Lokakuu
2005
October

Sanomisen ja julkaisemisen
vapautta vuodesta 1999.

  Lauantaina 15. lokakuuta 2005. Etusivu. Nro 415.


15.10.2005 lauantaina klo 18:05. Kuva: "Illan viimeinen varis on jäänyt vielä tarkkailemaan ympäristöään lähteäkseen hetken perästä toisten matkaan auringon jo laskettua."  Kuva:  Pertti Manninen. Sarjasta "Puu eri vuoden- ja vuorokauden aikoina", tulossa!   Edellinen kuva!   Alempana: Toinen kuva.


 

Uusin

 

Arkisto

 

Depis

 

Elokuva

 

Gallup

 

Imagine

 

Maisema

 

Kuvagalleria

 

Lehdet

 

Liikunta

 

Opetus

 

Perhe

 

Politiikka

 

Sota ja rauha

 

Tv ja radio

 

Talous

 

Työtä

 

Valokuva

 

Velka

 

Viikon kuva

 

Etusivu lauantaina 15. lokakuuta 2005


Pääkirjoitus. Varallisuusveron poistosta ruvettiin vihdoinkin keskustelemaan tai ainakin puhumaan.

Maan päälehtikin, Helsingin Sanomat, aukaisi vihdoin torstaina 13.10.2005 palstansa julkaisemalla uutisen: Kansanedustajat ryöpyttivät Heinäluomaa varallisuusveron poistamisesta. Lehti jatkoi sitten tänään lauantaina 15.10.2005 kolumnilla: Rikkaiden veron poisto on raskasta demareille. Vallan liikkeet. Martta Nieminen. Enää tarvitsee siis odottaa vain Helsingin Sanomain pääkirjoitusta asiasta, ehkä sellainenkin on tulossa, ehkä vasta eduskunnan hyväksymisen jälkeen.

Muutama muukin lehti kirjoitti asiasta heti torstaina 13.10.2005 tai eilen perjantaina 14.10.2005 valtiovarainministeri Eero Heinäluoman eduskuntapuolustuksen jälkeen. Joitakin otsikoita asiasta: Aamulehti: Oppositio hätisteli Heinäluomaa vaalipuheista, (pieni lyhyt ja huomaamaton uutinen). Kansan uutiset: Demareiden rivit hajosivat varallisuusverokeskustelussa. "Laki pitäisi hylätä", (Etusivulla pääuutisena Eero Heinäluoman kuvan kanssa) ja Kansan Uutiset: Vasemmistoliitto epäili varallisuusveron kumoamisen työllistävyyttä. "Erkko suurin hyötyjä", (iso koko sivun uutinen sisäsivulla kahden kuvan kanssa, joissa neljä vasemmistoliiton edustajaa). Keskisuomalainen: Kokoomus kiitteli SDP:tä varallisuusveron poistosta, (yhden palstan STT:n välittämä uutinen, joka on sijoitettu alkamaan näkyvästi sivun yläreunasta). Maaseudun tulevaisuus: Jos lapsisotilas tähtää. Valiokuntaneuvoksen pöydässä. Pentti Manninen, (poliittisen kolumnin yhtenä aiheena). Suomenmaa: Varallisuusveron alasajo alkoi eduskunnassa, (Näkyvä uutinen aukeaman alaosassa ja iso kuva, jossa kansanedustaja Olavi Ala-Nissilä.). Tiedonantaja: Pienituloiset vaativat oikeuksiaan. Eduskunnassa lahjoja rikkaille, (uutinen selostaa eduskunnan edessä järjestettyä mielenosoitusta ja haastatellaan sen osanottajia ja kerrotaan varallisuusveron poistosta ja siitä ,että asumistuen omavastuuosuus poistuu vasta ensi vuoden syyskuussa. Kuvassa kuva lakanasta, jossa lukee: Köyhyys tappaa). Uutispäivä Demari: Oppositio hätyytteli Heinäluomaa, (Kahden palstan STT:n välittämä uutinen hiukan huomaamattomalla otsikolla alkaen sivun yläosasta).

Lisäksi käytettävissäni oli muitakin lehtiä, mutta tuntematta kaikkien painoaikatauluja, ei uutisen poisjättämistä voi sen kummemmin arvioida. Tämä tarkoittaa tietenkin pikkulehtiä. Lehdet, joissa Heinäluoman eduskuntaesiintymisestä ei kirjoitettu mitään: Kauppalehti, KD, Keski-Suomen viikko, Kotimaa, Savon Sanomat ja Vihreä Lanka. Netissä näin yhden jutun, muita en sitten etsinytkään: HBL: Heinäluoma i kläm för förmögenhetsskatten, (Torsdag 13.10.2005).

Otsikot ja uutisten sijoittelut puhuvat puolestaan ja tietenkin itse jutut. Varallisuusveron poistoa ei ole vielä muodollisesti päätetty eduskunnassa, joten sitä vielä käsitellään toivon mukaan monilla foorumeilla perusteellisestikin, vaikkei tietenkään mikään enää muutu. Vielä kerran: tarkastelussa oli kunkin lehden seuraava numero, joten tästä määrätystä Heinäluoman esiintymisestä on saattanut olla uutista lehden seuraavissa numeroissa.

Lauantaina15.10.2005. Pertti Manninen. Sanomanetti. Pääkirjoitus. P.S. Asiasta tulossa tarkempaa selostusta: Varallisuusveron poisto. Tulossa!

Myös! Budjetti: Rikkaalle reippaasti ja köyhällekin vähän eli hyvinvointivaltion pohja uhattuna. 
Myös! Miksi Helsingin Sanomat valitsi juuri tämän ajankohdan Fortumin johtajien optioiden massiiviselle julkituonnille? 
Myös! Helsingin Sanomat ryhtyi tehtävänsä mukaisesti kertomaan siitä, mitä Suomessa tapahtuu.
Myös! Pääkirjoitus. Espoosta Helsingin kautta Bagdadiin. 

Pentti Haanpää - 100 vuotta. Eilen perjantaina 14.10.2005 Pentti Haanpään syntymästä tuli kuluneeksi 100 vuotta. Tulossa!
Osuusliike Elanto - 100 vuotta. Tänään lauantaina 15.10.2005 Osuusliike Elannon syntymästä tulee kuluneeksi 100 vuotta. Yhtenä perustajajäsenenä oli leipuri Kalle Manninen, isoisäni. Nykyisin Elanto on fuusioitu HOK:hon ja sen nimi on nyt HOK-Elanto. Pertti Manninen. Tulossa!
Myös! Helsinki. Hakaniemen Elanto on nyt Sokos!
Kuva  tiistaina 08.03.2005. "Elantokin on vainaa. Kyllä kai siihen mieli tottuu, ei kuitenkaan niiden, jotka muistavat vanhat hyvät ajat!" Pääkirjoitus tiistaina 08.03.2005.

 

 

 

Lauantaina 15. lokakuuta 2005. Etusivu. Toinen kuva.


15.10.2005 lauantaina klo 16:49. Kuva: "Puut taipuvat kovassa tuulessa syksyn viimojen puhaltaessa lehdet pudottaen". Pertti Manninen. Sarjasta "Puita", tulossa!  Edellinen kuva!   

 
 
 

Etsi nettisanomista!

 
 
1999 alkaen

 

 

Linkit

 
 

Linkit joka numeroon ja haku, myös skandit! 

 

 

Yhteys

 
 

sanomanetti.fi joka torstai. Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen.
Sanomanetti
@hotmail.com

 

 

sanomanetti.fi

Elokuvalipulla kohtuuton hinta.

Rauhanmielenosoitus.
L
auantaina 24. syyskuuta 2005 Washingtonissa. Mitä lehdet kertoivat?

Helsingin Sanomat aliarvioi lukijoitaan. 
Epä-älyllinen gallupin selostus jättää virhemarginaalit huomioonottamatta! 

Yle 24 uutiset aliarvioi katselijoitaan ja kuulijoitaan.
Epä-älyllinen gallupin selostus jättää virhemarginaalit huomioonottamatta!

Väärää tietoa verotuksesta 2.
Jaana Kurjenojan "tutkimuksen" uusi kritiikki. Yle a-piste.

Miten meitä hallitaan?
Tapaus Tanja Karpela ja opintotuki. Mikä on totuus?

sanomanetti.fi

To 22.09  -   Pe 23.09  -   La 24.09  -  Su 25.09  -  Ma 26.09  -  Ti 27.09  -  Ke 28.09  -  To 29.09  -  Pe 30.09  -  La 01.10  -  Su 02.10  -  Ma 03.10  -  Ti 04.10  -   Ke 05.10 -  To 06.10   -  Pe 07.10 -  La 08.10  -  Su 09.10  -  Ma 10.10  -   Ti 11.10  -  Ke 12.10  -   To 13.10  -  Pe 14.10  -  La 15.10  -

 
 

Vaikea kuva

 
 

 Aftonbladet

Lördag 15 oktober 2005

Därför tål de inte Pinter
JOHN PILGER om en Nobel- pristagare som vägrar hålla käft.
...
"Jag träffade Harold första gången när han stödde den folkvalda regeringen i Nicaragua på 1980-talet. Jag hade rapporterat från Nicaragua och gjort en dokumentärfilm om sandinisternas anmärkningsvärda framsteg trots Ronald Reagans försök att krossa dem genom att illegalt skicka CIA-utbildade legosoldater över gränsen från Honduras för att skära halsen av barnmorskor och andra antiamerikaner. Den amerikanska utrikespolitiken är naturligtvis ännu mer rovgirig under Bush: ju mindre ett land är, desto större hot utgör det. Med det menar jag hotet från ett gott exempel, ett exempel som kan visa vägen för andra små länder som skulle kunna försöka minska sitt folks misär genom att förkasta USA:s dominans. Det som slog mig när det gällde Harolds engagemang var hans förståelse för denna sanning, som allmänt är ett tabuämne i Förenta staterna och Storbritannien, och det vältaliga "åt helvete med det"-svaret i allting som han sade och skrev.

Nästan på egen hand, tycktes det, lyckades han återinföra ordet imperialism i den politiska vokabulären. Minns att ingen kommentator använder detta ord längre; att yttra det på en offentlig plats var som att skrika "fuck" i ett kloster. Nu kan man skrika det överallt och folk nickar instämmande; invasionen av Irak skingrade tvivlen och Harold Pinter var en av de första som varnade oss. Han beskrev, helt riktigt, krossandet av Nicaragua, blockaden mot Kuba och massmorden på irakiska och jugoslaviska civila som imperialistiska illdåd. För att belysa det amerikanska brottet mot Nicaragua, när Förenta staterna avvisade en dom i Internationella domstolen som slog fast att USA skulle upphöra att bryta mot lagen med sina mordiska attacker, påminde Pinter om att Washington sällan respekterade internationell rätt; och han hade rätt.
Han skrev: "1965 sade president Lyndon Johnson till den grekiske USA-ambassadören, "Fan ta ert parlament och er konstitution. Amerika är en elefant. Cypern är en loppa. Grekland är en loppa. Om dessa två fortsätter att irritera elefanten så kan det hända att de blir mosade av elefantens snabel, ordentligt mosade ." Han menade det. Två år senare tog övers-tarna över och det grekiska folket tillbringade sju år i helvetet. Man måste ge Johnson ett erkännande. Han sade ibland sanningen, oavsett hur brutal den var. Reagan ljuger. Hans berömda beskrivning av Nicaragua som en "totalitär fängelsehåla" var en lögn i varje tänkbart avseende. Det var ett påstående som inte hade något stöd i fakta; det saknade verklighetsgrund. Men det är ett bra, slagkraftigt, resonansrikt uttryck som övertygade de tanklösa."

I sin pjäs Aska använder Pinter nazismens och förintelsens bilder och tolkar dem som en varning mot liknande "repressiva, cyniska och likgiltiga mordiska handlingar" av klienter till vapenexporterande imperialistiska stater som Förenta staterna och Storbritannien. "Ordet demokrati börjar stinka", sade han. "Så i Aska talar jag inte bara om nazisterna; jag talar om oss, och om vår uppfattning om vårt förflutna och vår historia, och vad den gör med oss i nuet."

Pinter säger inte att demokratierna är totalitära som Nazityskland, inte alls, men däremot att totalitära handlingar utförs av oklanderligt belevade demokrater och att dessa handlingar, i princip och till sina konsekvenser, inte skiljer sig mycket från dem som utförs av fascister. Den enda skillnaden är avståndet. En halv miljon människor mördades av amerikanska bombplan som i hemlighet och illegalt skickades till luftrummet över Kambodja av Nixon och Kissinger, vilket startade en asiatisk förintelse som fullbordades av Pol Pot."
...
Därför tål de inte Pinter
JOHN PILGER om en Nobel- pristagare som vägrar hålla käft.

 

Guardian Unlimited

Saturday October 15 2005

Bird flu: plea for vaccine stockpile

Measures agreed to combat virus.
Experts say pandemic is unlikely
Calls for reform of drug patent system
Inside Vietnam's danger spots

Leader: On a wing and a prayer
Interactive guide: bird flu
Q&A: Bird flu
Special report: bird flu

Easy rider
Travel: The best way to explore Iceland's wild landscape is on horseback, says Owen Sheers.
The Flyer: get offers and ideas with our weekly email
Guardian Unlimited Travel


 

Lokakuu
2005
October

Sanomisen ja julkaisemisen
vapautta vuodesta 1999.

  Perjantaina 14. lokakuuta 2005. Etusivu. Nro 414.


14.10.2005 perjantaina klo 15:33. Kuva: "Kiireinen sixpack-kuljetus ensimmäisten sadepisaroiden iskiessä vihdoinkin syksyn tuntuisesti lokakuun puolivälissä ja viikonlopun alkaessa."  Kuva:  Pertti Manninen. Laukaa. Sarjasta "Suomalaisia", tulossa!   Edellinen kuva!   Alempana: Toinen kuva.


 

Uusin

 

Arkisto

 

Depis

 

Elokuva

 

Gallup

 

Imagine

 

Maisema

 

Kuvagalleria

 

Lehdet

 

Liikunta

 

Opetus

 

Perhe

 

Politiikka

 

Sota ja rauha

 

Tv ja radio

 

Talous

 

Työtä

 

Valokuva

 

Velka

 

Viikon kuva

 

Etusivu perjantaina 14. lokakuuta 2005


Pääkirjoitus. Espoosta Helsingin kautta Bagdadiin.

Iltapäivälehdet hehkuttavat nyt Nils Gustafssonin onnea ja toivottavat hyviä eläkepäiviä. Kyllä toivotuksiin onkin syytä, kun ajattelee minkälaisen ryöpytyksen nämäkin lehdet kuluneen 1.5 vuoden aikana päästelivät. Nyt kun kaikki on ohi, voi kysyä joutuiko Gustafsson suomalaisen kidutuksen uhriksi. Kaksi kuukautta vankilassa pitäminen tarkoitti ilmeisesti sitä, että poliisitutkijoilla oli "varma" käsitys Gustafssonin syyllisyydestä ja tällä henkisellä kidutuksella he yrittivät saada uhrinsa murtumaan. Kyllä tämäkin menettely pitäisi selvittää puolueettomasti.

Tänään sitten eduskunnassa äänestettiin siitä, paljonko kansaneläkettä nostetaan ja myös siitä, että milloin nostetaan. Pääministeri Matti Vanhanen on mennyt tahtoen tai tahtomattaan Sdp:n virittämään ansaan. Hänen nimisensä hallitus siis nostaa ensi vuoden syyskuussa kansaneläkkeitä peräti 5 eurolla kuukaudessa. Ei siis edes presidentin vaalien kynnyksellä vuoden 2006 alusta. Mikä voi olla paskamaisemman tuntuista köyhien äänestäjien mielestä, kun tämäkin vähäinen korotus siirtyy ensi vuoden loppupuolelle. Samoin vasta syyskuussa poistuu köyhien ihmisten kiusaksi ja mopottamiseksi aikanaan säädetty asumistuen omavastuuosuus, suuruudeltaan 7 %.  Vaikka hallituksessa on myös Sdp, niin presidentti Tarja Halonen ei ole enää samalla tavalla vain Sdp:n ehdokas. Tämä kansaneläkkeen saajien pilkkaaminen kohdistuu pääministeriin sopivasti vaalien kynnyksellä!

Myös varallisuusveron poistaminen ja poistamisen tietoon tuleminen kansalaisille taas vaalien kynnyksellä on pääministerille myrkkyä. Heh heh. Omaa soppaansa siinä saa maistaa ja ihmetellä miten tässä näin pääsi käymään. Tietenkin voi ajatella, että tällä häikäilymättömyydellä ei ole mitään väliä: Tarja Halonen jatkaa joka tapauksessa, mutta kuinka kyyniseksi tämä elämä on mennyt, kun herra pääministeri ei yhtään välitä siitä, mitä hänestä jälkeen jää, kun tämäkin virka joskus häneltä loppuu. Ei puoluetoveri ex-pääministeri Esko Aho ikänä pääse siitä maineesta, miten hän möhli pankkikriisin hoidon ja saattoi sadat tuhannet suomalaiset kurimukseen pelastaesaan pankkien omistajien omaisuuden näille. Asiakkaiden omaisuudet kyllä ryöstettiin ja hävitettiin siinä "kriisissä". Kyllä historijoitsijat kertovat sitten aikanaan Matti Vanhasenkin paikan pääministerien joukossa.

Bagdadissa on räjäytettu sähkölaitos tai ainakin katkaistu kaapelit. Bagdadista on pimeänä 70 % juuri ennen vuorokauden vaihtumista ja muutamaa tuntia ennen perustuslakikansanäänestyksen alkamista. Presidentti George W. Bushin kannatus on laskenut ensimmäisen kerran alle 40 prosentin ja amerikkalainen kenraali kertoo, että seuraavat 60 päivää ratkaisevat Irakin kohtalon.

Perjantaina 14.10.2005. Pertti Manninen. Pääkirjoitus.

 

 

 

Perjantaina 14. lokakuuta 2005. Etusivu. Toinen kuva.


14.10.2005 perjantaina klo 15:35. Kuva: "Potkien ja polkien karkuun yhä isompia sadepisaroita". Pertti Manninen. Laukaa. Sarjasta "Suomalaisia", tulossa!  Edellinen kuva!   Alempana. Kolmas kuva.

 

Aftonbladet
Fredag 14 oktober 2005

- Vi var friare under Saddam
Kvinnorna i Irak sätter livet på spel i kampen för sina rättigheter Startade underjordisk frihetsrörelse

 

Guardian Unlimited
Friday October 14 2005

Fear and hope on the bloody road to Iraq's vote
Iraq: Poll on constitution marked by increasing dread over violence and sectarianism
Leader: Ballots against the bombs
Special report: Iraq

Bush told Blair of 'going beyond Iraq'
Politics: George Bush said he intended to target other countries planned to acquire weapons of mass destruction.
Guardian Unlimited Politics

New exhibition captures spirit of Kurt Cobain
Arts: Hitherto unseen side of Kurt Cobain is captured by a new exhibition of photographs.
Guardian Unlimited Arts

 
 

Perjantaina 14. lokakuuta 2005. Etusivu. Kolmas kuva.

 


14.10.2005 perjantaina klo 15:43. Kuva: "Sade kastelee asfaltin". Kuva: Pertti Manninen. Laukaa. Kirjasto. Sarjasta "Rakennettu ympäristö", tulossa! Yläkuva.


 
 

Lokakuu
2005
October

Sanomisen ja julkaisemisen
vapautta vuodesta 1999.

  Torstaina 13. lokakuuta 2005. Etusivu. Nro 413.


12.10.2005 tiistaina klo 14:43. Kuva: "Kiireetön matka syksyn keltaisten lehtien syleilyssä ruohon vielä vihertäessä lämpimässä syksyssä, joka tänään hiukan ilmoitti muuttumisestaan talvisemmaksi. " Kuva:  Pertti Manninen. Jyväskylä, Tourujoki. Sarjasta "Suomalaisia", tulossa!   Edellinen kuva!   Alempana: Toinen kuva.


 

Uusin

 

Arkisto

 

Depis

 

Elokuva

 

Gallup

 

Imagine

 

Maisema

 

Kuvagalleria

 

Lehdet

 

Liikunta

 

Opetus

 

Perhe

 

Politiikka

 

Sota ja rauha

 

Tv ja radio

 

Talous

 

Työtä

 

Valokuva

 

Velka

 

Viikon kuva

 

Etusivu torstaina 13. lokakuuta 2005Kuva 13.10.2005. Syyttäjän avaintodistajat: Meitä ei arvostettu. Iltalehti. Uutiset torstaina 13.10.2005.

Bodom-juttu. Käräjäoikeuden päätös jää voimaan. Tuomiosta ei valiteta hovioikeuteen. Syyttäjät ilmoittivat tänään, etteivät valita ja myös uhrien omaisten asianajaja ilmoitti saman. Näin ollen Nils Gustafssonin vapauttava tuomio saa lainvoiman huomenna perjantaina 14.10.2005. Todistajien sekoilukin saa loppunsa. Asiantuntijalääkärit valittavat vielä tänään julkaistussa Iltalehden jutussa: Syyttäjän avaintodistajat: Meitä ei arvostettu. Tahtomattaan nämä todistajat paljastavat sen, että he ottivat kantaa syyllisyyteen, ehkä poliisitutkijoiden massiivisen julkisuuden saaneiden lausuntojen takia. Lääkäritodistajien rooli ei kuitenkaan ollut etsiä syyllistä, vaan antaa lääketieteellinen lausunto kuten yksi todistaja totesikin oikeudessa. Pertti Manninen torstaina 13.10.2005. Pääkirjoitus.
Lue myös!
Bodom-oikeudenkäynti. Espoon käräjäoikeuden tuomio
kokonaisuudessaan.
Lue myös! Kolumnisti Ritva Santavuori herjaa käräjäoikeutta?  

 


Kuva 13.10.2005. Juniorin lipsahdus. Mattiesko Hytönen. Iltalehti. viihde torstaina 13.10.2005.

Hytös-tuomio. Kolumnisti Mattiesko Hytönen kehottaa valehtelemaan poliisille?
"Kolarin jälkeen Eremenko Juniorin huomiokyky äkkiä heikkeni. Hän ei enää antanut naiselle, mitä tämä ehkä halusi. Eremenko Juniorin nainen olisi ehkä halunnut, että jalkapalloilija olisi osoittanut riterillisuuttaan ja ilmoittanut paikalle saapuneille poliiseille, että hän ajoi autoa." Mattiesko Hytönen. Korkein oikeus. Iltalehti. Viihde torstaina 13.10.2005.
Hyttipaska Matonen. Nimistä riisuttu kertomus lauantain 09.08.2003 mukaan. Totuus eräästä suhteesta. Jutusta on julkaistu vain otsikko torstaina 21.08.2003, koska koira oli ehtinyt syödä lehden ennen kirjoittamista! Pertti Manninen

 


Kuva 13.10.2005. "Juice Leskinen kävelee kotona". Ilta-Sanomat. Uutiset Viihde torstaina 13.10.2005.

Julkinen sairaskertomus 2. Ilta-Sanomat julkaisi eilen keskiviikkona 12.10.2005 etusivullaan ja lööpissään pääuutisena Juicen terveydentilaa koskevan väitteen. Itse juttu oli viihde-osastossa!  Kts Lööppi! Tänään torstaina lehti jotenkin oikaisee asiaa vaimon kertomana. Väite ei pitänytkään paikkaansa! Ilta-Sanomien jutussa, jossa ei ole ilmoitettu kirjoittajan nimeä, on lopuksi lause: "Juice Leskinen ei halua itse kommentoida terveydentilaansa millään lailla". Ilta-Sanomat. Viihde torstaina 13.10.2005.
Lue myös!  Antti-Pekka Pietilä. Ilta-Sanomat. 
Lue myös! "Miksi päätoimittajalle määrättiin psyykelääkkeitä?
Pääkirjoitus. Ilta-Sanomat ja Iltalehti. Raatokärpäset. Tanssi yli hautojen. Julkinen sairaskertomus."

 


Kuva 13.10.2005. Kansanedustajat ryöpyttivät Heinäluomaa varallisuusveron poistamisesta. Helsingin Sanomat. Kotimaa torstaina 13.10.2005.

Helsingin Sanomat ryhtyi tehtävänsä mukaisesti kertomaan siitä, mitä Suomessa tapahtuu.
Varallisuusveron poisto vuoden 2006 alusta "unohtui" lehden edellisessä jutussa, jossa selostettiin Suomen ensi vuoden tulo- ja menoarviota ja sen verotusta koskevia muutoksia. Tänään torstaina 13.10.2005 oli hyvä selostaa asiaa, kun valtiovarainministeri Eero Heinäluoma joutui sitä selittämään eduskunnassa. Selitykset eivät olleet kovin vakuuttavia. Helsingin Sanomat jätti osan kritiikistä kertomatta ja senkin, mitä kertoi, kertoi aika pumpulisesti. Analyysi ja muiden lehtien selostus tulossa!
Lue esim!
Miksi Helsingin Sanomat valitsi juuri tämän ajankohdan Fortumin johtajien optioiden massiiviselle julkituonnille?
Lue esim!
Budjetti: Rikkaalle reippaasti ja köyhällekin vähän eli hyvinvointivaltion pohja uhattuna. 


Bisquit. Seppo Ahti. Post fortum. "Yleinen käsitys yhteiskunnassa näyttää olevan, ettei optioista ole mihinkään. Jos kuitenkin rohkenisi väittää vastaan: optioita voi käyttää vaikeissa ongelmatapauksissa painon määrittämiseen. Jaa miten? No homma on niin simppeli, että siitä selviää kuka tahansa päivystävä kauppa- ja teollisduusministeri. Otetaan henkilö, saa olla energiayhtiöstä, joka on normaalin tilipussinsa lisäksi painonsa arvoinen kultaa. Kulta maksaa 400 euroa unssi, unsseja menee kiloon runsaat 30, kilohinta pyörii 12000 eurossa. Henkilön optiotulot ovat 12 miljoonaa euroa. Yksinkertainen jakolasku antaa kullan ja siis samalla henkilön painoksi pyöreät 1000 kiloa. Tietysti herää kysymys, pitäisikö henkilön ihan terveyssyistä laihduttaa. Matemaattisesti pienempään lukemaan päästään jaettavaa supistamallakin, mutta ongelma, jos se sellainen edes on, ei lopulta kuitenkaan ole matemaattinen."Bisquit. Seppo Ahti. Post fortum. Ilta-Sanomat torstaina 13.10.2005.

 

 

 

Torstaina 13. lokakuuta 2005. Etusivu. Toinen kuva.


12.10.2005 keskiviikkona klo 13:12. Kuva: "Epäkunnossa eli mitä:ihmettä: jalat eivät kanna". Pertti Manninen. Jyväskylä. Kolmikulma. Sarjasta "Suomalaisia", tulossa!  Edellinen kuva!   Alempana. Kolmas kuva.

 

Aftonbladet
Torsdag 13 oktober 2005


NOBELPRISET I LITTERATUR 
"Ett mycket oväntat val"
Engelske dramatikern Harold Pinter får Nobelpriset i litteratur
Aftonbladets kulturredaktör: Jag är väldigt förvånad.

 

Guardian Unlimited
Thursday October 13 2005


Turkish bird flu is deadly strain
EU confirms virus found in Turkish poultry is H5N1 strain that scientists worry could mutate and spark global pandemic.
Q&A: Bird flu
Interactive guide: bird flu
Special report: bird flu

60 killed in Russian battle
Militants attack southern city.
Audio: Nick Paton Walsh in Moscow
Map: where the fighting happened
Special report: Russia

Nobel prize goes to Pinter

British playwright and author Harold Pinter takes 2005 literature prize.
Pinter 1 - 0 Culture Vulture
What the academy said of Pinter
Previous winners of the prize
Guardian Unlimited Books

Al-Qaida plan revealed
Iraq: Memo to Zarqawi calls for founding of Islamic state
· Clash with Israel seen as final stage of conflict
Extract: Al-Qaida memo
Sunni party backs blueprint
Special report: Iraq

'Bondage? Bring it on...'
Cartoon: Steve Bell on the new anti-terror bill.
More cartoons by Steve Bell

London's new concert hall takes shape
From the archive: On this day in 1949, Clement Attlee laid the foundation-stone of the South Bank concert hall. This is how the Guardian reported the event.
More from the Guardian archive

 
 

Torstainana 13. lokakuuta 2005. Etusivu. Kolmas kuva.

 


12.10.2005 keskiviikkona klo 14:32. Kuva: "Täydellinen nainen joka päivä". Kuva: Pertti Manninen. Jyväskylä. Tourula. Sarjasta "Suomalaisia", tulossa! Yläkuva.12.10.2005 keskiviikkona klo 14:32. Kuva: "Täydellinen nainen joka päivä". Kuva ja unelmointi: Pertti Manninen. Jyväskylä. Tourula. Sarjasta "Suomalaisia", tulossa! Yläkuva.


 

 


Tuuli käy heidän ylitseen. Poisnukkuneitten muistolle.


 Kuva Pertti Manninen   Sarja. 

 

sanomanetti.fi - tilasto


Tilasto: Nettisanomilla on ollut heinäkuusta 1999 alkaen 850 000  (0,85 miljoonaa) kävijää, jotka ovat  tehneet 17 400 000 (17,4 miljoonaa) hakua (hits)! 19.09.2005

 

Nuolet osoittavat edellisen ja seuraavan numeron etusivulle!

TOIMITUS. Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen.    Yhteys: mailto:Sanomanetti@hotmail.com   
Copyright sanomanetti.fi 2005/415. Sivut: 15.10.2005,   (nettiin 16.10.2005, linkit 16.10.2005). 

Sanomanetti - 2005/10/15 - Kuvat: "Illan viimeinen varis." -  "Puut taipuvat kovassa tuulessa." - Laukaa  -  Varallisuusveron poisto - Mitä lehdet kirjoittivat?ainakin puhumaan.. - Därför tål de inte Pinter  -  JOHN PILGER om en Nobel- pristagare som vägrar hålla käft. Harol Pinter - Kuvat Pertti Manninen. - etusivu lauantaina 15.10.2005 - kuva - kuvat - pertti manninen - Sanomanetti 


Kesän hyvä teko:
Opeta lapsi uimaan!

 
 
 
sivun alkuun!
 
 

Linkit tarkistettu, html-koodi kiillotettu 2011-09-18. Sivujen osittainen jako johtui aikoinaan vallinneista linjaongelmista. pm. Tämä sivusto on tehty Nettisanomat-sivuston tarkistetusta versiosta 2011-09-21. Pertti Manninen. .
2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivusto on palautettu osittain alkuperäiseen muotoon hovioikeuden tuomio huomioon ottaen lauantaina 05.03.2016, äitini 100-vuotis syntymäpäivänä.