John Lennon   Double Fantasy   Yoko Ono.


Joulukuu
2005
November

Sanomisen ja julkaisemisen
vapautta vuodesta 1999.

 

Sunnuntaina 11. joulukuuta 2005. Etusivu. Nro 439.

Suomi ja Irakin sota vuonna 2003.


Presidentti Tarja Halonen tiedotustilaisuudessa lauantaina 19.11.2005 viralliseksi SDP:n presidenttiehdokkaaksi asettamisen jälkeen. Kuva 19.11.2005 Pertti Manninen.

 

Kuka oli haukka?

Joutuuko ulkoministeri Erkki Tuomioja taas uhrautumaan?

Sekä presidentti Tarja Halonen että silloinen pääministeri Paavo Lipponen ovat ilmoittaneet, että heillä oli samanmieliset kannat.

Presidentti Tarja Halonen on myös ilmoittanut, että hänellä oli tiukempi kanta kuin hallituksen muotoiltu kanta.

Säästeleekö Kokoomus valttikorttia pankinjohtaja Sauli Niinistölle?


Kaikki tieto löytyy Ylen nauhoilta, jotka on tähän purettu sanatarkasti. Sunnuntaina 11.12.2005 Pertti Manninen, päätoimittaja, Sanomanetti.

 
Presidentti Tarja Halonen tiedotustilaisuudessa lauantaina 19.11.2005 viralliseksi SDP:n presidenttiehdokkaaksi asettamisen jälkeen.

Unto Hämäläinen, Helsingin Sanomat kysyy.
"Rouva presidentti olisiko keväällä 2003 kun Suomi määritteli kantansa Yhdysvaltain hyökkäykseen irakiin niin olisiko pitänyt silloin Suomen ottaa voimakkaammin siihen asiaan kantaa eikä niin varovaisesti kuin silloin tehtiin ja tähän liittyen niin mikä teidän arvionne on nyt ö Yhdysvaltain politiikasta tällä hetkellä Irakissa?

Presidentti Tarja Halonen vastaa.
"No historia on historiaa silloinen hallitus ja silloinen presidentti keskusteli asiasta ja muotoili kannanoton sellaiseksi jossa se pystyi olemaan yhtä mieltä

silloin oli toinen hallitus kuin nyt ja ja tässä mielessä niin minun mielestä se riitti siihen siihen tilanteeseen

kyll se riitti mun mielestä se kanta silloin

mull oli ehkä itse itselläni silloin ollu ehkä ehkä vähän niinku vähän tiukempi mutt mun mielestä se oli kuitenkin niin kuin mä sanoin joukkuepeliä se oli se kanta mikä mikä me saatiin yksmielisesti ulos ja mä oon puolustanut sitä silloin julkisuudessa mä oon puolustanut sitä jälkeenpäin julkisuudessa ja sitten sanonut vaan että että

sit oma kantahan pitää olla oikeus sitten tilanteen myöhemmin kehittyessä sanoa kyllä kai siitäkin on tullu lunta tupaan sekin oli yhteistyössä tehty kannanotto se oli silloin yhteistyössä silloisen hallituksen ja silloisen ulkoministeriön kanssa"

Presidentti Tarja Halonen tiedotustilaisuudessa lauantaina 19.11.2005 viralliseksi SDP:n presidenttiehdokkaaksi asettamisen jälkeen.John Lennon   Double Fantasy   Yoko Ono.Suomi ja Irakin sota vuonna 2003.


Kuva 07.12.2005 Pertti Manninen. 

Suomenmaa tiistaina 29.11.2005

Täällä Bryssel.
Irakin sota ja villakoiran ydin.

Irakin sodan alusta on kulunut kohta kolme vuotta, mutta edelleen Irak hämmentää mieltä niin meillä kuin muualla. Yhä useampi myös Yhdysvalloissa on sitä mieltä, että Irakin sota on kaiken kaikkiaan ollut suuri virhe.

Irakista ei löytynyt joukkotuhoasetta. Amerikkalaisia sotilaita kuolee jatkuvasti lähes päivittäin. Amerikkalaisia kaatuneita on jo yli kaksi tuhatta. Irakilaisten siviiliuhrit lisääntyvät päivä päivältä. Shiiojen ja sunnien vastakohdankärjistyvät. Pyrkimys YK:n roolin vahvistamiseen Irakissa ei ole juuri edistynyt.

Sotajoukkojen vetäytymistä koskeva päätös ei liene vielä lähelläkään, mutta oireellista on väittelyn kiivaus Yhdysvalloissa. Amerikkalaiset seuraavat presidentti Bushin alenevia kannatuslukuja kuin kuumekäyrää. Bush on toisella ja viimeisellä virkakaudellaan, joten hänen asemansa ei sinänsä ole vaakalaudalla. Sen sijaan valtapuolueen, republikaanien, asema on vallinkauhassa ensi vuoden vaaleissa.

Euroopassa Irakin kysymys varjostaa etenkin Italian ensi huhtikuussa pidettäviä parlamenttivaaleja. Silvio Berlusconin hallitus taiteilee heikkenevän kannatuksensa kanssa ja Irak herättää kiivaita tunteita. Italia lähetti Irakiin yli 3000 miestä, mutta veti 300 pois, kun italialainen tiedustelu-upseeri sai surmansa amerikkalaisesta luodista viime keväänä.

Jatkuu viereiselle palstalle ...

Suomenmaa tiistaina 29.11.2005

Suomenmaa tiistaina 29.11.2005
Täällä Bryssel. Anneli Jäätteenmäki.


... jatkuu viereiseltä palstalta.

Irakin sota ja villakoiran ydin.

Suomella ei ole liittoutumattomuutensa ansiosta välittömiä ongelmia Irakista, mutta emme voi myöskään olla välinpitämättömiä. Joku saattaa ajatella, että olisi taktisesti viisasta vaieta Irakista, jotta säästyisi syytöksiltä Suomen edun vahingoittamisesta. Sellainen asenne ei kuitenkaan käy näin tärkeässä asiassa.

Suomi voi tuskin omalla panoksellaan suoraan vaikuttaa ratkaisuihin Irakissa. Suomi voi kuitenkin Euroopan unionissa ja YK:ssa edistää Irakin ongelman rauhanomaista ratkaisua. Nähdäkseni Suomi on ollut passiivinen. Olisiko Suomen suhtautumisessa Irakin tilanteeseen ryhdistäytymisen varaa?

Kotoiseen Irak-keskusteluun toi viime viikolla merkittävän ja ehkä hieman yllättävän lisän presidentti Tarja Halonen, joka paljasti aiemman kiistetyn linjariidan silloisen pääministerin Paavo Lipposen ja Halosen välillä.

Halonen vastasi tiedotustilaisuudessaan Helsingin Sanomien toimittajan Unto Hämäläisen kysymykseen ikään kuin ohimennen, että hän olisi ollut valmis talvella 2003 ottamaan tiukemman kannan Yhdysvaltain hyökkäykseen kuin mitä hallitus Lipposen johdolla teki.

Halosen ja Lipposen erilaiset näkemykset tulivat esiin hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisessa valiokunnassa, jossa Lipponen kokoomuksen tuella ajoi läpi mitäänsanomattoman kannanoton Yhdysvaltain hyökkäykseen. Halonen ei silloin halunnut julkista kiistaa asiasta, joten hän mukautui Lipposen tahtoon. Myöhemmin Halonen arvioi YK:ssa pitämässään puheessa, että hyökkäys Irakiin oli kansainvälisen oikeuden vastainen.

Suomen Irak-kannanottojen taustalla oli Lipposen vierailu Yhdysvaltoihin, minkä jälkeen USA luki Suomen vähänaikaa jopa muodosteilla olevaan sotakoalitioonsa, kunnes asia oikaistiin. Joutuipa suomalainen virkamies vielä eduskuntavaalien jälkeen käymään harvinaisella selitysmatkalla kertomassa varmuuden vioiksi Yhdysvaltain hallinnolle, että Suomi ei kuulu sotakoalitioon.

Täältä Brysselistä käsin voinee esittää tyhmiä kysymyksiä presidentti Halosen innoittamana. tekikö pääministeri Lipponen oikein, kun hän jo joulukuussa 2002 kertoi presidentti Bushille, että Suomi suhtautuu myönteisesti Yhdysvaltain pyyntöön humanitaarisesta avusta ja rauhanturvaamiseen osallistumisesta Irakissa, vaikka asian käsittely turvallisuusneuvostossa oli vielä kesken eikä asetarkastajien työn tuloksista ollut mitään tietoa?

Tässä lienee villakoiran ydin. Koska Lipponen kertoi valmiudesta Bushille eikä YK:ll, Yhdysvalloissa syntyi kuva, että Suomi on Yhdysvaltain puolella. Toimiko Lipponen omin päin vai oliko marssijärjestys sovittu tasavallan presidentin kanssa? Eikö tarve humanitaariseen apuun olisi tullut harkita vasta sen jälkeen kun YK tai jokin sen erityisjärjestö olisi sitä pyytänyt?

Anneli Jäätteenmäki, europarlamentaarikko.


 

Suomi ja Irakin sota vuonna 2003.

Yle tv1-uutiset klo 20.30 maanantaina 05.12.2005

TV1: vaalikeskustelu 29.1.2003.


Erkki Tuomioja 11.3.2003
Ulkoministeri, SDP


SDP:n puoluevaltuuskunta 19.11.2005.
SDP:n ehdokkaan tiedotustilaisuus 19.11.2005.

Keskustan vaalikampanhan avaus 29.10.2005.
Suomenmaa 29.11.2005.


SDP: kampanjaseminaari 1.12.2005.


Kuvat 05.12.2005. Pertti Manninen.


Yle tv1-uutiset klo 20.30 maanantaina 05.12.2005 


Uutistoimittaja
Jyrki Koulumies:
Hyvää iltaa uutisista

Pääministeri Anneli Jäättenmäen eroon johtanut kiista suomen kannasta Irakin sotaan on noussut jälleen esille presidentin vaalien lähestyessä

Kaikki kranaatinheittimet pannaan käyttökieltoon Rovajärven onnettomuuden vuoksi
Britannia esittää leikkauksia euroopan unionin budjettiin tukiaisten vähentämisestä tulossa taas iso riita
Suomi kertoo eu-komissiolle että turvallisuutta ja hirvijahtijakin haittaavia susia pitäisi saada metsästää
Edvin Laineen Tuntematon sotilas elokuva täyttää joulun alla jo 50 vuotta


Jatkuu viereiselle palstalle ...

Uutistoimittaja Jyrki Koulumies:
"Entinen pääministeri Anneli Jäätteenmäki on jälleen nostanut irakin sodan vaaliteemaksi
Jäätteenmäki tarttui presidentti Tarja Halosen lausuntoon jossa Halonen myönsi että hänellä itsellään oli kolme vuotta sitten Lipposen hallitusta tiukempi kanta Irakin sotaan.

Toimittaja Pirjo Auvinen:
Suomessa eletään nyt sekä presidentinvaalitaistelun että kriisinhallintalaista syntyneen perustuslaillisen kärhämän viikkoja edellisen kerran politiikan ylin kerros ajautui suuren luokan törmäyskurssille vajaat kolme vuotta sitten eli viime eduskuntavaalien yhteydessä oppositiojohtaja syytti ja pääministeri kiisti erimielisyydet suomen suhtautumisesta Irakin sotaan

TV1: vaalikeskustelu 29.1.2003.
Anneli Jäätteenmäki:
Ensinnäkin tämä eriseuraisuus tässäkin asiassa hallituksen piirissä kyllä ihmetyttää toinen ministeri sanoo että on päätetty ja toinen että ei ole päätetty
Paavo Lipponen:
Kyllä on päätetty ja tasavallan presidentti on ollut siinä mukana ja oppositio nyt ei hyväksy presidentin linjaa tässä asiassa
Toimittaja Pirjo Auvinen:
Myös ulkoministeri vakuutti hallituksen ja presidentin yksituumaisuutta
Erkki Tuomioja:
Siitä suomen linjasta joka on määritelty hallituksen ja presidentin yhteisissä neuvotteluissa ei ole ollut missään vaiheessa mitään epäselvää

Toimittaja Pirjo Auvinen:
Nyt runsas kuukausi ennen presidentinvaaleja alkaa paljastua ettei kaikki ihan niin selvää tainnut ollakkaan
Heti ehdokkaaksi valintansa jälkeen presidentti Tarja Halonen myönsi että poliittisilla johtajilla oli kevättalvella 2003 erilaisia näkemyksiä yhdysvaltain hyökkäyksistä

Tarja Halonen:
Mull oli ehkä itse itselläni olisin ollu ehkä ehkä vähän niinku vielä tiukempi mutt mun mielestä se oli kuitenkin se oli niinku mä sanoin joukkuepeliä se oli se kanta mikä mikä me saatiin yksmielisesti ulos

Toimittaja Pirjo Auvinen:
Irak-puheet ja salaiset paperit pudottivat Jäätteenmäen pääministerin paikalta mutta nämä vaalit ovat kunnianpalautuksen aikaa Vanhanen kun kutsui Jäätteenmäen johtamaan vaalikampanjansa kansalaisverkostoa ja Jäättteenmäeltä eivät ole jääneet tuoreet presidentilliset Irak-lausunnot huomaamatta Suomenmaan kolumnissa Jäätteenmäki katsoo Halosen myöntävän presidentin johtaman hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisen valiokunnan eli hutvan linjariidat Irakista

Ylen toimittaja:
Voisitteko kertoa miten nuo neuvottelut silloin pääministerin kanssa …
Tarja Halonen:
En en lähde kertomaan en lähde kertomaan koska minun mielestäni se on niinku tärkeintä että että siinäkin tapauksessa että utvan keskuudessa oli hiukan erilaisia muotoiluja niin niin siinä tapauksessa tärkeintä oli tehdä yksimielineen kanta ja ne eivät olleet ne kannat mitä silloin on tehty niin niin sanotaan nyt niin ett ne oli hallituksen sisäisiä kantoja

Toimittaja Pirjo Auvinen:
Mutta tarkka paikka Irak tuntuu olevan näidenkin vaalien alla pian tämän torstaina tehdyn haastattelun jälkeen presidentinlinnasta soitettiin tv- uutisiin presidentti oli pyytänyt virkamiestään ilmoittamaan että kyse täytyy olla väärinkäsityksestä presidentillä ja pääministeri Lipposella kun ei ollut missään vaiheessa erimielisyyttä irakista

Uutistoimittaja Jyrki Koulumies:
Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen vaatii hallituspuolueita neuvottelupöytään perustuslain muuttamisesta Kataisen mukaan perustuslakiin kajoaminen vaarantaa suurten puolueiden linnarauhan puoluehallituksessa puhunut katainen muistutti että sekä hän että Sdp:n entinen puheenjohtaja Paavo Lipponen ja pääministeri Matti Vanhanen ovat sopineet presidentin valtaoikeuksien pitämisestä ennallaan seuraavan kuusivuotiskauden ajan katainen vaati perustuslainmuuttamisesta perusteellista keskustelua"

Yle tv1-uutiset klo 20.30 maanantaina 05.12.2005 


 

Suomi ja Irakin sota vuonna 2003.

Paavo Lipponen live-ohjelmassa Lauantaiseura Yle tv1:ssä lauantaina 10.12.2005. Toimittajana Petri Jauhiainen.

Lipponen
… pitää mielessä se että suomesta tulee ensi vuonna eu:n puheenjohtajamaa suomen pitää voida osallistua täysipainoisesti euroopan unionin politiikkaansa pitkällä linjalla yhteiseen turvallisuuspolitiikkaan siitä on kysymys ja nyt tässä on ikään kuin kää käänty päälaelleen tämä asia pitää palata peruskysymyksiin

Jauhiainen
no niin tästä tämä asia jatkuu myös tämän puheenvuoron perusteella katsotaan miten lopulta käy

Mennään nyt sitten lopuksi hieman toiseen toisiin asioihin vähän muistellaan historiaakin siltä osin että matti vanhasta edeltävä pääministeri anneli jäätteenmäki on jälleen palannut noihin kolmen vuoden takaisiin asioihin jolloin puhuttiin suomessa linjan vedosta irakin sodan alla hän kirjoittaa muiden muassa tuoreessa suomenmaa-kolumnissaan asiasta oletteko perehtynyt tähän kirjoitukseen

Lipponen
En ole perehtynyt

Jauhiainen
Jäätteenmäki väittää edelleen että teidän ja presidentti halosen välillä oli linjariita siitä minkälaisen kannanoton suomi ottaa yhdysvaltain irak-politiikkaan oliko tällaista

Lipponen
Presidentti on tästä asiasta jo lausunut ja minusta se riittää että tasavallan presidentillä tarja halosella ja ja silloisella pääministerillä ei ollut missään vaiheessa erimielisyttä irak-politiikasta

Jauhiainen
Niin anneli jäättteemmäki viittaa juuri tähän tarja halosen uuteen öö sanomaan tästä tästä asiasta jonka hän hän antoi 19. päivä marraskuuta juuri kun hänet oli valittu presidenttiehdokkaaksi katsotaan nyt vielä selvyyden vuoksi että mitä tarja halonen silloin oikein sanoi

Unto Hämäläinen, Helsingin Sanomat
Rouva presidentti olisiko keväällä 2003 kun suomi määritteli kantansa yhdysvaltain hyökkäykseen irakiin niin olisiko pitänyt silloin suomen ottaa voimakkaammin siihen asiaan kantaa eikä niin varovaisesti kuin silloin tehtiin ja tähän liittyen niin mikä teidän arvionne on nyt ö yhdysvaltain politiikasta tällä hetkellä irakissa

Tarja Halonen
No historia on historiaa silloinen hallitus ja silloinen presidentti keskusteli asiasta ja muotoili kannanoton sellaiseksi jossa se pystyi olemaan yhtä mieltä
silloin oli toinen hallitus kuin nyt ja ja tässä mielessä niin minun mielestä se riitti siihen siihen tilanteeseen
kyll se riitti mun mielestä se kanta silloin
mull oli ehkä itse itselläni silloin ollu ehkä ehkä vähän niinku vähän tiukempi mutt mun mielestä se oli kuitenkin niin kuin mä sanoin joukkue peliä se oli se kanta mikä mikä me saatiin yksmielisesti ulos ja mä oon puolustanut sitä silloin julkisuudessa mä oon puolustanut sitä jälkeenpäin julkisuudessa ja sitten sanonut vaan että että
sit oma kantahan pitää olla oikeus sitten tilanteen myöhemmin kehittyessä sanoa kyllä kai siitäkin on tullu lunta tupaan sekin oli yhteistyössä tehty kannanotto se oli silloin yhteistyössä silloisen hallituksen ja silloisen ulkoministeriön kanssa.

Jauhiainen
Anneli jäätteenmäki näki tuossa vahvistuksen sille näkemykselleen että linjariita oli olemassa miten te katsoitte

Lipponen
Presidentti kertoi asian niin kuin se oli ö mutta presidentti on sanonut että hänellä ja silloisella pääministerillä ei ollut missään vaiheessa eri mielisyyttä tämä pätee myös

Jauhiainen
Selvä jätetään tämä asia historian selvityksen varaan siltä osin ja mennään nyt ajankohtaisempiin asioihin ensi viikolla on jälleen eu:n huippukokous rahotusrakenteet seuraaville vuosille ovat ainakin tässä vaiheessa vielä auki perustuslaki on lepäämässä mahdollisesti ainakin alkukesään onko unioni nyt tuuliajolla

Paavo Lipponen live-ohjelmassa Lauantaiseura Yle tv1:ssä lauantaina 10.12.2005. Toimittajana Petri Jauhiainen.


Rikkoiko pääministeri Paavo Lipponen rauhanturvalakia? sanomanetti.fi/2004/03/04

"Uhkaava taivaanranta". USA:n kampanja irakilaisdiplomaattien karkoittamiseksi. USA:N PYYNTÖ YSTÄVÄLLISMIELISILLE VALTIOILLE. MIKÄ ON SUOMEN ROOLI ASIASSA? ABC NEWS: CAMPAIGN "IMMINENT HORIZON". sanomanetti.fi/2004/03/04

Paavo Lipponen. Eräs näkökulma tekemisiin ja kannanottoihin tällä pallolla tässä ajassa. Sanomanetti 1999-2005. Linkkejä.


John Lennon   Double Fantasy   Yoko Ono.


 

Etsi nettisanomista!

 
 
1999 alkaen

 

 

Linkit

 
 

Linkit joka numeroon ja haku, myös skandit! 

 

 

Yhteys

 
 

sanomanetti.fi joka torstai. Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen.
Sanomanetti
@hotmail.com

 

 
Sanomanetti sunnuntaina 11.12.2005

Pääministeri putosi kriisinhallintakuoppaan.
Pääkirjoitus. 

Pääministeri Matti Vanhanen putosi jälleen itse kaivamaansa kuoppaan. Edellinen kertahan oli, kun hän ryhdikkäästi puolusti varallisuusveron poistoa, ylipäätään ja varsinkin vuoden 2006 alusta.

Sitävastoin kansaneläkkeet nousevat ja asumistuen omavastuuosuudet poistuvat vasta ensi vuoden loppupuolella: syyskuussa. Tätä lykkäystä on aika irvokasta puolustaa, kun valtion kassa pursuu rahoja! Köyhät ja vähävaraiset ihmetelkööt!

Kriisinhallintalaista ei olisi tullut mitään sotkua, jos olisi haluttu noudattaa YK:n peruskirjaa: siis odottaa YK:n päätöstä joukkojen lähettämisessä. Taisteluintoilijat halusivat siis rikkoa mieluummin YK:n peruskirjaa ja halusivat tästä rikkomisesta siis lakia.

Onneksi tämä into veti vesiperän. Paniikissa on kiva operoida. Tämä oli hyvä opetus Suomen kansalle: pääministeri Matti Vanhasesta ei ole todelliseksi johtajaksi. Ei myöskään SDP:n puheenjohtajasta Eero Heinäluomasta, joka on aloittanut taipaleensa yhdessä Vanhasen kanssa pelkällä sekoilulla. Kesällä nämä miehet eivät tyytyneet rajavartioiden lakossa korkeimman asiasta päättävän tahon: työtuomioistuimen päätökseen. He halusivat, siis myös Heinäluoma, säätää rikkurilain!  Silloin kasvojen pesu jotenkin onnistui, kun media ei selostanut asiaa oikealta todelliselta kantilta.

Nyt Eduskunnan perustulakivaliokunta, jälleen kerran korkein asiaa tulkitseva elin, sivuutetaan ja ollaan muuttamassa perustuslakia.

Valtamedia ei kerro toisesta mahdollisuudesta: konkreettisesti siitä, että taistelujoukkojen lähettäminen maailmalle olisi AINA yleinen ulkopoliittinen asia, johon siis presidentillä olisi sanansa sanottavana. Konkreettisesti tämä tarkoittaisi YK:n valtuutusta taisteluluonteiseen toimintaan osallistumisessa. Nyt nämä "sotaintoilijat" tahtovat EU-huumassaan osallistua sotajoukkojen lähettämiseen "EU:n valtuutuksella YK:n periaatteiden mukaisesti". Kuitenkin siis YK:n peruskirjan vastaisesti!

En tiedä, mistä tämä Vanhasen ja Heinäluoman sotainto on peräisin, ellei sitten SDP hienovaraisesti ole naruttanut Kepun pääministeriä.

Helsingin Sanomilla intoa riittää, kun se ei ota tarkasteltavakseen YK:n valtuutuksen puuttumista, vaan vaikenee asiasta.

Tähän lopuksi kuitenkin presidentti Tarja Halosen julkiset kannanotot: Hän olisi halunnut taistelujoukkojen lähettämiselle YK:n valtuutuksen, mutta hyväksyi sitten sotaintoilijoiden vaatimukset, ettei YK:n valtuutusta tarvita, kunhan presidentilläkin olisi ollut mahdollisuus päättää joukkojen lähettämisestä, viime kädessä, ylipäällikkönä. 

Perustuslakivaliokunnan otettua kannan , että EU:n pyytämien joukkojen lähettäminen olisi vain EU-asiaa, ja siis hallituksen ja pääministerin päätettävissä, tietenkin Eduskunnan luvalla, onneksi nyt sentään,  jolloin presidentti siis sivuutettaisiin.

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi on julkisuudessa puolustanut valiokunnan (enemmistön) kantaa, ihan ansiokkaasti. Hän on tuonut esille myös sen karkeuden, jolla valiokunnan kanta mitätöidään vertaamalla mitätöintiä epäkehittyneiden valtioiden menettelytapoihin. Näin tietenkin on.

Perustuslakivaliokunta olisi voinut ottaa tietenkin myös sen kannan, että mihin tahansa Suomen rajojen ulkopuolelle joukkoja lähetetäänkin, niin se olisi aina yleistä maailmanpolitiikkaa, ei siis pelkästään EU-politiikkaa, vaikka pyytäjä olisikin EU. Ja ylipäällikkö olisi siis päättänyt. Tämä olisi ollut selvä yksinkertainen näkemys ja kaikelta tältä omituisuudelta ja sotkulta olisi siis vältytty.

Saa nähdä kenen pussiin tämä episodi tuotti eniten. Selviääkö Tarja Halonenkaan tästä sotkusta puhtain paperein. Matti Vanhanen ja Eero Heinäluoma ainakin ovat osoittaneet kykenemättömyytensä ja julkean peluritaitonsa. Toivottavasti kansa muistaa yhtä hyvin kuin se tietää, kyllä!

Sunnuntaina 4. joulukuuta 2005. Pääkirjoitus, Pertti Manninen, päätoimittaja, Sanomanetti.

Lue myös!
Turvallisuutta etsimässä. 
"Yksityinen kansalainen on tiedotusvälineiden armoilla. Niiden vastuu on siis suuri. Kuullessani selostusta maan hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisesta selonteosta minulle jäi se käsitys, että Euroopan ulkopuolellekin ollaan hyökkäämässä tai ainakin menemässä väliin tarvittaessa. Hätkähdin sitä helppoutta ja välinpitämättömyyttä joka uutisista hohkui, ainakin minulle. Vähän niin kuin läpihuutojuttuna!" Katkelma.
Pääkirjoitus. Pertti Manninen. Sanomanetti torstaina 07.10.2004.


Uusi tutkimus!
Veroaleen käytetyistä rahoista tuleekin valtiolle takaisin vain alle 10 prosenttia!

Torstaina 24.11.2005 Yle-radion Päivän peilissä klo 17.30 ja Yle-tv:n uutisissa klo 20.30 kerrottiin:
Palkansaajien tutkimuslaitoksen tutkijat Jukka Pirttilä ja Roope Uusitalo ovat julkaisseet selvityksen veronalennusten kustannuksista.

Tätä Kansantaloudellisessa aikakauskirjassa julkaistua tutkimusta ainakaan Helsingin Sanomat ei ole tuoreeltaan selostanut tai kommentoinut!

Pätkä ohjelmasta (ääninauhalle tarttunut osa).
Kauko Paksula:
"... piristymisen vuoksi
liitto (*) joutui sittemmin pyörtämään tutkimuksensa
annettu kuva siitä että veroale maksaa itse itsensä ei saanutkaan siitä tukea
Suomen pankissa tehty tutkimus puolestaan arvioi että veroale rahoittaisi itsensä noin puoliksi
nyt Palkansaajien tutkimuslaitoksen selvityksen mukaan veronalennukset tulevat kuitenkin selvästi luultua kalliimmiksi valtiontaloudelle 
tutkimuskoordinaattori Jukka Pirttilä."
Jukka Pirttilä
:
"mutta varmuudella voidaan kuitenkin sanoa, että veronalennukset eivät maksa itse itseään takaisin vaan että siitä tulee huomattavia kustannuksia  valtiontaloudelle."
Kauko Paksula:
"Jukka Pirttilän ja Roope Uusitalon tutkimuksen mukaan vain pieni osa veronalennuksista tulee takaisin valtion kassaan
Jukka Pirttilä."
Jukka Pirttilä:
"alta 10 prosenttia niistä alunperin tehdyistä veronkevennyksistä on saatu takaisin näitten myönteisten kannustinvaikutusten kautta."
Kauko Paksula:
"Veronalennukset vähentävät tutkimuksen mukaan verotuloja vaikka verotulot sinänsä ovatkin saattaneet kasvaa
näin tutkimuskoordinaattori Jukka Pirttilä."
Jukka Pirttilä:
"verotulot on voinut kasvaa ihan muista syistä kuin niistä veronkevennyksistä johtuen
samaan aikaan talous on kasvanut mistä johtuen veropohja on kasvanut sitä varten verotulot on kasvanut
että se että talous on kasvanut ei ole välttämättä ollenkaan ole ollut seuraus niistä veronalennuksista."
Kauko Paksula:
"tämän vaalikauden veronkevennykset on jo tehty, mutta asiaan palataan varmasti muun muassa  tasaverkeskustelun yhteydessä."


Tässä Päivän peilissä kerromme vielä...

Pääkirjoitus sunnuntaina 27.11.2005 Pertti Manninen.

(*) liitto = Veronmaksajain keskusliitto ry.

Lue myös!
Väärää tietoa verotuksesta 2.
Jaana Kurjenojan "tutkimuksen" uusi kritiikki. Yle a-piste.


Yksityiskohtainen selostus Kauko Paksulan tv-uutisissa olleesta jutusta. Tulossa!


Naiset yllättävät pääministerit jatkuvasti housut kintuissa!

Pääministeri Matti Vanhanen joutui selittelemään omaisuusveron poistoa, kun presidentti Tarja Halonen ryhtyi ensimmäisessä tv:n vaalitentissä siitä muina naisina puhumaan. Pääministeri ei pystynyt eikä taida pystyäkään selittämään veron poistoa uskottavasti! Ja jos selittelee, niin siitähän se riemu alkaakin ja jatkuu ja jatkuu vaaleihin saakka!

Pääministeri (silloinen) Paavo Lipponen joutui selittelemään Irakin sotaintoiluaan, kun oppositiojohtaja Anneli Jäätteenmäki ryhtyi ensimmäisessä (?) vaalitentissä siitä yllättäen rohkeasti puhumaan. Silloinen pääministeri joutui eroamaan vaalit hävittyään ja katkeroituneena sai voittajansakin erotettua, kun niin halusi. Nyt tämä ex-pääminsteri vie pienoisia tyttäriään Harry Potteria katsomaan ikärajoille piupaut tuhahtaen ja valitsee kirjallisuuden Finlandia-palkintoa odottaessaan jättieläkettään! Hiukan kai ihmettelee ja toivoo, ettei CIA:n kidutuslentoja olisi Suomessa käynyt. CIA:n lentoihinhan hänen johtamansa hallitus antoi luvan. Presidentti Tarja Halonenkin on niihin sotkeutunut!

Pääkirjoitus keskiviikkona 23.11.2005. Pertti Manninen.

Lue myös!

Varallisuusveron poistosta ruvettiin vihdoinkin keskustelemaan tai ainakin puhumaan.

Pääkirjoitus lauantaina 15.10.2005.

Rikkoiko pääministeri Paavo Lipponen rauhanturvalakia? sanomanetti.fi/2004/03/04

"Uhkaava taivaanranta". USA:n kampanja irakilaisdiplomaattien karkoittamiseksi.
USA:N PYYNTÖ YSTÄVÄLLISMIELISILLE VALTIOILLE. MIKÄ ON SUOMEN ROOLI ASIASSA? ABC NEWS: CAMPAIGN "IMMINENT HORIZON".
sanomanetti.fi/2004/03/04

Paavo Lipponen. Eräs näkökulma tekemisiin ja kannanottoihin tällä pallolla tässä ajassa. Sanomanetti 1999-2005. Linkkejä.

Tulossa lisää!

Veronkiertoa esitetään jatkettavaksi!
Tähän aiheeseen liittyvät jutut yhdellä sivulla!

 
 

Vaikea kuva

 
 

 


 
 

Sunnuntaina 11. joulukuuta 2005. Etusivu. Toinen kuva.


 
 
   

Sunnuntaina 11. joulukuuta 2005. Etusivu.  Kolmas kuva.

 


 

Etsi nettisanomista!

 
 
1999 alkaen

 

 

Linkit

 
 

Linkit joka numeroon ja haku, myös skandit! 

 

 

Yhteys

 
 

sanomanetti.fi joka torstai. Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen.
Sanomanetti
@hotmail.com

 

 
Sanomanetti sunnuntaina 11.12.2005

Rikoksen tehneen lehden päätoimittajakin pyörähteli!

Heikki Hursti jatkaa isänsä jalanjäljillä.

Heikki Hursti
jatkaa isänsä työtä ja tarjoili vapaaehtoisvoimin lämmintä ruokaa ja voileipiä tuhannelle vähäosaiselle Hakaniemen torilla Helsingissä. Kuvia oli kaikissa illan uutislähetyksissä, vain ruotsinkielisessä lähetyksessä Veikko Hurstin poikaa Heikki Hurstia haasteteltiin sen verran, että hän ehti kertomaan toiminnan vaikeutumisesta:

"... koen, että minun pitää jatkaa isäni työtä. Isän kuoleman jälkeen työtilojemme vuokria korotettiin rajusti. Nehän olisi voitu pitää ennallaan, jotta voisimme paremmin jatkaa työtämme. Niin vaan kävi."

Sarjasta "Toinen Suomi", tulossa! 

Maanantaina 17.10.2005 klo 08:50 Ylen radion aamulähetyksessä puhutaan asunnottomuudesta.
Lähes koko jutun ääninauhan purku tekstiksi.


Pääministeri putosi kriisinhallintakuoppaan.
Pääkirjoitus. 

Pääministeri Matti Vanhanen putosi jälleen itse kaivamaansa kuoppaan. Edellinen kertahan oli, kun hän ryhdikkäästi puolusti varallisuusveron poistoa, ylipäätään ja varsinkin vuoden 2006 alusta.

Sitävastoin kansaneläkkeet nousevat ja asumistuen omavastuuosuudet poistuvat vasta ensi vuoden loppupuolella: syyskuussa. Tätä lykkäystä on aika irvokasta puolustaa, kun valtion kassa pursuu rahoja! Köyhät ja vähävaraiset ihmetelkööt!

Kriisinhallintalaista ei olisi tullut mitään sotkua, jos olisi haluttu noudattaa YK:n peruskirjaa: siis odottaa YK:n päätöstä joukkojen lähettämisessä. Taisteluintoilijat halusivat siis rikkoa mieluummin YK:n peruskirjaa ja halusivat tästä rikkomisesta siis lakia.

Onneksi tämä into veti vesiperän. Paniikissa on kiva operoida. Tämä oli hyvä opetus Suomen kansalle: pääministeri Matti Vanhasesta ei ole todelliseksi johtajaksi. Ei myöskään SDP:n puheenjohtajasta Eero Heinäluomasta, joka on aloittanut taipaleensa yhdessä Vanhasen kanssa pelkällä sekoilulla. Kesällä nämä miehet eivät tyytyneet rajavartioiden lakossa korkeimman asiasta päättävän tahon: työtuomioistuimen päätökseen. He halusivat, siis myös Heinäluoma, säätää rikkurilain!  Silloin kasvojen pesu jotenkin onnistui, kun media ei selostanut asiaa oikealta todelliselta kantilta.

Nyt Eduskunnan perustulakivaliokunta, jälleen kerran korkein asiaa tulkitseva elin, sivuutetaan ja ollaan muuttamassa perustuslakia.

Valtamedia ei kerro toisesta mahdollisuudesta: konkreettisesti siitä, että taistelujoukkojen lähettäminen maailmalle olisi AINA yleinen ulkopoliittinen asia, johon siis presidentillä olisi sanansa sanottavana. Konkreettisesti tämä tarkoittaisi YK:n valtuutusta taisteluluonteiseen toimintaan osallistumisessa. Nyt nämä "sotaintoilijat" tahtovat EU-huumassaan osallistua sotajoukkojen lähettämiseen "EU:n valtuutuksella YK:n periaatteiden mukaisesti". Kuitenkin siis YK:n peruskirjan vastaisesti!

En tiedä, mistä tämä Vanhasen ja Heinäluoman sotainto on peräisin, ellei sitten SDP hienovaraisesti ole naruttanut Kepun pääministeriä.

Helsingin Sanomilla intoa riittää, kun se ei ota tarkasteltavakseen YK:n valtuutuksen puuttumista, vaan vaikenee asiasta.

Tähän lopuksi kuitenkin presidentti Tarja Halosen julkiset kannanotot: Hän olisi halunnut taistelujoukkojen lähettämiselle YK:n valtuutuksen, mutta hyväksyi sitten sotaintoilijoiden vaatimukset, ettei YK:n valtuutusta tarvita, kunhan presidentilläkin olisi ollut mahdollisuus päättää joukkojen lähettämisestä, viime kädessä, ylipäällikkönä. 

Perustuslakivaliokunnan otettua kannan , että EU:n pyytämien joukkojen lähettäminen olisi vain EU-asiaa, ja siis hallituksen ja pääministerin päätettävissä, tietenkin Eduskunnan luvalla, onneksi nyt sentään,  jolloin presidentti siis sivuutettaisiin.

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi on julkisuudessa puolustanut valiokunnan (enemmistön) kantaa, ihan ansiokkaasti. Hän on tuonut esille myös sen karkeuden, jolla valiokunnan kanta mitätöidään vertaamalla mitätöintiä epäkehittyneiden valtioiden menettelytapoihin. Näin tietenkin on.

Perustuslakivaliokunta olisi voinut ottaa tietenkin myös sen kannan, että mihin tahansa Suomen rajojen ulkopuolelle joukkoja lähetetäänkin, niin se olisi aina yleistä maailmanpolitiikkaa, ei siis pelkästään EU-politiikkaa, vaikka pyytäjä olisikin EU. Ja ylipäällikkö olisi siis päättänyt. Tämä olisi ollut selvä yksinkertainen näkemys ja kaikelta tältä omituisuudelta ja sotkulta olisi siis vältytty.

Saa nähdä kenen pussiin tämä episodi tuotti eniten. Selviääkö Tarja Halonenkaan tästä sotkusta puhtain paperein. Matti Vanhanen ja Eero Heinäluoma ainakin ovat osoittaneet kykenemättömyytensä ja julkean peluritaitonsa. Toivottavasti kansa muistaa yhtä hyvin kuin se tietää, kyllä!

Sunnuntaina 4. joulukuuta 2005. Pääkirjoitus, Pertti Manninen, päätoimittaja, Sanomanetti.

Lue myös!
Turvallisuutta etsimässä. 
"Yksityinen kansalainen on tiedotusvälineiden armoilla. Niiden vastuu on siis suuri. Kuullessani selostusta maan hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisesta selonteosta minulle jäi se käsitys, että Euroopan ulkopuolellekin ollaan hyökkäämässä tai ainakin menemässä väliin tarvittaessa. Hätkähdin sitä helppoutta ja välinpitämättömyyttä joka uutisista hohkui, ainakin minulle. Vähän niin kuin läpihuutojuttuna!" Katkelma.
Pääkirjoitus. Pertti Manninen. Sanomanetti torstaina 07.10.2004.


Uusi tutkimus!
Veroaleen käytetyistä rahoista tuleekin valtiolle takaisin vain alle 10 prosenttia!

Torstaina 24.11.2005 Yle-radion Päivän peilissä klo 17.30 ja Yle-tv:n uutisissa klo 20.30 kerrottiin:
Palkansaajien tutkimuslaitoksen tutkijat Jukka Pirttilä ja Roope Uusitalo ovat julkaisseet selvityksen veronalennusten kustannuksista.

Tätä Kansantaloudellisessa aikakauskirjassa julkaistua tutkimusta ainakaan Helsingin Sanomat ei ole tuoreeltaan selostanut tai kommentoinut!

Pätkä ohjelmasta (ääninauhalle tarttunut osa).
Kauko Paksula:
"... piristymisen vuoksi
liitto (*) joutui sittemmin pyörtämään tutkimuksensa
annettu kuva siitä että veroale maksaa itse itsensä ei saanutkaan siitä tukea
Suomen pankissa tehty tutkimus puolestaan arvioi että veroale rahoittaisi itsensä noin puoliksi
nyt Palkansaajien tutkimuslaitoksen selvityksen mukaan veronalennukset tulevat kuitenkin selvästi luultua kalliimmiksi valtiontaloudelle 
tutkimuskoordinaattori Jukka Pirttilä."
Jukka Pirttilä
:
"mutta varmuudella voidaan kuitenkin sanoa, että veronalennukset eivät maksa itse itseään takaisin vaan että siitä tulee huomattavia kustannuksia  valtiontaloudelle."
Kauko Paksula:
"Jukka Pirttilän ja Roope Uusitalon tutkimuksen mukaan vain pieni osa veronalennuksista tulee takaisin valtion kassaan
Jukka Pirttilä."
Jukka Pirttilä:
"alta 10 prosenttia niistä alunperin tehdyistä veronkevennyksistä on saatu takaisin näitten myönteisten kannustinvaikutusten kautta."
Kauko Paksula:
"Veronalennukset vähentävät tutkimuksen mukaan verotuloja vaikka verotulot sinänsä ovatkin saattaneet kasvaa
näin tutkimuskoordinaattori Jukka Pirttilä."
Jukka Pirttilä:
"verotulot on voinut kasvaa ihan muista syistä kuin niistä veronkevennyksistä johtuen
samaan aikaan talous on kasvanut mistä johtuen veropohja on kasvanut sitä varten verotulot on kasvanut
että se että talous on kasvanut ei ole välttämättä ollenkaan ole ollut seuraus niistä veronalennuksista."
Kauko Paksula:
"tämän vaalikauden veronkevennykset on jo tehty, mutta asiaan palataan varmasti muun muassa  tasaverkeskustelun yhteydessä."
  
Tässä Päivän peilissä kerromme vielä...

Pääkirjoitus sunnuntaina 27.11.2005 Pertti Manninen.

(*) liitto = Veronmaksajain keskusliitto ry.

Lue myös!
Väärää tietoa verotuksesta 2.
Jaana Kurjenojan "tutkimuksen" uusi kritiikki. Yle a-piste.

Yksityiskohtainen selostus Kauko Paksulan tv-uutisissa olleesta jutusta. Tulossa!


Naiset yllättävät pääministerit jatkuvasti housut kintuissa!

Pääministeri Matti Vanhanen joutui selittelemään omaisuusveron poistoa, kun presidentti Tarja Halonen ryhtyi ensimmäisessä tv:n vaalitentissä siitä muina naisina puhumaan. Pääministeri ei pystynyt eikä taida pystyäkään selittämään veron poistoa uskottavasti! Ja jos selittelee, niin siitähän se riemu alkaakin ja jatkuu ja jatkuu vaaleihin saakka!

Pääministeri (silloinen) Paavo Lipponen joutui selittelemään Irakin sotaintoiluaan, kun oppositiojohtaja Anneli Jäätteenmäki ryhtyi ensimmäisessä (?) vaalitentissä siitä yllättäen rohkeasti puhumaan. Silloinen pääministeri joutui eroamaan vaalit hävittyään ja katkeroituneena sai voittajansakin erotettua, kun niin halusi. Nyt tämä ex-pääminsteri vie pienoisia tyttäriään Harry Potteria katsomaan ikärajoille piupaut tuhahtaen ja valitsee kirjallisuuden Finlandia-palkintoa odottaessaan jättieläkettään! Hiukan kai ihmettelee ja toivoo, ettei CIA:n kidutuslentoja olisi Suomessa käynyt. CIA:n lentoihinhan hänen johtamansa hallitus antoi luvan. Presidentti Tarja Halonenkin on niihin sotkeutunut!

Pääkirjoitus keskiviikkona 23.11.2005. Pertti Manninen.

Lue myös!

Varallisuusveron poistosta ruvettiin vihdoinkin keskustelemaan tai ainakin puhumaan.

Pääkirjoitus lauantaina 15.10.2005.

Rikkoiko pääministeri Paavo Lipponen rauhanturvalakia? sanomanetti.fi/2004/03/04

"Uhkaava taivaanranta". USA:n kampanja irakilaisdiplomaattien karkoittamiseksi.
USA:N PYYNTÖ YSTÄVÄLLISMIELISILLE VALTIOILLE. MIKÄ ON SUOMEN ROOLI ASIASSA? ABC NEWS: CAMPAIGN "IMMINENT HORIZON".
sanomanetti.fi/2004/03/04

Paavo Lipponen. Eräs näkökulma tekemisiin ja kannanottoihin tällä pallolla tässä ajassa. Sanomanetti 1999-2005. Linkkejä.

Tulossa lisää!

Veronkiertoa esitetään jatkettavaksi!
Tähän aiheeseen liittyvät jutut yhdellä sivulla!

 
 

Vaikea kuva

 
 

 


 
 

Etsi nettisanomista!

 
 
1999 alkaen

 

 

Linkit

 
 

Linkit joka numeroon ja haku, myös skandit! 

 

 

Yhteys

 
 

sanomanetti.fi joka torstai. Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen.
Sanomanetti
@hotmail.com

 

 
Sanomanetti sunnuntaina 11.12.2005

Sanomanetti torstaina 08.12.2005:

Sydänverinen muistelo. Tuulessa. Teppo Kulmala: John ja Yoko, 8.12. - 25 vuotta jälkeen. 
Kuva 08.12.2005 joulukuun torstaina klo 16.15. Pertti
Manninen.
Sarjasta "Imagine",

5 vuotta sitten. Silloin 20 vuotta sitten.
Torstaina 7. joulukuuta 2000.

Kuva 08.12.2005 joulukuun torstaina klo 17.10 ja 16.27. "Unohdettu John Lennon". Pertti Manninen. - Ilta-Sanomat torstaina 08.12.2005 "Kikka kuoli yksin". - Helsingin Sanomat torstaina 08.12.2005: "John Lennonin kuolemasta 25 vuotta".

 


Sanomanetti keskiviikkona 07.12.2005:

Rikoksen tehneen lehden päätoimittajakin pyörähteli!
Heikki Hursti jatkaa isänsä jalanjäljillä.
"Sää kirkastuu pohjoisessa, etelässä jatkuvasti pilvistä ..."


Sanomanetti maanantaina 5. joulukuuta 2005:

Irakin sota jälleen vaaliteemaksi! Presidentti kiistää erimielisyydet! Saadaanko asiaan koskaan selkoa?
Paavo Lipponen: "Tasavallan presidentti on ollut siinä mukana."
Tarja Halonen: "En en lähde kertomaan en lähde kertomaan."

Toimittaja Pirjo Auvinen: mutta tarkka paikka tuntuu Irak olevan näidenkin vaalien alla
pian tämän torstaina tehdyn haastattelun jälkeen presidentinlinnasta soitettiin tv-uutisiin
presidentti oli pyytänyt virkamiestään ilmoittamaan että kyse täytyy olla väärinkäsityksestä
presidentillä ja pääministeri Lipposella kun ei ollut missään vaiheessa erimielisyyttä Irakista.

 
 

Vaikea kuva

 
 

 

 
 
 

Etsi nettisanomista!

 
 
1999 alkaen

 

 

Linkit

 
 

Linkit joka numeroon ja haku, myös skandit! 

 

 

Yhteys

 
 

sanomanetti.fi joka torstai. Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen.
Sanomanetti
@hotmail.com

 

 
Sanomanetti sunnuntaina11.12.2005

Elokuvalipulla kohtuuton hinta. Elokuvalippu. 


Rikoksen tehneen lehden päätoimittajakin pyörähteli!

Presidentti Tarja Halonen oli kutsunut juhliin myös Ilta-Sanomien päätoimittaja Antti-Pekka Pietilän.  Päätoimittaja Pietilä oli avainasemassa pääministeri Anneli Jäätteenmäen savustusoperaatiossa. Tässä huumassa lehti teki rikoksen julkaistessaan salaisia Suomen valtion asiakirjoja. 

Lue:
SanomaWSOY:n tekemä rikos jäi selvittämättä!  
Lue myös!
Rikoksesta epäillyn ja todisteita hävittäneen lehden toimittaja sai suuren journalistipalkinnon! 

Irak-vuotoasiakirjat julkaistiin iltapäivälehdissä. Tässä aineisto kokonaisuudessaan.

11.3.2003. Ilta-Sanomat.
11.3.2003. Iltalehti.

12.3.2003. Ilta-Sanomat.
12.3.2003. Iltalehti.
8.5.2003. Ilta-Sanomat. Uusia!

Lue myös! Ahtisaari politikoi 1:
Ilkka Hakalehtoa ei kutsuttu linnan itsenäisyysjuhliin!
Ahtisaari politikoi 2:
Rahakätkijöiden "asiamies" Hannes Kulvik kutsuttiin!
Sanomanetti torstaina 09.12.1999.

Julkinen sairaskertomus 2.
Ilta-Sanomat julkaisi eilen keskiviikkona 12.10.2005 etusivullaan ja lööpissään pääuutisena Juicen terveydentilaa koskevan väitteen. 
Antti-Pekka Pietilä. Ilta-Sanomat. 
"Miksi päätoimittajalle määrättiin psyykelääkkeitä?
Raatokärpäset. Tanssi yli hautojen. Julkinen sairaskertomus.
Pääkirjoitus. Ilta-Sanomat ja Iltalehti.


Irakin sota jälleen vaaliteemaksi! Presidentti kiistää erimielisyydet! Saadaanko asiaan koskaan selkoa?

Ylen pääuutislähetys maanantaina 05.12.2005 klo 20.30. Uutistoimittaja Jyrki Koulumies:
"entinen pääministeri anneli jäättteenmäki on jälleen nostanut irakin sodan vaaliteemaksi
jäätteenmäki tarttui presidentti tarja halosen lausuntoon jossa halonen myönsi että hänellä itsellään oli kolme vuotta sitten lipposen hallitusta tiukempi kanta Irakin sotaan."

Irakin sota jälleen vaaliteemaksi! Presidentti kiistää erimielisyydet! Saadaanko asiaan koskaan selkoa?  

Irak-vuotoasiakirjat julkaistiin iltapäivälehdissä. Tässä aineisto kokonaisuudessaan.

11.3.2003. Ilta-Sanomat.
11.3.2003. Iltalehti.

12.3.2003. Ilta-Sanomat.
12.3.2003. Iltalehti.
8.5.2003. Ilta-Sanomat. Uusia!

Rikkoiko pääministeri Paavo Lipponen rauhanturvalakia? sanomanetti.fi/2004/03/04

"Uhkaava taivaanranta". USA:n kampanja irakilaisdiplomaattien karkoittamiseksi.
USA:N PYYNTÖ YSTÄVÄLLISMIELISILLE VALTIOILLE. MIKÄ ON SUOMEN ROOLI ASIASSA? ABC NEWS: CAMPAIGN "IMMINENT HORIZON".
sanomanetti.fi/2004/03/04

Paavo Lipponen. Eräs näkökulma tekemisiin ja kannanottoihin tällä pallolla tässä ajassa. Sanomanetti 1999-2005. Linkkejä.

Irak. Sanomanetti vuoden 2001 syyskuusta vuoden 2003 maaliskuun 20. päivään. Sanomanetti lauantaina 19.03.2005.

2 vuotta 7 kuukautta sitten:"Verimyrsky". torstaina 20.03.2003.

Rauhanmielenosoitus.
Lauantaina 24. syyskuuta 2005 Washingtonissa. Mitä lehdet kertoivat?


Pääministeri putosi kriisinhallintakuoppaan.
Pääkirjoitus. 

Lue myös!
Turvallisuutta etsimässä. 
Sanomanetti torstaina 07.10.2004.

Naiset yllättävät pääministerit jatkuvasti housut kintuissa!
Pääkirjoitus.

Uusi tutkimus!
Veroaleen käytetyistä rahoista tuleekin valtiolle takaisin vain alle 10 prosenttia!

Maanantaina 17.10.2005 klo 08:50 Ylen radion aamulähetyksessä puhutaan asunnottomuudesta.
Lähes koko jutun ääninauhan purku tekstiksi.

 
 

Vaikea kuva

 
 

 

 
 

Linkkejä etusivulle:  To 22.09   -   Pe 23.09   -   La 24.09   -  Su 25.09   -  Ma 26.09   -  Ti 27.09   -  Ke 28.09   -  To 29.09   -  Pe 30.09   -  La 01.10   -  Su 02.10   -  Ma 03.10   -  Ti 04.10   -   Ke 05.10  -  To 06.10   -  Pe 07.10  -  La 08.10  -  Su 09.10  -  Ma 10.10   -   Ti 11.10   -  Ke 12.10  -   To 13.10   -  Pe 14.10   -  La 15.10   -  Ma 17.10  Ti 18.10   - Ke 19.10   -  To 20.10    -  Pe 21.10  -  La 22.10  -  Su 23.10  - Ma 24.10  -   Ti 25.10  - Ke 26.10  - To 27.10  - Pe 28.10  - La 29.10 - Su 30.10  - Ma 31.10  - Ti 01.11  - Ke 02.11  - To 03.11  - Pe 04.11  - La 05.11  - Su 06.11  - Ma 07.11  - Ti 08.11  - Ke 09.11  - To 10.11  -- Pe 11.11. - La 12.11.  - Su 13.11.  - Ma 14.11.  - Ti 15.11.  - Ke 16.11  - - To 17.11. - Pe 18.11.  - La 19.11.  - Su 20.11.  - Ma 21.11. -- Ti 22.11.  - Ke 23.11  - - To 24.11  - Pe 25.11  - La 26.11  - Su 27.11.  - Ma 28.11.  - Ti 29.11.  - Ke 30.11.  - To 01.12.  - Pe 02.12.  - - La 03.12.  - Su 04.12.  - - Pe 02.12.  - La 03.12.  - Su 04.12.  - Ma 05.12.  - Ti 06.12.  - Ke 07.12- To 08.12.  - Pe 09.12.  - La 10.12.  - Su 11.12.  -

 

 

 

Viime aikojen kuvat ja selostukset:  "Sosiaalinen pallottelu."  Laukaa. Peurunka. Liikuntakupoli.  - "Kaikki syyt jotka estävät meitä säännöllisesti liikkumasta ovat tekosyitä. Urho Kaleva Kekkonen."  Laukaa. Peurunka. Liikuntakupoli. Uimahalli.  -  "Kokki piipahtaa hetkeksi kahvilan puolelle tervehtimään pieniä ja isompiakin asiakkaitaan."  Laukaa. Peurunka. Kahvila Apollo. - "Vapaus ja tasa-arvo lämpöisessä marraskuussa vuonna 2005 jolloin kylmä ja jää ei vielä ole vanginnut kulkijaansa."  Laukaa. -  "Koulutyttö kiiruhtaa kotiinsa kiihdyttäen vauhtiaan S-Marketin pihasta noustuaan." Laukaa.  - "Ilta-auringon säteet saattelevat nuorta kiitäjää." Laukaa.  -  "Tepasteleva lapsi pitää kiinni isän kädestä vaikka oikeastaan isä pitää kiinni lapsen kädestä."  Laukaa. - "Me emme ole oikeastaan ikinä puhuneet". Tarja Turunen. - Helsinki, kuvakollaasi.  - "Kirjaston valot."   Näkymä Jyväskylän yliopiston kirjaston ensimmäiseen ja toiseen ja hiukan kolmanteenkin kerrokseen.  "Sisällä pyöreiden pöytien ääressä lukijat syventyvät tehtäviinsä.. "  Näkymä Jyväskylän yliopiston kirjaston toisen kerroksen lukunurkkaukseen kerrosta ylempää.   "Ulkona lumi sinnittelee ja yrittää jäädä pysyväksi marraskuun puoliväliin jatkunutta lämpöä halveksien." Näkymä kadulle Jyväskylän yliopiston kirjaston kolmannen kerroksen "tilastokäytävältä".  - "Onnelliset peruutuspaikan saaneet katsojat asettuvat kuvaan Harry Potterin ja ystävien seuraksi juuri ennen päivän ensimmäisen näytöksen alkua."  Kuva Pertti Manninen ja Erika Manninen. Jyväskylä, elokuvateatteri Fantasia. "Saliin ei jää yhtään tyhjää paikkaa kun valojen jo himmetessä viimeisetkin tulijat kiiruhtavat paikoilleen." Jyväskylä. Elokuvateatteri Fantasia. Sali 1. "Harry Potter ja Liekehtivä pikari miellytti paitsi ehkä kahta esityksestä kesken lähtenyttä katsojaa. Osa seurasi liikkuvaa kuvaa ihan loppuun saakka lopputekstitkin tuijottaen vaikka suurin osa katsojista oli jo poistunut."  Jyväskylä Elokuvateatteri Fantasia. Sali 1. -  "Kirjaston pienin asiakas saa hoivaa osakseen ja nukahtaa"  Kuvat Pertti Manninen. Jyväskylä, Yliopiston kirjasto, pääaula. "Tärkeä puhelu."  Jyväskylä, Yliopiston kirjasto, pääovi ja Café Libri sekä joku sininen taideteos pihalla.  "Lämpöinen marraskuu eli kirjaston valot" Jyväskylä, Yliopiston kirjasto ja hallintorakennus.  -  "Alina ja Jean, intensiivinen tulkinta viulukonsertosta".  Yksityiskohta Ylen torstaina nauhoittamasta ... -   "Kukitetut". Jean Sibelius viulukilpailun palkitut. - "The Show must go on".  Syöksylaskua Kanadassa. -


Tuuli käy heidän ylitseen. Poisnukkuneitten muistolle.


 Kuva Pertti Manninen   Sarja. 

 

sanomanetti.fi - tilasto


Tilasto: Nettisanomilla on ollut heinäkuusta 1999 alkaen 850 000  (0,85 miljoonaa) kävijää, jotka ovat  tehneet 17 400 000 (17,4 miljoonaa) hakua (hits)! 19.09.2005


Marraskuu
2005
November

 

Nuolet osoittavat edellisen ja seuraavan numeron etusivulle!

TOIMITUS. Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen.    Yhteys: mailto:Sanomanetti@hotmail.com   
Copyright sanomanetti.fi 2005/439. Sivut: 11.12.2005,   (nettiin 11.12.2005, linkit 11.12.2005). 

Sanomanetti - 2005/12/11- Suomi ja Irakin sota vuonna 2003. - Kuka oli haukka? Joutuuko ulkoministeri Erkki Tuomioja taas uhrautumaan? Tarja Halonen, Paavo Lipponen, Anneli Jäätteenmäki - Joutuuko ulkoministeri Erkki Tuomioja taas uhrautumaan? - Unto Hämäläinen  Helsingin Sanomat - Pirjo Auvinen, Petri Jauhiainen - Yle - uutiset - Lauantaiseura - puhemies - pääministeri -  Kuvat Pertti Manninen. -  etusivu sunnuntaina  11.12.2005 - kuva - kuvat - pertti manninen - Sanomanetti

 


 


Kesän hyvä teko:
Opeta lapsi uimaan!

 
 
sivun alkuun!
 

Linkit tarkistettu, html-koodi kiillotettu 2011-09-18. Sivujen osittainen jako johtui aikoinaan vallinneista linjaongelmista. pm. Tämä sivusto on tehty Nettisanomat-sivuston tarkistetusta versiosta 2011-09-21. Pertti Manninen. .
2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivusto on palautettu osittain alkuperäiseen muotoon hovioikeuden tuomio huomioon ottaen lauantaina 05.03.2016, äitini 100-vuotis syntymäpäivänä.