm)

Muut lehdet:
"Koulujen työaikajärjestelyt voivat olla joustavia, mutta niiden tulee joustaa nimenomaan ja ainoastaan kotien ehdoilla."
(Keskisuomalainen 11.08.99)

 
alkuun   alkuun
 


Laitonta kurinpalautusta!

Monet kunnat rustaavat järjestyssääntöihinsä juopottelun ja prostituution kieltäviä pykäliään.

Kuitenkin pitäisi pitää mielessä se, ettei millään järjestyssäännöillä voi mennä eduskunnan säätämän lain ohitse.

Näin ollen esimerkiksi suuvaahdossa touhuavat Helsingin kaupunginjohtaja Eva-Riitta Siitonen ja kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Pekka Sauri ovat arveluttavalla tiellä.

Heidän tulisi pikemminkin ilmaista huolensa asiantilasta ja pyytää eduskuntaa ja maan hallitusta säätämään asiaa koskevia lakeja.

Muuten ollaan menossa arveluttavaan mielivaltaan ja helposti järjestyssääntöihin vetoamalla ryhdytään kaikenlaisiin laittomiin kurinpalautuksiin.

Vanha klassinen esimerkki on Helsingistä. Mielipidelehden jakelua kadulla estettiin jopa poliisien avulla järjestyssääntöön nojaten. Oikeusvaltiossa kuitenkin perustuslain suoma mielipiteen ja sananvapaus oli vahvempi kuin kaupunginjärjestyssääntö. Tosin tähänkin tarvittiin aikoinaan oikeuskanslerin selvitys ja lausunto.

Veijarit kokeilevat aina kaikkia laittomuuksia!

(Sanomanetti 12.08.99 pm)

 
alkuun   alkuun


Alho- Sundqvist II:
Ministeri Tuomioja armahti ex-ministeri Suomisen pääministeri Lipposen ja ministeri Niinistön hymistessä taustalla.

Entinen ministeri ja kokoomuksen puoluejohtaja ja nykyinen europarlamentaarikko Ilkka Suominen menetteli erittäin taitamattomasti antaessaan lupauksen, ettei Wärtsilä-Meriteollisuus joudu konkurssiin.

Tähän lausuntoon uskoen monet alihankkijat joutuivat ahdinkoon, kun lupaus ei pitänytkään ja heille aiheutui tähän mennessä lähes 100 miljoonan menetykset, jotka oikeus on tuominnut valtion maksettaviksi.

Kallispalkkaisten huippujuristien tilaustyönä tekemä selvitys kuitenkin väittää, ettei ole mitään syytä nostaa syytettä taitamatonta ministeriä vastaan.

Selvityksessä on ihmeellisiä lauseita siitä, kuinka ei voida osoittaa, että ministeri Suominen olisi hyötynyt jotakin lupauksestaan!

Lisäksi siinä todetaan, että oikeudenkäynti tulisi kalliiksi ja venyisi pitkälle ensi vuosi tuhannelle ja kuitenkaan ministeriltä ei saataisi juuri mitään takaisin, koska vahingonkorvaus soviteltaisiin hyvin pieneksi, niinkuin Sundqvistin kohdalla tunnetusti tapahtui.

Tällaisten heppoisten väitteiden nojalla kauppa- ja teollisuusministeri Erkki Tuomioja-ressukka joutui tekemään yksinään likaisen työn: päätöksen, ettei mihinkään oikeustoimiin ryhdytä.

Koko hallitus ei uskaltanut päätöstä tehdä, vaikka on tietenkin siitä vastuussa ja varmasti tietoinen sen sisällöstä. Paavo Lipponen ja Sauli Niinistö olivatkin varmaan lomalla, kun päätös tehtiin!

Täysin selvittämättä on jäänyt asiaan liittyvä hauska yhteensattuma:
Ministerin päätös pitkitti juuri sopivasti konkurssiinmenoa niin, että silloinen Suomen Yhdyspankki (SYP) onnistui turvaamaan itselleen ja konkurssin ulkopuolelle 300 miljoonan saatavansa.
Kauppa- ja teollisuusministeriön kansliapäällikkönä oli tapahtumahetkellä Bror Wahlroos ja Suomen Yhdyspankin eräänä johtajana hänen poikansa Björn Wahlroos.

Kokoomuksen taloudellinen tilannekin oli niihin aikoihin konkurssikypsä.

Mukana olijat porskuttavat nyt kuka missäkin, eikä kukaan vaadi Tuomiojan eroamista hallituksesta.

Voi aikoja, voi tapoja!

(Sanomanetti 12.08.99 pm)

 
alkuun   alkuun


"Kokoomuksen lähtökohtana on ollut tiukka budjettilinja."

...Kirjoittajat ovat kommenteissaan kuitenkin unohtaneet uudistuksen hyvät puolet. Ylivoimaisesti suurimmalla osalla eli opintotuen asumislisää nauttivilla 95 000 opiskelijalla tuki nousee keskimäärin 39 markalla kuukaudessa...

Lähtökohtana ei suinkaan ole ollut säästöjen kohdistaminen tiettyihin väestöryhmiin. Toisaalta valtiontalouden säästöt merkitsevät yleensä aina joidenkin kohdalla saavutettuihin etuuksiin puuttumista.

Valtiontalouden tervehdyttäminen ja valtion velkaantumisen vähentäminen ovat pitkäjänteistä politiikkaa, josta hyötyvät eniten juuri tulevaisuuden veronmaksajat.
alkuun

Ben Zyskowicz Helsingin
Sanomissa
maanantaina 09.08.99
"Uusi asumistuki lisää voittajia"

 

 

takaisin


"Yksilöön näin voimakkaasti kohdistuville leikkauksille saa totisesti etsiä vertailukohtia sosiaaliturvamme historiasta."

... Loppukeväästä alkoi kuulua huhuja, että esitys toteuttaisiin eräänlaisena kauhuvaihtoehtona: yhteisöasujilta sekä opiskelevilta avo- ja aviopareilta vietäisiin kesäajan tuet sekä alennettaisiin heidän korvausprosenttiaan, mutta yhdenkään opiskelijan edut eivät paranisi. Monesta hallitusneuvotteluja käyneestä suusta kuitenkin vakuutettiin, ettei tällaista voi tehdä.

Budjettiriihessä hieman lievennettiin valtiovarainministeriön kaavailuja, millä säästetään 130 miljoonaa. Yksittäisten opiskelijan ja opiskelijaperheiden kohdalla leikkaus koettelee toimeentuloa todella rankasti, eikä ainakaan ole omiaan "vahvistamaan turvallisuutta ja hyvinvointia".

Jos leikkaus toteutetaan, menettää opiskelijaperhe pahimmillaan yli 7000 markaa vuodessa, keskimäärinkin pitkälti yli 4000 markkaa.
alkuun

Vertti Kiukas
Ilta-Sanomissa
maanantaina
09.08.99
"Hallitus petti ohjelmansa"

 

 

 

 

 

takaisin


"Pienetkin leikkaukset tuntuvat opiskelijan kukkarossa pahalta, mutta kaikki on suhteellista."

...Yksinäisen korkeakouluopiskelijan opintotuki ja asumislisä voivat nousta nykyisin 21 546 markkaan yhdeksässä kuukaudessa ja 28 728 markkaan vuodessa. Summat eivät ole pieniä.

Kalenterivuoden maksimituki ei poikkea paljon siitä, mitä keskituloinen maksaa veroina vuodessa palkastaan. Mitä sitä sanotaankaan? Ilmaista lounasta ei ole.

Helsingin Sanomien pääkirjoittaja
keskiviikkona 04.08.99
"Opiskelijoiden tukien leikkaukset"

takaisin

Maksimissaan (johon vain harvat opiskelijat yltävät) alle 2400 markkaa kuukaudessa elämiseen: asumiseen, ruokaan ja kaikkeen muuhun! Kannattaa kyllä olla kateellinen kohta siellä uudessa norsunluu- eiku lasitornissa! takaisin

sanomanetti.fi 12.08.99. pm

http://www.sanomanetti.fi/1999/08/12/netti1208.htm




Sanomanetti - Uusin - Linkit joka etusivulle - Haku -10 vuotta! - Ilmoitukset - Blogi: Viikkosanomat.fi - Otto Donner 70 vuotta. Kuvasarja - Flying Finn-vene. Kuva - Huijarit asialla: Jyväskylän johtajat ja lakimies - Suur-Jyväskylälehden Markkanen: Väärin sammutettu - Uusi Kettuspäätös: Ei peritä! - Laukaa: KHO kumosi kaupan


Arkisto 2001.

 
SMILE
from MODERN TIMES
 
Lyric by
JOHN TURNER and GEOFFREY PARSONS
 
Music by
CHARLIE CHAPLIN
 
Moderately, with great warmth
 
 
SMILE, thou' your heart is aching,
SMILE, even tho' it's breaking,
When there are clouds in the sky,
you'll get by,
If you SMILE though your fear and sorrow,
SMILE and maybe tomorrow,
You'll see the sun come shining thru
for you.

Light up your face with gladness,
Hide ev'ry trace of sadness.
Alto' a tear
may be ever so near,
That's the time you must keep on trying,
SMILE, what's the use of crying,
You'll find that life is still worth while,
If you'll just SMILE.

 


AIN', hymy voimat antaa.
AIN', hymy taakat kantaa,
harmaatkin pilvet puistat
kun muistat
hymy AIN' pois vie murheen, huolen,
AIN', hymy ilon puolen
tuo auringon paistelulle,
sulle.

Kasvoillesi onni suo.
Suru aina murheet tuo,
nyt ne peitä,
kaikk' kyyneleet heitä.
Nyt se on tehtävä, itku pois,
AIN', hymy elämän tois.
Taistele, muista sääntö vain,
niin, hymy AIN'.

 

Moderately, with great warmth
AIN' - HYMY
suomennos: pertti manninen,
1.0-versio, 17.05.01
 

modern times - nykyaika. kuvitelma.
 

http://www.sanomanetti.fi/2001/05/17/hymy.htm





Sanomanetti lauantai 2009-11-14 - Numero 1071
Lähde rentouttavalle kalastusreissulle Andamaninmerelle! Vietä päivä kalastaen, auringosta nauttien ja snorklaten. Vuonna 2009 valmistuneella Flying Finn -veneellä voi vetouistella laivan kokeneen miehistön avustuksella. Auringon palvojille riittää kansipaikkoja ja päiväunillekin voi torkahtaa ilmastoidussa hytissä. Merinäkymiä voi ihailla myös yläkannen varjon alla. Jos on onnea matkassa, voi matkalla nähdä vaikka delfiiniparven. Veneen taukopaikalla on uinti-, ja snorklausmahdollisuus, jolloin veden alla voi ihailla mereneläviä pienistä barrakudista merikilpikonniin. Veneeseen mahtuu 30 matkailijaa. Veneen pituus 19m, leveys 5m ja syvyys 2,7m. 400 hevosvoimaa. Keittiö, wc + suhku, ilmastointi. Matkan hintaan sisältyy kuljetukset, lounas ja juoma (vesi, virvoitusjuomat). Snorklausvälineet löytyvät veneeltä ja sisältyvät hintaan.        www.flyingfinn.info        www.thailand.fi     www.phuket.fi
Yhteydenotot Midnight Sun- ravintoloihin tai sähköpostitse midnight.sun @janne.to      www.midnightsunrestaurant.info      www.patong.fi 
+668 132 68097 - Huom! Suomesta puhelut numeroon: 99533 668 132 68097 maksavat 6 centtiä/minuutti + mpm (marraskuun 2009 hinta, ei tekstiviestejä).
       www.flyingfinn.info 

Sanomanetti - Uusin - Linkit joka etusivulle - Haku -10 vuotta! - Ilmoitukset - Blogi: Viikkosanomat.fi - Huijarit asialla: Jyväskylän kaupunginjohtaja, kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja kaupunginlakimies - Röyhkeydelläkin oli rajansa: KHO kumosi Laukaan kunnan ja Peurunkagolf Oy:n maakaupan



Sanomanetti - Uusin - Linkit joka etusivulle - Haku -10 vuotta! - Ilmoitukset - Blogi: Viikkosanomat.fi - Röyhkeydelläkin oli rajansa: KHO kumosi Laukaan kunnan ja Peurunkagolf Oy:n maakaupan -Hurjaa peliä Jyväskylässä: Erorahasopimuksesta oli useita versioita, jotka vaihtuivat kesken kunnanhallituksen kokouksen ... -

"Aavan meren tuolla puolen jossakin on maa ..." Pohjois-Savo. Keitele. Nilakka. Lauantai 2009-11-07 klo 14:57. Kuva Pertti Manninen. "Ensiluminen".

Sanomanetti - Uusin - Linkit joka etusivulle - Haku -10 vuotta! - Ilmoitukset - Blogi: Viikkosanomat.fi - Suomalaiset rauhanturvaajat tappoivat. Kostoiskut tulossa - Hamid Karzai declared winner of Afghanistan's presidential election - Mikael Lilius syytettynä - JJK:n fanit - Häkämies halusi minimoida sinkkiarkut? - Humpuukia!



"Kettusen erorahakuvio vain mutkistuu".

Kaupunginhallituksen ex-puheenjohtaja Erkki Ikonen (kok.) pitää koko jupakan syntyä populistisena irtopisteiden keräämisenä." Keskisuomalainen tiistaina 2009-09-01." Isonna!



Kettusen erorahajupakka "Olimme liian kilttejä".

"Hallituksen ex-puheenjohtaja ei pelkää joutuvansa maksumieheksi.
- Olimme aikoinaan liian kilttejä, kun pyrimme ratkaisemaan asian hienovaraisesti Jyväskylän kaupungin kuvaa pilaamatta. Sitten joku populisti kommunisti keksi, että tästä saa helposti kerättyä poliittisia pisteitä sanoo Ikonen tarkoittaen valitusprosessin yhtä päähenkilöä, valtuutettu Riitta Tynjää."

"TEATTERIA Pinnan alaisista jännitteistä ei vielä tiedetty laajasti vuonna 2001, kun kunniamerkkeihin sonnustautuneet kaupunginjohtaja Pekka Kettunen ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Erkki Ikonen (oik.) juhlivat itsenäisyyspäivää kaupunginteatterilla." Arkistokuva Risto Aalto.
Keskisuomalainen. Satu Kakkori ja Eeva Salminen. Tiistaina 2009-09-01. Isonna!

Kuvat Pertti Manninen.

Sanomanetti tiistai 2009-09-01."Kissa pöydällä".

"Kettunen, mies joka tiesi liikaa".


Jyväskylän ex-kaupunginjohtajan eron ja erorahan maksamisen todelliset syyt paljastumassa?

Pekka Kettusesta haluttiin päästä eroon. Helsinkiläistyneelle Kettuselle ero sopi, jos vain siitä saisi kunnon korvauksen. Koska hän tiesi liikaa, hän kiristi tiedoistaan (vaikenemisestaan) rahaa. Jos hän olisi ollut firmassa (osakeyhtiössä) töissä, koko jupakka olisi hoidettu ja mitään meteliä ei olisi syntynyt. Nyt kuitenkin haluttiin kaupunkilaiset maksumiehiksi, koska erottajat eivät päässeet sopuun kustannusten jaosta ja koska liikemiehet aina ajattelevat omia kukkaroitaan.

Jotta varmistettaisiin asukkaiden (veronmaksajien) maksuvelvollisuus suunniteltiin alusta alkaen asia niin sotkuiseksi, että kaupunkilaiset loppujen lopuksi kuitenkin jäisivät maksajiksi. Tässä näytetään onnistuvan, koska vastaan tulee kaikenlaisten suunniteltujen päätösten ja niiden oikeuskäsittelyjen lopullinen tuhooja: aika. On kovin vaikeaa näyttää toteen, että kaikki on taitavasti suunniteltu ja että Kettunen ei olisi toiminut vilpittömästi, vaikka tosiasiallisesti onkin toiminut erittäin vilpillisesti, koska hänen on asemassaan täytynyt sen verran kunnallislakeja tuntea.

Mitä hän sitten tiesi? Tietysti moniakin kaupitteluja ja kauppoja. Se mitä Jyväskylän bisneseliitti ei voinut antaa anteeksi liittyy Keski-Suomen Puhelimen (KSP:n) kaappaukseen pois keskisuomalaisilta tavallisilta ihmisiltä. Tämä bisneseliitti, jossa oli mukana myös Keskisuomalainen-yhtiö, joka julkaisee Keskisuomalainen-lehteä ja omaa tiedotusmonopolin alueellaan. Tämä eliitti perusti Fiotele-nimisen yhtiön. Järjesti suunnatun annin sen jälkeen kun puhelinyhdistys oli romutettu, Yhtiön tarkoitus oli kaapata koko puhelinyhtiö itselleen (bisnes-eliitille) ja aie näyttikin aluksi onnistuvan.

Tähän liittyy Keski-Suomen ällöttävin tiedotuspimennys, kun pienosakkaat yrittivät kerätä valtakirjoja kaappaushankkeen kumoamiseksi siihen yhtiökokoukseen, jossa kaapparit saivat kaappauksensa. Keskisuomalainen viivästytti tahallaan pienosakkaiden valtakirjojen keruuilmoitusta, julkaisi sen sitten monien pyyntöjen jälkeen toukokuun viimeisenä lauantaina, koulujen päättymislauantaina, kun kokous oli sitten seuraavana tiistaina klo 8.00. Tästä huolimatta pienosakkaat olisivat voittaneet, jos kokouksessa ei olisi hävyttömästi (taas) hylätty valtakirjoja. Kellä nyt olisi sitten ollut resursseja käydä oikeutta asiassa ja ottaa riskiä siitä, että joutuisi jutun hävitessään maksamaan omien oikeudenkäyntikulujensa lisäksi myös vastapuolen oikeudenkäyntikulut.

Tässä vaiheessa siis Jyväskylän bisneseliitti pääsi voiton päälle kaappauksessa. Tässä sitä siis edesauttoi niin Pekka Kettusen kaupunki kuin Tarmo Pipatin maalaiskunta kuin myös kirkkoherra Otso Sovijärvi, joka muuten itsekin oli syyllistynyt joihinkin talousepäselvyyksiin, niin Ylioppilaskunta kuin sairaanhoitopiiri jne, Osuuskauppa Keskimaa ja sitten nämä bisneseliitin yhtiöt. Täydellinen lista (Katso Fiotele Oy:n omistajat).

Pekka Kettunen, joka siis ansiokkaasti oli avustanut kaupunkilaisten omaisuuden ryöstöä, oli Keski-Suomen Puhelimen hallituksen puheenjohtaja ja tunsi yhtiön hyvin. Tietysti hän tunsi myös Fiotele Oy:n asiat, Jossain vaiheessa hän kuitenkin ryhtyikin kaksoisagentiksi. Helsingin Puhelin Oy, nykyisin Elisa Oy, oli myös kiinnostunut tietenkin tästä omaisuusmassasta, joka oli vaihtamassa omistajaa polkuhinnalla. Elisan määräysvallassa oleva Tampereen puhelimen ja Elisan omistusosuus nousi lopulta niin suureksi, että se kaappasikin KSP:n keskisuomalaisen bisneseliitin nenän edestä. Sanomanetti kiinnitti jo silloin huomiota Kettusen toimintaan (”Ei kai Kettunen sentään ollut Helsingin Puhelimen konsultti tässä toimessa?”). Näin kuitenkin oli, Kettunen sai palkaksi eronsa jälkeenkin KSP:n nimenvaihduttua Yomi:n, hallituksen (ainakin) varapuheenjohtajuuden ja siihen liittyvät muhkeat palkkiot, ehkä myös muutakin.

Tätä Keskisuomalainen ja keskisuomalainen bisneseliitti eivät voineet antaa anteeksi ja niin miehestä oli sitten jollakin tavalla päästävä eroon naamioituine erorahoineen (kiristysrahoineen). Loppu onkin sitten legendaa ja kaiken maailman lillukan varsista puhutaan paljastamatta ero(ttamise)n todellista syytä tai syitä. Kettunen on vahvoilla, koska hän on mies, joka tiesi liikaa ja tietää edelleenkin.

Sanomanetti. Pääkirjoitus. Pertti Manninen tiistaina 2009-09-01.

Lue myös!

Pekka Kettunen-story.
http://www.sanomanetti.fi/2009/08/28/etusivu.htm

Fiotelen omistajat
"Kaupunki, maalaiskunta ja seurakunnat avustavat: Isojen poikien pelissä Keski-Suomen Puhelimen pienosakkaiden tappio 100 miljoonaa! ... Kummastusta herättää kuinka kaupunki, maalaiskunta, seurakunnat sekä muut yhteisöt voivat olla mukana tällaisessa jäsentensä ryövämisessä. Jo pelkkä poisjääminen olisi puhkaissut koko kuplan."
http://www.sanomanetti.fi/2000/02/24/fiotele.htm

Olennaista on lopputulos

"Jokainen voi mielessään kuvitella millaiseen kiitollisuuden velkaan julkisyhteisöjen kettuset ja pipatit joutuvat operoidessaan n. 250 miljoonan omaisuusmassan jollekin pienelle piirille!"
http://www.sanomanetti.fi/2000/03/02/lopputulospaakirjoitus.htm

Kettunen vauhdissa: Jyväskylän Energia myynnissä. "Tällä kertaa en epäonnistu."
"...reilu vuosi sitten hänen Keski-Suomen Puhelimen hallintoneuvoston puheenjohtajana operoima "kaappaus keskisuomalaiseen omistukseen" karahti niinikään kiville, kun vielä ovelampi suorittaja, Helsingin Puhelin, kaappasi tosiasiallisen määräysvallan yhtiössä. Ei kai Kettunen sentään ollut Helsingin Puhelimen konsultti tässä toimessa?"
http://www.sanomanetti.fi/1999/10/07/n9910kettunen.htm


Helsingissä: Sananvapaus kauppatavarana
http://www.sanomanetti.fi/2005/02/22/valkonensananvapaus.ht


Aikaisemmin:
2000 2009
Sanomanetti torstaina 1. kesäkuuta 2000. harjun huminaa:

funkkis-bensa-asema puretaan



kuva: pertti manninen kesällä 1999

Jyväskylän ydinkeskustassa oleva vanha funkkis-bensa-asema puretaan paikalle suunnitellun konserttitalon alta.

Mitään käsitystä ei ole siitä rakennetaanko konserttitaloa ikinä, rahoja siihen ei ole osoitettu.

Kaiken lisäksi Sonera on jo nirhaissut nurkan arkkitehtikilpailun voittaneesta ehdotuksesta, joten tontin kohtaloksi näyttää tulevan valuminen liike-elämän tarpeisiin kaupunginjohtaja Pekka Kettusen johdolla.

Luottamusnaiset ja -miehet ovat joko sokeita tai kyynikkoja. Rappeutumaan päässyttä rakennusta ei ole kehdattu purkaa suoraan bisnes-miehille.

sanomanetti.fi, pertti manninen 01.06.00

sanomanetti.fi/2000/06/01/funkis.htm

Lue myös!

viikon kettunen
"Voittajaehdotus Rhodorendron edellyttää tyhjää tonttia."

sanomanetti.fi2000/06/01/viikonkettunen.htm

Sanomanetti keskiviikkona 2009-04-01.

Jyväskylän talous kuralla:
Kansalaiskeräys kaupunginjohtaja Markku Anderssonin kunniatohtorikuluille.

Hattu vaarassa.

Jyväskylän talous on luhistumassa, lainahanat sulkeutuvat, velkaa ei enää lisää saa, kaupungin peruspalveluiden hoito käy mahdottomaksi. Tätä taustaa vasten on ymmärrettävää, että kaupunginhallituksen puheenjohtaja Veijo Koskinen (sd) on ryhtynyt puuhaamaan kansalaiskeräystä kaupunginjohtaja Markku Anderssonin (kok) kunniatohtorikuluille.

Tänään avataan pieni kioski Kirkkopuistoon siihen paikkaan, johon puiston alle rakennettavan parkkihallin suuaukon, Moolokín kidaksikin kutsutun, kuilu tulee Kaupunginteatteria vastapäätä kirkon kaakkoiskulmalle.

Kioski pidetään paikallaan siihen saakka, kunnes myös bankettirahat on saatu kokoon ja jos rahoja ylitse jää, niin parkkihalliin johtavan kidan juurelle, myöhemmin tarkemmin määrättävään paikkaan, sijoitetaan reliefi, johon ikuistetaan parkkihallin idean ex-kaupunginjohtaja Pekka Kettusen ja hänen seuraajansa Markku Anderssonin sivuprofiilit.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja toivoo ideoimalleen keräykselle hyvää menestystä, eikä itse halua tulla ikuistetuksi kyseiseen reliefiin. Hänen mottonsa kuuluu: ”Teot puhuvat puolestaan ja puumerkki kaupungin Kirkkopuistossa kyllä muistuttaa tulevia sukupolvia jatkuvasti olemassaolollaan päättäjistä vuodelta 2009”.

Kioskin sijainti selviää parhaiten vanhasta arkistokuvasta, jossa vuonna 2000 purettu funkis-huoltoasema on vielä pystyssä. Kioski on siis saman kadun, Vapaudenkadun, varrella rakennuksen takana kirkkoon ja kaupungintaloon päin.

Sanomanetti keskiviikkona 2009-04-01. Pääkirjoitus. Pertti Manninen.

Kuva: wahlman.fi/tohtorinhattumallisto.html

1999 2009
Sanomanetti torstaina lokakuun 28. päivänä 1999 Jyväskylä:

Kaupunginjohtaja Kettunen - uupumaton ideanikkari

Kaupunginjohtaja Pekka Kettunen on varsinainen ideanikkari, joka on tietenkin positiivinen luonnehdinta.

Ideoita on esitettävä, mutta ei saa suuttua, jos jotkut niistä ammutaan tylysti alas.

Ideana Kirkkopuiston alle rakennettava autopaikoituskellari ja varsinkin siihen liittyvä suora rappuyhteys kirkkoon on ihan hyvä.

Autollahan täällä ajellaan jo lyhyetkin matkat. Idean toteuttaminen onkin sitten toinen juttu. Minkälaisen tahansa ammottavan väylän rakentaminen Kirkkopuiston kupeeseen ei tule kysymykseen. Kuilun suu ei kertakaikkiaan sovi kyseiseen ympäristöön.

Jos autopaikoista on pulaa kyseisessä ympäristössä ja parkkikellari on tarpeellinen niin kulku sinne on järjestettävä jostain muualta vähemmän häiritsevästä paikasta.

sanomanetti.fi keskiviikkona lokakuun 27. päivänä 1999 pm

sanomanetti.fi/1999/10/28/n9913ks1.htm

Lue myös!

Kummallista kunniaa.

Jyväskylän kaupunginjohtaja Pekka Kettunen, joka ensi töikseen ajoi tiedotussihteerin pois kaupungin asunnosta muuttaakseen itse sinne ja joka ensi töikseen ilmoitti julkisesti Jyväskylän Ylioppilaslehdessä erikoisharrastuksekseen selvällä suomenkielellä olevan vittuilun ja joka sai kaupunginhallitukselta kehotuksen käyttäytyä arvokkaasti kaikissa olosuhteissa palkittiin kunniatohtorin arvolla Jyväskylän yliopiston promootiossa.

sanomanetti.fi/2000/08/03/kunniatohtori.htm

 

Sanomanetti perjantaina 2009-01-16.

Kummallista kunniaa 2.

Tänään Keskisuomalainen kertoi, että kaupunginjohtaja Markku Andersson promovoidaan Jyväskylän yliopiston kunniatohtoriksi.

Andersson on ollut muutaman vuoden kaupunginjohtaja ex- Pekka Kettusen sekoilujen jälkeen.

Kunniatohtoriksi vihittävällä pitäisi olla joitakin erityisiä ansioita. Tässä nyt ei tule mieleen mitään erityistä, tavanomaista kriisijohtamista, josta voi tietenkin palkita tai olla palkitsematta, mutta kovin sisäsiittoiselta palkitseminen tuntuu, nyt.

Andersson on päinvastoin ollut juonittelemassa kuntien: Jyväskylän, Jyväskylän maalaiskunnan ja Korpilahden liittymissopimuksen rikkomista, jotta tytär saisi lautakunnan puheenjohtajan paikan. Tämä ensimmäisen kauden valtuutettu onnistui siinä, kun kuntien liittymissopimusta rikottiin ja jaettiin yksi iso lautakunta häpeämättömästi kolmeksi. Katso kirjoitus aikaisemmin, liite.

Tästä päätöksestä, joka on kahden valittajan mielestä ja kuntaliiton lakimiehenkin selostuksen mukaan lainvastainen, on kaksi jyväskyläläistä valittanut hallinto-oikeuteen. Tässä voi mainita, että Keskisuomalainen kirjoitti näyttävästi vasta valtuuston päätöksen jälkeen.

Toinen erikoisuus: Pari päivää sitten saimme lukea, että valtuuston lisälistalla, siis kaupungin johtaja Anderssonin esityksestä, tuotiin esitys jolla kunnan omistamien liikelaitosten hallituspaikkoja nostettiin lähes 50 prosentilla.

Ilman julkista keskustelua, ilman että Keskisuomalainen kirjoitti asiasta mitään.

Demokraattisten menettelytapojen säälimätön hylkääminen ei sovellu kunniatohtorille. Kaupunginjohtajalle, joka alentuu tällaisten temppujen käyttöön, ja lehti sen kun ylistää häntä ja unohtaa nämä demokratian halventamiset, tulevaisuus on mielenkiintoinen.

Otsikko viittaa siihen kun edellinenkin lurjus-kaupunginjohtaja palkittiin samalla arvolla samassa yliopistossa. Lue, linkki.

Pertti Manninen 2009-01-16 klo 15:08, pari minuuttia linkin lähtöön.

sanomanetti.fi/2009/01/16/etusivu.html


Aikaisemmin:



Sanomanetti - Uusin - Linkit joka etusivulle - Haku -10 vuotta! - Ilmoitukset - Blogi: Viikkosanomat.fi - Suomalaiset rauhanturvaajat tappoivat. Kostoiskut tulossa - Hamid Karzai declared winner of Afghanistan's presidential election - Mikael Lilius syytettynä - JJK:n fanit - Häkämies halusi minimoida sinkkiarkut? - Humpuukia!
Klo 07:57
Klo 09:40
Klo 12:46
Klo 14:37
Klo 16:34
Klo 16:69
"Laskuvesi". Pohjois-Savo. Keitele. Nillakka. Keskiviikko 2009-10-28. Kuvat: Pertti Manninen.




Sanomanetti - Uusin - Linkit joka etusivulle - Haku -10 vuotta! - Ilmoitukset - Blogi: Viikkosanomat.fi - Mikael Lilius syytettynä - JJK:n fanit - Making this ruthless liar EU president is a crazy plan - Puolustusministeri Häkämies halusi minimoida sinkkiarkut? - Humpuukia! - Western export of the ballot box elixir is pure hubris





"ELONEN - se on makuasia". JJK:n (Jyväskylä) fanikatsomossa juhlitaan sarjassapysymistä, kun peliä oli jäljellä muutama minuutti ja KPV (Kokkola) olisi tarvinnut vielä 2 maalia päästäkseen jatkoajalle, jonka pelaaminen kyllä olisi ollut vähän niin ja näin, kun taivas oli harmaa ja hämärän tulo melkein aistittavissa. KPV:n maalivahti Koponen (keltapaita) joutui jättämään pelikentän tunteiden kuumettua yhteentörmäyksen jälkeen. JJK:n Nam ja KPV:n pelaajat (nro 20 Sipilä) sekä mainostauluun nojaava pikkukatselija ihmettelevät tilannetta päätuomari Karin kirjoittaessa punaisen kortin kirjanpitoonsa. Kuva: Pertti Manninen sunnuntaina 2009-10-26 klo 15:50. Keski-Suomi: Jyväskylä. Harjun urheilukenttä. "Elonen on mukana kuvassa".

Internet mullisti arjen, viestinnän ja ajankäytön. Uusi kirja analysoi Suomen tietoverkottumisen kulttuurihistoriaa. Turun yliopiston digitaalisen kulttuurin tutkijaryhmä (Petri Saarikoski, Jaakko Suominen, Riikka Turtiainen, Sari Östman) on perehtynyt Internetin kulttuurihistoriaan. Nyt ilmestyvä teos Funetista Facebookiin – Internetin kulttuurihistoria (Gaudeamus 2009) käsittelee muutosta, joka Suomessa ja muualla maailmassa on tapahtunut viimeisen parinkymmenen vuoden aikana internetin yleistyessä.

"Netin suosion salaisuus on ollut sen joustavuudessa ja moninaisuudessa, mikä on merkinnyt yksilöllisiin tarpeisiin sopivien käyttötapojen löytämistä", sanovat teoksen kirjoittajat. "Toisaalta Internetin käytöstä on rakennettu sellaista yhteiskunnallista ja taloudellista kaikkia koskevaa projektia, että sen ulkopuolelle on ollut vaikea jäädä." Teos osoittaa lukuisin esimerkein eri medioiden symbioosin. Esimerkiksi kirjankustannustoiminta, lehdistö, televisio ja radio ovat joutuneet sopeutumaan tietoverkkoihin ja vuorovaikutteiseen mediaan, mutta samalla netti-ilmiöt ovat yleistyäkseen vaatineet muissa medioissa tapahtunutta julkista keskustelua. Esimerkiksi YouTubesta tai sen yksittäisistä videosisällöistä ei olisi tullut niin suosittuja, ellei niitä olisi käsitelty laajalti myös lehdistössä ja televisiossa.

Funetista Facebookiin -kirjan tekijät toteavat, että Internetiä koskevat välillä yliampuvat pelot ja toiveet ovat kiertäneet kehää. "Internet on nähty vapauden ja mahdollisuuksien virtuaalimaailmana, jonka koukuttavaa, kontrolloivaa ja vääristävää vaikutusta on pelätty. Samantyyppiset ennakkoluulot ja odotukset, jotka ovat liittyneet koko Internetiin 1990-luvun puolivälissä, yhdistetään tänä päivänä Internetin osa-alueisiin, kuten sosiaaliseen mediaan tai sen yksittäisiin sovelluksiin, esimerkiksi Facebookiin, Twitteriin tai Wikipediaan."

Otteita teoksesta: "Tämän teoksen tarkoitus on osoittaa, että Internetin kulttuurinen omaksuminen ja netin popularisoitumisen aika sisältää jatkuvaa uudistumista ja muuttumista samalla, kun tietyt odotukset, halut, tarpeet ja pelot jatkuvat ja toistuvat vain hieman muotoaan muuttaen." (Suominen)
"Erityisesti nuorempien sukupolvien on ajateltu kärsivän '160 merkin taudista', mikä juontaa ensimmäisten matkapuhelimella lähetettyjen tekstiviestien enimmäispituudesta. Kännykkäsukupolvi palasi tuhansia vuosia ajassa taaksepäin ja tilan ja rahan säästämiseksi unohti välimerkit ja -lyönnit kokonaan ja lyhentää eri tavoin kaikki mahdolliset ja mahdottomat sanat." (Turtiainen)."Internet ei suinkaan ole ainoa vauhdin ja riippumattomuuden teknologia. Pyrkimys kohti ajattomuutta kuitenkin tuntuu – osin paradoksaalisesti – huipentuvan 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen suorastaan hektisessä pyrkimyksessä olla läsnä joka paikassa, koko ajan, kaikin tavoin." (Östman).

”Jag tycker inte att Obama har främjat freden på nåt märkbart sätt”.

”Tie helvettiin on kivetty hyvillä aikomuksilla.”

Viikkosanomat – riippumaton uutis- ja kuvalehti

Oikeuden halventamisesta.

1-1 (Saksa-Suomi)

Puurot ja vellit sekaisin. Jungner – Kalli – Rantakangas

Tasan ei käy onnen lahjat. Kauppista tutkitaan, xxxxxxa ei.

Puolustusministeri Jyri Häkämies laiminlöi tiedotuksen ylipäällikölle.


Afganistan: Kotiutusajankohta jäi lautakasan alle (pääministerin).


Break Dance-ryhmä. "Tanssi ja suosionosoitukset." Jyväskylä. Kauppakatu. Kompassi. Kuvat
Suomi Guardian Worldin etusivulla! Lue!
Ylen puolueiden kannatusarviot suoraan Jääskeläisen perseestä. Lue!
Vaalilakiuudistus – farssi vailla vertaa. Lue!
Silmänkääntö- ja temppuministeri pilkkaa perustuslakia oikeusministerin valekaavussa! Lue!
Ydinaseeton vyöhyke on tehtävä taas ajankohtaiseksi. Lue!
Rauhanpalkintokaan ei rauhoittanut: Martti Ahtisaari haluaa yhä ydinaseita Suomeen. Lue!

Kihlakunnanvoudin Nettisanomien sivujen sulkemista koskeva päätös Lue!
Asianajajan tekaistu kirje kunnianloukkausrikoksen esitutkinnassa Lue!

Ilmoitukset
Linkistö ja arkisto. Linkit joka numeron etusivulle
Opeta lapsi uimaan!
Sananvapaus kauppatavarana
"Elokuvalipulla kohtuuton hinta"

Sanomanetti.
Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: Sanomanetti @hotmail.com



Sanomanetti torstaina 20. toukokuuta 2004.

"Pankki oli matkalla kohti loppuaan, osakkeenomistajien rahat ja omaisuudet olivat vaarassa.

Jo vuotta ennen Esko Ahon pankkitukipäätöstä säätytalolla oli Aleksanterinkadun vanhaan pankkisaliin kokoontunut Suomen Yhdyspankin arvovaltainen hallintoneuvosto. Paikalla oli ilaskiveä ehnroothia björnbergiä pankin napamiehiä ja omistajia. Johtokunnan jäsenet Ahti Hirvonen ja Björn Wahlroos lukivat madonlukuja ja johtivat puhetta.  Lopuksi esitettiin Suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio, oli turvattava paikallaolijoiden ja muidenkin pankkien suuromistajien osakkeet ja omistukset.  Vanhan ja kunnianarvoisen pankin yhtiöjärjestys muutettiin huomaamatta veronmaksajien silmien edessä. Velkoja ja sitoumuksia siirrettiin vanhasta SYP:stä Pohjoismaiden Yhdyspankki Oy:lle,  joka kas kummaa muutti nimensä heinäkuussa vuonna 91 Suomen Yhdyspankiksi. Vanha ja kunnianarvoisa entinen SYP se muutettiin Unitas Oy:ksi. 
Uudelle yhtiölle roskapankki SYP:lle jäivät sekkitilit myös yleiseen liikenteeseen lasketut velkakirjat, sekä ulkomaiset että kotimaiset, ne siirrettiin tälle susipankille."
Seppo Konttinen
Ylen Talousarvio-lähetyksessä perjantaina 14.05.2004. Ohjelman nimi oli Pankkivangit.



"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa".

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa. Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Asemakatu. Forum. Keskiviikkona 2008-11-12 klo 09:55. 




Tuuli käy heidän ylitseen ...

Kuva: Pertti Manninen



Sanomanetti. Sunnuntai 2009-12-13 - N:o 1085 - Neljä kuvaa 3. adventtisunnuntaina, Lucian päivänä: Kirkko - kauppa - kokous - kylpy.
Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: Sanomanetti @hotmail.com - Sivu 2009-12-13,banneri-ilmooitukset 2009-12-14, nettiin 2009-12-13, linkkejä 2009-12-13.
Blogi: Viikkosanomat.fi - Kuvasanomat - Sanomatori
Sanomanetti 2009/12/13 - Neljä kuvaa 3. adventtisunnuntaina, Lucian päivänä: Kirkko - kauppa - kokous - kylpy. - Wincapitan kokous - Kuva. Obama: "För Alfred Nobel: skål!" Rauhan Nobel-palkinto 2009. - Julkisen sanan neuvosto antoi vapauttavan päätöksen Ylen Matti Vanhasen lautoja käsittelevästä ohjelmasta. - Sanomanetti 10 vuotta. Kansikuvat Itsenäisyyspäivän aikoihin. - Kuvasarja. Vastakohtia Vapaudenkadulla: Lapsikronikka - Lähdemme sotaan, kaikilla Jumalan lapsilla on aseita - Kirkko - Kauppa. Keski-Suomi. Jyväskylä. Kaupunginkirjasto. Vapaudenkatu. Lasten oikeuksien vuosipäivän kirjanäyttely. Elokuvakerho Toveruuden Neljä naurettavaa naapuria eli Duck Soup (1933). Marx-veljekset. Minnan sali. Valaistu kaupunginkirkko. Sokos-tavaratalon parkkitalo.- Kuva 6.12.2009. Harmaasta sineen.  - Edustus EU-huippukokouksessa. Kuva. Tämä tarjous ei toistu?. Suomi mukana jossakin aikaisemmassa EU:n huippukokouksessa edustajinaan pääministeri Matti Vanhanen ja tasavalla presidentti Tarja Halonen. - Suomessa: 2 lautasta, Suomen perustuslaki, Lissabonin sopimus ja oikeusministeri Brax - Yhdessä vai yhteistyössä? - Nyt uutta tekstiä - Tarkennus: Yhteistoiminnassa on oikein! - Vanhanenkin ryhtyi kunnioittamaan perustuslakia, Brax jatkaa Lissabonin linjoilla. - Olli Rehn Pelastaja jos ei ihan jumala. - An Open Letter to President Obama from Michael Moore. - Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali 16. – 22.11.2009 - Päivän helmi: Ulkoministeri Alexander Stubb (kok.) on tyytyväinen tuoreisiin EU-nimityksiin - Kunniaa ei loukattu. Sonera-kirjan syyttäjä lyö hanskat naulaan - Helsingin Sanomat uudisti ulkonäkönsä, entä ajatuksensa? - Arkisto 2001. SMILE from MODERN TIMES Lyric by JOHN TURNER and GEOFFREY PARSONS Music by CHARLIE CHAPLIN - -Kuva Flying Finn-vene. Thaimaa Phuket Patong Kata Thalang. - Kuva. "ELONEN - se on makuasia". JJK:n (Jyväskylä) fanikatsomossa juhlitaan sarjassapysymistä. - Pekka Kettunen, mies joka tiesi liikaa. Jyväskylän ex-kaupunginjohtajan eron ja erorahan maksamisen todelliset syyt paljastumassa? "Kettusen erorahakuvio vain mutkistuu". "Olimme kiian kilttejä". Erkki Ikonen- Tarmo Pipatti - Otso Sovijärvi - KSP - Yomi - Tampereen puhelin - Helsingin puhelin - Fiotele Oy - Kuva: Kissa pöydällä. - Sanomanetti sunnuntai 13.12.2009 - etusivu - kuva - kuvat - pertti manninen - Luettelo - Sanomanetti - 12.fi - Lakisanomat - N:o 1085.



Onnellista vuotta 2009!

BONNE ANNEE 2009

Heti vuoden vaihduttua ja tanssin alettua, klo 00.01 Ranskan aikaa, Suomen paukuttelun jo hiljalleen päättyessä. TV5MONDE EUROPE, Le plus grand cabaret. Kuva: Pertti Manninen torstaina 2009-01-01 klo 01.01. Sama vuosi sitten: Kuva.

Kesän hyvä teko - Opeta lapsi uimaan! Lue!

"Tätä eri totuuksien kannattavuuden puntarointia helpottaa hyväksi koettu muistisääntö "jos etuus on todellista, totuus on edullista"." Bisquit Seppo Ahti tänään torstaina 2009-05-28 Ilta-Sanomissa. "Tosipaikan edessä".

Näin se menee:
Maanantaina makkarat tehtiin,
tiistaina tikut vuoltiin,
keskiviikkona keitto keitettiin,
torstaina tupaan kannettiin,
perjantaina perheelle annettiin,
lauantaina liemi latkittiin,
sunnuntaina suu pyyhittiin.

Sivun alkuun!

Nettisanomien arkistosta 2008:
http://www.sanomanetti.fi/2008/06/06/etusivu.htm#vaitepaatos

N:o 798. Lauantai
2008-05-10


"Väitepäätös". 05.05.2008.


"Väitepäätös". 05.05.2008.

Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut!

 "Väitepäätös"

 

KESKI-SUOMEN ULOSOTTOVIRASTO
PL 52, Vapaudenkatu 54
40101 JYVÄSKYLÄ
Puhelin 010 362 6740, Telekopio 010 362 6771
Sähköposti keski-suomi.uo@oikeus.fi

 

PÄÄTÖS 59/08
05.05.2008 2645/616/08P

Pertti Juhani Manninen

VÄITEPÄÄTÖS

Asianosaiset

Vastaaja
Pertti Juhani Manninen

Hakija
xxxxx xxxxxxx

Ulosottoasiat
0744418533

Selostus asiasta

Jyväskylän kihlakunnan ulosottovirastossa on tehty päätös 30.05.2007. 1873/6160/07P, minkä mukaan hakija oikeutetaan poistattamaan tietyt loukkaavat verkkoviestit nettisanomat.com-internetsivustolta ja että ulosottomies antaa tarvittaessa virka-apua lopputuloksen saavuttamiseksi. Vastaaja on valittanut päätöksestä, mutta valitukset on hylätty Jyväskylän käräjäoikeuden päätöksellä 25.10.2007, U 07/4664 ja Vaasan hovioikeuden päätöksellä 02.04.2008, U 07/1416, missä jälkimmäisessä päätöksessä myös täytäntöönpanon keskeytys todetaan rauenneeksi. Asian eri yhteyksissä vastaaja on esittänyt väitteen, että hän on jo itse poistanut ko. verkkoviestit.
Ulosottomies on viran puolesta ottanut asian ratkaistavaksi alkuperäisen päätöksen itseoikaisupyyntönä.

Kuuleminen

Ulosottomies on kirjeellä 04.04 varannut molemmille asianosaisille tilaisuuden lausuman antamiseen 25.04.2008 mennessä erityisesti siitä, onko verkkoviestit jo poistettu vai ei. Molemmat asianosaiset ovat antaneet lasuman. Mannisen mukaan verkkoviestit on poistettu ja xxxxsxx mukaan niitä ei ole poistettu.

PÄÄTÖS

Väite hylätään, itseoikaisua ei suoriteta ja täytäntöönpanoa jatketaan.

Perustelut

Ulosottovirastossa on tarkasteltu nettisanomat.com-sivustoa. Siellä on runsaasti sellaista materiaalia, jossa jutussa on ollut kyse eli viittauksia asianajaja xxxxx xxxxxxen, hänen yritykseensä ja häntä koskevaan asiaan, esimerkkinä viittauksia tekaistuihin laskuihin. Ulosottomiehellä ei ole mahdollisuuksia selvittää. onko Manninen poistanut ylläpitämiltään sivuilta mahdollisesti jotain tekstiä, mutta sillä ei ole lopputuloksen kannalta merkitystä. Internetsivujen sisältö tältä osin on asiayhteydessään ja kirjoitustavassaan sellaista kuin kunnianloukkausrikoksen teonkuvauksessa ilmaistaan ja ne tulee Vaasan hovioikeuden lainvoimaisen tuomion 23.04.2007, R 06/794 mukaisesti poistaa.

PÄÄTÖS 2645/6160/08P 1

Lainkohdat

Ulosottokaari 3 luku 28 § ja 10 luku 4 ½

Jarmo Kivistö
Jarmo Kivistö
kihlakunnanvouti
Puhelin 010 362 6798, 050 300 3927

Lähettämispäivä

Annettu postin kuljetettavaksi 05/ 06.05.2008

PÄÄTÖS 2645/6160/08P 2

 
Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut!

Nettisanomat ja sen vastaava päätoimittaja Pertti Manninen on kahteen kertaan lähettänyt selvityksen asiasta Keski-Suomen ulosottovirastolle. Selvitys:

"From: Sanomanetti@hotmail.com
To: jyvaskyla.uo@om.fi
Subject: Verkkoviestien jakelun keskeyttäminen ja viestien poisto nettisanomat.com-sivustolla
Date: Thu, 8 Nov 2007 11:21:45 +0000
...
Jyväskylän ulosottovirastolle
Asia: Verkkoviestien jakelun keskeyttäminen ja viestien poisto nettisanomat.com-sivustolla.
Asiaa on hoitanut virastossa kihlakunnanvouti Jarmo Kivistö.
Vaasan hovioikeuden tuomion Nro 565. antamispäivä 23.4.2007, diaarinro R 06/794, mukaisesti olen keskeyttänyt verkkoviestien jakelun kunnianloukkausrikoksen tekoajalta 1.7.2004 - 8.10.2005 tuomiossa määrätyllä tavalla: olen poistanut nettisanomat.com-sivustolta kaikki sellaiset verkkoviestit, joissa mainitaan xxxxsxx tai hänen yrityksensä nimi ja joissa on viittauksia xxxxxxen.
Jokaisella ko ajanjakson sivulla on sivun alussa merkintä poistamisesta.
Helsinki 08.11.2007
Pertti Manninen"

Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut!

Kihlakunnansyyttäjä nosti syytteen kunnianloukkauksesta. Syytteessä rikoksentekoajaksi syyttäjä määritteli rikoksen alkaneeksi siitä päivästä, jonka kirjoituksen asianomistaja Asianajaja Pekka Mononen esitti todisteeksi kunnianloukkauksesta, 01.07.2004. Lisäksi oikeus totesi rikoksen jatkuvan niin kauan kuin kirjoitus on saatavilla ja määräsi sen poistettavaksi. Vain tätä kirjoitusta ja sen jälkeisiä kirjoituksia oikeudessa käsiteltiin ja ne siis määrättiin poistettaviksi. Siinä oikeudenkäynnissä allekirjoittanut tuomittiin kunnianloukkausrikoksesta. Nyt kuitenkin kihlakunnanvouti Jarmo Kivistö omavaltaisesti ja mielivaltaisesti laajentaa tulkintaansa aikaisempiin kirjoituksiin ja myöhempiin kirjoituksiin. Mikäli niissä on jotain loukkaavaa, ne pitää käsitellä erikseen tuomioistuimessa, jos syytettä vaaditaan nostettavaksi ja jos syyte nostetaan. Niiden kirjoitusten poistaminen on täyttä mielivaltaa, jonka lainopillisen koulutuksen saanut kihlakunnanvouti hyvin ymmärtää. Hän siis aikoo aivan tietoisesti syyllistyä valtansa suomaan mielivaltaan.

Kokonaan toinen juttu on se, että hän on esteellinen poistamaan ylipäätään mitään sivuja tässä asiassa, koska poistaessaan hän onnistuu poistamaan samalla häntä itseään koskevan arvostelun ja selostuksen siitä, kuinka hän Vaasan hovioikeuden lainvoimaisen päätöksen mukaan oli toiminut virheellisesti eräässä pakkohuutokaupassa. Hänen esteellisyytensä on vielä lopullisesti käsittelemättä ja se käsitellään Korkeimmassa oikeudessa, jos se myöntää valitusluvan.

Poistaessani kaiken xxxxx xxxxxxa koskevan aineiston rikoksentekoajalta, ajoin kaikki Nettisanomien kyseiset sivut tekstieditorilla poistaen ilmaisut "xxxxx xxxxxxx, "asianajaja xxxxx xxxxxxx" ja "asianajotoimisto xxxxx xxxxxxx Ky" eri variaatioin. Lisäksi poistin kaikki oikeuden määräämät kirjoitukset manuaalisesti. Jotta voisin osoittaa tehneeni näin, liitin jokaisen ko. ajanjakson sivulle merkinnän poistamisesta tai poistamattajättämisestä, jos sivulla ei ollut viittauksia asianajaan tai hänen toimistoonsa tai häntä koskevaan asiaan. Merkintä:

"JYVÄSKYLÄN KÄRÄJÄOIKEUS
Rikosasia
TUOMIO 06/815
Annettu kansliassa
2.5.2006
Asiano:
R 05/2307
Syyttäjän rangaistusvaatimus
1. KUNNIANLOUKKAUS (6160/R/001799/05) Rikoslaki 24 luku 9 §
1.7.2004-8.10.2005 LAUKAA
Manninen on esittänyt asianomistaja xxxxx xxxxxxxxa ja tämän asianajotoimistosta valheellisen ja (POISTETTU 05.03.2016 G) tiedon väittämällä internetissä pitämällään nettisanomat sivustolla (www.nettisanomat.com), että xxxxxxx on asianajajana toimistonsa puitteissa laatinut häntä koskevia (2poistettu 09.12.2015). Hän on sivustoillaan julkaissut oikeudenkäyntiaineistoa, joka sinällään on ollut sisällöltään oikeaa, mutta Manninen on antanut lukijoiden ymmärtää, että oikeudenkäynnissä olisi ollut kysymys jostakin laittomasta. Teko on siten huomioonottaen xxxxsxx ammatti asianajajana ollut omiaan aiheuttamaan asianomistajalle vahinkoa sekä häneen kohdistuvaa halveksuntaa.
http://www.sanomanetti.fi/2007/05/26/20060502kunnianloukkauskaraja1tuomio.htm

VAASAN HOVIOIKEUS
TUOMIO
Nro 565
Antamispäivä 23.4.2007
Diaarinro R 06/794 Verkkoviestin jakelun keskeyttäminen
Sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä annetun lain 18 §:n mukaan tuomioistuin voi virallisen syyttäjän, tutkinnanjohtajan tai asianomistajan hakemuksesta määrätä julkaisijan tai ohjelmatoiminnan harjoittajan taikka lähettimen. palvelimen tai muun sellaisen laitteen ylläpitäjän keskeyttämään julkaistun verkkoviestin jakelun, jos viestin sisällön perusteella on ilmeistä, että sen pitäminen yleisön saatavilla on säädetty rangaistavaksi. Lähtökohtana mainittua lainkohtaa sovellettaessa on saman lain 1 §:n 2 momentti, jonka mukaan viestintään ei saa puuttua enempää kuin on välttämätöntä ottaen huomioon sananvapauden merkitys kansanvaltaisessa oikeusvaltiossa.
Mannisen ylläpitämällä nettisanomat.com -internetsivustolla on materiaalia, joka kohdistuu xxxxsxx elinkeinotoimintaan ja on sisällöltään xxxxsxx kunniaa loukkaavaa. xxxxxxa koskevien verkkoviestien pitäminen yleisön saatavilla on edellä mainitun lainkohdan tarkoittamalla tavalla rangaistavaksi säädetty teko ja rikos jatkuu edelleen niin kauan, kuin internetsivustolla oleva xxxxxxa koskeva materiaali on verkkoviestinä yleisön saatavilla.
Edellä mainitut seikat huomioon ottaen Mannisen on poistettava nettisanomat.com-sivustolta kaikki sellaiset verkkoviestit, joissa mainitaan xxxxsxx tai hänen yrityksensä nimi ja joissa on viittauksia xxxxxxen. Näin ollen tämän asiaa koskevan tuomion julkaiseminen mainitussa verkkojulkaisussa ei ole tarpeellista.
http://www.sanomanetti.fi/2007/05/26/20070423kunnianloukkaushovituomio1tuomio.htm

Tältä sivulta on poistettu kaikki Vaasan hovioikeuden 23.4.2007 tuomiossa Nro 565 poistettaviksi määräämät verkkoviestit. Alkuperäinen sivu, jossa poistokohdat ovat näkyvissä, on arkistoitu osoitteeseen
http://www.12.fi/2004/07/01/etusivu.htm"

Sanomanetti. Pertti Manninen, vastaava päätoimittaja. Lauantai 2008-05-10.

Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut!

Lue myös! 
Asianajaja voitti kunnianloukkausjuttunsa. Lakisanomat Keskiviikko 2007-10-24

Sivun alkuun!



News World news United States
UN investigator accuses US of shameful neglect of homeless
UN special rapporteur says wealthy US ignoring deepening homeless crisis while pumping billions into bank rescues
• Investigator meets homeless victims of American dream
Chris McGreal in Los Angeles guardian.co.uk, Thursday 12 November 2009 15.12 GMT A homeless man in California. Photograph: Justin Sullivan/Getty Images

A United Nations special investigator who was blocked from visiting the US by the Bush administration has accused the American government of pouring billions of dollars into rescuing banks and big business while treating as "invisible" a deepening homeless crisis. Raquel Rolnik, the UN special rapporteur for the right to adequate housing, who has just completed a seven-city tour of America, said it was shameful that a country as wealthy as the US was not spending more money on lifting its citizens out of homelessness and substandard, overcrowded housing.

"The housing crisis is invisible for many in the US," she said. "I learned through this visit that real affordable housing and poverty is something that hasn't been dealt with as an issue. Even if we talk about the financial crisis and government stepping in in order to promote economic recovery, there is no such help for the homeless." She added: "I think those who are suffering the most in this whole situation are the very poor, the low-income population. The burden is disproportionately on them and it's of course disproportionately on African-Americans, on Latinos and immigrant communities, and on Native Americans."

http://www.guardian.co.uk/world/2009/nov/12/un-investigator-us-neglect-homeless


News World news United Nations UN security council passes resolution on nuclear disarmament Obama hails resolution as a milestone along the way to 'a world without nuclear weapons' Julian Borger in New York guardian.co.uk, Thursday 24 September 2009 14.54 BST

Barack Obama today hailed a UN security council resolution on disarmament and non-proliferation as a milestone along the way to "a world without nuclear weapons". Obama, the first US president to preside over a security council session, said the next twelve months would be "absolutely critical" in ensuring whether the resolution would succeed in reversing the spread of nuclear weapons and setting the world along the path of multilateral disarmament. He said he had no illusions about the difficulties ahead, but he added "there will also be days like today" when the world came together for the common goal of disarmament and countering proliferation.

Today's resolution calls for the nuclear weapons states to ratify a ban on nuclear testing - something the US senate has yet to do - and negotiate a new treaty to stop the production of fissile material. It also calls for on them to join the disarmament process being led by the US and Russia, who account for more than 90% of the world's nuclear weapons between them. http://www.guardian.co.uk/world/2009/sep/24/nuclear-weapons-un-security-council


Comment is free liberty central Series: HRA watch
The human rights of terrorists
That the alleged 9/11 conspirators, if convicted, will face the death penalty requires some mental acrobatics from a human rights perspective
Afua Hirsch guardian.co.uk, Wednesday 18 November 2009 08.00 GMT Khalid Sheikh Mohammed shortly after his capture during a raid in Pakistan. Photograph: AP

Inches of column space in the UK are devoted to the treatment of terrorist suspects, but America has a way of putting things in perspective. While we agonise over the human rights implications of control orders, for example, the US government's more straightforward aspiration for the alleged 9/11 conspirators, if they are convicted, is simply to see them sentenced to death. It requires some mental acrobatics, from a human rights perspective, to grasp a democracy that is willing to take what is perceived as a considerable risk by putting these suspects on federal trial in New York, yet seek the death penalty. Whichever part of the brain deals with the "right to a fair trial" area is happily stimulated, while the part dealing with "right to life" is simultaneously confused.

This confusion is present in British judges, too, who frequently deal with the questions of whether the treatment awaiting those who face extradition to the US is compatible with the UK's obligations under the Human Rights Act. At first glance the rule is simple – no one, from Al-Qaida members to Somali pirates, can be extradited from a Council of Europe country, including the UK, to another where they would face likely execution.

http://www.guardian.co.uk/commentisfree/libertycentral/2009/nov/18/human-rights-terrorists



November 30th, 2009 3:44 AM
An Open Letter to President Obama from Michael Moore

Dear President Obama,

Do you really want to be the new "war president"? If you go to West Point tomorrow night (Tuesday, 8pm) and announce that you are increasing, rather than withdrawing, the troops in Afghanistan, you are the new war president. Pure and simple. And with that you will do the worst possible thing you could do -- destroy the hopes and dreams so many millions have placed in you. With just one speech tomorrow night you will turn a multitude of young people who were the backbone of your campaign into disillusioned cynics. You will teach them what they've always heard is true -- that all politicians are alike. I simply can't believe you're about to do what they say you are going to do. Please say it isn't so.

It is not your job to do what the generals tell you to do. We are a civilian-run government. WE tell the Joint Chiefs what to do, not the other way around. That's the way General Washington insisted it must be. That's what President Truman told General MacArthur when MacArthur wanted to invade China. "You're fired!," said Truman, and that was that. And you should have fired Gen. McChrystal when he went to the press to preempt you, telling the press what YOU had to do. Let me be blunt: We love our kids in the armed services, but we f*#&in' hate these generals, from Westmoreland in Vietnam to, yes, even Colin Powell for lying to the UN with his made-up drawings of WMD (he has since sought redemption).

So now you feel backed into a corner. 30 years ago this past Thursday (Thanksgiving) the Soviet generals had a cool idea -- "Let's invade Afghanistan!" Well, that turned out to be the final nail in the USSR coffin.

There's a reason they don't call Afghanistan the "Garden State" (though they probably should, seeing how the corrupt President Karzai, whom we back, has his brother in the heroin trade raising poppies). Afghanistan's nickname is the "Graveyard of Empires." If you don't believe it, give the British a call. I'd have you call Genghis Khan but I lost his number. I do have Gorbachev's number though. It's + 41 22 789 1662. I'm sure he could give you an earful about the historic blunder you're about to commit.

With our economic collapse still in full swing and our precious young men and women being sacrificed on the altar of arrogance and greed, the breakdown of this great civilization we call America will head, full throttle, into oblivion if you become the "war president." Empires never think the end is near, until the end is here. Empires think that more evil will force the heathens to toe the line -- and yet it never works. The heathens usually tear them to shreds.

Choose carefully, President Obama. You of all people know that it doesn't have to be this way. You still have a few hours to listen to your heart, and your own clear thinking. You know that nothing good can come from sending more troops halfway around the world to a place neither you nor they understand, to achieve an objective that neither you nor they understand, in a country that does not want us there. You can feel it in your bones.

I know you know that there are LESS than a hundred al-Qaeda left in Afghanistan! A hundred thousand troops trying to crush a hundred guys living in caves? Are you serious? Have you drunk Bush's Kool-Aid? I refuse to believe it.

Your potential decision to expand the war (while saying that you're doing it so you can "end the war") will do more to set your legacy in stone than any of the great things you've said and done in your first year. One more throwing a bone from you to the Republicans and the coalition of the hopeful and the hopeless may be gone -- and this nation will be back in the hands of the haters quicker than you can shout "tea bag!"

Choose carefully, Mr. President. Your corporate backers are going to abandon you as soon as it is clear you are a one-term president and that the nation will be safely back in the hands of the usual idiots who do their bidding. That could be Wednesday morning.

We the people still love you. We the people still have a sliver of hope. But we the people can't take it anymore. We can't take your caving in, over and over, when we elected you by a big, wide margin of millions to get in there and get the job done. What part of "landslide victory" don't you understand?

Don't be deceived into thinking that sending a few more troops into Afghanistan will make a difference, or earn you the respect of the haters. They will not stop until this country is torn asunder and every last dollar is extracted from the poor and soon-to-be poor. You could send a million troops over there and the crazy Right still wouldn't be happy. You would still be the victim of their incessant venom on hate radio and television because no matter what you do, you can't change the one thing about yourself that sends them over the edge.

The haters were not the ones who elected you, and they can't be won over by abandoning the rest of us.

President Obama, it's time to come home. Ask your neighbors in Chicago and the parents of the young men and women doing the fighting and dying if they want more billions and more troops sent to Afghanistan. Do you think they will say, "No, we don't need health care, we don't need jobs, we don't need homes. You go on ahead, Mr. President, and send our wealth and our sons and daughters overseas, 'cause we don't need them, either."

What would Martin Luther King, Jr. do? What would your grandmother do? Not send more poor people to kill other poor people who pose no threat to them, that's what they'd do. Not spend billions and trillions to wage war while American children are sleeping on the streets and standing in bread lines.

All of us that voted and prayed for you and cried the night of your victory have endured an Orwellian hell of eight years of crimes committed in our name: torture, rendition, suspension of the bill of rights, invading nations who had not attacked us, blowing up neighborhoods that Saddam "might" be in (but never was), slaughtering wedding parties in Afghanistan. We watched as hundreds of thousands of Iraqi civilians were slaughtered and tens of thousands of our brave young men and women were killed, maimed, or endured mental anguish -- the full terror of which we scarcely know.

When we elected you we didn't expect miracles. We didn't even expect much change. But we expected some. We thought you would stop the madness. Stop the killing. Stop the insane idea that men with guns can reorganize a nation that doesn't even function as a nation and never, ever has.

Stop, stop, stop! For the sake of the lives of young Americans and Afghan civilians, stop. For the sake of your presidency, hope, and the future of our nation, stop. For God's sake, stop.

Tonight we still have hope.

Tomorrow, we shall see. The ball is in your court. You DON'T have to do this. You can be a profile in courage. You can be your mother's son.

We're counting on you.

Yours,
Michael Moore
MMFlint@aol.com
MichaelMoore.com

P.S. There's still time to have your voice heard. Call the White House at 202-456-1111 or email the President.

Sivun alkuun!

Restaurointi 1. Vuodet 2008 ja 2009. Linkit tarkistettu toimiviksi, puuttuvat kuvat palautettu, "Sanomanetti-Arsedel-Midnight Sun Restaurant"- banneri poistettu. Työn kesto: 2011-09-15 alkaen ja 2011-09-18 päättyen. Tämä sivusto on tehty Nettisanomat-sivuston tarkistetusta versiosta 2011-09-21.

2012-05-07: Sivustolta on poistettu Keski-Suomen käräjäoikeuden 24.1.2012 antaman kunnianloukkausta koskevan tuomion 12/230 R11/268 johdosta tuomiossa mainittujen henkilöiden asianomaistiedot rikoksentekoajalta 6.5.2007 - 18.1.2012. Tuomio luettavissa osoitteessa: http://www.n3.fi/tuomiot/keskisuomiko20120124/etusivu.htm

 

.
2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivusto on palautettu osittain alkuperäiseen muotoon hovioikeuden tuomio huomioon ottaen lauantaina 05.03.2016, äitini 100-vuotis syntymäpäivänä.