Paavo Lipposen hallituksen päätös irakilaisdiplomaattien karkottamisesta juuri ennen  Irakin sotaa jätetty oikeuskanslerin tutkittavaksi. Lue!

<edellinen   seuraava>
2007
MAA 09
614.

Ilmoita ilmaiseksi! Tarun Hohde tarjoaa: Siivoukset, ikkunanpesut, kotityöt, hoitotyö, asiointi yms, ammattitaidolla, luotettavasti ja  ... Taru.


Rakennus- ja siivousalan palvelua
Arsedel Oy
Sanomanetti Perjantai 2007-03-09.  Osa sivusta www.keskisuomalainen.net  

Osa sivusta www.keskisuomalainen.net . Pienennä ja lue!
 
altavista
msn
google
fi/Web

Perjantai 2007-03-09  Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. 
Helsingin Sanomat väittää: Ministeri Susanna Huovinen "lopetti suositun Sävelradion vahingossa"!  Sävelradio
Suomalaista golfhistoriaa - Mikko Ilonen
Bisquit: Naisen etiikka 
guardian/worldlatest guardian/inpictures
aftonbladet.se
dn.se
yle/uutiset

"Elokuvalipulla kohtuuton hinta"

Midnight Sun Restaurant Patong  Kata - phuket.fi 

 
 

Uusin

 

Arkisto

 

Depis

 

Elokuva

 

Gallup

 

Imagine

 

Kaupunkikuva

 

Kuvagalleria

 

Lehdet

 

Liikunta

 

Opetus

 

Perhe

 

Politiikka

 

Sota ja rauha

 

Tv ja radio

   

Talous

 

Työtä

 

Valokuva

 

Velka

 

Viikon kuva

 
Tuuli käy heidän ylitseen. Kuva.
   
Sanomanetti Perjantai 2007-03-09. 

"Ten? You want five change." Charlie Chaplin: Panttilainaamossa. 1910-luvun mykkäelokuva. Tv1000 Classic.
 
Vaalien rahoitus on terveellä pohjalla
Keskisuomalainen. Pääkirjoitus. Sunnuntai 2007-03-04. Keskisuomalaisen päätoimittaja on Erkki Laatikainen. 
 
"Vaalirahoituksen avoimuudesta keskustellaan varsinkin vaalien kynnyksellä. Osa kansalaisista katsoo, että puolueiden ja ehdokkaiden olisi kerrottava kampanjansa jokaisen euron alkuperä. On jopa väitetty Suomen vaalirahoituksen olevan yhtä salamyhkäistä kuin Valko-Venäjällä tai monissa Lähi-idän valtioissa.
 
Maamme rinnastaminen diktatuurivaltioihin osoittaa sanojansa täydellistä asiantuntemattomuutta ja kiivasta arvolatauksellisuutta. Hän tietoisesti tai tahtomattaan vähättelee ja halventaa kansanvaltaamme. Pohjoismaisen Suomen käytänteet kestävät kansainvälisen vertailun. Parannettavaa ehkä löytyy, mutta kokonaisuus on kohdallaan.

Suuri osa rahoituksesta tulee valtiolta. Se myöntää puolueille tukea niiden parlamentaarisen voiman suhteessa. Lisäksi puolueet ja ehdokkaat järjestävät avoimia varainkeruuseminaareja. Niihin osallistuvat yhteisöt lunastavat lipun, jonka hinta vaihtelee muutamasta sadasta eurosta runsaaseen tuhanteen euroon.
 Seminaareissa puhuvat eri alojen johtavat asiantuntijat, joten niiden asiallinen anti on kiistaton."   >>>
(jatkuu)  Vaalien rahoitus on terveellä pohjalla
Keskisuomalainen. Pääkirjoitus. Sunnuntai 2007-03-04. Keskisuomalaisen päätoimittaja on Erkki Laatikainen. 

>>>  "Seminaareissa puhuvat eri alojen johtavat asiantuntijat, joten niiden asiallinen anti on kiistaton.

Puoluejohtajat vierailevat toistensa tilaisuuksissa. Vuoropuhelu toimii ja demokratiaa arvostetaan. Rahaa hankitaan myös myymällä grafiikkaa, maalauksia, taidemaljakoita, kirjoja ja muuta tämän kaltaista esineistöä.

Vaalien rahoihin ei liity sellaista mystiikkaa, jota muutamat dosentit ja ammattiasiantuntijat epäilevät. He eivät yksinkertaisesti tunne todellisuutta, vaan he elävät teoriaherroina.

Puolueiden rahankeruussa esiintyi salamyhkäisyyttä ja kielteisiä ilmiöitä toisen maailmansodan jälkeisinä vuosina. Kommunistit kauhoivat rahaa Neuvostoliiton veljespuolueeltaan. Sosiaalidemokraatteja auttoivat ruotsalaiset, länsisaksalaiset ja amerikkalaiset toimijat. Keskusta ja kokoomus saivat epäilemättä osansa. Liikkeellä olivat kylmän sodan ideologista ottelua harjoittaneet tiedustelupalvelut. Kotimaiset yritykset huolehtivat niin ikään kansanvaltaa puoltaneiden puolueiden ja ehdokkaiden aineellisesta auttamisesta. Merkittävä siivu rahavirroista oli salaista eikä se välttämättä näkynyt osallisten kirjanpidoissa."  
>>>
 Sanomanetti Perjantai 2007-03-09. 

"Ten? You want five change." Charlie Chaplin: Panttilainaamossa. 1910-luvun mykkäelokuva. Tv1000 Classic.
Sanomanetti Perjantai 2007-03-09. 

"Ten? You want five change." Charlie Chaplin: Panttilainaamossa. 1910-luvun mykkäelokuva. Tv1000 Classic.
 
(jatkuu)  Vaalien rahoitus on terveellä pohjalla
Keskisuomalainen. Pääkirjoitus. Sunnuntai 2007-03-04. Keskisuomalaisen päätoimittaja on Erkki Laatikainen. 

>>>  "Merkittävä siivu rahavirroista oli salaista eikä se välttämättä näkynyt osallisten kirjanpidoissa.

Tilanne selkiintyi, kun eduskunta sääti puoluetuen jo vuosikymmeniä sitten. Se vapautti puolueet ongelmasta. Valtion raha mahdollistaa perustyön. Lisäksi valitut kansanedustajat ovat velvolliset antamaan selvityksen rahoituksestaan, mutta sen sisältö on yleispiirteinen.

Puolueilta ja ehdokkailta ei ole syytä edellyttää muista kansalaisliikkeistä poikkeavaa tapaa. Jonkin verran on lahjoittajia, jotka eivät halua nimeään julki, jos he antavat tukea yleishyödyllisiin tarkoituksiin. Siihen myös yhteiskunnallinen työ kuuluu.

Joka euron julkistamispakko näivettäisi rahalähteitä, ei sen vuoksi, että lahjoituksissa on hävettävää, vaan yrityksillä ja yksilöillä on oma intimiteettikäsityksensä. Sen kunnioittaminen on oikeusvaltion muuan hyvä piirre. "

Keskisuomalainen. Pääkirjoitus. Sunnuntai 2007-03-04. 
 


Sanomanetti Perjantai 2007-03-09.  Muut lehdet.
Iltalehti perjantai 2007-03-09
Ministerin vaalikampanjaa maksettiin pimeällä rahalla. 
Vaalirahaa ei ilmoitettu oikein. 
Ei verorikosta. 
Juhani Luhtanen: Toimin vilpittömästi.
Leena luhtanen ei tiennyt. 
Poliittinen raha on usein harmaata. Iltalehti perjantai 2007-03-09. Tulossa!
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200703085807378_uu.shtml

www.keskisuomalainen.net  Perjantai 2007-03-09.
Iltalehti: Luhtasen vaalikampanjassa pimeää rahaa STT
Oikeusministeri Leena Luhtanen (sd.) kieltäytyy toistaiseksi mitenkään kommentoimasta tietoa, että hänen kunnallisvaalikampanjaansa olisi rahoitettu pimeällä rahalla vuonna 2004. Ministeri oli selvästi tuohtunut, kun häneltä kysyttiin asiasta oikeuslaitospäivän tapahtumassa Helsingissä. Iltalehden mukaan Luhtasen mies Juhani Luhtanen maksoi vaalimainoksia pimeästi hieman alle tuhannen euron edestä. Rahat vaihtoivat omistajaa pöydän ali Helsingissä Pakilan Teboililla.
Juhani Luhtanen ehdotti lehden mukaan itse veronkiertoa. Juhani Luhtanen kiistää toimineensa vastoin lakia. Luhtanen toimi kunnallisvaalien aikaan liikenne- ja viestintäministerinä. Aiemmin aamulla ministerin avustaja kertoi, ettei Luhtanen toistaiseksi aio kommentoida vaan tiedottaa näkemyksestään myöhemmin päivällä.

www.keskisuomalainen.net  Perjantai 2007-03-09.
Iltalehti: Luhtasen vaalikampanjassa pimeää rahaa



"Maamme on oikeudelle rakennettu. Näin tulee olla vastakin. Siksi lakimies. Varatuomari Olli Santanen. SDP  numero 110."
 
Sanomanetti Perjantai 2007-03-09.
Pääkirjoitus. Avoimuuden merkitys.

Nykyisen oikeusministeri Leena Luhtasen väärinkäytös vuoden 2004 kunnallisvaaleissa on vain jäävuoren huippu. Siksi kaikkea avoimuutta on vaadittava lisättäväksi, eikä hyssyteltävä mitättömäksi pikkuseikaksi.  Nyt paljastunut tapaus on erityisen raskauttava, koska Leena Luhtanen on oikeusministeri. Sivistysvaltiossa hän eroaisi itse, mutta hän jättää kuitenkin eron tekemättä kerätäkseen SDP-puolueelleen ääniä, jolle hän on paljon kiitollisuuden velassa, samoin kuin miehensä Juhani Luhtanen, joka ilmoittaa toimineensa vilpittömästi tarjotessaan pimeää rahaa Pakilan Teboilin pöydän alla välttääkseen laissa kuuluvia velvoitteita.

Miehelle ei siis riittänyt Fortumin optioiden tuoma hyöty, jonka vaimonsa ministeritoverit olivat hänellekin junailleet, muiden muassa. Hänen saamansa optiot olivat sen verran pienet, ettei summaa ole julkisuudessa esitetty. Silti hän teki "Vuoret", kuuluisan pöydän alta tapahtuneen pimeän kauppasumman maksamisen, johon Korkeimman oikeuden jäsenen, nimeltään Eeva Vuori, mies syyllistyi todistettavasti.  Siinäkään tapauksessa vaimo ei tiennyt mitään miehensä puuhasteluista, koska istui eri pöydässä eikä kuullut keskustelua.

Pääkirjoitus. Avoimuuden merkitys. Perjantai 2007-03-09. Pertti Manninen.
  



Sanomanetti Torstai 2007-03-08. Kansainvälinen Naistenpäivä

Aila Paloniemi eduskuntaan 88 - Mauri Pekkarinen Työtä ja tuloksia! 89. Keski-Suomi. Keskusta. Laukaa. Keskusta. Ennakkoäänestyksen alkamispäivänä keskiviikkona 2007-03-07 Keskustan ehdokkaat Aila Paloniemi ja Mauri Pekkarinen tulivat tapaamaan tuntiaikataululla äänestäjiään. Paloniemen vanhemmat kuulijat kyselivät nuorten asioista kantaen heistä huolta. Paloniemi kertoi nuorten työpajoista ja koulutuksesta. Pekkarinen tarjosi munkkikahvit autonsa vieressä olevassa Rosanne-kahvilassa. Pekkarisen vanhemmat kuulijat kyselivät miksi rahaa ei ole käytetty vanhusten ja eläkeläisten hyväksi. Pekkarinen perusteli valtion velan takaisinmaksun tärkeyttä nopealla aikataululla. Kuuntelija ja kuvaaja Pertti Manninen klo 14.30 ympärillä. Isonna!
Aila Paloniemi eduskuntaan 88 - Mauri Pekkarinen Työtä ja tuloksia! 89.
 
Sanomanetti Torstai 2007-03-08. Kansainvälinen Naistenpäivä   
"Maan asiat ovat suunnilleen kunnossa ainakin siihen verrattuna, miten pahasti ne voisivat olla."
  Ilta-Sanomat. Pääkirjoitus. Torstai 2007-03-07. Ilta-Sanomien vt. vastaava päätoimittaja on Tapio Sadeoja.
  
Sanomanetti Torstai 2007-03-08. Kansainvälinen Naistenpäivä


"Hallituksen työttömyystavoite olisi mukamas jo saavutettu ...
100 000 pätkä-, osa-aika-, provisiopalkka-, silppu yms. työpaikkaa, joista jokainen on todellisen työpaikan irvikuva ...
joilla ei voi elää edes ilman sossua!
PERKELE!"

TIEDONANTAJA. EDWARD. Perjantai 2007-01-26.  
Isonna!

Sanomanetti Maanantai 2007-01-29

Sanomanetti Torstai 2007-03-08. Kansainvälinen Naistenpäivä

Tänään kerätään allekirjoituksia.
Allekirjoita vetoomus kunnanhallitukselle ja valtuustolle!  Hoitajia vanhusten huoltoon! Tukea omaishoitajille! Laukaan eläkeläisjärjestöt". Laukaa  perjantaina 2006-10-06.  Kuva: Pertti Manninen.
Pääkirjoitus. Pääministeri Matti Vanhanen,  oletteko jo lakannut lyömästä vaimoanne?
"Onko pääministeri Matti Vanhanen niin pirun taitava poliitikko, että saa kiinnitettyä median huomion kaikkeen epäolennaiseen, eikä hallituksen harjoittamaan politiikkaan, joka on ..."
Lue!
Sanomanetti maanantai 2006-10-16

Sanomanetti Torstai 2007-03-08. Kansainvälinen Naistenpäivä
20.02.07: Steve Bell on Condoleezza Rice and the Middle East peace talks

Cartoon: Steve Bell on Rice in the Middle East.

The elephant in the room
Cartoon: Steve Bell on Rice in the Middle East.
More cartoons by Steve Bell

Guardian Unlimited  Tuesday February 20 2007

Sanomanetti  Maanantai 2007-02-19


 

Sanomanetti Torstai 2007-03-08. Kansainvälinen Naistenpäivä


Iltalehti. Viihde ... yritti hirttäytyä?
Britney yritti hirttäytyä? Iltalehti. Viihde. Pipsa Parkkinen. Maanantai  2007-03-2005.

Sanomanetti  Keskiviikko 2007-03-07
ANNA POLITKOVSKAJAN MUISTOKSI:
Saatana saapuu Helsinkiin – Anna Politkovskajan murha ja Suomi

Lokakuussa 2006 murhatun venäläistoimittaja Anna Politkovskajan muistoksi on julkaistu kirja ”Saatana saapuu Helsinkiin” joka on laatuaan ensimmäinen maailmassa.
Teoksen kirjoittanut suomalainen Venäjän tutkija, valtiotieteiden tohtori Johan Bäckman arvioi kirjassaan murhan syitä ja motiiveja sekä suomalaisten reaktioita. "Saatana saapuu Helsinkiin" on ainutlaatuinen tyylilajien sekoitus, jossa suomalaisten reaktiot joutuvat suurennuslasin alle.

Bäckman katsoo, että Suomessa murhaa käytettiin hyväksi poliittisiin provokaatioihin Putinin Venäjää vastaan ja että kansanedustaja Heidi Hautala valjasti murhan oman vaalikampanjansa veturiksi. Myös Suomen PEN-klubi valjastettiin ulkomailta johdetun Putin-vastaiseen kampanjaan. Suomen ulkopolitiikan sekä Suomen ja Venäjän suhteiden kannalta Bäckman pitää Hautalan toimintaa vaarallisena kansainvälisen terrorismin tukemisena ja poliittisena korruptiona, johon viranomaisten pitäisi puuttua.

Bäckman ennakoi, että Suomesta on tulossa tärkeä Putin-vastaisen informaatiosodan tukikohta maaliskuun 2008 Venäjän presidentinvaalien kynnyksellä.

Johan Bäckman (s. 1971) on terrorismiin ja järjestäytyneeseen rikollisuuteen erikoistunut valtiotieteiden tohtori ja turvallisuuspolitiikan asiantuntija. Hän on julkaissut seitsemän kirjaa ja kymmeniä artikkeleita Venäjän tilanteesta ja Suomen ja Venäjän suhteista.

Lisätietoja: Valtiotieteiden tohtori Johan Bäckman, 
email: johan.backman@helsinki.fi
Kustantaja: Russia Advisory Group Oy

Johan Bäckman: Saatana saapuu Helsinkiin – Anna Politkovskajan murha ja Suomi.
Russia Advisory Group 2007. 178 s. Nid. ISBN 9789529978519.

Lue myös! Median reaktioita kirjan julkaisemiseen. Tulossa!
Lue myös!
Verenpunainen syksy Suomessa ja maailmalla2006-10-13.

Sanomanetti  Tiistai 2007-03-06   "Tätä linjaa pitää jatkaa. Kiitos. Entä varallisuusvero? Hyvä kun sanoit."
Matti Vanhanen ja Eero Heinäluoma vaalitentissä. FST5:n kuvasta tiistaina 2007-03-06 Pertti Manninen. Isonna!  Jatkuu!
Lue myös!  
Pääkirjoitus. Rikkaita ja köyhiä. Ahneita ja vaatimattomia ... Lue!
Lue myös!  Pääkirjoitus. Pääministeri Matti Vanhanen, oletteko jo lakannut lyömästä vaimoanne?  Lue!
  
Sanomanetti  Maanantai 2007-03-05   "Tähti on syntynyt"  Judy Garland.  "... nainen odottamaan jää miestä, joka lähti pois  ..."
  
Yö on kylmä  Tähdet sammuvat yllä  Tuuli mua viiltää  Elämän syksy siintää  Syytä on se miehen, joka jätti mun  Enää soittoaan odota en  Selvää kaikki tää jo on  Kaikki unelmatkin tiessään on  Mies sydämeni sai  Leikkiä halusi kai  Niin kaunis alku  Niin täydellinen loppu  Mitä ihmettä lie?  Julmaa leikkiäkö?  Ei sydän pakahdu  Kun on kerran palanut  En koskaan samaa tunnetta kokea saa  Hän menköön nyt vain  Kaikki valheensa mä näin   Rakkautta sokeaa  Tie käy raskaaks'  Olo yksinäiseks'  Silti toivon vain  Mies jossain mua odottaa  Yhä vain toivon onnellista loppuelämää  Maailman alusta alkaen  Ei mitään suruisampaa  Kuin nainen odottamaan jää miestä, joka lähti pois   Miestä joka lähti pois  Miestä joka lähti pois  ...  ...  
TV 1000 Classic-kuvasta valinnut ja tekstin minä-muotoon kääntänyt Pertti Manninen. "A Star Is Born". George Cukor 1954. Kuvasarja.  "Tuuli mua viiltää Elämän syksy siintää " Isonna!

Guardian Unlimited  Friday March 09 2007 

EU to reduce emissions by 20%
Ambitious deal agreed to reduce greenhouse gas emissions by 20% and produce a fifth of energy via renewable sources by 2020.
Israeli army 'using human shields'
Israel investigates whether troops used two Palestinian children as human shields during operation.
Guantánamo trials begin in secret
Trials of 14 terrorism suspects begin behind closed doors.
US jaw-jaws on Iraq
News blog: Mark Tran finds out what the US papers are saying about the Bush administration's return to using talk rather than force.
FBI abused Patriot Act powers, audit finds
The FBI improperly and, in some cases, illegally used the USA Patriot Act to secretly obtain personal information about people in the US, a justice department audit found.
Super-rich get richer
In pictures: Some of the world's billionaires on the Forbes rich list.
Georgia to send more troops to Iraq
Georgia's pro-western president, Mikhail Saakashvili, says the former Soviet republic is to raise the number of its soldiers serving in Iraq to more than 2,000.
Germany pushes fast-track strategy for EU constitution
· Document rejected by voters in 2005 cut by 80%
· Aim to have new charter in place by next February
Israel planned for Lebanon war in advance - PM
Olmert's leaked testimony contradicts earlier remarks.
Split on nuclear power threatens agreement
Divisions threaten to derail the EU's campaign to assume a global leadership role in the fight against climate change.
Congo nuclear chief held over uranium sale
About 100 bars reportedly missing from plant.
A predator becomes more dangerous when wounded
Noam Chomsky: Washington's escalation of threats against Iran is driven by desire for energy resources.
24 hours
Gallery: From Ballymena to Brazil, the best images from around the world. 
Eurozone borrowing cost lifted to five-year high
The European Central Bank raises interest rates to a five-year high.

Weekly
 



Finlands statsminister Matti Vanhanen (c) gillar sex, hatar vitlök och sätter gärna i bastu. Det avslöjar hans tidigare älskarinna Susan Kuronen i sin bok "Statsministerns fästmö". ...  - Att Matti hade varit 
 svältfödd på sex märkte jag tidigt. Han ville ha mycket fysiskt umgänge, skriver Kuronen men klagar på att stastsministern inte ville experimentera i sängen. ... Aftonbladet 2007-02-21.  Läs!

Sanomanetti Torstai 2007-03-08



Keski-Suomi. Keskusta. Laukaa. Keskusta. Ennakkoäänestyksen alkamispäivänä keskiviikkona 2007-03-07 Keskustan ehdokkaat Aila Paloniemi ja Mauri Pekkarinen tulivat tapaamaan tuntiaikataululla äänestäjiään. Paloniemen vanhemmat kuulijat kyselivät nuorten asioista kantaen heistä huolta. Paloniemi kertoi nuorten työpajoista ja koulutuksesta. Pekkarinen tarjosi munkkikahvit autonsa vieressä olevassa Rosanne-kahvilassa. Pekkarisen vanhemmat kuulijat kyselivät miksi rahaa ei ole käytetty vanhusten ja eläkeläisten hyväksi. Pekkarinen perusteli valtion velan takaisinmaksun tärkeyttä nopealla aikataululla. Kuuntelija ja kuvaaja Pertti Manninen klo 14.30 ympärillä. Isonna!
www.ailapaloniemi.net
www.mauripekkarinen.fi
Rakennustoimi Saarinen Oy.

Iltalehti. Viihde. 



Britney yritti hirttäytyä? Iltalehti. Viihde. Pipsa Parkkinen. Maanantai  2007-03-2005. Isonna!

Guardian Unlimited  Thursday March 08 2007 
Iranian general missing in Turkey
A former Iranian deputy defence minister has disappeared in Istanbul, amid reports that he has defected to the west.
Royal faces tax evasion claims
French presidential hopeful denies wrongdoing.
More on France
Obama's share deals questioned
Campaign team says his share deals were above board.
Lucky duo share record $370m lottery
Two tickets were worth $185m (£90m) each, sharing the spoils of the largest jackpot ever won in the US.
Wham! bang! Marvel kills off Captain America
Captain America, the Marvel comics superhero, is gunned down by a sniper in the latest instalment of the comic.



Guardian Unlimited  Wednesday March 07 2007 

White House aide found guilty
Lewis 'Scooter' Libby found guilty of perjury in relation to events leading up to the invasion of Iraq.
Turkey pulls plug on YouTube over Ataturk 'insults'
A Turkish court today ordered access to YouTube to be blocked because of videos allegedly insulting the founder of modern Turkey.
Journalist 'sacked' for speaking about police brutality
Russian journalist sacked from because she gave an interview to independent media about police brutality at an anti-Kremlin march, it was claimed today.
Crisis talks to save Khmer Rouge trial
Critical talks to avert the collapse of a genocide trial for the extermination of 1.7 million Cambodians by Pol Pot's Khmer Rouge regime began in Phnom Penh today.
US admits extra 7,000 troops may go to Iraq
Army says more soldiers needed as 110 pilgrims die in suicide attacks.
US pair fall ill in Moscow from thallium poisoning
· Deadly metal was blamed at first in Litvinenko case
· Mother and daughter are originally from Russia
Independence day
Gallery: Ghana celebrates independence from British rule. Ghana celebrates 50 years
Russian generals put old foe back into their sights
Russia to replace military doctrine with version that boldly identifies Nato and the west as its greatest danger.
Big blasts or tiny tugs: how to stop an asteroid catastrophe
Collision with Earth is seen as inevitable, but scientists are meeting to find solution.
24 hours in pictures
Gallery: A selection of the best images from around the world.
'Bargain' Picassos netted fraudsters $20m
Viewers of cable TV could become owners of works by some of the greatest artists of the 20th century.
Death in the desert
Scientists set up DNA scheme to identify remains of Mexicans fleeing to US.



Sanomanetti  Keskiviikko 2007-03-07

ANNA POLITKOVSKAJAN MUISTOKSI:
Saatana saapuu Helsinkiin – Anna Politkovskajan murha ja Suomi


Lokakuussa 2006 murhatun venäläistoimittaja Anna Politkovskajan muistoksi on julkaistu kirja ”Saatana saapuu Helsinkiin” joka on laatuaan ensimmäinen maailmassa.
Teoksen kirjoittanut suomalainen Venäjän tutkija, valtiotieteiden tohtori Johan Bäckman arvioi kirjassaan murhan syitä ja motiiveja sekä suomalaisten reaktioita. "Saatana saapuu Helsinkiin" on ainutlaatuinen tyylilajien sekoitus, jossa suomalaisten reaktiot joutuvat suurennuslasin alle.

Bäckman katsoo, että Suomessa murhaa käytettiin hyväksi poliittisiin provokaatioihin Putinin Venäjää vastaan ja että kansanedustaja Heidi Hautala valjasti murhan oman vaalikampanjansa veturiksi. Myös Suomen PEN-klubi valjastettiin ulkomailta johdetun Putin-vastaiseen kampanjaan. Suomen ulkopolitiikan sekä Suomen ja Venäjän suhteiden kannalta Bäckman pitää Hautalan toimintaa vaarallisena kansainvälisen terrorismin tukemisena ja poliittisena korruptiona, johon viranomaisten pitäisi puuttua.

Bäckman ennakoi, että Suomesta on tulossa tärkeä Putin-vastaisen informaatiosodan tukikohta maaliskuun 2008 Venäjän presidentinvaalien kynnyksellä.

Johan Bäckman (s. 1971) on terrorismiin ja järjestäytyneeseen rikollisuuteen erikoistunut valtiotieteiden tohtori ja turvallisuuspolitiikan asiantuntija. Hän on julkaissut seitsemän kirjaa ja kymmeniä artikkeleita Venäjän tilanteesta ja Suomen ja Venäjän suhteista.

Lisätietoja: Valtiotieteiden tohtori Johan Bäckman, 
email: johan.backman@helsinki.fi
Kustantaja: Russia Advisory Group Oy

Johan Bäckman: Saatana saapuu Helsinkiin – Anna Politkovskajan murha ja Suomi.
Russia Advisory Group 2007. 178 s. Nid. ISBN 9789529978519.

Isonna!

Lue myös! Median reaktioita kirjan julkaisemiseen. Tulossa!
Lue myös! Verenpunainen syksy Suomessa ja maailmalla2006-10-13.



Sanomanetti  Tiistai 2007-03-06

"Tätä linjaa pitää jatkaa. Kiitos. Entä varallisuusvero? Hyvä kun sanoit."



Matti Vanhanen ja Eero Heinäluoma vaalitentissä.
FST5:n kuvasta tiistaina 2007-03-06 Pertti Manninen. Isonna!  Jatkuu!
Lue myös!  
Pääkirjoitus. Rikkaita ja köyhiä. Ahneita ja vaatimattomia ...
Lue!

Guardian Unlimited  Tuesday March 06 2007 
Libby found guilty in CIA leak trial
Dick Cheney's former chief of staff, Lewis 'Scooter' Libby, was found guilty on four out of five counts of perjury and obstruction.
Up to 90 Shias killed in Iraq
Suicide bombers kill up to 90 Shia pilgrims near Kerbala.
Indonesian toll 'likely to rise'
At least 70 killed on Sumatra island after earthquake.
British soldier killed in Helmand
Royal Marine killed in Afghanistan as Nato launches major offensive.
Nine US soldiers die in Iraq blasts
US forces yesterday suffered heavy casualties from roadside bombs as insurgents kept up attacks on American soldiers.

Weekly


Sanomanetti  Maanantai 2007-03-05  
"Tähti on syntynyt"

Judy Garland.  "... nainen odottamaan jää miestä, joka lähti pois  ..."



Yö on kylmä  Tähdet sammuvat yllä  Tuuli mua viiltää  Elämän syksy siintää  Syytä on se miehen, joka jätti mun  Enää soittoaan odota en  Selvää kaikki tää jo on  Kaikki unelmatkin tiessään on  Mies sydämeni sai  Leikkiä halusi kai  Niin kaunis alku  Niin täydellinen loppu  Mitä ihmettä lie?  Julmaa leikkiäkö?  Ei sydän pakahdu  Kun on kerran palanut  En koskaan samaa tunnetta kokea saa  Hän menköön nyt vain  Kaikki valheensa mä näin   Rakkautta sokeaa  Tie käy raskaaks'  Olo yksinäiseks'  Silti toivon vain  Mies jossain mua odottaa  Yhä vain toivon onnellista loppuelämää  Maailman alusta alkaen  Ei mitään suruisampaa  Kuin nainen odottamaan jää miestä, joka lähti pois   Miestä joka lähti pois  Miestä joka lähti pois  ...  ...  
TV 1000 Classic-kuvasta (maanantaina 2007-03-05 klo 14.32 -14.35) valinnut ja tekstin minä-muotoon kääntänyt Pertti Manninen. "A Star Is Born". George Cukor 1954.  "Tuuli mua ... " Isonna!
24 kuvaa!

Sanomanetti  Maanantai 2007-03-05   "Sasin avustaja uskoo, että mies toipuu pian perheen tuella.  Onnettomuus: Kimmo Sasin auto ajautui väärälle kaistalle ja ikaalislainen mies kuoli. Ylöjärven suoralla ja kuivalla kolmostiellä sattui maanantaina kuolonkolari, jossa oli mukana tamperelainen kansanedustajaehdokas Kimmo Sasi (kok).. ... Sasin maakunta-avustaja Mikko Närhi sai kuulla onnettomuuden kulun Aamulehdeltä, sillä Sasi itse ei muistanut onnettomuudesta mitään. ...  - Kansanedustajan työ on sellaista, että siinä ajetaan muiden ihmisten asioita. Jos hän on aiheuttanut nyt muille jotakin, niin se voi olla aika kova paikka. Kyllä hän kuitenkin tämän yli pääsee, Närhi kommentoi illalla sairaalasta. Närhi uskoo, että Sasi on energisenä miehenä vaalikentillä muutamassa päivässä, kun saa ensin toipua hetken perheensä tukemana. - Perhe on hänelle todella tärkeä ja antaa voimia. ... Poliisi ei tiedä, miksi Sasin auto ajautui väärälle kaistalle."  Aamulehti.fi  maanantaina 2007-03-05.

Tuuli käy heidän ylitseen. Kuva.


Guardian Unlimited  Monday March 05 2007 

Petraeus is last best hope in Iraq
The top US commander in Iraq has final chance to make the conflict a succes for the White House.
Full Iraq coverage

Car bomb in Baghdad kills 26
Attack near book market.
Raid finds signs of Iraqi torture
Full Iraq coverage

Anarchy in the DK
Jakob Illeborg: Rioting between police and Denmark's youth has erupted on the normally peaceful streets of Copenhagen. But what is behind the aggression?
More Comment is free

Attack on Iran 'would backfire'
UK nuclear expert fears for region after air strikes.
Architecture threatened
Full Iran coverage

It's only a wargame! Arabs reject US army bit-part
Dozens of Arab-speaking applicants at a supposed movie casting session are wanted to play Iraqis in a US wargame.
Full US coverage

Health and safety check for Mickey Mouse
Mickey Mouse, Cinderella and Buzz Lightyear face more danger in the workplace than most of us, new study reveals.
Full US coverage

Australian troops hunt East Timor rebel leader
Australian troops mount a pre-dawn raid on a rebel stronghold in East Timor.
More on Indonesia

News in brief
Third night of unrest over Copenhagen evictions | Fitness fanatics kickstart Naked Sunday workout


Weekly



Sanomanetti  Lauantai 2007-03-02   "En jaksa lähteä ulos illalla. Pitää nukkua."

Kaurismäen tähti menehtyi. Ilta-Sanomat. Viihde. Lauantai 2007-03-03.  http://www.iltasanomat.fi/viihde/uutinen.asp?id=1331254

 

"Näyttelijä Turo Pajala menehtyi keskiviikkona 51-vuotiaana kotonaan Lappeenrannassa sairauskohtaukseen. Naapuri löysi Pajalan keskiviikkoaamuna. Hän oli nähnyt tämän viimeksi maanantaina. - Siinä hän poltteli tupakkaa sängyn laidalla, tarinoitiin kaikenlaista. Naapuri kertoo, että parin viime vuoden aikana Pajalan elämä oli melko säännöllistä. Äkillinen menehtyminen oli naapurille yllätys. - Voimissa oli, ei siinä mitään. Naapuri muistelee, että Pajala oli vielä pari kolme viikkoa sitten sairaalassa terveysongelmien vuoksi. Viime aikansa Pajala eli vaatimatonta elämää Lappeenrannassa. Pajala muistetaan parhaiten Aki Kaurismäen 1988 valmistuneen Ariel -elokuvan pääosasta ja monista tv-elokuvista. Arielissa Pajala näytteli työtöntä Taisto Kasurista. Hänen viimeiseksi elokuvakseen jäi Joona Tenan ohjaama Kulkurin taivas, joka valmistui 1998 ja viimeiseksi tv-työkseen parhaillaan TV2:ssa esitettävä tv-sarja Taivaan tulet."  IS / Aino-Mari Kilpeläinen . Kuva: Aki Kaurismäen elokuvasta ja monista tv-elokuvista tuttu Turo Pajala kuoli kotonaan sairauskohtaukseen. Ilta-Sanomat. Viihde. Lauantai 2007-03-03.

Tuuli käy heidän ylitseen. Kuva.



Sanomanetti perjantai 2007-03-02.

Sanomanetti perjantai 2007-03-02. Gallup-roskaa Ylestä!  "Älä hyvä ihminen tee niin suurta numeroa muutoksista, jotka eivät ole tilastollisesti merkitseviä! Kenen edun mukaista on lietsoa suurta kohua sellaisesta, jota ei (välttämättä) ole olemassakaan? Tilastotieteen peruskurssilta voi saada oppia siitä mitä "virhemarginaali" tarkoittaa, jos tutkimuslaitos on kykenemätön sitä antamaan." Tilastotieteilijä (rekisteröitymätön)  Pe 2007-03-02 - 20:53. "Tutkimus":  Keskusta suurin puolue, SDP laskussa. & Blogi: Olli Ainola kirjoittaa aiheesta. 
Em aineisto  Liite  


 

Timo Kärki 117 - Terhi Pulli 120 - Pertti Ratinen 121 - Elise Tarvainen 123 - Ahti Vielma 124 - Henna Virkkunen 125
Keski-Suomi. Kokoomus. Laukaassa perjantaina 2007-03-02 klo 10.  Koulutus - Työ -Yrittäjyys - Ihmisen kokoisia ajatuksia - Luonto ei suvaitse mitään valheita - Koulutus - Työ - Yrittäjyys - Tärkein on ihminen - Kaikki työ on tärkeää.  Kuvat. Pertti Manninen. Sloganit järjestyksessä!  Isonna kuvat!

Kalluppi-humpuukia Ylessä (ja muuallakin mediassa)! Mielipidekyselyistä on tullut viihdettä.  1999-09-16.
Yle näyttää jatkavan surutonta numeroilla huijaamista, joita arvovaltaiset "tutkimuslaitokset" suoltavat median toivomusten ja maksamusten mukaisesti. Viime viikon lopulla sattui korvaani Ylen uutislähetyksestä klo 16:n aikaan selitys kymmenyksien tarkkuudella, kuinka puolueiden kannatus on kasvanut tai vähentynyt ja kuinka joku on mennyt jonkun toisen ohi tai edelle tai taakse ja aina vain kymmenyksien tarkkuudella. Mistään virhemarginaalista ei puhettakaan!
Saman päivän TV-lähetyksessä mainittiin sentään virhemarginaaliksi 2.5 prosenttia isojen puolueiden kohdalla, ei mitään pienien puolueiden virhemarginaalista. Onko se isompi vai pienempi?
Esimerkki: Kymmenyksen tarkkuudella saatu tulos 2.5:n prosentin virhemarginaalilla voi olla seuraavanlainen:
Puolue A:n kannatus on 24.8 ja puolue B:n 19.9. Uutisointi kertoo puolue A:n olevan hirmuisesti suurempi kuin puolue B. Ja kuitenkin tilanne voi olla tämänkin tutkimuksen mukaan päinvastainen. Se siitä uutisoinnista sitten!
Yksikään tilastotieteen professori ei ole katsonut itselleen arvoiseksi joskus kirjoittaa kunnon artikkelia tästä Kalluppi-humpuukista.Ovatko he alistuneet siihen, että yhteiskunnallinen tutkimus on muuttunut viihteeksi?
Kalluppi-humpuukia Ylessä (ja muuallakin mediassa)!  1999-09-16.  

Lue myös!  Epä-älyllinen Gallup-humpuuki jatkuu: Helsingin Sanomat unohtaa "tutkimusta" selostaessaan virhemarginaalit, jälleen kerran. 
"Eikö tämä huoraaminen ole lukijoiden öykkärimäistä aliarviointia?"
Lue: "Halosen suosio kääntyi taas kasvuun". Helsingin Sanomat tiistaina 20.12.2005. 2005-12-20
  
Lue myös!  
Kommentti
2005-12-20   
Lue myös!  
Gallup-sota johtuu väärintulkinnoista ja -uutisoinneista, yhä vuonna 2006!  2006-01-06!




Sanomanetti  Perjantai 2007-02-23



Sipoo - Sibbo: Sibbofrågan behandlas av nästa regering (05:18 Yle Internytt) -  Vanhanen: Sipoo-päätös jää seuraavalle hallitukselle (09:45 hs.fi) -  Vanhanen: Sipoo-päätös jää seuraavalle hallitukselle (12:43 Yle uutiset).  Perjantai 2007-02-23.  Lue ja vertaa!
Lue myös mm!  Antti Kaikkonen: Sipoon puolesta.  Lue!  -  Pääministeri puhelee joutavia (osa2)  Lue!  -  Sipoo -Sibbo. Kirjoituksia. Lue!


Guardian Unlimited  Wednesday February 21 2007 
Iraq: the British endgame
1,000 troops out by May, all gone by end of 2008.
Jury to deliberate Lewis Libby verdict
Fate of Dick Cheney's former chief of staff due to pass into hands of a jury at district court in Washington.
Full US coverage
McCain turns on Rumsfeld to help campaign
John McCain has denounced the former Pentagon chief, Donald Rumsfeld, as one of the worst in history.
Guantánamo inmates refused day in court
· Federal court denial 'not unconstitutional'
· Dissenting judge says law contradicts habeas corpus
Providing sanctuary for the faithful on the frontline

Services are just a small part of the help provided by chaplains in a war zone.
Full Iraq coverage

Guardian Unlimited  Thursday February 22 2007
Iraq chlorine attacks raise fears
Insurgents blow up lorry carrying chlorine gas canisters.
The reality of Iraq's dirty war
Blair: Troops could go back
Eighth US helicopter downed
Comment: Jonathan Steele
Full Iraq coverage



Sanomanetti  Torstai 2007-02-22

Inget att vara stolt över. Sverker Åström lyssnar på Bildt – och tappar hoppet om svensk utrikespolitik. Aftonbladet 2007-02-21. Läs!

"Statsministern svältfödd på sex". Älskarinnan skrev bok om sina dejter med politikern.

  Isonna kuva!

Finlands statsminister Matti Vanhanen (c) gillar sex, hatar vitlök och sätter gärna i bastu. Det avslöjar hans tidigare älskarinna Susan Kuronen i sin bok "Statsministerns fästmö". ... Sex änligt mönster. Programmet skulle upprepas oräkneliga gånger: bastu med bubbelpool, älskog i sängen och middag. - Att Matti hade varit svältfödd på sex märkte jag tidigt. Han ville ha mycket fysiskt umgänge, skriver Kuronen men klagar på att stastsministern inte ville experimentera i sängen. ... Aftonbladet 2007-02-21.  Läs!  - Isonna!

Inget att vara stolt över. Sverker Åström lyssnar på Bildt – och tappar hoppet om svensk utrikespolitik. Aftonbladet 2007-02-21. Läs!

"Viime eduskuntavaaleissa syntyi jännitteitä Lipposen puheista Yhdysvaltain vierailulla. Irak-jupakasta huolimatta poliittiseksi perinnöksi jäi laajapohjainen yhteistyö." Toimittaja Ari Hakahuhta TV1:n uutisissa torstaina 2007-02-15 klo 20.30. Kuva uutislähetyksestä, jossa itkuaan ja tai kiukkuaan nieleskelevä SDP:n puheenjohtaja Paavo Lipponen on vihdoinkin saapunut hallitusneuvotteluihin kertomaan siitä, että pääministeriksi tulee vieressä istuva Keskustan puheenjohtaja Anneli Jäätteenmäki, jota ei vielä tässä vaiheessa onnistuttu rankaisemaan. Kuva ja teksti Pertti Manninen. Lisää!
Paavo Lipponen: "Jäätteenmäki oli näissä asioissa amatöröri". Lue!

EXTRA!
Täysinpalvellut valtiomies. Ilta-Sanomat. Pääkirjoitus.
Tiistai  2007-02-20. Lue!
Lipponen ryhtyy täyspäiväiseksi muistelijaksi. Keskisuomalainen. Valtakunta.
Lauantai 2006-11-18. Lue!
"Tilaisuus poikkesi perinteisestä kirjaesittelyistä. koska valmiina ei ole vielä riviäkään."  (Ei edes kansia!)

Paavo Lipposen hallituksen päätös irakilaisdiplomaattien ja heidän perheenjäsentensä (selvitettävänä) karkottamisesta Suomesta juuri ennen Irakin sotaa jätetty oikeuskanslerin tutkittavaksi. Petri Rissanen.  Lue!
Helsingin Sanomat mitätöi uutisen Irakin tiedustelutietojen vääristelystä. Pääkirjoitus. Lue!
Jyväskylä. Eduskunnan puhemies Paavo Lipponen: "Se liitos pitää pystyä hoitamaan".  "...vihjaa erityiskeinoista ...". Suur-Jyväskylän lehti. Tulossa!

Utrikesminister Carl Bildt till salu. " ...lobbade åt den amerikanska krigsindustrin ... internationell opinionsbildare för ett potentiellt lukrativt Irakkrig."  Expressen

Susan paljastaa: Kuulin Matin puheluita. Iltalehti.fi
"Matti Vanhanen ilmoitti olevansa valmis pääministeriksi. [Anneli] Jäätteenmäki kertoi, että puolueen pitää varautua myös takaiskuihin kampanjassa. "Kiltteydellä ei vaaleja voiteta", hän opasti." HS Kotimaa. Sunnuntai 2006-11-26.
  Sipoo - Sibbo.  Pääministeri Matti Vanhanen: Sipoo-päätös jää seuraavalle hallitukselle. Sibbofrågan behandlas av nästa regering.  Lue! - Läs!
Lue myös mm!  Antti Kaikkonen: Sipoon puolesta.  Lue!  -  Pääministeri puhelee joutavia (osa2)  Lue!  -  Sipoo -Sibbo. Kirjoituksia. Lue!
Lausunto Sipoon kuntaan ja Vantaan kaupunkiin kohdistuvasta kuntajaon muutoshankkeesta oikeudelliselta ja kunnallispoliittiselta kannalta. Lue!

Helsingfors. Finlands stastsminister Matti Vanhanen (c) gillar sex, hatar vitlök och sätter gärna i bastu. Det avslöjar hans tidigare älskarinna Susan Kuronen i sin bok "Statsministerns fästmö". ...  Sex änligt mönster. Programmet skulle upprepas oräkneliga gånger: bastu med bubbelpool, älskog i sängen och middag. - Att Matti hade varit svältfödd på sex märkte jag tidigt. Han ville ha mycket fysiskt umgänge, skriver Kuronen men klagar på att stastsministern inte ville experimentera i sängen.  - Han ville alltid ha sex enligt samma ritual. ... Från bastu till sängen. Vanhanen bjöd ibland Kuronen till statsministerns representationsvilla Bjälbo. - Vi brukade bada bastu och sedan löpa i kapp upp till sängkammaren på andra våningen, skriver Kuronen. ...   "Statsministern svältfödd på sex".
Aftonbladet 2007-02-21.
Helsingfors. Staffan Bruun.
http://www.aftonbladet.se/vss/telegram/0,1082,69221551_852__,00.html

Torstaina 2007-02-22. Susan paljastaa: Kuulin Matin puheluja.Iltalehti.fi 




Sanomanetti  Keskiviikko 2007-02-21

     
Susan rahastaa paljastuksilla  - Vanhanen vastaa paljastuskirjaan - Susan tienaa kymmeniä tuhansia - Vanhanen vastaa paljastuskirjaan.  Lööppejä.

Sanomanetti Tiistai 2007-02-20

    
Susanin hurjat paljastukset  - Hävytöntä!  - Susan paljastaa kaiken  - Hävytöntä!   Lööppejä.

Minulla ei rahasteta! Koottu kuva.

Sanomanetti  Maanantai 2007-02-19



Mikko Ilonen teki suomalaista golfhistoriaa: Miesten Euroopan kiertueen turnausvoitto. Isonna Ilonen!



Kuningas keskustelee kuningattaren kanssa. Anja Pärson voitti kolme kultaa Åressa.  Isonna kuningas!


Urheilua. Jakarta. Kuva sunnuntaina 2007-02-18. "Pokaalipusu". Indonesian pääkaupungissa Jakartassa pelatussa turnauksessa varapresidentti Yusuf Kalla ojensi Mikko Iloselle 175 00 dollarin palkintosekin. Ilonen pelaa seitsemättä kauttaan Golfin Euroopan kiertueella ja ammattilaiseksi hän siirtyi 2001. Kuva Viasat Sportin kuvasta Pertti Manninen. Isonna Ilonen!
Urheilua. Åre.
MM-kisojen päätöslajissa, joukkuekilpailussa Suomi saavutti neljännen sijan, parhaan näissä muuten tyydyttävästi tai jopa heikosti, ennakko-odotuksiin nähden, sujuneissa kisoissa. Joukkuekisassa erityisen hyvin pärjäsivät Suomen nuoret Sanni Leinonen ja Tuukka Kaukoniemi. Suurimman pettymyksen tuottivat Jouni Pellinen ja Marcus Sandell tällä kertaa. Tanja Poutiainen ja Kalle Palander hoitivat oman osansa kokemuksen tuomalla rutiinilla. Isonna kuningas!

 
 
Guardian Unlimited  Tuesday February 20 2007  

20.02.07: Steve Bell on Condoleezza Rice and the Middle East peace talks

The elephant in the room
Cartoon: Steve Bell on Rice in the Middle East.
More cartoons by Steve Bell


Weekly

Guardian Unlimited  Monday February 19 2007 
Nissan Open California  Harrington fails to take chances as Mickelson powers forward
"Meanwhile, Mikko Ilonen closed with a 70 to take the weather-hit Indonesia Open and become the first Finn to win on the European tour. The 27-year-old finished on a nine-under total of 275 in Jakarta, one stroke ahead of the second-placed trio of Frankie Minoza of the Philippines, Shiv Kapur of India and Andrew Tampion of Australia."
"I've been thinking about this all week but I've had to try to put it out of my mind and concentrate out on the golf course," said the Finn, who was forced to return to the course early on the last two days to complete the previous days' rounds. "It's been tough to do that, especially with having to go out and wait, and go out and wait again, but I'm feeling good to finally win."

Guardian Unlimited  Saturday February 17, 2007
Indonesia Open  Ilonen springs to front in Indonesia
"Mikko Ilonen of Finland was tied for the lead with Andrew Tampion of Australia at the end of the second day of the weather-interrupted Indonesia Open.
They finished on eight under par with Ilonen, who trailed the overnight leader, Chawalit Plaphol, by one stroke after an opening 66 on Thursday, recording three under with one hole to play in his second round before darkness brought play to an end at Damai Indah Golf and Country Club."

Urheilua. Jakarta. Kuva sunnuntaina 2007-02-18. "Pokaalipusu". Indonesian pääkaupungissa Jakartassa pelatussa turnauksessa varapresidentti Yusuf Kalla ojensi Mikko Iloselle 175 00 dollarin palkintosekin. Ilonen pelaa seitsemättä kauttaan Golfin Euroopan kiertueella ja ammattilaiseksi hän siirtyi 2001. Kuva Viasat Sportin kuvasta Pertti Manninen.  Urheilua. Åre. MM-kisojen päätöslajissa, joukkuekilpailussa Suomi saavutti neljännen sijan, parhaan näissä muuten tyydyttävästi tai jopa heikosti, ennakko-odotuksiin näähden, sujuneissa kisoissa. Joukkuekisaasa erityisen hyvin pärjäsivät Suomen nuoret Sanni Leinonen ja Tuukka Kaukoniemi. Suurimman pettymyksen tuottivat Jouni Pellinen ja Marcus Sandell tällä kertaa. Tanja Poutiainen ja Kalle Palander hoitivat oman osansa kokemuksen tuomalla rutiinilla. Isonna kuva!


Sanomanetti  Sunnuntai 2007-02-18

Sävelradio. Helsingin Sanomat väittää: Ministeri Susanna Huovinen "lopetti suositun Sävelradion vahingossa"! Helsingin Sanomat sunnuntai 2007-02-18 Lue lisää!



Sanomanetti torstai 2006-12-21:  Kuva. "Viimeinen sävel". Sävelradio lopetti toimintansa ainakin nykyisellä taajuudellaan eilen keskiviikkona 2006-12-20. Viimeinen kuva MTV3:n Seitsemän uutisista tästä aiheesta klo 19.13. Välähdys alkoi tekstein "Suosittu Sävelradio vaikeni". Pertti Manninen. Kuva. Lopettamisen historiaa ja liikenneministeri Susannna Huovisen sekavia ensiperusteluja. Lue!  Uutinen KHO:n päätöksestä. Lue!

Guardian Unlimited  Sunday February 18 2007 
Royal's TV moment of truth   A series of gaffes have left Segolene Royal struggling for popularity.
A practical lesson in US democracy  Anyone can run for public office - so a young teacher did. And now she's being played by Halle Berry.
Fears as Britney shears in public  Britney Spears sparks speculation of some kind of breakdown after she shaves off her own hair.
Big is beautiful for Milan launch  Size 14 models step on to the catwalk as Milan Fashion Week launches under strict 'anti-anorexia' rules.
Happiness sets the beat in carnival Rio  Tens of thousands of Brazilians dance in Rio, hoping that carnival will counteract the shadow of violence.
Inventor of the couch potato dies aged 93  The co-inventor of the TV remote control, has died, writes Tracy McVeigh.
24 hours in pictures  From bears to Blair: the best images from around the world.


Sanomanetti  Perjantai  2007-02-16.

Paavo Lipponen siirtyy politiikasta mustelmiaan kirjoittamaan. Tässä eräs kohokohta. Lue!



"Viime eduskuntavaaleissa syntyi jännitteitä Lipposen puheista Yhdysvaltain vierailulla. Irak-jupakasta huolimatta poliittiseksi perinnöksi jäi laajapohjainen yhteistyö." Toimittaja Ari Hakahuhta TV1:n uutisissa torstaina 2007-02-15 klo 20.30. Kuva uutislähetyksestä, jossa itkuaan ja tai kiukkuaan nieleskelevä SDP:n puheenjohtaja Paavo Lipponen on vihdoinkin saapunut hallitusneuvotteluihin kertomaan siitä, että pääministeriksi tulee vieressä istuva Keskustan puheenjohtaja Anneli Jäätteenmäki, jota ei vielä tässä vaiheessa onnistuttu rankaisemaan. Kuva ja teksti Pertti Manninen.
Lipposen mustelmat. Pääkirjoitus!

   Isonna!

Paavo Lipposen hallituksen päätös irakilaisdiplomaattien ja heidän perheenjäsentensä (selvitettävänä) karkottamisesta Suomesta juuri ennen Irakin sotaa jätetty oikeuskanslerin tutkittavaksi. Petri Rissanen.  Lue!

Alkuvuoden 2007 aiheita:
Neiti Paavo Lipponen päätoimittaja Erkki Laatikaisen kimpussa.
Lue!

Paavo Lipponen: Ydinvoima välttämätön ilmastopolitiikassa. Lue kokonaan!
Paavo Lipponen:
"Gör svenskan obligatorisk i femte klass"Läs!
Anneli Jäätteenmäen Lippos-haastattelu Iltalehdessä ja median kommentit: Aamulehti, Helsingin Sanomat, Iltalehti, Ilta-Sanomat, Savon Sanomat ja Yle-uutiset  Lue!
Paavo Lipponen: "Jäätteenmäki oli näissä asioissa amatöröri". Lue!


Guardian Unlimited  Friday February 16 2007
Al-Qaida in Iraq chief 'wounded'   Security forces have wounded al-Qaida's top man in Iraq Iraqi government officials say.
EU braces itself for influx of Iraqi refugees   · Tens of thousands could flee in coming weeks   · UN asks for countries to share burden on Sweden
Troops close Iranian border   British and Iraqi troops cordoned off Basra and closed border crossings with Iran in a major security crackdown.
Full Iraq coverage

Guardian Unlimited  Friday February 16 2007 
24 hours in pictures   From bears to Blair: the best images from around the world.
Putin nudges Ivanov forward as likely heir   Russian president, Vladimir Putin, has made his close ally Sergei Ivanov first deputy prime minister.
Sperm donor comes face to face with his children   Father comes forward after teenagers conduct search through website.
Spaceship spots water on Mars   Orbiter finds evidence that water once ran under the planet's surface.



Sanomanetti  Keskiviikko 2007-02-14

Luonnon kasvot -  valokuvanäyttely. Jouni Ruotsalaisen luontokuvia Laukaan pääkirjastossa 30.1.-16.2.2007. Katso!



Kuva: "Hirvi näyttelyssä". Pertti Manninen keskiviikko 2007-02-14.  
Katso!
Jouni Ruotsalaisen sivut:  www.luonnonkasvot.net 

Helsingin Sanomat mitätöi uutisen Irakin tiedustelutietojen vääristelystä. Pääkirjoitus. Lue!   


Sanomanetti  Tiistai 2007-02-13

Netti. Ilta-Sanomat. Tiistai 2007-02-13. 1949-2007.
IS:n päätoimittaja Hannu Savola kuollut. GO

Lehti. Ilta-Sanomat. Tiistai 1999-12-13.

Lähtölaskenta. Kaksoismurhan taustalla raju huoltajuusriita

 
"The show must go on!" Pertti Manninen,
Sanomanetti 
IS:n muistokirjoitus.
http://www.sanomanetti.fi/1999/12/16/n9920lapset.htm

"Minulla ei rahasteta!" Ilta-Sanomat tiistaina 15.03.2005. Uutisia ja viihdettä. Valikoima. Isonna!




Sanomanetti  Maanantai  2007-02-12

"Minulla ei rahasteta!" Ilta-Sanomat tiistaina 15.03.2005. Uutisia ja viihdettä. Valikoima.




Tänään joitakin uutisia ja viihdeuutisia Suomen suurimmasta iltapäivälehdestä. Kommentit ja kuvat kahvikupista ja lehdestä kahvilan pöydällä tänään ilmestymispäivänä tiistaina 15.03.2005. Pertti Manninen.  Uutiset Suomi. Tuomioja peliin! Timo J. Anttila. Etusivu. Minulla ei rahasteta! Ilta-Sanomat. Charmin paikka. Bisquit. Uutiset Suomi. Farssi! Eija Kallioniemi. Uutiset Suomi. Harkimo lopetti halliyhtiön ja irtisanoi kolme. Sakari Nupponen. Uutiset. Viihde. 80 metristä järveen. Jussi Niiranen. Uutiset. Viihde. Eri osoitteisiin. Rita Tainola. Uutiset. Paniikki bussissa. Anne Ruotsalainen.
Uutiset. Viihde. ... kiidätettiin sairaalaan. Aftonbladetin mukaan. Uutiset. Viihde. ... naimisiin! Rita Tainola. Uutiset. Viihde. Mallimaailmasta televisioruutuun. Rita Tainola. Etusivu. Minulla ei rahasteta! Uutiset. Viihde.  ... naimisiin! Rita Tainola. Uutiset. Viihde. ... ajautui taas katkeraan eroon. Tuomas Marjamäki. IS Urheilu. "Kiukuspäissään Palander haukkuu minkä milloinkin". Niklas Herlin. Uutiset. Viihde. Taidekauppaa kaapelitehtaalla. Marja-Liisa Lappalainen. Uutiset. Viihde. Rafael Wardi myy piirustuksiaan. Marja-Liisa Lappalainen. Uutiset. Suomi. "Vaihtoehdottomuus ei silti näytä hyvältä, kun kyse on Suomen suurimmasta puolueesta." Timo J. Anttila. Uutiset. Viihde. Kenestä Lassen seuraaja? Rita Tainola. Uutiset Suomi. Farssi! Eija Kallioniemi. Uutiset Suomi. Harkimo lopetti halliyhtiön ja irtisanoi kolme. Sakari Nupponen. Etusivu. Minulla ei rahasteta! Tulossa! Joitakin lauseita näistä jutuista!  Alkuperäiselle sivulle: http://www.sanomanetti.fi/2005/03/15/iltasanomat20050315.htm


Sanomanetti  Sunnuntai 2007-02-11

Paavo Lipponen: Ydinvoima välttämätön ilmastopolitiikassa. Lue kokonaan!  
Bisquit: Naisen etiikka.  Lue!  
Jatkoa. Vihreiden eduskuntaryhmä seisoo puheenjohtajansa Heidi Hautalan tukena väitteissä, että puhemies Paavo Lipponen (sd) on käyttänyt asemaansa väärin ydinvoimateollisuuden edistämiseen. Lue!   
Heidi Hautala: "Nyt lankeaa varjo siihen, millä asialla puhemies Lipponen on". Lue!  
Rai Suihkonen:  Sopulilauma teki sen taas. Lue!  
Savua.  Kuva.   
Marskin morsian. Kuva.

 

Kuva: "Anja Pärson liukuu kuuluisaa voittosyöksyään varmistettuaan jo kolmannen kullan näissä Åren MM-kisoissa". Kuva: "Onnelliset mitalistit: Lindsey C Kildow (hopea), Anja Paerson (kulta) ja Nicole Hosp (pronssi)." SVT2:n kuvasta Pertti Manninen sunnuntaina 2007-02-11. Isonna!



Kuva: "Pernilla Wiberg ja SVT:n toimittaja haastattelevat studiostaan ulkona maalipaikalla seisovaa hengästynyttä jo toisen kullan näissä Åren MM-kisoissa voittanutta Anja Pärsonia". Kuva SVT2":n kuvasta Pertti Manninen perjantaina 2007-02-09. Isonna!


Sanomanetti  Perjantai 2007--02-09

Paavo Lipponen: Ydinvoima välttämätön ilmastopolitiikassa. Lue kokonaan!   
Bisquit: Naisen etiikka. Lue lause!

 

Kuva: "Savuja 35 asteen pakkasessa".  Kuva: "Marskin morsian". Keskiviikkona 2007-02-07 klo 12.10 ja 13.15 lehden saavuttua Keski-Suomeen. Kuvat Pertti Manninen. HBL:n kuva Cata Portin. Isonna kuvat!


Sanomanetti  Tiistai 2007-02-06

Paavo Lipponen -  Julma koulukiusaaja?    
Antti Kaikkonen -  Sipoon puolesta! 

 

Anja Paerson maaliin parhaimmalla ajalla, joka kestää loppuun saakka. Ruotsalaiset hurraavat Anja Pärsonin kuudetta arvokisavoittoa Åren  MM-kilpailujen avajaispäivänä. Kuvat Pertti Manninen SVT1:n direkt-kuvista tiistaina 20007-02-05 klo 14.25 Suomen aikaa. Isonna kuvat!

Sipoon alueliitos Helsingille. "Eduskunnan puhemiehelle".  Antti Kaikkonen
Pakkoruotsi on julmaa koulukiusaamista".  Jaakko Palmu.    
"Gör svenskan obligatorisk i femte klass".  Paavo Lipponen.  

 

Pakkoruotsi on julmaa koulukiusaamista. Keskisuomalainen. Mielipide. Jaakko Palmu. Sunnuntai 2007-02-04. "Tottakai olisi hienoa, jos koko kansa osaisi ruotsia, mutta se on täysin mahdoton tavoite. Jokainen opettaja tietää, että osalle ikäluokasta suomen kielen lukeminen ja kirjoitus on vaikeaa. Heille englannin oppiminen on tietysti vielä vaikeampaa. Ja kun siihen sitten vielä lisätään ruotsi, kysymys on todellisesta ja julmasta koulukiusaamisesta. Siinä on nuoren itsetunto todella lujilla."  Lue!

"Gör svenskan obligatorisk i femte klass". Hufvudstadsbladet. Inrikes. Peter Buchert. Tisdag 2007-02-06. "Finska skolelever borde läsa svenska redan i lågstadiet. Det är ett problem att svenskan blir obligatorisk först i sjunde klass. Det säger rikdagens talman Paavo Lipponen (sdp). Svenska folkpartiet och Folktinget applåderar förslaget." Läs!

Lue myös!  Presidenttiehdokkaat kiusaavat koululaisia. (2006-01-09)  Lue!


Sanomanetti Maanantai 2007-02-05



"... SETÄ LIPPONEN ..." Isonna!
MTV3. Viimeisin uutislähetys 04.02.2007. Kymmenen Uutiset. Kokoomus haukkui hallituksen turvallisuuspolitiikkaa (04.02): Toimittaja Pirjo Nuotio: "Kokoomus lähtee eduskuntavaaleihin kahden kärjen taktiikalla  sekä nykyinen puheenjohtaja Jyrki Katainen että Sauli Niinistö kiertävät ympäri maata. Kokoomuksen vaaliristeilyllä Sauli Niinistö piti hallituksen ja eduskunnan puhemiehen Paavo Lipposen turvallisuuspoliittisia lausuntoja kaksinaamaisina. ..."  (sua kuunnellaan sillä seinilläkin korvat on) Toimittaja Vesa Kallionpää: "Korvien lisäksi kokoomus luottaa nyt myös puheeseen. Viimeistään viikonlopun vaaliristeilyllä selvisi että ääniä yritetään nyt haalia kahden kärjen taktiikalla. Kataiselle oli laivalle värvätty jopa kaksoisolento mutta selvä kansansuosikki oli kuitenkin Sauli Niinistö jonka ympärille kokoomus  yrittää nyt rakentaa uutta ilmiötä. Ainakin omien joukossa Niinistön  kansansuosio muistuttaa hiukan presidentinvaalien hurmosta ja  yksi aihekin on tuttu:  Suomen ja setä Lipposen turvallisuuspolitiikan ihmettely." Sauli Niinistö: "Jos muistellaan vuoden taakse setä Lipponenhan silloin kauhisteli että Nato, sehän merkitsee Amerikan kanssa liittoa ja nyt sitten Suomen hallitus on tehnyt amerikkalaisten kanssa aseteknologiaa koskevan sopimuksen, jotenkin minusta se on kaksilla korteilla pelaamista, turvallisuuspolitiikasta ei haluta keskustella koska kuulemma ei ole keskusteltavaa, Natolla yritetään ikään kuin painaa kaikki keskustelu alas,  ei Natolle,  ja mutta sitten sopimuksia syntyy. " Toimittaja Kallionpää:  "Puolueen puheenjohtaja puolestaan torjui puolestaan demarien eilisiä pilkkakirveitä. ..."  MTV3 sunnuntai 2007-02-04 klo 19 ja 22. 

Lue myös! 
 Neiti Paavo Lipponen päätoimittaja Erkki Laatikaisen kimpussa. Lue!

Arkistojen aarre nyt tekstinä: Jyväskylän ex-kaupunginjohtaja Pekka Kettusen haastattelu kymmenen vuotta sitten!
"Kuka helvetti Pekka Kettunen oikein luulee olevansa?
Jyväskylän ylioppilaslehti 1996?. Lue!


Sanomanetti Lauantai 2007-02-03



"Isäntäni viivähti hetken Eskon karaokessa." Torstaina 2007-02-01 klo 22.20.  Kuva Pertti Manninen. Laukaa. "Surun pyyhit silmistäin ..."  Laajenna!

Muistolle. Kirka  Babitzin 1950-2007.  
Leijat  "Luokses leijan, jonka lähetin yli vuorten  Tuuli kuljettaa, tuuli kuljettaa  Luokses kauniit ajatukset mun yli vuorten  Tuuli tuoda saa, tuuli tuoda saa  Näin leijoihin kultaisiin kirjoitan  Kauneimman tään lauseen  Kun kanteen taivaan leija nousee  Sen nähdä saat  Kansat kaikki lukea nyt näin yli vuorten  Rakkautemme saa, rakkautemme saa  päivänpaisteeseen paperisen näin yli vuorten  Tuuli kuljettaa, tuuli kuljettaa  näin leijoihin kultaisiin kirjoitan  Kauneimman tään lauseen  Kun kanteen taivaan leija nousee  Sen nähdä saat!"  Levytysvuosi 1968, sanat. Pertti Reponen, sävellys Hal Hackady ja Lee Pockriss.


Sanomanetti Keskiviikko 2007-01-31



Lintuja hämärässä. Tilhet syömässä viimeisiä pihlajanmarjoja pakkaspäivän iltahämärässä tiistaina 2007-01-30 klo 16.15. Kuva: Pertti Manninen.  Laajenna!


Sanomanetti Tiistai 2007-01-30




Eräänä kirkkaana kirpeänä pakkaspäivänä taivaan sinessä. Kuva Pertti Manninen tänään tiistaina 2007-01-30 klo 13,35. Laukaa. Kirjasto. Laajenna!


Sanomanetti Maanantai 2007-01-29

  Isonna!

"Hallituksen työttömyystavoite olisi mukamas jo saavutettu ...
100 000 pätkä-, osa-aika-, provisiopalkka-, silppu yms. työpaikkaa, joista jokainen on todellisen työpaikan irvikuva ...
joilla ei voi elää edes ilman sossua!
PERKELE!"

TIEDONANTAJA. EDWARD. Perjantai 2007-01-26.
Tiedonantajan sivut kuvannut Pertti Manninen päätoimittajan Erkki Suden täyttäessä 60 vuotta.
Helsingin Sanomien syntymäpäivähaastattelu. Lue!  
Tiedonantajan pääkirjoitukset: Kosovo  &  Vaalipetos  &  Pullakahvit jättityöttömyydelle. Lue!
Muita kirjoituksia mm. Suomi kärsii natsismin traumasta. Johan Bäckman  &  
USA:n ja Israelin yfinasehyökkäys Iraniin uhkaa. Erkki Susi.  Lue!


Lue myös! Sanomanetti 2003-11-06.

Elisa aloitti maanantaina 03.11.2003 YT-neuvottelut 900 sadan työntekijän kanssa.  


5. - Moe työvoimatoimistossa.
ONKO TÄLLÄ HETKELLÄ IT-ALA ENÄÄ KASVUSSA?
NO TÄLLÄ HETKELLÄ SILLÄKIN PUOLELLA MENEE VÄHÄN HEIKOMMIN.
ENTÄS SE PALJON PUHUTTU YT-ALA? SIELLÄ TAITAA PYYHKIÄ NYT HYVIN. KASVUNÄKYMÄT YT-ALALLA TAITAVAT OLLA RAJATTOMAT. SIELLÄ KAIVATAAN VARMAAN RAUTAISIA YT-ALAN AMMATTILAISIA?
 ...TUOTA... ÖÖ...

sanomanetti.fi 02.10.2003. Matti Reijonen Isonna!

Puolustuksen puheenvuoro. "Tytäryhtiö- eli TY-taloutta ei pidä sekoittaa YT- eli yhteistyöneuvottelutalouteen, joka on toinen suomalaisen elinkeinoelämän valtatrendeistä. Nykyään ei ole työnantajaakaan kohtaan tahdikasta sanoa olevan lomautettu tai saaneensa potkut. Huomaavaisempaa on kertoa olevansa YT-alalla." Ilta-Sanomat. 06.11.2003. Bisquit. SEPPO AHTI. Sanomanetti  2003-11-06.

Lue myös! Sanomanetti  2000-08-10.

Esimakua tulevasta? Jäähyväiset Nokialle vai Nokian jäähyväiset?

Nokia lähtee 1. Tapaus Äänekoski.



 "Nokia tuotti pettymyksen."  "Nokia vie yli 20 miljoonaa"   "Nokia haudattiin pahoilla mielin"   "Nokia otti ja lähti" Sisä-Suomen lehti lauantaina 1. heinäkuuta 2000 
Kepeät mullat Nokialle
Nokian entiset työntekijät muistivat viimeisenä työpäivänään pitkäaikaista työnantajaansa risuseppeleellä ja ristillä.  Työntekijöiden virallinen viimeinen tervehdys kuvastaa hyvin yllättävän uutisen tuottamia tunnelmia. Kepeät mullat Nokialle.  
Sanomanetti  2000-08-10.

Sisä-Suomen lehti lauantaina 1. heinäkuuta 2000.
Nokia otti ja lähti
Lobbaamalla yhtiö myös lähti. Jyväskylän kaupunginjohtaja Pekka Kettunen huhki kaikkensa antaen yhtiön muuton eteen ja onnistui. Nokian johtaja Jorma Ollila on sattumalta luokka- ja saunakaveri. 
http://www.sanomanetti.fi/2000/08/10/nokia%20otti.htm#lobbaamalla



Sanomanetti. Pertti Manninen. Sunnuntai 2007-01-28.
Taitettu indeksi  Lue!
Helsingin Sanomien arkisto sulkee maksullisiksi myös mielipidekirjoitukset, ei anna hakutuloksissa kirjoittajien nimiä ja kieltää käyttämästa kirjoituksia "uuden palvelun osana" ikäänkuin lehti olisi saanut mielipidekirjoituksiin jonkinlaisen tekijänoikeuden.

Mietteitä eräästä hausta ja hiukan toisestakin.
Lauantaina kirjastossa lukiessani Suomenmaata sattui silmiini mielipidekirjoitus asiasta, josta on ollut monta kertaa tarkoituksena kirjoittaa lehtileikkeitäkin keräten, jotka kuitenkin sitten ovat aina jonnekin hävinneet.  
Seppo Kanervan kirjoitus tässä aluksi: Taitettu indeksi tehtiin lailla. Suomenmaa. Mielipiteet. Seppo Kanerva. Perjantai 2007-01-26. Lue!


Sanomanetti Lauantai 2007-01-27

Elise ja Timo matkalla eduskuntaan.



Keski-Suomi. Kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaat Elise ja Timo sekä heidän vaalibussinsa kuljettaja hymyilevät aurinkoisena pakkaspäivänä Laukaan Essolla lauantaina 2007-01-27 klo 14.20. Kuva Pertti Manninen. Bussin kyljessä luki puhelinumeroiden lisäksi: EliseTarvainen elisetarvainen.net  ja Timo Kärki timokarki.fi. Ehdokkaiden suunta oli ainakin oikea: Bussi lähti huoltoasemalta kohti etelää! Lisää kuvia ja isonna kuva!


Sanomanetti
Torstai 2007-
01-25.


Suuri maaryöstö. Sipoo. Vanhasen valinnat ja Mannisen manipuloinnit paljastumassa! Rakentamisbisneksen läheisyys tuo turvallisuutta!  
Pääkirjoitus. Sipoo-Sibbo.  (2006-09-23)  Lue!

Pääministeri puhelee joutavia (osa2)

Helsingin Sanomat. Kartan käännöskömmähdys siirtää Sipoon rajansiirron yli vaalien. Jarmo Huhtanen. Keskiviikko 2007-01-24. (Pääuutissivu).
"Hannes Manninen, kesk; Ei päätöstä ennen vaaleja." (Kuvateksti).
"Kuntaministeri Hannes Manninen on kuitenkin selvittänyt myös sitä mahdollisuutta, että päätöksen tekisi vaalien jälkeinen toimitusministeristö. Mannisen mukaan sille ei ole ainakaan juridista estettä."
Keskiviikko 2007-01-24.
--
Helsingin Sanomat. Kaupunki. Päätös Sipoon rajansiirrosta siirtyy käännösmöhläyksen takia. Jarmo Huhtanen. Keskiviikko 2007-01-24.
"Kuntaministeri Hannes Manninen (kesk) myönsi tiistai-iltana Helsingin Sanomille, että valtioneuvosto ei ehdi tekemään päätöstä kuntarajan siirrosta ennen maaliskuun eduskuntavaaleja. "Ennen vaaleja se ei toteudu", Manninen sanoi. Manninen muistutti, että hallitus istuu toimitusministeristönä vielä kuukauden vaalien jälkeenkin. Manninen on selvityttänyt, ettei ole ainakaan juridisia esteitä sille, että hallitus voisi tehdä päätöksen vaalien jälkeen."
Keskiviikko 2007-01-24.
--
Yle TV2 klo 18.00. Keskiviikko 2007-01-24.
"Pääministeri Matti Vanhanen on valmis ratkaisemaan Sipoon osaliitoksen Helsinkiin heti vaalien jälkeen ennen uuden hallituksen nimittämistä. Vanhasen mielestä Sipoon osaliitos on niin tuttu asia, ettei ole esteitä ratkaista sitä, kun hallitus on toimitusministeriönä."
"Valtiovarainministeri Eero Heinäluoma ei halunnut ottaa vielä kantaa voidaanko Sipoon osaliitos ratkaista vaalien jälkeen ennen uuden hallituksen nimittämistä."
Keskiviikko 2007-01-24.
--
FST5 klo 18.15. Onsdag 2007-01-24.
"Statsminister Matti Vanhanen anser, att regeringen kan besluta Sibboanekteringen också efter rikdagsvalet fastän regeringen då har ingen politisk mandat."
Onsdag 2007-01-24.
--
MTV3 klo 19.00. Keskiviikko 2007-01-24.
(ei mitään).
--
Nelonen klo 19.30. Keskiviikko 2007-01-24.
"Pääministeri Matti Vanhasen mukaan Helsingin ja Sipoon välinen rajansiirto voidaan tehdä heti eduskuntavaalien jälkeen. Päätökset tekisi toimitusministeriönä jatkava nykyhallitus."
Keskiviikko 2007-01-24.
--
Yle TV1 klo 20.30. Keskiviikko 2007-01-24.
"Tässä lähetyksessä kerromme vielä, että pääministeri haluaa nopean Sipoon ratkaisun vaalien jälkeen."
"Pääministeri Matti Vanhanen on valmis ratkaisemaan Sipoon alueiden liittämisen Helsinkiin vielä ennen uuden hallituksen nimittämistä. Hänen mielestään asia on niin tuttu, että toimitusministeristökin voi ratkaista sen."
" ... että nykyinen hallitus ehtisi käsitellä asian vain niin sanottuna toimitusministeriönä, joka vaalien jälkeen hoitaa lähinnä käytännön asioita ennen uuden hallituksen nimittämistä, mutta Sipoon kohtalo voidaan ratkaista tässäkin roolissa."

Matti Vanhanen, pääministeri kesk:
"No no lähtökohtana on ollut se, että tän hallituksen aikana asia ratkaistaan ja koko ajan on ollut mahdollista se, että se menee toimitusministeriövaiheeseen, mutta se riippuu nyt esittelevästä ministeristä."

 

"Hallituskumppani haluaa vielä uskoa kuntien omaan sopuratkaisuun."
Eero Heinäluoma, valtiovarainministeri SDP:
"Mutta kyllä elän vielä toivossa, että nämä kaks kuntaa ja niiden päättäjät voisivat yhdessä miettiä mitä voidaan tehdä tavallisten asuntoa tarvitsevien ihmisten hyväksi."
Keskiviikko 2007-01-24.
--
Helsingin Sanomat. Oikeusoppineet: Sipoon rajansiirrosta päättäminen ei kuulu toimitusministeriölle. Jarmo Huhtanen Torstai 2007-01-25. (Pääuutissivulla).
"Asiantuntijat kummastelevat pääministeri Matti Vanhasen ja kuntaministeri Hannes Mannisen kantaa, jonka mukaan vaalien jälkeinen toimitusministeriö päättäisi tarvittaessa rajansiirrosta Lounais-Sipoossa."
Torstai 2007-01-25.
--
Helsingin Sanomat. Kaupunki. Tutkijat: Vanhan hallituksen ei pitäisi päättää Sipoon rajasta vaalien jälkeen. Jarmo Huhtanen Torstai 2007-01-25.
"Pääministeri Matti Vanhanen: Toimitusministeriö voi päättää."
"Vanhanen ja [Hannes] Manninen katsovat, että maaliskuun eduskuntavaalien jälkeinen toimitusministeriö voisi tarvittaessa päättää rajansiirrosta Lounais-Sipoossa."
Torstai 2007-01-25.
--
Helsingin Sanomat. Pääkirjoitus. Pyytämättä ja yllättäen. Torstai 2007-01-25. (Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja on Janne Virkkunen).
"Pääministeri Matti Vanhanen (kesk) tosin on väläyttänyt mahdollisuutta, että toimitusministeriöksi muuttuva hallitus päättäisi rajansiirrosta. Se on lain mukaan mahdollista, mutta normaalin käytännön mukaan toimitusministeriö ei tee merkittäviä poliittisia päätöksiä jollainen Sipoo.hanke kiistatta on."
--
Helsingin Sanomat. Kaupunki. Näkökulma. Sipoota ei auta enää mikään. Kimmo Oksanen. Torstai 2007-01-25.
"Jo viime kesäkuussa keskustalainen pääministeri Matti Vanhanen sanoi Helsingin Sanomille "Tukevansa esitystä erittäin voimakkaasti". Siis liitosesitystä. Demari valtiovarainministeri Eero Heinäluoma puolestaan sanoi, että "tämä ajattelu sopii hallituksen yleiseen linjaan". Siis liitosajattelu."
Torstai 2007-01-25.
--
Hufvudstadsbladet. Ett beslut kan dra ut till nästa regering.. Camilla Berggren. Torsdag 2007-01-25.
"Är Sibbogränsen en för stor politisk fråga för en expedtionsministär? Finansminister Heinäluoma (sdp) tvekar. Och Statsminister Vanhanen (c) säger att frågan kan gå till nästa regering."
"- Vårt mål är att beslut strax efter valet. Men om beslutet drar ut väldigt långt till expeditionsministärens sista dagar kan det gå till nästa egering, säger statsminister Matti Vanhanen."
"- Jag måste fundera på saken innan jag uttalar mig. Jag lever ännu på hoppet att kommunerna kan komma överens, säger finansminister Eero Heinäluoma (sdp)."
"Tveksam. Finansminister Eero Heinäluoma, som i går öppnade sin kampanj inför rikdagsvalet, säger inte rent ut om han tycker att en expeditionsminister ska få besluta om Helsingfors planer på att annektera en del av sibbo." (Foto).
"Kan vänta. Statsminister Matti Vanhanen har inget emot att beslut fattas av den nya regeringen.2 (Foto).
Torsdag 2007-01-25.
--
Hufvudstadsbladet. Ledare. Sibbofrågan är inte opolitisk. Johanna Westman. Torsdag 2007-01-25.
"Inkorporeringen av sydvästra Sibbo med Helsingfors är en politisk fråga. Om statsrådet skall fatta ett sådant beslut måste det rimligtvis ske inom rikdagens mandatperiod, enligt parlamentarismens regler. Det är en absurd tanke att avgörandet skulle ske medan regeringen Vanhanen som opolitisk expeditionsministär väntar på att en ny regering skall tillträda."
Torsdag 2007-01-25.

--
Iltalehti. Päivän meili. Kuntaministeri Hannes Manninen. Sisäministeriö. Vs: Ei pidä hätäillä. Torstai 2007-01-25.
"Vihjaatte runnovanne ratkaisun läpi heti vaalien jälkeen, jolloin hallitus on vain juoksevia asioita varten. Näin herkkä asia on käsiteltävä poliittisesti vastuunalaisessa valtioneuvostossa."


Liite. Lausunto  Sipoon kuntaan ja Vantaan kaupunkiin kohdistuvasta kuntajaon muutoshankkeesta oikeudelliselta ja kunnallispoliittiselta kannalta. 10.1.2007. Laatinut Erkki Mennola. 
1  Kuntajako ja sen muuttaminen  Lue!
2  Helsingin kaupungin alkuperäinen esitys 21.6.2006  Lue!
3  Helsingin kaupungin uusittu esitys 29.11.2006  Lue!
4  Kuntajakoselvittäjä Pekka Myllyniemen raportti  &  5 Yhteenveto ja johtopäätökset  Lue!

"10.1.2007 Lausunto  Sipoon kuntaan ja Vantaan kaupunkiin kohdistuvasta kuntajaon muutoshankkeesta oikeudelliselta ja kunnallispoliittiselta kannalta Helsingin kaupunginvaltuuston  21.6.2006 ja 29.11.2006 tekemien päätösten  ja kuntajakoselvittäjä Pekka Myllyniemen 30.11.2006 sisäasiainministeriölle jättämän raportin pohjalta."

Ilta-Sanomat. Olli Saarela kassan ohi maksamatta. "Se oli vahinko". Torstai 2007-01-25. (Etusivun otsikko).  Lue myös!  
Iltalehti  maanantai  2006-10-02.  Edustajatoverit piikittelevät. "Saarela luonnehtii kirjassaan Heinäluomaa ..."    ltalehti. Lööppi keskiviikko 2006-10-04. "Olli Saarela puolustaa Tanjaa: Heinäluoma on akkamainen jätkä".    Ilta-Sanomat. Lööppi keskiviikko 2006-10-04. "Tanja Saarelan mies käy Heinäluoman kimppuun".    Keskiviikko 2006-10-04. "Tulen hulluksi. Mihin tämä johtaa? Lue!

Ilta-Sanomat. IS Urheilu. Kenteris löytyi. Torstai 2007-01-25. )IS Urheilun etusivun otsikko).
Lue myös!  
Advokaten: Våra mästare är rena. ym dopingia. Lue!

Sanomanetti. 
Martti Valkonen: Sananvapaus kauppatavarana.  (22.02.2005)
--



KADONNUT!  Jackrusselin terrieri "Elli".  Väri: mustavalkoinen, kuonossa ruskeaa, korkeus 25 cm. Katosi Tyyppälänjärven päästä läheltä Touruvuoren kuntopolkua 14.1.  Koira todennäköisesti arastelee vieraita. Löytymiseen johtuvasta vihjeestä palkkio !!  Viimeisin havainto Tiituspohjassa  ma 22.1 !!!  Kaikki tiedot Aki Niininen. Isonna kuva!

Maanantai 2007-01-22.

Mielipide. Sipoo: Pääministeri puhelee joutavia - Statsministern pratar strunt. Läs!

Sipoo -Sibbo. Kirjoituksia. Lue!




Ruudun takaa. Tilhi pikkupihlajan oksan nokassa parinkympin pakkasessa illan hämärässä muun parven huilatessa hetkisen koivujen oksilla. Kuva maanantaina 2007-01-22 klo 15.50 Pertti Manninen. Laajenna kuva! - Sama parvi aikaisemmin:  "Silmien auetessa aamun hämärässä vierailijoiden runsaslukuisuus pakahduttaa sydämen".  Laajenna kuva! 


Lauantai 2007-01-20.

Supon Seppo Nevalan prenikat hävisivät kuvasta Ylen uutisissa.
Seppo Nevala Ylen uutisissa klo 11.00 ja kahta tuntia myöhemmin klo 13.00.



Suojelupoliisin päällikön Seppo Nevalan prenikat olivat Ylen uutisten kuvassa mukana klo11.00 lauantaina 2007-01-20. Kuvan muokannut Ylen arkistokuvasta Pertti Manninen.  -  Prenikat olivat häipyneet kahta tuntia myöhemmin Ylen uutisten kuvasta klo13.00. Kuva Ylen lähetyksestä. Asia josta kerrottiin:

Suojelupoliisi lisää suomalaisyritysten auttamista
Julkaistu 20.01.2007, klo 08.05  Kuva: YLE
Suojelupoliisi tehostaa apuaan ulkomailla toimiville suomalaisille yrityksille. Tarkoitus on auttaa erityisesti vaikeissa poliittisissa oloissa toimivia yrityksiä ja varmistaa tätä kautta esimerkiksi Suomen energiansaantia.  Suojelupoliisin päällikkö Seppo Nevala ei halua nimetä yrityksiä, joiden kanssa yhteistyötä tiivistetään, mutta toteaa, että niitä on melkoinen joukko, ja että yrityksiltä on tullut runsaasti yhteydenottoja suojelupoliisiin. Nevalan mukaan suojelupoliisi tähtää yritysyhteistyöllä kansantaloudellisten ja kansallisten etujen turvaamiseen.Suojelupoliisin päällikkö Seppo Nevala on tänään Radiouutisten Lauantainvieraana Radio Suomessa heti klo 15:n uutisten jälkeen.
YLE Uutiset



Perjantai 2007-01-19.

  Tärkeä puhelu. Eräänä kirkkaana talvipäivänä Etelä-Suomessa, kun lunta oli jo hiukan tienvarsille aurattuna. Kuva keskiviikkona 2007-01-17. klo 13.35. Vantaa. Tikkurila. Aseman pohjoispää.



Tärkeä puhelu. Vantaa. Tikkurila. Aseman pohjoispää. Isonna!


Maanantai 2007-
01-15.
Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.



"Silmien autessa aamun hämärässä vierailijoiden runsaslukuisuus pakahduttaa sydämen". Kuva Pertti Manninen maanantaina 2007-01-15 klo 08.55. Laajenna kuva!



Filosofi Pertti Lindfors 80 vuotta. Lue!  
Anne Pohtamo ja evoluutio. Lue!  
Lipponen päätoimittaja Erkki Laatikaisen kimpussa. Lue!    
Mitä lehdet kirjoittivat Somalian pommituksista ensimmäisenä päivänä?  Lue! 



Lauantai 2007-
01-13.
Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.


Poliisi Bush pommittaa jälleen



Foto: Aftonbladet Onsdag 2007-01-10.  
Polisen Bush bombar igen 

Somalian pommitukset. Lehdet.

Aamulehti keskiviikko 2007-01-10. - Somalia kiitteli Yhdysvaltain ilmaiskua. 
Torstai 2007-01-11. - Yhdysvallat surmasi tiettävästi yhden al-Qaida-johtajan.  - Kansa sieti, mutta ei kannattanut.  
Perjantai 2007-01-12. -  Al-Qaidan johtajat saattoivat selviytyä ilmaiskuista Somaliaan.  

Helsingin Sanomat keskiviikko 2007-01-10. - Somalian presidentti hyväksyi Yhdysvaltain iskut.
Torstai 2007-01-11.  - Valtapeliä lainatuilla korteilla. - Silminnäkijät kertoivat ilmaiskujen jatkuneen Etelä-Somaliassa.  - Yhdysvallat käytti tilaisuuden heti hyväkseen.  - Enimmäkseen laillista.  
Perjantai 2007-01-12.  - USA ei osunut al-Qaida-miehiin Somaliassa.
Hufvudstadsbladet onsdag 2007-01-10. - USA jagar al Qaidaterrorister i Somalia.  - "Det är precis det här jag har fruktat".
Torsdag 2007-01-11.  - USA inleder markstrider i Somalia.  - Omstritt område. 
Fredag 2007-01-12.  - USA attacker missade sina mål.
Kansan Uutiset keskiviikko 2007-01-10. - Somalian presidentti kiitti USA:ta ilmaiskusta.
Torstai 2007-01-11.  - Laiton isku Somaliaan.  - Bush laajensi uhkapeliään Somaliaan: Täsmäiskuja hehtaaripyssyllä.  

Perjantai 2007-012-12. - Jopa sata siviiliä kuollut ilmaiskuissa Somaliaan.  

Keskisuomalainen keskiviikko 2007-01-10. - Isku Somaliaan jakoi mielipiteet.  - Amerikkalaiset pelkäävät sodan laajenevan Afrikkaan.
Torstai 2007-01-11.  - USA kiistää jatkaneensa ilmaiskuja Somaliaan.  
Perjantai 2007-01-12. - Jopa sata siviiliä saattoi menehtyä.  
Savon Sanomat keskiviikko 2007-01-10. - Isku Somaliaan jakoi mielipiteet.  - Amerikkalaiset pelkäävät sodan laajenevan Afrikkaan.
Torstai 2007-01-11.  - USA kiistää jatkaneensa ilmaiskuja Somaliaan. 
Perjantai 2007-01-12. - Jopa sata siviiliä saattoi menehtyä.  
Suomenmaa keskiviikko 2007-01-10. - Somalian presidentti kiitteli Yhdysvaltain ilmaiskua -
Torstai 2007-01-11.  - (Ei kirjoitusta Somaliasta). 
Perjantai 2007-01-12.   Jopa sata siviiliä kuollut Somaliassa.  
Uutispäivä Demari keskiviikko 2007-01-10. - Somalian presidentti kiitteli Yhdysvaltain ilmaiskua.

Torstai 2007-01-11.  
-  USA iski taas Somalian eteläosaan.
Perjantai 2007-01-12.
-  USA:n iskut surmasivat sata siviiliä Somaliassa.

Keskiviikon lehdet.
 
Analyysi tulossa!



Sanomanetti torstaina 2007-01-11. Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.

Poliisi Bush pommittaa jälleen Aftonbladet 2007-01-10.

 

Raketattack.
Amerikanst stridsflyg har gjort minst två angrepp i Somalia. Målen var milisstyrkor från de islamesiska domstolarna som till förett  par veckor sedan kontrollerade landets huvudstad Mogadishu. Vid minst ett angrepp användes ett tungt beväpnat plan av typen AC-130, som skickades från en USA-bas i Djibouti.

Polisen Bush bombar igen. USA:s president angriper Somalia - men resultatet blir bara mer terror.
Aftonbladet Onsdag 10 januari 2007. Wolfgang Hansson. Läs!
Poliisi Bush pommittaa taas. USA:n presidentti hyökkää Somaliaan - mutta tuloksena on vain enemmän terroria. Aftonbladet 2007-01-10. Wolfgang Hansson. Lue!

Helsingin Sanomat  2007-01-10: Somalian presidentti hyväksyi Yhdysvaltain iskut. Ilmaiskuissa kuoli ainakin viisi ihmistä. Helsingin Sanomat 2007-01-10. Markku Saksa.  HS:n kuva: Yhdysvaltalaissotilaat antoivat toisilleen merkkejä USS Dwight D: Eisenhower -lentotukialuksella. Kuva on Yhdysvaltain asevoimien toimittama. Lue!

Hufvudstadsbladet 2007-01-10:Somali. Minst tjugo döda i amerikankt flyangrepp. USA jagar al-Qaidaterrorister i Somalia. Det främsta målet för USA:s flyganfalla i Somalia är ett hett eftertraktat byte i "kriget mot terrorismen". Men också civila råkade i vägen för bonberna, som välkomnade av landets president. HBL-TT-AP. 2007-01-10.  HBL:n kuva: Övervakar. interregimens soldater bevakar palatset där Somalias president Abdullahi Yusuf Ahmed ifår installerade sig. Predidenten anser att USA gör rätt i att jaga misstänkta terroristceller. Bland folket finns rädslor för att civila blir offer för bomberna." HBl:n haastattelu: "Det är precis det här jag har fruktat". Kuvateksti: Sorgligt. Zahra Abdulla tycker att det sorgligaste med kriget är att somalier strider mot somalier och att många familjer förlorar sina unga söner. Hufvudstadsbladet 2007-01-10. Sanna Karlsson. Lue! - Läs!

Mitä lehdet kirjoittivat 2007-01-10:  Aamulehti, Kansan Uutiset, Keskisuomalainen, Savon Sanomat; Suomenmaa ja Uutispäivä Demari. Lue!


World weekly
Uusia ja vanhoja juttuja   
Sipoon
valtauskiista  
Sävelradio vaikeni-kuva
 
Antti Herliniä koskeva tietovuoto ei selvinnyt.

Anneli Jäätteenmäen Lippos-haastattelu
Ilta-Sanomat unohtaa julkaisseensa salaisia asiakirjoja
Paavo Lipponen "Jäätteenmäki oli näissä asioissa amatörööri"
Kommentti  päätoimittaja Arja Korpelalle


Tiistai 2007-
01-09.



Kuvia sunnuntaina 2007-01-07.  Klo  21.15- 21.35. Kuvat. Pertti Manninen. Isonna!

Fanny ja Alexander. Ingmar Bergman 1982. "Se on käsitettävää ja silti mittaamatonta". "... mielikuvitus kehrää ja kutoo uusia tarinoita...". "Producent Jörn Donner ... Manus och regi Ingmar Bergman". Yle Teema klo 00.50. -
Kotipihlaja klo 12.15. - 
Rosselini och Bergman, en kärlekshistoria. "Hon blir nästan den levande bilden av Jungfru Maria". Match. Ingrid Bergman och tvillingarna. SVT2 klo 15.05. - 
Sunnuntaikauppa Siwa. Laukaa klo 15.50. - 
Vem ska hänga Bush?  "Man bör emellertid lägga märke till det märkliga men viktiga faktumet att när amerikanska regeringsföreträdare och de irakiska åklagarna räknade upp Saddams illdåd så utelämnade de systematiskt det som utan tvekan var hans största brott (i termer av mänskligt lidande och kränkning av den internationella rättvisan): angreppskriget mot Iran. Varför? Därför att USA och majoriteten av utländska stater aktivt bistod Irak i denna aggression. Och inte bara det: USA förlänger nu med andra medel Saddams största förbrytelse, hans försök att störta den iranska regeringen – vilket är ytterligare en anledning att ställa frågan: Vem ska hänga George W Bush? Slavoj Zizek. Torstain 2007-01-04 Aftonbladet R-kioskista klo 15.55. - 
Rapport. SVT1. Sotilas ojentaa arkun päällä olleen tähtilipun Irakissa kuolleen sotilaan omaisille. klo 20.30. -
Året var 1957. Dokumentär av Jonas Fohlin, Olle Häger och Kjell Tunegård. SVT2. "Förbjud atomvapnen", Uimarannalla ja Professori elokuvasta Mansikkapaikka .Igmar Bergman 1957. Ohjelmassa näytettiin myös Laika-koira, ensimmäinen elävä olento avaruudessa. Vuosi oli 1957.


Tiistai 2007-
01-09.



Kuka hirttää Bushin? -
Vem ska hänga Bush? Aftonbladet. Slavoj Zizek ser USA fortsätta i Saddams spår. Läs!


Lauantai 2007-01-06. loppiainen.



"Tuomo ja pyörä vuoden ensimmäisenä lumisena päivänä maan ollessa hetken valkoinen muuttuakseen jo seuraavana päivänä taas mustaksi ja vihreäksi." Kuva torstaina 2007-01-04 klo 14.25 Laukaa. Pertti Manninen.  Laajenna kuva. 

Anneli Jäätteenmäen Lippos-haastattelun Lippos-reakktio. Lue!

Kommentti Laukaa-Konnevesi lehden päätoimittaja Arja Korpelalle: "Suomessa kansalaisille kuuluu oikeus taistella työpaikkansa puolesta eikä nöyrtyä painostuksen edessä." Lue!


Torstai 2007-01-04



Kuva. 2007-01-03 klo 14.50. "Katusaarnaaja". Eino Korhonen julistaa Jumalan sanaa Laukaan keskustassa. Kuva: Pertti Manninen.  Laajenna kuva.  "Jeesus on tie, totuus ja elämä. Olemme nyt tässä Laukaantiellä, joka johtaa ..."  Katso myös kuva "Eino ja Mig".

Lippos-haastattelun reaktiot: Ilta-Sanomat unohtaa julkaisseensa salaisia asiakirjoja neljä (4)  kertaa, hävittäneensä todistusaineistoa ja syyllistyneensä rikokseen toisin kuin Anneli Jäätteenmäki. Lue!


Tiistai 2007-01-02



Kuva. 2007-01-02 klo 14.30. "Hirvitonttu". Laukaa. Kirjasto. Pertti Manninen.  Laajenna kuva.

Anneli Jäätteenmäen Lippos-haastattelu Iltalehdessä ja median kommentit: Aamulehti, Helsingin Sanomat, Iltalehti, Ilta-Sanomat, Savon Sanomat ja Yle-uutiset  Lue!


Maanantai 2007-01-01



Kuva. 2007-01-01 klo. klo 18.00. "Baarikoira". Pertti Manninen. Tampere. Rautatieasema. Odotushalli. Laajenna kuva. 
Onnellista uutta vuotta!  Gott nytt år!  Happy New Year!
Sanomanetti.


Perjantai 2006-12-22
.



Kuva. 24.12.2005 klo 13.12. "Kaupunkikuusi Jalavatiellä jouluaattona". Pertti Manninen. Helsinki. Linja 10. Kuva.  Kuvia. Hetkiä Helsingissä jouluaattona 2005 päivän hämärtyessä, tuiskun yltyessä. 11-sarja. Mannerheimintien itäpuolta 10-raitiovaunun kyydissä vartin verran. Kuvasarja.     Rauhallista Joulua!  - God Jul!  - Merry Xmas! 
Lista jouluaattona 2006 kiinni pitävistä likkeeistä: PAM:in lista!

Kirjoituksia Sipoosta vuodesta 2004 lähtien. Lue!
Uusimpana:
Sipoon valtauskiistassa syyllistetään maalaisia. Helsingin Sanomat. Mielipide. Lue!


Torstai 2006-12-21
.



Kuva. "Viimeinen sävel". Sävelradio lopetti toimintansa ainakin nykyisellä taajuudellaan eilen keskiviikkona 2006-12-20. Viimeinen kuva MTV3:n Seitsemän uutisista tästä aiheesta klo 19.13. Välähdys alkoi tekstein "Suosittu Sävelradio vaikeni". Pertti Manninen. Kuva. Lopettamisen historiaa ja liikenneministeri Susannna Huovisen sekavia ensiperusteluja. Lue!  Uutinen KHO:n päätöksestä. Lue!


Lauantai  2006-12-16.



Kuva. "Hämärä laskeutuu talvisena iltana täysikuun aikaan". Laukaa. Kauppojen aukiolo jouluaattona. Esim. S-market avoinna ja Lidl kiinni. Asiakas on avainasemassa: Ehtiikö ostaa joulutavarat lauantaina klo 18 mennessä. Asiakas voi nyt äänestää valitsemalla jouluviikolla sunnuntaina, jouluattona kiinni pitävän kaupan! Myyntitilastoista tämä pystytään laskemaan. Kenen joukossa seisot? Lista jouluaattona kiinni pitävistä PAM:in listaan!  Pertti Manninen. Kuva.

Pääkirjoitus. Antti Herliniä koskeva Helsingin Sanomien tietovuoto ei selvinnyt. 
Pukki kaalimaanvartijana (osa x)  eli "Keskusrikospoliisi: Herlinin epäilemistä rikoksista ei näyttöä. Antti
Herlin halusi selvityttää uutisen lähteet." Helsingin Sanomat. Lue!
Rikoskomisario Tero Haapalan omituista tulkintaa rikoksesta ja näytöstä. Lue!
Lehti: Keskusrikospoliisi: Herlinin epäilemistä rikoksista ei näyttöä. Helsingin Sanomat. Lue!
Liite. Tiedote: Security Trading Oy: ANTTI HERLIN HARKITSEE JATKOTOIMENPITEITÄ TIETOVUOTOASIASSA.  Lue!
Historiaa: Kuinka kaksi lehteä, Helsingin Sanomat ja Keskisuomalainen, kirjoittivat Antti Herlinin tutkintapyynnöstä koskien viranomaisten vuototoimintaa. Tietovuotoja. Kommentti eli pääkirjoitus. Lue!


Perjantai  2006-12-15.



Kuva. "MAGAZINE PAPER PRODUCER INDICTED ON PRICE-FIXING CHARGE." Deparment of Justice. Wednesday, December 13, 2006.  Connecticun grand juryn Stora Ensoa vastaan nostaman syytteen alkusanat. Ylen kuvasta Petti Manninen torstaina 2006-12-14. Isonna!

Pääkirjoitus. Presidentti Martti Ahtisaari ilmiantajana. "Palkkiot  antavat tietenkin hiukan lohtua sille, että on joutunut Juudaksen rooliin ilmiantajaksi. On tietenkin hyvä kirjata tämäkin Martti Ahtisaaren ominaisuus aikakirjoihin." Lue!


Tiistai 2006-12-12.



Kuva. "Toinen 11.09". Salvador Allende viimeisen kerran syyskuun 11. päivänä 1973 Santiago de Chilessä.  Kuva. "Kaappauskenraalit". Gustavo Leigh, ilmavoimat, Augusto Pinochet, ylipäällikkö, José Toribo Merino, laivasto ja Cesar Mendoza, poliisipäällikkö.  Lue!

Pääkirjoitus. Pinochet on kuollut. Hänenlaisiaan on yhä keskuudessamme. "On vain aste ero, kenet pitäisi saada kansainväliseen oikeuteen murhaamis- ja tappamiskäskyistään. Voimansa tunnossa olevat valtioiden päämiehet välttävät oikeudenkäynnit." Lue!

Sanomanetti sunnuntai 2006-12-10.



Kuva. Helsinki kasvaa rajusti pohjoiseen pitkin Mannerheimintietä. Ruskeasuon bussivarikkoa on purettu ja tonttimaa odottaa täyttäjiään. Porakone rei'ittää kalliota Pasilan orren rakentamiseksi.  Pyramiditalo on Pikku-Huopalahden portinvartija. Helsinki sunnuntaina 2006-11-26 aamulla. Pertti Manninen. Kuva. 

Sunnuntai 2006-12-10.

Helsinki on kirjailija Westön sielunmaisemaa.
"Vaikka juuri Finlandialla palkittu kirjailija Kjell Westö luonnehtii itseään ensimmäisen polven helsinkiläiseksi, hänen suhteensa kaupunkiin on intohimoinen. Westön kirjoissa Helsinki ei esiinny vain kadunnimistä kyhättynä kulissina, pikemminkin aina läsnä olevana päähenkilönä. Se on yhtä aikaa kaunis ja brutaali, kotikutoinen ja monikulttuurinen. Se ei rajaudu tiettyyn aikaan, vaan siihen limittyvät omat muistot, sukupolvien kokemukset ja historian kerrokset.
Helsinki on kirjailija Westön sielunmaisemaa."  Juha Salonen. Helsingin Sanomat. Sunnuntai 2006-12-10. Lue!

Perjantai  2006-12-08.

Irak. Pääkirjoituksia. Aftonbladet. Kriget i Irak är förlorat. Lue!  
HBL Hufvudstadsbladet. Ett krig som ingen vinner.  Lue! 
Helsingin Sanomat. Bakerin ryhmä esitti jyrkkää käännettä Bushin politiikkaan. Lue! 
Turun Sanomat. Yhdysvallat ei selviydy yksin Irakia riivaavasta kaaoksesta. . Lue! 
The Guardian. Avoiding great expectations. Lue!  
Extra. Turun Sanomat. Suomi näyttää miten unionia johdetaan. Paavo Lipponen. Lue! 
Pääkirjoitus & Nettisanomien Irak-kirjoitukset 1999- 2006. Lue!


Sanomanetti tiistai 2006-12-05.



Kuva. "Suomen lippu hämärän sinessä kuukausi sitten 2006-11-06 jolloin oli jo lunta maassa toisin kuin tänään" Pertti Manninen. Kuva.

Itsenäisyyspäivän aattona 2006:  Paavo Lipposen hallituksen päätös irakilaisdiplomaattien ja heidän perheenjäsentensä (selvitettävänä) karkottamisesta Suomesta juuri ennen Irakin sotaa jätetty oikeuskanslerin tutkittavaksi. Petri Rissanen.  Lue!

Itsenäisyyspäivän aattona 2002: Suomalainen sosialisointi Jyväskylässä. Kaavaryöstö etenee. Raportti. Lue!

Eduskunta sai aloitteen Sipoonkorven kansallispuistosta. Lue!

Eduskunta hyväksyi EU:n perustuslain. Lue!
SDP jatkaa suurimpana puolueena. Lue!

Miljoonalla eurollako SanomaWSOY tukki IS:n ex-päätoimittajan Antti-Pekka Pietilän suun? Tietääkö Pietilä Irak-asiakirjojen lehtiinvuotajan ja ollaanko juttua uudelleen avaamassa?  Lue!

Suomelta tukea Turkin EU-neuvottelun jäädyttämiselle. Lue!


Sanomanetti sunnuntai 2006-12-03.

 

Kuva. "Paapuuri ja styyrpuuri illan hämärtyessä". Kuva lauantaina 2006-12-02 lasten laivassa tukevasti maalla. Pertti Manninen. Kuva.

Suuri maaryöstö. Osa 7.
Pääkirjoitus. Eksyikö pääministeri Matti Vanhanen Sipoon korpeen?  Lue! Kolmentoista lehden kirjoittelu perjantaina 2006-12-01 selvitysmies Pekka Myllyniemen Sipoo-selvityksestä. Lue!
Extra! HBL Hufvudstadsbladet. Ledare (Pääkirjoitus). Sibbomodellen inte omöjlig. Johanna Westman. Lauantai 2006-12-02. Lue!

  Suuri maaryöstö. Osa 6. Sipoon kunnanvaltuuston puheenjohtaja Kristina Lyytikäinen:  "Olemme luulleet, että elämme demokraattisessa maassa, demokraattisessa Suomessa, mutta ei näin oikein ole, juridiikka ei toimi ja meistä tämä on ihan meidän lakiemme vastainen."   Lue!  
Suuri maaryöstö. Osa 5.  Lue!  


Sanomanetti perjantai 2006-12-01.



Kuva. "Vanhanen vaatii ratkaisua lihakiistaan". Suomenmaa. Tiistai 2006-11-21. Kaikki merkit viittaavat siihen, että ratkaisua ei ole vielä saavutettu. Pertti Manninen. Kuva.


Sanomanetti torstai 2006-11-30.



Kuva. "Hämärä laskeutuu talvisena iltana täysikuun aikaan".  Keskiviikko 2006-11-01. Laukaa. S-market ja Lidl. Pertti Manninen. Kuva.

Kauppojen aukiolo jouluaattona. Lista kiinni olevista (PAM). Tilanne torstaina 2006-11-30. Lue!  

Suuri maaryöstö. Osa 6. Sipoon kunnanvaltuuston puheenjohtaja Kristina Lyytikäinen:  "Olemme luulleet, että elämme demokraattisessa maassa, demokraattisessa Suomessa, mutta ei näin oikein ole, juridiikka ei toimi ja meistä tämä on ihan meidän lakiemme vastainen."  Nelonen. Kahdeksan uutiset 2006-11-30. Lue!
Suuri maaryöstö. Osa 5. Lue!


Sanomanetti keskiviikko 2006-11-29.



Kuva. "Kiven lämpöä". Suomalainen punainen ja harmaa graniitti lämmittää kulkijoita heinäkuun päivänä. Helsinki lauantaina 2006-07-01. Pertti Manninen. Kuva.

  Perustuslaki ei ratkaise EU:n demokratiavajetta. Thomas Wallgren.  Lue!
  
Kansanäänestys uudesta perustuslaista? Suuri vaalikeskustelu 2004. Puheenjohtajien perustelut.  Lue!
Stubb & Constitution. Pertti Manninen.  Lue!  
Missä Suomi sijaitsee? Herran kukkarossa. Keijo Korhonen.  Lue!  
Lipponen ja Vanhanen - oligarkia oligarkian sisällä. Arja Alho (haastattelu).  Lue!  
Kenen valta? Leif Salmén.  Lue!  
EU-kansanäänestys vai ei? Antti Pesonen.  Lue!  
Pääministeri vastaa. Matti Vanhanen.  Lue!  
Pääministerin vastaus ei tyydytä. Antti Pesonen.  Lue!   

EU:n perustuslaki luovuttaisi vallan vastoin Suomen lakia. Terhi Kiiskinen.  Lue!
Selkeä Eu-linja. Olli Kivinen. Lue!  
Työllisyys määräytyy kysynnän, ei tarjonnan perusteella. Unto Luukko. Lue!  
Kilpailukyky, idiootti. Leif Salmén. Lue!  
Uusi Ihminen. Leif Salmén. Lue!  
Optimistinen Arvio. Leif Salmén. Lue!  
Haasteiden päivä Helsingissä. Pertti Manninen.  Lue!  

Kymmeniä perustuslakikirjoituksia. 2001-2005. Lue!


Sanomanetti maanantai 2006-11-27.

 

Kuva. Hartwall-areena valmistautuu paikalliskamppailuun.  Helsinki perjantai 2006-11-17. Pertti Manninen. Kuva.

Olipa kerran ministeri, joka käänsi urheilulle selkänsä. Harry Harkimo. Lue!
Tupakkamannekiinista kaljamannekiiniksi. Pääkirjoitus. Lue!


Sanomanetti sunnuntai 2006-11-26.



Kuva. "Saanko olla tässä, meitä löytämässä." Matkalta palattua Jyväskylän aseman teräspöydälle unohtunut lehti Keskisuomalainen: "Juice on poissa. Juankoski hiljentyi taiteilijan muistolle. Juhani Juice Leskinen" Kuva: Pertti Manninen sunnuntaina 2006-11-26 klo 21.51. Kuva.



Sanomanetti torstai 2006-11-23.



Kuva. "Saarnaaja kädet ristissä. Selvitysmies Pekka Myllyniemi asukaskokouksessa Sipoossa maanantaina 2006-11-20 kuunnellessaan seurakuntalaisten ääntä". Suuri maaryöstö. Sipoo. Kuva Pertti Manninen MTV3:n kuvasta. Kuva.


Suuri maaryöstö. Osa 5. Sipoon kunnan mielipidekysely. Taloustutkimus.
Helsingin Sanomat: Sipoon valtaenemmistö hylkää rajojen muutokset & Lähes koko Sipoo vastustaa alueluovutuksia Helsingille.
HBL Hufvudstadsbladet: Sibboborna har ändrat sig (ledare) & Sibbo nobbar Helsingfors & Gränsen är nådd (Debatt. Sibbo). Raja on saavutettu (Debatti-kirjoituksen käännös).
Helsingin Uutiset: 5000 uutta asuntoa vuodessa (Kolumni).  Lue!


Extra!
 Matti Vanhanen: Sipoo ensiaskel tonttipulan ratkaisemisessa. Helsingin Sanomat. Kaupunki. Lyhyesti. 2006-11-24. Lue!
Sipoo on pääministerin tonttisodan ensiaskel. Rakennuslehti. 2006-11-23. Lue!

Suuri maaryöstö. Osat 1-4.
http://www.sanomanetti.fi/2006/07/12/etusivu.htm
http://www.sanomanetti.fi/2006/08/01/etusivu.html#maaryosto
http://www.sanomanetti.fi/2006/09/16/etusivu.html#suurimaaryosto
http://www.sanomanetti.fi/2006/09/18/etusivu.html#suurimaaryostoosa3
http://www.sanomanetti.fi/2006/09/19/etusivu.html#listahelsingin
http://www.sanomanetti.fi/2006/09/23/etusivu.html#sipoosibbo
http://www.sanomanetti.fi/2006/11/07/etusivu.html#suurimaaryosto4
http://www.sanomanetti.fi/2006/11/09/etusivu.html#jaaviys
http://www.sanomanetti.fi/2006/11/11/etusivu.html#kaupunginjohtaja
http://www.sanomanetti.fi/2006/11/23/etusivu.html


Ydinaseeton vyöhyke on tehtävä taas ajankohtaiseksi.
 HBL Debatt. Nato. 2006-11-21. Lue! Aktualisera en kärnvapenfri zon igen. Läs!

EU ja Nato vovat olla ilman. HBL Debatt. Kärnvapen. Mikael Böök. 2006-11-23. Lue!  - EU och Nato kan vara utan.  Läs!


Sanomanetti tiistai 2006-11-21.



Kuva. "Naakat lentävät pimeässä illassa asettuakseen kohta yösijoilleen". Pertti Manninen. Sunnuntai 2006-11-16. Laukaa. Kirkonmäki. Kuva.

Ydinaseeton vyöhyke on tehtävä taas ajankohtaiseksi.
"Eräs kysymys, joka ei vielä ole vaikuttanut suomalaiseen keskusteluun, on se, että Nato on sotilasliitto, joka rakentuu soveltuvin osin Euroopassa oleviin ydinaseisiin. On pidätetty oikeus käyttää ydinaseita ensin, vaikka ei olisikaan jouduttu sellaisten aseiden käytön kohteeksi. Tämä oikeus on nimeltään "first use". Tämä oikeus kohdistuu myös sellaisiin maihin, joilla itsellään ei ole ydinaseita." Stig Gustafsson.Curt Riberdahl. HBL Debatt. Nato. 2006-11-21. Lue! 

Aktualisera en kärnvapenfri zon igen. 
En fråga som hittils inte verkar ha debatteras i Finland är betydelsen av att Nato är en militärallians som bygger pä en lämplig andel kärnvapen i Europa. Man förbehäller sig rätten att använda kärnvapen först utan att ha utsatts för angrepp med sådana vapen, så kallad first use. Detta gäller också mot länder som inte har sådana kärnvapen. Läs!


Sanomanetti sunnuntai 2006-11-19.

 

Kuva. "Sangre de toro". Pertti Manninen. Torstai 2006-11-16. Helsinki. Amigo. Amigo - Ystävä. Ravintolassa torstai-iltana 2006-11-12.  

Amigo - voiko hienompaa nimeä ravintolalla olla. Nykyisin aika harvoin Helsingissä ravintolassa käyvä joutui hiukan sattumankin kautta tähän Tehtaankadulla sijaitsevaan espanjalaisravintolaan. Ravintola oli seitsemän kieppeissä aivan täynnä, mutta heti tultuamme laitettiin valmiiksi sopuisa kahden hengen pöytä,  tosin tupakkapuolelta. Se ei kuitenkaan haitannut, koska toinen tulijoista itsekin poltti ja muutenkin ilmanvaihto tuntui toimivan. Tupakoimattomien puolella oli iso seurue valloittaen sen kokonaan. Tuntui jo joltakin pikkujoulutunnelmalta ... Ravintola-arvio. Lue.


Sanomanetti tiistai 2006-11-14.

 

Kuva: "Arkipäivää". Pertti Manninen. Kirjasto. Laukaa. Perjantai 2006-11-10.  Kuva.

Arkipäivää? Opiskelijan vihaajasta opiskelijan puolustajaksi. Helsingin Sanomat. Helsingin Sanomat joidenkin pääkirjoitustensa ja uutistensa valossa vuoden 1999  elokuusta vuoden 2006 marraskuuhun. Helsingin Sanomien kirjoittelun muutoksen takana ovat olleet varmaankin taloudelliset arvot, tilauskanta on laskenut, opiskelijat, heidän vanhempansa ja isovanhempansa ovat tärkeä tilaajakunta. Vähättelevä, suorastaan halveksuva kirjoittelu tästä yritteliäästä joukosta, joka haluaa rakentaa omaa tulevaisuuttaan usein käsittämättömän niukan toimeentulon varassa, ei enää sovi tähän päivään Tähän arjen elämän huolien esille tuomiseen kiinnitti huomiota myös lehden pääomistaja  Aatos Erkko vuosi sitten.  Pääkirjoitus. Lue!

Isänpäivä-extra! Sanomanetti sunnuntai 2006-11-12. Kaupunginjohtaja Pajusen jääviys. Helsingin Sanomat unohtaa kertoa pääkirjoituksessaan KHO:n päätöksestä olennaisen seikan: Kauppakeskuksen laajentamista ja  sitä koskevaa kaavamuutosta oli juuri perusteltu Malmin lentokentälle sijoittuvalla väestönlisäyksellä. Helsingin Sanomat koplaa nyt myös yhteen Malmin lentokenttäkaavan ja Helsingin aluevaatimukset (ryöstöaikeet) antamalla tälle toiminnalle nimen "Helsingin ja Sipoon rajansiirtohanke".  Lue!


Sanomanetti lauantai 2006-11-11.



Kuva: "Super Nova". Pertti Manninen Juhani Niirasen alkuperäisestä kuvasta. Kuva.

Legenda: "Jos sä olet niin helvetin fiksu, niin miksi sä olet niin helvetin köyhä." Henrik Kuningas 1980-luvulla. Nyt 2006: "Pörssissä Sammon osake kallistui torstaina lähes kahdeksan prosenttia. Seurauksena Wahlroosin osakeomistuksen arvo kasvoi 208 miljoonasta eurosta 224 miljoonaan euroon." Helsingin Sanomat perjantaina 2006-11-10. Kuvateksti. Joitakin kirjoituksia Nettisanomien arkistosta, joissa Björn Wahlroos  tai Sampo ja sen edeltäjät mainitaan. Lue!

Pääkirjoitus. Vaurastumisesta tulee tehdä hyve eikä sitä tule tulkita "riistoksi". Paljastetaan kuka näin sanoi ja siinä sivussa jonkinlainen raapaisu valtionyhtiöiden hävittämisestä eli yksityistämisestä. Kymmeniä henkilönimiä Koivistosta lähtien! Mukana myös Suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio, Suomen Yhdyspankin omaisuuden siirtäminen turvaan. Aivoina Björn Wahlroos ja  Ahti Hirvonen. Lue!


Khiam-raportti



Sanomanetti torstai 2006-11-08



Kuva: Pertti Manninen, Laukaa. Keskiviikko 2006-11-08 klo 14.08. Kuva.

Kaksi kertaa kolme. Pienet koulutytöt syventymässä uusiin matikan kirjoihinsa kertolaskuja kuuluttaen kulkiessaan kotiinsa koulun jälkeen onneksi tien reunalla ja Koivurannan bussinkin kääntyessä isommalle tielle lähtiessään pikkuiselta linja-autoasemalta kohti kaupunkia. Kuva: Pertti Manninen, Laukaa. Keskiviikko 2006-11-08 klo 14.08. Laajenna!

Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajusen arvostelukyky petti, kun hän ei huomannut olevansa jäävi päättämään Malmin lentokentän asuntokaavasta.
Pääkirjoitus, jossa kerrotaan muistakin huomaamattomuuksista:
Jääviys on itse huomattava. Mietteitä juridisesta ja eettisestä jääviydestä yksilön ja yhtiön tai konsernin kannalta. Esimerkkeinä Suvi Lindén, Jussi Pajunen, SanomaWSOY, Helsingin Sanomat ja Keskisuomalainen. Lue!


Sanomanetti tiistai 2006-11-07

 

Kuva: Pertti Manninen, Laukaa.Tiistai 2006-11-07 klo 13.26. Kuva.
Viimeiset pihlajanmarjat
 pyristelevät vielä hetken lintuparven kohta pyrähtäessä paikalle harmaana ja suojaisena  marraskuun päivänä lumien sulaessa kovaa kyytiä. Kuva: Pertti Manninen, Laukaa.Tiistai 2006-11-07 klo 13.26. Isonna kuva!  

Suuri maartyöstö. Sipoo. Osa 4.
Muutama kymmen artikkelia aikajärjestyksessä, joka paljastaa mielenkiintoisia yhteyksiä. Lue!
 

Sanomanetti maanantai 2006-11-06

  


Kuvat: Pertti Manninen.

Saddamin kuolemantuomio ja Yle.
Kuka määräsi muuttamaan kommenttien järjestystä?
Vasemmassa kuvassa Tv2:n uutislähetys sunnuntaina 2006-11-05 klo 18.03. Myöhemmin illalla klo 21.50 alkaneessa TV2:n uutislähetyksessä kommenttien järjestys oli vaihtunut. Vasemmalla aito kuva ja oikealla siitä muokattu kuva, joka olisi otettu, jos kamera olisi ollut valmiina. Ylessähän molemmat uutislähetykset ovat tallella! Pääkirjoitus. Vaikea kuva 2. Lue!



Vaikea kuva & Oikeuden voitto eli rehellisiin kansa. Lue!


  Sanomanetti sunnuntai 2006-11-05

 


Optioner i Fortum värda en halv miljard - Kommunernas miljardblunder. Fortumin optioiden arvo puoli miljardia - Fortumin optioiden arvo puoli miljardia - Kuntien miljardinukahdus. Aftonbladet Ekonomi & E24.seLäs! -Lue!    

Pääkirjoitus. Rikkaita ja köyhiä. Ahneita ja vaatimattomia ... Lue!



Sanomanetti keskiviikko 2006-11-01

 

Geokätkentä: sekoitus urheilua ja teknologiaa . Heidi Heikkilä.  "Geokätkentä on saanut alkunsa Yhdysvalloista. 2000-luvulla digitaaliteknologian myötä lasten aarteenetsintäleikit ovat muuttuneet maailmanlaajuisiksi aarteenmetsästyspeleiksi. Tunnetuin niistä on aikuisten ja lasten yhteinen viihde - geokätkentä.  Geokätkentä (englanniksi geocaching) on GPS-satelliittipaikantimen avulla kätköjen piilottamista ja etsintää erilaisissa maastoissa." Lue!


Sanomanetti torstai 2006-10-26

 

Kuvasarja "Aamusta iltaan eräänä lokakuun harmaana, hetken aurinkoisenakin päivänä". Puu aamulla  (09:12), Talitintti ja pihlajanmarjat (10:42), Pieni koululainen ja lätäkkö (12:17), Varis katselee autoja (13:41), Punaiset lehdet harvenevat (16:56), Siimes tahtoo Naton, varovasti (17:35), Sininen taivas (18:07) ja Meteorologi Takala ennustaa myrskyä (18:30). Laukaa 2006-10-26 Pertti Manninen. Isommat kuvat ja kertomus tulossa!


  Sanomanetti tiistai 2006-10-24

 

Kuva. "Sateenkaari eli unelma Rauhan maailmasta". Laukaa, Vuojärvi 24. lokakuuta 2006 klo 10.45. Kuva: Pertti Manninen.  Kuva. 

YK:n päivänä. 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005.



Sanomanetti maanantai 2006-10-23
 

 

Isonna kuva!

Kuva. Hetken toivo. Budapest 23 lokakuuta 1956 iltapäivällä kuorma-auton lavalla ennen illan panssareita. Yksityiskohta vanhasta lehtikuvasta. Pertti Manninen.



Sanomanetti lauantai 2006-10-21



Kuva "Naakat lentelevät levottomasti eräänä lokakuun aamuna". Kuva: Pertti Manninen. Kuva.

Pääkirjoitus. Salaisuuksia. "Sota ja sotatilanne on niin poikkeuksellinen maan historiassa, että siinä tapahtuu kaikenlaista, mikä haluttaisiin painaa Unholaan. Nyt Lappeenrannan Huhtiniemestä löytynyt joukkohauta voi ehkä vahvistaa sen huhun,  ...". Lue!
"Vielä eräs tarina jäi myös mieleen. Ministeri Eljas Erkko lähti 'sukellusveneellä Ruotsiin karkuun pelättyään Neuvostoliiton miehittävän Suomen'. ..." Lue!



  Sanomanetti maanantai 2006-10-16

 

"Tänään kerätään allekirjoituksia. Allekirjoita vetoomus kunnanhallitukselle ja valtuustolle!  Hoitajia vanhusten huoltoon! Tukea omaishoitajille! Laukaan eläkeläisjärjestöt". Laukaa  perjantaina 2006-10-06.  Kuva: Pertti Manninen. Kuva.

Pääkirjoitus. Pääministeri Matti Vanhanen, oletteko jo lakannut lyömästä vaimoanne?  "Onko pääministeri Matti Vanhanen niin pirun taitava poliitikko, että saa kiinnitettyä median huomion kaikkeen epäolennaiseen, eikä hallituksen harjoittamaan politiikkaan, joka on ..." Lue!


Sanomanetti perjantai 2006-10-13 
Pääkirjoitus.



Verenpunainen syksy Suomessa ja maailmalla. Toimittaja tapetaan Venäjällä. Joka 40. irakilainen on kuollut vuoden 2003 hyökkäyksen jälkeen sodan jaloissa. Elämme veristä aikaa.
Linkkejä: Leader: In praise of Politkovskaya   
Obituary: Anna Politkovskaya -
'655,000 Iraqis killed since 2003' 
One in 40 'killed since invasion'  -
Nämä lehdestä Guardian Unlimited, jonka arkistot ovat avoinna, toivottavasti vielä vuosien päästä.
Pääkirjoitus. Sanomanetti perjantai 2006-10-13. Pertti Manninen.


Sanomanetti maanantai 2006-10-09


 
Maanan
tai-illan ajankohtaisohjelmista: "... teknologin har till 100 % skapats i Demokratiska folkrepubliken Korea." FST5 klo 20. Lue!   
Opiskelijoiden mielenosoitus opintorahan korottamiseksi Mannerheimintiellä Kiasman ja Sanomatalon edessä Eduskuntatalo määränpäänään. FST5 klo 20. Lue!    
"Tunnettu pankkiiri Andrei Koslov oli murhattu vain kuukausia sitten ..." FST5 obs. klo 20.20. Lue!   
"Donne in carriera Top 25 in Europa ..." Rai Uno, tg1 klo 21. Lue!  

Pääkirjoitus. Suomi 2006. Paariavaltiosta varteenotettavien valtioiden joukkoon. Ydinaseiden purkaminen on aloitettava nyt kaikkialla, eikä vain hoettava Pohjois-Korean pahuutta. Israelista kukaan ei puhu mitään. Suomenkin hallituksen tekopyhyyteen on havahduttava. Lue!


  Sanomanetti keskiviikko 2006-10-04.

 


Iltalehti  maanantai  2006-10-02.
  Edustajatoverit piikittelevät. "Saarela luonnehtii kirjassaan Heinäluomaa ..."    ltalehti. Lööppi keskiviikko 2006-10-04. "Olli Saarela puolustaa Tanjaa: Heinäluoma on akkamainen jätkä".    Ilta-Sanomat. Lööppi keskiviikko 2006-10-04. "Tanja Saarelan mies käy Heinäluoman kimppuun".   Keskiviikko 2006-10-04. "Tulen hulluksi.  Mihin tämä johtaa. Mitä saatte tästä?" Croucho Marx

Pääkirjoitus. Suomi 2006.
  "Tulen hulluksi. Mihin tämä johtaa. Mitä saatte tästä?"  Lue!
Pääkirjoitus. Suomi 2006.  SanomaWSOY:n Jokerien uusin palkkalainen kuvassa. Lue!
Pääkirjoitus. Suomi 2006.  Vittumaista politiikkaa - Tanja Saarela.  Lue!
Pääkirjoitus. Suomi 2006.Mulkkumaista politiikkaa - Matti Vanhanen.  Lue!

Bisquit: Masennushan siitä seuraa. Toki siitäkin voi saada aineistoa kuusipäiväisiin lehtiin. Eikä edes mitään vanhan jauhamista tyyliin "puhun niin totta kuin osaan", vaan tuoretta näkökulmaa "olen niin masentunut kuin jaksan." Bisquit. Seppo Ahti. Mediasuksikkuutta. Ilta-Sanomat tiistaina 2006-10-03.

Suuri maaryöstö. Sipoo. Vanhasen valinnat ja Mannisen manipuloinnit paljastumassa! Pääkirjoitus. Sipoo - Sibbo. Lue!
Rakentamisbisneksen läheisyys tuo turvallisuutta! Toista sataa otsikkoa ja katkelmia kirjoituksista.
Lue!
    
Pääkirjoitus. Suomi 2006.  Vittumaista politiikkaa - Tanja Saarela.  "Taas kerran hän teki sen. Pystyi mollaamaan entistä kihlattuaan Sauli Niinistöä ... "  Lue!
Pääkirjoitus. Suomi 2006. Mulkkumaista politiikkaa - Matti Vanhanen.
"Sivarien palvelusaika on 13 kuukautta, kalenterivuoden ja opiskeluvuoden pituus on 12 kuukautta .." Lue!

Pääkirjoitus.Suomi 2006. Elämme outoja aikoja. "... Solidaarisuudesta ei kannata puhua."  Lue!

Miljoonalla eurollako SanomaWSOY tukki IS:n ex-päätoimittajan Antti-Pekka Pietilän suun? Tietääkö Pietilä Irak-asiakirjojen lehtiinvuotajan ja ollaanko juttua uudelleen avaamassa?  Lue!    
Markkinointi&Mainonta -lehden päätoimittaja Seppo Määttänen "ei anna tuumaakaan periksi siitä, etteikö Pietilän eron taustalla olisi keskustapoliitikkoja." Suomenmaa haastattelee.  Lue!


"Huikea mahdollisuus luovuudelle"  
Lue!


Koululainen: "Elokuvalipulla kohtuuton hinta." Lue!


Syyskuun 11. - Rauhanturvajoukot -   Koistinen kuva - 7 vuotta sitten  Kalpean kuun tarinoita. Kuva.


Anja Pärson  -  Lindsey Kildow -  Nicole Hosp -  Paavo Lipponen  - Heidi Hautala - "Morsian"

Kuva: Anja Pärson liukuu kuuluisaa voittosyöksyään varmistettuaan jo kolmannen kullan näissä Åren MM-kisoissa.  Isonna!
Kuva: Onnelliset mitalistit: Lindsey C Kildow (hopea), Anja Paerson (kulta) ja Nicole Hosp (pronssi). SVT2:n kuvasta Pertti Manninen sunnuntaina 2007-02-11. Isonna!
Paavo Lipponen: Ydinvoima välttämätön ilmastopolitiikassa. Lue kokonaan!
Bisquit: Naisen etiikka.  Lue!  
Jatkoa. Vihreiden eduskuntaryhmä seisoo puheenjohtajansa Heidi Hautalan tukena väitteissä, että puhemies Paavo Lipponen (sd) on käyttänyt asemaansa väärin ydinvoimateollisuuden edistämiseen. Lue!  
Heidi Hautala: "Nyt lankeaa varjo siihen, millä asialla puhemies Lipponen on".Lue! 
Rai Suihkonen:
 Sopulilauma teki sen taas. Lue!  
Kuva: Savuja 35 asteen pakkasessa. Keskiviikkona 2007-02-07 klo 12.10.  Isonna
Kuva: Marskin morsian. Keskiviikkona 2007-02-07 klo 13.15 lehden saavuttua Keski-Suomeen. Kuva Pertti Manninen. HBL:n kuva Cata Portin. Isonna!


Antti Kaikkonen: Sipoo - Jaakko Palmu, Paavo Lipponen: Pakkoruotsi - Sauli Niinistö - Erkki Laaatikainen

Kirjallinen kysymys Helsingin alueliitosaikeista Sipoossa. "Eduskunnan puhemiehelle".  Antti Kaikkonen
Pakkoruotsi on julmaa koulukiusaamista.  Jaakko Palmu.    
Gör svenskan obligatorisk i femte klass. 
Paavo Lipponen.  

Arkistojen aarre nyt tekstinä: Jyväskylän ex-kaupunginjohtaja Pekka Kettusen haastattelu kymmenen vuotta sitten! Kuka helvetti Pekka Kettunen oikein luulee olevansa? Jyväskylän ylioppilaslehti 1996?. Lue!

Pakkoruotsi on julmaa koulukiusaamista. Keskisuomalainen. Mielipide. Jaakko Palmu. Sunnuntai 2007-02-04. "Tottakai olisi hienoa, jos koko kansa osaisi ruotsia, mutta se on täysin mahdoton tavoite. Jokainen opettaja tietää, että osalle ikäluokasta suomen kielen lukeminen ja kirjoitus on vaikeaa. Heille englannin oppiminen on tietysti vielä vaikeampaa. Ja kun siihen sitten vielä lisätään ruotsi, kysymys on todellisesta ja julmasta koulukiusaamisesta. Siinä on nuoren itsetunto todella lujilla."  Lue!

"Gör svenskan obligatorisk i femte klass". Hufvudstadsbladet. Inrikes. Peter Buchert. Tisdag 2007-02-06. "Finska skolelever borde läsa svenska redan i lågstadiet. Det är ett problem att svenskan blir obligatorisk först i sjunde klass. Det säger rikdagens talman Paavo Lipponen (sdp). Svenska folkpartiet och Folktinget applåderar förslaget." Läs!
Presidenttiehdokkaat kiusaavat koululaisia. (2006-01-09)  Lue myös!

"... SETÄ LIPPONEN ..."  
MTV3. Viimeisin uutislähetys 04.02.2007. Kymmenen Uutiset. Kokooomus haukkui hallituksen turvallisuuspolitiikkaa (04.02). Toimittaja Nuotio: "Kokoomus lähtee eduskuntavaaleihin kahden kärjen taktiikalla  sekä nykyinen puheenjohtaja Jyrki Katainen että Sauli Niinistö kiertävät ympäri maata. Kokoomuksen vaaliristeilyllä Sauli Niinistö piti hallituksen ja eduskunnan puhemiehen Paavo Lipposen turvallisuuspoliittisia lausuntoja kaksinaamaisina. ..."   MTV3 sunnuntai 2007-02-04 klo 19 ja 22. Lue! 
Neiti Paavo Lipponen päätoimittaja Erkki Laatikaisen kimpussa. Lue myös!

Kirka  - Edward  - Eero -  Elise  -  Timo  - "Elli" -  Seppo Nevala -   Pertti Lindfors  - George W. Bush


"Isäntäni viivähti hetken .." Kirka  Babitzin 1950-2007Laajenna!

TIEDONANTAJA. EDWARD.  

Lintuja hämärässä.   Laajenna!

Eräänä kirkkaana kirpeänä pakkaspäivänä taivaan sinessä. Kuva Pertti Manninen tänään tiistaina 2007-01-30 klo 13,35. Laukaa. Kirjasto. Laajenna!
 
Elise ja Timo matkalla eduskuntaan. Keski-Suomi. Kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaat Elise ja Timo sekä heidän vaalibussinsa kuljettaja hymyilevät aurinkoisena pakkaspäivänä.  Kuva Pertti Manninen. Lisää kuvia ja Isonna!   KADONNUT!  Jackrusselin terrieri "Elli". Keski-Suomi. Jyväskylä. Laukaa. Kuva torstaina 2007-01-25. Pertti Manninen. Löytymiseen johtuvasta vihjeestä palkkio !!  Viimeisin havainto Tiituspohjassa  ma 22.1 !!!  Kaikki tiedot Aki Niininen. Isonna!

 Prenikat hävisivät!

Tärkeä puhelu. 
Vantaa. Tikkurila. Aseman pohjoispää. Isonna kuva!
Filosofi Pertti Lindfors 80 vuotta

Somalia - Polisen Bush Bombar igen

Tämä uusi Tutka on askel kohti oikeata verkkojournalismia. Pääkirjoitus. Pär Landor ja Pia Alanko.  http://www.tutka.org/artikkeli?id=471

"Isäntäni viivähti hetken .." Kirka  Babitzin 1950-2007. Kuva.
Päätoimittaja Erkki Susi 60 v. Kirjoituksia ja syntymäpäivähaastattelu. TIEDONANTAJA ja HS. Lue!
Elise ja Timo matkalla eduskuntaan. Keski-Suomi. Kuvat.
Taitettu indeksi eli eläkeläisten ryöstö. Lue!
 
Pääministeri puhelee joutavia (osa2)  Lue!  
Mielipide.  Statsministern pratar strunt. Läs! 
Sipoo. Lue!
Supon Seppo Nevalan prenikat hävisivät. Lue!
Filosofi Pertti Lindfors 80 vuotta Lue!
Somalia - Polisen Bush Bombar igen Lue!



Etsi nettisanomista: 
Sanomanetti + 'hakusana'.


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta  vuodesta 1999.


 

 

Ilmoita ilmaiseksi- iIlmoitusssivulle!






Man with a Cut-Out Shadow

Sanomanetti

Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Sanomanetti@
hotmail.com




Sonera-kirjaan!





Lapsen oikeuksien julistus
Paavo Lipposen hallituksen päätös irakilaisdiplomaattien ja heidän  perheenjäsentensä (selvitettävänä) karkottamisesta  Suomesta juuri ennen  Irakin sotaa jätetty oikeuskanslerin tutkittavaksi. Petri Rissanen. Lue!


 
Sanomanetti  T 2007-03-05   "Tähti on syntynyt"  Judy Garland.  "... nainen odottamaan jää miestä, joka lähti pois  ..."
    
Yö on kylmä  Tähdet sammuvat yllä  Tuuli mua viiltää  Elämän syksy siintää  Syytä on se miehen, joka jätti mun  Enää soittoaan odota en  Selvää kaikki tää jo on  Kaikki unelmatkin tiessään on  Mies sydämeni sai  Leikkiä halusi kai  Niin kaunis alku  Niin täydellinen loppu  Mitä ihmettä lie?  Julmaa leikkiäkö?  Ei sydän pakahdu  Kun on kerran palanut  En koskaan samaa tunnetta kokea saa  Hän menköön nyt vain  Kaikki valheensa mä näin   Rakkautta sokeaa  Tie käy raskaaks'  Olo yksinäiseks'  Silti toivon vain  Mies jossain mua odottaa  Yhä vain toivon onnellista loppuelämää  Maailman alusta alkaen  Ei mitään suruisampaa  Kuin nainen odottamaan jää miestä, joka lähti pois   Miestä joka lähti pois  Miestä joka lähti pois  ...  ...  
TV 1000 Classic-kuvasta valinnut ja tekstin minä-muotoon kääntänyt Pertti Manninen. "A Star Is Born". George Cukor 1954.  "Tuuli mua ... " Isonna!
 

"Tuuli mua viiltää  Elämän syksy siintää"
"Tähti on syntynyt"  Judy Garland.  "A Star Is Born". George Cukor 1954.

    


Sanomanetti Torstai 2007-03-08  Aila Paloniemi eduskuntaan 88 - Mauri Pekkarinen Työtä ja tuloksia! 89



Keski-Suomi. Keskusta. Laukaa. Keskusta. Ennakkoäänestyksen alkamispäivänä keskiviikkona 2007-03-07 Keskustan ehdokkaat Aila Paloniemi ja Mauri Pekkarinen tulivat tapaamaan tuntiaikataululla äänestäjiään. Paloniemen vanhemmat kuulijat kyselivät nuorten asioista kantaen heistä huolta. Paloniemi kertoi nuorten työpajoista ja koulutuksesta. Pekkarinen tarjosi munkkikahvit autonsa vieressä olevassa Rosanne-kahvilassa. Pekkarisen vanhemmat kuulijat kyselivät miksi rahaa ei ole käytetty vanhusten ja eläkeläisten hyväksi. Pekkarinen perusteli valtion velan takaisinmaksun tärkeyttä nopealla aikataululla. Kuuntelija ja kuvaaja Pertti Manninen klo 14.30 ympärillä. Isonna!
www.ailapaloniemi.net
www.mauripekkarinen.fi
Rakennustoimi Saarinen Oy.
   


Timo Kärki 117  - Terhi Pulli 120  - Pertti Ratinen 121  - Elise Tarvainen 123  - Ahti Vielma 124  - Henna Virkkunen 125  - Keski-Suomi. Kokoomus. 






Laukaassa perjantaina 2007-03-02 klo 10.   Koulutus - Työ -Yrittäjyys - Ihmisen kokoisia ajatuksia - Luonto ei suvaitse mitään valheita - Koulutus - Työ - Yrittäjyys - Tärkein on ihminen - Kaikki työ on tärkeää.  Kuvat. Pertti Manninen. Sloganit numerojärjestyksessä!  
   



2005
 Sanomanetti. "Minulla ei rahasteta!" Ilta-Sanomat tiistaina 15.03.2005. Uutisia ja viihdettä. Valikoima.
Tänään joitakin uutisia ja viihdeuutisia Suomen suurimmasta iltapäivälehdestä. Kommentit ja kuvat kahvikupista ja lehdestä kahvilan pöydällä tänään ilmestymispäivänä tiistaina 15.03.2005. Pertti Manninen.  Uutiset Suomi. Tuomioja peliin! Timo J. Anttila. Etusivu. Minulla ei rahasteta! Ilta-Sanomat. Charmin paikka. Bisquit. Uutiset Suomi. Farssi! Eija Kallioniemi. Uutiset Suomi. Harkimo lopetti halliyhtiön ja irtisanoi kolme. Sakari Nupponen. Uutiset. Viihde. 80 metristä järveen. Jussi Niiranen. Uutiset. Viihde. Eri osoitteisiin. Rita Tainola. Uutiset. Paniikki bussissa. Anne Ruotsalainen. Uutiset. Viihde. ... kiidätettiin sairaalaan. Aftonbladetin mukaan. Uutiset. Viihde. ... naimisiin! Rita Tainola. Uutiset. Viihde. Mallimaailmasta televisioruutuun. Rita Tainola. Etusivu. Minulla ei rahasteta! Uutiset. Viihde.  ... naimisiin! Rita Tainola. Uutiset. Viihde. ... ajautui taas katkeraan eroon. Tuomas Marjamäki. IS Urheilu. "Kiukuspäissään Palander haukkuu minkä milloinkin". Niklas Herlin. Uutiset. Viihde. Taidekauppaa kaapelitehtaalla. Marja-Liisa Lappalainen. Uutiset. Viihde. Rafael Wardi myy piirustuksiaan. Marja-Liisa Lappalainen. Uutiset. Suomi. "Vaihtoehdottomuus ei silti näytä hyvältä, kun kyse on Suomen suurimmasta puolueesta." Timo J. Anttila. Uutiset. Viihde. Kenestä Lassen seuraaja? Rita Tainola. Uutiset Suomi. Farssi! Eija Kallioniemi. Uutiset Suomi. Harkimo lopetti halliyhtiön ja irtisanoi kolme. Sakari Nupponen. Etusivu. Minulla ei rahasteta! Tulossa! Joitakin lauseita näistä jutuista!  Alkuperäiselle sivulle: http://www.sanomanetti.fi/2005/03/15/iltasanomat20050315.htm




"Statsministern svältfödd på sex". Älskarinnan skrev bok om sina dejter med politikern.


"Statsministern svältfödd på sex". Älskarinnan skrev bok om sina dejter med politikern.
Helsingfors. Finlands statsminister Matti Vanhanen (c) gillar sex, hatar vitlök och sätter gärna i bastu. Det avslöjar hans tidigare älskarinna Susan Kuronen i sin bok "Statsministerns fästmö". ...  
Sex änligt mönster.
Programmet skulle upprepas oräkneliga gånger: bastu med bubbelpool, älskog i sängen och middag. - Att Matti hade varit svältfödd på sex märkte jag tidigt.
Han ville ha mycket fysiskt umgänge, skriver  Kuronen men klagar på att stastsministern inte ville experimentera i sängen.  - Han ville alltid ha sex enligt samma ritual. ...
Från bastu till sängen
. Vanhanen bjöd ibland Kuronen till statsministerns representationsvilla Bjälbo. - Vi brukade bada bastu och sedan löpa i kapp upp till sängkammaren på andra våningen, skriver Kuronen. ...   

Foto
: Intima detaljer. Finlands statsminister Matti Vanhanen bredvid Susan Kuronen vid festivalen i Laukaa i juli förra året. Nu berättar Kuronen intima detaljer om deras förhållande och om Vanhanens sexritualer i sin nya bok. Foto: Susan Kuronens bok.
"Statsministern svältfödd på sex".
Aftonbladet 2007-02-21. Helsingfors. Staffan Bruun.
"Statsministern svältfödd på sex"
Finlands statsminister Matti Vanhanen (c) gillar sex, hatar vitlök och sätter sig gärna i bastun. Det avslöjar hans tidigare älskarinna Susan Kuronen i sin bok "Statsministerns fästmö".
Susan Kuronen berättar öppet om hur paret träffades på en dejtingsajt i januari förra året. "Att Matti hade varit svältfödd på sex märkte jag tidigt. Han ville ha mycket fysiskt umgänge", skriver Kuronen men klagar på att statsministern inte ville experimentera i sängen.
Aftonbladet text-tv
Publicerad: 2007-02-21
http://www.aftonbladet.se/vss/telegram/0,1082,69221551_852__,00.html
   



 

Kuvia sunnuntaina 2007-01-07. Fanny ja Alexander. Ingmar Bergman 1982. "Se on käsitettävää ja silti mittaamatonta". "... mielikuvitus kehrää ja kutoo uusia tarinoita...". "Producent Jörn Donner ... Manus och regi Ingmar Bergman". Yle Teema klo 00.50.  Fanny ja Alexander 
   
   




Osapainos isompia kuvia pienentäen: http://www.sanomanetti.fi/2005/04/13/etusivu.htm

Sanomanetti keskiviikkona 13. huhtikuuta 2005. Etusivu. Numero 340.   

Tulossa?



19.03.2005.
George W. Bush ja Tony Blair sekä Saddam kahleissa. "Tulossa?"-kuvat unelmoinut Pertti Manninen.


Tulossa?

"Milloin alkavat kansainväliset oikeudenkäynnit lännen sotarikollisia vastaan? Teen vaatimattoman ehdotuksen; järjestetään tribunaalit Saddamia, Bushia ja Blairia vastaan rinnakkain. Silloin olisi ainakin joku mahdollisuus saada esiin koko totuus. Ja jos jonon jatkoksi laitetaan vielä Putin?
Se, joka rahoittaa tulevan presidentin valtaanpääsyn, vaikuttaa puolestaan siihen, millaista politiikkaa presidentin hallinto harjoittaa. Nykyisen presidentin yhteydet tiedettiin hyvin jo ennen viime kierrosta ja suunnitelmat olivat paperilla. Olisi pitänyt ymmärtää heti alkuun, mitä on tulossa. Nyt tiedetäänkin, että Irakin sota oli päätetty aloittaa jo heti Bushin kauden alussa.
Sodan seurauksista kärsitään nyt Irakissa ja maailmalla.
Vasta runsas vuosi sitten meille kuitenkin vakuutettiin, että Saddamin vangitseminen lopettaa vastarinnan. Rauhaan ei kuitenkaan ole mitään mahdollisuuksia niin kauan kuin amerikkalaiset miehittäjät ovat maassa. Eikö sitä nyt jo vihdoin ymmärretä? Eikö jo Afganistan ole opettanut tarpeeksi? Sodan alussa ei haluttu mainita Vietnamia. Eikö Vietnam ole jo läsnä?
Bushin USA:ta ja Blairin Isoa-Britanniaa odottaa Irakissa historiallisen katkera tappio. Pahiten valheille perustuneesta aggressiosta kärsii kuitenkin Irakin kansa."
Leif Salmén. Kolumni. Taas raha puhuu. Iltalehti keskiviikkona 13.4.2005. Katkelmia.

http://www.sanomanetti.fi/2005/04/13/etusivu.htm


 


 


Kuvia sunnuntaina 2007-01-07. Året var 1957. Dokumentär av Jonas Fohlin, Olle Häger och Kjell Tunegård. SVT2. "Förbjud atomvapnen", Uimarannalla ja Professori elokuvasta Mansikkapaikka .Igmar Bergman 1957. Ohjelmassa näytettiin myös Laika-koira, ensimmäinen elävä olento avaruudessa. Vuosi oli 1957. Klo  21.15- 21.35. Kuvat. Pertti Manninen. Året var 1957. 
 

  

World weekly
Uusia ja vanhoja juttuja   
Sipoon
valtauskiista  
Sävelradio vaikeni-kuva
 
Antti Herliniä koskeva tietovuoto ei selvinnyt.

Anneli Jäätteenmäen Lippos-haastattelu
Ilta-Sanomat unohtaa julkaisseensa salaisia asiakirjoja
Paavo Lipponen "Jäätteenmäki oli näissä asioissa amatörööri"
Kommentti  päätoimittaja Arja Korpelalle

Filosofi Pertti Lindfors 80 vuotta. Lue!  
Anne Pohtamo ja evoluutio. Lue!  
Lipponen päätoimittaja Erkki Laatikaisen kimpussa. Lue!    
Mitä lehdet kirjoittivat Somalian pommituksista ensimmäisenä päivänä?  Lue! 



altavista
Etsi nettisanomista: Sanomanetti + 'hakusana'.

 
 
Mikko Ilonen teki suomalaista golfhistoriaa: Miesten Euroopan kiertueen turnausvoitto. 

Urheilua. Jakarta. Kuva sunnuntaina 2007-02-18. "Pokaalipusu". Indonesian pääkaupungissa Jakartassa pelatussa turnauksessa varapresidentti Yusuf Kalla ojensi Mikko Iloselle 175 00 dollarin palkintosekin. Ilonen pelaa seitsemättä kauttaan Golfin Euroopan kiertueella ja ammattilaiseksi hän siirtyi 2001. Kuva Viasat Sportin kuvasta Pertti Manninen.

Guardian Unlimited  Monday February 19 2007 
Nissan Open California  Harrington fails to take chances as Mickelson powers forward
"Meanwhile, Mikko Ilonen closed with a 70 to take the weather-hit Indonesia Open and become the first Finn to win on the European tour. The 27-year-old finished on a nine-under total of 275 in Jakarta, one stroke ahead of the second-placed trio of Frankie Minoza of the Philippines, Shiv Kapur of India and Andrew Tampion of Australia."
"I've been thinking about this all week but I've had to try to put it out of my mind and concentrate out on the golf course," said the Finn, who was forced to return to the course early on the last two days to complete the previous days' rounds. "It's been tough to do that, especially with having to go out and wait, and go out and wait again, but I'm feeling good to finally win."

Guardian Unlimited  Saturday February 17, 2007
Indonesia Open  Ilonen springs to front in Indonesia
"Mikko Ilonen of Finland was tied for the lead with Andrew Tampion of Australia at the end of the second day of the weather-interrupted Indonesia Open.
They finished on eight under par with Ilonen, who trailed the overnight leader, Chawalit Plaphol, by one stroke after an opening 66 on Thursday, recording three under with one hole to play in his second round before darkness brought play to an end at Damai Indah Golf and Country Club."
 
 
Kuningas keskustelee kuningattaren kanssa. Anja Pärson voitti kolme kultaa.

Åren MM-kisat lauantaina 2007-02-17. Kuningas ja litton puheenjohtaja (?) keskustelevat Anja Pärsonin tai jonkun toisen ruotsalaislakettelijattaren kanssa kilpailusuorituksen jälkeen. SVT:n kuvasta Pertti Manninen.
 


Liite. 
Aftonbladet
Publicerad: 2007-02-21
Inget att vara stolt över. SVERKER ÅSTRÖM lyssnar på Bildt – och tappar hoppet om svensk utrikespolitik.
http://www.aftonbladet.se/vss/kultur/story/0,2789,1005590,00.html

Sverker Åström, född 1915, har varit diplomat i Moskva, Washington och London, chef för UD:s politiska avdelning, ambassadör vid FN, chefsförhandlare med EG, kabinettssekreterare samt ambassadör i Paris. Han har arbetat nära, bland andra, Östen Undén, Dag Hammarskjöld och Olof Palme.

"Med särskild spänning räknade vi med att få ta del av hur regeringen anser att Sverige bör förhålla sig till det fortsatta kriget i och kring Irak."

"Det är en allvarlig brist {..] att lägret Guantánamo inte kraftfullt och uttryckligt fördöms

Inget att vara stolt över

SVERKER ÅSTRÖM lyssnar på Bildt – och tappar hoppet om svensk utrikespolitik

 
Det var utrikesdebatt i riksdagen för precis en vecka sedan. Vad vi ville höra var vad den nya regeringen anser om hur vår säkerhetspolitik har påverkats av det, enligt regeringens egen åsikt, ”fundamentalt nya skedet i utrikes-och säkerhetspolitiken” och vidare hur vår inställning är till de två allvarligaste problemen i världen just nu, alltså den israelisk-palestinska konflikten och läget i och kring Irak. Om arbetet med att möta hotet från massförstörelsevapnen ville vi också ha upplysningar.
  På alla dessa centrala punkter blev vi besvikna.
  Säkerhetspolitiken beskrivs i en enda mening: ”Sverige är militärt alliansfritt.” Man kan tycka att detta avgörande viktiga ämne hade förtjänat någon kommentar just med tanke på de dramatiska förändringar som inträffat i vår omvärld. Skälet till tystnaden är uppenbarligen att allianspartierna är djupt oense om säkerhetspolitiken.
  Deklarationen innehåller som väntat en bekännelse till en rad ädla syften som vi vill verka för, såsom frihet, fred, försoning, demokrati, mänskliga rättigheter, hållbar utveckling, jämlikhet och miljö.
 
Det nära samarbetet inom EU och FN understryks med rätta. Vad som däremot totalt saknas är en sammanhållen vision av den globala freds- och rättsordning som Sverige vill vara med om att bygga på grundval av våra traditioner, värderingar och principer. Skälet är nog att en sådan framställning, även om inte USA nämns vid namn, med nödvändighet skulle bli till en svidande polemik mot den amerikanska synen på världen sådan den definierats i officiella dokument och nu praktiseras i Irak.
 
En av de få sakfrågor som berörs i deklarationen är läget i den israelisk-palestinska konflikten. Det sägs att konflikten måste få en snar lösning. Det är en from förhoppning som tyvärr saknar grund i realiteterna. Det sägs ”att Israel fullt ut anslutit sig till strävan att bygga en palestinsk stat är viktigt och välkommet”. Hur naiv får man vara? Israel har genom utbyggnaden av infrastrukturen i de ockuperade områdena skapat en situation som i praktiken omöjliggör upprättandet av en palestinsk stat värd namnet. Det handlar om avspärrningar, omfattande konfiskering av palestinskt land inte minst i Jerusalemområdet, fortsatt utbyggnad av den olagliga, även av EU kritiserade muren på palestinskt område, ständigt nya bosättningar, för Israels armé och bosättarna reserverade vägar och kontroll av alla vattentillgångar. Eftersom Israel numera åtnjuter hundraprocentigt amerikanskt stöd för allt vad landet säger och företar sig är det osannolikt, närmast uteslutet, att någon väsentlig ändring av dessa faktiska förhållanden kan komma till stånd ens i en avlägsen framtid. Den så kallade ”fredsprocessen” får anses ha kommit till vägs ände.
 
Med särskild spänning räknade vi med att få ta del av hur regeringen anser att Sverige bör förhålla sig till det fortsatta kriget i och kring Irak. Något överraskade blev vi nog av att denna den allvarligaste konflikten i världen sedan andra världskriget behandlas i enda mening: ”Utvecklingen i Irak inger stor oro.” Nog hade vi kunnat förvänta oss någon ytterligare reflexion, med tanke på de omvälvande politiska, rättsliga, ekonomiska, etiska och humanitära konsekvenserna av Irakkriget för hela mänskligheten.
  Utgångspunkten bör vara att svenska regeringen efter anfallet på Irak i mars 2003 klart uttalade att detta, liksom den efterföljande ockupationen, stred mot folkrätten, i själva verket mot FN-stadgans allra viktigaste bestämmelse, den om förbud mot väpnat angrepp. Den svenska regeringen har veterligen inte ändrat ståndpunkt vilket, om så hade skett, borde ha påpekats i deklarationen. Det innebär att våra relationer just nu till USA inte rimligen kan ha den grad av vänskaplighet och förtrolighet som annars vore naturlig.
 
Saddam Hussein hängdes för att han beordrat avrättning av ett hundratal invånare i en stad där opposition mot hans fruktansvärda tyranni kommit till uttryck. President Bush har inte veterligen givit några liknande order men hans beslut den 20 mars 2003 att, med klart lögnaktiga motiv, starta det olagliga kriget mot Irak har kostat ett oändligt större antal människor livet. Antalet omkomna irakiska civila kan vara upp till en halv miljon. En och en halv miljon människor har flytt, många av dem till Sverige. Inbördeskrig pågår. Något hundratal människor dödas varje dag. Stora delar av landet har förrötts. Det kommer i bästa fall att ta generationer att återställa landet till någon grad av normalitet.
  Nu har Bush ökat trupperna i Irak, tydligen i en fåfäng förhoppning att med allt hänsynslösare metoder (av den typ som användes för att totalförstöra Falluja för några år sedan) slå ned den folkliga rörelse som nu med vissa sekteristiska inslag närmast ter sig som ett uppror mot ockupationen. Bush börjar likna en spelare i Monte Carlo som i full vetskap om att spelet är förlorat ändå gör en desperat sista satsning.
  Det sägs ibland att vår kritik av Bushs Irakpolitik skadar våra relationer till det av alla svenskar älskade Amerika. Motsatsen kan vara fallet. Efter Vietnamkriget fanns det många amerikanska statsmän som tackade Sverige för vår kritik mot Vietnamkriget. Det är fulllt möjligt, kanske sannolikt, att den president som efterträder Bush, demokrat eller republikan, kommer att uttrycka sin högaktning och sin tacksamhet för att vi framfört en principfast kritik mot Irakkriget, en kritik som redan nu omfattas av en majoritet av det amerikanska folket och den amerikanska kongressen.
 
I deklarationen sägs att EU och USA ”oftast har sammanfallande värderingar och intressen”. Vilken konstig formulering. Oftast? Åtminstone vad gäller Sverige har vi alltsedan Thomas Jefferson fram till George W Bush haft närmast identiska värderingar med USA.
  Nu lever vi i en ny tid. Vi har mindre gemensamt med ett Amerika som dramatiskt begränsar sina medborgares personliga integritet genom The Patriot Act och som upprätthåller ett koncentrationsläger på Kuba med 400 fångar, utsatta för ständig, från högsta håll auktoriserad tortyr, berövade alla de rättigheter som tillkommer dem enligt internationella avtal. Det är en allvarlig brist i deklarationen att lägret Guantánamo inte kraftfullt och uttryckligt fördöms.
  På de punkter som nu diskuterats är deklarationen sannerligen icke ett dokument som någon i samlingsregeringen, eller någon svensk över huvud taget, kan vara stolt över. Att döma av den debatt i riksdagen som följde på deklarationen finns inte heller mycket hopp om att nya och positiva signaler är att vänta vare sig från regeringen eller oppositionen. Maktskiftet förra hösten må ha varit befogat ur allmänna demokratiska synpunkter – men att det skulle leda till en mera kraftfull, principfast och konstruktiv utrikespolitik än den som fördes av regeringen Persson verkar vara en fåfäng förhoppning.

Sverker Åström

Sverker Åström, född 1915, har varit diplomat i Moskva, Washington och London, chef för UD:s politiska avdelning, ambassadör vid FN, chefsförhandlare med EG, kabinettssekreterare samt ambassadör i Paris. Han har arbetat nära, bland andra, Östen Undén, Dag Hammarskjöld och Olof Palme.

"Med särskild spänning räknade vi med att få ta del av hur regeringen anser att Sverige bör förhålla sig till det fortsatta kriget i och kring Irak."

"Det är en allvarlig brist {..] att lägret Guantánamo inte kraftfullt och uttryckligt fördöms

Aftonbladet
Publicerad: 2007-02-21
Inget att vara stolt över. SVERKER ÅSTRÖM lyssnar på Bildt – och tappar hoppet om svensk utrikespolitik.
http://www.aftonbladet.se/vss/kultur/story/0,2789,1005590,00.html



Sivun alkuun!



ANNEN HIERONTAKULMA
KLASSISTA HIERONTAA AMMATTITAIDOLLA.

AJANVARAUS ARK. 9- 17
Ilmoitus.




World weekly
Monday March 05 2007 

Petraeus is last best hope in Iraq
The top US commander in Iraq has final chance to make the conflict a succes for the White House.
Full Iraq coverage

 Kidnap site 'distressing'
Foreign Office reacts to finding of two shot-up embassy vehicles.
Graphic of region
World news guide: Ethiopia

 Call for fairer, greener China
China's premier calls for environmental protection.
Analysis: Jonathan Watts
More on China

News blog | World dispatch | Columnists | Audio | Business | UK latest


More news and features
--------------------------------------------------------------------------------

Global markets keep on falling
Wall Street opens down but not as badly as expected.
More business news

Japanese PM unapologetic over 'comfort women'
News blog: Shinzo Abe is resisting pressure on him say sorry for Japan's use of sex slaves in the second world war, writes Justin McCurry.
Japan rules out new apology to 'comfort women'
More on Japan

 Car bomb in Baghdad kills 26
Attack near book market.
Raid finds signs of Iraqi torture
Full Iraq coverage

Chinese inertia stalls green revolution
Despite new rhetoric over climate change, China is unlikely to see any real progress until its political system is overhauled, says Jonathan Watts.
More on China

 More Afghan civilians killed
Two incidents involving US forces leave 19 dead since yesterday.
More on Afghanistan

Anarchy in the DK
Jakob Illeborg: Rioting between police and Denmark's youth has erupted on the normally peaceful streets of Copenhagen. But what is behind the aggression?
More Comment is free

Official report says US CO2 to rise by 20%
Publication delayed for more than a year whilst authors argue president's efforts 'are working'.
More environment news

Will Cambodia's oil wealth do more harm than good?
Aid workers fear resource bonanza offers new potential for corruption.
More on oil and petrol

 Attack on Iran 'would backfire'
UK nuclear expert fears for region after air strikes.
Architecture threatened
Full Iran coverage

'Chinky' still an old-school gangster at 96
America's oldest mobster deals with the prosecutors to keep out of jail.
Full US coverage

Rocket attack kills two British soldiers in Afghanistan
Street protests after US forces fire on civilians.
More on Afghanistan

Japanese metal stolen to 'feed China's Olympic boom'
Japanese police blame metal thefts on Chinese construction boom and rising world metal prices.
More on Japan

 Democrats battle for black votes
Clinton and Obama both go to Selma for same civil rights event.
More on the US elections 2008

Minister upsets Italians in cyber row
Protest against plans by a minister to build a campaign headquarters in the virtual reality community Second Life.
More on Italy

A human ear and a liver but no table legs
In Michigan, two packages arrive which were expected to be parts of a table bought on eBay.
Full US coverage

It's only a wargame! Arabs reject US army bit-part
Dozens of Arab-speaking applicants at a supposed movie casting session are wanted to play Iraqis in a US wargame.
Full US coverage

Health and safety check for Mickey Mouse
Mickey Mouse, Cinderella and Buzz Lightyear face more danger in the workplace than most of us, new study reveals.
Full US coverage

Australian troops hunt East Timor rebel leader
Australian troops mount a pre-dawn raid on a rebel stronghold in East Timor.
More on Indonesia

Britons await fate in Algeria after storm wrecks trip
A retired British couple are being held under armed guard in Algeria after they were hit by a freak storm whilst sailing.

News in brief
Third night of unrest over Copenhagen evictions | Fitness fanatics kickstart Naked Sunday workout



Saturday March 03 2007 


Warning over shipping emissions
Emissions from shipping are more than double those of aviation, and increasing at an alarming rate, reports say.
More environment news

Frost gets audience with Gadafy
Interview on Al-Jazeera gives no sign of hope for democracy.
More on Libya

Rudy can't fail ... can he?
Giuliani faces tough year after an astounding start in the polls.
US elections 2008

News blog | World dispatch | Columnists | Audio | Business | UK latest

More news and features
--------------------------------------------------------------------------------

Holidaying British diplomats abducted in Ethiopia
Witnesses say uniformed men marched them away.
World news guide: Ethiopia

Found in India: the last king of France
Indian lawyer acclaimed as head of royal house as Prince Philip's cousin sets out 'incredible' theory.
More on France

Birth amid the bloodshed, then some tough choices

Iraqi parents agonise over fleeing their homeland to protect their children.
Full Iraq coverage

Anna Nicole Smith buried in Bahamas
A saga that has captivated cable news anchors for weeks reaches the end of a chapter.
Full US coverage

New Orleans sues US army corps over Katrina
Claim filed against US army corps of engineers for building levees incapable of withstanding Hurricane Katrina.
Full US coverage

In pictures
Gallery: Declan Walsh at Pakistan's wildest festival.
More picture galleries

US madam threatens to sell phone records
Lawyer claims 10,000 clients were on books.
Full US coverage

Australian Guantánamo inmate finally charged
David Hicks charged with a single count of providing material support to terrorists.
More on Australia

Pakistan arrests senior Taliban commander
Ex-defence minister close to fugitive leader.
More on Pakistan

Prosecutors target Russian clinic testing MMR vaccine
Vaccine made by British drugs company accused of having disturbing side effects in a clinical trial.
More on Russia

Estonian online poll a world first
Estonia has become the first country to allow voters in a general election to cast their ballots online.
More from Technology Guardian

Imaginary minister joins cabinet
Andre Kasongo Ilunga was the rising star of Congolese politics. But unfortunately he never existed.
More on Congo

Swiss soldiers invade country by mistake
Swiss soldiers march into Liechtenstein in the dead of night unbeknownst to the Swiss.

Lagerfeld ages well
Clothes for older customers - a prim skirt suit, perhaps, or a sober black coat - are hung on the shoulders of girls.
Fashion & stylem


Sunday March 04 2007 

 Kidnap Britons sighted in Eritrea
Ethiopians fear that the abduction marks an escalation of conflict
World news guide: Ethiopia

 Waste not, want not in £700m slum
Recycling industry helping thousands escape poverty in Mumbai slum.
More on India

 Sects slicing up Iraq
Displacement continues despite moves to end sectarian violence.
Full Iraq coverage

News blog | World dispatch | Columnists | Audio | Business | UK latest

More news and features
--------------------------------------------------------------------------------

Obama told of family's slave-owning history in deep South
Genealogist reveals surprise in the family tree of contender in the race to be the Democrats' presidential candidate.
US elections 2008

Bush joins outcry in hospital scandal
As the row over filthy conditions at a top US military ward cost two army chiefs their jobs, the president vows to help veterans.
Full US coverage

I want to cut my hair off, says troubled Natascha
Fears for mental health of Austrian kidnap victim as she celebrates 19th birthday party.
More on Austria

Police go on trial over Katrina killings
Seven police officers set to stand trial for murders in the aftermath of Hurricane Katrina.
More on Hurricane Katrina
Full US coverage

 In pictures
Gallery: Declan Walsh at Pakistan's wildest festival.
More picture galleries

Last hope for vanishing white rhinos
The world's most endangered large mammal may yet be saved by human fertility methods.
More environment news

Farmer's son revives French voters' faith
Outsider draws support from an electorate disillusioned with old divisions.
French toast the return of a rock dinosaur
More on France

Shadow of Darfur's killers follows refugees into Chad
Notebook: Orla Guerin reports from Chad, an unstable country locked in conflict with itself and Sudan.
More on Sudan

'Oprah of the Middle East' flees over TV row
Presenter in London amid allegations that actresses were paid to pretend they were prostitutes on her television show.
More on Egyptm



  Tuesday March 06 2007 


 Libby found guilty in CIA leak trial
Dick Cheney's former chief of staff, Lewis 'Scooter' Libby, was found guilty on four out of five counts of perjury and obstruction.
The main players
Comment: Michael Tomasky
Q&A: Lewis 'Scooter' Libby trial
Full US coverage

 Up to 90 Shias killed in Iraq
Suicide bombers kill up to 90 Shia pilgrims near Kerbala.
Full Iraq coverage

 Indonesian toll 'likely to rise'
At least 70 killed on Sumatra island after earthquake.
Graphic: how earthquakes happen
Map: where it happened
More on Indonesia

News blog | World dispatch | Columnists | Audio | Business | UK latest


More news and features
--------------------------------------------------------------------------------

British soldier killed in Helmand
Royal Marine killed in Afghanistan as Nato launches major offensive.
Taliban kidnaps Italian journalist
More on Afghanistan

 Ghana's golden jubilee
50 years of independence celebrated with fireworks display.
Comment: Happy 50th Ghana
Slideshow: Independence Day

Coulter clash
News blog: Ultra-conservative pundit Ann Coulter has united all three Republican presidential candidates in defence of one of their opponents.
Cheney diagnosed with deep-vein thrombosis
Full US coverage

Nine US soldiers die in Iraq blasts
US forces yesterday suffered heavy casualties from roadside bombs as insurgents kept up attacks on American soldiers.
Full Iraq coverage

Kidnapped Britons taken to Eritrea, police say
Five Britons kidnapped in Ethiopia have been taken by their captors across the border to Eritrea, say Ethiopian police.
Comment: Conor Foley
Ambassador pleads for help in search for kidnap Britons
World news guide: Ethiopia

 Rare lions killed in Indian reserve
Poachers trapped and skinned three Asiatic lions, officials say.
More on India

Libya takes the long road to the free market
Gadafy is making cautious concessions to a changing world, but the Libyan leader shows no sign of disappearing from centre stage.
More on Libya

Australian terror suspects appear in court
A group of Muslim men stockpiled chemicals similar to London July 7 bombings, a court heard today.
More on Australia

The gilded walls of Japan's imperial palace
News that the empress of Japan is suffering from mental fatigue is symptomatic of a claustrophobic monarchy, reports Justin McCurry.
More on Japan

Tearful protesters fail to save historic centre
· Police protect workers as building is demolished
· Christian sect to take over site of Copenhagen riots
World news guide: Denmark

 America's last hope in Iraq?
Profile: General David Petraeus, by Simon Tisdall.
Full Iraq coverage

Trading places
Seth Freedman: Israelis always ask me, 'Why are you here?' But London life seems flat, the edginess here more real.
More Comment is free

Markets stage fight-back
London and other European markets in positive territory after Japan's Nikkei ends its five-day losing streak.
Guardian Unlimited Business

Bush heads for Latin America to counter Chávez appeal
President George Bush promised a series of US-financed measures to help Latin America's poor.
More on Venezuela

China bans opening of new internet cafes
China will ban the opening of new internet cafes from this July in a campaign to clamp down on online addiction and juvenile crime.
More on China

 Asia's largest slum
Audio slideshow: Recycling in the slums of Mumbai.
More on India

US airstrike in Kabul kills nine members of same family
An American airstrike on a house near Kabul killed nine people spanning four generations of the same family.
More on Afghanistan

Pop star shocks Mexico with gay admission
A 23-year-old pop star has become the first Mexican celebrity to publicly announce that he is gay.
More on gay rights

St Petersburg theatre installs jammers
Russia's oldest theatre has come up with a novel solution to the problem of mobile phones going off - jam the signal.
More on Russia

Living costs rise in London as Oslo remains dearest city
The cost of living in London has overtaken Tokyo and soared 25% above that in New York, according to a new survey.
More business news

Russian journalist who angered military falls to death
· Colleagues scorn claims of suicide from flat window
· He exposed failure of new intercontinental missile
More on Russia

 China edges towards green
Wen Jiabao advocates greener, leaner model of development.
More on China

Spanish cars to use different type of juice
The orange groves of Valencia could soon be powering cars as a new technology is developed to turn orange peel into biofuel.
More on Spain

Children's slides feed Beijing Olympic metal boom
Japan blame the theft of stainless steel slides on the insatiable appetite for scrap metal in booming China.
More on Japan

News in brief
Boys videoed teaching 2-year-old to smoke pot | Hamas orders destruction of folk tale anthologies | Judges strike after police storm high court | Seven die after plane and helicopter collision



Wednesday March 07 2007 

 Many survive Indonesia crash
Nearly 100 people escape from Indonesian jet after it crashes on landing.
In pictures: from the scene
Injured man films aftermath
Timeline: air crashes in Indonesia
More on Indonesia

 White House aide found guilty
Lewis 'Scooter' Libby found guilty of perjury in relation to events leading up to the invasion of Iraq.
How Bush aide fell to earth
Leader: Lies about crimes
Full US coverage

 Ernest Gallo, 1909-2007
Workaholic overcame family grief to found famous wine brand.
American wine giant dies

News blog | World dispatch | Columnists | Audio | Business | UK latest

More news and features
--------------------------------------------------------------------------------

Turkey pulls plug on YouTube over Ataturk 'insults'
A Turkish court today ordered access to YouTube to be blocked because of videos allegedly insulting the founder of modern Turkey.
More on Turkey

Journalist 'sacked' for speaking about police brutality
Russian journalist sacked from because she gave an interview to independent media about police brutality at an anti-Kremlin march, it was claimed today.
More on Russia

Crisis talks to save Khmer Rouge trial
Critical talks to avert the collapse of a genocide trial for the extermination of 1.7 million Cambodians by Pol Pot's Khmer Rouge regime began in Phnom Penh today.
World news guide: Cambodia

 A very public struggle for control
Rafsanjani challenges Ahmadinejad over Iran's economy.
World briefing: Simon Tisdall
Full Iran coverage

US admits extra 7,000 troops may go to Iraq
Army says more soldiers needed as 110 pilgrims die in suicide attacks.
Full Iraq coverage

Bush's daughter bags book deal
Jenna Bush to write book based on her experiences as an intern working with Unicef in central America.
Guardian Unlimited Books
Full US coverage

US pair fall ill in Moscow from thallium poisoning
· Deadly metal was blamed at first in Litvinenko case
· Mother and daughter are originally from Russia
More on Russia

Clinton eyes new target with 'women for Hillary' campaign
· Female leaders lined up to counter Obama threat
· Up to 60% of voters in primaries will be women
US elections 2008

Jacko's Japanese fans pay $3,500 for face time
Tomorrow Michael Jackson will give a whole new meaning to the term 'golden handshake' when he greets Japanese fans prepared to pay terrific sums to meet him.
More on Japan

 Independence day
Gallery: Ghana celebrates independence from British rule.
Ghana celebrates 50 years

Emails shed light on astronaut's love triangle
Love triangle that lay behind NASA astronaut's 900-mile drive and alleged attempt to kidnap the other woman laid bare.
Full US coverage

Russian generals put old foe back into their sights
Russia to replace military doctrine with version that boldly identifies Nato and the west as its greatest danger.
More on Russia

Big blasts or tiny tugs: how to stop an asteroid catastrophe
Collision with Earth is seen as inevitable, but scientists are meeting to find solution.
More on space exploration

Briton faces US trial over hotel rape claim
· Second New York court appearance today
· Charges relate to alleged incident seven years ago
Full US coverage

Man flew plane carrying child into house of ex-wife's mother
Student pilot took eight-year-old daughter up in small plane killing the girl and himself.
Full US coverage

 24 hours in pictures
Gallery: A selection of the best images from around the world.
More galleries

'Bargain' Picassos netted fraudsters $20m
Viewers of cable TV could become owners of works by some of the greatest artists of the 20th century.
Guardian Unlimited Arts & entertainment

Death in the desert
Scientists set up DNA scheme to identify remains of Mexicans fleeing to US.
Full US coverage

Model to sweep floors to pay for brush with law
In two weeks Naomi Campbell will begin her community service as punishment for lashing out at her former maid.



Thursday March 08 2007 

 Iranian general missing in Turkey
A former Iranian deputy defence minister has disappeared in Istanbul, amid reports that he has defected to the west.
Full Iran coverage

 Royal faces tax evasion claims
French presidential hopeful denies wrongdoing.
More on France

 Obama's share deals questioned
Campaign team says his share deals were above board.
US elections 2008

News blog | World dispatch | Columnists | Audio | Business | UK latest


More news and features
--------------------------------------------------------------------------------

Norway's Aryan children go to court
Victims of Nazi scheme claim they were locked up in mental homes, denied education and faced public prejudice.
More on the second world war

Lucky duo share record $370m lottery
Two tickets were worth $185m (£90m) each, sharing the spoils of the largest jackpot ever won in the US.
Full US coverage

Baby fights for life in Italy after abortion attempt
· Mother wanted procedure after fears of abnormality
· Law requires resuscitation if foetus shows signs of life
More on Italy

British push on CO2 at security council
· Diplomats seek to put climate change on agenda
· Foreign Office argues it is a matter of global stability
More on climate change

Pupils and pilgrims defy Iraqi bombers
A suicide bomber killed more than 30 people and wounded dozens in a cafe north-east of Baghdad.
Full Iraq coverage

Wham! bang! Marvel kills off Captain America
Captain America, the Marvel comics superhero, is gunned down by a sniper in the latest instalment of the comic.
Full US coverage

The brotherhood is gathering outside pharaoh's palace
Timothy Garton Ash: By trying to strangle Egypt's Islamists, the Mubarak regime has strengthened them.
More comment and debate
More on Egypt

Blair to urge Nato allies to head Afghan anti-opium drive
Tony Blair is to urge Britain's Nato allies to take the lead in fighting the growth of opium production in Afghanistan.
More on Afghanistan

Children left stranded after migrants held in factory raid
About 100 children were left stranded at schools and day care centres after their parents were rounded up by authorities.
Full US coverage

118 people escape as burning jet makes crash landing
· Alarm at recent Indonesia air and ferry disasters
· Five Australians among 22 missing or killed in flames
More on Indonesia

Winemaker who brought wealth to California dies
Founder turned a modest family brewing firm into world's largest producer.
Full US coverage

Jacko bags £1,800 handshakes
Michael Jackson will give a whole new meaning to the term 'golden handshake' tonight when he greets Japanese fans.
More music news

Judges want genocide trial for Khmer Rouge leaders
International judges make a final effort to try leaders of Pol Pot's regime accused of killing 1.7 million Cambodians.

News in brief
Camp fire to wildfire - scouts in £171,000 lawsuit | State journalist sacked for report on protest march | Charity worker Jenna Bush to publish book | Court blocks YouTube access over Ataturk posts | Thousands of rare snakes found in airport cargo | Tests show rediscovered bird is separate species | Roosevelt's war speech enters sound archive



Friday March 09 2007 

EU to reduce emissions by 20%
Ambitious deal agreed to reduce greenhouse gas emissions by 20% and produce a fifth of energy via renewable sources by 2020.
Full EU coverage

Israeli army 'using human shields'
Israel investigates whether troops used two Palestinian children as human shields during operation.
Lebanon war 'planned in advance'
More on Israel & the Middle East

Guantánamo trials begin in secret
Trials of 14 terrorism suspects begin behind closed doors.
More on Guantánamo Bay

World dispatch | Columnists | Audio | Business | UK latest | News blog


More news and features
--------------------------------------------------------------------------------

Bush strikes fuel deal amid violent protests
George Bush signs fuel deal in Brazil where he is on the first leg of his Latin America tour - while Hugo Chavez continues his attacks on the US president.
Brazilians protest over Bush visit
Brazil's renewable energy boom
More on Brazil

US jaw-jaws on Iraq
News blog: Mark Tran finds out what the US papers are saying about the Bush administration's return to using talk rather than force.
Democrats demand troops out of Iraq by 2008
Comment: Simon Tisdall
Full US coverage

 'Third man' sees surge in France
François Bayrou sees support rise to 24% - a whisker behind the leading candidates.
More on France

Racing mogul in £2.5bn Indian tax inquiry
A reclusive racehorse breeder based in a small southern Indian city has emerged at the centre of 200bn rupee tax evasion investigation.
More on India

FBI abused Patriot Act powers, audit finds

The FBI improperly and, in some cases, illegally used the USA Patriot Act to secretly obtain personal information about people in the US, a justice department audit found.
Full US coverage

Kidnapped Britons reported safe
A group of British nationals kidnapped in Ethiopia more than a week ago are 'safe and secure', Ethiopia's foreign ministersaid today.
Map: Where the kidnapping happened

Film savaged by Hindu zealots opens in India
Controversial Oscar-nominated Indian film has finally been released in the country in which the script is set.
More on India

Super-rich get richer
In pictures: Some of the world's billionaires on the Forbes rich list.
Guardian Unlimited Business

Man guilty of Norfolk Island murder
Guilty verdict in Norfolk Island's first murder trial since the tiny Pacific island was settled by descendants of the HMS Bounty mutineers.
More on Australia

Georgia to send more troops to Iraq
Georgia's pro-western president, Mikhail Saakashvili, says the former Soviet republic is to raise the number of its soldiers serving in Iraq to more than 2,000.
Full Iraq coverage

Germany pushes fast-track strategy for EU constitution
· Document rejected by voters in 2005 cut by 80%
· Aim to have new charter in place by next February
Full EU coverage

Israel planned for Lebanon war in advance - PM
Olmert's leaked testimony contradicts earlier remarks.
More on Israel & the Middle East

Muslim clerics in Australia gagged for 'double-speak'
A Muslim association in Australia has banned five clerics from talking to the media for what it said were "anti-Australian" comments.
More on Australia

Greek Cypriots raze wall
Wall that has divided Nicosia for over 30 years knocked down.
Analysis: Mark Tran
Special report: Cyprus

Split on nuclear power threatens agreement
Divisions threaten to derail the EU's campaign to assume a global leadership role in the fight against climate change.
More on climate change

Congo nuclear chief held over uranium sale
About 100 bars reportedly missing from plant.
More on Congo

Anti-mafia agents hunt 'Jesus'
The Cosa Nostra's 'boss of bosses', who was seized last year after 43 years on the run, had a powerful protector.
More on Italy

A predator becomes more dangerous when wounded
Noam Chomsky: Washington's escalation of threats against Iran is driven by desire for energy resources.
Full Iran coverage

Coma womans's 'awakening' lasts only three days
Colorado woman wakes up after six years in coma but lapses back into mysterious state.
Full US coverage

24 hours
Gallery: From Ballymena to Brazil, the best images from around the world. 

Japanese PM fuels tensions over wartime sex slaves
Shinzo Abe announces a new investigation into Japan's wartime use of sex slaves.
More on Japan

Eurozone borrowing cost lifted to five-year high
The European Central Bank raises interest rates to a five-year high.
More business news

Porn actors do it for Catalan
The Catalan government funds a series of blue movies, deeming them useful for spreading the Catalan language.
More on Spain

News in brief
Eight children among nine dead in Bronx blaze | Former sailor accused of supporting terrorism | Kidnap case astronaut turns in her spacesuit | Spielberg studio to take Tintin to Hollywood





The week in pictures

24 hours in pictures
March 2: From Ouagadougou to outer space, a selection of the best images from around the world.

Darfur's child refugees
February 27: Children at the Otach displaced persons camp in Nyala.

Paving Arizona
Audio slideshow: The landrush turning the desert into a concrete jungle.



March 1 | February 28 | February 27 | February 26 | February 23 | February 22 | February 21 | February 20 | February 19 | February 16

woldmonthly

Guardian/ Worldlatest



Tuuli käy heidän ylitseen. Poisnukkuneitten muistolle.
Tuula-serkun muistolle.

Kuva Pertti Manninen   Sarja.
 




the hunger site



Hae Nettisanomista:

Vuodet 1999 alkaen, 2006 osittain.



Sivun alkuun!





Sanomanetti  Tiistai 2007-03-06   "Tätä linjaa pitää jatkaa. Kiitos. Entä varallisuusvero? Hyvä kun sanoit."
Matti Vanhanen ja Eero Heinäluoma vaalitentissä. FST5:n kuvasta tiistaina 2007-03-06 Pertti Manninen.  Jatkuu!

Lue myös!  Pääkirjoitus. Rikkaita ja köyhiä. Ahneita ja vaatimattomia ... Lue!
   

the hunger site




Liite.
Sanomanetti   Perjantai 2007-03-02 

Liite: Ylen gallup-uutinen ja Olli Ainolan blogi ja kolme kommenttia siihen sekä Eero Heinäluoman kommentti. Ylen vaaliarkiston otsikoita. 

Keskusta suurin puolue, SDP laskussa
Julkaistu 02.03.2007, klo 17.11 (päivitetty 02.03.2007, klo 22.42)
http://www.yle.fi/uutiset/vasen/id54733.html

Olli Ainola kirjoittaa aiheesta blogissaan
Heinäluoma: YLEn kyselyn tulos toisi porvarihallituksen
TV-uutisten juttu aiheesta (klo 20.30)

  
Kuva: YLE
Puoluekannatus %
02/07  
01/07   Erotus
KESK   24,6   24,2   +0,4
SDP   22,3   23,8   -1,5
KOK   21,9   20,3   +1,6

Keskusta on edelleen suurin puolue. SDP:n kannatus on laskenut ja kokoomus on nousussa, kertoo Taloustutkimuksen YLE Uutisille tekemä uusin haastattelututkimus.
Sosiaalidemokraattien kannatus on nyt alimmillaan nykyisen mittausjakson aikana, joka alkoi tammikuussa 2004.

(Taulukko: Puolueiden kannatusluvut helmikuussa)

Keskustan kannatus helmikuun mittauksessa on 24,6 ja SDP:n 22,3 prosenttia. Keskustan suosio nousi tammikuusta 0,4 prosenttiyksikköä, kun sosiaalidemokraattien puolestaan laski 1,5 prosenttiyksikköä.
Kokoomuksen kannatus on helmikuun mittauksessa 21,9 prosenttia. Tammikuusta se on kohentunut 1,6 prosenttiyksikköä. Edellisen kerran kokoomuksen kannatus Taloustutkimuksen mittauksessa oli näin korkealla maaliskuussa 2006.
  
Kuva: YLE
Puoluekannatus %
02/07   01/07   Erotus
VAS   8,9   9,5  -0,6
VIHR   8,2   8,9   -0,7
KD   5,1   5,4   -0,3
RKP   4,3   4,0   +0,3
PERUSS   2,6   3,0   -0,4
MUUT   2,1   0,9   +1,2

  
Vasemmistoliiton kannatus on puolestaan laskenut tammikuulta 0,6 prosenttiyksikköä. Helmikuun kannatusluku on 8,9 prosenttia.
Myös vihreiden kannatus on hieman laskenut. Helmikuussa se oli 8,2 prosenttia. Tammikuussa luku oli vielä 0,7 prosenttiyksikköä suurempi.
Kristillisdemokraattien kannatus on 5,1 prosenttia (-0,3 prosenttiyksikköä), RKP:n 4,3 prosenttia (+0,3 prosenttiyksikköä) ja perussuomalaisten 2,6 prosenttia (-0,4 prosenttiyksikköä).
Vaihtoehto muut on lisännyt kannatustaan 1,2 prosenttiyksikköä, tulos on nyt 2,1 prosenttia.
Puolueiden kannatusarviot perustuvat kahden viime viikon aikana tehtyihin yli 1 900 hengen haastatteluihin. Virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.

YLE Uutiset

Näin tutkimus tehtiin 

--

(Taulukko: Puolueiden kannatusluvut helmikuussa)
Puoluekannatus %
02/07  
01/07   Erotus
KESK   24,6   24,2   +0,4
SDP   22,3   23,8   -1,5
KOK   21,9   20,3   +1,6
VAS   8,9   9,5  -0,6
VIHR   8,2   8,9   -0,7
KD   5,1   5,4   -0,3
RKP   4,3   4,0   +0,3
PERUSS   2,6   3,0   -0,4
MUUT   2,1   0,9   +1,2     
Lähde: Yle uutiset  / Taloustutkimus, virhemarginaali +- 2 %-yks

Keskusta suurin puolue, SDP laskussa

Julkaistu 02.03.2007, klo 17.11 (päivitetty 02.03.2007, klo 22.42)
http://www.yle.fi/uutiset/vasen/id54733.html



Vaalit 2007 - Olli Ainolan vaaliblogi
Käänne kampanjoinnissa
YLE Uutisten tänään julkistama Taloustutkimuksen tekemä mielipidemittaus kertoo, että yk
ainola 3 kommenttia Lue lisää
ainola Pe, 02/03/2007 - 19:56.
 
--

Käänne kampanjoinnissa
http://blogit.yle.fi/node/1475

YLE Uutisten tänään julkistama Taloustutkimuksen tekemä mielipidemittaus kertoo, että yksi suurista puolueista on venyttänyt kaulaa kahteen muuhun. Keskustan suosio on viime ja tämä viikon aikana vakiintunut merkitsevästi muiden yläpuolelle. Keskustan kannatus ei ole niinkään noussut, mutta se on pystynyt pitämään suosionsa korkealla. Vastaavasti Sdp:n kannatus on laskusuunnassa niin, että kun Kokoomus on saman aikaan parantanut tahtiaan, Sdp ja Kokoomus kisaavat tällä hetkellä hopeasijasta miltei riti rinnan. Kokoomuksen ero Sdp:hen on vain 0,4 prosenttiyksikköä. Kolmen suurimman puolueen kannatus on muuttunut kuukauden aikana yhteensä 3,5 prosenttiyksikköä, mikä on poikkeuksellista saman tutkimuslaitoksen mittauksessa. Muutos vastaa lähes 100.000 äänestäjää.
 
Numerot kielivät, että äänestäjät alkavat kiinnittyä ehdokkaisiin ja puolueisiin. Puolueen vaihtaminen näkyy tämänkaltaisissa mittauksissa noin kahden kuuden viipeellä siten, että ensin siirrytään empijöihin (ei osaa sanoa –ryhmään) ja sieltä edelleen uuteen puolueeseen. Nyt tämä ilmiö on käynnissä, joten käänne on meneillään, ellei sitten jo tapahtunut. Suuret muutokset yllättivät meidät täällä toimituksessa, ja niin ne yllättivät myös tutkimuslaitoksemme.
 
**
Keskustan kannatus on tällä hetkellä kutakuinkin edellisten eduskuntavaalien luokkaa. Vahvaan tasoon heijastuu mitä ilmeisimmin puoluejohtaja Matti Vanhasen suosio pääministerinä ja seuraavan hallituksen suosituimpana pääministeriehdokkaana. Keskustan peruskannattajat ovat niin ikään tyytyväisiä yleiseen tilanteeseensa. Ei ole suuria uhkia, jotka hämmentäisivät mieliä. Pääministerikilpa saattaa myös selittää Sdp:n ja Kokoomuksen kannatuksessa tapahtuneita muutoksia. Eero Heinäluoma ei oikein vedä väkeä Sdp:lle. Kokoomuksen kannattajat ehkä taas arvelevat, että Sauli Niinistö joka tapauksessa on puolueen todellinen vahva mies. Kokoomuksen kannatuksessa alkaa näkyä Niinistö-ilmiö, jota presidenttikisan kakkoselta on odotettu. Niinistö kiertää ympäri Suomea houkuttelemassa äänestäjiä puolueelle.
 
Mittauksen tausta-aineistosta ilmenee, että vuonna 2004 Sdp:tä äänestäneistä neljä prosenttia ilmoitti äänestävänsä Kokoomusta. Vuoto on huomattavan suuri, ja saattaa merkitä kokonaista kansanedustajapaikkaa. Siirtyjät ovat ”lipposlaisia” oikeistodemareita, ehkä myös Paavo Lipposta aiemmin äänestäneitä porvareita.
 
**
Vaaleihin on enää aikaa kaksi viikkoa, joten loppukiristä voi tulla vauhdikas ja värikäs.  Mittauksen tulos pakottaa sosiaalidemokraatit kiihdyttämään kampanjointiaan tai jopa vaihtamaan taktiikkaa, muuten ei kunnian kukko laula.  Sdp on tähän saakka pyrkinyt haastamaan Kokoomuksen, mutta Jyrki Katainen on kääntänyt toisenkin poskensa. Demareiden on harkittava taistelusuunnan muuttamista kohti Keskusta. Siinäkin on omat riskinsä, sillä hallituskumppania vastaan hyökkääminen saattaa entisestään nostaa Keskustan kannatusta ja voi aiheuttaa säröjä suhteisiin, millä voi olla ikäviä heijastusvaikutuksia hallitusneuvotteluissa.
 
**
Sdp:n selkäydinreaktio mittauksen viestiin on ollut kiihdyttää puheita porvarihallituksen vaarasta. Tämä ei välttämättä ole viisas liike. Taloustutkimuksen luvut antavat viitteitä siitä, että äänestäjät eivät pidä uskottavana porvareilla pelottelua.  Vaikka ensimmäiset äänet annetaan jo ensi keskiviikkona, demareilla on vielä pari hihaässää: Paavo Lipponen ja Erkki Tuomioja. Lipponen esiintyy Heinäluoman tukena Vaasassa lauantaiaamuna järjestettävässä vaalikeskustelussa, jossa vastassa ovat Niinistö ja Katainen. Odotettavissa on jännittävä kohtaaminen.

Vaalit 2007 - Olli Ainolan vaaliblogi
Käänne kampanjoinnissa

YLE Uutisten tänään julkistama Taloustutkimuksen tekemä mielipidemittaus kertoo, että yk

http://blogit.yle.fi/node/1475



ainola Kommentoi
ainola Pe, 02/03/2007 - 19:56.

--------------------------------------------------------------------------------

Sdp:n ässät
nimi tai nimimerkki (rekisteröitymätön) | Pe, 02/03/2007 - 20:11
Terve! Oletkin kirimässä Kauppalehden ja HS:n blogien kantaan :) Mieltäkin löytyy lisää ässiä, ovat naisia. Seuratkaa kampanjointia, niin näette.
vastaa
»

Älä hyvä ihminen tee niin
Tilastotieteilijä (rekisteröitymätön) | Pe, 02/03/2007 - 20:53
Älä hyvä ihminen tee niin suurta numeroa muutoksista, jotka eivät ole tilastollisesti merkitseviä! Kenen edun mukaista on lietsoa suurta kohua sellaisesta, jota ei (välttämättä) ole olemassakaan?
Tilastotieteen peruskurssilta voi saada oppia siitä mitä "virhemarginaali" tarkoittaa, jos tutkimuslaitos on kykenemätön sitä antamaan.
vastaa
»

Kokoomuksen kiri
Pohdiskelija (rekisteröitymätön) | Pe, 02/03/2007 - 21:01
No nyt tuli vaaleihin säpinää!
Kokoomuksen asialinjalla pysyttelevä kampanja on alkanut purra. Toimittajat ovat odottaneet Kataisesta kuoriutuvan nilkkaan pureva Jäätteenmäki, mutta se ei ole Kataisen tyylistä. On puhuttu toimittajienkin piirissä, ettei Kokoomuksella ei ole vaihtoehtoa. Kun käy Kokoomuksen kampanjasivulla www.suomentoivo.fi ja katsoo "tavoitteet" linkin, niin näkee, että siellä on katettu koko politiikan kirjo eri ohjelmilla, kannanotoilla ja raporteilla vaihtoehdoksi nykyhallituksen politiikalle!
Arvoisa blogin pitäjä on aika epäreilu arviossaan Kokoomuksen nousua. Logiikka on tämä Kun näyttää huonolta Kokoomuksen kannalta, niin se on Kataisen syy ja kun menee hyvin, niin se on Niinistön ansiota! Niinkö tosiaan? Strategia on pitänyt ja juoksua ei ole muutettu toimittajien ohjeista huolimatta. Eikö voisi antaa kunniaakin sinne minne se kuuluu?
Katainen se on, joka on puskenut moninkertaisesti läpi maakuntia, esiintynyt televisiossa, valinnut strategian ja johtanut puolueen politiikkaa.
Tämä trendi on nyt voimassa ja onkin mielenkiintoista nähdä miten se näkyy seuraavassa HS-gallupissa, joka antaa vähän eri tasoisia lukuja, niissähän Kokoomuksen kannatus on ollut YLE:n luvuista 1-2% ylempänä, Keskustan 1-2% alempana ja SDP:n 1% ylempänä. Siten Gallupin tutkimuksessa kaikki kolme voivat olla aivan tasoissa.
vastaa

ainola Kommentoi

ainola Pe, 02/03/2007 - 19:56.

http://blogit.yle.fi/node/1475



Vaalit 07
Vaaliuutiset
Heinäluoma: YLEn kyselyn tulos toisi porvarihallituksen
Julkaistu 02.03.2007, klo 21.47 (päivitetty 02.03.2007, klo 21.57)
http://www.yle.fi/vaalit/2007/id54748.html
 
Kuva: YLE
SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma toteaa, että jos YLEn uusimman kyselyn tulos toteutuisi myös vaaleissa, tulisi Suomeen porvarihallitus. Heinäluoma toteaa silti, etteivät kyselyt koskaan ole oikein suosineet demareita.
 
Keskusta suurin, SDP laskussa 
 
SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma kommentoi YLE Uutisten mielipidemittausta TV 1:n vaalitentissä. Heinäluoma uskoo, että tärkeintä on nyt saada kaikki puolueen kannattajat lähtemään vaaliuurnille. Gallupit eivät Heinäluoman mielestä ole koskaan suosineet demareita. - SDP:llä on ollut erinomainen kyky tehdä nousujohteisia kampanjoita kaikissa vaaleissa. Eduskuntavaaleissa, kuntavaaleissa, eurovaaleissa - kaikissa niissä olemme päässeet parempaan lopputulokseen kuin mielipidemittauksissa, Heinäluoma vakuutteli.

SDP:n verkkolehdessä Ruusuverkossa puolue sanoo, että toteutuessaan YLEn mielipidemittaus avaisi tien porvarihallitukselle. SDP mukaan vastakkain ovat nyt hyvinvointipalveluihin sijoittaminen ja yhteisvastuun korostaminen tai oikeistolainen kova yhteiskuntapolitiikka. Keskusta tyrmäsi omassa Verkkolehti Apilassaan SDP:n kommentit pelotteluna. Keskustan mukaan porvariyhteistyöllä pelotteleminen kertoo siitä, että demarien vaalikuviot ovat pahasti sekaisin.

YLEn Uutisten Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan keskusta on tällä hetkellä suurin puolue 24,6 prosentin kannatuksellaan. SDP:n kannatus jäi mittauksessa 22,3 prosenttiin. Kokoomuksen kannatus olisi 21,9 prosenttia.

YLE Uutiset

Vaalit 07
Vaaliuutiset
Heinäluoma: YLEn kyselyn tulos toisi porvarihallituksen

Julkaistu 02.03.2007, klo 21.47 (päivitetty 02.03.2007, klo 21.57)
http://www.yle.fi/vaalit/2007/id54748.html




Tuoreimmat vaaliuutiset
Keskusta suurin puolue, SDP laskussa
Heinäluoma: YLEn kyselyn tulos toisi porvarihallituksen
Vanhanen väläyttää jatkoa punamultahallitukselle
Tuomiojalta moitteet kehysriihelle
Keskustan Korhonen perää Halosen kantaa SAK-mainoksiin
Keskipohjanmaa: Suomeen ei nettiäänestystä
Useimmat puoluejohtajat vastustavat uusia tekoaltaita
Keskusta ajaa kansaneläkkeisiin 20 euron tasokorotusta
Keskusta haluaa tietullit
Soini: Vanhoilla puolueilla väittelykartelli


Vaaliuutisten arkisto

SDP pitää keskustaa vaalien päävastustajana (28.02.2007 klo 04.09)
Vanhasen suosio edelleen vahva kyselyssä (28.02.2007 klo 03.57)
Keskustan Lehtomäki varoittaa vastakkainasettelusta (27.02.2007 klo 16.46)
Katainen kimmastui SAK:n ja SDP:n vaalikampanjoille (27.02.2007 klo 16.33)
Heinäluoma kiristäisi vanhusten hoitorahojen ohjausta (27.02.2007 klo 11.31)
Vanhanen kannattaa valikoivaa perustuloa (27.02.2007 klo 04.47)
Sitra antaa kansanedustajille yhteiskunta- ja mediaoppia (26.02.2007 klo 21.12)
Tiehankkeista miljardilasku seuraavalle hallitukselle (26.02.2007 klo 20.06)
Matomäki: Energiapolitiikka sekopäistä (26.02.2007 klo 15.35)
Rajamäki: Suomelle ja Venäjälle yhteiset valmiussuunnitelmat (26.02.2007 klo 13.21)
SAK huolissaan äänestysprosentista (26.02.2007 klo 11.57)
VL:n Korhonen yhtyy keskustan Korhosen saamaan kritiikkiin (25.02.2007 klo 18.27)
Katainen arvostelee miinapäätöstä (25.02.2007 klo 13.43)
Korhonen: SDP haluaa sateenkaarihallituksen (25.02.2007 klo 10.31)
Kokoomus ja keskusta arvostelevat SDP:n vaalikampanjaa pelottelusta (24.02.2007 klo 20.38)
Vihreät lieventäisivät köyhyyttä ympäristöveroja korottamalla (24.02.2007 klo 19.06)
Korhonen vaatii puutullien perumista (24.02.2007 klo 14.13)
SKP haluaa 800 euron perustulon tulottomille (24.02.2007 klo 12.04)
Wallin: Ruotsin kielen opetusta vahvistettava (23.02.2007 klo 22.14)
Perustulolle vain vähän kannatusta puolueissa (23.02.2007 klo 20.38)
Heinäluoma pitäisi kiinni valtionyhtiöistä (23.02.2007 klo 05.51)
Kristilliset ajavat sosiaaliuudistuksia veropaketilla (22.02.2007 klo 22.42)
Etyj ei tarkkaile Suomen vaaleja (22.02.2007 klo 18.29)
Suuret puolueet eri mieltä hallintoneuvostoista (22.02.2007 klo 17.05)
Keskusta esittää 500 miljoonan euron panostusta uuteen työhön (22.02.2007 klo 11.51)
Cronberg: Yhdysvaltain ohjukset välillinen uhka Suomelle (22.02.2007 klo 06.12)
Niinistö puolustaa presidentti-instituutiota (22.02.2007 klo 03.47)
Perussuomalaiset: Kehitysyhteistyörahat pidettävä nykytasolla (21.02.2007 klo 22.01)
Korhonen haluaa punavihreän rintaman (21.02.2007 klo 13.21)
Häkämies ihmettelee Vanhasen suhtautumista vaaliohjelmiin (21.02.2007 klo 11.34)
SDP tavoittelee täystyöllisyyttä vuoteen 2015 mennessä (20.02.2007 klo 17.01)
Vasemmistoliitto haluaa demokratiaa talouteen (20.02.2007 klo 13.22)
MLL: Puolueet lupaavat parannusta lapsilisään (20.02.2007 klo 11.30)
Eduskuntaan pyrkimässä yli 2 000 ehdokasta (20.02.2007 klo 10.36)
Katainen tahtoo Niinistöstä presidenttiehdokkaan (20.02.2007 klo 07.55)
Vanhanen moittii television vaaliohjelmia (19.02.2007 klo 12.06)
Kääriäinen: Armeijalle riittää maltillinen määrärahakorotus (19.02.2007 klo 04.36)
Risikko: Keskustan vaaliohjelma on lupausten Tonava (18.02.2007 klo 16.00)
Vanhanen: Maataloutta tuettava jatkossakin (18.02.2007 klo 14.21)
Vanhanen: Kolmen suuren talouskannat kaukana toisistaan (18.02.2007 klo 04.04)
Keskustan Korhonen paheksuu Stora Enson päätöstä (17.02.2007 klo 21.47)
Kalliomäki: Pessimistiset talousennustukset toteuttavat itseään (17.02.2007 klo 13.59)
SDP ihmettelee Kataisen puheita (17.02.2007 klo 13.26)
Katainen puolustaa kokoomuksen vaalitaktiikkaa (17.02.2007 klo 10.57)
Perussuomalaisten Soini ryöpyttää suuria puolueita (17.02.2007 klo 10.18)
Vihreät suuttuivat hallituksen ilmastokannanotoista (17.02.2007 klo 09.06)
Euroopan porvarit hakevat vaalioppeja Tukholmasta (16.02.2007 klo 20.33)
MTV3: Keskusta ja SDP miltei tasoissa (16.02.2007 klo 19.36)
Ryhmänjohtajat lähtivät toiveikkaina vaalikentille (16.02.2007 klo 15.11)
Puolueet pysyvät vaalilupauksissaan VM:n raportista huolimatta (16.02.2007 klo 14.26)
Vanhanen arvostelee muiden vaalilupauksia (15.02.2007 klo 13.16)
Kansanedustajaehdokkaat suhtautuvat kielteisesti ydinvoimaan (14.02.2007 klo 17.01)
Hallituspuolueet tyytyväisiä hallitusohjelman toteutukseen (14.02.2007 klo 19.30)
Vasemmistoliitto toivoo punavihreää yhteistyötä (14.02.2007 klo 14.16)
Kokoomus haukkuu SDP:n ja keskustan vaaliohjelmat (14.02.2007 klo 12.31)
Valtiovarainministeriö varoittaa liian suurista vaalilupauksista (13.02.2007 klo 20.44)
Luhtanen: Vaalien suhteellisuutta vahvistettava (13.02.2007 klo 15.45)
Heinäluoma vahvasti ydinvoiman kannalla (12.02.2007 klo 21.18)
Korkeaoja lupaa maaseudulle 30 000 työpaikkaa (12.02.2007 klo 18.06)
Wallin haluaa ruotsinkielisille oman poliisipiirin (12.02.2007 klo 17.10)
Vaalien ehdokasnumerot arvottu (12.02.2007 klo 15.04)
Eduskuntapuolueet kannattavat suomalaisomistusta (12.02.2007 klo 13.00)
Halonen vastustaa kuudetta ydinvoimalaa (12.02.2007 klo 00.17)
Katainen ei anna Halosen ydinvoimakannalle painoarvoa (12.02.2007 klo 09.46)
Kristillisdemokraatit: Aikuisneuvola ehkäisisi sairauksia (12.02.2007 klo 08.10)
IL: Vanhanen suosikki pääministeriksi (12.02.2007 klo 07.25)
SDP:stä ja keskustasta kannatusta asuntoministerille (11.02.2007 klo 16.15)
Cronberg: Kokoomuksen linja lisää köyhyyttä (10.02.2007 klo 19.44)
Häkämies ihmettelee Heinäluoman kannanottoa (10.02.2007 klo 18.13)
Kalliomäki: Porvarihallitus muuttaisi politiikan perinnettä (10.02.2007 klo 17.42)
Heinäluoma: Keskusta on kokoomuslaistunut (10.02.2007 klo 11.45)
SDP: Keskustan ohjelma parempi kuin kokoomuksen (10.02.2007 klo 05.43)
Vaalityötä tehdään myös YouTubessa (09.02.2007 klo 06.23)
Lipponen ärähti vihreiden ydinvoimakannanotosta (09.02.2007 klo 07.59)
Vanhanen moittii Helsingin energiapolitiikkaa (08.02.2007 klo 11.40)
Hyssälä: Veroporkkanoilla läskiä vastaan (08.02.2007 klo 06.13)
Puoluejohtajat keskustelivat Natosta MTV:n vaalitentissä (07.02.2007 klo 22.30)
Katainen arvostelee punamultaa vaalilupauksista (07.02.2007 klo 16.53)
Vanhanen: Valtiontaloudessa jopa 5 miljardin jakovara (07.02.2007 klo 09.57)
Ministerinsalkuista kiistellään jo (05.02.2007 klo 20.12)
Vihreät arvostelevat Paavo Lipposta (05.02.2007 klo 14.14)
Arhinmäki on Smash Asem -epäiltyjen joukossa (07.02.2007 klo 05.35)
Kokoomuksen Häkämies vaatii korjausta eläkeindekseihin (05.02.2007 klo 13.05)
Soini: Perusturvalupauksilla huiputetaan (05.02.2007 klo 11.41)
Ehdotus huippuvirkamiesten kierrätyksestä jää käsittelemättä eduskunnassa (05.02.2007 klo 05.58)
Niinistö kummeksuu aseyhteistyön tiivistämistä USA:n kanssa (04.02.2007 klo 14.02)
Hautala: Vihreille sopii parhaiten idelogisen blokkirajan ylittävä hallitusyhteistyö (05.02.2007 klo 05.38)
Räsänen tyrmää Vihreiden perustuloesityksen (05.02.2007 klo 01.50)
Vihreät ehdottaa 440 euron perustuloa (04.02.2007 klo 12.51)
Katainen oikoo kantaansa järjestökanteisiin (04.02.2007 klo 09.30)
Kysely: Suurimmat puolueet yhtä hyviä asioidenhoidossa (04.02.2007 klo 06.48)
SDP esittää lisää rahaa hyvinvointiin (03.02.2007 klo 14.46)
Uusiutuva energia ja perustulo Vihreiden kiikarissa (03.02.2007 klo 12.20)
Puoluejohtajat haluavat Helsingin kehittämisen hallitusohjelmaan (03.02.2007 klo 07.27)
Ehdokkaat tiukentaisivat valtion nuoraa talouselämästä (02.02.2007 klo 19.05)
Kokoomuksen vaaliteemana vastuullinen markkinatalous (02.02.2007 klo 12.16)
Kauppa: Ruuan alv-alennus laskisi hintoja (02.02.2007 klo 11.12)
Puoluejohtajat perisivät takaisin Perlos-tukia (01.02.2007 klo 23.31)
Valtioneuvosto jakoi puolueille vaalirahat (01.02.2007 klo 15.14)
Kansanedustajat kannattavat lisäydinvoimaa (01.02.2007 klo 14.52)
Vanhasen mielestä osa-aikatyötä pelätään suotta (01.02.2007 klo 09.47)
Etsi itsellesi ehdokas YLEn vaalikoneen avulla (01.02.2007 klo 06.31)
Vaalikone paljastaa ehdokkaiden mielipide-eroja (01.02.2007 klo 07.08)
"Lakkosakkojen korottaminen jakaa puoluekenttää" (01.02.2007 klo 04.54)
Demari: Keskusta haluaa pääministerin ja rahaministerin (01.02.2007 klo 04.36)
Hallituksen luomista työpaikoista puolet osa-aikaisia (01.02.2007 klo 01.03)
Kolmen suuren puolueen johtajat ensimmäisessä väittelyssä (31.01.2007 klo 21.36)
Tony Halme työkyvyttömyyseläkkeelle (31.01.2007 klo 16.41)
Vanhanen ja Katainen säilyttäisivät presidentinviran (31.01.2007 klo 04.17)
Lehtomäki: Älkää liioitelko Kiina-ilmiötä (30.01.2007 klo 06.13)
Vanhanen ei halua rajata lakko-oikeutta (30.01.2007 klo 06.06)
Vanhanen hermostui tempputyöllistämisväitteistä (29.01.2007 klo 16.58)
Keskustan 30+ -ryhmä esittää uusia ministeriöitä (29.01.2007 klo 12.49)
Kokoomus nostaa Niinistöä isompaan rooliin (29.01.2007 klo 09.39)
Ennakkoäänestyspaikkoja ennätysmäärä (29.01.2007 klo 12.02)
Martti Korhonen: Työllisyys aluepolitiikan lähtökohdaksi (28.01.2007 klo 14.15)
Kumpula-Natri: SDP:n energialinja kuluttajalähtöinen (28.01.2007 klo 22.50)
Huovinen ei kannata tiemaksuja (28.01.2007 klo 14.30)
HS: Puolueiden kannatus ennallaan (28.01.2007 klo 01.07)
Vanhanen moittii Helsingin päättäjiä energiavalinnoista (27.01.2007 klo 18.25)
Katainen: Työministerinsalkku pois sosiaalidemokraateilta (27.01.2007 klo 13.09)
Filatov: Työllisyystavoitteiden saavuttaminen jäytää kokoomusta (27.01.2007 klo 16.28)
Kristillisdemokraatit testaisivat työllistämistukea (27.01.2007 klo 15.22)
Kristillisdemokraatit haastaa RKP:n (27.01.2007 klo 09.32)
Keskusta kirinyt suurimmaksi (26.01.2007 klo 16.02)
Katainen arvostelee hallituksen perhepolitiikkaa (26.01.2007 klo 11.29)
Vasemmistoliitto vaatii palkka- ja pääomatuloille samaa veroa (25.01.2007 klo 11.48)
Katainen pitää Rajamäen lausuntoja pöyristyttävinä (25.01.2007 klo 11.28)
Kääriäinen ihmettelee Heinäluoman Santahamina-puheita (25.01.2007 klo 10.38)
Eduskuntaehdokkaat eri mieltä Sipoo-liitoksesta (24.01.2007 klo 15.00)
Vasemmistoliitto toivoo punavihreää yhteistyötä (24.01.2007 klo 16.36)
Vihreät syyttää keskustaa oikeistolaistumisesta (24.01.2007 klo 12.58)
Veronalennukset jatkumassa ensi vaalikaudellakin (24.01.2007 klo 11.59)
Porvariyhteistyö vauhtiin seminaarilla (24.01.2007 klo 06.13)
Vaalikampanjointi vie entistä enemmän varoja (23.01.2007 klo 23.12)
Siimes tukee Feldt-Rantaa ja Guzenina-Richardsonia (23.01.2007 klo 18.34)
Kokoomus haluaisi tiedeministerin (23.01.2007 klo 13.23)
Filatov riemuitsee työllisyystavoitteen lähes täyttyneen (23.01.2007 klo 11.44)
Filatov haluaa vanhustenhoivan hallitusohjelmaan (21.01.2007 klo 17.28)
Takkula ja Sarkomaa arvostelevat SDP:tä (21.01.2007 klo 15.39)
Hoivapalvelut tärkeitä äänestäjille (21.01.2007 klo 00.39)
Perlos, palvelut ja verot esillä kampanja-avauksissa (20.01.2007 klo 21.59)
Keskusta tahtoo julkisiin palveluihin
ja tulonsiirtoihin 1, 5 miljardia lisää (20.01.2007 klo 14.59)
Vasemmistoliiton vaalistartissa moitittiin julkisten palvelujen rapautumista (20.01.2007 klo 16.48)
Vihreät: Ydinvoima ei auta ilmastonmuutoksessa (20.01.2007 klo 10.38)
Pertti "Veltto" Virtanen lähtee ehdokkaaksi (20.01.2007 klo 15.41)
Kanerva vaatii Rajamäeltä selvitystä oikeistopuheista (19.01.2007 klo 15.24)
Hallitus sai eduskunnan luottamuksen (19.01.2007 klo 13.21)
Kysely: Vanhanen suosituin seuraavaksi pääministeriksi (18.01.2007 klo 08.02)
Kansalaiset vieroksuvat Suomen ja Ruotsin yhteistä puolustuspolitiikkaa (18.01.2007 klo 20.39)
Ruotsalaiset tietämättömiä Suomen sotahistoriasta (18.01.2007 klo 20.37)
Sdp:n Backman ajaa valiokuntamuutosta (17.01.2007 klo 22.40)
Kolme suurinta puoluetta ydinvoiman kannalla (17.01.2007 klo 11.36)
Vanhanen: Väitteet porvariyhteistyöstä vaalipuhetta (17.01.2007 klo 06.18)
Perloksen irtisanomisaikeet puhuttivat eduskunnassa (16.01.2007 klo 17.42)
Järjestöt: Seuraava hallitus tiukkoihin toimiin päästöjen vähentämiseksi (16.01.2007 klo 15.07)
Oppositio vaatii panostusta Venäjä-suhteisiin (15.01.2007 klo 17.19)
Backman: Porvarit syrjäyttämässä demareita hallituksesta (15.01.2007 klo 04.50)
Vanhanen puolustaa Venäjän-politiikkaa (14.01.2007 klo 18.49)
Kalli kosiskelee kokoomusta Vanhasen tueksi (13.01.2007 klo 17.45)
Viitanen syyttää kokoomusta ja vihreitä vaalikikkailusta (13.01.2007 klo 13.06)
Jäätteenmäki ei lähde ehdolle eduskuntaan (12.01.2007 klo 03.59)
Keskusta kutsuu työmarkkinajärjestöjä vaalikampanjaansa (12.01.2007 klo 12.38)
Kokoomus arvostelee EU-puheenjohtajuuskautta (11.01.2007 klo 21.18)
Keskustan ydinvoimakanta sai opposition varpailleen (11.01.2007 klo 17.20)
Keskustan puoluesihteeri puolustaa Jäätteenmäkeä (11.01.2007 klo 12.21)
Eduskuntavaalikampanjat käyntiin vähitellen (10.01.2007 klo 20.38)
Kokoomukselta välikysymys ilmastonmuutoksesta (10.01.2007 klo 13.34)
Vasemmistoliitto moittii työttömyystavoitteita (10.01.2007 klo 13.06)
Keskustalle ja SDP:lle tasamäärin korkeita virkoja (10.01.2007 klo 09.26)
Wallin: Työpaikkatavoite voi ylittyä (10.01.2007 klo 06.33)
Lankia: Yt-laki nosti kolmikannan ongelmat esiin (10.01.2007 klo 11.15)
Haatainen tyrmää pelottelun eläkevarojen loppumisesta (09.01.2007 klo 19.39)
Jäätteenmäki päättää ehdokkuudestaan lähiaikoina (09.01.2007 klo 18.17)
Katainen arvostelee SDP:n työllistämispolitiikkaa (09.01.2007 klo 18.06)
Eduskunta aloitti kevätistuntokautensa (09.01.2007 klo 15.56)
Tynkkynen kritisoi työmarkkinajärjestöjen energialinjausta (09.01.2007 klo 11.40)
Katainen kiistää epäselvyydet ehdokkuudessaan (09.01.2007 klo 07.13)
Myös Vanhanen kannattaa presidentin valtaoikeuksien tarkistamista (08.01.2007 klo 07.01)
Cronberg: Irak-skandaalin puinti huonoa poliittista kulttuuria (08.01.2007 klo 09.07)
Wallin: Vesihuollon parannustyöt kotitalousvähennyksen piiriin (08.01.2007 klo 09.11)
Kiinnostus puoluejäsenyyteen entistä vähäisempää (08.01.2007 klo 09.08)
Rusi uudistaisi Supon valvontaa (07.01.2007 klo 12.45)
Puolueet panostavat yhä enemmän Internet-kampanjointiin (07.01.2007 klo 03.49)
Lipponen: En halunnut Jäätteenmäen paikalle (05.01.2007 klo 16.17)
Katainen ajaa tasa-arvoa seuraavaan tupoon (05.01.2007 klo 15.10)
Kiviniemi torjuu väitteet keskustan politiikan koventumisesta (05.01.2007 klo 14.25)
Ryhmänjohtajat: Eduskunta suopeampi ydinvoimalle (05.01.2007 klo 10.19)
Valitus keskustan ehdokaslistasta vedettiin pois (04.01.2007 klo 15.40)
RKP haluaa tehostaa Itämeren suojelua (04.01.2007 klo 13.05)


Yleisradio Oy PL 64 00024 Yleisradio
Radiokatu 5 00024 Helsinki | Puh. +358 9 14801 | Sähköposti: etunimi.sukunimi@yle.fi | yle.fi

--



Sanomanetti perjantai 2007-03-02. Gallup-roskaa Ylestä!  "Älä hyvä ihminen tee niin suurta numeroa muutoksista, jotka eivät ole tilastollisesti merkitseviä! Kenen edun mukaista on lietsoa suurta kohua sellaisesta, jota ei (välttämättä) ole olemassakaan? Tilastotieteen peruskurssilta voi saada oppia siitä mitä "virhemarginaali" tarkoittaa, jos tutkimuslaitos on kykenemätön sitä antamaan." Tilastotieteilijä (rekisteröitymätön)  Pe 2007-03-02 - 20:53. "Tutkimus":  Keskusta suurin puolue, SDP laskussa. & Blogi: Olli Ainola kirjoittaa aiheesta. 

Liite: Em aineisto yhtenäisenä. Liite.
 

Kalluppi-humpuukia Ylessä (ja muuallakin mediassa)! Mielipidekyselyistä on tullut viihdettä.  1999-09-16.
Yle näyttää jatkavan surutonta numeroilla huijaamista, joita arvovaltaiset "tutkimuslaitokset" suoltavat median toivomusten ja maksamusten mukaisesti. Viime viikon lopulla sattui korvaani Ylen uutislähetyksestä klo 16:n aikaan selitys kymmenyksien tarkkuudella, kuinka puolueiden kannatus on kasvanut tai vähentynyt ja kuinka joku on mennyt jonkun toisen ohi tai edelle tai taakse ja aina vain kymmenyksien tarkkuudella. Mistään virhemarginaalista ei puhettakaan!
Saman päivän TV-lähetyksessä mainittiin sentään virhemarginaaliksi 2.5 prosenttia isojen puolueiden kohdalla, ei mitään pienien puolueiden virhemarginaalista. Onko se isompi vai pienempi?
Esimerkki: Kymmenyksen tarkkuudella saatu tulos 2.5:n prosentin virhemarginaalilla voi olla seuraavanlainen:
Puolue A:n kannatus on 24.8 ja puolue B:n 19.9. Uutisointi kertoo puolue A:n olevan hirmuisesti suurempi kuin puolue B. Ja kuitenkin tilanne voi olla tämänkin tutkimuksen mukaan päinvastainen. Se siitä uutisoinnista sitten!
Yksikään tilastotieteen professori ei ole katsonut itselleen arvoiseksi joskus kirjoittaa kunnon artikkelia tästä Kalluppi-humpuukista.Ovatko he alistuneet siihen, että yhteiskunnallinen tutkimus on muuttunut viihteeksi?
Kalluppi-humpuukia Ylessä (ja muuallakin mediassa)!  1999-09-16.  

Lue myös!  Epä-älyllinen Gallup-humpuuki jatkuu: Helsingin Sanomat unohtaa "tutkimusta" selostaessaan virhemarginaalit, jälleen kerran. 
"Eikö tämä huoraaminen ole lukijoiden öykkärimäistä aliarviointia?"
Lue: "Halosen suosio kääntyi taas kasvuun". Helsingin Sanomat tiistaina 20.12.2005. 2005-12-20
  
Lue myös!  
Kommentti
2005-12-20   
Lue myös!  
Gallup-sota johtuu väärintulkinnoista ja -uutisoinneista, yhä vuonna 2006!  2006-01-06!

 




Sanomanetti  Tiistai 2007-03-06   "Tätä linjaa pitää jatkaa. Kiitos. Entä varallisuusvero? Hyvä kun sanoit."
Matti Vanhanen ja Eero Heinäluoma vaalitentissä. FST5:n kuvasta tiistaina 2007-03-06 Pertti Manninen.   Jatkuu!

Lue myös!  Pääkirjoitus. Rikkaita ja köyhiä. Ahneita ja vaatimattomia ... Lue!
   

the hunger site



Hae Nettisanomista:

Vuodet 1999 alkaen, 2006 osittain.



TOIMITUS. Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen.    Yhteys: mailto:Sanomanetti@hotmail.com   
Copyright sanomanetti.fi - Mainosbanneri ja kirjasinkoko torstaina 2009-04-02. N:o  2007/614. Sivut: 2007-03-09, nettiin 2007-03-09, linkit 2007-03-09. 
Sanomanetti 2007-03-09 - Iltalehti: Luhtasen vaalikampanjassa pimeää rahaa - Vaalien rahoitus on terveellä pohjalla. Keskisuomalainen pääkirjoitus. Leena Luhtanen, oikeusministeri. Juhani Luhtanen - SDP - Teboil Pakila - Oikeuspäivälaitoksen tapahtuma - Erkki Laatikainen - Valko-Venäjä - Lähi-itä - Pääkirjoitus. Avoimuuden merkitys. - Pertti Manninen. - Aila Paloniemi eduskuntaan 88 - Mauri Pekkarinen Työtä ja tuloksia! 89 - Keski-Suomi. Keskusta. Laukaa. Keskusta. Ennakkoäänestyksen alkamispäivänä - Iltalehti. Viihde. Britney yritti hirttäytyä? Iltalehti. Viihde. Pipsa Parkkinen. Maanantai  2007-03-2005. - Saatana saapuu Helsinkiin - Anna Politkovskajan murha ja Suomi. Johan Bäckman - Anna Politkovskaja - Heidi Hautala - Vladimir Putin  -  Matti Vanhanen. Tätä linjaa pitää jatkaa. Kiitos. Eero Heinäluoma. Entä varallisuusvero? Hyvä kun sanoit. - "Tähti on syntynyt" - Kuvia laulusta -  Judy Garland. "... nainen odottamaan jää miestä, joka lähti pois  ..."   "A Star Is Born". George Cukor 1954. - Onnettomuus: Kimmo Sasi ... ikaalislainen mies kuoli.  Kaurismäen tähti menehtyi. Turo Pajala. Gallup-roskaa Ylestä! - Kuvia. Vaalikiertue. Keski-Suomi. Kokoomus. K-kaupan pihalla. Laukaa - "Tutkimus":  & Blogi: Olli Ainola -  Vanhanen: Sipoo-päätös  - "Statsministern svältfödd på sex" - Sibbofrågan - Susan paljastaa:  - Paavo Lipponen  valtiomies  -Inget att vara stolt  över. Sverker Åström lyssnar på Bildt  Älskarinnan skrev bok om sina dejter med politikern. - lööppi - Susan Kuronen - Kuva. Mikko Ilonen -  Kuva. Kuningas keskustelee kuningattaren kanssa. - Åre Ruotsi  - Jakarta - golf - Sävelradio. Helsingin Sanomat väittää: Ministeri Susanna Huovinen "lopetti suositun Sävelradion vahingossa"! - Kuva. Kohokohta. Paavo Lipponen ja Anneli Jäätteenmäki. - Paavo Lipponen siirtyy politiikasta mustelmiaan kirjoittamaan.  - etusivu - Sanomanetti.  N:o 614  - perjantai 09.03.2007 - kuva - kuvat - pertti manninen - nettisanomat

Sivun alkuun!





Sivuston 1. restaurointi 2011-09-12. Virhelinkkien korjaus, puuttuvien kuvien palautus, Huom. Linjayhteyden virhellisen toiminnan takia osa sivuista on vuonna 2007 jaettu useaksi sivuksi ja osa kuvista on edelleen vaillinaisia alaosastaan. Linkkien palautus on osittain vienyt linkit osottamaan tiedon ensimmäiseen esiintymiskertaan. Maanantaina 2011-09-12 Pertti Manninen. Tämä sivusto on tehty Nettisanomat-sivuston tarkistetusta versiosta 2011-09-21. .
2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivusto on palautettu osittain alkuperäiseen muotoon hovioikeuden tuomio huomioon ottaen lauantaina 05.03.2016, äitini 100-vuotis syntymäpäivänä.