Tässä on kyse siitä, ettei terveyskeskussairaalaa nyt halutakaan kehittää, vuodepaikkoja halutaan ulkoistaa yksityiselle puolelle, Kinkomaalle, jonne odotetaan yksityissairaala Mehiläistä. Jyväskylän kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Pekka Ojala. - Kritiikkiä jo eropäivänsä tienneen kaupunginjohtaja Pekka Kettusen esityksestä, joka muuttaa kaupunginvaltuuston kaksi kuukautta vanhaa päätöstä. Keskisuomalainen keskiviikkona 10.03.2004.

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.
Suuri palkinto
torstaina 11.03.2004.
eilen
huomenna

ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!
seur
edell

 

Suuri journalisti-palkinto 2003.

Torstaina 11.03.2004. Rikoksesta epäillyn ja todisteita hävittäneen lehden toimittaja sai suuren journalistipalkinnon! Toimittaja Pekka Ervasti, Ilta-Sanomat. Toimittajan oma kertomus kokonaisuudessaan pääministeri Anneli Jäätteenmäen jahdista MTV3:n palkintojenjako-ohjelmassa.

 


Ohjelmassa ei Sanomataloa juuri näkynyt. Toimittaja Ervasti kirjoittaa ohjelman mukaan siis juttunsakin isompansa varjossa. Kuva ja ajatus Pertti Manninen.


MTV keskiviikkona 10.03.2004.
20.05
45 minuuttia special: Suuri journalistipalkinto.
Bonnierin suuri journalistipalkinto jaetaan Suomessa nyt kolmannen kerran. Palkinnon jakavat Bonnierin toimitusjohtaja Bengt Braun ja Lehtikuvan toimitusjohtaja Rafaela Seppälä. Ohjelmassa myös keskustelu aiheesta tv ja käräjäsali - mahdollinen yhtälö? Sekä André Wikströmin analyysi suomen kielestä ja suomalaisesta journalistiikasta.
21.00 Ilman johtolankaa.
Sivuraiteella, osa 1/2. Amer. rikossarja.

...
Lumikero: ja sitten etenemme tässä vinhasti seuraavaan palkintoon joka jaetaan vuoden journalistille.

Seppälä: Vuoden juurnalisti pääministerin sanomisten kyseenalaistamisesta alkanut järjestelmällinen työ johti vuosikymmenen uutisjuhannukseen ja historialliseen pääministerin eroon hyvä havaintokyky lähdetyö vaisto ja sinnikkyys synnyttivät poliittisen juurnalismin klassikon vuoden journalisti on ilta-sanomien toimittaja pekka ervasti

TAPUTUKSIA
KOLMEN SOITTAJAN FANFAARI
TEKSTI: VUODEN JOURNALISTI PEKKA ERVASTI
BRAUNIN KUNNIAKIRJAN JA KIRJEKUOREN OJENNUS JA KÄTTELY
SEPPÄLÄN KÄTTELY JA HALAUS

Lumikero: ja me käymme samantien katsomassa miten pekka ervasti työskentelee ja miten hän suhtautuu omaan työhönsä toimittajana

ERVASTI KÄVELEE YLÖS EDUSKUNTATALON PORTAITA TAKANAAN KIASMA JA SANOMATALO
TAKIN RIISUMINEN JA KULKULUVAN RIPUSTAMINEN RINNUKSIIN.

Ervasti: mä tiesin jo hyvin varhain että mä haluun olla toimittaja mä tiesin jo lukioaikana siinä on vähän veren perintöä ja vähän ympäristön vaikutusta mutta ja silloin jo kun mä lukiossa tiesin että mä haluun toimittajaksi niin mä pystyin jo lukiossakin niinku jo suuntautumaan täytyy sanoa että matematiikka jäi vähän vähemmälle opiskelulle keskittymisessä sitten mä olin kesätoimittajana paikallisessa lehdessä kuusamossa joka oli hyvä koulu

ERVASTI EDUSKUNNAN YLEISÖPARVELLA

Ervasti: kun siellä kierrettiin pitäjää ja haastateltiin yrmeitä asutustilallisia

TEKSTI: TOIMITTAJA PEKKA ERVASTI ILTA-SANOMAT

Ervasti: jos sä saat haastattelun semmoselta tyypiltä joka istuu siellä asutustilan pirtissä korvukset korvilla ja kysyt siltä jotain niin sen jälkeen paavo lipposen haastattelu on lapsen leikkiä se lähti siitä ja sitten mä kävin intin ja intissä joku huomas lehdessä että sanoma osakeyhtiön toimittajakouluun haettiin uusia kurssilaisia ja mä hain sinne ja pääsin ja sitä kautta hesariin ja siellä sitten kymmenkunta vuotta ja sitten iltasanomiin

EDUSKUNNAN KAHVILASSA

Ervasti: niin mä tein sitten alunperin selväksi mä oon täällä tekemässä töitä lehdelle ja sen lukijoille ja ja mun on niinku vaikka täällä on poliitikkoja ja ihmisiä joitten kanssa tietyllä tavalla ystävystyy kyllä se työnjako on kirkkaana mielessä mikä on minun tehtävä ja me ollaan tietyllä tavalla barrikaadin toisella puolella ja myös fiksunmmat poliitikot sen ymmärtää ja mä kävelen aina vaaleisssa äänestyspaikalle ja pudotan sen äänestyslipun uurnaan mutta että ei tulis tämmösiä niinku edes minkäänlaisia alitajunnassa olevia sitoumuksia mä äänestän tyhjää

YLEISÖPARVELLA

Ervasti: mä tulin eduskuntaan 85 eduskuntatoimittajaksi ja tapasin täällä sen henkilön jota olin edellisissä vaaleissa äänestänyt tietämättä että mä tuun politiikan toimittajaksi mulla oli hirvittävä järkytys minkälainen no sanotaanko nyt suoraan tomppeli tämä henkilö oli niin tuota mä aattelin että on vaarallista että jos mä äänestän henkilöä ja sitten hän tulee valituksi ja mä sitten rupean sitten omissa kirjoituksissani joko puolustamaan tätä valintaa tai purkamaan pettymystäni ja myös puolueisiin

KÄVELY ISON KÄYTÄVÄN LÄPI

Ervasti: kun mä tulin 85 kokoomus oli ollut oppositiossa 19 vuotta se oli niinku ikuinen oppositiopuolue koko valtarakenne on aika staattisia ja sitten tämä

YLEISÖPARVELLA

Ervasti: systeemi on muuttunut nyt periaatteessa kaikki puolueet on hallituskelpoisia ja vallasta taistellaan tosi kovaa samaten mediakenttä on muuttunut kilpailu on paljon kovempaa mä luulen että tahti ja kilpailu on kiristynyt ja se näkyy myös journalismissa

TEKSTI: ANNE SJÖHOLM
ELOKUVAA: ANNELI JÄÄTTTEENMÄKI LENTOASEMALLA (?)

Sjöholm: vuosi sitten media kisasi anneli jäätteenmäen irak-väitteistä alkaneen kohun kimpussa pekka ervastin ansiosta iltasanomat ennätti raportoida ensimmäisenä peräti kolmesta ratkaisevasta käänteestä

ETUSIVUN YLÄOSA. ILTA-SANOMAT TIISTAI 11.3.2003
LEHDEN OTSIKKO: BUSH KIITTI SUOMEA LIITTYMISESTÄ KOALITIOON

Ervasti: iltasanomat ja myös toinen iltapäivälehtti sai vuodon me saatiin

LEHTIKUVASSA BUSH JA LIPPONEN

kaikki ne salaiset asiakirjat joita anneli jäätteenmäki joiden tietoa anneli jäätteenmäki oli käyttänyt hyväksi käyttänyt vaalikampanjassaan aikaisemmin jahän käytti niitä hyväkseen myös sen jälkeen siitä lähti tää prosessi mediassa liikkeelle

TEKSTI YLÄREUNASSA: ERVASTI SAI KESKUSTAN PUOLUEHALLITUKSEN TYÖVALIOKUNNAN PÖYTÄKIRJAN.
ETUSIVUN YLÄOSA. ILTASANOMAT PERJANTAI 6.6.2003. KESÄPER...
LEHDEN AUKEAMA: VASEMMALLA OTSIKKO: HÄN TIETÄÄ IRAK-VUOTAJAN JA OIKEALLA ANNELI JÄÄTTEENMÄEN KUVA.
LEHDEN OTSIKKO: HÄN TIETÄÄ IRAK-VUOTAJAN
LEHDEN OTSIKKO: JÄÄTTEENMÄKI KIISTÄÄ ALLEKIRJOITTANEENSA PÖYTÄKIRJAN. EN OLE TUOLLAISTA NÄHNYT.

Ervasti: ensin mä sain siitä vaan suusanallista tietoa tietoja sieltä tietoja täältä mitä siellä suunnilleen oli puhuttu mut sitten lopulta tietyn onnekkaitten vaiheiden kautta mä sain koko dokumentin käteeni ja se oli minusta niinku se oli tosi jännä kiinnostava paperi koska ei näitä puolueiden sisäisiä

KIRJOITTAVAT SORMET
KASVOT
TEKSTIÄ RUUDULLA

Ervasti: keskustelupapereita kovin usein saa niinku nähdä jossa puhutaan ihan avoimesti tässä prosessissa kaikki tiedot on ollu kohtuullisen vaikeita saada

YLEISÖPARVELLA

Ervasti: että että kun on kysymys tämmösestä poliittisesta valtataistelusta ja siinä niinku puolueet sulkeutuu aika tiukasti mutta tota puolueittenkin sisällä on tietysti ristivetoa ja tämmösissä tämmösissä yhteyksissä auttaa tietysti se että on kontakteja ja niitä on vuosien mittaa tullut paljon

ETUSIVUN YLÄOSA. ILTA-SANOMAT. TIISTAI 17.6.2003.
LEHDEN OTSIKKO: PRESIDENTTI HALONEN JÄRKYTTYI ESIKUNNASTAAN LÖYTYNEESTÄ MYYRÄSTÄ. IRAK-VUOTAJA ON PRESIDENTIN NEUVONANTAJA:
KOKOSIVUN LEHTIKUVA: ANNELI JÄÄTTEENMÄKI JA MARTTI MANNINEN.

Ervasti: siitä lähtien kun tiedettiin että jäätteenmäki on kuulusteluissa kertonut todennäköisesti

YLEISÖPARVELLA

Ervasti: vuotajan nimen niin sitä tietysti koko media soitteli kaikkia mahdollisia lähteitä läpi ja niin mekin tehtiin meillä oli iltasanomissa valjastettu oikeastaan niinku koko uutistoimitus rikostoimitus politiikan toimitus uutistoimitus kaikki yritti niinku etsiä sitä sitä jotain viitteitä missä se menee ja sitten sinä kyseisenä iltana niin tuota mä sain eri lähteistä niinku pikkusen tietoja jotka viittaa siihen suuntaan ja sitten lopulta pystyin sen niinku tavallaan ristiinhaarukoimaan

LEHDEN KOKO ETUSIVU: VUOTAJA ON PRESIDENTIN NEUVONANTAJA

Ervasti: ja sain sitten jopa nimenkin kyllä sen ymmärsi ja sen ymmärsi

YLEISÖPARVELLA

Ervasti: ne lähteetkin että kyseessä on kova tieto kova uutinen et kyllä mä taisin sinä iltana töiden päälle ottamassa pari tuoppia ja nukuin aika huonosti sen yön ennenkuin se lehti tuli ulos

TAPUTUKSIA

Lumikero: tämän tapahtumaketjun jälkeen käytiin ja käydään edelleen kiivasta keskustelua papereiden asiakirjojen luottamuksellisuudesta ja salaisuudesta ja julkisuudesta luuletko sinä että tämä saattaa jopa muuttaa jollakin tavalla käytännön julkisuusperiaatteen suomessa

TEKSTI: TOIMITTAJA PEKKA ERVASTI ILTA-SANOMAT

Ervasti: ulkoministeriöhän on ilmoittanut että he koko ajan höllentävät salaisuussäännöksiä ja mä oon saanu kuulla että ainakin ulkoministeriön työmaaruokalan ruokalistasta tulee julkinen asiakirja jos ei tule niin ainakin oppositiojohtaja saa siitä tietoja valtiosihteerin läsnäollessa.

Lumikero: kiitoksia vielä kerran onnea pekka ervasti iltasanomien politiikan toimittaja vuoden journalisti pekka ervasti

...

(Lumikero = Kari Lumikero, Seppälä = Rafaela Seppälä, Braun = Bengt Braun, Ervasti = Pekka Ervasti. Nauhalta kuvat ja tekstin purkanut Pertti Manninen. Tekstin ja kuvan synkronointi joltisellakin tarkkuudella.)

 


Vuosikirja 2003. Koko vuosi kahdella sivulla! tammikuu-kesäkuu 2003 kuvin. - heinäkuu-joulukuu 2003 kuvin. - tammikuu-kesäkuu 2003 ilman kuvia. - heinäkuu-joulukuu 2003 ilman kuvia.


1999 alkaen
 
Torstaina 11. maaliskuuta 2004.
 
 
Uusin lehti Arkistohaku Depis Elokuva Gallup Imagine Kaupunkikuva Kuvagalleria Lehdet Liikunta
Opetus Perhe Politiikka Sota ja rauha Tv ja radio Talous Työtä Valokuva Velka Viikon kuva


Torstaina 11. maaliskuuta 2004. Numero 241.
   
 

Tänään
11.03.2004
 
 

sanomanetti.fi joka torstai. Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen.
Sanomanetti
@hotmail.com

 

 

p
     
 

Torstaina 11.03.2004. Irak. Väliaikaisen perustuslain allekirjoittaminen onnistui lopulta. Presidentti Bush yrittää selvitä johonkin rauhallisempaan tilaan ennen syksyn presidentin vaaleja. Suohon uppoaminen on kuitenkin lähellä. Irakin hallinnon pystytys jatkuu. Kaadot Irakin armeijasta kymmeniä tuhansia. Surmat siviiliväestöstä kymmeniä tuhansia. Kaadot liittoutumasta satoja. Tappaminen jatkuu.

     
Pekka Kettusen viimeinen palvelus?
 

Torstaina 11.03.2004. Jyväskylän poispotkittu, virallisesti vapaaehtoisesti eronnut matkakassa mukanaan, kaupunginjohtaja Pekka Kettunen järjestelee tilaa yksityisairaala Mehiläiselle. Keskisuomalainen keskiviikkona 10.03.2004. Kaupunginhallitus sohlaa Kyllö-asiassa.

     
  Torstaina 11.03.2004. Harry Potter ja Feeniksin kilta myynnissä huomenna perjantaina 12.03.2004 klo 00.01 alkaen! Jaana Kaparin suomentama J.K.Rowlingin kirjan ensipainos yli 100 000!
     
Suuri journalisti-palkinto 2003.   Torstaina 11.03.2004. Rikoksesta epäillyn ja todisteita hävittäneen lehden toimittaja sai suuren journalistipalkinnon! Toimittaja Pekka Ervasti, Ilta-Sanomat. Toimittajan oma kertomus kokonaisuudessaan pääministeri Anneli Jäätteenmäen jahdista MTV3:n palkintojenjako-ohjelmassa.
     
  Torstaina 11.03.2004. Pääkirjoitus. Vuotaja nähty eduskuntatalon katolla! Jatkoa kesäkuun 12. päivänä 2003 julkaistuihin havaintoihin. "Ilta-Sanomien toimittaja Pekka Ervasti ja päätoimittaja Antti-Pekka Pietilä poistuivat samaan aikaan viereisen Nykytaiteen museon, Kiasman kautta Sanomataloon." Konnia?
     
Irak-
vuoto-asiakirjat
 

Torstaina 04.03.2004. Irak-vuotoasiakirjat julkaistiin iltapäivälehdissä. Tässä aineisto kokonaisuudessaan.
11.3.2003. Ilta-Sanomat.
11.3.2003. Iltalehti.

12.3.2003. Ilta-Sanomat.
12.3.2003. Iltalehti.
8.5.2003. Ilta-Sanomat.
Uusia!

     
Tulossa.   Torstaina 11.03.2004. Mielipidetiedustelut: Puolueiden kannatuslukujen vääristely politiikan teon välineenä.
Odotellessa.
"Tarkoituksellista vai ei, pääministeri Anneli Jäätteenmäkeä motattiin kuitenkin tälläkin HS-Gallupin valheellisella tiedolla Irak-selvitysten kuumimmalla hetkellä! Lehden vastaava päätoimittaja on Janne Virkkunen." sanomanetti.fi 26.06.2003.
     
Tulossa.   Torstaina 11.03.2004. Miksi syytettä iltapäivälehtiä vastaan ei uskallettu nostaa?
     
  Torstaina 11.03.2004. Hiljaa mäissä. Harold Lloydin viimeinen mykkäkuva kertoo miehestä, joka pystyy pitämään työpaikkansa vain päivän kerrallaan. Rakastettunsa on kaupungin viimeisen hevosratikkalinjan omistajan tytär ja vauhti on hirmuista. Speedy USA, 1928, ohjannut Ted Wilde. Aikaisempi nimi myös: Kaupungin nopein. Esitetään TV1:ssä sunnuntaina 14.03.2004 klo 13.55.
     
Linkit    
     
Guardian Unlimited   Thursday March 11 2004 Bombers wreak havoc in Madrid 3pm: At least 173 reported dead · Spain's deadliest-ever bombing · 'Explosives of type used by Eta'
Images from the scene
Audio: Giles Tremlett (2min 17s)
Map: where the attacks occurred
Timeline: Eta
Special report: Spain
     
Guardian Unlimited   Thursday March 11 2004 The new fascism
The bombings are a monstrous assault on democracy. We must unite against terror, writes Denis MacShane.
Talk: your thoughts
'A disgusting assault on democracy'
Q&A: Eta and Basque separatism
     
 

Torstaina 11.03.2004. Etusivun kuva.
Madrid 11. maaliskuuta 2004. Hirveitä pommiräjähdyksiä työmatkajunissa. Lähes 200 kuollutta tuhoisassa terrori-iskussa tänään torstaina 11. maaliskuuta 2004. Kuva: "Tuuli käy heidän ylitseen." Sarja julkaistu aikaisemmin New Yorkin syyskuun 11. päivän jälkeen. Sarja "Tuuli käy heidän ylitseen. Kuvat Pertti Manninen.

     
Lahjoita ruokaa!    
     
 

"The Hunger Site"-sivulla käydessäsi ja siellä nappia painaessasi lahjoitat ruokaa maailman nälkäisille ihmisille. Sivulla mainitut sponsorit maksavat lahjoituksen puolestasi! Voit tehdä yhden lahjoituksen joka päivä. 16.09.99.

  pm 1234567890123456789012345678901234567890123
 
 
ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!

Muista maksuttomat arkistot! Tässä muutamia: kaleva.fi - yle.fi - mtv3.fi - aftonbladet.se - guardian.co.uk.Paavo Lipponen (sd) "Kysyn vain, että mikä vika on Natossa? Olisihan se hyvä kuulla." Helsingin Sanomat 11.11.2003.
Vastaus: Tahdotko poikasi Balkanille tapettavaksi? 02.09.1999.

ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!

Muista maksuttomat arkistot! Tässä muutamia: kaleva.fi - yle.fi - mtv3.fi - aftonbladet.se - guardian.co.uk.

 Kansanedustaja Kimmo Sasi (Kok.): Muistamme varsin hyvin vielä joitakin aikoja sitten edustaja Tennilä halusi, että Suomi liittyisi Neuvostoliittoon tai ainakin nyt Varsovan liittoon, mutta nämä ajat ovat nyt ohitse. - Kansanedustaja Esko-Juhani Tennilä (Vas.): Minun isä on seisonut viidettä vuotta etulinjassa Suomen itsenäisyyden puolesta ja pidän loukkaavana teidän kantaanne. - Välihuutaja: Aivan, törkeätä. Eduskunnan kyselytunnilla Nato-kysymyksen keskustelussa tänään torstaina 04.03.2004 n. klo 16:35.

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.
etusivu
torstaina 04.03.2004.
eilen
huomenna

ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!
seur
edell

 

Nato: Helsingin Sanomat. Nato- ja EU- sotilasliittoartikkelit. Tuomas Tonteri-linkki.
"Naiv tro på USA-myt om folkmord". Ny bild av upptakten till Natos bombkrig mot Serbien. Dagens Nyheter 08.02.2004. Bo Pellnäs.
Lipponen ja Bush: Rikkoiko pääministeri Paavo Lipponen rauhanturvalakia? Petri Rissanen.
USA:n kampanja "Uhkaava taivaanranta". Suomi mukana irakilaisdiplomaattien karkotuksessa. Petri Rissanen.
Oikeusjuttu: MTV3 sensuroi osan Anneli Jäätteenmäen puheenvuorosta! Lue sensuroitu osa! Pertti Manninen.
Poliittista oikeutta.
Leif Salmén.
sanomanetti.fi: Yli 20 000 käyntiä sivuilla joka kuukausi! Pertti Manninen.

 


  Lukijan postia.

 

11.03.2004.

04.03.2004.

26.02.2004.

19.02.2004.

12.02.2004.

05.02.2004.

22.01.2004.

22.01.2004.

15.01.2004.


08.01.2004.


01.01.2004.


25.12.2003.


18.12.2003


11.12.2003.


 

  ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!

 

Vuosikirja 2003. Koko vuosi kahdella sivulla! tammikuu-kesäkuu 2003 kuvin. - heinäkuu-joulukuu 2003 kuvin. - tammikuu-kesäkuu 2003 ilman kuvia. - heinäkuu-joulukuu 2003 ilman kuvia.


  "Tarkoituksellista vai ei, pääministeri Anneli Jäätteenmäkeä motattiin kuitenkin tälläkin HS-Gallupin valheellisella tiedolla Irak-selvitysten kuumimmalla hetkellä! Lehden vastaava päätoimittaja on Janne Virkkunen."

 

Kotikaupungin katu oli hiekkainen tie, siinä Anglia katolleen kääntyi. Vielä vinossa liikennemerkkikin lie, joka ohjausvirheestä vääntyi. Etupenkiltä lasin läpi lennettyäni olin pyörinyt piennarta pitkin. Ojan pohjalla hampaita sylkiessäni minä oksensin verta ja itkin. Gösta Sundqvist.


 

Pohjat: Vuoden nuolaisu! - Poliisi tutki Ahtisaari, USA:n juoksupoika. - NATO Vauhti-viikko.
Paavo Lipponen (sd) "Kysyn vain, että mikä vika on Natossa? Olisihan se hyvä kuulla." Helsingin Sanomat 11.11.2003.
Vastaus: Tahdotko poikasi Balkanille tapettavaksi? 02.09.1999.


TOIMITUS. Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteydenotto: Sanomanetti@hotmail.com. Copyright sanomanetti.fi 2004/241. Sivut valmisti Pertti Manninen (March 12, 2004 11:38). Vanhempi talvitoimittaja ja kesätoimittaja. Kuvannut Pertti Manninen.
2004/03/11 sanomanetti.fi - torstaina 11. maaliskuuta 2004 -
Suuri journalisti-palkinto 2003. Rikoksesta epäillyn ja todisteita hävittäneen lehden toimittaja sai suuren journalistipalkinnon! Toimittaja Pekka Ervasti, Ilta-Sanomat. Toimittajan oma kertomus kokonaisuudessaan pääministeri Anneli Jäätteenmäen jahdista MTV3:n palkintojenjako-ohjelmassa. - 45 minuuttia special: Suuri journalistipalkinto. Bonnierin suuri journalistipalkinto jaetaan Suomessa nyt kolmannen kerran. Palkinnon jakavat Bonnierin toimitusjohtaja Bengt Braun ja Lehtikuvan toimitusjohtaja Rafaela Seppälä. Ohjelmassa myös keskustelu aiheesta tv ja käräjäsali - mahdollinen yhtälö? Sekä André Wikströmin analyysi suomen kielestä ja suomalaisesta journalistiikasta. 11.03.2004 - avoin - joka torstai - kuva - kuvat - pertti manninen - Sanomanetti.


Muista maksuttomat arkistot! Tässä muutamia: kaleva.fi - yle.fi - mtv3.fi - aftonbladet.se - guardian.co.uk.

 
Kaikki sivut 2003 (1-6) ja 2004 (1-12) tarkistettu (linkit ja puuttuvat kuvat). SanomaWSOY:n vaatimuksesta johtuen sen kuva-aineisto on sumennettu 2004 (päivämäärä pienellä tekstillä joka kuvassa). Tämä teksti tiistaina 2011-09-20 ja keskiviikkona 2011-09.21. Perti Manninen. Tämä Sanomanetti-sivusto on tehty Nettisanomat-sivuston tarkistetusta versiosta 2011-09-21. .
2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivusto on palautettu osittain alkuperäiseen muotoon hovioikeuden tuomio huomioon ottaen lauantaina 05.03.2016, äitini 100-vuotis syntymäpäivänä.