JYVÄSKYLÄN KÄRÄJÄOIKEUS
Rikosasia
TUOMIO 06/815
Annettu kansliassa
2.5.2006
Asiano:
R 05/2307

Syyttäjän rangaistusvaatimus
1. KUNNIANLOUKKAUS (6160/R/001799/05) Rikoslaki 24 luku 9 §
1.7.2004-8.10.2005 LAUKAA

Manninen on esittänyt asianomistaja Pekka Monosesta ja tämän asianajotoimistosta valheellisen ja perättömän tiedon väittämällä internetissä pitämällään nettisanomat sivustolla (www.nettisanomat.com), että Mononen on asianajajana toimistonsa puitteissa laatinut häntä koskevia (2poistettu 09.12.2015). Hän on sivustoillaan julkaissut oikeudenkäyntiaineistoa, joka sinällään on ollut sisällöltään oikeaa, mutta Manninen on antanut lukijoiden ymmärtää, että oikeudenkäynnissä olisi ollut kysymys jostakin laittomasta. Teko on siten huomioonottaen Monosen ammatti asianajajana ollut omiaan aiheuttamaan asianomistajalle vahinkoa sekä häneen kohdistuvaa halveksuntaa.

http://www.sanomanetti.fi/2007/05/26/20060502kunnianloukkauskaraja1tuomio.htm

VAASAN HOVIOIKEUS
TUOMIO
Nro 565
Antamispäivä 23.4.2007
Diaarinro R 06/794
Verkkoviestin jakelun keskeyttäminen

Sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä annetun lain 18 §:n mukaan tuomioistuin voi virallisen syyttäjän, tutkinnanjohtajan tai asianomistajan hakemuksesta määrätä julkaisijan tai ohjelmatoiminnan harjoittajan taikka lähettimen. palvelimen tai muun sellaisen laitteen ylläpitäjän keskeyttämään julkaistun verkkoviestin jakelun, jos viestin sisällön perusteella on ilmeistä, että sen pitäminen yleisön saatavilla on säädetty rangaistavaksi. Lähtökohtana mainittua lainkohtaa sovellettaessa on saman lain 1 §:n 2 momentti, jonka mukaan viestintään ei saa puuttua enempää kuin on välttämätöntä ottaen huomioon sananvapauden merkitys kansanvaltaisessa oikeusvaltiossa.
Mannisen ylläpitämällä nettisanomat.com -internetsivustolla on materiaalia, joka kohdistuu Monosen elinkeinotoimintaan ja on sisällöltään Monosen kunniaa loukkaavaa. Monosta koskevien verkkoviestien pitäminen yleisön saatavilla on edellä mainitun lainkohdan tarkoittamalla tavalla rangaistavaksi säädetty teko ja rikos jatkuu edelleen niin kauan, kuin internetsivustolla oleva Monosta koskeva materiaali on verkkoviestinä yleisön saatavilla.
Edellä mainitut seikat huomioon ottaen Mannisen on poistettava nettisanomat.com-sivustolta kaikki sellaiset verkkoviestit, joissa mainitaan Monosen tai hänen yrityksensä nimi ja joissa on viittauksia Monoseen. Näin ollen tämän asiaa koskevan tuomion julkaiseminen mainitussa verkkojulkaisussa ei ole tarpeellista.
http://www.sanomanetti.fi/2007/05/26/20070423kunnianloukkaushovituomio1tuomio.htm


Tältä sivulta on poistettu kaikki Vaasan hovioikeuden 23.4.2007 tuomiossa Nro 565 poistettaviksi määrätyt verkkoviestit.  Alkuperäinen sivu, jossa poistokohdat ovat näkyvissä, on arkistoitu osoitteeseen  http://www.12.fi/2004/10/07/paakirjoitusturvallisuutta.htm



Sanomanetti 07.10.2004


 
  Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. Kesän hyvä teko: opeta lapsi uimaan! 
 
edellinen numero 

sanomanetti.fi  -    nro 288
torstaina 07.10.2004. -  tämän numeron etusivulle! 

seuraava numero

Sanomanetti.fi

 
1999 alkaen
 
Sanomanetti torstaina 07.10.2004.
"Pääministeri Matti Vanhanen leikkii vakavilla asioilla.

Turvallisuutta etsimässä. 
Pääkirjoitus. Pertti Manninen.

Yksityinen kansalainen on tiedotusvälineiden armoilla. Niiden vastuu on siis suuri. Kuullessani selostusta maan hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisesta selonteosta minulle jäi se käsitys, että Euroopan ulkopuolellekin ollaan hyökkäämässä tai ainakin menemässä väliin tarvittaessa. Hätkähdin sitä helppoutta ja välinpitämättömyyttä joka uutisista hohkui, ainakin minulle. Vähän niin kuin läpihuutojuttuna!

Minulla ei ollut silloin aikaa paneutua asiaan sen paremmin, päätin kyllä ottaa selvää, mutta aika kuluu niin yksityisessä elämässä kuin julkisessakin ja helpolla hyvät aikeet jäävät resurssien puutteen vuoksi toteuttamatta.

Tämän viikon maanantaina minulla oli mahdollisuus kuunnella Sävelradiota, jota juontaa Hannu Taanila. Jutut ovat hauskasti esitettyjä vaikka pohjimmiltaan ne syleilevätkin koko maailmaa, ovat siis oikeastaan vakavia. Tällä kertaa mieleeni, tai ainakin alitajuntaani, jäi  buffi Tiedonantajassa julkaistusta jutusta, jonka oli kirjoittanut joku venäläinen ja jonka ajatus oli siinä, että Nato tarvitsee Suomea. Vanteen viimeinen osa Venäjää vastaan on vielä natottamatta, jotakin tällaista.

Tiistaina puuhastelin viimeisen kerran Jouni Backmanin kanssa ja keskiviikkona hankin Aftonbladetin,. Asuinpaikkakunnalleni lehti tulee päivän vanhana ja se täytyy erikseen tilata, mutta palvelu pelaa hyvin tässä R-kioskissa. Kiitokset vaan!  Aftonbladet on samantapainen kuin suomalaiset iltapäivälehdet. Ruotsissa tapahtuneet murhat ja muut kamaluudet selostetaan tarkasti monilla, monilla sivuilla. Kulttuuriosastossa on kaksi sivua, mutta jutut yleensä ovat rautaa, siis minulle sopivia. Tiistain Aftonbladetin pääkirjoitus ja myös muu sisältö käsitteli tietenkin Barsebäckin ydinvoimalan sulkemista, mutta pääkirjoitussivulla oli myös "lyhyt" pääkirjoitus, jossa pääministeri Göran Persson selventää YK-mandaatin välttämättömyyttä. Kirjoitus kuului näin:

Aftonbladet tisdag 5 oktober 2004. Ledare. FN-mandat såklart.  
- Det ska finnas ett mandat från FN så att det här sker inom folkrättens ram, det är ohyggligt viktigt. Statsminister Göran Persson klargjorde i går i Rapport vilka begränsningar som finns för den svensk-finska insatsstyrka inom EU som länderna enats om. Det vore bra om statsministern informerade sin försvarsminister om att det är FN-mandat som gäller, så att Leni Björklund i fortsättningen slipper sväva på målet i denna "ohyggligt viktiga" fråga.
Aftonbladet tisdag 5 oktober 2004. Ledare. FN-mandat såklart.

Aftonbladet.

Nyt muistin Taanilan puheenvuoron ja hankin käsiini kyseisen Tiedonantajan numeron kirjastosta. Samalla luin uusinta lehteä ja sieltä tarttui juttu, jonka kopioiminen maksoi 20 senttiä. Jutun nimi oli: Hallitus vie Suomea "täysillä" euroarmeijaan. Turvallisuutta etsien valitsin tähän jutun alusta osan:

Tiedonantaja 1.10.2004. Hallitus vie Suomea "täysillä" euroarmeijaan. Yrjö Hakanen.
Selonteko vie kohti laittomia sotia.
"Hallituksen selonteossaan esittämästä Suomen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan toimintalinjan määritelmästä on pudotettu pois sotilaallinen liittoutumattomuus. Sen on korvannut osallistuminen Euroopan unionin sotilaalliseen toimintaan.
...
YK:n vai EU:n periaatteet?
Presidentti Tarja Halonen yhtyi viime viikolla YK:n yleiskokouksessa pääsihteeri Kofi Annanin esittämään tuomioon ilman YK:n mandaattia tapahtuvien sotatoimien laittomuudesta. Tämä linja ei näy kuitenkaan Matti Vanhasen hallituksen turvallisuusselonteossa, ei myöskään YK:n globalisaatioraportti, jota Halonen oli valmistelemassa.

Suomen perinteisesti korostamien YK:n periaatteiden sijasta selontekoa hallitsevat EU:lle joulukuussa hyväksytyn turvallisuusstrategian ja unionin perustuslakiesityksen linjanvedot, joihin myös Suomen hallitus on sitoutunut.

Selontekoon on kirjattu kaikki EU:n perustuslakiesityksen velvoitteet, vaikka perustuslakia ei ole vielä edes hyväksytty. Selonteon mukaan Suomi osallistuu täysimääräisesti EU:n nopean toiminnan taistelujoukkoihin, pysyvään rakenteelliseen sotilasyhteistyöhön, keskinäisiin turvatakuisiin ja EU:n varusteluyhteistyöhön, jonka tarkoituksena on vahvistaa unionia "globaalina" toimijana".

Armeijan varustelun painopiste on "vaativaan toimintaan kykenevien joukkojen" kehittämisessä. Tähän liittyy hallituksen ilmoitus rauhanturvalain "saattamisesta ajan tasalle". Nykyisen lain mukaan joukkoja voi lähettää vain sellaisiin rauhanturvaoperaatioihin, joilla on YK:n tai Ety-järjestön valtuutus. Perustuslakiesityksen mukaan EU on kuitenkin valmis ottamaan oikeuden tarvittaessa omiin käsiin ja toteuttamaan sotilaallisia interventioita ilman YK:n valtuutusta.

Kyse on periaatteessa yhtälailla laittomasta sodankäynnistä kuin USA:n johtama hyökkäys Irakiin. Tältä kannalta on ymmärrettävää, että selonteossa ei esitetä selvästi myöskään arviota USA:n sotapolitiikan laittomuudesta."
...
Kuvateksti: Palaako myös suomalaisia tulevaisuudessa sinkkiarkussa laittomista sodista? Entä miten sopii liittoutumattomuuteen Irakissa sotaa käyvän Nato-Puolan lentäjien koulutuksen aloittaminen Suomessa?

Tiedonantaja 1.10.2004. Hallitus vie Suomea "täysillä euroarmeijaan. Yrjö Hakanen.   (Sivu3, 4/5 palstaa kokonaan. kuva 3/4 palstaa. Kuvassa sotilaat kunniavartiossa sinkkiarkun sivuilla. Arkun päällä ja taustalla liehuva lippu näyttää Puolan kaksiväriseltä lipulta, tähtilippuja ne eivät ainakaan ole. Tekstin  lihavoinnit nettisanomien.) Tämä juttu kokonaan:
Tiedonantaja 1.10.2004. Hallitus vie Suomea "täysillä euroarmeijaan. Yrjö Hakanen.  

Ja tänään torstaina 07.10.2004 sitten suomensin Aftonbladetin lyhyen pääkirjoituksen, Ledare. FN-mandat såklart.
"Tottakai YK-mandaatti.
- YK:n mandaatti tarvitaan, jotta kaikki tapahtuu kansainvälisen oikeuden puitteissa, tämä on äärimmäisen tärkeää. Pääministeri Göran Persson selvensi eilen Raportti-ohjelmassa niitä rajoituksia, jotka sisältyvät ruotsalais-suomalaiseen suoritusvoimaan (nopean toiminnan joukkoihin) EU:ssa, joista maat ovat sopineet. Olisi hyvä jos pääministeri huolehtisi siitä, että hänen puolustusministerinsä tulisi myös informoiduksi siitä, että juuri YK-mandaatti on kysymyksessä. Näin Leni Björklund pääsisi jatkossa irti hapuilustaan kertoessaan tästä "äärimmäisen tärkeästä" kysymyksestä."
Aftonbladet tisdag 5 oktober 2004.
(Suomentanut Pertti Manninen pyrkien säilyttämään sisällön oikeellisuuden tuntematta sen kummemmin Ruotsissa vallinnutta keskustelua asian ympärillä.)

Lopuksi sitten yhteenveto edellisestä. Se kiteytyi seuraavaksi:
Turvallisuutta etsimässä.
Pääministeri Matti Vanhanen leikkii vakavilla asioilla. Ruotsin pääministeri Göran Persson teki selväksi, että tarvitaan YK:n mandaatti "nopean toiminnan joukkojen" operaatioihin.
"FN-mandat såklart".  Aftonbladet tisdag 5 oktober 2004.

Turvallisuutta etsimässä.

Pääkirjoitus. Pertti Manninen, Sanomanetti. Torstaina 07.10.2004.

Sanomanetti torstaina 07.10.2004.

Linkit tulossa!

"...det finns scener som är så roliga i den här filmen att man nästan ramlar av stolen och ner pä golvet."


Dagens Nyheter söndag 26.09.2004.

Om musikplinkande och andra mer eller mindre manliga aktiviteteter. 

"...det finns scener som är så roliga i den här filmen att man nästan ramlar av stolen och ner pä golvet."


Dagens Nyheter söndag 26.09.2004.

Om musikplinkande och andra mer eller mindre manliga aktiviteteter. 


"...det finns scener som är så roliga i den här filmen att man nästan ramlar av stolen och ner pä golvet."


Dagens Nyheter söndag 26.09.2004.

Om musikplinkande och andra mer eller mindre manliga aktiviteteter. 


"...det finns scener som är så roliga i den här filmen att man nästan ramlar av stolen och ner pä golvet."


Dagens Nyheter söndag 26.09.2004.

Om musikplinkande och andra mer eller mindre manliga aktiviteteter. 

 

25.09.2004

 

pm
Lauantaina 25.09.2004. "Salaliittoteoria".  "Neuvottelut EU:n perustuslaista kariutuivat suurten maiden kiistaan" ja "EU:n perustuslaki kaatui jäsenmaiden valtakiistaan". "Neuvottelut EU:n perustuslaista kariutuivat suurten maiden kiistaan" ja "EU:n perustuslaki kaatui jäsenmaiden valtakiistaan".
Lauantaina 25.09.2004. Presidentti Tarja Halonen selkiytti: Irakin sota oli laiton. 
Lue myös! Ett folksrättsligt perspektiv på kriget. Kansainvälisen oikeuden näkökulma sotaan.  Sanomanetti 03.04.2003.

Lauantaina 25.09.2004. Irak. Päivittäin tapetaan siviilejä,  naisia ja lapsia. Surmat siviiliväestöstä,  irakbodycount.net tarkentuneet yli kymmeneksi tuhanneksi.  Tappaminen jatkuu. Surmat siviiliväestöstä,  irakbodycount.net tarkentuneet yli kymmeneksi tuhanneksi.  Tappaminen jatkuu.

Lauantaina 25.09.2004. Poliisi on saanut selville Sonera-kirjan kirjoittajan?  MINNE HÄVISIVÄT SONERAN RAHAT ? Sanomanetti 27.06.2002. Lue myös! Ministerit harjoittelemassa vastausta oikeuskanslerille.  Ainutlaatuinen kuvareportaasi  
Lauantaina 25.09.2004. Pääkirjoitus. Ilta-Sanomat ja Iltalehti. Raatokärpäset. Tanssi yli hautojen. Julkinen sairaskertomus.Loppuosaan!
  04  
 
 

Vuoden 2004 limbo- palkinto?

"Syksyllä valmistuu lakiesitys, jossa opintolainan kuukausimäärää esitetään nostettavaksi 220 eurosta 300 euroon. Korkeakouluopintoihin myönnettävän opintotuen taso nousisi tällöin 80 euroa kuukaudessa."
Karpela vastaa Lindénille opintotuesta.
12.08.2004.


Kuva: Pertti Manninen.

Reilu peli 
 
edellinen numero 

Sanomanetti.fi  - torstaina  07.10.2004   -  nro 288   

seuraava numero
 

Tänään
07.10.2004
 
 

sanomanetti.fi joka torstai. Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen.
Sanomanetti
@hotmail.com

 

 

 
Viikon linkki
 
   
 
 
Sodan kuva
 
   
pm
  Torstaina 07.10.2004. Turvallisuutta etsimässä. Pääministeri Matti Vanhanen leikkii vakavilla asioilla. Ruotsin pääministeri Göran Persson teki selväksi, että tarvitaan YK:n mandaatti "nopean toiminnan joukkojen" operaatioihin. "FN-mandat såklart".  Aftonbladet tisdag 5 oktober 2004. Pääkirjoitus. Turvallisuutta etsimässä. 
     

 
"Experience the Reality". 
Kuva: Pertti Manninen.
Torstaina 07.10.2004. Irak. Päivittäin tapetaan siviilejä,  naisia ja lapsia. Amerikkalaiset asetarkastajat eivät löytäneet joukkotuhoaseita. Johtajien yhteisestä suusta kuitenkin: "Meillä oli hyvä syy uskoa, että Saddam Hussein halusi kehittää joukkotuhoaseita." Helsingin Sanomat ja sen pääkirjoitustoimittaja Pentti Sadeniemi vähättelevät tapettujen siviileiden lukumäärää: "Irakilaisista uhreista ei pidetä kirjaa, mutta arvioiden mukaan heitä on ainakin hyvin monta tuhatta". Tulossa. Muuten: Irakin hallinnon pystytys jatkuu.  
     
www.iraqbodycount.org Torstaina 07.10.2004.  Irak. Ensimmäisessä vyöryssä: Kaadot Irakin armeijasta kymmeniä tuhansia. Surmat siviiliväestöstä tarkentuneet yli kymmeneksi tuhanneksi. Kaadot liittoutumasta virallisestikin jo yli tuhat. Väliaikaishallinnon pystyttämisen jälkeen on satoja taistelijoita ja siviilejä on kuollut. Tappaminen jatkuu. 
"Civilians reported killed by military intervention in Iraq: Min 13086, Max 15149".
irakbodycount.net
 

"Svaret är inte vapen utan rättvisa."
Torstaina 07.10.2004. Irak. "Vart och ett de irakiska barn som dödades av USA var vårt barn. 
Var och en av fångarna som torterades i Abu Ghraib var vår kamrat. 
Vart och ett av deras skrik var vårt.
När de förödmjukades förödmjukades vi.
USA:s soldater som slåss i Irak - mestadels frivilliga med fattifdomsvärnplikt från småstäder och fattiga storstadsområden - är lika mycket som irakierna offer för samma fasansfulla process, som säger åt dem att dö för en seger som aldrig kommer att bli deras."

Aftonbladet Onsdag 22 september 2004. Hur kan terrorn stoppas? Arundhati Roy. Tulossa.
"Jokainen irakilainen lapsi, jonka USA on tappanut, oli meidän lapsemme."
Arundhati Roy.
 
Thursday October 07 2004 Guardian Unlimited
Iraq had no WMD - inspectors
No evidence of illegal stockpiles before war, US report finds.
French and Russians 'took cash'
ISG report: the key findings
Iraq kept up pretence 'to deter Iran'
Straw adamant Saddam had to go
Talk about it
Special report: Iraq

Thursday October 07 2004 Guardian Unlimited
Muslim reservist loses Iraq legal case
UK: Man who refused to go war because of religious beliefs loses appeal against prosecution for going Awol.
Special report: religion in the UK

 
Torstaina 07.10.2004. Syksyn kuva. Syksyn vaahtera. Tuulta lisätty. Kuva Pertti Manninen. Isonna!
 
  Maksuttomia arkistoja:
kaleva.fi
yle.fi 
mtv3.fi  
aftonbladet.se  (förstasidorna)
guardian.co.uk
  04  
ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!
 
Maksuttomia arkistoja: kaleva.fi yle.fi mtv3.fi  
aftonbladet.se  (förstasidorna)
guardian.co.uk







 
  pm

Tiistaina 05.10.2004.
"Tuuli käy heidän ylitseen".
Poisnukkuneitten muistolle.
Kuvasarja.  
Kuva: Pertti Manninen.

     
  04  
 
  pm
Balilaisen tanssin esityksiä, työpajoja sekä näyttely Helinä Rautavaaran museossa 18.9.-7.11.2004 "Kuva- ja tanssitaiteilija Sanna Karlsson-Sutisna  tutustuttaa yleisön balilaiseen kulttuuriin tanssiesitysten, työpajojen, valokuvien ja taiteen kautta."
 
 

Lahjoita ruokaa! "The Hunger Site"-sivulla käydessäsi ja siellä nappia painaessasi lahjoitat ruokaa maailman nälkäisille ihmisille. Sivulla mainitut sponsorit maksavat lahjoituksen puolestasi! Voit tehdä yhden lahjoituksen joka päivä. 16.09.99.

     
  ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!
  04  
 
 

Linkkejä 

pm
Tuesday October 05 2004 Guardian Unlimited
'Al-Qaida remarks misunderstood'
Rumsfeld distances himself from earlier comments that there were no links between Saddam Hussein and al-Qaida.
Full text: Rumsfeld's statement
Special report: Iraq

Dear Mike, Iraq sucks
After Fahrenheit 9/11, Michael Moore received a flood of letters and emails from American soldiers serving in Iraq. Here is a selection.
Special report: Iraq

In a spin
US elections: A Democratic publicity drive over the last week has left Bush campaigners looking flat-footed, says political blogger Markos Moulitsas.
Republican grip starts to loosen in Little Havana
Have your say on Newsblog
Have your say in our World College poll
Special report: US elections 2004

50,000 trapped by Israeli assault
Middle East: Hundreds of Palestinian homes demolished in bloody Gaza assault.
Leader: Senseless in Gaza
Special report: Israel & Middle East

     
  Maksuttomia arkistoja:
kaleva.fi
yle.fi 
mtv3.fi  
aftonbladet.se  (förstasidorna)
guardian.co.uk
  04  
 
 

Tulossa! 

pm
Rösta och försvinn. 
Arundhati Roy om den nedtryckta folkmakten - och demokrati son något större än att välja tvättmedel- Del 1. Läs fortsättningen i morgon: Det finns ett alternativ till terrorism: RÄTTVISA. Aftonbladet. Tisdag 21 september 2004.
Äänestä ja katoa. 
Arundhati Royn kirjoitus alaspainetusta kansanvoimasta - ja demokratiasta, joka ei ole sen suurempaa kuin pesuaineen valitseminen: Osa 1. Lue jatko huomenna: On olemassa vaihtoehto terrorismille: OIKEUDENMUKAISUUS. Aftonbladet tiistaina 21.09.2004. Katkelmia tulossa!
  04  
 
 
28.09

pm
Tiistaina 28.09.2004. Kansanedustaja Rosa Meriläinen Ilta-Sanomien riepotuksissa.  Uutisvuoto ja käräjäoikeus. 
TAKSILLA EDUSKUNNAN LASKUUN YLI 20 KERTAA. 
Tiistaina 28.09.2004. Gallup-kieltoa esitetään.
Ongelma ei ole galluppien julkaisemisessa vaan niiden kelvottomassa ja ala-arvoisessa julkaisemisessa ja tulosten vääristelemisessä!  
Meno  senkun jatkuu Helsingin Sanomissa!
Gallup-humpuuki 1999-2004.Tässä vihdoinkin aikaisemmin luvattu kirjoitus ja analyysi ja linkit.
Lue myös! "Laatutyö turvaa lehtien aseman". HS 11.12.2003.
Tiistaina 28.09.2004. Työllisyys määräytyy kysynnän, ei tarjonnan perusteella.  12.04.2003. Mielipide. Unto Luukko. 
Tiistaina 28.09.2004. Laitinen ylistää Lehtistä!  Urho Kekkosen hovi. Kolumni. Aarno Laitinen.
Lue myös! Torstaina
02.01.2003. Vuoden limbo! 
Tiistaina 28.09.2004. Ylioppilas Backman Ylen johtoon!  Yliluutnantti Backmanin siirto. Näkökulma. Tuomas Keskinen.
Tiistaina 28.09.2004. Pääkirjoitus. Isot pojat seuranäyttämöllä.  Kansa on aika tyhmää! Pertti Manninen.
  04  
 
 
P.Manninen
Uusin lehti Arkistohaku Depis Elokuva Gallup Imagine Kaupunkikuva Kuvagalleria Lehdet Liikunta
Opetus Perhe Politiikka Sota ja rauha Tv ja radio Talous Työtä Valokuva Velka Viikon kuva
 
2004 sanomanetti.fi linkit  etusivuille!        
tammikuu

01.01

08.01

15.01

22.01

29.01

 
 
helmikuu

05.02

12.02

19.02

26.02

     
maaliskuu

04.03

11.03

18.03

25.03

     
huhtikuu

01.04

08.04

15.04

22.04 29.04    
toukokuu 06.05 13.05 20.05 27.05      
kesäkuu 03.06 10.06 17.06 24.06      
heinäkuu 01.07 08.07 
15.07 22.07 26.07 27.07 29.07
elokuu

03.08

05.08

09.08 10.08 12.08   17.08 19.08
  24.08 26.08
27.08 31.08      
syyskuu 02.09 04.09 extra! Beslan 03.09.2004 09.09
11.09
14.09
16.09
21.09
  23.09
25.09
28.09
30.09
     
lokakuu 05.10 07.10
         
marraskuu              
joulukuu              
 

Vuosikirja 2003. Koko vuosi kahdella sivulla! tammikuu-kesäkuu 2003 kuvin. - heinäkuu-joulukuu 2003 kuvin. - tammikuu-kesäkuu 2003 ilman kuvia. - heinäkuu-joulukuu 2003 ilman kuvia.

 
Vanhin 29.07.1999
 

Uusin
 

Vuosikirja 2003. Koko vuosi kahdella sivulla! tammikuu-kesäkuu 2003 kuvin. - heinäkuu-joulukuu 2003 kuvin. - tammikuu-kesäkuu 2003 ilman kuvia. - heinäkuu-joulukuu 2003 ilman kuvia.

 
 

TOIMITUS. Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteydenotto: Sanomanetti@hotmail.com. Copyright sanomanetti.fi 2004/289. Sivut valmisti Pertti Manninen 30.09.2004. ensimmäinen versio: 05.10.2004 19.07 (linkkejä 17.10.2004 19:49 ). Vanhempi toimittaja ja kesätoimittaja. Kuvannut Pertti Manninen. 
2004/10/05 - Sanomanetti -  Matti Vanhanen - Turvallisuutta etsimässä.  Pääkirjoitus. Pertti Manninen.  Hannu Taanila. -  Göran Persson - Leni Björklund  - Tarja Halonen -  Kofi Annan - Aftonbladet tisdag 5 oktober 2004. Ledare. FN-mandat såklart.  - Tiedonantaja 1.10.2004. Hallitus vie Suomea "täysillä" euroarmeijaan. Yrjö Hakanen. - 07.10.2004. -  avoin - ainakin joka torstai - kuva - kuvat - pertti manninen - Sanomanetti.

 
 Maksuttomia arkistoja: kaleva.fi yle.fi mtv3.fi  aftonbladet.se  (förstasidorna) guardian.co.uk
 
Sivun alkuun!
 

Oikeusjuttu:Tästä kaikki alkoi:  Ulosottomiehen ja  kihlakunnanvoudin operaatio mitätöi vanhuksen etuoikeutetun saatavan 90 000 markkaa Merita Pankin hyväksi.   
Tarkka selostus! 




Kaikki sivut 2003 (1-6) ja 2004 (1-12) tarkistettu (linkit ja puuttuvat kuvat). SanomaWSOY:n vaatimuksesta johtuen sen kuva-aineisto on sumennettu 2004 (päivämäärä pienellä tekstillä joka kuvassa). Tämä teksti tiistaina 2011-09-20 ja keskiviikkona 2011-09.21. Perti Manninen. Tämä Sanomanetti-sivusto on tehty Nettisanomat-sivuston tarkistetusta versiosta 2011-09-21. .
2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivusto on palautettu osittain alkuperäiseen muotoon hovioikeuden tuomio huomioon ottaen lauantaina 05.03.2016, äitini 100-vuotis syntymäpäivänä.