<edellinen seuraava>
2006-12-05
2006 joulu 05-08.
Lipposen hallituksen irakilaisdiplomaattien karkotus.

Lapsen oikeuksien julistus

Opeta lapsi uimaan   -   3 vrk:n sääennuste   -   Nettikalenteri   -   World weekly

altavista.com
msn.fi
google.fi
fi/WebSearch
Etusivu -  Juttuja -  LehdetKarkotus -  Irak -  Sosialisointi        Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 
 
Sanomanetti tiistai 2006-12-05.

Kuva. "Suomen lippu hämärän sinessä kuukausi sitten 2006-11-06 jolloin oli jo lunta maassa toisin kuin tänään" Pertti Manninen. Kuva.


Sanomanetti tiistai 2006-12-05. Pääkirjoitus.

Paavo Lipposen hallituksen päätös irakilaisdiplomaattien ja heidän perheenjäsentensä (selvitettävänä) karkottamisesta Suomesta juuri ennen Irakin sotaa jätetty oikeuskanslerin tutkittavaksi.

Petri Rissanen on tehnyt kantelun oikeuskanslerille Paavo Lipposen hallituksen toimista sen karkoittaessa irakilaisdiplomaatteja ja heidän perheenjäseniään (selvitettävänä) Suomesta hiukan ennen USA:n ja liittolaisten hyökkäystä Irakiin. Petri Rissanen on selvittänyt tarkoin yksityiskohdin tätä asiaa perustellessaan kanteluaan.

Sanomanetti julkaisee seuraavassa kantelun perustelun, ts. tapahtumien kulun. Asia ei ole ollut paljoakaan julkisuudessa ja se on mitä ilmeisimmin haluttu unohtaa. Toivottavasti silloinen pääministeri Paavo Lipponen sitten muistelmissaan kertoo, mitä tuli tehdyksi. Toivottavasti hän myös on tahtonut ottaa selville, kuinka nämä irakilaisdiplomaatit ja heidän perheenjäsenensä (selvitettävänä) selvisivät Irakissa karkotuspäätöksen jälkeen sodan melskeissä.

Asia on jälleen toista kautta mielenkiintoisella tavalla ajankohtainen.Nyt marras-joulukuussa 2006 kiisteellään oikeusministeri Leena Luhtasen toimista hänen allekirjoitettuaan omin päin (tuomatta asiaa eduskuntaan) luovutussopimuksen Euroopan Unionin puolesta USA:n kanssa.

Itsenäisyyspäivän aattona 2006 Pertti Manninen. Sanomanetti 2006-12-05.Tässä Petri Rissasen selostus.


Pääministeri Lipposen hallitus päätti  karkottaa Yhdysvaltain pyynnöstä  kolme (3) Irakin Suomen
suurlähetystön edustajaa 16.3.2003 eli eduskuntavaalipäivänä.

Näin tehdessään Suomen hallitus on sekaantunut Yhdysvaltain aloittamaan hyökkäyssotaan, jonka presidentti Halonen on tuominnut. Lisäksi ko. hallitus on syyllistynyt muunnellun totuuden kertomiseen ja totuuden peittelemiseen, jonka yhtenä seurauksena laillisesti valittu pääministeri Jäätteenmäki joutui jättämään tehtävänsä.

TAUSTAA :

1.2.2003 SYDNEY MORNING HERALD uutisoi: 'USA vääristelee raporttiani, sanoo Hans Blix.'

Blix toteaa, ettei hän ole nähnyt vakuuttavaa todistusaineistoa siitä, että Irak lähettäisi asetiedemiehiä muihin maihin estääkseen näiden haastettelemisen. Blixillä ei myöskään ole mitään syytä epäillä, kuten Bush väitti, että irakilaisia agentteja esiintyisi tiedemiehinä.

 6.3.2003 ABCNEWS uutisoi, että Yhdysvallat on käynnistänyt operaation nimeltä Imminent Horizon (Uhkaava Taivaanranta). Sen tarkoitukseksi kerrottiin maailmalla olevien irakilaistiedusteluagenttien häiritseminen, vaikka todellisuudessa sen tarkoituksena oli mm. kiristää diplomaattihenkilöstöä loikkaamaan Yhdysvaltoihin, kuten myöhemmin kävi ilmi.

Yhdysvallat pyysi apua yli 60 maan hallituksilta, eli jokaiselta maalta, jossa Irakilla oli jonkinlainen   edustus. Yhdysvallat väitti, että tiedusteluagentit käyttivät diplomaattiasemaa peitetarinanaan, ja täten heidät tuli karkottaa asemamaistaan, kuten Yhdysvallat karkotti YK:ssa toimineet kaksi (2) irakilaista.

 7.3.2003 Intian THE HINDU uutisoi, että Irakin YK:n lähettiläs Mohammad al Douri kertoi karkotettujen olleen turvallisuushenkilöstöä, ja heidät karkotettiin, koska he eivät suostuneet loikkaamaan. Al Dourin mukaan kaikki irakilaiset diplomaatit ovat joutuneet vastaavanlaisen painostuksen kohteeksi.

 8.3.2003 uutisoitiin, että Suomen ulkopoliittinen valiokunta presidentin johdolla tiukensi Irak-linjaansa toteamalla, että kaikkien maiden ( Suomi mukaanluettuna ) täytyy toimia YK:n puitteissa.

 9.3.2003 THE AGE uutisoi, että Canberra karkottaa irakilais'agentin'. Karkotus seurasi Yhdysvaltain pyyntöä karkottaa irakilaisia, jotka käyttivät diplomaattista asemaansa suojana.

Lehden mukaan Saksan hallitus on vahvistanut, että Yhdysvallat on pyytänyt sitä karkottamaan irakilaisdiplomaatteja, ja USA on toimittanut Saksalle listan nimistä, jotka se haluaa karkotettavan !

 10.3.2003 THE NEW YORK TIMES  uutisoi, että Bushin hallitus on pyytänyt yli 60 maata etsimään ja karkottamaan irakilaisdiplomaatteja, jotka Yhdysvaltain mukaan todellisuudessa ovat tiedusteluagentteja, jotka ovat uhka Yhdysvaltain ulkomailla olevalle henkilöstölle.

Erään Yhdysvaltain virkailijan mukaan 'oli huono ajankohta lennellä maailmalla irakilainen passi taskussaan'.

Virkailijat kertoivat karkotuspyynnölle myös toisen motiivin: 'irakilaisagentit saattaisivat loikata, joten nyt oli mahtava tilaisuus yrittää sitä, ja katsoa mitä he tiesivät'.

Lehti mainitsi, että oli epäselvää, mitä todisteita Yhdysvallat oli antanut siitä, että diplomaatit olisivatkin agentteja, tai olivatko maat pyytäneet sellaisia.

Irakin Australian suurlähetystön johtaja Saad al-Samarai kertoi, että 'on aivan uusi asia, että suurvalta pyytää muita maita karkottamaan diplomaatteja, ja nämä tekevät niin'.

 10.3.2003 HELSINGIN SANOMAT (Foreign) uutisoi, että Irak-kiistely jatkuu keskustan ja demarien välillä.
Lipponen toteaa, että ' Tilanne on hyvin vakava. Me tuemme YK:a ja YK:n pääsihteeriä.

 10.3.2003 HELSINGIN SANOMAT (Foreign) uutisoi, että USA on huolestunut Suomessa olevista irakilaisdiplomaateista. Yrjö Länsipuro väittää, ettei Suomi ole saanut suoraa karkotuspyyntöä.

 12.3.2003 AL-JAZEERAH NEWS uutisoi, että Belgia kieltäytyy karkottamasta irakilaisdiplomaatteja. Yhdysvaltain karkotuspyyntö perustui väitteeseen, että irakilaiset eivät toimineet diplomaattisen asemansa sallimalla tavalla.

 14.3.2003 HELSINGIN SANOMAT uutisoi, että Norja suivaantui USA:n painostuksesta. USA:n suurlähettiläs John Doyle Ong uhkaili Norjaa toteamalla, että: 'kun elinikäinen ystävä yhtäkkiä kieltäytyy tekemästä palvelusta, ystävyys muuttuu. Turvallisuutemme on nyt uhattuna ja tarvitsemme apua ystäviltä ja liittolaisilta.'

( USA:n painostus tarkoittaa selkeästi pyyntöä karkottaa irakilaisdiplomaatteja. )

 14.3.2003 HELSINGIN SANOMAT uutisoi, että Ruotsi karkottaa Irakin diplomaatteja. Suomi puolestaan selvittää irakilaisdiplomaattien toimintaa. Ruotsin ulkoministeriön lehdistöpäällikkö Ingrid Iremark ei kommentoinut, olivatko karkotetut diplomaatit samoja, joita USA on vaatinut karkotettavaksi !

Myös Suomi sai Yhdysvaltain selvityspyynnön Irakin diplomaateista.

Pääministeri Lipponen väitti ulkomaisille toimittajille, että 'Suomen viranomaiset selvittävät Helsingissä olevien Irakin diplomaattien toimintaa.' Lipposen mukaan suojelupoliisi arvioi, onko Suomessa olevien diplomaattien toiminta sopusoinnussa heidän diplomaatin roolinsa kanssa.”

 15.3.2003 PRAVDA uutisoi, että USA pyytää karkottamaan irakilaisdiplomaatteja, Venäjä kieltäytyy. Venäjän ministeriön lehdistötiedottaja toteaa, että vastaavat pyynnöt on esitetty kaikille maille, jossa Irakilla on edustus.

 15.3.2003 ILTASANOMAT uutisoi, että suojelupoliisi ei tutki irakilaisia diplomaatteja. Suojelupoliisi ei ole saanut tehtäväkseen tutkia irakilaisten Helsinkiin akkredoitujen diplomaattien taustoja Ruotsissa paljastuneen vakoiluskandaalin takia.

'Yhdysvaltain pyyntö tutkia diplomaatteja on tietojemme mukaan pysähtynyt ulkoministeriöön',  suojelupoliisin päällikkö Seppo Nevala kertoi.

Helsingin Sanomissa Lipponen sanoi, että 'suojelupoliisi arvioi, onko Suomessa olevien diplomaattien toiminta sopusoinnussa heidän diplomaatin roolinsa kanssa'.

Nevala ei kuitenkaan vahvista tällaista toimeksiantoa olevan vireillä !

 16.3.2003 THE AGE uutisoi, että Venäjä kieltäytyy karkottamasta irakilaisia 'vakoojia'. Myös Saksa on vahvistanut, että USA antoi sille nimilistan diplomaateista, jotka USA halusi karkotettavan.

Saksan Lontoon lähetystön edustaja totesi, että vaikka irakilaisdiplomaatit todellisuudessa olisivatkin tiedusteluagentteja, niin ei ole mitään tarvetta karkottaa heitä, niin kauan kuin he noudattavat Saksan lakia.

 17.3.2003 HELSINGIN SANOMAT (foreign) uutisoi, että Suomi karkottaa kolme (3) irakilaisdiplomaattia. Ulkoministeriö ilmoitti, että 'viime kuukausien perusteella Suomen viranomaiset ovat tulleet siihen tulokseen, että karkotettavien irakilaisten toiminta ei ole ollut sopusoinnussa heidän diplomaattisen asemansa kanssa'.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja ei halunnut kommentoida asiaa, (vaikka on juridisessa vastuussa ministeriönsä toimista !).

 17.3.2003 ETELÄ-SUOMEN SANOMAT uutisoi, että Irakin mukaan Suomi painostettiin karkottamaan diplomaatit.

Irakin suurlähetystö vahvisti maanantaina Suomen karkottaneen kolme irakilaisdiplomaattia. Irakin asiainhoitaja Ghazi Y. Khudhair kertoi toimittajille, että:

'Minut kutsuttiin eilen klo. viisi ulkoministeriön protokollapäällikön puheille ja ilmoitettiin, että Suomi karkottaa kolme diplomaattiamme. On selvää, että Suomi karkotti diplomaatit Yhdysvaltain  painostuksesta.'

Asianhoitaja muistutti, että kaksi viikkoa sitten Yhdysvallat antoi yli 60 maalle ympäri maailmaa kehotuksen karkottaa irakilaisia diplomaatteja. Khudhairin mukaan Suomi oli yksi kehotuksen saaneista maista.

Irakin lähetystön mukaan maasta karkotetaan konsuliasioista vastaava lähetystösihteeri Khalid I.Mohammed Shallah sekä lähetystöneuvokset Muhammad A. Muaiad ja Muhammad J. Kased.

18.3.2003 ETELÄ-SUOMEN SANOMAT uutisoi, että Suomi karkotti kolme irakilaisdiplomaattia. Ulkoministeriö ei tarkenna karkotusten syitä.

 Suomi karkotti maanantaina kolme irakilaista diplomaattia. Suomalaisviranomaisten mukaan diplomaattien toiminta ei ole ollut sopusoinnussa heidän diplomaattiasemansa kanssa.

Myöskään ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd) ei halunnut maanantaina kommentoida asiaa mitenkään. Yhtä vaitonainen oli suojelupoliisi, jonka mukaan tiedottaminen oli keskitetty kokonaan ulkoministeriölle.

 (Ulkoministeri ei kommentoi ministeriönsä tekemää karkotusta, vaikka suojelupoliisi toteaa tiedottamisen olleen keskitetyn ulkoministeriöön!)

Valtiosihteeri Antti Satulin mukaan mikään muu maa (kuin USA) ei pyytänyt Suomea karkottamaan irakilaisdiplomaatteja.

 19.3.2003 AMERICAN FORCES INFORMATION SERVICE uutisoi, että Richard Boucherin mukaan yli 30 maata on liittynyt Irakin vastaiseen 'halukkaiden koalitioon', ja yli 15 maata on yksityisesti todennut tukevansa USA:n toimia , mutta sisäpoliittisista syistä eivät voi tukea julkisesti.

( Suomessa oli vaalit 16.3.2003 ! )

Colin Powellin mukaan maiden johtajat tekevät kaiken tehtävissä olevan tukeakseen koalitiota sotilaallisesti, diplomaattisesti sekä taloudellisesti.

( Lipposen hallitus karkotti irakilaiset 16.3.2003 ! )

Boucherin mukaan koalitiota tukevat maat, kuten Japani, auttavat myös sodan jälkeisessä jälleenrakennustyössä.

 19.3.2003 JSONLINE siteeraa Washington Postin uutista kertomalla, että USA on saanut  informaatiota Irakin aseohjelmista. Tiedemiehille sanottu, että he joko loikkaavat tai heidät karkotetaan.

Uutinen paljastaa, että täysin avoimesti uutisoitu operaatio Uhkaava Taivaanranta sisälsi erittäin salaisen lisäyksen, jonka tarkoituksena oli esittää Irakin diplomaateille hyvin vakava vaihtoehto - he voisivat joko loikata tai sitten heidät karkotettaisiin Irakiin 'nauttimaan hyvin lyhyestä olosta Bagdadissa'.

Virkailija, jolla oli pääsy irakilaisten diplomaattien kanssa käytyihin arkistoituihin keskusteluihin, sanoi irakilaisille kerrotun, että USA lajittelee ystävät vihollisista Saddamin kukistumisen jälkeen, ja silloin yhteistyöstä kieltäytyneet jäävät perheinensä Irakin uuden hallituksen armoille.

( USA kiristi irakilaisdiplomaatteja mm. heidän perheidensä avulla ! )

 20.3.2003 CNN uutisoi, että USA pyytää kaikkia maita karkottamaan kaikki irakilaiset diplomaatit, ja väliaikaisesti jäädyttämään Irakin varat.

 20.3.2003 Valkoisen talon lehdistösihteeri Ari Fleischer kertoi koalition jäsenten antaman avun olevan mm. suoraa taisteluun osallistumista, logistista apua, tiedustelu- ja poliittista tukea, kemialliseen ja biologiseen sodankäyntiin varustautuneita yksiköitä, maiden ylilento-oikeuksia sekä humanitaarista ja muuta apua.

 20.3.2003 US STATE DEPARTMENT DAILY PRESS BRIEFING by Richard Boucher

Boucher toteaa, että ' ...voi olla erittäin tärkeää saada (koalition jäseniltä) apua pieninä joukko-osastoina, jotka ovat erikoistuneet esim. ABC-aseiden torjuntaan, eli jopa pienikin apu on tarpeellista.'

Boucherilta tiedustellaan pyynnöstä katkaista diplomaattisuhteet Irakin kanssa. Hän vastaa näin: 'USA on tehnyt virallisen pyynnön (Irakin suurlähetystöjen sulkemisesta) niille maille, joissa Irakilla on edustus.'

Boucherilta tiedustellaan, että mihin Boucher odottaa karkotettujen diplomaattien menevän? Ei kai Boucher odota heidän palaavan Bagdadiin näissä olosuhteissa?

Boucher vastaa, että USA:n mielestä kyseisten henkilöiden on poistuttava asemamaistaan. Boucher vielä vahvistaa, että USA teki karkotuspyynnön jokaiseen maahan, jossa Irakilla oli edustusta.

20.3.2003 WASHINGTON POST uutisoi, että USA:n hallitus on saanut viime päivinä potentiaalisesti arvokasta tietoa Irakin biologisista ja kemiallisista aseista Irakista poissa olevilta tiedemiehiltä sekä tiedusteluagenteilta. Tiedot oli saatu uhkailemalla, että yhteistyöstä kieltäytyminen saattaisi aiheuttaa epämiellyttäviä jälkiseuraamuksia Bagdadin kaatumisen jälkeen.

Operaatio Uhkaavan Taivaanrannan tarkoituksena oli painostaa irakilaisia antamaan informaatiota sekä aseohjelmista että Irakin operatiivisista suunnitelmista. Niiden maiden joukossa, jotka auttoivat operaatiossa, olivat USA:n virkailijan mukaan mm. Romania, Unkari, Australia ja Ruotsi.

20.3.2003 YLE TV1 UUTISET 20:30 Petri Sarvamaan välityksellä uutisoi asiasta, mutta jostain syystä Suomea koskettava uutinen ei näkynyt kunnolla, eikä sitä uusittu lupauksista huolimatta. Tässä kuitenkin puhtaaksi kirjoitettu uutisointi aiheesta. Sarvamaa tarvittaessa vahvistakoon sen paikkaansa pitävyyden.

'Päivän Washington Post todellakin paljastaa, että se mikä aiemmin luultiin olevan vain normaali diplomaattinen pyyntö eri maille katsoa, että mitä irakilaiset diplomaatit tekevät näissä maissa, on paljastunut puolustusministeriön Pentagonin salaiseksi operaatioksi, jonka nimi on Uhkaava Taivaanranta.

Myös Suomessa ulkoministeriö sanoi, että näitä irakilaisia diplomaatteja, joita siis kolme päivää sitten kerrottiin, että Suomessa karkotetaan kolme kappaletta, että heitä olisi seurattu jo usean kuukauden ajan ja haluttiin antaa ikäänkuin sellainen kuva, että tällä ei olisi oikeastaan mitään tekemistä tämän Yhdysvaltain esittämän toiveen ja pyynnön kanssa.

Mutta kun itse selvitin tuota asiaa Yhdysvaltain ulkoministeriöstä, kävi ilmi, ja sain epäsuoran vahvistuksen sille, että takana on todella puolustusministeriön salainen operaatio, jonka tarkoituksena oli saada tietoa mahdollisilta ase-eksperteiltä Irakin kemiallisista ja biologisista aseohjelmista. Sitä, oliko myös Suomelta pyydetty nimenomaan tällaista apua, sitä ei haluttu kommentoida sen enmpää lainkaan. Jos tämä pitää paikkaansa, että Ruotsi on osallistunut tähän diplomaattiseen kiristykseen, ja heille on sanottu, että kerrotte tietonne tai teidät karkotetaan - niin minun arvioni on se, että on hyvin vaikeaa uskoa, että Ruotsilta olisi pyydetty jotain sellaista, mitä Suomelta ei olisi pyydetty.

 TV-uutiset on tänään saanut tietoonsa myös sen, että Yhdysvallat aikoo vielä tämän päivän kuluessa pyytää kaikkia maailman maita, joissa on Irakin lähetystö, sulkemaan tuon lähetystön. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että Suomenkin ulkopoliittinen johto joutuu jo huomenna miettimään ja vastaamaan siihen, tunnustaako Suomi Saddam Husseinin hallinnon.'

 21.3.2003 HELSINGIN SANOMAT uutisoi, että karkotetut diplomaatit asespesialisteja. Yhdysvaltain viranomaiset uskovat, että useista eri maista karkotetut irakilaiset diplomaatit olivat tosiasiassa joukkotuhoaseiden asiantuntijoita, jotka Irakin diktaattori Saddam Hussein oli lähettänyt ulkomaille asetarkastusprosessia karkuun diplomaattistatuksen suojassa.

Kaikkiaan 60 maata on viime viikkoina karkottanut irakilaisia diplomaatteja. Aloite karkotuksiin on monessa tapauksessa tullut Washingtonista.

(HS:n väite ei pidä paikkaansa, sillä yli 60 maata, eli jokainen maa jossa oli Irakin edustus, sai karkotuspyynnöt, mutta läheskään kaikki eivät karkottaneet diplomaatteja!)

The Washington Post -sanomalehden mukaan Yhdysvaltain tiedusteluviranomaiset ovat saaneet näiltä "diplomaateilta" tietoja Irakin väitetyistä joukkotuhoaseista ja operatiivisista suunnitelmista.

(HS väittää diplomaatteja "diplomaateiksi", vaikka näin ei ollut alkuperäisessä Washington Postin    uutisoinnissa - päinvastoin!)

Lehden mukaan Yhdysvaltain viranomaiset ovat tehneet tässä asiassa tiivistä ja tuloksellista yhteistyötä mm. Ruotsin, Romanian, Unkarin ja Australian viranomaisten kanssa.

Myös Suomi karkotti kolme irakilaisdiplomaattia. Miksi diplomaatit päätettiin karkottaa juuri nyt?

"Heidän toimintaansa on seurattu pitkään ja tultu siihen tulokseen, ettei toiminta ollut sopusoinnussa heidän diplomaattiasemansa kanssa ulkoministeriön osastopäällikkö Markus Lyra sanoi.

 21.3.2003 IRAQ CRISIS BULLETIN uutisoi Yhdysvaltain kaikille maailman hallituksille esitetystä pyynnöstä sulkea Irakin suurlähetystöt ja karkottaa irakilaiset diplomaatit.

 21.3.2003 BBC NEWS uutisoi, että USA haluaa irakilaisdiplomaatit karkotettaviksi, ja suurlähetystöt varoineen suljettaviksi. Yhdysvaltain mukaan 56 maassa on Irakin suurlähetystö, ja kuudessa maassa on pienempi edustusto. (Karkotuspyyntö on esitetty kaikille näille maille, eli pyyntö on globaali.)

 22.3.2003 INTERNATIONAL HERALD TRIBUNE uutisoi, että USA:n globaali pyyntö Irakin suurlähetystöjen sulkemiseksi aiheuttaa vastustusta.

Pyyntö sulkemisesta ja varojen jäädyttämisestä torjuttiin joissakin maissa, jotka muuten tukivat USA:n sotaa Irakissa.

Erkki Tuomioja sanoi: 'Suurlähetystön sulkeminen ei tule kysymykseenkään. Emme reagoi tällaiseen. Irak on Suomen tunnustama valtio. Sen hallitus voi luonnollisesti vaihtua, mutta se on YK:n jäsen.'

TRIBUNE kirjoittaa, että muutamat maat ovat aikaisemmin karkottaneet irakilaisdiplomaatteja myöntämättä, että he ovat taipuneet USA:n painostukseen.

 22.3.2003 YLE 24 : Ulkoministeri Erkki Tuomiojan mukaan Yhdysvalloilla oli jo alun perin tarkoitus  aloittaa sota Irakia vastaan.

Tuomioja sanoi Ylen Lauantaiseurassa, että Irakin aseriisunta vietiin turvallisuusneuvostoon vain, koska USA halusi sodalle YK:n hyväksynnän.

Tuomioja toisti myös, ettei Suomi ole saanut Yhdysvalloilta pyyntöä sulkea Irakin Suomen suurlähetystöä, Irak on YK:n jäsenvaltio, eikä Suomella ole näillä tiedoilla mitään syytä lähteä sulkemaan sen lähetystöä.

Tuomiojan mukaan kolmen irakilaisdiplomaatin karkotukseen ei myöskään liity Yhdysvaltain pyyntöä, vaan karkotuspyyntö tehtiin puhtaasti kotimaisten turvallisuusviranomaisten seurannan ja raportoinnin perusteella.

( Tuomioja puhuu muunneltua totuutta, sillä faktat puhuvat hänen väitteitään vastaan. Suomi SAI pyynnön suurlähetystön sulkemisesta ja Suomi sai pyynnön diplomaattien karkotuksesta. Hän jopa sanoo INTERNATIONAL HERALD TRIBUNE:lle, että 'suurlähetystön sulkeminen ei tule kysymykseenkään. Emme reagoi tällaiseen.'

Irakilaisdiplomaattien karkotuksista Suojelupoliisin johtaja Seppo Nevala totesi, että 'Yhdysvaltain    pyyntö tutkia diplomaatteja on tietojemme mukaan pysähtynyt ulkoministeriöön', eikä heidän toimintaansa tutkivaa toimeksiantoa ole vireillä. )

YHTEENVETO:

USA on väittänyt ilman mitään todisteita irakilaisdiplomaatteja 'agenteiksi' sekä 'asetiedemiehiksi',    vaikka YK:n tarkastaja Hans Blix totesi, ettei hän ole nähnyt vakuuttavaa todistusaineistoa siitä, että
Irak lähettäisi asetiedemiehiä muihin maihin estääkseen näiden haastettelemisen. Blixillä ei  myöskään ole mitään syytä epäillä,  kuten Bush väitti, että irakilaisia agentteja esiintyisi  tiedemiehinä. Diplomaatit ovat siis olleet aivan normaaleja diplomaatteja!

Tämä on ollut selkeästi sodan pohjustusta, jotta Irak saataisiin diplomaattisesti eristettyä.        Karkotuksista on johdonmukaisesti käytetty termiä ' toiminta ei ole ollut sopusoinnussa heidän diplomaattiasemansa kanssa',  jolloin kiusallista asiaa ei ole tarvinnut julkisuudessa perustella sen tarkemmin. Termi on siis valheellinen, kuten suojelupoliisikin vahvistaa.

Pääministeri Lipponen on puhunut muunneltua totuutta väittäessään suojelupoliisin tutkivan irakilaisdiplomaattien toimia. Näin ei ollut.

Ulkoministeri Tuomioja on puhunut muunneltua totuutta väittäessään, ettei Suomi ole saanut pyyntöä karkottaa diplomaatteja ja sulkea suurlähetystöä. Sama koskee Tuomiojan väitettä diplomaattien seurannasta.

Saksan hallitus vahvisti, että Yhdysvallat pyysi sitä karkottamaan irakilaisdiplomaatteja, ja USA toimitti Saksalle listan nimistä, jotka se halusi karkotettavan!

Suomalainen media on sekaantunut asiaan jättämällä uutisoimatta asioita ja kirjoittamalla jopa suoranaisia perättömyyksiä. Tämä on auttanut ko. hallitusta toimimaan edellä mainitulla tavalla, jolloin demokratia ja sananvapaus on Suomessa joutunut vaakalaudalle.

Ei voi olla hyväksyttävissä, että media peittelee hallituksen toimia, ja hyökkää oppositiota vastaan!   Oikeuskanslerin on nyt toimittava, kuten oikeusvaltioissa normaalisti toimitaan. Ts. asia on selvitettävä avoimesti ja heti ennen vaaleja.

Suomi on siis karkottanut kolme irakilaisdiplomaattia USA:n pyynnöstä, vaikka Suomi presidentin      johdolla oli vaatinut kaikkien maiden toimimista YK:n puitteissa.

Perustuslain mukaan presidentti päättää Suomen ulkopoliittisesta toimintalinjasta, aloitteista ja Suomen edustajien toimintaohjeista kaikissa periaatteellisesti tai muuten merkittävissä kysymyksissä;
valtioiden tunnustamisesta; diplomaattisuhteiden solmimisesta tai katkaisemisesta; diplomaattisista edustustoista; kansainvälisiin järjestöihin liittymisestä tai niistä eroamisesta; valtuuskunnista kansainvälisiin neuvotteluihin; sekä kansainvälisten velvoitteiden allekirjoittamisesta, ratifioinnista ja voimaansaattamisesta. sekä ottaa vastaan Suomeen nimitettyjen (akkreditoitujen) toisten valtioiden
diplomaattisten edustajien valtuuskirjeet.

Onko irakilaisdiplomaattien karkotuksilla presidentin valtuutus?

Kuka on vastuussa karkotuksista? Presidentti Halonen, pääministeri Lipponen vai ulkoministeri Tuomioja, joka lain mukaan on vastuussa ministeriönsä toimista?

Jos karkotetuille diplomaateille on sodan johdosta tapahtunut jotain, niin karkotuksista vastaavan henkilön on jouduttava juridiseen edesvastuuseen. Jos taas karkotetuilla irakilaisdiplomaateilla oli
perheet, niin laittomasta karkotuksesta vastuussa oleva on syyllistynyt myös törkeään kiristykseen. Asia on selvitettävä, ja tarkistan asian kansainvälisten järjestöjen kautta.

Rikoslain 14 luvussa on säännöksiä rikoksista ystävyydessä olevaa valtiota vastaan. Kansainvälinen oikeus, muun muassa vuonna 1978 annetulla lailla (880/78) voimaan saatettu kansainvälistä suojelua nauttivia henkilöitä vastaan, mukaan lukien diplomaattiset edustajat, kohdistuvien rikosten ehkäisemistä ja rankaisemista koskeva yleissopimus (SopS 62/78), edellyttää vieraiden valtioiden edustajiin kohdistuvien rikosten tehokasta ehkäisemistä ja rankaisemista. Tekojen rankaisemisen perustana on se, että tällaiset rikokset vierasta valtiota vastaan tehtyinä vaarantavat niitä suhteita, joita Suomella on loukattuun valtioon, ja siten kohdistuvat myös Suomeen. Näin ollen ne ainakin välillisesti vaarantavat Suomen kansainvälistä asemaa.

Diplomaattien ja heidän mahdollisten perheenjäsentensä kohtalo on selvitettävä.

Yleisradio Oy lain 7§ edellyttää toimimaan toimivaa kansanvaltaa tukevasti sekä totuuden mukaisesti että tasapuolisesti. Yle ei ole toiminut tehtäviensä mukaisesti.

Petri Rissanen

Linkki: Imminent Horizon

Paavo Lipposen hallituksen päätös irakilaisdiplomaattien ja heidän perheenjäsentensä (selvitettävänä) karkottamisesta Suomesta juuri ennen Irakin sotaa jätetty oikeuskanslerin tutkittavaksi.

Lue myös!

Irak-vuotoasiakirjat julkaistiin iltapäivälehdissä. Tässä aineisto kokonaisuudessaan.
11.3.2003. Ilta-Sanomat.
11.3.2003. Iltalehti.

12.3.2003. Ilta-Sanomat.
12.3.2003. Iltalehti.
8.5.2003. Ilta-Sanomat. Uusia!

Jutun alkuun!

Etsi nettisanomista: 
Sanomanetti + 'hakusana'.

Ilmoita ilmaiseksi- iIlmoitusssivulle!
 Man with a Cut-Out ShadowSanomanetti

Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen.

Sanomanetti@
hotmail.com
Sonera-kirjaan!Etusivu -  Juttuja -  LehdetKarkotus -  Irak -  Maaryöstö        Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. 


Perjantai  2006-12-08.
Irak. Pääkirjoituksia. Aftonbladet. Kriget i Irak är förlorat. Lue!  
HBL Hufvudstadsbladet. Ett krig som ingen vinner.  Lue! 
Helsingin Sanomat. Bakerin ryhmä esitti jyrkkää käännettä Bushin politiikkaan. Lue! 
Turun Sanomat. Yhdysvallat ei selviydy yksin Irakia riivaavasta kaaoksesta. . Lue! 
The Guardian. Avoiding great expectations. Lue!  
Extra. Turun Sanomat. Suomi näyttää miten unionia johdetaan. Paavo Lipponen. Lue! 
Pääkirjoitus & Nettisanomien Irak-kirjoitukset 1999- 2006. Lue!

Sanomanetti tiistai 2006-12-05.


Kuva. "Suomen lippu hämärän sinessä kuukausi sitten 2006-11-06 jolloin oli jo lunta maassa toisin kuin tänään" Pertti Manninen. Kuva.

Itsenäisyyspäivän aattona 2006:  Paavo Lipposen hallituksen päätös irakilaisdiplomaattien ja heidän perheenjäsentensä (selvitettävänä) karkottamisesta Suomesta juuri ennen Irakin sotaa jätetty oikeuskanslerin tutkittavaksi. Petri Rissanen.  Lue!

Itsenäisyyspäivän aattona 2002: Suomalainen sosialisointi Jyväskylässä. Kaavaryöstö etenee. Raportti. Lue!

Eduskunta sai aloitteen Sipoonkorven kansallispuistosta.
Lue!
Eduskunta hyväksyi EU:n perustuslain.
Lue!
SDP jatkaa suurimpana puolueena. Lue!

Miljoonalla eurollako SanomaWSOY tukki IS:n ex-päätoimittajan Antti-Pekka Pietilän suun? Tietääkö Pietilä Irak-asiakirjojen lehtiinvuotajan ja ollaanko juttua uudelleen avaamassa?  Lue!

Suomelta tukea Turkin EU-neuvottelun jäädyttämiselle. Lue!

Sanomanetti sunnuntai 2006-12-03.

Kuva. "Paapuuri ja styyrpuuri illan hämärtyessä". Kuva lauantaina 2006-12-02 lasten laivassa tukevasti maalla. Pertti Manninen. Kuva.

Suuri maaryöstö. Osa 7. Pääkirjoitus. Eksyikö pääministeri Matti Vanhanen Sipoon korpeen?  Lue! Kolmentoista lehden kirjoittelu perjantaina 2006-12-01 selvitysmies Pekka Myllyniemen Sipoo-selvityksestä. Lue!
Extra!
HBL Hufvudstadsbladet. Ledare (Pääkirjoitus). Sibbomodellen inte omöjlig. Johanna Westman. Lauantai 2006-12-02. Lue!

 Suuri maaryöstö. Osa 6. Sipoon kunnanvaltuuston puheenjohtaja Kristina Lyytikäinen:  "Olemme luulleet, että elämme demokraattisessa maassa, demokraattisessa Suomessa, mutta ei näin oikein ole, juridiikka ei toimi ja meistä tämä on ihan meidän lakiemme vastainen."   Lue!  
Suuri maaryöstö. Osa 5.  Lue!  


Sanomanetti perjantai 2006-12-01.


Kuva. "Vanhanen vaatii ratkaisua lihakiistaan". Suomenmaa. Tiistai 2006-11-21. Kaikki merkit viittaavat siihen, että ratkaisua ei ole vielä saavutettu. Pertti Manninen. Kuva.


Sanomanetti torstai 2006-11-30.


Kuva. "Hämärä laskeutuu talvisena iltana täysikuun aikaan".  Keskiviikko 2006-11-01. Laukaa. S-market ja Lidl. Pertti Manninen. Kuva.

Kauppojen aukiolo jouluaattona. Lista kiinni olevista (PAM).
Tilanne torstaina 2006-11-30. Lue!  

Suuri maaryöstö. Osa 6.
Sipoon kunnanvaltuuston puheenjohtaja Kristina Lyytikäinen:  "Olemme luulleet, että elämme demokraattisessa maassa, demokraattisessa Suomessa, mutta ei näin oikein ole, juridiikka ei toimi ja meistä tämä on ihan meidän lakiemme vastainen."  Nelonen. Kahdeksan uutiset 2006-11-30. Lue!
Suuri maaryöstö. Osa 5
. Lue!


Sanomanetti keskiviikko 2006-11-29.


Kuva. "Kiven lämpöä". Suomalainen punainen ja harmaa graniitti lämmittää kulkijoita heinäkuun päivänä. Helsinki lauantaina 2006-07-01. Pertti Manninen. Kuva.

  Perustuslaki ei ratkaise EU:n demokratiavajetta. Thomas Wallgren.  Lue!
  
Kansanäänestys uudesta perustuslaista? Suuri vaalikeskustelu 2004. Puheenjohtajien perustelut.  Lue!
Stubb & Constitution. Pertti Manninen.  Lue!  
Missä Suomi sijaitsee? Herran kukkarossa. Keijo Korhonen.  Lue!  
Lipponen ja Vanhanen - oligarkia oligarkian sisällä. Arja Alho (haastattelu).  Lue!  
Kenen valta? Leif Salmén.  Lue!  
EU-kansanäänestys vai ei? Antti Pesonen.  Lue!  
Pääministeri vastaa. Matti Vanhanen.  Lue!  
Pääministerin vastaus ei tyydytä. Antti Pesonen.  Lue!   

EU:n perustuslaki luovuttaisi vallan vastoin Suomen lakia.
Terhi Kiiskinen.  Lue!
Selkeä Eu-linja. Olli Kivinen. Lue!  
Työllisyys määräytyy kysynnän, ei tarjonnan perusteella. Unto Luukko. Lue!  
Kilpailukyky, idiootti. Leif Salmén. Lue!  
Uusi Ihminen. Leif Salmén. Lue!  
Optimistinen Arvio. Leif Salmén. Lue!  
Haasteiden päivä Helsingissä. Pertti Manninen.  Lue!  

Kymmeniä perustuslakikirjoituksia. 2001-2005. Lue!


Sanomanetti maanantai 2006-11-27.


Kuva. Hartwall-areena valmistautuu paikalliskamppailuun.  Helsinki perjantai 2006-11-17. Pertti Manninen. Kuva.

Olipa kerran ministeri, joka käänsi urheilulle selkänsä.
Harry Harkimo. Lue!
Tupakkamannekiinista kaljamannekiiniksi. Pääkirjoitus. Lue!


Sanomanetti sunnuntai 2006-11-26.Kuva. "Saanko olla tässä, meitä löytämässä." Matkalta palattua Jyväskylän aseman teräspöydälle unohtunut lehti Keskisuomalainen: "Juice on poissa. Juankoski hiljentyi taiteilijan muistolle. Juhani Juice Leskinen" Kuva: Pertti Manninen sunnuntaina 2006-11-26 klo 21.51. Kuva.


Sanomanetti torstai 2006-11-23.Kuva. "Saarnaaja kädet ristissä. Selvitysmies Pekka Myllyniemi asukaskokouksessa Sipoossa maanantaina 2006-11-20 kuunnellessaan seurakuntalaisten ääntä". Suuri maaryöstö. Sipoo. Kuva Pertti Manninen MTV3:n kuvasta. Kuva.

Suuri maaryöstö. Osa 5.
Sipoon kunnan mielipidekysely. Taloustutkimus.
Helsingin Sanomat: Sipoon valtaenemmistö hylkää rajojen muutokset & Lähes koko Sipoo vastustaa alueluovutuksia Helsingille.
HBL Hufvudstadsbladet:
Sibboborna har ändrat sig (ledare) & Sibbo nobbar Helsingfors & Gränsen är nådd (Debatt. Sibbo). Raja on saavutettu (Debatti-kirjoituksen käännös).
Helsingin Uutiset:
5000 uutta asuntoa vuodessa (Kolumni).  Lue!

Extra!
 Matti Vanhanen: Sipoo ensiaskel tonttipulan ratkaisemisessa. Helsingin Sanomat. Kaupunki. Lyhyesti. 2006-11-24. Lue!
Sipoo on pääministerin tonttisodan ensiaskel
. Rakennuslehti. 2006-11-23. Lue!

Suuri maaryöstö. Osat 1-4.
http://www.sanomanetti.fi/2006/07/12/etusivu.htm
http://www.sanomanetti.fi/2006/08/01/etusivu.html#maaryosto
http://www.sanomanetti.fi/2006/09/16/etusivu.html#suurimaaryosto
http://www.sanomanetti.fi/2006/09/18/etusivu.html#suurimaaryostoosa3
http://www.sanomanetti.fi/2006/09/19/etusivu.html#listahelsingin
http://www.sanomanetti.fi/2006/09/23/etusivu.html#sipoosibbo
http://www.sanomanetti.fi/2006/11/07/etusivu.html#suurimaaryosto4
http://www.sanomanetti.fi/2006/11/09/etusivu.html#jaaviys
http://www.sanomanetti.fi/2006/11/11/etusivu.html#kaupunginjohtaja
http://www.sanomanetti.fi/2006/11/23/etusivu.html

Ydinaseeton vyöhyke on tehtävä taas ajankohtaiseksi. HBL Debatt. Nato. 2006-11-21. Lue!Aktualisera en kärnvapenfri zon igenLäs!

EU ja Nato vovat olla ilman. HBL Debatt. Kärnvapen. Mikael Böök. 2006-11-23. Lue!  - EU och Nato kan vara utan.  Läs!


Sanomanetti tiistai 2006-11-21.Kuva. "Naakat lentävät pimeässä illassa asettuakseen kohta yösijoilleen". Pertti Manninen. Sunnuntai 2006-11-16. Laukaa. Kirkonmäki. Kuva.

Ydinaseeton vyöhyke on tehtävä taas ajankohtaiseksi. "Eräs kysymys, joka ei vielä ole vaikuttanut suomalaiseen keskusteluun, on se, että Nato on sotilasliitto, joka rakentuu soveltuvin osin Euroopassa oleviin ydinaseisiin. On pidätetty oikeus käyttää ydinaseita ensin, vaikka ei olisikaan jouduttu sellaisten aseiden käytön kohteeksi. Tämä oikeus on nimeltään "first use". Tämä oikeus kohdistuu myös sellaisiin maihin, joilla itsellään ei ole ydinaseita." Stig Gustafsson.Curt Riberdahl. HBL Debatt. Nato. 2006-11-21. Lue! 

Aktualisera en kärnvapenfri zon igen. En fråga som hittils inte verkar ha debatteras i Finland är betydelsen av att Nato är en militärallians som bygger pä en lämplig andel kärnvapen i Europa. Man förbehäller sig rätten att använda kärnvapen först utan att ha utsatts för angrepp med sådana vapen, så kallad first use. Detta gäller också mot länder som inte har sådana kärnvapen. Läs!


Sanomanetti sunnuntai 2006-11-19.

Kuva. "Sangre de toro". Pertti Manninen. Torstai 2006-11-16. Helsinki. Amigo. Amigo - Ystävä. Ravintolassa torstai-iltana 2006-11-12.  

Amigo - voiko hienompaa nimeä ravintolalla olla. Nykyisin aika harvoin Helsingissä ravintolassa käyvä joutui hiukan sattumankin kautta tähän Tehtaankadulla sijaitsevaan espanjalaisravintolaan. Ravintola oli seitsemän kieppeissä aivan täynnä, mutta heti tultuamme laitettiin valmiiksi sopuisa kahden hengen pöytä,  tosin tupakkapuolelta. Se ei kuitenkaan haitannut, koska toinen tulijoista itsekin poltti ja muutenkin ilmanvaihto tuntui toimivan. Tupakoimattomien puolella oli iso seurue valloittaen sen kokonaan. Tuntui jo joltakin pikkujoulutunnelmalta ... Ravintola-arvio. Lue.


Sanomanetti tiistai 2006-11-14.


Kuva: "Arkipäivää". Pertti Manninen. Kirjasto. Laukaa. Perjantai 2006-11-10.  Kuva.

Arkipäivää? Opiskelijan vihaajasta opiskelijan puolustajaksi. Helsingin Sanomat. Helsingin Sanomat joidenkin pääkirjoitustensa ja uutistensa valossa vuoden 1999  elokuusta vuoden 2006 marraskuuhun. Helsingin Sanomien kirjoittelun muutoksen takana ovat olleet varmaankin taloudelliset arvot, tilauskanta on laskenut, opiskelijat, heidän vanhempansa ja isovanhempansa ovat tärkeä tilaajakunta. Vähättelevä, suorastaan halveksuva kirjoittelu tästä yritteliäästä joukosta, joka haluaa rakentaa omaa tulevaisuuttaan usein käsittämättömän niukan toimeentulon varassa, ei enää sovi tähän päivään Tähän arjen elämän huolien esille tuomiseen kiinnitti huomiota myös lehden pääomistaja  Aatos Erkko vuosi sitten.  Pääkirjoitus. Lue!

Isänpäivä-extra! Sanomanetti sunnuntai 2006-11-12. Kaupunginjohtaja Pajusen jääviys. Helsingin Sanomat unohtaa kertoa pääkirjoituksessaan KHO:n päätöksestä olennaisen seikan: Kauppakeskuksen laajentamista ja  sitä koskevaa kaavamuutosta oli juuri perusteltu Malmin lentokentälle sijoittuvalla väestönlisäyksellä. Helsingin Sanomat koplaa nyt myös yhteen Malmin lentokenttäkaavan ja Helsingin aluevaatimukset (ryöstöaikeet) antamalla tälle toiminnalle nimen "Helsingin ja Sipoon rajansiirtohanke".  Lue!


Sanomanetti lauantai 2006-11-11.

Kuva: "Super Nova". Pertti Manninen Juhani Niirasen alkuperäisestä kuvasta. Kuva.

Legenda: "Jos sä olet niin helvetin fiksu, niin miksi sä olet niin helvetin köyhä." Henrik Kuningas 1980-luvulla. Nyt 2006: "Pörssissä Sammon osake kallistui torstaina lähes kahdeksan prosenttia. Seurauksena Wahlroosin osakeomistuksen arvo kasvoi 208 miljoonasta eurosta 224 miljoonaan euroon." Helsingin Sanomat perjantaina 2006-11-10. Kuvateksti. Joitakin kirjoituksia Nettisanomien arkistosta, joissa Björn Wahlroos  tai Sampo ja sen edeltäjät mainitaan. Lue!

Pääkirjoitus. Vaurastumisesta tulee tehdä hyve eikä sitä tule tulkita "riistoksi". Paljastetaan kuka näin sanoi ja siinä sivussa jonkinlainen raapaisu valtionyhtiöiden hävittämisestä eli yksityistämisestä. Kymmeniä henkilönimiä Koivistosta lähtien! Mukana myös Suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio, Suomen Yhdyspankin omaisuuden siirtäminen turvaan. Aivoina Björn Wahlroos ja  Ahti Hirvonen. Lue!

Khiam-raportti


Sanomanetti torstai 2006-11-08

Kuva: Pertti Manninen, Laukaa. Keskiviikko 2006-11-08 klo 14.08. Kuva.

Kaksi kertaa kolme. Pienet koulutytöt syventymässä uusiin matikan kirjoihinsa kertolaskuja kuuluttaen kulkiessaan kotiinsa koulun jälkeen onneksi tien reunalla ja Koivurannan bussinkin kääntyessä isommalle tielle lähtiessään pikkuiselta linja-autoasemalta kohti kaupunkia. Kuva: Pertti Manninen, Laukaa. Keskiviikko 2006-11-08 klo 14.08. Laajenna!

Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajusen arvostelukyky petti, kun hän ei huomannut olevansa jäävi päättämään Malmin lentokentän asuntokaavasta.
Pääkirjoitus, jossa kerrotaan muistakin huomaamattomuuksista: Jääviys on itse huomattava. Mietteitä juridisesta ja eettisestä jääviydestä yksilön ja yhtiön tai konsernin kannalta. Esimerkkeinä Suvi Lindén, Jussi Pajunen, SanomaWSOY, Helsingin Sanomat ja Keskisuomalainen. Lue!


Sanomanetti tiistai 2006-11-07

Kuva: Pertti Manninen, Laukaa.Tiistai 2006-11-07 klo 13.26. Kuva. Viimeiset pihlajanmarjat  pyristelevät vielä hetken lintuparven kohta pyrähtäessä paikalle harmaana ja suojaisena  marraskuun päivänä lumien sulaessa kovaa kyytiä. Kuva: Pertti Manninen, Laukaa.Tiistai 2006-11-07 klo 13.26. Isonna kuva!  

Suuri maartyöstö. Sipoo. Osa 4. Muutama kymmen artikkelia aikajärjestyksessä, joka paljastaa mielenkiintoisia yhteyksiä. Lue!
 

Sanomanetti maanantai 2006-11-06
 


Kuvat: Pertti Manninen. Saddamin kuolemantuomio ja Yle. Kuka määräsi muuttamaan kommenttien järjestystä? Vasemmassa kuvassa Tv2:n uutislähetys sunnuntaina 2006-11-05 klo 18.03. Myöhemmin illalla klo 21.50 alkaneessa TV2:n uutislähetyksessä kommenttien järjestys oli vaihtunut. Vasemmalla aito kuva ja oikealla siitä muokattu kuva, joka olisi otettu, jos kamera olisi ollut valmiina. Ylessähän molemmat uutislähetykset ovat tallella! Pääkirjoitus. Vaikea kuva 2. Lue!Vaikea kuva & Oikeuden voitto eli rehellisiin kansa.
Lue!

Etsi nettisanomista: 
Sanomanetti + 'hakusana'.


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta  vuodesta 1999.

 

Ilmoita ilmaiseksi- iIlmoitusssivulle!Man with a Cut-Out Shadow


Sanomanetti

Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Sanomanetti@
hotmail.com
Sonera-kirjaan!

Banneri " Haku - Sanomanetti 10v - Arsedel - Midnight Sun Restaurant" poistettu yläbannerin alapuolelta keskiviikkona 2011-09-07 koko vuodelta 2006. Katso 2006-01-01-sivulta. Arkisto: www.12.fi. Linkit tarkistettu, html-koodi kiillotettu 2011-09-18. Sivujen osittainen jako johtui aikoinaan vallinneista linjaongelmista. pm. Tämä sivusto on tehty Nettisanomat-sivuston tarkistetusta versiosta 2011-09-21. Pertti Manninen...
2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivusto on palautettu osittain alkuperäiseen muotoon hovioikeuden tuomio huomioon ottaen lauantaina 05.03.2016, äitini 100-vuotis syntymäpäivänä.