JYVÄSKYLÄN KÄRÄJÄOIKEUS
Rikosasia
TUOMIO 06/815
Annettu kansliassa
2.5.2006
Asiano:
R 05/2307

Syyttäjän rangaistusvaatimus
1. KUNNIANLOUKKAUS (6160/R/001799/05) Rikoslaki 24 luku 9 §
1.7.2004-8.10.2005 LAUKAA

Manninen on esittänyt asianomistaja Pekka Monosesta ja tämän asianajotoimistosta valheellisen ja perättömän tiedon väittämällä internetissä pitämällään nettisanomat sivustolla (www.nettisanomat.com), että Mononen on asianajajana toimistonsa puitteissa laatinut häntä koskevia (2poistettu 09.12.2015). Hän on sivustoillaan julkaissut oikeudenkäyntiaineistoa, joka sinällään on ollut sisällöltään oikeaa, mutta Manninen on antanut lukijoiden ymmärtää, että oikeudenkäynnissä olisi ollut kysymys jostakin laittomasta. Teko on siten huomioonottaen Monosen ammatti asianajajana ollut omiaan aiheuttamaan asianomistajalle vahinkoa sekä häneen kohdistuvaa halveksuntaa.

http://www.sanomanetti.fi/2007/05/26/20060502kunnianloukkauskaraja1tuomio.htm

VAASAN HOVIOIKEUS
TUOMIO
Nro 565
Antamispäivä 23.4.2007
Diaarinro R 06/794
Verkkoviestin jakelun keskeyttäminen

Sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä annetun lain 18 §:n mukaan tuomioistuin voi virallisen syyttäjän, tutkinnanjohtajan tai asianomistajan hakemuksesta määrätä julkaisijan tai ohjelmatoiminnan harjoittajan taikka lähettimen. palvelimen tai muun sellaisen laitteen ylläpitäjän keskeyttämään julkaistun verkkoviestin jakelun, jos viestin sisällön perusteella on ilmeistä, että sen pitäminen yleisön saatavilla on säädetty rangaistavaksi. Lähtökohtana mainittua lainkohtaa sovellettaessa on saman lain 1 §:n 2 momentti, jonka mukaan viestintään ei saa puuttua enempää kuin on välttämätöntä ottaen huomioon sananvapauden merkitys kansanvaltaisessa oikeusvaltiossa.
Mannisen ylläpitämällä nettisanomat.com -internetsivustolla on materiaalia, joka kohdistuu Monosen elinkeinotoimintaan ja on sisällöltään Monosen kunniaa loukkaavaa. Monosta koskevien verkkoviestien pitäminen yleisön saatavilla on edellä mainitun lainkohdan tarkoittamalla tavalla rangaistavaksi säädetty teko ja rikos jatkuu edelleen niin kauan, kuin internetsivustolla oleva Monosta koskeva materiaali on verkkoviestinä yleisön saatavilla.
Edellä mainitut seikat huomioon ottaen Mannisen on poistettava nettisanomat.com-sivustolta kaikki sellaiset verkkoviestit, joissa mainitaan Monosen tai hänen yrityksensä nimi ja joissa on viittauksia Monoseen. Näin ollen tämän asiaa koskevan tuomion julkaiseminen mainitussa verkkojulkaisussa ei ole tarpeellista.
http://www.sanomanetti.fi/2007/05/26/20070423kunnianloukkaushovituomio1tuomio.htm


Tältä sivulta on poistettu kaikki Vaasan hovioikeuden 23.4.2007 tuomiossa Nro 565 poistettaviksi määrätyt verkkoviestit. Alkuperäinen sivu, jossa poistokohdat ovat näkyvissä, on arkistoitu osoitteeseen  http://www.12.fi/2004/09/25/paakirjoitusraato.htm



Sanomanetti 25.09.2004



  Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. Kesän hyvä teko: opeta lapsi uimaan! 
 
edellinen numero 

sanomanetti.fi  -    nro 284 - 
lauantaina 25.09.2004. -  tämän numeron etusivulle! 

seuraava numero

Sanomanetti.fi

 
1999 alkaen
 
Sanomanetti lauantaina 25.09.2004. Pertti Manninen. (Kirjoitettu sunnuntaina 19.09.2004). 

Pääkirjoitus. Ilta-Sanomat ja Iltalehti. Raatokärpäset. Tanssi yli hautojen. Julkinen sairaskertomus.

Pitkään olen joutunut seuraamaan sitä rahanrepimistä, jota ihmisten hätä näille besserwissereille tuottaa.

Iltalehti. Lasten kaappausjuttu.  

Pääkirjoituksen vieressä ylimpänä julkaistaan "Sähkeet". Lauantaina 18.09.2004 julkaistiin nimetylle rouva-arvolla varustetulle henkilölle kasvokuvineen seuraava "sähke": Jäitte saapumatta neuvotteluun poikienne palauttamisesta Yhdysvaltoihin. Väitelläänkö seuraavaksi rauhoitusaineista ja muista pakkokeinoista? Eikö kannattaisi sittenkin etsiä sovintoratkaisua? ILTALEHTI (kollektiivinimi, jonka kirjoittajan kai tietää lehden vastaava päätoimittaja Petri Hakala).
 
 
Vaikka ohjeet on varustettu kysymysmerkein, niin ohjeita ne kumminkin ovat. Kyllä kai äiti tietää parhaiten, miten hän haluaa menetellä. Kyllä hänelle on kerrottu teon seuraukset ja siitä huolimatta hän on päättänyt toimia näin. Ohjeiden jakaminen tällaisessa tapauksessa on kovin vaikeaa. Kannattaisi lehden keskittyä asian kaikkien osapuolten näkökantojen esille tuomiseen ja piste. Millä oikeudella te jaatte ohjeita suunnattoman hädissään olevalle äidille? Niin, vahvemman oikeudella ja kassakilinän oikeudella! 

Iltalehti. Raatokärpäset.

Keväällä tai kesällä sattui kauhea tragedia, jonka seurauksena kokonainen perhe menehtyi taloushuolien tähden. Kassakoneet kilisivät päivästä päivään ja teillä oli otsaa julkaista seuraavina päivinä autenttiset kopiot vainajien ulosottopapereista.

Toinen raatokärpäsjuttu oli se kun jatkuvasti julkaisitte jättikuvia surmatusta koululaisesta oikeudenkäyntien jatkuessa. Ennen jutun selvittämistä oli varmaan paikallaankin julkaista pieni kuva, mutta puolen sivun levyiset kuvat jutun jo ratkettua olivat aika mauttomia, suoraan sanottuna raatokärpäsen asemaan sijoittuvia. Miltähän omaisista tuntui?

Iltalehti. Tanssi yli hautojen. 

Viisikymmentä vuotta sitten tapahtuneen surman käsittelyä jatkettiin viikko ja kuukausitolkulla ja pian kai taas uudestaan. Tarkoin kuvattiin hautojen aukaisu ja vainajien ylösnosto uusia tutkimuksia varten. Ja Tero Haapala-niminen tutkimuksenjohtaja antoi lausuntojaan. Tanssi yli hautojen!

Ilta-Sanomat.

Lähes kaikki edellä sanottu sopii myös teille. Suomen rikkain mies ministeri Aatos Erkko suojelee toimintaanne ja saa siitä provikat.

Ilta-Sanomat. Julkinen sairaskertomus. 

Jossain ajankohtaisohjelmassa päätoimittaja Antti-Pekka Pietilä ilmoitti silmät kirkkaina, että entinen mäkihyppääjä on syyntakeinen ja vastaa tekosistaan (Sanomanetti aikaisemmin). Kuitenkin samana päivänä Ilta-Sanomissa oli seuraava juttu jossa mäkimiehen nimen tilalle on vaihdettu symboli "päätoimittaja".

Ilta-Sanomat. Uutiset Suomi. Vesa Mäkinen. Keskiviikkona 01.09.2004. (Jutussa esiintyvän henkilön nimi on korvattu nimellä päätoimittaja, ei erisnimi).

"Miksi päätoimittajalle määrättiin psyykelääkkeitä?

Alkoholiongelmaiselle ei pidä kirjoittaa mielenterveyslääkkeitä, sanoo professori.
Lääketieteen asiantuntijan mukaan päätoimittajalle määrätyt psyykelääkkeet ovat alkoholistille sopimattomia.
- Vaikutukset alkoholin kanssa ovat arvaamattomia, IS:n haastattelema farmakologian professori sanoo.
Hän ei tunne päätoimittajan lääkkeitä, mutta huomauttaa, että sama koskee kaikkia psyykelääkkeitä.

Farmakologin mukaan lääkärin ei pitäisi kirjoittaa mielenterveysreseptiä ihmiselle, jonka alkoholiongelma on tiedossa.
- Se olisi terveen järjen mukaista.
Päätoimittajan puukottamaksi joutunut Ännä Ännä (nimi muutettu) kuvaili eilisessä Is:ssä, kuinka "jokin pimeni päätoimittajan päässä" kesken kostean illan.
Päätoimittajan vanha tuttu Ännä (sukunimi muutettu) arvioi, että ainakin osasyynä olisivat lääkkeet.
- Minä nostan syytteen niitä lääkäreitä vastaan jotka kirjoittavat päätoimittajalle (etunimi) tuollaisia lääkkeitä, totesi Ännä (sukunimi).  
...
Jonkun syyn takia juttu jää nyt kesken! Jatkuu?


Pertti Manninen (Kirjoitettu sunnuntaina 19.09.2004).
Pääkirjoitus. Ilta-Sanomat ja Iltalehti. Raatokärpäset. Tanssi yli hautojen. Julkinen sairaskertomus. 

Sanomanetti lauantaina 25.09.2004. Pertti Manninen. (Kirjoitettu sunnuntaina 19.09.2004). 

Reilu peli. Kuvakertomus. 


Kuva: Pertti Manninen.

"Sinulle, joka luulet näkeväsi vain tämän yhden vangitun hetken.
Näinhän ei ole. Sinäkin peilaat kuvaa omaa kokemusmaailmaasi vastaan.
Näet tämän hetken, kuitenkin koet paljon enemmän. Jos vain haluat antautua katsomaan avoimesti ja uteliaasti."
 

Reilu peli 
 
ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!
 
  Etusivu

Lauantaina 25. syyskuuta 2004. Numero 284. Extra!

.  
 

Tänään
25.09.2004
 
 

sanomanetti.fi joka torstai. Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen.
Sanomanetti
@hotmail.com

 

 

 
Viikon linkki
 
   
 
 
Sodan kuva
 
   
 
 
Kuvagalleria
 
   
   
   
   
   
   
 
 
Info
 
   
   
   
   

 

pm

  Lauantaina 25.09.2004. "Salaliittoteoria". Täällä päätettiin EU:n perustuslaki-nimen muuttamisesta sopimus-nimeksi! Vielä joulukuussa 2003 Helsingin Sanomissa luki perustuslaki: "Neuvottelut EU:n perustuslaista kariutuivat suurten maiden kiistaan" ja "EU:n perustuslaki kaatui jäsenmaiden valtakiistaan".
     

"Vielä joulukuussa 2003 Helsingin Sanomissa luki perustuslaki." 
Jutun lopussa nykyajan linkkejä!

 
Helsingin Sanomat sunnuntaina 14. joulukuuta 2003!
 

Kansainvälisen oikeuden näkökulma sotaan. 
Jan Klabbers, Martti Koskenniemi, Tuomas Kuokkanen, Kari Hakapää, Ari-Matti Nuuttila,  Martin Scheinin,  Markku Suksi ja  Riikka Koskenmäki sekä 23 tutkijaa.
Lauantaina 25.09.2004. Presidentti Tarja Halonen selkiytti: Irakin sota oli laiton. "Oma käsitykseni on kuitenkin se, etteivät kansainvälisen lain määräykset täyttyneet". Puhe YK:n yleiskokouksessa tiistaina 21.09.2004.
Lue myös! Ett folksrättsligt perspektiv på kriget. Kansainvälisen oikeuden näkökulma sotaan.
Suomalaisten kansainvälisen oikeuden asiantuntijoiden lähettämä kirje Hufvudstadsbladet-lehden Debatt-osastolle sunnuntaina 23.03.2003. Suomentanut ja kuvittanut Pertti Manninen. Sanomanetti 03.04.2003.
 

 
"Experience the Reality". 
Kuva: Pertti Manninen.
Lauantaina 25.09.2004. Irak. Päivittäin tapetaan siviilejä,  naisia ja lapsia. Presidentti George W. Bush puolusti sotaansa YK:n yleiskokouksessa: "Me seisomme Irakin ja Afganistanin kansojen rinnalla, kunnes heidän toiveensa vapaudesta ovat täyttyneet". Muuten: Irakin hallinnon pystytys jatkuu.  Ensimmäisessä vyöryssä: Kaadot Irakin armeijasta kymmeniä tuhansia. Surmat siviiliväestöstä,  irakbodycount.net tarkentuneet yli kymmeneksi tuhanneksi. Kaadot liittoutumasta virallisestikin jo yli tuhat. Väliaikaishallinnon pystyttämisen jälkeen on satoja taistelijoita ja siviilejä on kuollut. Tappaminen jatkuu.
 

Lauantaina 25.09.2004. Poliisi on saanut selville Sonera-kirjan kirjoittajan? Epäilykset kohdistuvat erääseen konsulttiin, joka on tuntenut talon hyvin. "Nyt on aika kertoa miten Soneran miljardit hävisivät". ART HOUSE julkaisi siistityn version nettikirjasta nimellä:Miten hävisivät Soneran miljardit. Tässä ei ole mitään loukkaavaa eikä varmaan myöskään Nettisanomien julkaisemassa alkuperäisessä nettikirjassa, josta kaksi lukua jäi julkaisematta koska esitettyjä tietoja Kaj-Erik Relanderin väitetystä rikollisesta toiminnasta ei voinut mitenkään tarkistaa. Linkit puuttuviin osiin tosin löytää: MINNE HÄVISIVÄT SONERAN RAHAT ? Sanomanetti 27.06.2002.
Lue myös! Ministerit harjoittelemassa vastausta oikeuskanslerille. Sovittiin, että jokainen oli UMTS-kauppoja päätettäessä terassin pöydällä alastomana. Oikeuskansleri oli hämmästynyt vastausten yhteneväisyydestä. Pienissä yksityiskohdissa oli eroja, joku oli nähnyt kirjavan pässinkin naapuripöydällä. Kuva ja käsittely Pertti Manninen. Ainutlaatuinen kuvareportaasi
 
Lauantaina 25.09.2004. Pääkirjoitus. Ilta-Sanomat ja Iltalehti. Raatokärpäset. Tanssi yli hautojen. Julkinen sairaskertomus.
Iltalehti.
Pitkään olen joutunut seuraamaan sitä rahanrepimistä, jota ihmisten hätä näille besserwissereille tuottaa. Lasten kaappausjuttu. Pääkirjoituksen vieressä ylimpänä julkaistaan "Sähkeet". Lauantaina 18.09.2004 julkaistiin nimetylle rouva-arvolla varustetulle henkilölle kasvokuvineen seuraava "sähke": Jäitte saapumatta neuvotteluun poikienne palauttamisesta Yhdysvaltoihin. Väitelläänkö seuraavaksi rauhoitusaineista ja muista pakkokeinoista? Eikö kannattaisi sittenkin etsiä sovintoratkaisua? ILTALEHTI (kollektiivinimi, jonka kirjoittajan kai tietää lehden vastaava päätoimittaja Petri Hakala).  
Vaikka ohjeet on varustettu kysymysmerkein, niin ohjeita ne kumminkin ovat. Kyllä kai äiti tietää parhaiten, miten hän haluaa menetellä. Kyllä hänelle on kerrottu teon seuraukset ja siitä huolimatta hän on päättänyt toimia näin. Ohjeiden jakaminen tällaisessa tapauksessa on kovin vaikeaa. Kannattaisi lehden keskittyä asian kaikkien osapuolten näkökantojen esille tuomiseen ja piste. Millä oikeudella te jaatte ohjeita suunnattoman hädissään olevalle äidille? Niin, vahvemman oikeudella ja kassakilinän oikeudella! Pertti Manninen (Kirjoitettu sunnuntaina 19.09.2004). Pääkirjoitus. Ilta-Sanomat ja Iltalehti. Raatokärpäset. Tanssi yli hautojen. Julkinen sairaskertomus. Loppuosaan!
 
Balilaisen tanssin esityksiä, työpajoja sekä näyttely Helinä Rautavaaran museossa 18.9.-7.11.2004.  "Kuva- ja tanssitaiteilija Sanna Karlsson-Sutisna  tutustuttaa yleisön balilaiseen kulttuuriin tanssiesitysten, työpajojen, valokuvien ja taiteen kautta."
 
 

Lahjoita ruokaa! "The Hunger Site"-sivulla käydessäsi ja siellä nappia painaessasi lahjoitat ruokaa maailman nälkäisille ihmisille. Sivulla mainitut sponsorit maksavat lahjoituksen puolestasi! Voit tehdä yhden lahjoituksen joka päivä. 16.09.99.

Lauantaina 25.09.2004.
"Tuuli käy heidän ylitseen".
Poisnukkuneitten muistolle.
Kuvasarja.  
Kuva: Pertti Manninen.

     
 
Saturday September 25 2004 Guardian Unlimited
Muslims fear backlash
Muslims fear backlash
Government crisis team fears hostage drama could spark extremist attacks.
Religious leaders unite in prayers
Few clues in hunt for mastermind
US officials clash over Iraq poll
Body armour five may face trial
Comment: Linda Colley
Special report: Iraq
     
  yle.fi 
mtv3.fi  
aftonbladet.se
guardian.co.uk
  04  
ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!
 
Muista maksuttomat arkistot! Tässä muutamia: kaleva.fi - yle.fi - mtv3.fi - aftonbladet.se - guardian.co.uk.









Eduskunnan puhemies Paavo Lipponen on jonkun virallisen Washingtonin matkansa jälkeen poikennut yksityismatkalle Italiaan Bilderberg- kokoukseen. Tieto julkaistiin Ilta-Sanomissa, joka kertoi jotain puhemies Paavo Lipposen päivärahoista ja matkareiteistä. Osallistumista ei analysoitu mitenkään. 

Aikaisemmin tihkunutta tietoa: Helsingin Sanomat Nato- ja EU sotilasliitto propaganda ...
... Helsingin Sanomista Bilderberg kokouksiin on osallistunut edellä mainitun linkin mukaan myös HS:n julkaisija Aatos Erkko, päätoimittaja Janne Virkkunen ja ...
sanomanetti.fi 04.03.2004 

 

 
ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!
 
Sanomanetti  25.09.2004. 

Bedazzled. 
Brendan Fraser ja Elizabeth Hurley USA:laisessa elokuvassa vuodelta 2000. Ohjannut Harold Ramis.  Vuonna 1967 Ystäväni paholainen-elokuvan uusintafilmatisointi. Pyörryksissä Nelosella sunnuntaina 26.09.2004 klo 21.00.


ILMOITA ILMAISEKSI:
LINKKI UUSIMPIIN!


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.

"Salaliittoteoria". Täällä päätettiin ...
Tässä kuvassa Helsingin Sanomat pönöttää uljaasti Postitalon ja Eduskuntatalon edessä. Kuuliaiset puoluejohtajat pitävät normaalisti majaansa oikealla olevassa sivurakennuksessa.  Kuva: Pertti Manninen. Isonna!
... EU:n perustuslaki-nimen muuttamisesta sopimus-nimeksi! Vielä joulukuussa 2003 Helsingin Sanomissa luki perustuslaki:
  
    
Helsingin Sanomat sunnuntaina 14. joulukuuta 2003!  
Gallup-kieltoa esitetään, mutta ...


... ongelma ei ole galluppien julkaisemisessa vaan niiden kelvottomassa ja ala-arvoisessa julkaisemisessa ja tulosten vääristelemisessä! Kaikki mitat alittava julkaiseminen taitaa nyt loppua! Media vähättelee vieläkin omaa ammattitaidottomuuttaan ja tarkoituksenmukaisuuttaan! Tarkka selvitys 1999-2004! Tulossa! 

Vaikea on ymmärtää oman tiensä kulkijaa.
Kuinka neljä lehteä muisti Arvo Turtiaista, kun hänen syntymästään oli kulunut 100 vuotta torstaina 16. syyskuuta 2004.
Arvo Turtiainen 100 v.

Arvo Turtiainen.
Minä rakastan 1955.
Loppuosa runosta Balladi Hermannin ruususta. Isonna!
 
P.Manninen
 
Uusin lehti Arkistohaku Depis Elokuva Gallup Imagine Kaupunkikuva Kuvagalleria Lehdet Liikunta
Opetus Perhe Politiikka Sota ja rauha Tv ja radio Talous Työtä Valokuva Velka Viikon kuva
 
2004 sanomanetti.fi linkit  etusivuille!        
tammikuu

01.01

08.01

15.01

22.01

29.01

 
 
helmikuu

05.02

12.02

19.02

26.02

     
maaliskuu

04.03

11.03

18.03

25.03

     
huhtikuu

01.04

08.04

15.04

22.04 29.04    
toukokuu 06.05 13.05 20.05 27.05      
kesäkuu 03.06 10.06 17.06 24.06      
heinäkuu 01.07 08.07 
15.07 22.07 26.07 27.07 29.07
elokuu

03.08

05.08

09.08 10.08 12.08 17.08 19.08
  24.08 26.08
27.08 31.08      
syyskuu 02.09 04.09
extra! Beslan 03.09.2004
09.09
11.09
14.09
16.09
21.09
  23.09
25.09
         
lokakuu              
marraskuu              
joulukuu              
 

Vuosikirja 2003. Koko vuosi kahdella sivulla! tammikuu-kesäkuu 2003 kuvin. - heinäkuu-joulukuu 2003 kuvin. - tammikuu-kesäkuu 2003 ilman kuvia. - heinäkuu-joulukuu 2003 ilman kuvia.

 
Vanhin 29.07.1999
 
ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!
 

Uusin
 

Vuosikirja 2003. Koko vuosi kahdella sivulla! tammikuu-kesäkuu 2003 kuvin. - heinäkuu-joulukuu 2003 kuvin. - tammikuu-kesäkuu 2003 ilman kuvia. - heinäkuu-joulukuu 2003 ilman kuvia.

 
 

TOIMITUS. Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteydenotto: Sanomanetti@hotmail.com. Copyright sanomanetti.fi 2004/284. Sivut valmisti Pertti Manninen 25.09.2004. ensimmäinen versio: 25.09.2004 15:35 (linkkejä 25.09.2004 17:42 ). Vanhempi toimittaja ja kesätoimittaja. Kuvannut Pertti Manninen. 
2004/09/25 - Sanomanetti  - Pääkirjoitus. Ilta-Sanomat ja Iltalehti. Raatokärpäset. Tanssi yli hautojen. Julkinen sairaskertomus. - Pertti Manninen. (Kirjoitettu sunnuntaina 19.09.2004).   - 25.09.2004 - avoin - ainakin joka torstai - kuva - kuvat - pertti manninen - Sanomanetti.

 
Muista maksuttomat arkistot! Tässä muutamia: kaleva.fi - yle.fi - mtv3.fi - aftonbladet.se - guardian.co.uk.
 
Sivun alkuun!
 

Oikeusjuttu:Tästä kaikki alkoi:  Ulosottomiehen ja  kihlakunnanvoudin operaatio mitätöi vanhuksen etuoikeutetun saatavan 90 000 markkaa Merita Pankin hyväksi.   
Tarkka selostus! 




Kaikki sivut 2003 (1-6) ja 2004 (1-12) tarkistettu (linkit ja puuttuvat kuvat). SanomaWSOY:n vaatimuksesta johtuen sen kuva-aineisto on sumennettu 2004 (päivämäärä pienellä tekstillä joka kuvassa). Tämä teksti tiistaina 2011-09-20 ja keskiviikkona 2011-09.21. Perti Manninen. Tämä Sanomanetti-sivusto on tehty Nettisanomat-sivuston tarkistetusta versiosta 2011-09-21. .
2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivusto on palautettu osittain alkuperäiseen muotoon hovioikeuden tuomio huomioon ottaen lauantaina 05.03.2016, äitini 100-vuotis syntymäpäivänä.